Header
View tracker

Hejsan hejsan, ni som går i 9an nu ska snart välja gymnasium och linje. Vissa tycker det är jättelätt medan andra tycker det är svårt. Man kanske vet vad man vill i livet men man kommer inte in på den linjen iallafall för man inte har tillräckligt med betyg, vad händer då? 2016 var mitt år att välja gymnasium, jag kommer berätta vad jag tyckte, tycker, tänkte, tänker, vad som hända mig och mina val. För jag tror det kan hjälpa er som ska på öppet hus och sedan välja.

• Först ska du tänka på vad du vill i framtiden, har du någon plan? Vill du jobba i butik, bli murare eller kanske sångare. Sen kan du gå på öppethus på dom gymnasium som har dom linjerna med dom yrkena. Men har du ingen aning om vad du vill bli så kan du ta något som intresserar dig just då eller när du gått på olika öppet hus. Jag visste direkt att jag ville bli fotograf, tänkte verken på betygen eller andra linjer. det ända som fanns i mitt huvud var media och fotograf. Så jag åkte till olika skolor som hade den linjen och sedan visste jag vilket gymnasium som var bäst.


• Ju närmare man kom det datum ansökan skulle in så visste jag (mamma och pappa sa också flera gånger) att jag kanske inte skulle komma in. Jag hade F i engelska så det var då jag började tänka mer på mina val. Jag måste ha godkänd i Engelska för att kunna gå media som är en högskoleförberedande linje och då kunde jag inte välja individuellt val men skulle jag välja någon yrkesprogram så kunde jag välja individuellt val.

Högskoleförberedande program = Linjer man pluggar vidare på högskola efter gymnasium.

Yrkesprogram = Om du vill ha jobb nästan direkt efter gymnasium.

Individuellt va = Plugga upp/försöka bli godkänd i ett ämne där en grupp där alla har fått F i grundskolan. Och jag gör det med engelskan.


• Mina gymnasieval blev olika gymnasium som hade samma linjer och sen la jag in i ansökan dom yrkeslinjer som hade individuellt val igen det som är bra att man kan lägga till hur många val som helst. Linjerna var dessa:

Media (ifall ja någon anledning skulle komma in där iallafall)

Resturang och livsmedelsprogramet, Bageri och konditori.

Hantverk, Stylist.

• Jag hamna på stylist och jag är så nöjd än så länge. Min dröm om att bli fotograf är inte över. Jag vill bli en fotograf som fotar allt möjligt familjer, produkter till hemsidor, barn, djur och massor annat också. Både inne och ute och majoriteten av alla som fotograferar människor har från början gått stylist. Stil och hur man ser ut är en stor viktig sak när man fotar människor. det är lärare som har sagt flera gånger att stylist och fotograf yrket hör ihop så det är verkligen inget dåligt att jag kom in på stylistlinjen. Det finns tider efter gymnasiet då jag kan plugga vidare till fotograf och det är troligtvis det jag tänker göra.

• Sök den linjen DU vill ha och inte din kompis. Det kan ju hända att ni vill ha lika och då är det ju så.

• Första dagen på gymnasium kan kännas jobbigt men det är många som inte känner varandra och går ensam. alltså du är aldrig ensam själv utan det finns fler som säkert tycker det är lika jobbigt. Jag var en som inte tyckte det var jobbig, vet inte riktigt varför men jag tyckte bara inte det.

• Vi är både frisörer och stylister på hantverks linjen och har idrott, svenska och såna ämnen tillsammans. Men när vi går i våra två grupper frisör och stylist så vet man att alla vill hålla på med detta just nu och då lär man känna bättre. Oavsett vilken linje du hamnar på så kommer det vara lättare att lära känna dom andra eftersom ni valt samma program och då vill ni troligen hålla på med samma sak och har samma intresse.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

...och ja det är helt sjukt. Tiden går så snabbt ibland, men vad spelar det för roll då jag älskar julen. I år blir det lika men ändå olikt hur jag brukar fira julen eftersom mina föräldrar inte bor ihop. Mamma och pappa har en bra relation ändå tycker jag, det jag menar är att dom pratar med varandra som två normala kompisar och kramar varandra som kompisar osv. Som nu när dom pratade hur vi ska göra vid julen tycker pappa att vi prioriterar mamma först som vi alltid har gjort eftersom vi inte visste om hon blev ledig eller inte på jul. (Hon har svårare att få ledig från sitt jobb än pappa eftersom pappa kan typ bara gå när han vill) Såhär kommer min och min brors jul se ut.

Vi vaknar på julafton hos pappa och senare på dagen hämtar mamma oss för vi ska fira julen som vi alltid har gjort med den sidan av släkt. Det är troligtvis 2 familjer som inte är med för dom firar med sin partners släkt detta år, en av dom som inte firar med oss på julafton ska vi komma till den 25.de. Så vi sover hos mamma den natten, när vi firat den 25.de ska vi till pappa och då vet jag inge mer. Vi brukar fira en gång med farmor och farfar då vi får paket och sen en gång med dom och kusiner på pappa sida en dag då vi äter julmat och lite annat. Men om det det är en dag innan jul och en dag efter julafton eller båda dagarna efter julafton vet jag inte.Likes

Comments

View tracker

Hej, igår färgade jag håret till svart röd. Det var en färg som hette något med svart röd men jag uppfattar den även lite brun.

Verkligen inga bra bilder då jag ser ut som ett lik men ni får stå ut. Idag märkte jag att det var kvar lite grönt i topparna och längst fram vid babyhåren saknade lite färg så jag köpte mer färg och färga dom ställena. Orkade inte ta nya bilder så det kanske är lite mörkare idag i topparna och vid babyhåren men ni kommer ju se bilder på mig flera gånger och då ser ni ju :)


Likes

Comments

Therése Lindgren, en av min  favorit youtubers som lever på det hon tjänar på youtube och så gott hon kan med sin panikångest, depression, sina åsikter om djurens rätt, vegan, osv. Så jag fick såklart köpa denna ❤❤

Likes

Comments

Instagram@idalindh_photo