Hej hej!! Nu har det hunnit gå några dagar igen utan uppdatering, men får skylla på att jag haft annat för mig och att min datorladdare har gått sönder haha... Så tills vidare är det mobilen som gäller. Nu har vi i alla fall kommit fram till Koh Chang och hunnit vara här i fyra dagar. Vägen hit gick mycket smidigare än jag trott då jag läst skräckhistorier om minibussar utan ac med allt för många personer i som tar nästan 7 timmar. Det är något vi inte behövde uppleva, 5 timmar buss då det var söndag vilket betydde mindre trafik än vanligt. Sen tog det ungefär en timme med färjan innan vi klev av här på Koh Chang. Väl vid piren så möttes vi av taxis som det bara var att hoppa på och så skjutsades alla till sina hotell. Vi som funderat på att hyra moped här på ön insåg snabbt under denna korta resa att det bara var något att glömma, dåliga vägar och alla kör verkligen som galningar haha.

Väl framme på hotellet så blev det en liten chock, allt såg fint ut från utsidan men sen när vi kommer in så är det riktigt ofräscht och jag ville bara ringa hem och gråta till mamma. Vilket jag gjorde också. Efter det samtalet kändes det lite bättre i alla fall och jag kan säga att jag nu 3 nätter senare har insett att det faktiskt funkar att leva såhär i några dagar. Dock så skulle det sitta väldigt fint med en dusch utan iskallt vatten. Mer om vad vi gjort här på Koh Chang kommer i nästa inlägg, bjuder på några bilder så länge.

Puss och kram<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godkväll från Bangkok! Flygresan hit gick oväntat bra. Trots att det tog 11 timmar från Arlanda och jag inte sov en enda minut så lyckades jag underhålla mig med mat, filmer och spel. Att jag hade en väldigt trevlig kvinna bredvid mig som inte heller kunde sova gjorde inte saken värre heller.

Sedan vi kom fram hit har vi kämpat för att komma in i tidsrytmen. Det är väl först nu fyra dagar senare som det känns som att vi har kommit in i den på riktigt. Första dagarna har vi tagit det väldigt lugnt och främst försökt orientera oss i vad vi kan äta då Victor är jordnötsallergiker och jordnötter är något som finns överallt här i Thailand. Om det inte är nötterna själva så är det jordnötsolja haha. Som tur är har det blivit lite lättare med det då pizza fungerar utmärkt. En kort sammanfattning av vad vi har gjort förutom det är ett besöka i Lumpini Park, legat vid poolen och kikat runt på köpcentret Terminal 21 som vi verkligen gillade (mycket nog tack vare den gudomliga tacosen vi åt där). Sedan har vi såklart hunnit åka tuktuk, dock åt helt fel håll men det är sånt som händer.


Blandade bilder från Lumpini Park, där vi trampade trampbåt.

En bild taget från taket på vårt hotell som har varit väldigt bra på alla sätt och vis. Vi får se om nästa boende är lika bra..


Nu rinner tiden iväg och det är dags för lite sömn innan vi tidigt imorgon tar bussen vidare till Koh Chang. Hörs då<3

Likes

Comments

Sååå, då var det dags för det första inlägget här på bloggen då. Vart ska jag börja? Har tänkt starta denna blogg i flera veckor nu men tillslut så hände det haha! Här kommer ni kunna följa med på min och min pojkvän Victors resa i Asien, som vi bokade för ungefär 1,5 månad sedan. Tanken är att vi ska resa runt och besöka Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien men eftersom vi inte har någon hemresa bokad så kan det säkert försvinna och läggas till något land på den listan.

Resan startar redan imorgon(!!!) då vi flyger till Bangkok med en mellanlandning på Arlanda. Flygrädd som jag är så kan jag mest fundera på hur jag ska försöka överleva flygresan dit, men lite fjärilar i magen har jag såklart för själva resan också. Nu är allt färdigpackat och jag ska njuta av att bara ha en sista hemmakväll med mamma och pappa, så hörs vi nästa gång från Bangkok istället!

Likes

Comments