Jag vet att uppdateringen vart sämst men jag funderar på att byta till blogg.se igen.. Känns lite mer professionellt på den bloggportalen, sedan så blev det nytt datum då Rubicon skulle till veterinären, det flyttades fram en vecka så jag ville veta hur allting blev innan jag började blogga igen och så. Är iallafall så sjukt glad nu! RUBICON FICK KOMMA HEM, från typ utdömd till helt friskförklarad, veterinärerna sa att det kanske inte ens var den skadan de trodde, han kanske bara hade vrickat sig i hagen eller så. Känns helt overkligt fortfarande. För ca ett halvår sedan så stod Rubicon hos mig och allt var som planerat, några månader senare, förändrades allt och jag trodde ALDRIG att han skulle komma tillbaka, hade inte ens en tanke på det.. Det hade ingen. Sedan idag så står samma häst som för ett halvår sedan hemma igen. Min egna och första storhäst. Nu kan vi börja sätta upp mål igen och utvecklas tillsammans. Vi kommer bli bra och vi ska bli bra! Med hjälp av en grym tränare som är John Hickey och mamma som kör och stöttar. Det kommer ta tid. Han har gått på lösdrift hos John nu så han har ändå rört på sig men han måste bygga muskler, muskler och muskler och komma i tävlingsform igen, vi två tillsammans. Jag kommer skriva ett längre inlägg från datorn senare, men som sagt så är jag osäker på vilken bloggportal jag ska använda mig av nu så avvaktar ett litet tag. En annan underbar sak är att inatt när jag var med några kompisar påväg till en fest så skickar mamma en bild på världens sötaste chihuahua valp! Och de har inte sagt NÅGONTING om att vi ska skaffa hund men så detta var en STOR överraskning och jag har ALLTID velat haft en chihuahua och nu har jag en!! Jag har inte träffat bebisen än eftersom jag är hos pappa men jag får göra det om någon timme! Så sjukt söt <3


  • 1198 readers

Likes

Comments

Så skönt med helg nu även fast jag har saker att göra i helgen som har med skola och göra.. Men behövde helg nu och bara rensa tankarna lite och ta det lugnt. Tråkigt att det är så mycket plugg i skolan hela tiden så man nu får typ plugga på helgerna istället för att dra ut på fester :/ MEN det är bara att kämpa på. Men då gäller det som sagt att ha något och se fram emot. Det närmsta jag ser fram emot är: Tävlingssäsongen! Sportlovet! SOMMARLOVET...!! Hästarna tömkörs av mamma idag, så rider jag imorn.

  • 1342 readers

Likes

Comments

Pluggar för fullt. Fått två uppsatser att göra inom hela 1800 talet i tisdags som ska vara inne imorgon kl 15.00. Kul att man bara fick tre dagar på sig att göra dessa 2 uppsatser...! Har så mycket tankar i huvudet, så har jätte svårt att koncentrera mig.. Jaja, bara att dricka en masa vatten. Imorgon är det fredag vilket betyder bättre uppdatering men som sagt har sjukt mycket i huvudet. Tar det här på bloggen imorn. Hinner inte med att göra ALLT som bordes samtidigt. Sorry, kan inte dela på mig. Jätte seriös och gullig bild..... Haha eller inte.

  • 1349 readers

Likes

Comments

Nu har jag ont i magen på riktigt. Det handlar om Rubicon, dem flesta av er vet nog vem han är. Det är en häst som jag äger. Har alltså 3 hästar nu och han är en dem. Vi köpte honom i början av förra sommaren, av John Hickey. Blev helt kär i den här hästen på provridningen, aldrig ridit storhäst innan och vi hoppade redan då hinder på 145-150 cm. Han var inte särskilt rutinerad ute på tävlingsbanorna, gått några 120 men inte tävlad alls mycket. Men så sjukt ärlig på hinder. Iallafall, vi var ute och hoppade några tävlingar. Vi fick bra resultat. Denna häst stannar ALDRIG. Asså verkligen aldrig. Vi var på en tävling och skullr hoppa 115 cm och 120 cm + 125 cm i omhoppningen. Han kändes annourlunde. Aja säkert bara inbillning tänkte ja. Inne på banan, han tvekade, och han som aldrig tvekar, vi hoppade rakt igenom ett hinder, okej mitt fel kanske....? Hoppade klart banan med en rivning. "Hmm skumt" - måste blivit ett missförstånd?

Ja, det TRODDE jag iallafall, eller hoppades på. Men det var inte riktigt så enkelt. Vi skulle veterinärbesiktiga honom innan nästa klass... Han var halt. FAN.. Aja hoppas att det inte är något stort tänkte jag, kanske bara nån vrickning inne på framhoppningen? Nu har det gått mer en ett halvår och jag har inte suttit på den hästen efter det. Han hade en skada som jag inte vet så mycket mer om bara att det går runt så MÅNGA olika spekulationer nu runt olika veterinärer, där den ena tycker en sak menas den andra en annan sak. Att han ska dömas ut eller att han kommer fungera. Detta är inte bara en mening utan det är en mening som kan förändra hela mitt liv. Det är förns idag jag inser verkligheten, jag har gömt mig för verkligheten, ville inte lyssna, inte höra, inte se. På riktigt har verkligen INTE insett hur det ligger till förns idag, när vi åkte till John, frågade mamma "kommer du klara av att  träffa Rubicon nu"... Ehhhmm... Jag vet inte - svarade jag. Men menade nej det gör jag verkligen inte, med tårar som tryckte bakom ögonen. Det första jag gör när jag kom dit är att träffar på min älskade häst, Rubicon. Det var så sjukt jobbigt, jag kunde inte.. Stannade ju där några dagar och träffade på honom emellan åt, och det var så sjukt svårt att se honom och hur glad han blev när han såg mig var ännu jobbigare..

Varför jag inser verkligheten nu är för att mamma nu pratat med veterinärerna som sa att dem måste se honom igen innan dem ska ta ett beslut. Så antagligen kommer jag få reda på det nästa vecka. Om han kommer hem igen eller jag ska förlora en som betyder så sjukt mycket för mig. Ush vad jag gråter nu. Ser knappt vad jag skriver... Tänk om jag måste ta farväl av honom, tänk om jag måste släppa taget, TÄNK OM. Tänk att beslutet ligger så nära...

Snälla låt Rubicon vara frisk. Jag kommer inte klara av att ta farväl av en till häst som jag älskar SÅ mycket och tänker på varje dag. SNÄLLA.Jag älskar dig. Jag vill att du ska komma hem. Jag behöver dig. Jag vill att du ska må bra, mitt hjärta.

Likes

Comments

Åh en sak jag längtar SJUKT mycket till är sommarlovet. Det bästa med sommarlovet enligt mig är ju att det inte är någon skola på jättelänge och INGA läxor, prov, uppsatser, redovisningar, semenarium osv...! Helt enkelt ingen skolångest. Då har man så mycket ledig tid och kan lägga upp sina dagar på ett HELT annat sätt än nu. Man kan tillbringa mer tid åt hästarna och ridningen. Det finns även en massa tävlingar och meetings på stora fina utebanor. Man får en paus från allt måste, och det tror jag är viktigt om man ska orka med allting.

Så nu tycker jag vi alla kämpar ända fram till sommarlovet, då vi alla är välförtjänta en lång och skön semester, då vi kan göra det vi tycker om, bort med alla måsten.

Om man har någonting som man längtar efter så tror jag man orkar kämpa mer. Så kolla nu på dessa insperationsbilder nedan och gör det värt att kämpa för, nu taggar vi denna termin av skolan ända fram till första dagen på sommarlovet.

Vi börjar nu 1, 2, 3 KÖR -

 

 

Likes

Comments

Fortfarande sjuk..! Jaja. Kom precis hem från skolan, kort dag idag. Snart ska jag ner till stallet för att rida Micke och mamma ska även vara med och se på och kommentera ;-) Sålänge får ni två närbilder på mig, haha..


  • 1376 readers

Likes

Comments

Ni får ha överseende för mobilinlägg nu och rätt tråkig uppdatering men det är för att jag är just nu sjuk och har massor att göra i skolan, stallet osv. Min energi är ju inte riktigt som den brukar nu när jag är sjuk :/ Men iallafall idag red jag ju Micke och han var så sjukt fin. Detta var LÄTT vårt bästa ridpass hittills, fast jag var sjuk! Jag var väldigt lugn och avslappnad innan jag hoppade upp. Var lugn från början och andades ordentligt och sänkte handen och drev i varje steg så han fick jobba ordentligt och jag jobbade mycket med ytter och han var så sjukt lydig, han lyssna på mina hjälper, på mina förhållningar och han var väldigt reglerbar och väldigt positiv till arbete. Känns som vi kommit varandra närmare nu och jag lärt mig knapparna på honom. Jag var väldigt nöjd med min ridning och sits idag också, höll ett öga på mig själv i ridhusspeglarna ;-) Kändes jätte bra iallafall, hela ridpasset igenom. Det är såna här ridpass man verkligen känner hur mycket man påverkar hästen. Man måste ALLTID först ha ordning på sig själv, sin sits, sin andning, sina händer osv. Jag ska aldrig mer tänka "åh vad jobbig denna häst var idag**" för håller man koll på sig själv från början till slut och gör rätt så har inte hästen nån anledning att göra "fel" för att den misstolkar det vi vill. Haha sitter och skriver medan jag är helt snurrig av febern känner jag men ni fattar nog. Sedan finns det ju undantag, klart hästen också kan ha en dålig dag och bete sig olämpligt men i dem allra flesta fallen är det ryttaren som inte har koll på sig själv för det är prio 1, alltid!

  • 1400 readers

Likes

Comments

Åhh kämpade mig till skolan med feber och halsfluss imorse... Klarade mig fram till lunch men då kände jag att jag inte kunde mer, var helt snurrig och fick värsta hjärtklappningarna med jämna mellanrum. Obehagligt ja... Så åkte hem. Mamma hämta mig och köpte nyponsoppa och ben and jerry glass! Ända jag kan äta nu typ.. Detta var sämsta tidpunkten att bli sjuk på. Missar ännu mer lektioner, speciellt matten och vi har prov snart..! Snart ska jag ut och rida, borde egentligen inte men känner att jag måste hålla igång super micke ändå :/ Får ta ett lugnt ridpass. Imorgon känner jag att jag måste dra mig till skolan för viktiga lektioner.. Aja det bara att kämpa på. Skriver nyårslöftena sol jag nämnde i tidigare inlägg när jag känner mig frisk.


  • 1410 readers

Likes

Comments

Vaknade runt flera gånger inatt av att jag typ hade feber och sååå ont i min hals.. Vaknade runt 10 och hade lika ont då och har det nu. Jag tror jag har halsfluss.. Det enda jag gjort är att kolla på gossip girl, den bästa serien alltså!


Sen ska jag färga håret mörkare och jag måste ta tag i matten senare, fast jag är sjuk och orkar inte.. sad

Har inte skrivit några några nyårslöften än för jag tänkte att jag inte skulle ha några, men  nu vill jag faktiskt ha det. Det har ju inte gått så långt på 2013 än, så kommer nog skriva ut dem här på bloggen ikväll.

Måste ta tag i stallet och hästarna också sen..

Ush vad allt blir jobbigt när man är sjuk..broken heart

Likes

Comments