Nu är jag äntligen på g att bli helt klar med både min och bäbis BB-väska. Jag tänkte visa er lite vad jag packat i min väska och vad jag packat i bäbis väska :)
Dock är inte allt med på bild men jag tror att jag fått med det mesta i texten ändå om vad som kan vara bra att ha med :) har ni andra tips och råd får ni gärna skriva dom :)

Till bäbis
- body i strl 50 och 56
-byxor i strl 56
-pyjamas i strl 50 och 56
-strumpor
-mössa
-jacka till hemfärd
-filt
-napp
-snuttegosedjur
-blöjor

Till mig:
-mjukisbyxor
-amningslinne
-amningsbh
-trosor ( även att de kanske blir nättrosor)
-strumpor (även ett par tjockare)
-tofflor
-kofta att mysa i (även till hemfärd då blöjstjärt på vuxna inte är alls lika gulligt som på barn) ;)
-toalettpapper och näsdukar
-vattenflaska med sugkork
-kamera
-värmedyna
-mobilladdare
-dator 

-legitimation 
-förlossningsbrev och övriga papper om dig

Hygienartiklar
-schampo balsam duschkräm
-tandborste -tandkräm
-läppsyl
-purelansalva
-toffs
-bindor
-deo -lotion
-amningsinlägg
-nagelfil till bäbis
-lite olika krämer till bäbis om de skulle behövas

Övriga saker:
-babynest
-babyskydd

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 4807 readers

Likes

Comments

Ja de har varit lite dåligt med uppdatering här, men nu så ska jag försöka ge mig på att berätta lite om hur de går med både renovering och graviditet.
Renoveringen går framåt, sakta men säkert. Min superman till sambo jobbar på så gott han kan och löser problemen som en stjärna allt eftersom vi stöter på dom. Just nu hamnade vi i en grop där vi va tvungna att gräva ut allt nästan 50-60 cm för att kunna göra ny platta då de va fukt i grunden. Utöver de även dränera så att vatten och fukt kan ledas bort från huset.
Men nu hörni är de faktiskt klart och bottenplattan är på god väg att bli klar! Så snart ska det gjutas.
Här får ni lite bilder som visar på ett ungefär vad som händer här ute i Ramneryd.

Ja som nu ser är vi inte sysslolösa i alla fall.

GRAVID v 28
Herregud vad tiden går. Snart är veckan 28 över också för på fredag går vi in i v 29.

För några veckor sedan va vi på besök hos barnmorskan. Vi lyssnade på bäbis hjärta som låg på 150 ungefär. (Tyder på flicka enligt den klassiska myten) ;) mitt SF mått låg på 26, egentligen 27 då hon mätte om när hon märkte min reaktion på att de va rätt stort( va jag tyckte) ;) haha. Mina gravidkilon har ökat mer än vad jag egentligen vill, men de tar vi tag i en annan dag ;)
Bäbis har dom senaste dagarna varit otroligt aktiv i magen och vissa sparkar gör riktigt ont. De börjar märkas att den väger strax över kilot och är över 30 cm lång! Men de är så mysigt <3 lilla plutt. Längtar så tills du är ute.

Nu ska jag ta lite nya bilder på magen, sen ska jag krypa ner i sängen med min andra hälft och kolla lite på tv! Kram på er

  • 5384 readers

Likes

Comments

Ja precis som texten lyder så lever vi lite som i ett renoveringskaos! Vi har delat av huset och bor för tillfället i en etta kan man säga. Ett litet sovrum, toalett och kök. Två personer, varav en är gravid och sedan 3 stora hundar till de! Haha ja ni kan ju tänka er själva hur de är.
Hur som helst så går renoveringen sakta men säkert framåt. Min sambo är så himla duktig och jobbar på så gott han kan utöver den tiden han jobbar på sitt vanliga arbete!
Jag tänkte lägga in lite bilder så ni får se hur det ser ut just nu. Det som så småningom ska bli vårat vardagsrum och tillfälligt sovrum på övervåningen. Kommer bli så snyggt när de blir klart!
Förut hade vi både vardagsrum och sovrum på nedervåningen, plus en annan liten "skrubb" men nu blir det en stor öppen yta istället.

Som ni ser är de alltså typ bara timmerväggar och jordgolv där vårat blivande vardagsrum ska bli.
Jag håller på att knacka fram våran murstock som vi tänkt att behålla.

  • 5811 readers

Likes

Comments

Godmorgon och hoppas ni har sovit gott :)
Själv har jag legat och snurrat som en propeller för det har varit så himla varmt! Det märks verkligen att kroppstemperaturen ändrats sen jag blev gravid. Jag är den som alltid varit mest frusen av mig men nu kan jag knappt sova med täcke på mig och fönstret bara måste vara öppet! Tänk att de kan skilja så från att vara ogravid till gravid.

Hur som helst har vi precis avnjutit en god frukost! Mums.
J är hemma denna vecka då tanken är att vi ska komma vidare i renoveringen som pågår.
Just nu har vi rivit ut allt i våran "gamla del" av huset. Alltså enda in till timmerväggar, golvet/taket mellan nedervåning och övervåning rivet, men det är faktiskt uppbyggt igen. Golvet på nedervåningen i huset består av trampat jordgolv i princip. Så ja, de finns endel kvar att göra tills bäbis ska anlända.
Jag tänkte jag skulle gå in och ta lite bilder idag och visa er hur det ser ut för tillfället.

Annars så kommer dagen idag bestå av att åka på våran första och förmodligen enda föräldraträff på våran mödravård. Tyvärr är de så att dom i slutet på förra året beslutade att stoppa föräldragrupperna i Kalmar län pga brist av barnmorskor och tid... Känns som de ändå på något sett hade varit rätt värdefullt att gå på :)
Men hur som helst så blir det att senare idag att jobba lite på världens bästa jobb! Ica magneten :D

Slänger in en bild på magen, 11 veckors skillnad. De har hänt endel och mer ska de bli ;) och jag som tycker jag är stor redan haha! Hur ska detta sluta!

  • 5819 readers

Likes

Comments

Då va det dags för mig att prova på dehär med att blogga. Jag tycker att det är väldigt roligt att läsa andra bloggar och har alltid tänkt att jag själv skulle börja en dag. Och idag är en sån dag.

Jag tänkte skriva om mitt vardagsliv som gravid, sambo, ha ett hus under renovering, att vara intresserad av inredning och mycket mer !! Hoppas ni vill följa med mig på resan :)

För att berätta lite kort om mig så heter jag Ida, är jag 22 och gammal och bor strax utanför Kalmar med min sambo. Jag är gravid och beräknas få en nykomling i slutet på maj. Vi bor i en villa som är under renovering, som ni även kommer kunna följa med bilder här :)
Jag älskar inredning och främst rosa! Vilket ni säkert kommer märka haha!

Just nu sitter jag och avnjuter en kopp kaffe med ett litet vaniljhjärta :) hoppas ni har fått en bra start på denna vecka :)

  • 5871 readers

Likes

Comments