Del 3
Väl inne på förlossningen och hon undersöker mig Så är ja öppen 6 cm va jag öppen och jag fick stanna kvar för här skulle de födas barn! Tjjooohoooo! Hon frågade va ja ville göra, om ja ville bada? Ja bada kanske skulle vara mysigt tänkte ja. Så vi traskade bort till badet, fick saft å grejer, fuskljus va tända och de va mörkt och mysigt. Där satt jag väl i 30 minuter tills ja kände panik över värmen som va där inne så ja ville till rummet igen. Hon frågade om lustgas, å ja jag kan ju prova tänkte jag. Men ja kom inte på tekniken utan ja andades ju in för sent så de blev liksom ingen effekt så ja struntade i den till en början. Jocke och jag pratade, kollade fb, skickade snapchat å pratade om hur livet som föräldrar skulle bli. Jag började förstå hur jag skulle använda lustgasen och de va ju hur kul som helst haha! Va ju som å gå ut på krogen ju ;) Värkarna kom titt som tätt och nu va kl 17 ungefär och jag blev undersökt och va öppen ungefär 7-8 cm. Toppen!!
Eftersom inget vatten gått än så sa bm att vid 20 skulle dom ta vattnet. Under tiden fram tills dess vaggar jag mig igenom värkarna, Jocke värmer med värmedyna och jag hänger på sängen och kör nu med lustgas samtidigt som vi pratar och grejar ;) haha! Ja va väldigt närvarande hela tiden och va som vanligt förutom när värkarna kom! Fanny, Ebba och Micke ringde FaceTime mitt i allt också haha!
Aja hur som hur kommer bm in kl 20 men tycker ja jobbar på så bra så hon tycker vi väntar med att ta vattnet. Va då öppen 8 nästan 9.
Japp ja fortsätter. Värkarna blir mer aggressiva. Dom slutar liksom inte helt utan går ner till hälften bara å vänder och sen upp till toppen igen. Efter 4-6 såna så får jag lite vila. Sen är de dags igen. Jag känner hur ja mer och mer kryper in i min förlossningsbubbla för att klara smärtan samtidigt som vi pratar och skrattar Jocke och jag.
Men när ja står vid sidan på sängen å klockan är runt 22 tiden, och Jocke masserar min rygg med värmedynan så säger de SPLAAAAASCH och vattnet går!! Jag får panik å ber Jocke ringa på alla larmknappar som finns och helt plötsligt är hela rummet fyllt av sköterskor och barnmorskor haha!
Dom lägger upp mig på sängen och undersöker mig, ja nu va de inte mycket kvar tills ja va fullt öppen men än skulle de dröja innan hon va ute. Dom satte mig som i en fåtölj i sängen så hon skulle sjunka ner. När vattnet gått blev värkarna helt sjukt starka. Kändes som hela bäckenet brann och de va inte förens nu ja kände att hur fan ska ja klara detta??? Jocke är helt underbar och sitter bredvid och säger när ja ska ta lustgasen, ja andas för fullt och tar mig igenom varje hemska värk och tänker hela tiden " ja de va en värk till närmare vårat barn och den kommer aldrig tillbaka". Personalen kom in då och då för att tittade till oss och ja, under denna tiden har ja ingen tidsuppfattning och värkarna är hemska. Jag minns hur ja skrek "aj Aj aj" i lustgasen.... Kl är nog runt 22.45 när ja ligger helt sliten på britsen i jockes famn och bara känner för att sova när ja känner hur min kropp vill trycka på. Barnmorskan säger att jag får trycka på om ja känner att kroppen vill de. De va helt sjukt, de är precis som folk har berättat, krystvärkarna bara kommer och kroppen sköter sitt utan att man kan styra de liksom. Jag ligger på sidan, krystat som om ja aldrig gjort något annat, somnar imellanåt för ja bor i lustgasen haha! Dock säger hon att Moa inte "stannar" där hon ska utan åker in igen efter varje värk. Så jag får lägga mig på rygg och greppa varsitt ben och ta i för kung och fosterland och nu händer de grejer. Jag minns hur dom knäppte upp min skjorta för att göra "landningsbanan" redo som hon sa, och då förstod ja de va nära. Efter bara några krystvärkar till är hon ute, världens finaste "lilla" Moa ❤️ 23.34 4550 gram och 53 cm lång ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Del2
Jocke kom hem senare på eftermiddagen, nyklippt å fin inför förlossningen hehe! Jag hade endel värkar men fortfarande oregelbundna. Mellan 4-10 minuter ungefär. Vi bestämde oss för att åka in senare på kvällen för att jag skulle få mig en sovdos och kunna samla kraft tills de väl va dags. Så måndag kväll åkte vi in, kl va nog ungefär vid 22.00 nä vi kom in. Vi fick vänta i ett väntrum i 2??!! Timmar innan dom ens pratade med oss. Där sitter jag ihop med en annan kvinna och andas oss igenom värkarna. Kändes rätt sjukt att hon också satt där och hade svinont haha! När vi väl fick komma in så undersökte hon mig, ja va öppen 2 cm och hade 2 cm tapp kvar och den va bakåt. Hopp de va ju tråkigt. Aja hem å sova. Fick sova lite under sennatten och Jocke sov i soffan som en gris. Jag vaknade till och från då värkarna kom lite ändå. Sen vaknade jag kl 06 och tänkte, förbannat inga värkar? Har de avtagit nu? Och vi hade sen innan bestämt att Jocke skulle vara hemma med mig. De va ju ändå på g fast vi inte visste riktigt när de skulle dra igång på riktigt. På morgonen va jag uppe och gick för att se om de skulle dra igång igen, och jajemen, sakta men säkert kom värkarna tillbaka, dock lite intensivare än dagen innan. Yes tänkte ja, de hade inte avtagit! Jag går omkring hemma för att skynda på de hela, för så fort jag lägger mig ner lugnar de sig. Men för varje värk känns de ändå mer intensivt och gör ondare. Klockan närmar sig 11-12 och jag Tar fram värmedynan och andas mig igenom varje värk. Jag klockar värkarna och dom ligger mellan 3-7 minuter... fortfarande oregelbundna. Förmiddagen går och vi gör lite makaroner och köttbullar. Men nu jäklar börjar de kännas alltså. Klockan är nu ungefär 13, Och jag märker dom kommer tätare så Jocke klockar dom och jag står och andas mig igenom dom samtidigt som jag håller i en köksstol och gungar. Aj aj aj. Tar lite värktabletter men tjena, märktes ju inte ett skit. Satte mig i soffan med värmedyna men nä, de gjorde ändå förbannat ont. Och nu kom värkarna med 3-4 minuters mellanrum. De blev väldigt snabb tätare värkar.
Så nu ringer jag förlossningen och säger att jag vill komma in direkt för att få smärtlindring, inte sitta i någon jävla väntrum i 2-3 timmar !! Nä hon sa de va väldigt mycket men att jag skulle komma in.
Påväg in lugnade de ner sig lite, de kom inte riktigt lika tätt, men de upplevde ja blev så när ja satt eller låg ner. Då avtog dom lite och så fort ja gick omkring kom dom mer intensivt. Dock va ändå värkarna lättare att hantera när ja rörde på mig.
Mellan bilen och förlossningen kom de några värkar och folk som gick förbi kollade på mig med stora ögon haha!
Väl inne på förlossningen, runt 15 tiden fick vi ett rum snabbt och dom satte på mig ctg för att kolla hennes hjärtljud och mäta mina värkar.
Ja under tiden jag låg där kom värkarna väldigt oregelbundet bara för att jag låg stilla.
Så när barnmorskan kommer in och ska undersöka mig så säger hon att jag förmodligen inte är i aktiv förlossning då värkarna inte är regelbundna. Ja kärringjävel säger du att ja bara är öppen 3 cm sparkar ja te dig!

Likes

Comments

Förlossningsberättelse del 1

Moa va beräknad till den 27e maj, en fredag. Dagarna innan började jag få en hel del sammandragningar men sånt som är väldigt normalt, så inget ja la direkt märke till. Hur som hur så va de på torsdagskvällen som lite av min slempropp gick. Jag ringde till förlossningen på torsdagskvällen för att kolla med dom (helt nojjig förstföderska haha) men jag skulle avvakta, vilket ja egentligen visste sen innan att de kunde dröja länge innan förlossningen drog igång ändå. Men för att va på den säkra sidan så ringde ja en sväng. Men eftersom sammandragningarna hade blivit lite fler dom senaste dagarna och fortsatte på natten efter att lite av slemproppen gått och fortsatte även med lite mer intensivitet under fredagen, så fick jag upp hoppet lite om att de kanske va på g. Men som sagt, sammandragningar kan man ju ha utan att de behöver betyda något. Dom gjorde inte ont men va obehagliga. Inget mer hände under helgen, mer än att jag provade att klocka mina sammandragningar, lite för att träna inför hur man gjorde när de verkligen va värkar haha. Och konstigt nog kom dom med 5-12 minuters mellanrum. Å de va ju lite spännande tyckte jag :D Vi va bortbjudna på mat hos grannarna på lördagskvällen och där sitter jag med pokerface och sammandragningar från helvetet ;) men som sagt, inget som gjorde ont men magen blev som en fotboll titt som tätt. Söndagen gick och de blev måndag. När jag gick upp på morgonen kändes de som att hela magen låg mellan benen! Den va såååå nersjunken och vid varje sammandragning såg den så himla rolig ut. Så jag åt lite frukost och skickade snapchat på min konstiga mage för att jag senare skulle åka in till stan och fixa lite småsaker för att få tiden att gå. Svänger förbi på jobbet där flera frågar om ja känner något eller om jag "inte föder barn än" ;) näpp här skenar jag omkring för att få tiden att gå (dock med sammandragningar) endel sa även att den sjunkit endel och de kunde jag ju hålla med om. Helt ovetandes om att jag någon timme senare skulle känna min första värk.

Jag åkte ifrån jobbet då jag tänkte jag skulle handla på hemvägen och fixa de andra ärendena först. Jag hann till netto och skulle precis gå in när jag fick en sammandragning men denna gång kändes de liksom i ryggen och jag fick stanna till. Aj, dedär gjorde fan ont tänkte jag! Men ja trodde jag behövde göra nummer två bara. Så ja gick in på netto, men bland hyllorna kom de igen. Äsch fan ja får åka till jobbet å handla å gå på toa då tänkte ja. Så ja satte mig i bilen och även flera gånger i bilen kom de och ja kände att aj, nä ja kan inte gå in på jobbet. De gör för ont så jag åker hem på toa och åker å handlar senare istället. I bilen hem kommer de stötvis men ja tänkte äääh de kommer gå över, de är säkert bara för ja är bajsnödig.
Hem och gå på toa. Skönt! Men nä de kom fasiken ändå? Vafan, är de värkar eller? Va ja inte bara bajsnödig? Är de på riktigt? Ska hon ut nu eller? Nä alltså de går inte ja kan inte föda barn, ja kommer typ dö.
Ringer Jocke å säger att ja tror ja fått värkar å han frågar direkt om han ska komma hem! Haha neeeeejdå de är ingen fara ja klarar mig. Eller gör ja de? Tänk om hon kommer typ hemma, typ nu direkt? Näää de gör hon inte. Jag klarar mig.
Japp så Jocke jobbar till 16 och skulle klippa sig efter de. Tusen gånger velar jag fram och tillbaka om han ska komma hem eller ej. Livrädd för att de skulle gå fort och att han inte hann hem eller något. Ja ni vet, tusen nervösa frågor i huvudet samtidigt som ja tänkte att de säkert kommer sluta.
Jag ringde till förlossningen och sa att jag börjat få oregelbundna värkar som känns endel och att även en del av slemproppen har gått. Dom sa att jag skulle avvakta tills dom blev mer regelbundna och skulle dom inte bli de och att jag inte kan sova så kunde Jag komma in och få en sovdos. Under eftermiddagen började mer av slemproppen lossna. Jag kunde inte vila för dom kom ändå rätt ofta och kändes så pass mycket att jag inte kunde slappna av för att vila, samtidigt som ja va spänd och nervös på vad som komma skall.

Två bilder från måndagsmorgonen med sjuka sammandragningar ;)

Likes

Comments

Nu är jag äntligen på g att bli helt klar med både min och bäbis BB-väska. Jag tänkte visa er lite vad jag packat i min väska och vad jag packat i bäbis väska :)
Dock är inte allt med på bild men jag tror att jag fått med det mesta i texten ändå om vad som kan vara bra att ha med :) har ni andra tips och råd får ni gärna skriva dom :)

Till bäbis
- body i strl 50 och 56
-byxor i strl 56
-pyjamas i strl 50 och 56
-strumpor
-mössa
-jacka till hemfärd
-filt
-napp
-snuttegosedjur
-blöjor

Till mig:
-mjukisbyxor
-amningslinne
-amningsbh
-trosor ( även att de kanske blir nättrosor)
-strumpor (även ett par tjockare)
-tofflor
-kofta att mysa i (även till hemfärd då blöjstjärt på vuxna inte är alls lika gulligt som på barn) ;)
-toalettpapper och näsdukar
-vattenflaska med sugkork
-kamera
-värmedyna
-mobilladdare
-dator 

-legitimation 
-förlossningsbrev och övriga papper om dig

Hygienartiklar
-schampo balsam duschkräm
-tandborste -tandkräm
-läppsyl
-purelansalva
-toffs
-bindor
-deo -lotion
-amningsinlägg
-nagelfil till bäbis
-lite olika krämer till bäbis om de skulle behövas

Övriga saker:
-babynest
-babyskydd

Likes

Comments

Ja de har varit lite dåligt med uppdatering här, men nu så ska jag försöka ge mig på att berätta lite om hur de går med både renovering och graviditet.
Renoveringen går framåt, sakta men säkert. Min superman till sambo jobbar på så gott han kan och löser problemen som en stjärna allt eftersom vi stöter på dom. Just nu hamnade vi i en grop där vi va tvungna att gräva ut allt nästan 50-60 cm för att kunna göra ny platta då de va fukt i grunden. Utöver de även dränera så att vatten och fukt kan ledas bort från huset.
Men nu hörni är de faktiskt klart och bottenplattan är på god väg att bli klar! Så snart ska det gjutas.
Här får ni lite bilder som visar på ett ungefär vad som händer här ute i Ramneryd.

Ja som nu ser är vi inte sysslolösa i alla fall.

GRAVID v 28
Herregud vad tiden går. Snart är veckan 28 över också för på fredag går vi in i v 29.

För några veckor sedan va vi på besök hos barnmorskan. Vi lyssnade på bäbis hjärta som låg på 150 ungefär. (Tyder på flicka enligt den klassiska myten) ;) mitt SF mått låg på 26, egentligen 27 då hon mätte om när hon märkte min reaktion på att de va rätt stort( va jag tyckte) ;) haha. Mina gravidkilon har ökat mer än vad jag egentligen vill, men de tar vi tag i en annan dag ;)
Bäbis har dom senaste dagarna varit otroligt aktiv i magen och vissa sparkar gör riktigt ont. De börjar märkas att den väger strax över kilot och är över 30 cm lång! Men de är så mysigt <3 lilla plutt. Längtar så tills du är ute.

Nu ska jag ta lite nya bilder på magen, sen ska jag krypa ner i sängen med min andra hälft och kolla lite på tv! Kram på er

Likes

Comments

Ja precis som texten lyder så lever vi lite som i ett renoveringskaos! Vi har delat av huset och bor för tillfället i en etta kan man säga. Ett litet sovrum, toalett och kök. Två personer, varav en är gravid och sedan 3 stora hundar till de! Haha ja ni kan ju tänka er själva hur de är.
Hur som helst så går renoveringen sakta men säkert framåt. Min sambo är så himla duktig och jobbar på så gott han kan utöver den tiden han jobbar på sitt vanliga arbete!
Jag tänkte lägga in lite bilder så ni får se hur det ser ut just nu. Det som så småningom ska bli vårat vardagsrum och tillfälligt sovrum på övervåningen. Kommer bli så snyggt när de blir klart!
Förut hade vi både vardagsrum och sovrum på nedervåningen, plus en annan liten "skrubb" men nu blir det en stor öppen yta istället.

Som ni ser är de alltså typ bara timmerväggar och jordgolv där vårat blivande vardagsrum ska bli.
Jag håller på att knacka fram våran murstock som vi tänkt att behålla.

Likes

Comments

Godmorgon och hoppas ni har sovit gott :)
Själv har jag legat och snurrat som en propeller för det har varit så himla varmt! Det märks verkligen att kroppstemperaturen ändrats sen jag blev gravid. Jag är den som alltid varit mest frusen av mig men nu kan jag knappt sova med täcke på mig och fönstret bara måste vara öppet! Tänk att de kan skilja så från att vara ogravid till gravid.

Hur som helst har vi precis avnjutit en god frukost! Mums.
J är hemma denna vecka då tanken är att vi ska komma vidare i renoveringen som pågår.
Just nu har vi rivit ut allt i våran "gamla del" av huset. Alltså enda in till timmerväggar, golvet/taket mellan nedervåning och övervåning rivet, men det är faktiskt uppbyggt igen. Golvet på nedervåningen i huset består av trampat jordgolv i princip. Så ja, de finns endel kvar att göra tills bäbis ska anlända.
Jag tänkte jag skulle gå in och ta lite bilder idag och visa er hur det ser ut för tillfället.

Annars så kommer dagen idag bestå av att åka på våran första och förmodligen enda föräldraträff på våran mödravård. Tyvärr är de så att dom i slutet på förra året beslutade att stoppa föräldragrupperna i Kalmar län pga brist av barnmorskor och tid... Känns som de ändå på något sett hade varit rätt värdefullt att gå på :)
Men hur som helst så blir det att senare idag att jobba lite på världens bästa jobb! Ica magneten :D

Slänger in en bild på magen, 11 veckors skillnad. De har hänt endel och mer ska de bli ;) och jag som tycker jag är stor redan haha! Hur ska detta sluta!

Likes

Comments

Då va det dags för mig att prova på dehär med att blogga. Jag tycker att det är väldigt roligt att läsa andra bloggar och har alltid tänkt att jag själv skulle börja en dag. Och idag är en sån dag.

Jag tänkte skriva om mitt vardagsliv som gravid, sambo, ha ett hus under renovering, att vara intresserad av inredning och mycket mer !! Hoppas ni vill följa med mig på resan :)

För att berätta lite kort om mig så heter jag Ida, är jag 22 och gammal och bor strax utanför Kalmar med min sambo. Jag är gravid och beräknas få en nykomling i slutet på maj. Vi bor i en villa som är under renovering, som ni även kommer kunna följa med bilder här :)
Jag älskar inredning och främst rosa! Vilket ni säkert kommer märka haha!

Just nu sitter jag och avnjuter en kopp kaffe med ett litet vaniljhjärta :) hoppas ni har fått en bra start på denna vecka :)

Likes

Comments