Header

Gårdagens lunch - en smoothie med vaniljyoghurt, blåbär och hallon!

Det här med att blogga tycks inte riktigt vara min grej hörrni. Tiden räcker tyvärr inte till. Men i och med att detta är min första jobbfria helg på tre månader tänker jag mig att vi hedrar denna stund med ett inlägg.

Idag har jag haft en superlugn och nästintill perfekt morgon. Jag vaknade upp relativt pigg innan klockan ringde och har sedan dess enbart tagit det lugnt och mysätit min frukost framför Wahlgrens värld. Resten av dagen bjuder på lunch med familjen samt Halloweenfest senare på kvällen tillsammans med mitt fina gäng. Och kanske det bästa av allt... JAG HAR SOVMORGON PÅ LÖRDAG! I vanliga fall går jag alltid och lägger mig kl. 22 på fredagar i hopp om att få mina 8 timmars sömn innan jag ska gå upp kl. 6 för att jobba men imorgon är det röd dag och jag är alltså ledig! Ibland känns livet lite extra bra och det här är definitivt en sådan dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Och där sprang sommaren förbi. Sedan min utbildning drog igång igen för ungefär tre veckor sedan har jag knappt haft en enda ledig dag. Vi ska läsa och ta in överväldigande mycket litteratur för en kurs som endast pågår i strax över en månad. Och trots att kursens viktigaste budskap är att sätta upp tydliga mål för sina elever så är det ironiskt nog extremt oklart vad vi egentligen förväntas kunna... 

Jag försöker i alla fall ägna mina timmar som blir kvar av dagarna till att umgås med vänner, träffa Filip och sova (det är tur att de två senare kan kombineras haha). Energin som man samlade på sig under sommarmånaderna behövs verkligen just nu kan jag meddela!

Likes

Comments

För en vecka sedan kom jag hem från min stuga i Dalarna där jag spenderade elva dagar tillsammans med min familj. Vi solade, badade, bakade paj av blåbär som vi plockade på tomten, strosade runt med bara ben, spelade kort, myste framför allsångsprogram och deckare, besökte grillbuffén på värdshuset och åt glass med jordgubbar. Det är något speciellt med att vara där. All stress rinner av en i takt med att de utlästa böckerna staplas på hög. Jag är tacksam över att jag har en sådan plats som jag alltid kan komma tillbaka till, det behövs ju trots allt då och då!

Likes

Comments

När jag kom hem idag runt 12 efter att ha sovit borta sa mamma att hon skulle åka till Furuvik med Jasper och hälsa på Maja som sommarjobbar på deras havscamping. Jag hakade på idén och trots några regnstänk blev det en mysig dag med lunch på bryggan och en liten upptäcktsfärd på området. Självklart passade jag på att leta pokémons också hehe!

Likes

Comments

Häromdagen tittade jag och Filip på en av Disneys nyare skapelser, Zootopia. Jag som liten hade älskat denna film på grund av dess deckarupplägg och framför allt alla söta djur. Jag idag uppskattar också dessa faktorer men jag vill dessutom ösa beröm över att de verkligen belyser vikten av att vi alla måste arbeta tillsammans för att motverka fördomar och rasism. Ett riktigt fint budskap helt enkelt som fler filmkreatörer definitivt borde inspireras av. Heja Disney!

Likes

Comments

Min dag började underbart i och med att jag vaknade upp till färska jordgubbar och nutella som Filip hade åkt iväg och handlat medan jag sov som en stock haha. Jag har ätit jordgubbar nästintill varenda dag sedan jag fick sommarlov känns det som men man kan ju faktiskt aldrig få nog av det!

Vi ska strax vandra ner mot stan och kika i lite affärer, sedan får vi helt enkelt se vad resten av fredagen har att bjuda på. Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments

Idag tog jag, mamma, mormor och Jasper en tripp till Böna café, ett supermysigt fik i ett av Gävletraktens mer natursköna områden. Min familj prioriteras alltför ofta bort när skolan är igång på grund av att allt annat i livet ska hinnas med och därför tillbringar jag gärna mycket tid med dem under min sommarledighet. Förhoppningsvis hinner vi komma tillbaka någon mer gång under de närmaste månaderna och äta ännu fler av deras himmelska prinsessbakelser!

Likes

Comments

Halli hallå!

Ida heter jag som ligger bakom denna blogg. Jag har länge velat fram och tillbaka angående hur man egentligen bör inleda sitt första blogginlägg. Efter att det nu har gått ett par månader bestämmer jag mig för att strunta i min perfektionistiska sida och helt enkelt bara köra på. Jag tänkte att ni får upptäcka det mesta om mig genom mina texter men för att ni ska få en liten bild av vem jag är kommer här fem snabba om mig:

  • Jag lämnar ytterst sällan mina hörlurar hemma när jag går iväg någonstans, hur kort bit jag än ska. Utan musik blir jag genast uttråkad av min ensamma bussresa eller promenad.
  • Choklad orsakar nästan alla mina socker-cravings, just nu är jag besatt av daim.
  • Jag må klanka ner på mig själv utan anledning när det gäller många saker men något som jag verkligen är skrattretande dålig på, utan att överdriva, är att dansa.
  • Vissa av mina vänner anser att jag "har levt under en sten", bland annat på grund av att jag trodde att sockerdricka endast var en påhittat dryck som Pippi Långstrump tyckte om. Denna världsbildsbubbla sprack i trean på gymnasiet när jag upptäckte dessa flaskor på ett Coop och i chock pekade ut dem.
  • Mina tankar tenderar att ständigt röra sig framåt, bakåt och runt, runt. Jag försöker bli bättre på att koncentrera mig mer på nuet, ni vet mindfulness och allt sådant där, men det är krångligt.

Hoppas ni följer med mig även i fortsättningen! Kram

Likes

Comments