I måndags var det en lugn dag, S hade pyjamas, pizza party i skolan under kvällen som jag hängde med på och käkade pizza med alla andra mammor.

I tisdags regnade det hela förmiddagen så efter att jag hade släppt av barnen åkte jag och Vendela och käkade frukost på IHOP. Vi satt och pratade länge och sedan for vi iväg för att fixa lunch till hennes värdbarn. Vi tog även en tur runt om i området och kollade på stora villor. På kvällen hade barnen lite TV mys, det blev Magic school bus som är favoriten just nu.

Igår var det en skön och solig dag så jag passade på att ta en långpromenad innan jag hämtade barnen från skolan. Lekplatsen på R's skola var precis nyöppnad så vi stannade kvar och lekte och åt lite snacks jag hade med mig tills det var daga att åka hem och förbereda middagen.

Idag träffade jag Vendela och Matilda, vi åkte till mallet inärhetem som hade öppningsdag för Zara. Äntligen är min favoritbutik nära mig! Efter en runda på mallet valde vi att åka till Ikea och käka lunch (svenska köttbullar blev ett självfallet val). Ikea har fått Marabou mjölk choklad i deras shop så det köptes hem. Kunde denna dag bli bättre?.. Om den blev bättre vet jag inte men allt gick bra och barnen sover nu och jag laddar ny energi för morgondagen med lite choklad och en kopp te.

En bild från min promenad, ett stopp över en rinnande bäck omgivet med färgglada löv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår började jag inte för än 12 på förmiddagen så då passade jag på att sova ut till 9 och sedan åkte jag till Starbucks och tog en kopp te och bläddrade i Elle´s december issue.

Runt tre tiden åkte jag, barnen och deras pappa iväg till ett nature center i närheten för att gå och lyssna på en "föreläsning" om fladdermöss. Barnen uppskattade det och även jag tyckte att det var väldigt intressant, plus de hade två fladdermöss som vi fick ta närbilder på och några utav barnen fick även mata dem med lite frukt.

Likes

Comments

I torsdags var det en lugn dag, barnen var lediga från skolan så de åkte till Liberty Science center med deras mamma medan jag stannade hemma. Jag passade på att käka lunch med Vendela och Matilda, vi åkte till Whole food market och plockade till oss vår egna sallad. Mätta och belåtna for vi hem och jag tog en promenad till dammen som är längre ner på gatan med hunden.

Igår var jag ledig så då passade jag på att träffa Sanna och hennes vän Fredrika på Jersey Gardens - ett köpcentrum med massa outlets. Det blev en hel del shopping. Jag fick med mig en fodrad jeansjacka från Levis, ett halsband, en väska och en plånbok från Forever 21, en blus och en tröja från H&M samt en träningsjack och en sportbh från Nike.

Idag var det ännu en lugn dag jag gjorde pannkakor till barnen imorse, det blev svenska pannkakor med chocolate chips. Sedan så försökte vi måla på vita T-shirts, de vart väldigt stora men barnen uppskattade att göra designa deras egna tröjor trots allt.

Efter att ha pratat med mamma och pappa i över en timme bestämde jag mig för att ta en tur till Ikea för att hoppas på att fynda lite bland godisplocket. Självklart så var mitt favoritgodis slut så det blev en blandning med julgodis - lite skumtomtar, julkola och polkagrisar. Jag köpte även med mig julmust och lussebullar så till veckan ska jag ha årets första lussebulle och julmust!

Nu blir det film och mys innan jag går och lägger mig, imorgon väntas en dag med jobb.

Likes

Comments

Vad har hänt under de 10 veckor jag har varit här?

Allt började med training school på Long island. Det var lektioner under dagarna och där i mellan hade jag chansen att lära känna massa med nya människor. På torsdagen åkte vi in till Manhattan och spenderade eftermiddagen där, vi åkte upp i Top of the Rock och fick se staden från ovan. På fredagen var det att krama hejdå till mina nyfunna vänner och säga hej till familjen. Barnen hade en vecka sommarlov ihop med mig innan de började skolan. Sista helgen innan skolan började igen hade familjen camping night med deras vänner och mot kvällen grillade vi S´mores. Första veckan i skolan och andra veckan hos familjen blev mest att lära sig morgonrutinerna och fixa deras luncher som de har med sig till skolan. Jag lär mig fortfarande hur jag ska väcka en 7 åring och en 5 åring på morgonen som inte vill till skolan och lägga upp morgonschemat så det inte blir allt för stressigt till skolan.

På training school fann jag tre glädjespridare till mitt liv och vi träffades redan efter första helgen hos familjen för att utforska lite mer av NYC. Såg vi något mer än Time square? -Inte riktigt vi gick mest runt, tog bilder och försökte följa en GPS för att hitta Five guys.. Men som alltid så hade vi en toppen dag ihop!

Under min andra vecka hade jag min första au pair dejt med Matilda, det blev ett kort men mysigt samtal över frukost på Starbucks. En vecka senare träffade jag Vendela som bara bor 10 min ifrån mig. Vi tre har redan planerat julafton ihop - Kalle på julaftons morgonen, tomtegröt, julbak och klassiska stickade jultröjor.

När det var kanelbullens dag hade jag förberett mig med kanelbullar från Ikea för att bjuda barnen på morgonen, jag gjorde även svenska pannkakor till dem vilket inte blev sista gången. S valde mina pannkakor istället för att åka till diner och chocolate chips pancakes, då är det ett bra betyg haha.

Den 7 oktober satte jag mig i bilen för att ta mig, Anna och Amanda till Metlife stadium för att se Beyoncé. Resan i sig gick bra men efter att vi insåg att vi hade följt en GPS med fel adress fick vi vända om och försöka stressa på trafiken för att inte missa öppningen (vilket vi tack och lov inte gjorde). Kvällen var oslagbar, Beyonce leverade som vanligt och Jay Z, Kendrick Lamar och Serena gästade henne på scenen.

Jag har varit med och firat både R och S på deras födelsedagar, R hade ett climbing kalas då de hade chansen att klättra för fullt på massa olika klätterväggar. S hade ett minigolf kalas, som slutade med att det var roligare att slänga golfbollarna i den tillhörande dammen.

Jag har en kontaktperson, aka LCC, som hjälper oss au pairer i området, och fixar olika möten för varje månad. Jag har varit på 2 LCC möten - september mötet var en självförsvarskurs vilket var riktigt roligt, och jag lärde känna två tjejer som bor i närheten av mig. Sedan var jag på november mötet då vi var och klättrade där R hade sitt kalas. Oktober mötet var ett event ihop med värdfamiljerna men det blev inget för mig, och nu i december ska vi ta med oss något som man här på ens hemlands julbord.

Förra helgen fick jag krama hejdå till min underbara vän Anna som flyttade till San Francisco. Kvällen bestod av glass och en massa skratta lång in på kvällen.

Likes

Comments

Välkommen till min blogg, här får ni följa mitt år i bild och skrift. Under vardagen tar jag hand om R (7 år gammal) och S (5 år gammal), våra dagar är inte alltid så händelserika men de är aldrig sig lik. På min lediga tid umgås jag så mycket jag kan med mina vänner och åker till staden jag älskar mest, nämligen NYC.

Jag hoppas att ni vill följa mig på min resa!

Kram

Likes

Comments