Header

Det är inte långt kvar till studenten nu, jag vill bara att skolan ska vara över. Jag har lärt mig mycket, främst om mig själv och hur jag fungerar, men också lite saker som är allmänt bra att veta. Trots att jag nu låtsas som att vi inte har något kvar att göra i skolan, så har vi det, och jag sitter dagarna i ända framför ett och annat word-dokument.

Något som i alla fall är kul är att vår slutproduktion börjar närma sig och det blir ännu en avklarad milstolpe i vår väg mot frihet. I och med produktionen har jag en anledning till att sitta och klippa och klistra i Photoshop, jag gjorde några affischer idag som jag kanske inte är hundra procent nöjd med, men det är i alla fall någonting. Kom och kolla om ni vill! Det är 7-8 maj på Teater Reflex i Kärrtorp.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I onsdags åkte jag hem till Julia och Ellas nya lägenhet efter skolan. Satt och njöt i solen och drack flera koppar kaffe på balkongen och lyssnade på musik. Senare tog jag och Julia en promenad och kollade lite second hand efter kläder och möbler till balkongen. Utan vidare framgång gick jag och mötte Simon på Tak, där Nisse jobbar. Vi satt och jobbade/pluggade i loungen ett tag, käkade lite, drack lite och tog igen missad tid.

Senare kom Louise och drack drinkar och snackade skit med oss. Jag och Louise har känt varandra sen högstadiet och brukade vara supernära, men ni vet sen börjar man gymnasiet och trots att vi gick samma så fick vi nya vänner och intressen, så det är skönt att vi har tid att hänga igen. Tycker så himla mycket om Louise, hon är så vettig, smart och talangfull.

Vi gick ner till Hobo som är ett nyöppnat hotell i samma hus som Tak på Brunkebergstorg. Där stod Caffe & Molly för musiken och där anslöt sig även Julia och Ella till vårt sällskap.

Kvällen slutade med att vi var några som gick till Café Opera och därefter End. Hängde kvar rätt länge med bland annat Camilo och Filip.

Likes

Comments

Det är den 17 April och min syster Fannys födelsedag. Hon och Gustav sov här igår natt så vi väckte henne på sängen med presenter uppföljt av brakfrukost. Jag blir ju bloggarnas bloggare när jag håller på och fotograferar amerikanska pannkakor and shit.

Senare på eftermiddagen satt vi ute i solen och drack lemonad och åt chips när det från ingenstans började snöa. Bor ni i Stockholmsområdet upplevde ni säkerligen samma sak. Så det är egentligen onödigt att skriva om. Hursomhelst var det viktigt för alla familjemedlemmar att dokumentera detta väderskifte.

Resten av dagen har jag ägnat åt plugg och serietittande. Idag var sista dagen på mitt sista lov under min förjävligt långa gymnasietid och jag kan inte vänta längre på studenten. LÅT MIG BARA LEVA LITE!

Likes

Comments

Igår efter jobbet kom jag hem till ett asmysigt påskfirande med familjen och våra närmsta familjevänner. Vi hade presentjakt i trädgården som följdes upp av trerättersmiddag som mamma stod för. Ojojoj vad gott och trevligt det var. Vi avslutade kvällen med bubbelbad och därefter kollade vi på senaste skam-avsnittet innan jag däckade.

Nu på eftermiddagen/kvällen har jag mött upp Julia på kaffe på Riche och en öl på Strandvägen 1. Nu ligger vi avlånga i soffan och strökollar serier och äter chips. Livet ibland asså.

Likes

Comments

Jag har blivit knäpp (men det är sen gammalt) och det enda jag kan tänka på är att få flytta hemifrån och starta ett liv för mig själv. Dessvärre spenderar jag mer tid på att leta lägenhet än att t.ex. plugga så min besatthet av att flytta ut måste kanske tämjas lite. Eller vad tror ni?

Jag har i nuläget inga planer för hösten, eller sommaren för den delen heller, och håller på att bli tokig. Ena stunden vill jag packa en väska och ge mig ut på äventyr och andra vill jag fortsätta söka utbildningar, eller alternativt stanna kvar i Stockholm och knega. Det jobbiga är att ingetdera riktigt lockar. Helst av allt vill jag bara fota, göra film och chilla (och kanske dansa lite) - och få betalt för det. Synd bara att det är rätt långt bort från den vardagen jag just nu befinner mig i.

Likes

Comments

Skärtorsdagen bjöd på middag, rödvin, kortspel och dans hemma hos Julia. Någon timme efter att jag kommit dit trillade Emilia och Andreas in också. Det var längesen hela gänget var samlat i och med att Andreas bor i Köpenhamn så med andra ord var det fett nice att få ihop något innan han åker tillbaka.

Vi fuldansade och fotograferade lite. Käkade och spelade kort fram till 2-tiden då vi bestämde oss för att gå ut och dansa. Vi hamnade på spy bar och stannade ett par timmar innan vi promenerade hem igen. Det var en extremt bra kväll och jag hade inte haft roligare med någon annan människa än Julia, Emilia och Andreas.

Likes

Comments

I söndags åkte jag och Hedda in till söder för att hänga med hennes kompisar. Vi blev ett stort gäng som grillade i Tanto. Hade förvånansvärt roligt, trots att jag inte känner många av dem som var där. Senare åkte jag och träffade Julia och Ella på Morfar Ginko. Vi pratade om sommaren och bostadsmarknaden i Stockholm. Det blev inte supersent, vilket var skönt.

Igår jobbade jag hela dagen och fick besked från skolan. På grund av besvikelse och ångest hällde jag och Emilia i oss en varsin flaska bubbel på södras skolgård innan vi träffade Olle och några kompisar till honom. Det blev ganska blött igår men jag mår bra idag.

Nu ska jag hem till Olle på middag, Edvin kanske kommer också. Ha de!

Likes

Comments

Tidigare samma dag som jag åkte till Köpenhamn satt jag i solen på skolgården med några kompisar och levde.

Alva och Mira var där.

...och även Tuva och Emma.

Det var jäkligt gött och om jag har förstått det rätt ska det bli uppåt femton grader och sol imorgon, så ska definitivt hänga utomhus då. Sen kommer det nog lite snö nästa helg också... Jippi.

Likes

Comments

Det har varit några intensiva dagar fyllda av hardcore träning. Jag gick vidare till sista rundan av audition så har inte haft tid för varken sociala medier eller någon form av socialt umgänge. När jag inte har dansat har jag befunnit mig i horisontellt läge på en luftmadrass i Andreas 1-rumslägenhet. På måndag får jag besked om jag kommer in på utbildningen eller inte. Tillsvidare får jag leva med att jag har den brutalaste värken i varje liten muskel i min kropp.

Är hemma i Stockholm nu och det var fullständigt kaos på Arlanda när jag landade. Sprang på Leo och Viktor som hade lyckats få tag i en taxi (???) så jag tog mig till slut in till söder där mamma och pappa hämtade mig. Har inte så mycket att säga om gårdagens händelse men delar min vän Louises Facebookinlägg här nedan. Hon förklarar situationen på ett väldigt bra sätt.

"Blir oerhört ledsen över att se att folk som jag är vän med på facebook (gamla lågstadieklasskompisar etc) skriver inlägg där de diskuterar gärningsmannens etnicitet. Att tro att det som hände igår är en konsekvens av att Sverige släpper in människor som flyr från krig och terror i betydligt större skala än vad vi fick se prov på igår är korkat, trångsynt, obildat och otroligt kallhjärtat och mörkt. Det är en minimal minoritet som sympatiserar med gårdagens gärningsman och det måste ni minnas. IS är en fruktansvärd terrorgrupp som inte borde få gå på gatorna i NÅGOT land. Men kom ihåg att precis som KKK har väldigt lite gemensamt med majoriteten av alla kristna så har IS väldigt lite gemensamt med majoriteten av alla muslimer. Ta hand om era medmänniskor och låt inte detta göra er fientliga gentemot människor ni inte känner baserat på deras hudfärg eller ursprungsland. Vi är alla lika."

Likes

Comments

Godmorgon, jag packade såklart inte igår. Slutade med att jag var upptagen med en massa annat *host* -ta bilder och blogga- och orkade därmed varken packa eller städa. Nu har jag i alla fall slängt ner det mest väsentliga och herregud det är inte till Nordpolen jag ska, har jag glömt något så går det ju alltid att köpa i Köpenhamn.

Jag börjar bli riktigt nervös nu... iiiihhhh!!! men samtidigt taggad. Ser på audition som att det både är en chans att visa vad man går för och en vanlig dansklass, mycket för att verkligen suga musten ur varje tillfälle jag får dansa men också för att det gör att jag blir mindre nervös och känner att jag kan njuta av det så mycket mer.

Likes

Comments