Header

Jag har haft två fantastiska pass Pole nu. Mycket koreografi och mycket svett. Blåslagen och full med både brännmärken och blåsor lite var stans - ett tecken på att jag köttat.

Har fått hinna släppa sorgen en stund och skratta en del. Har fått pausa från livet en sväng så som träningen fungerar för mig.

Somnade ju en sväng i soffan innan jag åkte på grund av att tårarna och tankarna gjorde mig helt slut. Jag kommer säkerligen somna gott ikväll också, förhoppningvis. Imorgon har jag det helt lugnt och inga planer. Beroende på vädret kanske det blir en promenad eller springtur och annars lite mejl som ska skickas och fix hemma att sysselsätta mig med. Tror det blir bra!

Avslutar dagen med en gammal favoritlåt som jag fann nu ikväll på en gammal spellista. För er som gillar Metallica - ni har säkert hört den. Jag älskar den fortfarande, den ger mig lugn!

Många kramar till er så hörs vi imorgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hade et sjukt bra samtal idag verkligen. Pratade om min vän som gott bort och om avslutet igår. Vi pratade om min träning och vi pratade om mat. Vi hann med det mesta under vår timme och min kurator fick för första gången någonsin se mig gråta.
För jag var fruktansvärt ledsen verkligen.

Vi pratade extra mycket om sorg och processen att sörja. Att jag inte än fått sörja klart min vän som tog livet av sig 2012, att det är som om jag än håller tillbaka och försöker ignorera det faktum någon av vännerna dött.
Oversklighetskänslorna är 300%.

Fick den etniska idén att ha kommunikation med dem. Skriva, prata eller på annat sätt försöka prata med dem, även om jag inte för svar.
Eftersom ett brev, avslut eller hejdå inte är någonting jag klarar än.
Det vill jag inte.
Så kommunikation var en god idé som jag ska prova!

Detta har tagit upp min dag idag och jag har färdigställt min sista skoluppgift nu faktiskt! Underbart skönt. Nu endast mindre kompletteringar kvar!
Somnade för en stund sen och vaknade nyss,
det är mycket nu.
Det är okej.

Likes

Comments

Allmänt, Anorexin, Behandling

Under gårdagens sista möte på Capio Ätstörningscenter hann vi med att prata om mycket. Allt ifrån vikt och figur till strategier för att långsamt göra sig av med det jag inte vill ha kvar i mitt liv.
Min behandlare hade fått ett nytt rum, vilket kändes jätteknasigt och jag skrattade flertalet gånger med henne under mötet. Kändes jättekonstigt att sitta i den stol där jag känt så mycket ångest - och skratta.

Vi gick igenom vad som hänt sedan jag blev frisk och var jag idag befann mig i livet. Hon tog även upp det faktum att jag fortfarande har en sårbarhet och riskerar bakslag. Har jag haft något bakslag sedan sist?
Svaret på den frågan är ett ja, det har jag.
Jag hade en vecka, på ett ungefär, där mat blev jobbigt. Jag tappade aptiten helt och var otroligt nedstämd, att äta kändes helt plötsligt onödigt och viss ömåltider blev inte kompletta. Vad som dock är ett faktum är att jag tog mig ur det, jag kom på mig själv och kunde snabbt vända trenden. Att äta för att jag måste, "mat är medicin" var en strategi jag tog fram.

Bilden när jag traskade från Capio för absolut sista gången igår.

Denna vecka speglades efter en händelse som inträffat där jag blev väldigt påhoppad av många människor och kommentarer om min kropp fanns. Både kroppen och utseendet kommenterades i en negativ bemärkelse och jag träffades hårt. För detta är min sårbarhet, mat och kropp. Och även det faktum att bli påhoppad av ett gäng andra människor - mobbing. Det träffade helt rätt i mig och jag blev som nedskjuten av dessa kommentarer.

Men är bakslag verkligen någonting konstigt? Nej. Det är klart att det är helt normalt. Min behandlare tog upp att det kanske kommer fler för min del, kanske inte. Vi vet inte. Att livet har sina ups and downs för alla. För någon innebär en svacka att få ytstörningens tankar i huvudet - för en annan kanske det innebär att ligga och gråta hemma. För någon som upplevt trauma kan det handla om flashbacks och för en annan frisk person innebär det kanske att isolera sig en stund? Alla har vi olika downs i livet - ingens jobbigare eller bättre än någon annans.

Att tankarna kanske kommer tillbaka vid svåra händelser eller visst stämningsläge och påverkar mina handlingar är inte konstigt. Mitt huvud är van att köra det spåret och kroppen minns tankegångarna, det var ju min känslokontroll under många år. Hjärnan sätter igång de gamla tankarna ibland. Någon gång kanske en hel vecka, två veckor och tillslut blir det bara en eftermiddag.
Det tunnas ut, dessa blir färre, dessa kan komma ofta, och dessa kan vara borta för evigt.
Jag håller på det sistnämnda.

Vad som är säkert? - Min fullständiga remission kvarstår! Jag känner mig inte ens orolig att någonsin falla tillbaka!
Jag är idag 100% frisk och fri. Ätstörningen påverkar inte mig i mitt liv längre och tankar kring maten närvarar inte. En vecka var tuff med återkommande tankar, det är allt sedan jag blev frisk.
En vecka.
Det är inte någonting som stör mig eller någonting som påverkar mig negativt idag.
För idag är jag nöjd med mitt liv, nöjd med mig själv och vågar göra det som jag mår bra av!

Aldrig mer tillbaka till det helvetet!


Likes

Comments

Sjukaste dagen någonsin. Började med en lagom tidig morgon där jag vaknade av mig själv och gjorde en god frukost.
Packade ihop och flyttade över saker till Papsen och åkte över med allting. Passade på att i samma veva handla mat inför veckan och eftersom det var extrapris på BJ införskaffade jag hela fem stycke . För ja, varför inte? Det går ju åt!

Sedan blev det dags för Capio, mitt sista samtal där ever. Nu var det sista uppföljningssamtalet och jag är numera inte ens i närheten av sådan vård längre!!
Fri för all framtid! På riktigt! Ever!

Pratade och skrattade med min tidigare behandlare, hon fick blommor och choklad av mig och sedan en urmysig kram innan jag tog hissen ner och klev ut genom dörrarna för sista gången någonsin!

Jag hade planerat att med Rosa våldgästa MIND och vår vän där. Men då hon var sjuk blev det istället åka hela vägen hem till henne - lite smittad kan jag ta.
Hon bjöd på middag och choklad! Kunde det bli ett bättre avslut menar jag? Så mycket skratt har jag hunnit med och nu står jag i regnet och ska ta mig hem. Behöver kissa och samla mig efter dagens alla intryck.

Känns ett sjukt efter denna dag!
Helt sjukt.
Hej livet.

Likes

Comments

Allmänt, Behandling

Sjutton va tiden går fort! - Mvh tjej med alldeles för tråkig humor

MÅNDAG:
14.00 Sista uppföljningssamtalet på Capio Ätstörningscenter!!
Handla mat inför veckan
Försöka motivera mig till att färdigställa skolans alla uppgifter
Eventuellt våldgästa MIND

TISDAG:
11.00 Samtal
Om jag ej lyckades med gårdagens planer ska jag färsigställa skolan
18.30 Pole choreo
20.00 Pole nivå 5

ONSDAG:
Vet ni? Dagen står än så länge tom.
Måla naglar, städa hemma, göra ansiktsmask eller sånt
Eventuellt tredje gången gillt på plugget...
Prov 17.30

TORSDAG:
Middagsdejt med en vän
20.00 Team Advanced!

FREDAG:
Släkt kommer på besök
16.30 Tändläkatid
Tackkväll å allt sånt ni vet!

LÖRDAG:
Utemiddag med familjen

SÖNDAG:
Heldag danstävling i Sollentuna. (Arena Satelliten för den som vill komma, gratis inträde!)
En fin vecka framför mig, en fin planering. Jag har mycket att göra och samtidigt tomt. Jag tror stenhårt på denna planering och att den blir bra!
Är taggad på sista besöket på Capio idag och att få säga på riktigt hejdå! Kommer typ gråta lite och samtidigt studsa därifrån. Uppdaterar er mer efter det!

Har ni några kul planer för veckan?

Likes

Comments

Allmänt, Träning & Dans

Denna dag har varit jättebra verkligen. Även om den innehållit en hel del tårar vid sidan av alla skratt, det behöver dock inte göra dagen kass eller vara någonting negativt.

Dagen började med en underbar frukost i solen till följt av övningskörning för mig del. Övningskörde länge med pappa bak på motorcykeln och blev så peppad på att boka tid för prov, hinderbana och uppkörning! Men först kanske jag måste ens prova att köra växlad? hehe. Vår MC är automat.

Skönt dock att slippa risk 1 och 2 med tänka på att jag nyss tog körkort för bil. Så snart har jag både AM, A2 och B om planerna går som det ska! I sommar vore en dröm.

Avslutade denna dag med ett träningspass på två timmar. Slutade passet helt och hållet död verkligen, höll på att kräkas så mycket jag snurrat och musklerna kändes som mjölig potatis.
Traskade hemåt med middagen i handen för att äta, för att mat = life..

På väg till och från träningen så hann jag fälla mig ett par tårar igen. Dem lixom bara kommer helt otippat sådär poff, men det känns ändå okej. Det är okej att gråta!
När jag sitter och skriver detta sitter jag och äter det sista jag har av chokladen min och ska snart sova. Egentligen behöver jag packa innan jag sover men får göra det imorgon bitti istället kanske. Beror på hur mycket jag hinner nu, om jag ens orkar försöka påbörja det.

Somnade i soffan innan träningen och missade min inplanerade tid att packa, därmed blev planeringen en aning förskjuten helt enkelt. Men vad gör det? Jag fick åka motorcykel tidigare idag och äta frukost i solen i lugn och ro - det gjorde min dag och toppades med träning.
Dagen blev perfekt!

Detta var en summering av min dag!
Hopasp ni haft en fin dag och fin vecka. Imorgon börjar vecka 17 - ny vecka med nya möjligheter!
Godnatt finisar!

Likes

Comments

Allmänt

1. Något du funderar mycket över?

Jag funderar mycket över det mesta. Vad som dock just nu är den största sak jag funderar över är min framtid. Med tanke på hur mycket som hänt de senaste två åren så är jag mer än väl medveten om hur livet snabbt kan förändras. Var jag står om 10år och frågor kring utbildning, familjebildande och karriär. Det är med skräckblandad förtjusning jag funderar över detta..

2. När grät du senast och varför?

Oj, senaste dagarna har varit tårar i floder ganska tätt på varandra. Vågor som kommer och går och det skiftar mellan allt som har med mina två bortgångna vänner att göra till att jag fuckar upp min egen tankeverksamhet. För det mesta gråter jag över fina minnen med dessa personer eller över tanken om varför just dem skulle behöva ta sina liv. Det väcker minnen hos mig, tankar och det blir känslokaos. Tårar ett faktum.

3. När kan du vara dig själv till 100 %?

Jag är mig själv till 100% när jag är hemma själv, med mina vänner och tränar. Även när jag föreläser och när jag gör sådant som jag vill. Det är sällan jag försöker vara någon jag inte är - men ibland händer det att jag fattar beslut gentemot vad andra tycker - och detta är väl de gånger då jag inte är mig själv helt och fullt.

4. Tre saker du avskyr?

Kräk, getingar och patriarkatet vi idag lever i.

5. Hur är/var du i skolan?

Jag var mig själv. Jag var mobbat upp till åk 5 och därefter kände jag aldrig en riktigt tillhörighet eller trygghet någonstans heller. Jag var en smarta tjejen med dåligt tålamod, tjejen som alltid kom med problem och som ingen någonsin kommer att glömma.. Speciell. Idag är jag fortfarande en pain in the ass för lärare.

6. Vad blir du stressad av?

Jag blir stressad av när saker inte har struktur eller är organiserat samt när det blir mycket sinnesintryck. Utan en planering dör jag nästan av stress och när folk inte håller vad dem lovar stressar det mig likaså. När jag inte har mål satta för mig själv blir jag också enormt stressad, eller när jag går utan min lur.

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?

Detta beror nog på vem du frågar! Jag beskrivs ofta som otroligt driven och målmedveten som person. Vissa tycker jag är genomsnäll och vissa tycker att jag är raka motsatsen. Vissa anser att jag är dryg som satan och andra framhäver min förmåga att visa omsorg och bry mig. Över lag är jag speciell och egen. Beror ju på om du frågar mina vänner (Jag = Snäll, lyssnar, bryr mig), min familj (Jag = Trotsig feminist), lärare (Jag = jobbig, frågvis och tjatig person), tränare (Jag = Tyst, lyssnar och försöker) eller fiende (Jag = dum i huvudet).

8. Hur uppfattar du dig själv?

Uppfattar mig själv som driven och engagerad. Öppen, ärlig och kan inte sitta still. Vill göra allting på en gång och har inget tålamod. Så när jag ska lära mig nya saker innebär detta att jag helst ville lära mig det igår.. Ser mig själv som ganska tyst och blyg många gånger också och annars en person som står fast vid min åsikt och alltid vill ha rätt.

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

Pinsam? Ehh.. ingen? Jobbigt är väl situationer där jag är sårbar.

10. Tre otippade saker om dig själv?

Jag kan vika min tunga som en blomma, jag lyssnar på hårdrock när jag ska sova och jag växte 1cm förra året.

11. När känner du dig som vackrast?

När jag kör pole!! Spinny-pole! Annars på sommaren, när jag sitter osminkad i tunna kläder, vid stranden och känner håret blåsa i vinden. När jag kan njuta av livet får jag automatiskt en känsla av att känna mig vacker!

Likes

Comments

Allmänt

En frukost på balkongen var självklarhet när jag såg hur pass varmt det var ute. Klarblå himmel och sol på det gjorde mig morgon till en av de bättre.
Med solens strålar mot ansiktet och avokadoexplosion på smörgåsarna kunde jag känna att fan va skönt det ändå är. Hann med mindfulness och att fundera mer än vad som borde vara möjligt under en frukoststund. Kom fram till att jag verkligen är i desperat behov av att färdigställa skolan nu - den stressen vill jag kunna släppa!

Ska ut och övningsköra MC sen med pappa en sväng tänkte jag. Inviga mina nya kläder och njuta av det fina vädret inifrån min trånga hjälm.
Ikväll väntar träning vilket jag ser fram emot. Tror denna dag kommer bli mycket bra!
Starten blev bäst!

Ha en fin söndag!

Likes

Comments

Allmänt

Helt ärligt vet jag inte helt var jag ska börja detta inlägg, det jag känner just nu är så svårt att greppa.
Hur ska jag beskriva känslan av att mitt hjärta spricker? Hur ska jag beskriva känslan av att känna ett huvud som vill lufta upp mot skyn samtidigt som bröstet känns tungt som bly? Som om jag sakta men säkert slits sönder.

Efter meddelandet om min vän som tagit livet av sig var det som om jag kraschade. Som om allt jag samlat på mig under senaste tiden kom fram och att jag nu faller samman i en liten hög.
Kanske är det precis vad jag behöver.
Få gå sönder helt och tömma min inre hink av känslor, händelser, tankar och upplevelser.


Jag tror det blev lite mycket med tanke på att två av mina vänner. En nära och en inte lika nära vän, valt att faktiskt avsluta sitt liv. Saknaden kramar sönder mitt hjärta faktiskt, även om jag också kan vara - på riktigt - glad ibland också!
Självmord står mig så pass nära eftersom jag varit millisekunder från min död flera gånger och vid upprepade tillfällen faktiskt försökt ta mitt eget liv. Jag har haft änglavakt som klarat mig! Det väcks en hel del minnen och känslor kring mina tidigare existerande vänners val.
Jag älskar dem båda.

Utan mina vänner, familj och träningen hade jag inte funnits idag.
Och utan dem hade jag aldrig klarat denna period såhär bra heller!
Tack.
Och tack för erat stöd och pepp, fina fina ni!

Jag är lite trasig nu - men service är på väg

Likes

Comments

Allmänt

Två snabba av dagens inköp. Två tröjor, båda två från Zara.
Älskar dem verkligen och är förvånad över att jag köpt kläder med vitt. Det brukar inte vara typiskt mig.

Ska försöka fota bättre och fler bilder på dessa och resterande inköp också, om jag känner att jag får tid. Dumt att lova någonting jag inte klarar av att hålla.
Om tillfälle ges under morgondagen, beroende på väder etc, så fotar jag!

Är död efter denna dag. Fyra timmar i ett köpcentrer fullt med människor och intryck tar knäcken på mig. Dessutom att åka kommunalt en timme på det, hunnit med funderande och köpt MC-kläder. Jag stod och provade kläderna i butiken och såg plötsligt att klockan på väggen där var 10 över tolv, tio muneter efter att jag skulle träffat Emelie och Emelie i mall of scandinavia.
Pappa höll min väska medan jag provade och där i låg min mobil, vi båda hade helt glömt bort tiden och fick fort som tusan betala och springa tillbaka till bilen.

Med min (och pappas!) vanliga tur kommer vi till garaget där vi parkerat. Det är låst och stängt i varenda dörr och att komma in där vi kom in med bilen verkar vara en omöjlighet.
Panik.
Nu redan 20 minuter sen om inte mer till tjejerna. Jag som alltid brukar vara den person som kommer en kvart tidigt.

Det var fruktansvärt att känna den stressen och att bli sen, men tillslut tog vi oss in efter många om och men. Hissarna gick inte till garaget och vi fick trixa ordentligt innan vi fann en väg in. Vi kunde gasa på mot Solna och jag var framme hos tjejerna runt halv ett skulle jag tro, tjugo minuter efter att ha sett tiden rusa iväg på klockan.
Jag tog mig fram, fick MC-kläder köpta och dessutom en fantastisk och välbehövlig stund med tjejerna.

Kvällen har levererat två panikattacker, ett litet psykbryt och mat. Nu tänker jag gå och sova, jag orkar inte hålla mig vaken längre efter hur denna dag tillsammans med gårdagen, tärt på mina krafter.

Sov gott ni med alla fina människor!
Ni är alla så värdefulla!Likes

Comments

Min instagram:@idiisens