Header

Började dagen med en riktigt god frukost med färska jordgubbar, allt för att få en bra känsla i magen.
Magen som är upp och ner just nu, allting som händer. Begav mig iväg mot söder för samtal, som var tufft och även välbehövligt. Pratat om en bok jag läser och även fått fylla i skattningsskalor, vi drog över en halvtimme. Därefter har jag varit helt slut i huvudet.

Det blev en efterföljande lunch med syster som jag mötte upp direkt efter samtalet. Hon fick vänta en stund, uppenbarligen.
En frukost-lunch blev det och den smakade mycket gott! Perfekt uppladdning att umgås med syster en stund innan jag begav mig mot Täby C för att möta Emelie.
Trött som tusan.
Men att få träffa henne får mig alltid att må bra, så är det, även om jag är så slut i huvudet att jag knappt vet vad jag själv heter.

Nu är jag hemma, har tagit en promenad med lillebror, hämtat ut paket på posten, diskuterat ambulanshelikoptrar och ätit ännu lite till. Nu är jag helt slut i hela mig och behöver sova.
Hoppas på att få en god natts sömn ikväll, vilket jag även önskar alla er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Kan jag beskriva det så? Känslorna.
Jag kastas fram och tillbaka - hit och dit. Inuti.

Igår var jag tvungen att vandra upp på berget, dansa för mig själv och skrika högt ut över skogen. Ut med alla känslor som bubblar över. Skrik är ett mycket bra sätt att få ur sig.

Det är mycket just nu, på gott och ont. Det sker en hel del på samma gång och allting är inte så roligt även om det finns en hel del fint också - kommer bli skönt att komma bort en stund från allting här i Stockholm när jag flyger iväg mot varmare land på lördag. Samtidigt som jag självklart kommer sakna en del här i Sverige. Såklart.

Dagen erbjuder samtal nu på förmiddagen, välbehövligt som tusan, nästan så jag tycker synd om min terapeut som kommer få höra om mina besvärliga Svensson-problem. Ändå skönt att få ur sig!
I eftermiddag ska jag sedan möta upp bästisen i Täbban för lite häng, vilket inte alls sitter fel. Saknat den bruden som tusan och behöver befinna mig i hennes närvaro en stund för att samla mig. Bästa Emelie!

Det är vad som står på agendan hittills. Blir kanske mer, skulle behöva fixa läkarintyg också från vårdcentralen om jag hinner och lyckas med det. Tummen min.

Så dagen känns bra, det känns som om den kan leverera faktiskt!
Önskar även er en riktigt fin dag såklart! Ta hand om er så hörs vi!

Likes

Comments

Allmänt, Utmaningar

Nu inser jag på riktigt vilket kontrollfreak jag är. Hur jag blir nojig över minsta småsak och funderar över om jag gör rätt eller fel, hur jag ska göra och inte, vad som är vilket.
Herregud - inte visste jag att det skulle kännas såhär?


En hel del i bagaget och en tendens till bristande självförtroende i vissa avseenden blir det inte enklare. Normalt sett är jag inte rädd att göra bort mig, nu är jag nervös mest hela tiden och klantar till mig.
Så det kan bli...

Ska försöka få saker och ting gjorda idag. Handla, flytta, ta en promenad och rensa huvudet. Ska eventuellt ta svängen förbi vattnet också och insupa lite lugn därifrån när det är trassligt och fullt upp inuti. Behöver börja trassla ut lite, vilket vattnet och en promenad hjälper till med. Sedan väntas det ett samtal med min terapeut imorgon, sedan kommer vi höras två veckor senare och därefter kommer det bli ett väldans långt uppehåll...
Jag är lite rädd faktiskt.
Men jag ska klara det!

Så det är vad dagen har att bjuda på, lite fix hemma också tänker jag och sedan hoppas jag kunna spendera lite tid med broder min. Lilla plutten som jag saknat!
Så detta kommer bli en lugn dag, fast hektiskt inuti.
Önskar er alla en fin dag! Och en fin vecka såklart!
Kramar

Likes

Comments

Livet har kännt så konstigt bra de senaste dagarna. Kärlek?
Jag har haft bra dagar, hängt på balkong, vandrat omkring, ätit god mat, simmat och myst. Lyssnat på musik, slagit riktiga kullerbyttor och diskuterat. Lärt känna en ny urmysig människa - och jag har faktiskt mått bra. Distraherats från det destruktiva som satt på axeln och började ropa mitt namn.

Gårdagens vegetariska sushi blev jag bjussad på, hur gulligt?
Idag blev lunchen på legumes på Hornsgatan - så länge sedan!

Och avslutningsvis mina vänner, jag bjussar på en svinbra låt som passar in på mitt humör och känsla just nu!

Likes

Comments

Dagen började med ett samtal från psyket men en riktigt seg person i luren. Syster var iväg till sjukan tidigt på morgonen och kom hem strax efter åtta om jag inte minns fel, kanske halv nio..

Dagen blev inte som jag planerat på grund av att telefonsamtalet förstörde lite, men tillslut så blev det ett par timmar i Nacka Forum tillsammans med henne.
Shoppat en hel del, både hon och jag. Även om jag spenderade aningen mer, hehe.

Hade en mysigare lunchdejt med henne och nu är jag på G tillbaka dit jag spenderade gårdagens eftermiddag och kväll. Fint sällskap med andra ord! Kommer helt klart att få en riktigt fin kväll ikväll och jag hoppas att ni kan få en fin kväll ni med nu!

Likes

Comments

Min kväll idag, spenderades i city med fint sällskap. Eftermiddagen, den var faktiskt över förväntan. Den blev det till slut.

Häng i solen hanns med. Innan det var det skolavslutning för bror som var fint det med. En halvtimme innan avslutningen fick jag sms om att gå - så det var snabba ryck upp ur sängen.
Glädjen bror gav mig dock, obeskrivligt.
Solen jag fick ta den av, stekhet.

Annars har det inte hänt mer än ett mindre lyckat personlighetstest och att jag var så snäll så jag hjälpte syster med ögonbrynen - öppnade temporär salong hemma i soffan.
Klagar inte på denna dag, inte alls. Tvärtom.

Nu mår jag bra, faktiskt. Riktigt mycket positiva känslor.

Jag känner mest bara - Yes!

Likes

Comments

Traumarelaterat, Utmaningar

Jag lever på en sten, den störa stenen som snurrar runt solen tillsammans med ett par till stenar?

Vem är jag? Vem är alla andra? Människor - är det vandrande skelett med muskler, organ, blod och sånt? Eller känner dem någonting? Hur fungerar vi egentligen? Hör vi samman eller är vi avskilda? Varifrån kommer allas personligheter? Varför och hur kan jag se? Ser andra så som jag? Ser jag samma färger som alla andra runt mig? Varför ser saker ut som dem gör? Varför är ett kylskåp kallt? Varför har bilarna just 4 hjul? Är jag verklig? Eller är alla andra verkliga? Eller är vi alla bara ett påhitt? Som ett spel? Vad är saker gjorda av? Atomer? Är allt atomer? Jag med? Stämmer det? Eller är detta inte det?

Som om jag stirrar rätt ut i tomma intet och bara tittar. Stirrar ut i livet med en sådan fruktansvärd distans att det inte riktigt går att beskriva. Det betyder ingeting, det betyder precis allting, känner ingenting och allt på samma gång. Spegeln, att titta in i spegeln. Är jag verkligen hon i spegeln? Är jag Ida? Varför känner jag mig inte som det?

Just nu är det mycket och det märks på tankarna jag beskriver ovan. Det blir inte bättre av att jag inte kan träna och istället sitter hemma med en pizza i knät. Sedan är det ju mycket hemma också, eller snarare sådant hemma som jag inte riktigt orkar hantera just nu.
Dessutom har jag börjat få lite dissociativa symtom vilka lett till att jag trott jag uppdaterat bloggen när jag inte gjort det och missar planer jag planerat - ännu mer stök.

Så en snabb update:
Jag mår inte helt topp just nu
Remiss skickad till psyk för bedömning
Tummen min ska bära ortos i 6-8 veckor pga skelettskada och trasigt ledband
Det är 11 dagar kvar innan jag åker till Cypern
Jag vet inte riktigt alltid vad som händer just nu
Jag krigar som tusan
Har saker att se fram emot som jag ska uppdatera er med
Jag tänker på er!

Likes

Comments

Traumarelaterat

"Jag är inget och allt

Överallt och ingenstans.

Flytande och stilla.

Öppen och inlåst.

Vet allt eller ingenting.


Känslorna sköljer över mig

och jag älskar att leva.

Tid eller rum slutar att existera

och jag är svävande i nuet.

Vibrerar med universum

och jag är överallt.


Jag är ju inget, jag är ju allt.

Tillsammans är vi inget och allt.

Jag är ju inget, jag är ju allt.

Tillsammans är vi inget och allt.”

- Okänd

Likes

Comments

Grattis på dagen min fina vän! Och grattis till studenten!!

Jag hade en jättefin kväll igår full av intryck, nya människor och en hel del skratt. Alltid fint att träffa mina närmaste vänner och att få gratta den ena till att ha tagit studenten!

Bjussar på lite bilder, behöver inte skriva så mycket mer än så. Låt bilderna tala!

Likes

Comments

Min instagram:@idiisens