Header

Allmänt

Planer mina vänner, planer. Jag har planer denna vecka men har inte hunnit spika dem helt och fullt än!
Det är läkare som ska ringa, Sveriges radio som kommer, träningar jag inte kommer kunna delta fullt i, risktvåan jag troligtvis behöver boka om och krav maga igen i helgen.

Lite eventuella idéer på saker jag vill göra har jag också, men vi får se hur det blir och hur saker utvecklar sig.

Nu sitter jag hur som helst och planerar. Mat och inköp bland annat - försöker fatta ett beslut i huruvida jag skall avboka risktvåan eller inte. Jag vill ju ta kortet men kan ju inte köra när tummen inte är stabil. Så svårt hörni!

Veckan som kommer ser jag oavsett fram emot. Ska försöka göra den så bra jag bara kan verkligen - ta hand om mig själv och göra sånt som jag mår bra av!
Jag verkligen hoppas att ni ska göra detsamma.
Ha en fantastisk vecka och en fin måndag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Började faktiskt denna dag med ett besök på närakuten. Tvekade en stund men tillslut satte jag mig i bilen och körde dit, så slapp jag tänka mer på det sen.
Min tumme värker från gårdagen och jag ville se så ingenting var brutet, vilket det var.

Min tumme har en skelettskada. Men om den är färsk eller gammal visste läkaren inte - då jag hade samma skada för tre år sedan. Men fint ser inte mitt skelett ut.
Mitt ligament är dessutom uttänjt och tummen instabil. Den går att böja i sidled (om ni förstår?).

Det finns alltså två alternativ:
1. En gamal skada och endast ligament som är delvis skadat. Detta läker av sig själv.
2. En ny fraktur och skadat ligament, kräver behandling med gips och i mitt fall då operation (eftersom det är en återkommande skada)

Jag håller på nummer ett. Om det är en gammal skada har den alltså läkt lite knasigt. Vilket irriterar mig som tusan, att det fått bli så. Fick en återbesökstid om tio dagar och då får vi se om tummen blivit mer stabil eller ej - och vad som händer. Jag hoppas verkligen att jag slipper mer krångel och framförallt en operation.
Nästa veckas självförsvar kommer hur som helst bli svårare att genomföra, men jag ska dit i alla fall och jag får se om jag behöver ställa in risktvåan också, vilket vore trist (men vill ju kunna köra... en bra förutsättning). Poledance är inte heller så enkelt utan tumme... tyvärr.

Avslutade dagen bättre. Hann med en shoppingtur med mamsen och sedan en tur in till stan där jag träffade Veronica och dansade! Behövdes för att distrahera min ilska.
Så nu mina vänner, efter en kaos dag ska jag spendera sista tiden i soffan. Nyduschad och fräsch framför TV. Det är vad jag behöver. Införskaffade 500g jordgubbar också som pricken över i:et!
Mums!
Önskar er alla en fin kommande vecka!


Likes

Comments

Allmänt

Gitarrspelande och sjungande ger mig verkligen lugn enda in i själen min. Det låter fruktansvärt med min röst, men spelandet funkar ändå okej. Jag gör det inte för någon annan än mig själv, precis så som dansen är för mig. Det är mitt sätt att få ur mig känslor och kanske förmedla någonting.
Jag gör det inte för någon annans skull eller för att tillfredsställa andra.

Spela gitarr är så rogivande och skönt, tidsfördrivande också! Så många bra funktioner fyller det.
Allt jag offrar är fingrarna, som får stå ut med blåsor.

Någon mer av er som spelar gitarr som har tips på fina låtar att spela? Jag har favoriterna nedan men har egentligen en hel lång lista som jag tycker om att spela - både enklare och svårare precis som nedan.
Tips och trix tas tacksamt emot om det är någon som har! Låtar? Smarta tips? Eller någon som lyckats spela någonting häftigt?

Likes

Comments

En helt fantastisk och samtidigt fruktansvärd dag har det varit idag. Kurs i självförsvar för tjejer - framförallt överfallsvåld. Intensivkurs vilket innebar 7 timmar idag av detta, både teori, teknik och realistiska scenarion som vi utsattes för.

Jag har verkligen blivit medveten om hur otroligt mycket det hjälper att skrika i en utsatt situation, hur mycket starkare en blir och hur mycket mer aggressivitet jag kan kanalisera ut genom min kropp - trots att kroppen egentligen inte orkar slåss längre.
Och att springa är det bästa.

Fick lära mig enklare slag, lära mig knäa och teknik att ta mig ur strypgrepp. Även peta i ögonen på folk och alla dessa fick vi öva på varandra roligt nog. "Inta startposition" och alla ställde sig med strypgrepp på varandra..
Sedan fick vi även öva med riktiga "gärningsmän". Dessa hade hjälm med plexiglas för så vi kunde slå för våra liv.
Vilket jag gjorde.

Vi blev tillsagda snurra samtidigt som vi tittar upp i taket, stanna och sedan stå och blunda. Männen (som för övrigt var säkert 100kg tunga) kom och kanske drog med oss med orden "kom med här", någon tog strypgrepp på en, en annan kom bakifrån eller så kunde någon bara komma och putta på en. Allt när som helt när vi stod och blundade för att inte vara redo.
Tog till att andas i en fyrkant, acceptera läger och tänka "det händer mig" istället för standard "det händer inte mig".
Det var panik att stå och blunda och inte veta när jag skulle bli överfallen.

Jag fick nästintill en panikattack när jag kände det första strypgreppet, det påminde så starkt om det jag blivit utsatt för tidigare.

Men efter övning. Någon fick lägga händerna på mina axlar först efter min panik, sedan närmare halsen, närmare och närmare innan jag fick lära mig att på riktigt agera i sådan situation - så till slut gick det att vända paniken och stressen till aggressivitet istället, få ut alla aggressioner jag har inom mig, vilka är många hehe.
Så häftigt att se det på mig själv.
Det gick!

Jag trodde inte jag skulle klara hela dagen, men det gjorde jag. ALDRIG GE UPP sa dem till oss alla och jag tog till mig det till 100%, jag ville inte vara fegisen som drog mig ur, jag är fan ingen fegis hörni!

Blåslagen likt en dalmatin är jag. Undrar hur jag ser ut imorgon... Mitt knä är otroligt svullet nu vilket inte mycket syns på bilden, känns som om det kommer explodera efter allt jag knäat.
Handleden är blå efter alla slag jag givit.
Armen har små prickar efter att blivit fasthållen. ​
Halsen har fått sig ett mini-märke efter stryptag och axeln fick en smäll i en fight.
Resten på kroppen vet jag inte var ifrån dem kom. 

Det som känns mest är min vänstra tumme roligt nog, som jag fastnade lite med en gång. Nacken fick sig en dänga också när en gärningsman tog tag i huvudet och puttade bakåt. Men den ska säkert gå över det med!
​Till slut.
​Får se hur det går med pole imorgon dock.. haha. Greppa med en tumme som gör ont. 

Ett flummigt inlägg men jag är fortfarande uppe i varv. Den stressnivån jag utsatts för idag och allt det jag kämpat - är mer än jag någonsin trodde mitt eget psyke skulle klara av. Fysiskt är jag inte känslig och det spelar ingen roll om jag får slag, det är bara kul att få slåss lite.
Allting var tillåtet.
"Råkade" (nej jag gjorde det med flit) bita en person också, han fick hämta plåster haha. Ops...

Men.
Avsluta nu.
Jag har haft en fin dag full av ångest och stress. Samtidigt haft otroligt otroligt kul!
Hoppas ni också haft en lyckad dag!Likes

Comments

Allmänt, Traumarelaterat, Utmaningar

Jag sitter ner, stilla. Känner hur det inuti känns alldeles tomt och tyst. Ett tungt täcke har svept över mig och det känns som om jag befinner mig på botten av havet.
Inlåst i en bur.
Den blir bara mindre och mindre.

Buren är den depression som just nu infunnit sig i mitt liv. Där jag saknar nyckeln att ta mig ur, där det känns som om jag tillslut inte kommer att få någon luft. Det är kallt. Tyst. Ensamt.
På botten av havet.

Tappar tid och hamnar på platser jag inte var påväg till, köper fel saker i livsmedelsbutiken utan att vara medveten om det och vet ibland inte vem jag är. Vissa perioder snurrigare. Det är inte konstigare än att bryta ett ben.
Det är nu jag ska be om hjälp, det är nu jag faktiskt bett om mer hjälp. Men hjälpen är svår att komma åt tyvärr.

Ibland tror även jag att det aldrig någonsin kommer att lösa sig och ibland ligger jag kvar i sängen överöst av känslan att ingenting kommer att bli bra igen. Att ingenting någonsin kommer att kännas så som det gjorde förut när jag var glad.
Idag kan jag dock stanna upp och se med mina vuxna ögon, ta hand om den sårbara sidan inuti, trösta.
Det kommer att bli bra.


Likes

Comments

Allmänt, SHEDO

Av någon mystisk anledning är jag mer nervös än vanligt. Vet med 99% säkerhet att jag lyckats packa med allt jag behöver, allt material och ett bra humör på det. Får låna min mors bil dessutom att åka i så jag kan dunka min egen musik i bilen.
Det tar 1 timme och 45 minuter till det stället jag ska, i Flen. Där ska jag föreläsa för en arbetsgrupp inom psykiatriska vården där i Nyköping. Kommer bli intressant och kul helt klart - även om jag är lite pirrig såklart. Pirr i magen behövs för att det skall bli en bra föreläsning.

Det är vad dagens planer innebär. Ikväll kommer jag spendera tiden tillsammans med systra mi och vi ska äta tacos är planen. Vad som sker därefter vet vi aldrig! Det återstår att se.

Önskar er alla en riktigt fin fredag och start på helgen!
KRAM


Likes

Comments

Allmänt

Frånvaron har jag lyst med här på bloggen. Som sagt, så kan det vara i perioder men det blir det bättring på nu ska ni se!

Skrev prov i skolan för ett tag sedan, resultaten där ser fina ut. Det regnar A och B vilket jag är mer än nöjd med. Betygen säger ändå ingenting om mig, Ida, som person.
Resterande prov jag skrivit består uteslutande av teori inför mitt A2 kort (Mellantung motorcykel) - där ligger jag ständigt på gränsen med ca 50 rätt och blir gång på gång underkänd.
Skam den som ger sig, ett par prov har blivit godkända åtminstone!

Dansat som tusan nu på kvällen med bästa teamet! Orken tog totalt slut i slutet av klassen dock, men känner att det absolut var givande - mycket nötande och övning med en hel del feedback vilket känns awesome!
Hunnit hem, duschat och packat inför morgondagen i Flen.

Ett enda virrvarr har det varit i huvudet och jag har kastats mellan alla möjliga känslor och tankar hit och dit. Veronica mötte jag upp innan träningen och vi käkade middag tillsammans innan klassens start! Den tjejen är fantastisk verkligen, får mig på bra humör oavsett hur stressad, ledsen, glad eller konstig jag än känner mig.

En sväng till sickla hann jag med också för att hämta mina nya linser och göra synundersökning med dessa. Tredje gången gillt med dessa alltså, mitt synfel är tydligen inte passande för linser men jag är trött på att tappa brillorna på träningar och liknande...

Har astigmatism på 5.0 vilket är ganska mycket som sätter käppar i hjulen för mig. Annars är mitt synfel inte så svårt, ser ändå hyfsat! -2.5 på ena ögat och -2.75 på andra, men brytningsfelet gör linser svårt (eftersom linser vrider sig och snurrar på annat sätt än glasögon).

Hur som helst har jag aldrig sett såhär bra i linser förr, även om jag provat två gånger tidigare! Peppar peppar på att dessa ska funka nu!

Ett flummigt, virrigt inlägg om denna dag.
Imorgon är det fredag och jag önskar er en fin dag! Även en fin kväll, natt och hoppas ni haft en fin dag!
Kramar på er!

Likes

Comments

Allmänt

Nästan fyra timmar i en sal tillsammans med ett helt gäng killar. Jag var den enda tjejen i rummet och dem sa "Grattis Ida - tjejerna är mycket säkrare i trafiken". Tack, kände mig inte alls annorlunda inte. Men någonting positivt fanns det åtminstone!

Killen bredvid mig manspreadade som tusan och jag gjorde det tillbaka, han fattade snabbt vinken och drog ihop benen en aning så jag också fick plats bredvid. Snällt av honom...
Utbildningen överlevde jag samt klarade, med lite hjälp på vägen av Nocco och de bullar och kakor som serverades där. Åt upp hela skålen kändes det som, typ fyra bullar eller någon och kakor på det..

Känns så skönt att ha detta avklarat nu, endast risktvåan kvar innan jag tekniskt sett kan skriva upp och köra upp. Taggad till tusen på att få glida runt på vår hoj där hemma. Så taggad verkligen.

Annars är jag på ganska så pissigt humör och otrevlig mot de flesta i min omgivning. Så hoppas på en god natts sömn och att vakna på rätt sida imorgon bitti.
Imorgon ska jag genrepa min föreläsning, prova ut linser och sedan på kvällen är det dans som gäller - kommer bli en superduperdag skulle jag gissa!

Hoppas att ni överlevt denna dag och förhoppningsvis är på bättre humör än jag!
Sov så gott!

Likes

Comments

Allmänt

Trött tjej som vaknade denna morgon, ta sig upp ur sängen var svårare än det ska vara. Efter lite egen pepp lyckades jag ta mig upp och iväg ut ur huset. Hade ett paket att hämta, vilket fick agera motivation denna dag.

En hel låda fyld med linschips, så najs.

Dagen består av en lugn morgon med teoriplugg. Ska försöka klämma fram tidsinställda inlägg igen då dessa lyst med sin frånvaro nu när mående inte varit på topp. Så kan det bli. Ska göra mig iordning också innan jag ska iväg till Bromma för riskutbildning. Riskettan för MC, tur det inte var tvåan idag när det regnar.
Fyra timmar lång är den och håller på fram till 20.00 ikväll. Sedan är denna dag slut helt enkelt.

Skickar varma kramar och pepp!
Ha en så bra dag ni bara kan ha!
Likes

Comments

Min instagram:@idiisens