Header

Utmaningar

Det är som i en sörja just nu, som i trög lera där jag inte längre orkar sätta den ena foten framför den andra. Som om energin tagit slut, som om jag faller ner och bara rullar runt på samma ställe i leran. Får den i ansiktet, på armar och ben. Kroppen täcks helt.

Där sitter jag. Stilla. Jag vet inte längre vad jag ska ta mig till, vad som är meningen.
Egentligen vet jag - men på ett annat sätt är det som om jag faktiskt inte vet. Det krigas inuti.

Utsatta delen i mig är livrädd, den lilla delen i mig skriker, den destruktiva delen är hur pepp som helst och jag står här mitt emellan och bara funderar över hur jag ska kunna få ihop mig själv. Få ihop mig själv så jag blir en. För att slippa kriget mellan olika känslomässiga delar inuti.

Jag tar mig knappt upp ur sängen, i skrivande stund har jag försökt i 2 timmar nu utan större framgång. För jag ser inte varför jag behöver gå upp, varför jag ska behöva möta människor, göra saker och känna allt det jag känner.
Jag ser inte meningen.
Men jag vet den, jag vet att det är för att det gör mig gott, jag vet att det är för att jag mår bra av mina vänner. Logiken min berättar för mig att jag inte löser någonting genom att ligga kvar i sängen. Jag vet att jag har mina fina stunder jag med, även om det känns svårt just nu.
Jag vet att allting blir bra så småningom.
Bara jag ger det tid.

Det är jävligt kämpigt just nu. Jag tar på mig för mycket igen, jag tror mig vara en supermänniska som ska klara allting, jag vågar inte säga ifrån.
Och hjälpen, den är svår att be om. Den är extra svår att be om när hjälpen jag brukar ha är på semester.
Jag vill klara det.
Jag ska klara det.
Dags att fortsätta sätta den ena foten framför den andra, ett steg i taget, till en början vika mig över sängkanten och ställa mig upp.
Ut i köket och fixa frukost.
Nu.

@ketnips äger

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Frukost på pom & flora vid Odengatan

Vaknade av mig själv denna morgon. Igårkväll var härlig, speciell och otroligt mysig.
När jag slog upp ögonen denna morgon möttes jag av strålande som, värme och ett hyfsat humör faktiskt som kom att bara bli bättre under morgonens gång.

Satte på mig kläder och knallade sedan direkt mot tuben för att åka till annan del av stan och möta upp Alexandra.
Vi hade en frukostdejt planerad idag som blev otroligt lyckad! Härlig människa, glädjespridare och så klok. Jag köpte hennes bok hon nyss släppt (där jag skrivit tre sidor om trygghet. "Överlevare I.S" är jag). Boken är otroligt välskriven och stark!

Vår frukostdejt blev lyckad, vi talade om allt mellan himmel och jord. Vi skrattade och var tysta ibland. Det kändes bra och vi har även börjat spåna på planer för framtiden tillsammans. En ny vän har jag gått och skaffat mig såhär nu, då detta var första gången vi sågs. Vi har bara snackat via Instagram tidigare.

Önskar jag kunde börja varje dag som denna dag, med en sådan fruktansvärt god frukost (läs: brutalt jävla stört god frukost) och så fint sällskap.
Nu är jag däremot hemma och ska spendera dagen ensam. För det är vad jag behöver nu. Helt ensam med tid att smälta livet och känna efter lite. Jag ska låta ångest få bubbla ut genom mig då jag tryckt undan den lite nu på senaste.
Jag ska städa om jag orkar, jag ska planera, jag ska fundera och jag ska skriva.

Och så självklart önskar jag er alla en fantastiskt fin fredag!

Likes

Comments

AcaiBowl på Mahalo hälsocafeet

Dagen har flugit förbi. Roliga konversationer, kul idéer och fix har dagen bestått av och vid 14.00 rullade jag in mot stan där jag mötte upp Veronica. Att inse att vi inte setts på två månader var helt sjukt och vi hade en del att prata om för att komma ikapp med allting. Skratt bjöds det på som vanligt med den tjejen också!

Nu har jag vinkat hejdå till henne och det drar iväg mot livsmedelsbutiken och sedan vidare mot killen. En bra dag som gått alldeles för snabbt verkligen känner jag.
Kvällen vet jag kommer bli fin och bra den med! Finns inte så mycket mer än så att komma med just nu för tillfället, tillsammans krigar vi!
Frivilliga kramar till den som vill ha!
Vi hörs!

Likes

Comments

Utmaningar

Jag vet inte varför men just nu är livet svårt. Det är mycket som snurrar i mitt huvud som vanligt och min ventilationskälla som normalt sett är min terapeut, har semester.
Jag bubblar över ibland när saker stannar inom mig. Sprängs inifrån när jag inte har som rutin att släppa ut lite.

Vad jag inte får glömma är att jag alltid ska fortsätta kämpa, inte ge upp. Bara för att det känns som om allting går snett så innebär det inte att känslan alltid kommer finnas där eller att allting faktiskt inte fungerar. Det är troligtvis bara jag som behöver öppna upp mina ögon lite till och se det fina som faktiskt sker också.
Som att jag har en underbar familj som älskar mig.
En pojkvän.
Jag har fantastiska vänner.
Träning som snart börjar.
Jag kan njuta av naturen.
Och bara ligga hemma och mysa.
Jag må ha flashbacks och tappa fattningen om mig själv ibland.
Men jag har också kontroll.

Att jag har sönder glas, glömmer köpa hem salt eller att känslan av hopplöshet omger mig är okej. Det är ingenting attskämmas för att jag inte alltid orkar upp ur sängen, jag är tillåten att be mina nära om hjälp med peppen då. Flashbacks och dissosiation är obehagligt, hamnar jag på fel plats så vet jag att jag var vänner att ringa som hjälper mig hem.

Jag vet att det är värt att stå ut för jag har gjort det många gånger. Det finns inte en enda gång där jag varit glad efter att ha använt destruktiva medel för att bota ångest som jag kännt att det var ett bra val. Jag är glad för alla gånger jag avstått och bara stått ut.
Det finns inte ett enda självmordsförsök som jag inte önskar ogjort.
Ångestattacker är ofarliga, negativa känslor likaså. Skamkänsla och skuld är svårt men det innebär inte att dem är farliga. Dem hör till livet och skyddar oss, fyller en funktion precis så som många andra delar av livet gör.

Jag hejar på mig själv, säger åt mig att stå ut.
Aldrig ge upp.
Jag hejar på er med!
Njut av det vackra och kriga er igenom det som är svårt.

För i slutändan är det alltid värt det!

Likes

Comments

Det sker en hel del just nu. Min relationsstatus har gått från singel till i ett förhållande och dagarna fylls av umgänge tillsammans med en mycket fin person.
Ofta gör jag inte jättemycket, men igår blev det full rulle.

Planering ägnade jag mig åt på morgonen. Utelunch därefter med ett helt gäng och tillbaka hem till honom för att ringa min läkare - och därefter Liza som fick agera bollplank för den ilska som växte inom mig därefter. Ibland undrar jag hur människor får behålla sina jobb...

Sims 4 spelade jag sedan medan killen sov en stund innan vi begav oss mot tele 2 arena, gokart och sedan min första riktiga fotbollsmatch. I klacken fann ni oss och jag blev positivt överraskad faktiskt.
Alldeles för mycket chips och läsk blev det och sedan hem för riktig mat igen, då klockan var 22.00. Jag är mycket nöjd med dagen som var och tror att denna dagen kommer bli lika fin den med!

Hoppas ni får en fin tisdag!

Likes

Comments

Happy Pride mina fina!

Paraden som nästa år firar 20år och som ännu verkligen behövs. Prideparaden!
Stolt pan är jag och har nyligen insupit den fantastiska glädjen som spreds på paraden i år. Blivit lika glad varje gång jag fått gå med i paraden, detta år med polisen som var otroligt välkomnande och trevliga.

Såsig i huvudet, med flackande blick och ben som är aningen skakis efter allt dansande sitter jag nu på tunnelbanans röda linje mot Mörby C. Kliver av vid Danderyds sjukhus där världens finaste vän är så otroligt snäll och ska hämta mig. Emelie är fantastisk.
Jag har min pepsi max och hörlurar med högsta volymen i, precis vad jag behöver nu.

Ikväll väntar en efterlängtad myskväll med världens bästa vän! Prata om allt möjligt och bara vara. Ventilera, diskutera och kanske få till nåt litet skratt? Vi får se! Tårar är minst lika välkomna med den tjejen.

Mer uppdatering kommer!
Många kramar till alla er som vill ha!

Likes

Comments

Senaste dagarna har varit jättebra. Allt ifrån utemiddag med vänner och familj, spelkvällar och bara mys hemma.
Bio en dag, vi såg baby driver som var väldigt bra. En lite kul film som passar bra till den som tycker om när det ständigt händer saker i filmen.

Vi har firat en del att jag kom in på Socialhögskolan här i Stockholm, och ikväll blir det ännu mer! För glass går det bara inte att få för mycket av!
Glass och matlagning äver lag har det blivit mycket av, för det är ju fan livet - mat!

Idag är planen att gå i Prideparaden, med polisen blir det i år. Fler som kommer?
Hoppas på okej väder, vilket det inte riktigt ser ut att bli just nu tyvärr.

Efter paraden åker jag hem och byter om innan jag drar iväg mot Emelie! Saknat henne så mycket och känner att det är dags att ses ännu en gång.
En tjejkväll tillsammans med mys, snack och glass tror jag är planen! För nu är det helg!

Önskar er alla en fin lördag!

Likes

Comments

Min instagram:@idiisens