Header

Allmänt, Träning & Dans

En lunch i Farsta med bästa Veronica och därefter jobb tillsammans innan jag åkte vidare in mot fridhemsplan för träning. Det blev nästan två timmar dansade idag, det var så otroligt roligt - men blev för trött till slut så var tvungen att avsluta och ge mig hem.
Jag hade dessutom inte heller blodtrycket på min sida idag, det svartnade för ögonen efter varje gång jag hängt upp och ner, en gång höll jag på att klappa ihop.

Packning på morgonen, fixade matlåda, lämna prylar hos pappa, lunchdejt, knattedans-ledare och sedan vanlig träning, jag är slutkörd både psykiskt och fysiskt ikväll och ska försöka få ordentligt med sömn så jag orkar upp till jobb imorgon. Jobbar ju hela dagen och vet hur mycket energi det kräver av mig.

Ser fram emot denna veckan som komma skall, har mycket spännande och roligt planerat! Så nu ska jag avsluta denna dag på bästa sätt. Sitter nyduschad i soffan framför TVn och myser med familjen. Precis vad jag behöver faktiskt.
Lite serieböcker och kvällsfika, sedan har jag laddat om!

Hur har er vecka och dag varit? har ni haft det bra?
Hoppas ni får söva gott ikväll - ni alla är värde en riktigt fin kommande vecka!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Syster kom här om dagen och frågade mig om inspiration. Nationella provets tema "vad vi vill och vad vi väljer" var komplext och hon hade svårt att sortera upp alla idéer i sitt huvud. Temat som direkt fick mig att tänka på mitt liv.
Vad vill jag?
Vad väljer jag?

Det blev lite av en "ah-haa" upplevelse. Visserligen har jag reflekterat över det förr, som exempelvis med skolan där min perfektionistiska sida om igen ville försöka klara av naturkunskaps-linjen på gymnasiet när jag egentligen brann för vård eller estetiska linjen. Linjerna som mitt huvud klassade som inte tillräckliga... Det slutade med naturlinjen och att jag helt enkelt inte pallade, blev sjuk och hela faderullan.

Jag drömmer om att bli psykolog, men betygen mina räcker inte till. Utan extra meritpoäng lägger jag mig på 19 poäng (om jag får C i återstående kurser, varav E i engelska) och har inte en chans när intagningen på karolinska ligger på 22,4. Socionom blev min tanke då, kurator, men vad säger huvud och omgivning om det? Nej det är inte tillräckligt ambitiöst..?!
Struntsak.
Det är klart att det är tillräckligt! Helt klart, utan tvekan. Socionom är inte ett sämre yrke någonstans.

Tänk på det. VDn för oljebolaget, reklamskaparen och den som tillverkade Viagra, dessa yrken ses som bra mycket viktigare än att hämta sopor, jobba på dagis och inom hemtjänst. Men vilka yrken är egentligen viktigast i samhället? Dem som tar hand om samhället och ser till att folket mår bra och att jorden inte blir full av skräp tjänar nästan ingenting och ses som ett "dåligt" jobb. Varför är det så?
Varför är det så skevt allting?

Vad vi vill och vad vi väljer.
Egentiden vill jag jobba som dansare, öppna egen poelstudio eller göra någonting sådant kul. Jobba lite extra någonstans. Men det är ju inte en säker och hållbar utbildning. Jag vill också ha barn och yrket måste passa med dem. Jag vill resa runt i världen, men jag väljer att stanna kvar. Varför är det egentligen så?Likes

Comments

Allmänt

MÅNDAG:
♥ 9.00-18.00 Jobb
♥ Handla mat

TISDAG:
♥ 11.00 Samtal
♥ 18.30 Pole Choreo
♥ 20.00 Pole nivå 5

ONSDAG:
♥ Öva Pole
♥ RåTalang!
♥ Plugga engelska...

TORSDAG:
♥ Emelie fyller 20!!
♥ ED SHEERAN
♥ En helt fantastisk dag helt enkelt!

FREDAG:
♥ Fira mamma som fyller 44!

LÖRDAG:
♥ Högskoleprovet

SÖNDAG:
♥ 12.00 Träffa Veronica
♥ 14.00 Jobb
♥ 17.00 Pole nivå 5
♥ 18.00 Öppen träning
♥ Packa

Likes

Comments

Recensioner

3/5 Stjärnor

När jag äntligen, långt efter alla andra, fann denna inne på hemmakväll norpade jag till mig den på stört. Detta skullehelt klart komma att bli min avslutning på denna fantastiska dag jag haft.

Öppnade locket och möttes av massvis, jag menar massvis, med topping och chokladsymboler. Toppingen var intejättegod men absolut ätbar, jag grävde mig förväntansfull längre ner i byttan. Karamellsås, föer chokladbitar, brownies och vaniljglass i en blandad liten röra. Det smakade som de flesta BJs brukar göra och stack inte ut ur mängden tycker jag.
Den var god och hela slank ner i magen utan några som helst bekymmer. Toppingen mättade dock en hel del och jag blev mer mätt än vad jag normalt sett blir av en pint.

Kunde varit mer salt i den tycker jag, eller någonting annat mer nyskapande för att det skulle få högre betyg från mig. Men den är över "medel" i poäng vilket vi inte ska bortse från. En bra poäng ändå tycker jag.

Jag kommer inte köpa denna igen, men anledningen är inte smaken. Anledningen är det faktum att jag glömde läsa innehållsförteckningen innan, vilken anger att den innehåller "hasselnötspasta", dock så pass lite att den kommer sent i innehållsförteckningen, men helt klart tillräckligt för att skapa klåda i svalg och utslag över kroppen. Ont i magen som tusan fick jag och ett illamående som föll över mig, inte många timmars sömn helt enkelt.
Jag tål inte hasselnöt för er som undrar varför det blev såhär.
Jag kände på mig att någonting var fel när jag tog första tuggan av toppingen men slutade dumt nog inte äta.
Så kan det gå.
När en inte är noga.

Men helt klart värd att testa tycker jag! Så ni som inte är allergiska - go for it!

Likes

Comments

Träning & Dans, Allmänt

Bilder från Team Upgrade (de mindre tjejerna) då jag just nu inte har bilder på mitt team. En lång dag full av repande, dans, mat, vänner, skratt och socialiserande. Det är kul men det är även otroligt påfrestande mentalt med alla dessa intryck från höger och vänster.

Detta år turnéstopp nummer två i tävlingen och efter idag återstår endast det sista stoppet som håller hus i Sollentuna.
Arena satelliten, där jag förr hade fysisk aktivitet med Capio, det känns ju dock lite halvbra. Men får se det som att jag skapar nya positiva minnen på den platsen istället!

Nu återgår jag till tävlingen och lämnar sociala medier en stund igen.
Hoppas ni har en fin dag och njuter av våfflor!!
Kram

Likes

Comments

Allmänt, Utmaningar

Inuti den kroppen, inuti det huvudet, pågår någonting jag inte riktigt kan sätta ord på.

Alla har vi olika känslomässiga delar inuti.
Hur många vi har är individuellt, och hur stora de olika delarna är likaså.
Mitt mål, det jag kämpar för just nu, är att alla mina känslomässiga delar inuti skall samlas.

Tänk er att alla dessa känslomässiga delar tar plats i ett konferensrum, öppet och ljust, modern design och med kaffe och fika till den som vill ha, alla samlas runt ett och samma avlånga bort, likt ett stort möte.
Så vill jag ha det.
Det förs en rimlig dialog mellan dessa delar, alla som vill är välkomna att delta och dem som känner att dem inte kan bidra med någonting till mötet kan vänta utanför. Dem behöver inte närvara just där, just då.

Tänk er alla känslomässiga delar. Sittandes runt bordet och samtala, med hjälp av en ordförande kommer alla att på ett snyggt sätt få chansen att komma till tals och det sker under hyfsat kontrollerande former. Agendan följs.
Det vore fint.

Nu är det mer likt ett litet rum, utan fönster. Mina känslomässiga delar är instängda allihopa, skriker på varandra helt okontrollerat. Rummet fylls av ett endas stort kaos och det går knappt att urskilja vad var och en försöker komma säga. Det är bara höga skrik. .
Det är bara ljud.
Oväsen.
Kaos.

Inne i detta lilla rum finns ingen som strukturerar upp. Några slåss och några hejar på. Någon enstaka del försöker att lösa upp konflikten som uppstått men åker då snarare själv på stryk.
Det är bara en enda stor röra. Liknar det som pågår inuti mig just nu, när de känslomässiga delarna skriker på varandra!

"IDA! Minns du detta?"
"Nej fan jag vill inte minnas, tryck undan fort som fan!!!"
"Vad fan säger du? Trycka undan? Nej. Så kan du inte göra!!!"
"Kan ni använda samtalston tack?"
"Lägger du dig i nu också?! Du kan dra, jag vet att Ida minns många strategier för att hantera detta. Kom igen Ida, dem fungerande ju. Heja heja!"
"Nej Ida! Ingenting destruktivt nu!"
"Vad fasen. Ge bara upp Ida"
"Hörni! Låt Ida vara nu tycker jag."
"Nej jag vet att Ida vill leva och må bra, du klarar det vännen"
"Haha, Pffftt hon klarar det aldrig..."
"Joho!"
"Nähä"
"Inte utan destruktivitet, hon vet att hon är värdelös - eller hur Ida? Ida? Ida?"
"Sluta säga så!"
"Du är vacker så som du är Ida, stå ut nu!"
"Hah, aldrig. Ida minns vad dem sa sedan hon var liten, hon duger inte till någonting!!"
"Jo och det vet hon!!"
"NEJ!"
"Men sluta skrik för fan sa jag ju!!!"
"Sluta skrik själv!"

I all evighet.
Det slutar inte.
I det lilla lilla rummet utan fönster pågår det. Alla skriker på varandra och kan inte på något sätt acceptera varandras tankar. Än mindre kan jag göra min röst hörd bland dem, så vad jag får göra är att snällt lyssna och bara stå ut. Låta deras ord finnas, men inte påverka mig. För jag vet, liksom vissa av mina känslomässiga delar vet, att jag är bra så som jag är och att detta är någonting jag fixar. Jag göra det.
Jag behöver bara få må lite dåligt nu så jag kan må bra sen!

För just nu är det ett litet rum.
Mörkt.
Trångt.
Med alldeles för hög ljudvolym.

Likes

Comments

Allmänt

15°c ute här.
Solen skiner.
Det är fredag!

Jag startade dagen med prov i skolan, vilka gick helt åt pepparn verkligen på grund av att människor inte kan visa respekt. Inte nog med att en klocka tickade, inte nog med att han bakom satt och klickade med sin penna.
Nej så fort jag lyckats finna en liten gnutta fokus så kom någon inklampande i klassrummet, för sent egentligen.
Åter igen fick jag förstöra finna fokus.
Och vad händer inte då? Då är det någon som ropar om hjälp!
Försöker igen.
Men då ni, då är det folk i korridoren utanför som springer fram och tillbaka och typ skriker på varandra. Det räckte tydligen inte med att jag ser ut i korridoren?! Det räckte inte med synintryck när det går att addera lite oväsen på det?! Jag blev så förbannad att jag när tiden var slut skrev på mitt prov att jag hoppas jag inte sumpat mitt betyg på grund av respektlösa människor. Vi får se hur min lärare tolkar det... Men fokus gick ju inte att finna, inte alls. Jag skrev helt galet och fick sudda var och varannan sekund.

Det gjorde mig lite ledsen. Men det kommer att lösa sig det med!

Om en timma ska mamma hämta mig och vi ska handla lite käk. Funderar på att svänga förbi pappa och öva lite pole, vilket jag behöver. Bara det att mina händer är likt ett stort eksem nu igen (stressen helt klart) och dryhands inte en bra ide.
Så vi får se.

Ikväll väntar tacokväll och risk-spelande hur som helst! Vems ide Risk var, det vet jag inte. Men så blir det och lite kvalitetstid med familjen tackar jag inte nej till.
Tror jag?
Nej det gör jag inte. Nä.

Hoppas ni får en fantastisk fredag hörni! Snart helg!
Likes

Comments

Allmänt, Utmaningar

Jag har som ni vet haft ett par tuffare veckor. Jag har fått panikångest och stressat mer än vad jag borde, tagit på mig alldeles för mycket och tänkt att jag löser det.
Det ordnar sig.
Jag fixar´t.

Vissa stunder tänker jag ärligt talat att jag är körd, att jag är tillbaka på ruta ett, nersjunken i min depression och lika gärna kan skita i precis allting. De stunder när det depressiva tar över, orken sviktar och ingenting känns kul, för vad är det då för vits med allting?

Jag behöver aktivt stanna upp, ställa den klassiska sport-TV frågan "Hur känns det?".
Jo just nu känns det skit.
"Varför?"
Jo för att just nu är det lite mycket. Just nu tar jag på mig mycket mer än vad jag ska. Just nu händer det mycket som skapar minnen. Just nu är det mycket nyas. Just nu är du i slutspurten av skolan. Just nu är framtiden så oviss den kan bil. Just nu är det mycket jag oroar mig för. Just nu står jag inför många val. Just nu är jag 19 bast och i en otroligt stor förändringsperiod i livet.

Det är inte någonting konstigt att jag mår dåligt när det händer så fruktansvärt mycket, när denna ovisshet ständigt är närvarade. Problemet ligger i det faktum att min hjärna när jag mår dåligt vill pressa mig själv ännu lite längre, ännu lite hårdare. Lurar mig stundvis att det inte är okej.
Men vad fan.
klart det är okej att må skit ibland ju?! Livet kan inte vara en ständig existens i det glittrande skimret som folk beskriver på sociala medier! Det går inte. Vi skulle tröttna. Vi skulle inte kunna känna lycka utan att må dåligt ibland.

Jag är inte tillbaka.
Jag är långt längre fram än när jag var som sjukast. Jag har kommit så otroligt långt och har en sådan otrolig självinsikt idag. Jag vandrar aldrig tillbaka, jag ramlar lite neråt, inte bakåt, för att sedan fortsätta framåt. Oavsett hur dåligt jag mår så står jag ut, låter känslorna få finnas och väntar ut dem. För negativa känslor är lika okej som de positiva och jag vet att ingenting varar i en evighet.
Ingenting.Likes

Comments

Två snapshots från min kväll.

Dansat i timmar, 16.15 var jag framme vid inspelningsplatsen och inväntade tillsammans med Veronica att bli uppmötta så vi hittade till lokalen.
Dans framför kameran i ca 1 och en halv timme och därefter väntade 2 timmar danspass, endast ett brejk för middag däremellan.

Jag fick för en stund ha kul, för en stund släppa allting. Trots det faktum att jag faktiskt hade svårt att tagga till inspelningen (dumma dumma dumma depressiva tankar) så blev det bra tillslut.
Dessutom repades det massvis inför tävlingen på lördag och dansen har helt klart snäppat upp nu! Heja oss!

Så med denna kväll avverkad somnar jag med ett leende på läpparna, helt jävla död rent utsagt.
Hoppas ni också haft en fin dag!
Kramar!

Likes

Comments

Allmänt

Frukost, sol och Liv strömquist. En kombination jag testar med för att försöka komma över mitt dåliga humör som hänger sig kvar efter gårdagens stöld. Jag har drömt scenariot om och om igen hela natten och kan verkligen inte släppa tanken på att jag bara vill slå ner den människan.
Men solen som faktiskt visar sig nu fick mig dock på aningens bättre humör faktiskt! Även om jag är sjukt irriterad ändå.

Idag verkligen behöver jag ta tag i mina studier på riktigt, inte endast skriva några meningar. Har två uppgifter att färdigställa innan fredagen nämligen för att jag ska känna att jag ligger i fas, i fas på så sätt att jag ligger långt före planeringen, men sådan fas jag vill ligga i. Så jag kan skriva slutprovet på fredag morgon och sedan få slappna av vad gäller det hela helgen.
Ikväll väntar det inspelning där det skall dansas för fullt och därefter väntar 2 timmar dansträning. Totalt 3,5 timmar dans! Så sjukt kul.

Fick kallelsen till högskoleprovet under morgonen dessutom. Värmdö kommer jag att skriva provet i nästa lördag! Tagga? Nä, jag rånkar inte med en bra poäng. 0,2 och jag är glad typ. Fattar inte hur jag ska lyckas hålla koncentrationen i längre än 15 minuter...

Så studier och dans är helt enkelt vad som väntar idag. Ska se om jag kanske vågar ställa ut våra utemöbler också så jag kan sitta utomhus när jag pluggar. Det vore ju inte alls fel om jag fick till det.

Hoppas att ni alla får en riktigt fin dag, att ni får ha solen framme där ni bor och att ni passar på att njuta så gott ni kan av det som är! Det ska i alla fall jag försöka göra.
Ta hand om er så hörs vi igen lite senare!
Likes

Comments

Min instagram:@idiisens