Hejhopp!

Okej Stockholm. Huvudstaden. Storstaden. Mitt numera hem. Jag är positivt överraskad. Min tanke innan var kaos och ytlighet. Visst, det finns såklart, men det är lååångt ifrån allt och långt ifrån vad jag mött hitintills. Människorna till att börja med. Folk är så pratglada och vänliga gentemot vad jag tidigare varit vad vid. En kvinna på bussen exempelvis. Jag frågade henne om bussen skulle passera ett särskilt ställe, istället för ett kort svar gav hon mig en utförlig förklaring på hur jag skulle ta mig dit och vilka byten jag skulle göra. Dessutom gav hon mig en karta som hon råkade ha på sig och önskade mig en trevlig dag. Folk liksom börjar småprata med varandra, hjälper till och är bara så vänliga. Det gör mig så glad.

Stor stad, mycket folk därmed mycket olika sorters människor. Det gör mig också glad. Sedan är det ju så otroligt vackert, byggnaderna inte minst. Kollar överallt när jag går, ser nog rätt så kul ut, men det finns ju så mycket att se. Jag hoppas jag inte kommer tappa den nyfikenheten längre fram när jag vart här ett tag.

En annan upptäckt jag gjort är att det inte är så himla stort egentligen. Beror kanske hur vad som räknas in. Ju mer jag ser, ju mer platser jag passerar och lär mig desto lättare hittar jag och när jag lär mig området är det inte så svårt och stort längre. Jag har börjat hitta mina ställen nu, busshållplatserna, mataffärerna, parker osv. Dock har jag ju verkligen inte sett långt ifrån allt än.

Sist men inte minst kulturen och tillgången till alla möjliga konstformer. Åhhh. Jag råkade alltså gå förbi ett dansmuseum. Jag som kommer från en stad där konstformerna enligt mig fått på tok för lite plats. Äntligen.

Nu när jag börjat vänja mig har jag kommit mer tillbaka till mig själv. Haft känslan av att jag typ svävar och är lite omedveten. Men nu börjar jag få ordning och därmed känner jag mig mer hemma här. Och jag börjar trivas. Finns en risk att jag stannar här ett tag. Vi får se. Dock tycker jag att alla hemma i övik som jag saknar varje dag kan flytta hit typ nu.


Galet hur mycket jag rört mig denna vecka, efter skolan har jag gått omkring i timmar, mest bara för att hitta rätt busshållplats, men för att "lära känna området" också. Dessutom har jag vart förkyld hela veckan. Kul att dansa och snurra när man är alldeles snorig huh. Men jag har inte velat missa något så har hällt i mig massa te och kört på ändå. Köpte något som hette Immun med C-vitamin, ingefära och sånt, kände att det skulle passa. Så denna fredagskväll blir inte så vild. Ska fortsätta hälla i mig te, äta choklad, måla naglarna och sånt. Senare i helgen händer däremot roliga saker. hiih. På allt detta, en till hisspegelbild till.

Likes

Comments

Halloj!

Det med bloggnamn... noll inspo till något kreativt så bokstäverna står för mina mellannamn och efternamn. Jag tänkte testa det här med att blogga. Läser knappt så många bloggar själv nowadays, men jag tror det kan bli roligt. Ser det mest som tidsfördriv/dagbok/ställe att skriva av mig på. Ja, sånt där. Mest för min egen skull men om någon känner för att läsa det jag skriver är det bara kul. Så ja, vem är jag? Jag är Ida. Typ. Lämnade hemstaden och allt för en vecka sen. Just nu bor jag i Stockholm. Största anledningen till flytten var för plugg, men även för att se något nytt. Jag tror det är viktigt att bo på olika platser och uppleva så mycket som går här i livet för att få ut det mesta av det. Så det är det jag börjar med nu.

Just nu går jag en ettårig utbildning på Balettakademien. Trivs redan superbra. Underbar klass, fantastiska lärare och så mycket DANS. Det är en utbildning som inte minst har fokus på mina favoritområden, men även på det jag behöver utveckla. Hur bra som helst.

Tänker att jag skriver om min upplevelse om staden i ett annat inlägg snart. Tills dess, denna trötta och söta bild efter en hel dansdag och några timmar vilse i stan innan jag lyckades ta mig hem heheh. Btw tröjan som jag fick av mamma, huur goals?? Bästa filmen + hon hade den själv för ett antal år sen.


Likes

Comments