Har ca en och en halv timme kvar och sen är jag och mitt sällskap hemma igen i Varberg. Har haft en toppen helg här i Stockholm med Adele-konsert och Valborgs firande! Kändes skönt att fly bort lite och bara få tänka på annat. Imorgon är det tillbaka till vardagen och rutiner, men framförallt en massa jobb väntar. Jag hopps jag får lite mer sömn denna veckan, ska verkligen försöka vara i säng kl 22 denna veckan, förutom då jag har mina tre natt pass. Jag känner verkligen i kroppen hur dåligt den mår och all skräpmat jag har kasta i mot under helgen. Min kropp är inte alls glad just nu, så imorgon får vi göra något för att göra allt bättre. Jag ser ändå framemot denna veckan, framförallt att få röra på mig och träna igen.

Även om jag har unnat mig och sovit för lite denna helgen, så har den varit toppen! Att få spendera tid med vänner och inte känna att man behöver göra något. Känner verkligen hur viktigt det är att värdesätta dessa stunder och ta vara på dem. Vi börjar bli vuxna och tiden räcker inte alltid tid. Alltid lika härligt att få tjöta av sig och diskutera men framförallt skratta så det för ont i magen och dra upp gamla minnen.

När jag väl har kommit hem ikväll så jag kolla ett avsnitt greys och sen sova. Förhoppningsvis ska jag komma upp och kan bege mig ut på en promenad eller en löparrunda. Hoppas solen är framme när jag vaknar, alltid mycket enklare att ta sig upp ur sängen då!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja, detta inlägget skulle kommit för ett tag sen, men jag har ramlat ner i ett håll och försvann lite eller jag har varit lite lost de senaste veckorna överhuvudtaget. Livet är allt lite jobbigt måste jag säga och alla dessa motgångar ledar alltid till något positivt i slutändan. Om inte man har det tänkandet, så hade vill alla legat inne på psyket nu. När många förändringar sker i vardagen på en och samma gång, så är det väldigt svårt att hitta vägen igen. Och det är just det som har hänt mig...

Den 19:e mars avslutade jag min utmaning, jag avslutade min diet och hårda träning. Ni kan ju räkna ut vad det ledde till: matfrossa av alla saknade godsaker man kan tänka sig! Jag kan säga dig att lilla magen gillade inte detta alls, men det gjorde lilla hjärnan som fick en rejäl dos dopamin?! Men på sätt och viss var jag så värd det. När jag väl gick av min utmaning så befann jag mig i Stockholm och gav mig en riktig treat-weekend om ni förstår vad jag menar. När jag väl kom hem igen så hade jag inga riktiga riktlinjer, för hur jag skulle gå vidare för att behålla mitt resultat jag hade åstadkommit under mina 3 månader. Jag har ju aldrig gått på strikt diet förut och har inte jätte koll på det här med kost överhuvudtaget egentligen(självklart har man lärt sig massor men inte kaloriräkning m.m). Min kropp var utmattad, mör och framförallt halvkass av all skräpmat, så jag bestämde mig för att ta en paus från träningen och äta normalt igen vilket gick så där...Ni kan ju förstå hur en mage reagerar som inte har fått i sig gluten-, laktos-produkter eller socker på 3 månader!

Veckan jag kom hem hände flera saker på samma gång, nog med att jag var vilsen med hur jag skulle gå vidare med min träning och kost, så hamna jag i ett negativt känslohav. Flera personliga händelser utspelade sig på en och samma gång och mitt psyke ballade ur totalt. När jag är/var deprimerad så tröstäter jag, japp jag är en tröstäter och det är sötsaker som jag frossar under dessa tillfällena och det var just det jag gjorde under denna veckan och kommande veckan. Istället för att ta itu med mina känslor så åt jag socker, orkade inte gå tillbaka till mina gamla träningsrutiner och framför allt låste jag in mig själv. Jag skadade inte bara mig själv på utsidan, utan också insidan.

Man kanske inte tror det, men att tappa i vikt och bygga muskler tar tid men att gå upp i vikt och tappa muskler går fortare än ni tror. På bara några veckor förändrades min kropp till princip hur den såg ut från start(så uppfattar mina ögon och min hjärna iallafall), fast en aning större(musklerna) och siffrorna på vågen har drastiskt gått upp. Ni kan nog förstå vad det gjorde med mitt hjärnkontor...Jag blev äcklad och fattade inte hur det kunde gå så jävla fort. Jag blev och är fortfarande besviken på mig själv att jag gjort så här mot mig själv. Visst hade jag gått upp i vikt vilket fall som helst, men många av dessa kilona hade jag kunnat undvika. Jag skämdes till en början och gjorde inte så mycket åt saken överhuvudtaget, jag orkade inte ta tag i det och sprakade ner mig själv varje gång jag stod framför spegeln med tankarna "du har blivit tjock igen", "du är fan värdelös, hur svag kan man va mot lite socker" och "du är en besvikelse". Jag fortsatte att tröstäta och sockerbegäret ökade för varje dag.

Och här sitter jag nu och kommer ut med den nakna sanningen, nog med att det syns på mig att jag har förändrats på utsidan men också på insidan. Den senaste två veckorna har en mängd olika planerna kommit på tal i min lilla hjärna. Allt ifrån att hoppa på samma diet jag åt innan och träna likadant samt skära bort alla kolhydrater, till att ta enkla vägar som kosttillskott för drastisk viktnedgång men också att äta hälsosam/fitness mat samt vanlig svensson-mat. Ja, min hjärna har varit kluven. Ena sekunden vill den satsa och andra vill inte det, vilket har lät till ännu mer ångest och obalanserad kost och träning. Det är som en psykopat som bor där inne som förhandlar med sig själv. Och ja, jag kan säga att jag lever med ångest över min kropp för tillfället. Något jag inte har gjort förut och det gör att jag hatar mig själv mig, att jag låter mig själv känna så här. Jag hör ju själv hur detta låter och vart detta kan leda till, något som jag aldrig vill hamna i...ätstörningar och hat mot mig själv. Jag har aldrig hatat mitt utseende...förrän nu

Innan jag började med det här med träningen och dieten så hade jag ingen aning vart det skulle leda till, jag var inte ute efter att bli smal för jag har aldrig haft stora problem med hur jag såg ut. Jag är/var inte den smalaste tjejen och inte den tjockaste tjejen heller. Jag har accepterat med åren hur jag ser ut och om jag hade velat se annorlunda ut så hade jag gjort det. Allt detta jag har gjort var bara en utmaning för mig, att komma tillbaka till träningen och äta mer hälsosamt, inget mer. Hade ingen aning om hur slutresultatet skulle bli eller hur jag ville se ut. Målet var att klara tre månader. Jag är glad att jag utmanade mig själv och tog tag i mig själv. Jag har lärt känna min kropp på ett annat sätt och lärt mig träna på ett helt annat sätt. Det är ändå saker jag kommer bära med mig, vilket jag är tacksam för. Men med denna resan, som i redan har räknat ut, kom massa negativa saker som kroppsfixering, träningshets, bekräftelsesökande och förlorat socialt umgänge samt fritid. Det jag gick igenom var väldigt hård träning och var 7-9 gånger i veckan på gymmet samt kost om bla body builders käkar innan dem ska tävla. Jag skulle inte upp på någon scen, jag hade ingen aning vad jag vill göra med mig själv alls när jag passera målsnöret.

Det jag vill säga är att detta är inget för mig om jag inte skulle ha något klart mål med det. Det var nog förmodligen första misstaget jag gjorde, att jag inte hade klar bild över mina mål med det hela utan bara hängde på. Förtjusning av att förändra sitt utseende växte fram med tiden och jag kan säga att den bara ökade när man började se resultat. Jag blev lite blind på sätt och viss faktiskt, vilket ökade drivet efter mer resultat. Jag är en gammal vinnarskalle, det har jag alltid varit och jag hade förmodligen kunnat göra något sådant här igen, fast med långsiktiga mål och framförallt klara mål över vad slutresultatet ska bli. Detta jag gjorde gick för fort, vilket kanske låter konstigt, men att gå igenom det jag gjorde på tre månader hade jag istället kunna göra på sex månader, med en mindre kravlös diet och träning samt kunnat ha ett socialare umgänge och fritid.

Nu när min psykopat hjärna har grubblat fram och tillbaka, så har jag också kommit fram till en hel del saker. Vi lever i en sjuk kroppsfixerad värld för tillfället och om vi vill ha något, så vill vi ha det på direkten. Vi målar upp bilder över hur det ska vara och hur man ska se ut. Många vet inte vad dem håller på med, utan gör det för dem har sett det på något viss via sociala medier. Visst finns det folk som har koll, visst finns det folk som är utbildade och har garanterat koll, men det betyder inte att dem har koll på vad som är rätt för dig själv. Tyvärr finns ätstörningar runt omkring oss och tyvärr är det omvärlden som gör att man hämnar i självförakt. Det är det som göra mig mest rädd, att mitt ostabila psyke kan hamna. Men det ska jag inte!

Att grubbla kan leda till många klara bilder varför saker och ting är som det är. Idag står jag och kollar mig i spegeln och vet varför jag är där jag är. Jag har gått igenom hård diet och träning, slutar med det drastiskt och tar upp dåliga matvanor som sötsaker och tränar eller inte rör på mig alls, det är inte konstigt att jag ser ut som jag gör igen! Siffran på vågen står inte bara för min ökade fettmassa, utan också en stor del vätska och muskler. Att jag själv är medveten om detta, är bara ett steg till förbättring och nu är det mitt val hur jag ska gå vidare. Så just nu brottas jag med mitt sockerberoende och försöker acceptera min spegelbild. Det går bättre, men det kan gå bättre så jag ska kämpa vidare. Självklart vill jag förändra mig själv till ett bättre jag, men först måste jag acceptera att jag är fin som jag är och jag har ingen brådska med att bli bättre. Jag försöker ta mig till gymmet även om lusten inte finns där och jag är ute och rör på mig innan frukost, vilket är ett väldigt härligt sätt att starta på dagen med lite frisk luft. Istället för att sätta förbud(vilket bara det är hälsosamt tänk) så försöker jag äta mer sånt jag finner är gott för både själ och kropp, mer hälsosammare alternativ. Man har bara en kropp och man ska ta hand om den, så det enda jag vill bli av med är det farliga sockret i vardagen(tyvärr ett förbud jag måste sätta för att få bort det) och inte känna någon hets efter stora resultat för tillfället. Jag väljer att jobba med mig själv nu och det är svårare än vad man tror, jag vill alltid ses som stark men detta har tagit kål på mig. Men sen i onsdags har allt gått bättre och jag känner att jag är på rätt väg, jag ska brotta ner mina hjärnspöken och bli den bättre Ida igen. Hitta tillbaka till mig själv, njuta igen och leva livet!

Jag behövde få ut allt detta för att komma vidare, det hör väl till det här med bekräftelse eller bara att come out clean eller vad man säger. Kanske kan det hjälpa andra, kanske vill någon hjälpa mig på traven...vad vet jag. Jag känner en liten lättnade att få skriva av sig något man går runt och bär på som tynger ens axlar. Jag behöver ingen som ska tycka synd om mig heller, utan ta mer lärdom av det. Jag är stark, men det är okej att vara svag med och precis som rubriken lyder, så måste vi veta vart vi ska gå innan vi tar ett steg åt rätt håll. Ta hand om er, för det ska jag göra!


Likes

Comments

Ja som rubriken lyder, så har princip min dag varit. Startade dagen med en timme cardio i solen, men första 5km kl 7 på morgon vilket jag är lite stolt över. Hurtigbullen It's on her way back on track! Kändes bra i röven från gårdagens pass med efter min joggingtur.
Efter att ha lämnat strandpromenaden som en vandrande tomat(standard) och kom hem slängde jag i mig lite gröt och fräscha till mig inför dagens arbetspass. Idag har jag jobbat själv hela dagen, hade att göra hela tiden och blev lite stressad faktiskt fast jsg löste det som jag skulle. Efter jobbet drog jag till gymmet och körde ett axel-pass på lite cardio. Har redan nu svin ont och träningsvärken från rygg har verkligen krupit fram nu, så jävla underbart! Men kommer vara en mör boll nu de första veckorna när jag är på väg tillbaka. När jag kom hem slängde jag i mig lite mat och tog en efterlängtad dusch. Sen har jag legat i soffan framför lire serier, diggar verkligen de tre timmarna innan läggdags som jag lägger detta på. Dock kommer alltid mitt sötsug vid den här tiden, därför delade jag upp ett äpple och slängde lite kanel och cashewnötter på. Ett mer hälsosammare snack så jag slipper bli galen! Blir äcklad av mig själv att jag känner ert sånt begär efter socker och att det är boven i dramat gällande min ångest och drastiska viktuppgång. Nu har jag varit två dagar utan godis och sötsaker och planerar vara detta tills nästa lördag för att få mer kontroll över mina begär. Wish me luck!
Nu ska jag nana innan ögonen trillar ut, ciao

Likes

Comments

God kväll får man väl säga vid denna tiden...sitter och kollar lite youtube klipp med lite tända ljus. Har precis avslutat ett härligt kvällsmål, som ni ser på bilden ovanför, och lagat lite matlådor. Håller på att äta ut mitt kylskåp för att kickstarta med lite nyttigheter nästa vecka. Jag har kioska så mycket att jag har gått upp alldeles för mycket samt ser ut som en vandrande korv haha. Nä, så farligt är det inte men jag mår inte bra och jag avskyr mig själv för att må så här och ha sån kroppsfixering. Men jag äter alldeles för mycket socker nu och rör mig alldeles för lite, så ska bli ändring på det. Ska snacka med min coach, älsklings Haki, om hur jag ska tappa några kilon och vad jag ska äta samt hur jag bör träna. Vill inte äta för lite eller träna fel! Hade kunnat lösa det själv, men den kosten jag åt innan gjorde så byggde jag mycket muskler, vilket jag inte behöver nu. Jag vill bara tappa några kilon så jag mår lite bättre och få i mig rätt saker, tona kroppen lite.

Nog tjöt om det, idag har jag varit upp sen sju imorse. Startade morgonen med en pw i solen vilket va en underbar start på dagen! Sedan hade jag en ganska lång dag på jobbet, men jag överlevde. Efter jobbet drog jag till gymmet och körde ett gott rump/abs pass, vilket jag har längtat efter. Skönt att komma tillbaka till gymmet, skippa det hela förra veckan pga sjukdom. Men nu ska jag försöka hänga där så ofta jag har tid och lust. Träningsvärken kommer vara så härlig de här två första veckorna efter nystarten.

Och på tal om roligheter, världens bästa tjejer kidnappa mig till London som födelsedags present! Hallå!? Helt galet och bli överlycklig. Jag som alltid velat åka dit och nu har jag äntligen upplevt denna livliga stad! trots mycket krångel så hade jag en underbar resa och kommer garanterat åka dit igen!

Annars är det helt okej med mig, trots att jag är trött och lite hängig. Så nu får det bara läggdags för mig! Natti

Likes

Comments

Just nu ligger jag i en lägenhet i Malmö och ska spendera natten här. Klockan 19.00 kidnappade Liza och Linn mig och satte mig i bilen på väg mot okänd destination. På vägen plockade vi upp lollis också innan bilresan började mot Skåneland. Hade ingen aning vart vi skulle och jag vet fortfarande inte vart vi ska åka, för Malmö var bara tydligen stopp nummer ett. Ska upp tidigt imon och åka till nästa destination! Så sjukt spännande och så irriterande att inte veta...får uppdatera imorgon vart jag befinner mig!

Annars har min dag förövrigt varit bra, fullt ös på jobbet. Fick massa arbetsuppgifter utöver att expediera kunderna som att filéa och göra skaldjursfat till 14 pers. Men jag klarade av dagen och va ändå pigg och glad med tanke på hur dåligt jag sover. Vet inte om det har med oro eller stress, men ser får gärna sluta för jag börjar bli trött på tröttheten...

Som jag kanske har nämt innan så har Liza och Linn planerat detta kidnappandet sedan länge. Jag kommer inte hem förrän på måndagkväll! Så vi får la se vad detta Lilla äventyret bjuder på, det är trots allt min födelsedags present från damerna. Men tror jag kommer bli en toppen helg med tanke på sällskapet!

Nu får jag ta och nana, god natt

Likes

Comments

Japp ni hörde rätt! Idag körde jag mitt andra hård pass på samma nivå som jag träna innan mitt uppehåll. Sicken känsla jag hade och jätte bra kontakt med mina muskler. Idag blev det ett rygg och rumpa pass + lite mage och jag kan säga att det känns i kroppen och det är en skön känsla(+ träningsvärken börjar växa fram). Jag behöver träningen har jag fått bevisat, har haft värk i musklerna och i nacken och det känns redan bättre nu när jag rör på mig. Tänkte slänga in ett lite längre inlägg om vad som har hänt det senaste veckorna sen jag gick av dieten och hård träning, jag har fått upp ögonen för Gså mycket samt att mitt välmående har sätts på prov. Tänkte också dela med mig av lite vad som händer dessa två månaderna innan jag drar till USA!!!!!!!!

Nu ligger jag framför ett avsnitt satc och sen ska jag sova. Förhoppningsvis är jag pigg imon och vädret är helt okej så ska jag ut på en morgon-pw . Godnatt!;

Likes

Comments

Ja idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag! Vaknade upp med en mild bakfylla vid åtta tiden, ville inte gå först men sen kom jag på vad som väntade. Gick upp och fixade mig och cyklade ner till stadt och åt hotellfrulle med Elin och Evelina. Så värt än att sova bort hela dagen måste jag säga, så kunde plåga igenom min huvudvärk med nöje. Efter frulle unna vi oss ännu mer och gjorde premiär på tre toppar för i år. Om en stund drar jag hem till familjen och ska käka tacos och fira mig.

Igår bocka jag av mitt första styrkepass på 1,5 vecka. Ett hemskt underbart benpass fick det bli och det känns verkligen idag. Sedan på kvällen käkade jag middag med mormor på Johns, så mysigt och så behövligt! Vi prata om allt mellan himmel och jord, som om hon vore min bästa kompis. Ja, min relation till min mormor är väldigt speciell. Jag är första barnbarnet och va min mormors 42 års present för 21 år sen samt spendera väldigt mycket tid hos henne och mormor när jag var liten. Efter god mat och några glas rött(Jepp, jag är officiellt vuxen) så begav jag mig till en förfest inne i stan där alla mina arbetskollegor(som va lediga) från Oscars + lite andra var och laddade för en toppen kväll. Och oj vilken roligt avsluta det blev på kvällen, skulle ta det lugnt men det blev princip all in. Haha alltså dessa människor är knäppa men ändå underbara, hade så kul igår. Så blev lite födelsedagsfirande hela kvällen/natten ändå! Haha undrar hur det blir på mitt riktiga firande på fredag?

Likes

Comments