View tracker

Hej dagboken eller kanske skulle säga kvällsboken. Ligger här i sängen och hade tänkt tacka för dagen, men min hjärna kan inte slappna av fast ögonen nästan sviker mig ändå. Som vanligt har jag många bollar i luften samtidigt, jobbar för mycket, äter för lite och sover dåligt. Detta brukar vara min vardag och jag är van vid det, men ibland blir det för mycket. När jag får för mig att jag vill göra en sak eller vill ha något, så vill jag ha det på direkten. Jag skulle vilja säga att är för otålig som människa.

Till att börja med är jag inne på den där roliga veckan under månaden, vilket gör mig så där härligt hormonell och smärta kan upplevas lite här och var i kroppen. Ja, ni livmoderbärare vet vad jag menar. Utöver detta så jobbar jag mycket och för tillfället längtar jag efter en paus från jobbet. Finns många anledningar till detta och tur som det är så åker jag snart. Och på tal om resan så har jag flera ärenden relaterade till den som måste fixas samt lite förberedelser här i dagarna. Sen som många andra så har jag lite personliga battles och andra tråkigheter. Sen så har vi det största stressmomentet i nuläget...

Jag har bestämt mig för att jag vill plugga till hösten2017/våren2018 till sjuksköterska. Men för tillfället så saknar jag behörighet till att söka in på det programmet jag vill gå samt att jag har märkt att mina betyg inte är så bra som jag vill. Jag behöver alltså läsa upp en 100p kurs i naturkunskap och helst läsa upp mitt F i Matte 3b(japp, matte är inte min grej) för att få tillgång till ett merit poäng med, innan 15 april och leverera jävligt bra på högskoleprovet i vår. Kan ni förstå stressen och hur dåligt planerat detta är, när denna damen arbetar för tillfället 40h-60h/veckan och ska i väg januari-februari....Jag vill verkligen komma in till hösten, vill gör något nytt och detta är verkligen något jag vill göra också. Så just nu försöker jag kolla och tänka efter vad jag ska göra. Jag bestämde mig för ca en månad sen att jag vill sätta mig vid skolbänken nu. Har funderat på sjukvården sen ett år tillbaka. Sen något som också stressar mig är att allt är väldigt mycket när det gäller högskola eftersom jag inte har varit insatt hur det fungerar. Har läst och läst för att förstå mig på allt.

Framtiden...den stressar mig som ni kanske förstår. Så då har jag fått skriva av mig och nu har min lilla hjärna lugnat sig och det är dags allt sova. God natt, slut tjötat för idag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

1. Vilket smeknamn har du, som bara din familj kallar dig? - Tjolantaplanta, ni får tolka det hur ni vill haha
2. Vad har du för konstig vana? - Jag blir alltid kissignödig när kommer hem, så där så man nästan kissar på sig....har varit så sen jag var 10 år
3. Har du några konstiga fobier - Jag kan inte gå i kramsnö, får typ lätt panik och får rysningar av hur det knarrar...ryser bara av att tänka på det!!!
4. Vilken låt älskar du att vråla ut när du är ensam hemma? - finns för många...
5. Vad stör du dig mest på? - för tillfället att man fryser konstant vart man än befinner sig
6. Vad gör du när du är nervös? - Rodnar och stammar och uttalar ord konstigt, lite svenengelsk haha
7. På vilken sida av sängen sover du? - Höger sidan men vaknar alltid i mitten
8. Vilket var ditt första gosedjur och vad hette den? - Jag minns faktiskt inte, minns bara att min lillebror hade en häst gosedjur som hette Pontus och jag vad fett avundsjuk
9. Vad beställer du på Starbucks? Chailatte
10. Vilket skönhetsråd predikar du alltid om, men själv inte följer? Att man ska tvätta ansiktet varje morgon och kväll
11. Hur står du vänd i duschen? - Med ryggen mot duschstrålen
12. Har du några konstiga kroppsskills? - Nej inget jag vet om iallafall
13. Vilken är din favorit när det kommer till skräpmat? - Det är la hamburgare av något slag

14. Vilken fras eller vilket ord säger du alltid? - har alltid olika, men oftast är dem väldigt fula
15. Sovdags! Vad har du på dig? - T-shirt och trosor

Likes

Comments

View tracker

Hej allihopa! då var det dags att leka bloggare igen, haha oj oj oj vad man har försökt med detta. Inte för att det är kul att dela med sig utav sitt liv, så är det faktiskt väldigt skönt att få skriva av sig ibland. Det handlar inte bara om saker som har hänt, utan också om hur man känner. Jag är trots allt en väldigt känslosam person, men kan hålla inne på saker och ting eftersom jag inte vill att någon ska känna sig berörd och känna att dem behöver se/ta hand om mig. I'm a big girl. Men som sagt, det kan var skönt att skriva av sig ibland och sen kan man se tillbaka på det. Mitt hjärnkontor har så mycket för sig att det är rätt bra att se tillbaka och komma på "Aha, det var så jag tänkte". Man kan väl säga att detta faktiskt blir med en dagbok än en blogg faktiskt...

NU till det väsentliga. den största anledning till att jag börjar skriva här igen är för att det snart närmar sig en ganska stor sak i mitt liv. Som många nära och kära känner till, så ska jag bege mig till Ghana för att volontärarbeta med barn i 2 månaders tid. Att göra en sådan resa har varit en dröm sedan jag var liten och låg i soffan i mammas famn och kolla på Humorgalan "för varenda unge" med flera. Så i augusti bestämde jag mig att förverkliga en av mina drömmar. Till en början kom dem här tankarna spontant. Jag kom hem i mitten av juli från en USA-resa som varade i 1,5 månad och efter att jag hade jobbat i en månad så dog arbetsprestationen samt arbetsmotivationen helt. Jag är en sån person som måste ha något på gång helst hela tiden, något som driver mig framåt i vardagen. Och denna resan blev mitt nya bränsle. Först hade jag tänkt åka till Asien och resa runt, vilket var den resan som skulle egentligen göras förra vintern men det kom förhinder. Men problemet var att jag inte hade någon resepartner och suget efter paradiseresa fanns inte. Jag kom fram till först och främst att jag ville göra något själv denna gången. Jag fundera på om jag skulle åka och säsonga istället, men jag hata vinter så där den idéen också. Sen funderade jag på om jag skulle ansöka som att bli reseledare, vilket är något jag har funderat på sen tidigare men har tyvärr fått höra mer negativitet än positivitet om arbetet. Men sen tillslut blev jag påmind om min lilla dröm genom reklam på facebook(som jag förövrigt aldrig lägger märke till i vanliga fall) och sedan började letandet efter inspiration och information. Vet att jag satta i ca 4 timmar och bara läste om vad allt innebar på riktigt och hur allt verkligen fungerade. Det sluta med att jag hitta en organisation som jag mejlade frågor till och två veckor senare bokade jag min resa.

Nu är det mindre än två månader kvar innan flyget lyfter från Landvetter och ännu har inte nerverna börjat balla ur. Det känns konstigt att tänka att jag kommer befinna mig på en okänd plats, bland okänd miljö, bland nya människor, princip i en helt ny värld helt själv. Jag ser verkligen framemot detta, få känna på kulturkrocken samt lära känna ett helt nytt samhälle, mat och klimat. Men det viktigaste av allt är att jag kommer befinna mig på en plats där jag verkligen kan tillföra något. Att känna sig delaktig i något som spelar en sån stor roll, framför allt för flera människor. Och det känns faktiskt bra i hjärtat att jag göra detta. Inte nog med att jag kommer göra en resa för livet, jag kommer också växa som människa. Jag tror inte man förstår riktigt hur många människors vardag ser ut runt om i världen, förrän man upplever det med egna ögon.

Nu har jag delat med mig lit om hur det sluta med att jag bokade denna resan. Jag tänkte jag skulle dela med mig i ett annat inlägg varför jag göra denna resan samt vad krävs för att göra denna resan och sen lite fria ord från hjärnkontoret om resan. Anledning till att jag har valt att blogga igen är för att många av er vill följa med min resa och har en del frågor. Jag kommer självklart uppdatera via mina sociala medier så gott det går, men som det verkar så kommer jag har ha dåligt med tillgång till internet när jag väl är på plats(vilket är ganska självklart för Ghana har tyvärr inte ett sådant bra internetverk inom landet) och kommer bara ha tillgång till detta via internetcaféer. Det är då mest praktiskt med att uppdatera via blogg om jag inte ha till gång till ett wi-fi och detta finner man bara i städerna. Och jag vet ännu inte vart jag kommer bli placera hehe. Men tilldess så kan ni få följa mina förberedelser här och ska försöka uppdatera så gott det går under tidens gång.

Nu är det läggdags och arbete väntar imorgon, god natt

Likes

Comments

Har ca en och en halv timme kvar och sen är jag och mitt sällskap hemma igen i Varberg. Har haft en toppen helg här i Stockholm med Adele-konsert och Valborgs firande! Kändes skönt att fly bort lite och bara få tänka på annat. Imorgon är det tillbaka till vardagen och rutiner, men framförallt en massa jobb väntar. Jag hopps jag får lite mer sömn denna veckan, ska verkligen försöka vara i säng kl 22 denna veckan, förutom då jag har mina tre natt pass. Jag känner verkligen i kroppen hur dåligt den mår och all skräpmat jag har kasta i mot under helgen. Min kropp är inte alls glad just nu, så imorgon får vi göra något för att göra allt bättre. Jag ser ändå framemot denna veckan, framförallt att få röra på mig och träna igen.

Även om jag har unnat mig och sovit för lite denna helgen, så har den varit toppen! Att få spendera tid med vänner och inte känna att man behöver göra något. Känner verkligen hur viktigt det är att värdesätta dessa stunder och ta vara på dem. Vi börjar bli vuxna och tiden räcker inte alltid tid. Alltid lika härligt att få tjöta av sig och diskutera men framförallt skratta så det för ont i magen och dra upp gamla minnen.

När jag väl har kommit hem ikväll så jag kolla ett avsnitt greys och sen sova. Förhoppningsvis ska jag komma upp och kan bege mig ut på en promenad eller en löparrunda. Hoppas solen är framme när jag vaknar, alltid mycket enklare att ta sig upp ur sängen då!

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder, så har princip min dag varit. Startade dagen med en timme cardio i solen, men första 5km kl 7 på morgon vilket jag är lite stolt över. Hurtigbullen It's on her way back on track! Kändes bra i röven från gårdagens pass med efter min joggingtur.
Efter att ha lämnat strandpromenaden som en vandrande tomat(standard) och kom hem slängde jag i mig lite gröt och fräscha till mig inför dagens arbetspass. Idag har jag jobbat själv hela dagen, hade att göra hela tiden och blev lite stressad faktiskt fast jsg löste det som jag skulle. Efter jobbet drog jag till gymmet och körde ett axel-pass på lite cardio. Har redan nu svin ont och träningsvärken från rygg har verkligen krupit fram nu, så jävla underbart! Men kommer vara en mör boll nu de första veckorna när jag är på väg tillbaka. När jag kom hem slängde jag i mig lite mat och tog en efterlängtad dusch. Sen har jag legat i soffan framför lire serier, diggar verkligen de tre timmarna innan läggdags som jag lägger detta på. Dock kommer alltid mitt sötsug vid den här tiden, därför delade jag upp ett äpple och slängde lite kanel och cashewnötter på. Ett mer hälsosammare snack så jag slipper bli galen! Blir äcklad av mig själv att jag känner ert sånt begär efter socker och att det är boven i dramat gällande min ångest och drastiska viktuppgång. Nu har jag varit två dagar utan godis och sötsaker och planerar vara detta tills nästa lördag för att få mer kontroll över mina begär. Wish me luck!
Nu ska jag nana innan ögonen trillar ut, ciao

Likes

Comments

God kväll får man väl säga vid denna tiden...sitter och kollar lite youtube klipp med lite tända ljus. Har precis avslutat ett härligt kvällsmål, som ni ser på bilden ovanför, och lagat lite matlådor. Håller på att äta ut mitt kylskåp för att kickstarta med lite nyttigheter nästa vecka. Jag har kioska så mycket att jag har gått upp alldeles för mycket samt ser ut som en vandrande korv haha. Nä, så farligt är det inte men jag mår inte bra och jag avskyr mig själv för att må så här och ha sån kroppsfixering. Men jag äter alldeles för mycket socker nu och rör mig alldeles för lite, så ska bli ändring på det. Ska snacka med min coach, älsklings Haki, om hur jag ska tappa några kilon och vad jag ska äta samt hur jag bör träna. Vill inte äta för lite eller träna fel! Hade kunnat lösa det själv, men den kosten jag åt innan gjorde så byggde jag mycket muskler, vilket jag inte behöver nu. Jag vill bara tappa några kilon så jag mår lite bättre och få i mig rätt saker, tona kroppen lite.

Nog tjöt om det, idag har jag varit upp sen sju imorse. Startade morgonen med en pw i solen vilket va en underbar start på dagen! Sedan hade jag en ganska lång dag på jobbet, men jag överlevde. Efter jobbet drog jag till gymmet och körde ett gott rump/abs pass, vilket jag har längtat efter. Skönt att komma tillbaka till gymmet, skippa det hela förra veckan pga sjukdom. Men nu ska jag försöka hänga där så ofta jag har tid och lust. Träningsvärken kommer vara så härlig de här två första veckorna efter nystarten.

Och på tal om roligheter, världens bästa tjejer kidnappa mig till London som födelsedags present! Hallå!? Helt galet och bli överlycklig. Jag som alltid velat åka dit och nu har jag äntligen upplevt denna livliga stad! trots mycket krångel så hade jag en underbar resa och kommer garanterat åka dit igen!

Annars är det helt okej med mig, trots att jag är trött och lite hängig. Så nu får det bara läggdags för mig! Natti

Likes

Comments

Just nu ligger jag i en lägenhet i Malmö och ska spendera natten här. Klockan 19.00 kidnappade Liza och Linn mig och satte mig i bilen på väg mot okänd destination. På vägen plockade vi upp lollis också innan bilresan började mot Skåneland. Hade ingen aning vart vi skulle och jag vet fortfarande inte vart vi ska åka, för Malmö var bara tydligen stopp nummer ett. Ska upp tidigt imon och åka till nästa destination! Så sjukt spännande och så irriterande att inte veta...får uppdatera imorgon vart jag befinner mig!

Annars har min dag förövrigt varit bra, fullt ös på jobbet. Fick massa arbetsuppgifter utöver att expediera kunderna som att filéa och göra skaldjursfat till 14 pers. Men jag klarade av dagen och va ändå pigg och glad med tanke på hur dåligt jag sover. Vet inte om det har med oro eller stress, men ser får gärna sluta för jag börjar bli trött på tröttheten...

Som jag kanske har nämt innan så har Liza och Linn planerat detta kidnappandet sedan länge. Jag kommer inte hem förrän på måndagkväll! Så vi får la se vad detta Lilla äventyret bjuder på, det är trots allt min födelsedags present från damerna. Men tror jag kommer bli en toppen helg med tanke på sällskapet!

Nu får jag ta och nana, god natt

Likes

Comments

Japp ni hörde rätt! Idag körde jag mitt andra hård pass på samma nivå som jag träna innan mitt uppehåll. Sicken känsla jag hade och jätte bra kontakt med mina muskler. Idag blev det ett rygg och rumpa pass + lite mage och jag kan säga att det känns i kroppen och det är en skön känsla(+ träningsvärken börjar växa fram). Jag behöver träningen har jag fått bevisat, har haft värk i musklerna och i nacken och det känns redan bättre nu när jag rör på mig. Tänkte slänga in ett lite längre inlägg om vad som har hänt det senaste veckorna sen jag gick av dieten och hård träning, jag har fått upp ögonen för Gså mycket samt att mitt välmående har sätts på prov. Tänkte också dela med mig av lite vad som händer dessa två månaderna innan jag drar till USA!!!!!!!!

Nu ligger jag framför ett avsnitt satc och sen ska jag sova. Förhoppningsvis är jag pigg imon och vädret är helt okej så ska jag ut på en morgon-pw . Godnatt!;

Likes

Comments