IDAJOSEFINE SWEDEN | SYDNEY

Har återgått till mitt 15-åriga, Vampire Diaries besatta, "Team Damon" jag. Att börja se om Vampire Diaries kan vara det bästa beslut som jag hittills tagit under 2017. Att spendera $10 på vattenmelon varenda dag och $50 på en jumpsuit bara för att jag saknar självdisciplin, nja inte lika bra beslut kanske.

Fast förutom att marathon titta Vampire Diaries, så rullar mitt liv utan vampyrer och andra övernaturliga varelser på också. Har haft lite Sunday sesh's på Bucketlist, Beach Road Wednesday's samt firat Inez som fyllde år i Fredags!

Likes

Comments

View tracker

Schizo-väder idag, men är man ledig en Söndag när det kostar $2 att ta sig överallt i hela New South Wales så får man ändå ta och lämna Bondi bubblan /Ida som inte lämnat Sydney sen hon kom tillbaka från östkust-resan i September. I alla fall så tog jag och Olle färjan över till Manly idag. Hade jag inte bott i Bondi så hade jag lätt bosatt mig där, så mysigt och fint! Lunchade på Boathouse (och sörjde att vi missade granolan som endast serverades till 11:30) och vandrade runt. Att svettas har ju nu blivit en permanent livsstil här borta, så när det idag var 24 grader kändes det nästan som att jag kanske borde ha tagit med mig en långärmad tröja.

Vet inte varför vissa bilder ser ut som om dem är tagna på den tid då färgfoton precis hade uppfunnits. Fotografer som kan sälja bilder som dem tagit med sina mobiler är ett stort mysterium för mig och jag skulle aldrig kunna lita på en sådan människa.

Likes

Comments

View tracker

The Grounds of Alexandria är nog det mest Instagram-vänliga brunchstället här i Sydney, så efter att ha sätt så många bilder därifrån så bestämde sig jag och Olle för att åka dit och luncha igår. Tyvärr var det ju inte ett ställe man kunde ha långa photoshoots på, i alla fall inte om man inte ville ha en par-bild med någon främling, men det var verkligen ett supermysigt ställe och maten var god. Det var som en liten trädgård med en massa olika restauranger, barer, lemonad, en liten marknad och så vidare.

Sen på kvällen bestämde vi oss för att gå till Bucketlist för att dricka öl och catcha up med Marine som kommit tillbaka till Bondi! Ja, Ida som har hatat på öl i så många år har nu bestämt sig för att börja gilla det. New year new me?

(Lite obligatoriska balkong-bilder på det från igår innan Bucketlist)

Likes

Comments

Igår var sista dagen på min mini-semester från jobbet, och den avrundades med en förfest hos Hanna och hennes flatmates, och sen blev det en utgång på Beach Road. Har haft en rätt lång paus från Beach Road, och upptäckte att till skillnad från de cirka 10 människor som hängde där i vintras så verkar hela Australien ha hittat dit nu. Och hela Sverige. Hade i alla fall en rolig kväll och som vanligt händer det en massa random saker när man är där...

Tänkte kolla vad jag hade fotat för bilder de senaste dagarna men som jag inte lagt upp här än, så ni kan få se vad jag håller på med förutom det jag skriver om här i bloggen. Slutsats: Spenderar tydligen min fritid med att mest bara äta jordgubbar och dricka kaffe.

Likes

Comments

Stället jag jobbar på har stängt nu i fyra dagar, så jag är en fri människa. Det bästa hittills: När jag igår gick och lite spontant bokade en timmes massage och kom ut därifrån som en ny Dali Lama. Saknar Bali där en timmes massage kosta runt 50 kronor, så att man ständigt kände sig som en sådan där lugn och självsäker människa som spenderat hela sitt liv med att meditera sig fram mot Nirvana.

Idag så har jag gått hela vägen till Coogee och tillbaka med Hanna. 12 kilometer. Man får passa på nu när det kommer vara lite småkyligt i några dagar. Ja. 20 grader alltså.

Likes

Comments

View tracker

Hoppas ni alla fick en bra kväll igår! För nu tror jag nog att resten av världen har kommit ikapp och att det är 2017 överallt? Fick ett väldigt bra avslut på 2016 på ett house party där man hade utsikt över city så man fick se fyrverkerierna. Fyrverkerier är cirka det bästa med nyår enligt Ida.

Det här med "New year New me" får dock vänta ett tag för har spenderat hela första dagen av 2017 med att ligga i sängen, lyssna podcast och kolla romantiska komedier. Fast imorgon - då ska jag bli en bättre människa, skapa nya minnen, förändra världen och så vidare.

Likes

Comments

Spenderade upp allt det jag hade kvar av lönen igår, Tisdag, på mellandagsrean för att jag ändå får den nya lönen varje Tisdags kväll. Sen när man vaknar upp idag och inser att det blivit något fel och att man inte har fått lönen. Och man har $4 kvar på kontot. Life.

Lyckades i alla fall ta mig till Watson Bay AKA enda stranden där Ida inte slås ner av vågorna och skrapas upp på stranden. Hängde på stranden med Hanna och hennes roomies innan vi sen åkte tillbaka till Bondi för lite acaibowls. Har nog inte ätit det sen jag var i Bali, och det var så jäkla gott. Älskar att bli besatt av nya "mat"ställen hela tiden så att man kan fortsätta spendera upp hela sin lön på mat när man är för lat för att laga egen. Life.

Likes

Comments

Även om jag inte alls är bitter över att det är 30 grader i December och ständigt soligt väder, så har det varit lite kämpigt med mina julfeelings. Har haft ungefär lika mycket julkänsla som man har på midsommar, men trots detta fick jag en väldigt mysig julafton igår! Började väl lite tragiskt med att jag gick och köpte en julklapp åt mig själv och sen jobbade några timmar, men fick ändå sluta tidigare så jag hann fira med mina vänner. Hann äta lite av "julbordet", drack jul:ig sangria och körde presentleken!

Idag på juldagen så är allt stängt här. The fabulous part of it var väl att vi fortfarande kunde spendera hela dagen på stranden.

The not so fabulous part of it var väl när man vakna på morgonen och ba:

Likes

Comments

Igår hade mitt gamla jobb christmas party på Bucketlist, så jag bestämde mig för att låtsas som att jag fortfarande jobbade där. Att få allt gratis är ju alltid en fördel när man har cirka $5 kvar på kontot på grund av att man är lat och aldrig orkar laga mat, så man istället köper mat ute. Throwback till tiden när jag ändå försökte tänka ekonomiskt och köpte $4 sushi rullar eller sallader som var på rea, för nu slänger jag glatt iväg $15 på en smoothie. En smoothie liksom?! Blev en lyckad kväll i alla fall!

Likes

Comments

Är så sentimental idag. Varför stannade jag inte bara kvar i Sverige efter studenten? Så jäkla jobbigt när ett annat land börjar kännas som hemma, för att man sen efter ett år måste lämna.

En throwback till favoritstaden, bara för att jag nu har två månader kvar i favoritlandet och inte alls vill behöva lämna. Någonsin.

Likes

Comments