IDAJOSEFINE SWEDEN | SYDNEY

Hej alla mina fans. Eller fans? Ni kanske alla har blivit till haters nu efter denna lilla oväntade mini paus på bloggen. Hoppas det inte kommer bli allt för många hat-kommentarer här på bloggen nu... fast blir det de så tar jag ändå bara bort dem. Haha. Välkomna till den här diktaturen.

Under de senaste dagarna har jag och Olivia hängt mycket med våra flatmates! Vi får fortsätta låna sängen här fram tills att vi flyttar in i vår lägenhet den 4e - så fram tills dess är dem fast med oss! Hehe. Hehehe. Så det blev en utgång på Beach Road i Onsdags, några drinkar på en bar här i Bondi igår kväll, beach-häng idag och en hel del filmkvällar. Man blir ju lite som en familj när man är så många som delar på en lägenhet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag är en sådan dag då jag är tacksam över så mycket!

1. Jag, Olivia, Agnes, Ida och Inez har fått en lägenhet för oss själva! Här i Bondi! Och där vi inte kommer behöva betala typ en miljon var i veckan för att klämma ihop oss i en liten dammig skrubb som Harry Potter fick göra hos mugglarna.

2. Vi får fortsätta bo hos Syama och Steve fram tills dess! Så vi slipper ta in på ett hostel och dela rum med 16 andra personer och få bed bugs!

3. Kaffe. Alltså hallelujah. Så fort jag får min latte med almond milk så blir världen helt plötsligt en mycket färgglad plats att vara på (och min plånbok krymper).

Sen är jag mest bara tacksam för Australian i allmänhet! Känns rätt sjukt att jag kan känna mig så hemma i ett land som ligger så långt bort från Sverige. Vill aldrig lämna detta land.

Likes

Comments

Ledig Måndag och fint väder. Vad tänker man på då? Manly såklart. Eller ja. Egentligen tänker jag nog mer att jag vill sola och äta brunch på något mysigt ställe... men det kan man ju göra i Manly! Så tog färjan ut dit med vårt svenska lilla gäng.

Åt brunch på mitt favorit ställe - The Boathouse. Deras granola gör en aldrig besviken. Deras kaffe gör en inte heller besviken.

Har sen hängt vid stranden, ätit lite sushirulle, shoppat. Alltså kolla på bilden nedan, man bara: Nä men alla svenskar är inte blonda?!?

Mina planer för resten av kvällen är nu att se klart Me Before You och gråta med Olle. Gråta på grund av slutet i filmen, men också gråta på grund av kackerlackan som springer omkring här på golvet men som ingen av oss vågar döda.

Likes

Comments

Är taggad på så mycket just nu. Trivs väldigt bra på jobbet. Gick bra på gymmet. Har hittat ny, bra musik. Fick äta yoghurt och muesli till middag. Hade kaffedejt med Olivia T som jag inte har fått träffa på väldigt länge.

... Livet är bra helt enkelt, så vi kör en liten förkortad version av min Bucket List till den kommande sommaren:

• Melbourne & Great Ocean Road. Givet.

• Vinprovning i Hunter Valley.

• Eftersom jag inte längre kommer börja jobbet klockan 06:30 och få se soluppgången, har jag lovat mig själv att någon gång pallra mig upp och se soluppgången vid Tamarama eller Bronte!

• Moonlight Cinema (utomhusbio på kvällen för er som fick IG i engelska)

• Blue Mountains. Vill rida där. För att jag saknar hästar. Och för att jag vill slippa behöva gå själv.

• Royal National Park.

• Kanske det viktigaste: Min och Olle's planerade korvfest med korv, potatismos, bostongurka och rostad lök.

• Sen ska det bli mycket Marquee, Home Bar och Ivy under helgerna. Beach Road på Onsdagar. Och Ivys dags-poolparty på Söndagar! (!!!)

PS. Ta det lugnt mamsen. Såklart inte allt under samma vecka.

• Och sunday sesh på Coogee Pavillion, Bucketlist och Manly Wharf Bay.

• Och många picknicks och BBQ's. Och mycket brunch. Mycket mat hela tiden helt enkelt.

Likes

Comments

Hade väl någon tanke om att jag skulle leva life i några veckor när jag kom tillbaka till Bondi. Gå runt och kasta pengar omkring mig, dricka champagne till frulle och äta Bangkok Bites varenda kväll. Sen kom jag på att det arbetslösa livet inte riktigt är något för mig (och jag tycker inte heller om champagne till frulle), så idag har jag spenderat dagen med att provjobba och jag tror att jag fick jobbet om jag inte missförstod allt.

Hade några timmars paus under dagen när jag sola med min enda vän som också är arbetslös; Precious.

Har också hunnit ha en picknick med mig själv vid stranden under min lunch.

"Och nu är jag påväg till Agnes för att dricka lite vin innan vi drar till Ivy" hade jag planerat att skriva, men fick jobba imorgon också så kvällen blev istället till en långsam promenad hem medan jag åt salladen jag köpte med från stället som jag jobbat på. Hoppas alla ni får en fin Lördag! Puss och kram.

Likes

Comments

Har idag fått träffa Agnes igen för första gången på två månader - som jag har saknat henne! Hennes två kompisar har också kommit hit nu från Sverige så vi gick alla till en asiatisk tapas restaurang för middag, och imorgon blir det en efterlängtad utgång med hela gänget!

Trots sovmorgon och en lång powernap under dagen, så har åldern kommit ikapp mig och jag är redan trött. Kvart över tio på kvällen. Så godnatt alla mina fans. Meningen jag vill avsluta alla mina inlägg med. Mina fans. Mina Idilibers som Beliebers. Eller Idilators som Selenators.

Likes

Comments

Trots att det orkan-blåste idag så hängde jag, Olivia och Rodger i några timmar på stranden idag. Vi svennar och irländare utsätter oss för det mesta för att få lite sol, även om det innebär att få hela Sahara öknen på sig!

Jag var beredd på att komma till Bondi och behöva köpa på mig vantar och halsduk och gömma ett element under sängen igen - eftersom det är vår. För vår för en norrlänning = två meters snö och några minusgrader men att man äntligen ser solen igen. Har dock upptäckt att vår här = över 20 grader om dagarna och varmt nog att man kan ha shorts under kvällarna.

Likes

Comments

Har börjat ta tag i mitt liv igen (= fixat gymkortet). Mitt gymkort kommer äta upp halva min lön, men tänker att det är bra för när det är så dyrt känner jag mig ju tvingad att gå dit för att det ska vara värt. Trots att det är en några kilometers lång backe dit. Och trots att jag hellre gott nedför backen istället till stranden och ätit min sötpotatissallad.

... Men det känns skönt att ha kommit igång med träningen igen i alla fall! Sa Ida som hittills tränat två gånger sen hon kommit tillbaka.

Får för tillfället låna en av våra förra landlords rum i två veckor, så har hängt en del med han på stranden & så har det blivit en del filmkvällar. Sen ikväll har jag & Olivia tagit drinkar med Rodger & Padge som vi reste östkusten med. Och här får ni några random bilder från när jag hängde med när Olivia skulle färga håret tidigare idag (imorgon ska jag bli bättre på att fota).

Likes

Comments

Visst att jag har saknat Bondi och alla människor här och att slippa dela rum med 16 andra människor, men vad jag har saknat mest är ändå min älskade sötpotatis-sallad. Hur tror ni det kändes när jag första dagen gick dit och dem sa att den var slut?! Heartbroken räcker inte för att beskriva hur jag kände mig då. Hela min världsbild rubbades.

Så igår gick jag dit klockan 11, klockan 12 och sen 12:30 igen tills dem fick in den. Sen köpte jag den både till lunch och middag.

Jag och Olle gick sedan till Bucketlist för en liten Sunday sesh med sangria.

... Och det mest crazy som hände var nog detta:

Likes

Comments

Jag är hemma! (!!!)
Har älskat att resa runt under de två senaste månaderna, men är samtidigt så töntigt lycklig över att vara tillbaka i Sydney och Bondi!

Är till och med tillbaka en dag tidigare än vad som var planerat. "Vad pratar hon om nu?" tänker ni nu. Jo. Ida och Olivia fick hela sin östkustresa med buss/aktiviteter/hostel okad av en reseorganisation. Det enda ansvaret som Ida och Olivia hade var att boka flyget från Byron Bay till Sydney. Ett ynkligt litet ansvar - och de bokade på fel dag. Tydligen hade vi hostel i Byron fram till imorgon. HAHA. Jahapp.

Likes

Comments