IDAJOSEFINE SWEDEN | SYDNEY
View tracker

Bestämde mig i Söndags för att ha en detox vecka. Har faktiskt gått bra. Dem tre dagar som det varade. Nu jobbar jag mina långa pass två dagar i rad, och något säger mig att ifall Ida fortfarande hade detox vecka så hade det inte blivit många glada kommentarer på jobbets Facebook sida. Det blir det nog ändå inte för igår råkade Ida ge ut stek-olja till en kund när han bad om vinäger.

Moving on så har det inte hänt så mycket mer hittills i veckan. Hanna, som jag känner från Luleå, har också flyttat hit till Bondi nu så var och fikade med henne i Tisdags! Och igår när jag kom hem från jobbet så satt hela Sejuiced gänget ute på vår balkong - tjejerna, Tobbe, Luka, Etienne och Lee - så följde med dem ut för drinks.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

• I Lördags så hade mitt jobb Christmas Party. Lyckades bli bästis med några av thailändarna som jobbar i köket och inte kan ett ord engelska. Fick allt gratis från baren hela kvällen. De falafel vi fick var nog troligtvis jordens godaste falafel. Klubben spela ABBA. Bra kväll helt enkelt.

• Igår (Söndag) så träffade jag två norskor som jag & Olle lärde känna när vi reste östkusten. Var som en bastu utomhus, men vi satte oss ändå på en uteservering vid stranden. Måste vänja mig vid denna 28 graders värme när det i Januari kan blir runt 40. Trots att jag helst bara vill klippa av mig allt hår och gå runt med sådan där propeller-fläkt-keps.

Gick sedan till Bucketlist där Ida, Tobbe och Jakob var och hängde sedan där resten av kvällen. Favoritstället.

Likes

Comments

View tracker

Yo. Körde ytterligare en liten spontanare ikväll efter jobbet och tog en über till Coogee pavillion för drinks. Det var inte ett dåligt spontant val - hade en sådan mysig kväll med tjejerna, Etienne, Mark och Tobias (skriver namnen mest för att jag själv ska komma ihåg i framtiden) (och för att förtydliga att jag faktiskt har vänner och inte sitter ensam i baren och dricker whisky).

Igår blev det förresten en liten roadtrip till Australiens huvudstad - Canberra. 8 timmar buss totalt. Tack Alex och Sigge för era podcasts säger jag bara. Canberra var i alla fall väldigt mysigt men troligtvis den tystaste huvudstad jag någonsin varit i.

Anledning till att jag var där då? Behövde fixa nytt pass så jag inte riskerar att bli fast i Bejing när jag ska hem till Sverige. No offence till Beijing, men jag har tyvärr glömt bort all kinesiska jag lärde mig i trean på gymnasiet... Ni Hao.

Likes

Comments

Hade dagen off så passade på att spendera de sista jag hade kvar av lönen = shoppa och köpa min $15 smoothie. Önskar att jag var Beyonce, då hade jag haft råd att köpa en $15 smoothie jämnt utan problem. Fast restaurangbransch-Ida köper ändå $15 smoothie jämnt. Och får sen istället resten av veckan överleva på en $2 påse Quick Oats. Ja mina vänner, det handlar om prioriteringar här.

Likes

Comments

Trodde nog aldrig att jag skulle orka ta mig utanför dörren igår kväll när jag kom hem, äcklig och trött, klockan tio på kvällen. Fast Ida lyckades på något sätt blogga, fixa sig samt dricka några glas vin i sin ensamhet och ändå hann möta upp Olle utanför El Topo vid elva. Yes. Tack tack tack. Era applåder värmer.

Hade en rolig utgång med en massa hiphop musik. Sen tvingade Olle mig att gå hem i trettio minuter istället för att ta taxi. Halv tre på natten. Var kul. Minns även att jag igår natt tyckte att jag och Olle tog sådana artistiska och originella bilder på oss. Vet inte om jag har riktigt samma åsikt såhär dagen efter, men ni får väl avgöra själva om dessa bilder ger er lite Van Gogh känsla fast mer unikt: 

Likes

Comments

Innan ni nu börjar tänka "Jaha, den lilla kärringen sa att hon skulle börja blogga men nä, här dyker det minsann inte upp några blogginlägg" så ska jag förklara: De dagar, typ som de tre senaste dagarna när jag jobbar 10-9:30, så kommer icket alltid Ida att blogga. Varför? Jo, för att dessa dagar så finns det inte så mycket mer att skriva om än att jag har sagt "Hey how are you?" till cirka en miljon människor och gått några mil totalt fram och tillbaka så att mina ben har svullnat upp till sin dubbla storlek.

Idag var mitt sista 10-9:30 pass. Jag överlevde. Jag gick hem på lunchen och åt min älskade sallad (livet som vegetarian) (vegeterian som cuttar upp hundra kycklingar om dagen och fortfarande äter lax). Drack mina tre dubbelshots-kaffe så mitt liv blev förjäkla bra och jobbet blev livets party. I alla fall i några timmar. Ja. Och några intressanta bilder från dessa intressanta dagar på det. Nu ska Ida kanske kriga sig iväg till en nattklubb.

Likes

Comments

Började dagen med min morgonpromenad längst kusten. Vet att jag lägger upp nästan exakt likadana bilder från varje gång jag varit ute och gått, men tröttnar aldrig på denna utsikt. Om jag hade vart kvar i Sverige så hade ni fått se bilder på granar, så dessa bilder är väl ändå lite mer intressanta?

Satte mig och filosoferade på en sten vid vattnet och tänkte på livet. I cirka 1 minut. För att försöka få till en bild. Som jag ändå inte lyckades med.

Gör lite ont i blogghjärtat när min kamera är urladdad.

Sen hängde jag med Kiera och Inez på stranden resten av dagen tills det blev dags för mig att gå till jobbet. Och här slutar jag skriva för det enda som händer på jobbet är att jag smygäter rostade sötpotatisar. (Och jobbar)

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att skippa julen i år. Jag känner inte riktigt att jag vill börja lyssna på Carolas julskiva när man spenderar dagarna på stranden och tar kallvatten-duschar hemma för att man håller på att smälta (och för att vi inte heller har haft något val den senaste veckan då vi inte har haft varmvatten). Sen har jag ju heller aldrig lyssnat på Carolas julskiva tidigare, så det är väl ytterligare en anledning till att jag inte kommer börja nu.

Idag så blev det i alla fall strandhäng under förmiddagen med Inez, innan vi vandrade bort till Bucketlist för att träffa resten av tjejerna och Mark. Och där blev vi kvar hela eftermiddagen och drack drinkar med utsikt över bästa Bondi Beach. 28 grader varmt. Julen är här och lyser frid på jorden och så vidare och så vidare.

Likes

Comments

Hej alla mina fans. Eller kanske ska skriva "hej mamma och pappa" för dem är väl de enda läsarna jag kommer ha kvar efter bloggpausen som varit. Måste faktiskt vara ärlig och säga att jag ändå förväntat mig lite mer kommentarer från er alla. Vart är du?! Varför bloggar du inte längre?! Hur ska jag överleva utan dina blogginlägg?! Fast inga sådana kommentarer fanns nu när jag gick in på bloggen. Men det är lugnt. Jag gillar er ändå.

Ni får lite blandade bilder från dem senaste veckorna när jag icke har bloggat. Puss och kram.

Likes

Comments

Hej alla mina fans. Eller fans? Ni kanske alla har blivit till haters nu efter denna lilla oväntade mini paus på bloggen. Hoppas det inte kommer bli allt för många hat-kommentarer här på bloggen nu... fast blir det de så tar jag ändå bara bort dem. Haha. Välkomna till den här diktaturen.

Under de senaste dagarna har jag och Olivia hängt mycket med våra flatmates! Vi får fortsätta låna sängen här fram tills att vi flyttar in i vår lägenhet den 4e - så fram tills dess är dem fast med oss! Hehe. Hehehe. Så det blev en utgång på Beach Road i Onsdags, några drinkar på en bar här i Bondi igår kväll, beach-häng idag och en hel del filmkvällar. Man blir ju lite som en familj när man är så många som delar på en lägenhet.

Likes

Comments