IDAJOSEFINE SWEDEN | SYDNEY

Tog farväl av Luleå på bästa möjliga sätt: åt bästa LCHQ salladen på bästa Salladsbar. Ni som har hängt med här ett tag vet mycket jag avgudar den. Efter det blev det en dag i Piteå hos mormor och morfar, och sen några dagar i Skellefteå hos mamma - och nu har jag flyttat till Umeå!

Har gått vilse några gånger, gjort egen sushi hos Cassandra och hennes kille & igår var första dagen på mottagningen! Vi blev indelade i lag och träffades sen hos faddrarna på kvällen innan vi hade en (jäkligt) rolig utgång på Rouge! Kommer slippa outfit-ångest och hår-ångest under dessa veckor för vi ska alltid ha på oss våra pyjamaströjor och röda bandanan. Jag klagar inte. Kanske om en veckan när min pyjamas T-shirt mer ser ut som en simma-i-gyttja-våtdräkt. Dricker vin ur petflaskor (för nu är vi fattiga studenter och måste köpa bag in box vin), och jag har träningsvärk efter allt cyklande (och dansande). Ja, kan väl säga att jag fick en bra start på studentlivet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En sista lunchdejt med Tula nu på ett tag! Kommer sakna henne ❤️ Och red hot chicken mackan på Mat&prat.

Har drabbats av insomnia & ligger vaken halva nätterna. Nä, inte är jag nervös inför att flytta och börja plugga. När man har insomnia så hinner man både läsa ut Daniel Redgerts bok "Vem fan är han??" och lyssna på alla hans poddavsnitt... passande nu när jag själv ska börja plugga PR! Vill ha hans jobb. Han började sin karriär på McDonalds. McDonalds ville i och för sig inte anställa mig när jag var där på intervju sommaren efter gymnasiet, men fick sen en hamburgekarriär på både Sibylla och Max. HAH. Vilken revansch. McDonalds vet inte vilken talang de gick miste om.

Likes

Comments

Idag blev det en sista frukost på vår balkong och sen har resten av dagen spenderats på ett flyg eller en flygplats. Här i Luleå är det nu 20 grader kallare än vad det var i Kroatien... får lust att plocka fram adventsstjärnor och dricka glögg framför en brasa.

Har fyra dagar kvar i Luleå nu och sen någon dag i Skellefteå, innan jag flyttar till Umeå! Tills jag flyttar måste jag hinna packa, fixa inför universitetet och (det viktigaste) köpa en ny tandkräm.

Likes

Comments

Idag är det sista dagen för oss här i Kroatien. Några sista dopp, sista skolningen, sitta glassen och nu ikväll sista middagen. Dokumenterade middagen med lite bilder så här får ni en bild på alla oss:

Sen kom förrätten:

Man bara: Åh, glass? Till förrätt? Lyx! Fast sen så smakade den väldigt mycket tonfisk och väldigt lite karamellglass. Men tonfiskpaté funkade väl också!

Till slut kom äntligen the moment to shine för mig som bloggerska - matbilden. Bilden på min fina fotogeniska fiskrätt. Så här får ni den, den bilden som ska rädda hela det här inlägget. Varsågoda.

BAAM. Där satt den. Vad är ens Kenzas bilder från hennes smekmånad liksom?
MVH er nya Kenza.

Likes

Comments

Idag var det båtutflykt som gällde så vi har stannat vid flera (två) öar, fått simma in i grottor och fått promenixa runt i ännu fler mysiga byar med stenhus.

Min mobilkamera verkar ha startat upp någon demonstration mot min blogg. Alla bilder blir suddiga, och inte artistiskt vintage suddigt, utan mer tagna med Nokia som har en antenn suddigt. Tur att jag hade min kära mini kamera med mig idag då:

Och så min favoritbild:

Likes

Comments

Bada äta sova bada äta sova bada äta sova. Det är så dagarna ser ut här borta! Fast jag klagar då inte när vi äter på vår drömmiga balkong och det gör min inte lika drömmiga filtallrik så mycket roligare att äta än hemma i framför Greys Anatomy.

Efter att ha grillats på stranden idag så åkte vi för att äta en traditionell kroatisk middag på världens mysigaste restaurang. Älskar att jag tidigare har skrivit om min saknade Australien bränna... och sen kommer den här bilden:

& man bara: Vänta lite nu här? Va? Vart är bleka Ida?

Ja, även om den här bilden säger att jag är mer än solbränd så säger tyvärr solljuset utomhus och snapchat-kameran att bleka Ida fortfarande är alive and kicking.

Likes

Comments

Filosof-Ida & filosof-Idas stela arm featuring okänd kvinna i bakgrunden.

RIP min Australien bränna, saknar dig.
Ska försöka skaffa en rebound bränna nu den här veckan i alla fall.

Soppan och smoothien var goda, men alltså har ni sett grönsaksspettet? OMG. Förstår inte vart dem fick inspirationen ifrån. Ville fråga om receptet men antar att det är hemligstämplat.

Likes

Comments

Åkte in till Dubrovnik idag. "Åh, Games Of Thrones staden" tänker nu alla förutom Ida. För Ida är trotsig och ser Greys... 12 år efter alla andra. Om jag säger tronen och walk of shame trappan så kanske några av er förstår och blir avis, trots att jag själv inte förstår. I demand a trial by combat osv osv.

Vandrade annars mest runt i alla mysiga gränder! Det är något med mig och gränder alltså. Okej det där lät kanske lite väl mycket som "gillar-att-sitta-i-mörka-gränder-och-vänta-på-små-barn". Tänk mysiga gränder med stenhus, kullerstensgator, blommor och franska balkonger istället.

Likes

Comments

Mitt viktigaste mål i livet just nu är att bli brun, men efter de så är det att bli rik. Inte bara brämhultsjuice-till-frukost-varje-morgon-rik, utan nu pratar vi köpa-och-leva-i-en-båt-för-500miljoner-kronor-som-vi-såg-flera-utav-idag-rik. Sen kan jag glida runt från riviera till riviera. Så kom igen nu bloggläsare. Gör mig till nya Kenza! Annars så har väl alla också hört att Ed Sheeran inte ens kunde sjunga när han var liten, så det kanske fortfarande finns en chans för min inre Beyonce att blomma ut. Eller så swishar ni mig helt enkelt bara.

Har i alla fall vandrat runt i Cavtat där vi bor, badat, ätit gott... det största i-landsproblemet har väl varit att vattnet är så varmt att man inte kyls ner. Har inte gråtits många tårar över det.

Likes

Comments

Nämen klart jag ska börja blogga lagom till det att jag ska ut och resa igen. Inte de månader som jag suttit på Coop minsann och då den största spänningen i mitt liv har varit ifall de kommer finnas picklad rödlök i salladsbuffén (picklad rödlök är typ som att hitta slutet på regnbågen). Och då mitt högsta mål i livet har varit att se klart alla 13 säsonger av Greys Anatomy innan jag börjar plugga (vilket jag dessutom verkar misslyckas med).

Men som sagt - nu är vi i Kroatien och vi har hyrt ett drömmigt hus med utsikt över havet. Blir nog mer bilder imorgon för idag flydde vi ner till havet direkt vi kom fram och mobilen glömdes bort.

Likes

Comments