View tracker

Har haft Thanksgiving break nu i en vecka! Så skönt! Här en bild från biblioteket i Avon dit jag går ibland och pluggar. Det är verkligen ett jättefint och mysigt bibliotek. Cassi älskar att läsa så perfekt för oss att åka dit tillsammans och göra läxor/läsa,


En mysig kväll med Claudette då vi bland annar åkte till en utsiktsplats där man kunde se ut över hela dalen på kvällen vilket var så fint.


På torsdagen var det själva Thanksgiving. Under dagen åkte jag med Cassi och Joanne upp till deras kompisars stuga där dom hade massa olika djur osv. Det var en jättefin dag och vi red deras hästar en tur. Så fint! Speciellt med lite snö på backen som det i alla fall är lite av nu, speciellt högre upp i bergen. Efter drack vi såklart varmchoklad mums!


På kvällen var det sedan dags för den omtalade Thanksgiving middagen. Vi åt middag hos några av familjens vänner och det var verkligen gott!! Nästa vecka blir det Thanksgiving nr 2 så vi kan äta med både kusinerna och Hayes och Cassis pappa vilket ska bli kul. Tycker Thanksgiving är en riktigt mysig högtid med ett fint budskap - tacksamhet. Det är fint också att det är en högtid där man spenderar tid med familj och vänner, ett plus i kanten är ju sedan att man får festa till det och äta massa god mat.


En 5 minuters promenad från huset en liten bit upp i området jag bor i finns det ett litet "aktivitetscenter" för området. Dom har både gym, olika träningspass, pool, jacuzzi, ångbastu, tennisbanor, liten affär med träningskläder osv. En jättefin och fräsch anläggning. Eftersom att min familj är medlemmar där så får jag nu gå dit helt gratis för att gymma, bada eller så. Så himla bra!


Vail hade sin öppningsdag på fredagen och även fast endast en backe var öppen åkte jag dit med Cassi och hennes kompis Kate (som nu går på college i Kalifornien men var hemma för Thanksgiving som många andra) för några åk. Riktigt roligt att åka skidor igen men oj vad snabbt man blev trött i benen som var ovana och speciellt eftersom att backen var tre gånger så lång som de flesta i Sälen haha!


På fredagen var det ju "Black Friday" dagen efter Thanksgiving då det är helt galna reor i alla affärer och folk blir som tokiga! Men eftersom att vi åkte skidor på fredagen så valde vi att åka ner på lördagen till Denver för shopping då det fortfarande skulle vara reor men förhoppningsvis inte lika mycket folk. Den mysig shoppingdag och vi fick med oss en del hem :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den stora händelsen i veckan var ju såklart att jag bytte värdfamilj och trivs hittills jättebra! Cassi och Joanne är verkligen hur härliga som helst och även Hayes som kommer förbi lite då och då. Dock blev andra natten hos nya familjen inte riktigt lika härlig... Både jag och Cassi blev, vad vi tror, matförgiftade :( Så vi var hemma från skolan på fredagen, som tur var gick förgiftingen över hyfsat fort men vi har bara varit lite allmänt sega under helgen. Under fredagen i alla fall låg vi bara hemma i soffan och såg en drös med film, här Hannah Montana haha...

Bild från "flytten" på lite av alla mina nerpackade saker


På onsdagskvällen efter veckans familjemiddag följde jag och Cassi med hennes kusin Monica till en bingokväll på en bar i Vail. Riktigt kul faktiskt och man kunde vinna riktigt fina priser som skidor, snowboard, cykel mm men såklart vann vi inte...


Färgade håret! För förstagången med färg som man köper i mataffären. Ville få bort det gula tonerna i håret så det känns lite kallare och få lite lyster och tycker faktiskt det blev ett bra resultat!


Även fast vi var lite sega så åkte vi med Cassis andra kusin Liz till den lilla byn Leadville för att kolla runt lite i det små söta butikerna där.

Har även köpt skipass nu för hela säsongen här som gäller på alla Vail resorts skidorter vilket är både Vail, Beaver Creek + andra ställen runt om här (tror även det var något i Alperna haha), så nu är jag verkligen redo och så himla taggad på att åka skidor här! Snön fattas dock fortfarande...

Likes

Comments

View tracker

Hemlängtan är något som oroar det flesta utbytesstudenter, men som alla ändå någon gång under sitt år kommer uppleva. Men hur ofta man har hemlängtan och hur jobbig den är varierar ju från person till person.

Vad utbytesorganisationen sagt så är det vanligt för många att hemlängtan är jobbigast efter ungefär 2 månader. Jag har nu varit här i snart 3 månader (1/3 del av mitt år?? Hur sjukt??) och själv har jag hittills inte haft hemlängtan som har blivit jobbig. Även om jag inte haft en sådan hemlängtan känns det ändå bra att få en förändring som att byta värdfamilj just nu så att man kommer på andra tankar och får anpassa sig lite igen till en ny miljö.

Såklart saknar jag Sverige, min fina familj, mina fantastiska vänner och faktiskt många små "konstiga" saker som man tar för givet, till exempel något så konstigt och fånigt som att handla med mamma eller pappa på ICA Maxi och använda självscannern haha!

Något organisationen också säger är att det är i dessa tider man kan känna vad det kallar "kultur chock" vilket innebär att man efter att försöka anpassa sig till den nya miljön istället börjar känna att man "stör sig" på saker som dom gör i den nya miljön och frågar sig själv varför dom gör på ett visst sätt. Detta kan jag faktiskt känna lite. Det är inte så att jag stör/irriterar mig så mycket på saker, men man inser bara hur mycket man uppskattar sättet man gör vissa saker på i Sverige.

Det faktum att jag inte har haft en sådan jobbig hemlängtan än tror jag mycket beror på att jag valde att åka i denna ålder och inte tidigare. Jag trivs liksom i mitt eget sällskap och vet att när jag är själv betyder det inte att jag är ensam. Jag känner mig mogen nog att inte få "panik" över hemlängtan och försöker bara att inte överdramatisera eller tänka så mycket på det. Jag försöker fokusera på det positiva istället för det negativa och det är även viktigt att påminna sig om vad man har åstadkommit under sin tid här och vara stolt över det.

Hemlängtan är också något nyttigt för det är ett tecken på att man saknar det man alltid tagit för givet. För man inser hur tacksam man är för det man tar för givet hemma och en sak jag verkligen kommer ta med mig hem är att uppskatta det jag har mer. Bara för man har hemlängtan betyder det absolut inte heller att man inte trivs, att man inte har kul eller att man inte vill stanna. Det betyder bara att man saknar personer, en kultur, en stad, ett land osv.

Det faktum att jag snart faktiskt varit här i 3 månader ger mig lite smått panik över hur fort tiden faktiskt går och jag vill bara ta vara på tiden jag har här, för jag inser hur fort tiden faktiskt går. Just nu känner jag mig bara så taggad på vad den här resan kommer att ge mig och jag ska göra allt för att få ett så bra år som möjligt!

Likes

Comments

När jag fick min värdfamilj fick jag också veta att jag skulle bo hos dom fram tills början av december ungefär. Anledningen till det är att Lindsey och Chad kommer åka över till Tyskland och dom blir borta i en månad, så liksom ingen ide för mig att "åka tillbaka" och vara borta härifrån så länge. Lindsey och Chad har verkligen varit så snälla och hjälpsamma. Jag har trivts jättebra och är så tacksam över att jag fick möjligheten att komma just till denna plats.

Nu kommer jag i alla fall att flytta till Edwards vilket är "staden"/"området"/"byn" (haha vet inte vad jag ska kalla de olika platserna för det är ju inte helt olika städer eftersom att allt är så nära och typ flyter ihop aja) som skolan ligger i typ 10 minuter ifrån där jag bor nu, alltså väldigt nära eftersom att alla städer ändå ligger så nära här. Jag kommer att bo hos Cassi och hennes mamma Joanne vilket nu känns jättebra och ska bli så roligt! Skönt också att ha närmare till skolan, till och med gångavstånd om jag nu mot förmodan skulle gå till skolan någon gång eftersom att man åker bil överallt haha, men det ger i alla fall lite mer frihet på det viset.

Så eftersom att det blev så att Lindsey och Chad faktiskt skulle flyga över på torsdags morgonen så åkte jag och Cassi efter skolan på onsdagen och hämtade alla mina grejer och flyttade allt till hennes hus. På kvällen sedan hade vi "veckans familjemiddag" då även hennes bror Hayes (14 år) och två av deras äldre kusiner Monica och Liz kom över och åt med oss (Hayes och Cassis föräldrar är skilda och Hayes bor vanligtvis med deras pappa medan Cassi bor med deras mamma). Så nu har jag en ny värdfamilj vilket känns roligt och jag är väldigt taggad på tiden jag har framför mig och speciellt Thanksgiving som är snart!!

Kram

Likes

Comments

Har tänkt ett tag nu att jag ska visa mitt rum här men har bara inte tagit mig tiden att göra det, men nu så! Har faktiskt som min "egna lilla lägenhet", haha nej men det är en del som familjen precis byggt med både nedervåning och övervåning. Tidigare var det en altan som dom aldrig använde så därför byggde dom om det till ett rum med sovloft. Så på "nedervåningen" har jag i princip alla saker. Skrivbord, klädförvaring osv. Klädförvaringen är liksom inbyggd i trappen, så smart, och sedan har jag även en öppen garderob där jag kan hänga saker. På "övervåningen" är alltså sängen. Tycker verkligen om rummet, det är så fint och fräscht eftersom det är helt nytt och även byggt så coolt med en hel trapp och så smart förvaring.


Också en bild på mitt egna badrum.

Likes

Comments