Lagade hemmagjorda köttbullar och för att faktiskt vara min första gång att laga det blev dom ändå ok!


Åkte skidor och denna gång åkte även Cassi skidor istället för snowboard vilket var väldigt roligt att se... Hon blev så trött i benen efter 2 åk att hon åkte och satt sig i värmestugan resten av dagen haha! Vanligtvis jag som blir död i benen direkt ju hehe :) Igår gick jag och Cassi äntligen och såg den nya Star Wars filmen Rouge One. Haha älskar ju verkligen Star Wars och tyckte verkligen den var bra!!


MIN FÖRSTA SKIDTÄVLING var i torsdags. Bilden är från tävlingen i Aspen men denna gång var tävlingen i Beaver Creek där vi vanligtvis tränar, vi tävlade i GS. Var faktiskt inte så nervös innan, jag har ju inte mycket att förlora eller vad man ska säga, så jag gick bara in med inställningen att testa på detta och åka för att det är kul och en ny upplevelse. Det gick väl typ som jag tänkt, varken väldigt bra eller dåligt haha, kom i alla fall inte sist wiho :)

Idag (måndag) så var vi lediga pga Martin Luther King Day vilket ju var nice! Så vi hade skidträning hela eftermiddagen och nu har vi börjat träna slalom då det är nästa tävling. Nästa tävling är på fredag och då följer jag antagligen med som manager, så blir en kort skolvecka igen med endast tre dagar i skolan ;)


Tog en liten promenad med Erikah där vi fick kämpa oss genom djupsnö haha!


Hade sleepover och filmkväll med dessa! Avery, Julia o Cassi.

Likes

Comments

Skolan började alltså tisdags, men sedan på torsdagen fick vi en "snow day". Det innebär alltså att det skulle snöa så mycket att skolan ställdes in, tror det har med skolbussarna att göra alltså att dom inte kan köra i alltför dåligt väder. Så på torsdagen var väl i princip alla ifrån skolan ute i skidbacken istället då det var sjuk mycket nysnö så backarna var magiska!! På fredagen sedan var det dags för första skidtävlingen, så det blev en väldigt skön mjukstart efter lovet med endast två skoldagar för mig. Tävlingen var i Aspen och jag följde med som manager. Det var en jätterolig dag och det var så sjukt fint ute! Inte ett moln på himlen och all ny snö glittrade verkligen!


Åt brunch på ett ställe kallat "The little diner" med Lily, Gabby, Sophie och Hanna. Det var tydligen ett super populärt litet ställe och dom tar inga bokningar så man behövde åka dit och ställa sig i kö i typ 1 timme... Men det var väldigt gott!


Åkte till Leadville med Erikah och Sara för att kolla i butiker och fota lite :)


Bio-mys med Bella, Cassi, Gabby, Lily och Klara. Vi såg Passengers som var bra! :)

Likes

Comments

Idag började skoltermin 2 vilket innebär ett ändrat schema. AP Calc och AP Eng Lang är det ända ämnena som jag "har kvar" från förra terminen, annars är de andra nya. Även fast jag fortsatt har dessa ämnen är personerna i klasserna lite nya eftersom att det finns 2 AP Calc och 2 AP Eng Lang klasser, och dessa blir omgjorda/mixade till den nya semestern. Så i alla klasser är det nya personer vilket är roligt! Vissa känner jag ju redan och andra är helt nya. I alla fall detta är de ämnen jag har denna semester.

Period 1 - Food and nutrition
Typ hemkunskap, man lagar mat, lär sig om köket och olika råvaror osv. Det ska blir roligt att få laga lite typiska amerikanska recept.

Period 2 - Drafting technical/mechanical
I den här klassen jobbar man mycket på datorn och gör typ ritningar mm. Det inriktar sig på typ vad en arkitekt och ingenjör gör. Vi kommer även jobba med 3D printer. Det ska bli väldigt roligt att ta denna klass då jag funderade lite på att gå teknik på gymnasiet just eftersom att man får jobba med saker som detta. Arkitekt- och ingenjörsyrket är också något som intresserar mig så intressant och roligt att får testa på det lite.

Period 3 - Ceramics/Pottery
En bildklass där man jobbar med keramik. Alla som tagit denna klassen säger att den är jätteroligt så är väldigt taggad på denna klassen!

Period 4 - AP Calculus AB
Matte och fortsättning från förra semestern. Vi jobbar med gränsvärden, derivata, andra derivata, integraler osv. Mycket som jag redan gjort men eftersom att det ända är ganska svår matte så är det ändå en utmaning. Denna semester kommer vi ta AP testet vilket känns lite nervöst... :)

Period 5 - AP English Language
Engelska som inriktar sig på att analysera texter och kolla efter författarens budskap/syfte och de språkliga strategier som författaren använder för att framföra sitt syfte. Intressant men svårt!

Period 6/7 - Ski release
Efter femte perioden får jag lämna skolan för skidträningen, vilket ju är nice ;)) Det är hittills väldigt roligt men en utmaning också! Är man i Varsity (vilket är dom allra allra bästa) så kommer man åka på 6 tävlingar, annars är det bara 2 tävlingar för alla i laget. För att få följa med på alla tävlingar kommer jag att vara manager vilket innebär att jag följer med och hjälper till på det tävlingarna jag själv inte tävlar i. Det känns kul att jag kommer kunna följa med och vara med laget även fast jag inte kan tävla alla gånger :) När ski team är slut i slutet av februari kommer jag ha PE (idrott/gym) eller läxjobb period 6 och inget ämne period 7.

Likes

Comments