Hallå hallå!

Som rubriken lyder så gör jag nu comeback nu vad det gäller bloggandet. Kommer blogga om allt möjligt som händer i mitt liv, men mest av allt om hästar! Kan inte lova att det kommer vara helt perfekt uppdatering, men ska försöka att hålla efter så gott det går!

Kan skriva ett mer detaljerat inlägg om mitt hästliv hur det ser ut just nu, om ni är intresserade av det, men nu skriver jag bara lite kort om vem Chicago är.

Chicago är en Tysk ridponny som jag har ägt i 1 år nu. Han är en maxad D-ponny (slutmättes för 2 dagar sedan)född 2007. Han är e. Choco Kracker - Desperado K. Han är en ponny med väldigt fina gångarter, som förhoppningsvis kommer bli väldigt fin när han är färdigutbildad. Just nu är vi snart startklara för LA:P1, det är de klasserna vi kommer försöka debutera med godkända resultat nu under våren 2015. Han är en väldigt svår ponny innan allt släpper,men när det gör det, är han helt otroligt lätt istället. Han är med andra ord en perfekt ponny, man får kämpa väldigt mycket men sen i slutet när allt släpper känns det så himla värt det bara!

Håller på att störa ihjäl mig på typsnittet, så ska försöka ändra det!Vi hörs i ett annat inlägg, kram Ida

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

JAG HAR SKAFFAT EN NY BLOGG OCH KOMMER INTE BLOGGA HÄR MER,

 

HTTP://IJDRESSYR.BLOGG.SE

 

HTTP://IJDRESSYR.BLOGG.SE

Likes

Comments

Hejsan!

Hoppas alla mår bra, själv gör jag inte det.... Jag gick till skolan imorse även om jag  hade lite ont i halsen. Det skulle jag nog inte ha gjort för att efter ca 1,5 timme fick jag lov att ringa mamma för att jag inte mådde bra. Jag hade ont i halsen, huvudet och så typ värkte det i ögonen, sådär som det känns när man har feber. Jag trodde att jag hade feber men när jag kom hem och tog tempen hade jag faktiskt inte det. Hoppas jag bli frisk tills imorgon (helst ikväll) efter som det är tävling imorgon. Det känns som att chansen är lite större att jag kan tävla nu när jag inte hade någon feber! Mamma åkte iallafall ut till Mistral nu för att göra stallet och skritta honom lite. Mistral bär upp långa ryttare så bra så att mamma kan skritta honom lite och flytta honom för skänkeln och så. Trav och galopp, det får hon vänta med tills hon gått ner i vikt ;)

 

Jag har kollat på en film och käkat massa ben & jerry men nu ska jag sätta mig och skriva lite inlägg som kommer dyka upp under dagen.

Här fick ni två stycken bilder som är tagna från ett markarbets-pass i sommras. Mistral ser lite busig ut och han har världens fulaste pannband på tränset... ;)

 

// Ida

Likes

Comments

Hej!
Nu precis när jag gick på bussen fick jag en påse med godis av chauffören, dagen börjar bra alltså... 😉 Idag slutar skolan kl 13 och då ska jag direkt till stallet och rida tror jag. Jag skulle ha tränat för Charles men det verkar som att han blivit sjuk, så tråkigt 😔 Ifall jag ska träna för honom så blir det kl 17.30 men det ser inte ut som det just nu. Mormor har även lovat att köpa en ben & Jerrys åt mig så den ska jag ta sen när jag ska göra mina läxor 😍👍 Saknar min lilla Mistral även om jag såg honom senast igår, men om några timmar så ❤
Kram ida

Likes

Comments

Go'möra!!

Nu är jag påväg till skolan. Efter skolan ska jag direkt ut till stallet, idag får han gå ut i skogen. Igår red jag dressyr och han var superfin men kunde kasta lite på huvudet då och då för att han var lite pigg då han vilade i måndags! Men nu är det färdigskrivet, vi hörs sen!

Likes

Comments

 

Hejhej!

Nu sitter jag här i soffan och kollar på tv, vi kom hem från Sörmon för en liten stund sen. Jag har  ju som sagt tränat för Anki med Elton. Det gick jättebra verkligen. Vi jobbade med allt möjligt men lade mest fokus på skolorna. Jag fick lära mig en ny sak idag. Det var att öppnorna ska vara 4-spåriga och är den 3-spårig är den på gränsen till för liten. Jag (eller vi, mamma och Christine trodde också det...) trodde att det räckte med att den var 3-spårig och att det blev "för mycket" om den var 4-spårig. I öppnorna fick jag tänka att jag skulle se alla fyra benen i spegeln, och de gångerna jag inte hade en spegel framför mig skulle Anki se de. I slutorna kommer vi väldigt lätt ut för tidigt  så att först gjorde Anki ett streck från mitten till där jag skulle komma ut, då skulle jag ha vänster framben (i högerslutan) på den linjen hela tiden. Sen fick jag även rida en sluta längs långsidan och tänka sen när jag skulle göra den diagonal att jag fortfarande hade sargen med mig. Jag red lite bakdelsvändningar, vi red mest dom till vänster för att det är där han behöver mer ställning då han skruvar ett steg. Jag fick tänka att inte halsen skulle vara böjd utan att hans bog skulle vara böjd. När han var ordentligt böjd var det bara att vända med frambenen. Jag fick vända några steg  sen gå ut ur bakdelsvändningen och då skulle han fortfarande vara böjd. Vi avslutade träningen med att träna på halter´. Elton blir lite för taggad och backar i halterna. Då sa Anki att jag skulle tänka 1-2 skrittsteg in i halten så att det inte blir tvärstopp, det funkade jättebra!

Jag är väldigt nöjd med denna träning och jag har fått superbra tips av Anki som jag har nytta av på både Elton och Mistral trots att de är helt olika i ridning. Jag hade ingen fotograf med mig så att ni får nöja er med en annan bild på mig och Elton från tävlingen i Åmål!

  

Likes

Comments

Godmorgon!
Nu är det dags för skola igen... Efter skolan ska vi åka direkt till Karlstad för att jag ska träna för Anki med Elton, har inte ridit Elton sen den nationella i filipstad så det ska bli kul! 😊 Men vi hörs senare, hejdå!

Likes

Comments

 

Hejsan!

Idag har jag varit hos farmor och farfar, har åkt skoter med pappa och lillasyster. När jag kom hem åkte jag direkt till stallet. Idag var det uteritt som gällde som sagt, jag red  en rätt lång bit med mycket galopp, bra konditionsträning. När jag kom hem åt jag lite mat sen kollade jag på ponnyakuten. Nu sitter jag här i soffan och ska plugga in Lagtävlansprogrammet inför lördag. Jag har inte så mycket mer att skriva men ska försöka komma på ett till inlägg att skriva, ska kanske klistra ihop en snygg dressyroutfit(?). Men vi hörs då!

 Likes

Comments

Anky Von Grunsven är min största idol inom dressyr, eller ridning över huvudtaget. Hon har ett eget märke, och jag älskar det! Jag har två jackor därifrån, en blå vårrjacka och en svart vinterjacka. Jag hissar verkligen det märket, nästa inköp därifrån kommer bli ett schabrak med matchande lindor. Jag tror jag ska ha ett rosa set, lite gulligt och passar ihop med mina pikeurridbyxor som har rosa text på benet!

Likes

Comments

 

Godmorgon!

Då var det Söndag igen då och sista dagen innan skolan börjar igen, suck... Jag tror inte vi ska göra något speciellt idag, det enda som måste göras är att åka ut till stallet men det tar jag när jag kommer till mamma i eftermiddag. Mistral ska få busa av sig i skogen idag och det tror jag att han uppskattar efter att ha gått två rätt hårda dressyrpass på raken. Imorgon ska jag jogga honom på hackamooret och sen resten av veckan har jag inte bestämt än, det bestämmer jag och mamma tillsammans ikväll. Han måste iallafall få en vila (kanske onsdag?) innan lördag för då är det dags för tävling. Det är första omg i DIV I som går i Christinehamn. Jag ska starta LA:1 med både Mistral och Elton, Mistral ska mest få ta den starten som en uppvärminng inför lagklassen och Elton är med där för att vi ska få lite mer rutin liksom. Sen startar jag Elton i LA:P1, det är ju egentligen ingen b-ponnyklass men Elton gör skolorna så bra så att det programmet är nästan bättre. Och sen, tillsist, startar jag lagklassen med Mistral. Lagklassen är i programmet Lagtävlan för ponnyallsvenskan. Laget (första omgången) består av Mig & Mistral, Nicole Jacobs & Jacobs Dumle, Jasmine Jacobs & Evienne, Lina Karlsson & Hägnens Kermit.  Det är alltså hela 3 program den dagen, får börja träna redan nu ifall alla ska sitta.... ;) Nu ska jag hålla lite koll på equipe, det är en nationell tävling i Högbo som jag vill följa! :)

Hejdå!Likes

Comments