Idag är det första december 😄
December är min favorit månad dels för att jag fyller år den 6, och dels för att de är jul och så, men mest för att alla blir så glada och det är en mysig månad.

Idag känner jag mig faktiskt mycket piggare, så ska till skolan imorgon. Men eftersom jag fortfarande är lite slö så ska jag nog bara longera monne idag.

Xoxo

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag började rida på ridskola när jag var sju år gammal, och slutade när jag kände att jag kunde grunderna i ridningen. Efter ridskolan va jag medryttare på några ponnys. Jag fick min allra första egna ponny när jag var tolv år gammal, han hette Sky- fly.
Sky va en svensk ridponny, och han var en D-ponny. Sky va 24 år gammal men trots åldern va han pigg. Stora som små kunde rida honom då han var så snäll. Han va även en ridskole häst när han var yngre och där var han populärast bland eleverna. Han fick tyvärr somna in pga tragisk olycka för tre år sedan... Eftersom han va min första häst så stack de rejält i hjärtat. Jag såg allting med egna ögon vad som hände honom. Han fastnade med grimskaftet i ett innebandymål och fick panik så han sprang på asfalt i full panik i upp och nerförsbacke tills han kom till en åker och stannade. Ren tur att de inte passerade bilar, då hade de kunnat slutat så mycket värre.. Jag hade en timme att säga hejdå till värdens finaste underbaraste individ.. Idag har det gått tre år sen denna olycka inträffade, och än idag sitter jag och tänker tillbaka vad man kunde gjort annorlunda. Saknar han hela tiden och de som gör mig argast är att de va en person som band fast honom i  innebandymålet.. Men han var en fantastisk läromästare och den tiden jag fick med honom var guldvärd, han lärde mig massor..

De tog lång tid innan jag kunde börja leta ny häst igen, hade bara mina tankar på sky.. Men efter några månader hittade jag en D-ponny som heter Jägermeister men kallades JM. Han var en fin kille på tolv år, tanken med JM var att jag skulle kunna börja tänka på annat och framförallt kunna känna mig trygg igen. Vi hade en kul tid tillsammans men klart de blev lite bråk mellan oss då vi båda är envisa så när han inte ville lyssna på mig då blev han sur så då blev de lite blockningar och allt va de nu var. Men de va en rolig ponny ändå han hade blivit riden mycket i dressyr förut och jag är mest för hoppning så han fick hoppa lite extra hos mig och de älskade han. JM var en foderhäst så jag hade han endast några månader sen fick han åka tillbaka till sin familj.

Den senaste hästen jag hade var i våras. Det var ett halvblod på också tolv år, hon heter Missy men kallas missan. Vi hade också en rolig tid tillsammans och även hon var min foderhäst, så familjen som ägde henne behövde ha tillbaka henne för de va någon häst som stod ensam. Men hon hade jag bara någon månad så jag hade inte fått nått jätte starkt band med henne, men de kändes ändån tomt utan att åka till min lilla tjej.
Men efter Missan kände jag att jag behöver en pause i ridningen. Så från i våras till nu har jag haft ett uppehåll i ridningen men har känt att jag klarar inte mer jag måste ha hästarna i mitt liv för att kunna känna mig glad. Så efter flera månaders letande hittade jag perfekta Monne. Han är så fin och jag känner mig verkligen trygg med honom. Han är lite som sky, det är nog därför han fick en speciell plats i mitt hjärta direkt..😝

(dom första bilderna är Sky)
(Sen är det JM)
(Allra sist är det Missan)
Det blev ett långt inlägg, hoppas ni orkar läsa haha ;) nu ska jag sova och hoppas på att jag är piggare imorgon.
Godnattz

Likes

Comments

Nu har jag precis kommit hem från stallet och är helt slut.Jag har varit hemma från skolan sen i torsdags pågrund av att jag vart sjuk. Och jobbigt nog är jag fortfarande sjuk, har ont i halsen och får hostattacker så det är inte rooligt! Men jag får dricka massa tee och äta halstabletter så får vi hoppas de går över. Nu ska jag snart äta och efter de tänkte jag bädda in mig i tusen filtar och sätta på en bra film 😊😊

Ha en bra kväll allihopa 😋

Likes

Comments

Hejj! Tänkte skriva ett inlägg om mig själv så ni får en bakgrund om mig.
Jag heter Ida Ivesand och är en glad tjej på 16 vintrar, jag bor i en liten stad som heter Falkenberg. Går som alla andra i skola och på min fritid är jag med mina vänner och min familj, samt att jag brinner för ridsporten så jag har precis fått hem min foderhäst Geronimo. Monne som han kallas är ett halvblod och han är en fux.

Jag kommer även skriva ett inlägg lite senare om alla hästar jag haft genom tiderna 😋

Likes

Comments

Välkomna till min blogg

Likes

Comments