Header

Hej allesammans!

"När andra ljuset brinner är snart Lucia här. Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär..."

Andra advent är kommen & ljuset är såklart tänt & sprider julkänsla i hemmet! För dem som har missat årets annorlunda jullåt John Emil - Tänd ett ljus, borde starkt ge låten en chans! Väldigt fin text med ett starkt avslut! Idag tänder jag ljuset med er i tanken, ni som måste kämpa varje dag!

SeeYa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej allesammans!

Idag tänkte jag plugga lite i lugn & ro... Men så blev det inte! Istället fick jag vara hundvakt åt syrrans fina hund, Tyson! Så himla mysigt, men ganska snart tröttnade han på mitt pluggande & ville hellre gå ut på en promenad.. Passade på att ta lite bilder på honom & blev faktiskt ganska nöjd för en gångs skull! Resten av dagen kommer i alla fall mest bestå av plugg & en bilfärd till hockeyhallen för att kolla på lite hockey med mamma, pappa & min kära vän Ove! Vi måste verkligen vinna idag, finns inget annat i sikte!

SeeYa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Hann, eller med rättare sagt, orkade inte publicera något inlägg igår, då jag var så trött efter praktiken.. Så lägger upp ett nu i efterhand! Hursomhelst har redan halva praktikperioden gått nu, sjukt hur fort tiden kan gå ibland! Men känns också så himla kul att vara ett steg närmre min examen!

Dagens upplägg:

* Planering inför gruppvägledning
* Påläsning av olika skolsystem
* Gruppvägledning 1/3
* Diskussion om diverse saker
* Bokning av samtal
* Med mer...

SeeYa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Igår var jag ganska säker på att jag hade kurerat mig tillräckligt för att orka gå till praktiken idag, men så blev inte fallet.. Vaknade upp när klockan ringde & kände genast att något var fel. Gick ändå upp för att äta frukost med mamma & hon reagerade direkt på att jag gick barfota (jag brukar i vanliga fall vara sjukt kallblodig & ha tofflor på mig på morgonen).. Ganska snabbt insåg jag att febern var tillbaka & blev tvungen att åter igen meddela att jag inte kan komma till min praktik i Linköping idag heller.. Så himla tråkigt & stressande då vi endast får missa 2 dagar under en 8- veckors period för att slippa komplettera & nu har jag förbrukat dem dagarna mot min vilja! Menmen.. Inte mycket man kan göra åt tyvärr.. För övrigt fick jag dessa urgulliga & mysiga sockar av mamma som krya-på-dig-gåva... HUR GULLIGT?!?

SeeYa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Idag ringde klockan tidigt på morgonen, men istället för att gå upp blev jag tvungen att maila min handledare & meddela att jag tyvärr inte kunde komma idag.. Jag känner mig lite bättre, men inte tillräckligt kry för att ge mig iväg & koncentrera mig på saker hela dagen. Mitt huvud känns helt borta & förkylningen vägrar försvinna! Det känns så orättvist att det ska drabba mig under praktikperioden som endast är på 20 dagar! Menmen, får väl göra det bästa av situationen & försöka få lite plugg gjort när orken finns. Det är sådana här sjukdagar som det är skönt att tillfälligt bo hos mamma & pappa.. Maten står serverad & ger mig den energi som jag behöver.. Så tacksamt & så gott! Hoppas ni alla mår bra & kan njuta av dagen!

SeeYa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Är precis hemkommen från praktiken.. Jag har känt mig lite halvförskyld i dagarna, men nu under dagen började jag även känna mig riktigt hängig & skulle gissa på att jag har ​en släng av feber i kroppen! Så blev bara en halvdag idag.. men tur i oturen hade vi ändå inte så mycket planerat för dagen, utan skulle mest fortsätta med min planering inför gruppvägledningen på fredag, vilket jag ändå kan göra hemifrån när jag orkar. Nu ska jag i alla fall få i mig lite energi, dricka lite ​varm saft för halsen & sen bara vila & hoppas att det här ger med sig snabbare än kvickt!

Dagens upplägg:

* Bokat samtal med elev - vux

* Planering inför gruppvägledning

* Bokat samtal med elev - gymnasieinriktning

* Med mer...

SeeYa

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej allesammans!

Ovan har jag samlat mina absoluta favorit- kläder inför julafton! Försökte fixa ett fint bildkollage, men inser att jag har mycket kvar att lära mig! Tips på bra redigeringsprogram som är gratis tas tacksamt emot! Vilken är din favorit?

SeeYa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Ny vecka, nya möjligheter! Sjukt hur fort första veckan har gått & tröttheten ska vi inte snacka om… Man blir verkligen trött av att ta in så mycket ny information & inatt var det dessutom så kallad supermåne, så har knappt sovit en blund inatt! Brukar alltid påverkas vid fullmåne antingen genom sömnproblem eller huvudvärk/migrän… Inget roligt alls, menmen... Nu är jag i alla fall hemkommen från min kära praktik & avnjuter en kall god jordgubbsmilkshake med mamma!

Dagens upplägg:

* Missat möte med elev & mottagningsgrupp, så planerade inför min gruppvägledning istället
* Bokat samtal med elev
* Information från framtidsfrön – Dina möjligheter – drömmar, närliggande yrken
* LUNCH
* Planering inför gruppvägledning
* EHT- möte (Elevhälsoteam- möte)
* Med mer…

SeeYa

Likes

Comments

Hej allesammans!

I förrgår beställde jag tid för fransförlängning! När jag gjorde sådant förr fanns det i princip bara ett val: klassisk fransförlängning - singelfransar.. Nu fanns det flera olika val att välja mellan, men det landade tillslut på valet nytt set: Volymfransar 2-3D (Russian Volume) som är den senaste tekniken inom fransförlängning, där man sätter 2-3 fransar per naturlig frans i ett fint, välseparerat, handgjort knippe. Volymfransarna är tunnare och väger mindre & därför kan man sätta fler per naturlig frans utan att skada den. Jag valde denna metod för att jag upplevde fransarna så tunga, stela & onaturliga senaste gången.. Sedan kanske ens egna fransar saknas på vissa ställen & det blir ännu tydligare när man gör singelfransar enligt mig! Nu kan jag istället bära lättare fransar som breder ut sig, vilket borde ge ett mer jämnt intryck.. Jag valde 2-3D (40-55 knippe/öga) istället för 3-5D (60-70 knippe/öga), för att jag är så ovan nuförtiden att bära fransar & vill därför slippa få en chock samt att jag vill behålla ett så naturligt intryck som möjligt! Tiden för fransförlängning är bokad till dagen innan julafton & självklart kommer jag då att lägga ut före- & efterbilder på hur det blir! Är det någon som har erfarenhet av fransförlängning? Skriv gärna nedan om vilken metod ni använde & vad ni tyckte i sådana fall!

SeeYa

Likes

Comments

Hej allesammans!

"När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent..."

Första advent är kommen & självklart var jag tvungen att tända ljuset vid frukosten! Tycker julen är en så mysig tid på året med alla ljus & julmusik.. Kanske ändras min uppfattning med tiden när jag själv har familj & riktigt känner av julstressen som jag idag är befriad från... haha! Hursomhelst var kusinen förbi idag & lämnade våra kakor & godis som vi hade beställt av henne... Perfekt till adventsfika! Älskar verkligen "Mammas chokladbollar" så vi får se om de räcker fram till jul.. hehe! Idag ska jag bara ta det lugnt, fika & äta gott & få lite plugg gjort.. Hoppas ni får en mysig första advent!

SeeYa

Likes

Comments