Just nu, klockan 12:50 sitter jag på skolbussen som ska transportera mig och hela vårt Cross Country lag till nästa meet. Det är det första den här veckan. Jag var tvungen att avböja från min mattelektion. (Såg precis ett rådjur som låg längs vägkanten, den levde inte.)
Den hör bussen borde vara större än de tidigare vi har åkt med eftersom nu sitter de första själva i en sits innan har vi fått trängas två och två.

På träningarna springer jag inte snabbare än nödvändigt. Men nu när det är tävling som jag skulle kalla det och inte meet som de säger här. Ska jag springa mer och snabbare än nödvändigt mer än vad jag skulle gjort om jag hade sprungit banan för skojs skull.

Beställde en klocka för någon vecka sen. Digital display, klockan räknar steg hjärtslag och kilometer jag springer den tar tid dessutom. Jag ställde in klockan på 24timmars klocka och svensk text men amerikanska mil istället för kilometer eftersom det är de måtten jag behöver använda i min cross country. Den här klockan har alla och vid varje träning tjatar hur viktig den är att ha så att man kan hålla koll. Jag är glad att den äntligen kom men två dagar sent.

Köpte också en ny långärmad tröja med skolans logga på det står OlLERS. Den tröjan har alla på sig nu.


Det är så fint att åka runt här i Michigan så mycket landet liksom. De amerikanska vägarna med gula streck amerikanska vägskyltar, åkrar skog skjul och gårdar. Älskar att titta ut genom fönstret när jag åker här. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mina klasser är roliga och inte så speciellt svåra. Det finns ingen tid att socialisera sig mellan klasserna och det är svårt att göra det under lektionerna med.

Igår hade jag min första cross country race. Vi åkte skolbussen i ungefär en timme till Uncle John's Cider Mill. Där man kan köpa munkar och cider efteråt. Skolbussen som för övrigt är väldigt trång och det är svårt att få plats med båda väskorna där mam sitter. När vi kom fram var det många skolbussar som stod på rad och när vi kom ner för backen där loppet skulle vara var det massor av tält med vardera logga på för varje skola. Vi tjejer skulle springa först och vi gick först igenom en del av banan hur vi skulle springa även om det bara var mellan de två vita sträcken. Vi ställde oss vid startlinjen och skottet gick! Nu var det bara att ta sig igenom de där 5 kilometrarna! Jag såg till att ingen motståndare sprang om mig vilket ingen gjorde heller, jag spörtade de sista kilometrarna för att få en så bra tid som möjligt. 27 minuter och 19 sekunder var min tid det tycker jag var väldigt bra eftersom jag aldrig springer i vanliga fall! Men nu får jag chansen att springa varje dag. : )

Vi gör läsförståelse och läser på engelskan och ska gå igenom Shakespeare senare.
Jag gillar min Civics class, det är som samhällskunskap och vi lär oss om amerikanska regeringen. Idag skrev vi ner alla delstater på en karta över landet och fyllde i vilka som var för demokraterna och republikanerna för olika år. Det verkar intressant allt som klassen handlar om.
Matten, algebran känns annorlunda men det är enkelt då man ska svara A B eller C på proven.
Min bildklass är annat än att måla vilket var det jag helst ville ha. Därför överväger jag om jag ska byta den klassen. Vi ritar och det handlar om att formge och framställa på olika sätt. Vi gick igenom vad som ligger bakom att skapa en bra bild. Vilket jag tyckte var intressant och nu vet jag inte om jag vill stanna eller om jag vill byta.
Spanskan är okej. Det är en mer mexikansk spanska med andra ord vilket är annorlunda ön vad jag är van vid läraren har en helt annan dialekt dessutom.

Jag känner att jag inte riktigt har en kontakt med min värdfamilj. Det är lite far hit och far dit pågrund av jobb, skola, mycket aktiviteter efter. Skulle behöva ha mer tid med dem. Men jag fortsätter att tänka att det löser upp sig med tiden.

Skolan den är som i filmerna, ser ut som i filmerna. Stora korridorer en flagga i varje klassrum. Omklädningsrummen är sådana där skåp ser ut som i High School Musical. Varje korridor har skåp längs väggarna. Låsen de använder är komplicerade att förstå men nu vet jag hur man gör!


Min blogg består av anteckningar!

Likes

Comments

Idag var det första dagen i skolan, High School. Jag blev klar sent kvällen innan med att organisera och ordna alla skolprylar och min lunch. För jag kom hem sent från Cross Country träningen som slutade runt åtta. Jag hade det lite stressigt att få allting klart till en rimlig tid för läggdags. Två olika tröjor hade jag valt som alternativ att ha på mig, en mer vanlig långärmad ribb-stickad grå tröja och en nästan för fin vit blus. Med jeans.

Jag steg upp en timme innan vi skulle åka och gjorde mig i ordning och såg till att jag fick med mig allt. Vi tog en "första skoldagen bild" vilket blev helt kaos då vi på kvällen fick se att bilden vart helt suddig.
Skoldagen börjar 07:53 och en klass är runt 70 minuter och jag har 7 minuter mellan varje lektion. Lektionerna börjar då en skolklockan ringer och den slutar när samma klocka ringer igen. Vilket betyder att tiderna under dagen är en del udda tider. Varje dag efter jag har haft alla mina fem klasser är det dags för cross country vi ses i korridoren utanför omklädningsrummen. Pratar om vart, hur och hur långt vi ska springa. Vi springer först ungefär en amerikansk mil sen gör vi några uppvärmningsövningar och springer resten av milen. Springer några sträckor. Styrkeövningar och sen stretch.
Vi tjejer i laget (eller de har som en tradition) att man har någon som ska vara snäll och ge en presenter och fina saker i sitt skåp och att man även ska göra så för någon annan, ingen vet vem som är ens "spirit" som vi kallar det.Det var spännande nu när det var första dagen. Skolan kändes levande och det kändes äkta nu när det var mycket folk i korridorerna och hela skolan. Då jag innan varit i skolan och det inte varit lika mycket folk. Hittade mitt skåp direkt och fick upp mitt skåp lås direkt som fungerar på ett helt annat sätt än hemma (hade problem förut att få upp det).

Snackade med de andra utbytesstudenterna som har sina skåp i samma korridor som jag och följde med en av dom som har samma klass som mig första timmen. Hittade mina andra klasser förvånansvärt lätt vilket förvånade mig då de ligger för det mesta i olika delar av skolan.
Dagen flöt på :klass efter klass. Men när dagen väl var slut kändes den lång. Tänk nu ska jag ha samma schema och samma rutiner för den senaste trimester. Vilket innebär att vi byter klasser efter en vis tid. Två gånger tror jag. Hoppas att jag får klasser som jag vill ha. I min bild klass fick jag inte måla vilket jag helst hade önskat utan jag fick rita och sketcha vilket jag inte är lika bra på. -Jag fick chansen att rita en Silly Taco.

Ni som läser min blogg jag vill gärna få kritik och tips på hur jag kan skriva mer eller mindre av något, eftersom att jag nu bara skriver rakt av vad jag vill säga. Eftersom det här är en blogg ämnad att dela med mig av mitt liv här skriver jag ner allt.

Likes

Comments

I början var det svårt att kunna utrycka precis vad jag ville säga. Hade inte så mycket tid med familjen eftersom jag var på cross country lägret. Men känns bättre nu när vi har varit med varann och kampat samt att jag nu har varit här ett tag nu så är allting lättare eftersom att jag har kommit in i hur de lever här osv. Snart börjar skolan (är så exalterad och taggad) vilket med det kommer rutiner. Gå upp tidigt för skolan sen sporten i två timmar och sen hem å äta middag, göra läxor sova och om igen. Jag skriver det här för att när jag är klar med dagen är klockan mitt i natten i Sverige. Som kan göra det svårt att kommunicera från USA till er hemma i Sverige - i alla fall vad jag vet nu.


Idag besökte vi Mackinac Island vilket är en ö högt upp i Michigan där man inte får köra bil. Alltså de färdmedlen man använder där är benen cykel eller häst och vagn eller bara att man rider. Det vi gjorde var att vi tog en häst och vagn guidad tur som gick runt hela ön. De berättade om öns historia legender krig britter fransmän amerikaner.

Ön var väldigt fin och trotts att ön hade vanliga träd som granar och inte palmer var vattnet ändå himmelsblå längs stränderna.

Likes

Comments

Jag har nu handlat alla skolprylar jag behöver och varit förbi min skola för att få mitt schema och se vart mina klasser är. Skolan är stor och mina klasser är i olika delar av skolan.

För att komma till mitt skåp från entrén behöver jag gå igenom någon korridor och några svängar och sen är min första lektion på övervåningen och min andra på nedre våningen samtidigt som en annan är i andra sidan av skolan.

Jag börjar den 5 september och är otroligt taggad på att börja skolan. Jag har tre klasser med en annan utbytesstudent från Norge som jag har kontakt med.

Period 1: Engelska
Period 2:Civics -som är en typ av historia
Period 3: Algebra
Period 4: Bild
Period 5: Spanska

Det känns rörigt och svårt att hålla reda på vart i skolan vardera klass är. Men efter någon vecka kommer jag att kunna hitta enkelt eftersom schemat ser likadant ut varje dag.

Likes

Comments

Idag torsdag den 24 augusti var jag på min första amerikanska fotbollsmatch. Det var skolans Varsity Team vilket består av de bästa spelarna de som presterar bäst.
Det var kul även om jag inte förstod hur spelet går till.

Innan matchen började samlades vi i Cross Country laget för att representera skolans Cross Country lag i en parad innan matchen. Där de presenterade alla skolans lag och då hade vi bestämt att vi alla skulle gå i Hawaii skjortor och strand tema.

Den 25 åkte vi och campade i värdfamiljens husvagn i Silver Lake som är en sjö vid Lake Michigan för att åka jeep på sand marken där. Vilket var häftigt då det var höga Sandberg där.

Vi åkte hem dem 27 då en kusin/brorson fyllde år som vi firade.

Likes

Comments

Skolan har inte börjat än men det har sporterna. Jag har nu börjat Cross Country , tävla i att springa en bana.
Laget har redan tränat hela sommaren men nu var det dags för läger i två nätter. Kvällen innan hade vi packat våra saker och laget och våra tre tränare möttes utanför skolan för att lasta in allting i skolbussen som var vårt färdmedel påväg upp till Lake City. Men först tog vi lagbilder individuella.

Det tog 1,5timme upp dit och redan efter några timmar skulle vi köra vårt första träningspass både springa och styrka. Det sista vi gjorde var att alla gick ner i vattnet vid stranden för att göra några övningar i vattnet " för att motståndet i vattnet är bättre än på land." Vilket kändes konstigt eftersom att jag hade långbyxor. Samma sak gjorde vi dagen efter.

De andra dagarna var vi uppe och tränade redan innan frukost.

Tjejerna sov i som någon typ av stuga medan killarna fick sova i tält i en annan del av campingen.

Vi satt vid the camp fire när solen hade gått ner och sjöng roliga camp fire visor.

Det var kul.

[(image_9)]

Likes

Comments

När min rumskompis hade lämnat rummet klockan 06:15 gick jag upp för att packa mina väskor och göra mig redo för att åka till min slutdestination.

Klockan 07:05 begav jag mig ner till lobbyn. Det var svårt att få ner två väskor på hjul och en proppfull handväska då det kändes som jag skulle tappa allt. Jag åkte ner i sällskap av andra utbytesstudenter och deras resväskor. Det kändes verkligen som att jag var på resande fot och att jag ännu inte hade kommit fram än. Lämnade rumsnyckeln och satte mig i en av sofforna tog fram mobilen och skrev till mina vänner att jag nu var påväg.

Vi blev indelade i två gäng av vilka som skulle av i samma terminal jag gick av vid den första terminalen. Vi skulle fixa taggar till våra väskor vi skulle checka in och betala vårt bagage det blev självklart strul och maskinen kunde inte ge mig mina taggar så jag fick köpa ett kort av mina kontanter för att kunna betala ut dom från maskinen. När allt var incheckat och klart gick jag en svensk en norsk och tre danskar till säkerhetskontrollen som alltid känns så stressande då allting går så fort men det gick bra.

Nu skulle vi åka mot Chicago. Det var alla utom den andra svenskan som skulle åka den rutten. Jag satt allra längst bak bredvid gången och det blev alltid toa kö precis där jag satt. Flygningen gick bra och det kändes som att det hade gått 20minuter nä vi väl var framme.

Nu var det två timmar till flyget mot Lansing skulle avgå jag och danskarna som skulle åka samma flyg åt varsin liten pizza och de hade köpt en dricka från starbucks vilket jag kom på i sista stund då vi skulle börja röra oss mot terminalen.
Eftersom att vi skyndar oss och jag bär på mina väskor spiller jag kaffe över mig och jag tänker "ska jag se ut såhär när jag träffar familjen första gången". Framme vid terminalen försöker jag tvätta bort kaffefläckarna på toan. När jag kommer tillbaka har de andra fått sina platser på planet relativt nära varann och jag har fått längst bort igen.
Det var inga problem för jag lyckades sitta bredvid en trevlig amerikan och en tjej som också skulle vara utbytesstudent i Michigan, hon var från Spanien.

Flygplanet var det minsta jag någonsin har åkt i men det var mysigt. Det fanns bara en stol på min sida av planet och två stolar på andra sidan och jag satt längst bak vid vingen. Det var ändå mysigt att sitta i ett så litet flygplan och inte läskigt alls som jag skulle trott.

Han berättar lite om Michigan och sjön och jag berättar lite om Sverige. Det tar inte långtid innan vi ser landet av Michigan och allting känns så verkligt och spännande. När vi landar på flygplatsen fäller jag någon glädjetår över att jag är här och att det är på den här flygplatsen som min värdfamilj väntar på mig.

Vi går av planet och väntar en stund. Sen går vi mot rullbanden och bagagen. Det är en rulltrappa ner och mycket reklamskyltar som hänger ner från flygplatsens tak så det är svårt att se personerna som står där nere. Men när jag kommer ner ser jag Lisa och Maddie stå där med en välkomstskylt och amerikanska ballonger. Jag blir så glad av att se dom och vi hämtar min resväska och de erbjuder sig att bära mina väskor samtidigt som jag bär skylten och ballongerna. Det är en solig dag och väldigt varmt ute.

De berättar att det är en timme från Lansing till Mt. Pleasant och när de säger så känns det ännu mer äkta och spännande då den staden bara har varit ett namn för mig ett namn på staden där jag ska bo i 10 månader. Jag berättar om att jag spillde kaffe på mig då jag känner att det är en historia i sig som jag kan berätta.

Vi kommer hem till huset och lämnar av mina grejer och Lisa visade mig runt i huset sen åker vi direkt mot skolan då Connor har någon uppvisning med skolans band. Det var jätte häftigt då det var så många olika instrument dom gjorde olika ljud och personer som dansade med flaggor. Innan dess hade vi ätit middag i skolans matsal då alla hade tagit med sig massor av mat så att det blev en buffé och där träffade jag de andra.

När vi kom hem fick jag vila då klockan var mycket och jag hade varit uppe sen 6.

Nästa dag gick jag upp klockan 9 och jag var den första uppe förutom Tim. Deras små kusiner var på besök och vi kände på vattnet i floden som rinner bakom huset. Jag samlade familjen för att ge presenterna och gå igenom olika saker. Senare hängde jag med Lisa för att titta på när Maddie spelade fotboll (soccer). På kvällen skulle vi ha en middag hos små kusinerna då alla tog med sig olika tillbehör till middagen. Och deras andra kusiner kom också. Vi åkte runt golfbil bland majsfälten som är bakom huset.
Det blev en sen kväll och vi åkte hem och lade oss.

Likes

Comments

Sista dagen hade kommit och som alla Soft Landing Camp läger gör sista dagen fikar de i Central Park. 

På dagens möte tog vi upp vilken tid alla skulle åka mot flygplatsen.
Eftersom att det var dåligt väder och regnade sen natten innan blev det ingen fika i Central park.
Vi blev avsläppta vid Times Square medan ett annat gäng som ville besöka museet "en Natt på Museet". Det blev en till dag med affärtittande jag köpte ingenting. 

Det tråkiga var att vi hade haft kanon bra väder alla andra dagar och att dem sista dagen nästan blev motsatsen. Det regnade inte men himlen var grå.
Vi gick ett bra tag för att leta efter ett matställe med bra priser. Efter att ha frågat om tips hittade vi ett ställe där man fick välja sin sallad. Jag åt ett väldigt gott pitabröd med salsa sallad bönor kyckling och nån vitsås.

Istället för att åka hem till hotellet åkte vi förbi det. För att shoppa det sista i ett shopping center Jersey gardens. Det var gigantiskt och vi tappade bort varann redan efter första butiken. Det var en outlet och jag hittade en rosa fin T-shirt från Tommy Hilfiger. Sen var det bara att ta sig hem och packa väskan för klockan 7:15 morgonen efter skulle jag ta bussen mot Newark. Det var så kul då att inte veta vad man skulle ha framför sig eller hur människorna skulle vara som man ska bo hos de kommande tio månaderna.

Ha det bäst Love you❤️

Likes

Comments

Nu var det andra dagen i New York och det kändes äntligen som om jag hade landat och jetlagen var inte lika tagen som dagen innan. Jag kände mig så redo för ytterligare en dag i storstaden. Precis som dagen innan gick jag upp klockan 06:00 och gjorde mig i ordning.

Jag kände mig så stolt över min nya väska att jag äntligen kunde få plats med allting som jag behöver ha med mig där i. Klockan 8 mötte jag tjejerna vid frukosten. Vi anpassade vår frukost tid varje morgon så att vi kunde gå direkt till mötena klockan 9.
Idag pratade vi om regler och saker att vara beredd och hålla reda på. Vi delades in i grupper för att visa upp i teaterform olika situationer man kan hamna i och hur man kan lösa dom.

Det skulle bli en varm och solig dag så jag köpte vatten. Klockan 11 avgick bussen mot Grand Central där vi åt lunch och mötte våran guide. Idag skulle vi se Mid Town och Up Town.

Vi åkte förbi USAs näst största bibliotek vilket jag någon gång skulle vilja gå in i. Vi gick in i St. Patrick's Cathedral som var väldigt fint både inuti och utanpå. Sen steg vi av utanför Central park och gick in i parken. Såg en staty av Alice i underlandet. En staty av han som skrivit boken den fula ankungen vilket alla danskar trängde ihop sig vid för att ta en bild med. Vi gick förbi en liten sjö med små segelbåtar vilket är med i Gossip Girl. En tredje staty av en ängel som var mitt i en stor fontän vilket jag tycker var roligt att se eftersom den är med i en scen i en av mina favorit böcker.

Bussen åkte vidare och vi gick upp till en trädgård som var högre upp som en bro, där var det lugnt i jämförelse med resten av staden.
Vi kikade förbi ett gammalt kvarter: Greenwich village där det finns ett hus som är med i tv serien Friends. Vi åkte förbi museet som är med i filmen en Natt på Museet där man ser skelettet som är med.

Sen hade vi vår free time i NY då vi gick runt i Times Square och tittade i affärer, Trump Tower, en Disney butik och en flera våningar hög M&M butik.

Min middag den kvällen blev bara en jätte god lemonad påväg tillbaka till bussen.

Ha det bäst Love ❤️

Likes

Comments