Hejsan, jag mår bra. Har lite mål som jag ska uppnå för mig själv.

I Torsdags såg jag till att jag hade koll på alla kommande skoluppgifter för fredagen. För att jag samma kväll skulle åka ner till Indiana. Torsdag kväll, packa väska äta middag, avfärd. Fem timmar ner till Indianapolis. Jag, värdföräldrna och värdgrandma åkte ned för att skolans band och min värdbror deltog i en tävling med skolor från hela landet. Det var så coolt att se allas framträdanden då alla är så duktiga. Det är så mycket samarbete och synkning för att få det rätt.

Som avslutning hade University Of Alabama en väldigt häftig uppvisning med sitt marching band. De var så många och det såg vara häftigt ut.

Kul att se andra platser, därför som jag ville hänga med hit. India ser ut som de områden jag är van vid. Små städer som en liten civilisation och landet, massor av fält och bondgårdar. Stora bilvägar, många stora reklam skyltar längs vägarna. Indianapolis hade höghus i staden som vilken storstad som helst. Tänker alltid på mini New York även om det bara kam vara ett högt hus.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Detta kändes verkligen som kultur utbyte. Idag var jag på en utflykt med skolan. Med flera fulla skolbussar tog vi oss till en pow-wow vilket är nativ amerikaner som delar med sig av sin kultur.

Jag fick se olika kläder och accessoarer, veta vad allt var gjort av och vem och när det används. Det var väldigt intressant. Smaka på en indian taco och se deras traditionella danser.

Likes

Comments

Det här är bilder från halloween mär jag och mina vänner besökte ’The haunted Yard’. Vilket var ett hus i stan som verkligen hade tagit i i pyntningen och öppnat för allmänheten. Det såg verkligen så amerikansk ut som möjligt och vart enda hörn var pyntat det var dessutom volontärer som gick runt och var läskiga. De hade mycket coola figurer som gick på elektricitet. Det var häftigt.

Likes

Comments

Var på min första amerikanska bio i fredags. Filmen var bra, inte så skränande men hemsk. Filmsalongen skiljer sig i stort sett ingenting mot dom i Sverige. Förutom här finns inte alla nykomna filmer på display varje dag som hemma. Utan om det är en film du vill se får du hålla reda på vilken dag filmen går. Såg filmen såklart med mina fina vänner sådär i halloween tider.

Likes

Comments

Efter ett crossmeet i Itacha åkte jag till en halloween fest där mina kompisar var. Festen var mer en familje födelsedagsfest, Vi tog oss nästan på en gång till fotbollsmatchen. Jag träffade gänget med utbytesstudenter som var här i två veckor. Hoppas vi kan ses igen. Nu när det är halloween tider börjar kylan komma.

Likes

Comments

Homecoming week handlade om att klä sig efter dagens tema.
Måndag var Comfy Monday (bekväma kläder. Jag hade min största Hoodie och mjukisbyxor.

Tisdag: Twin day (ha samma kläder som någon annan och se likadan ut) jag gjorde inte detta med någon men såg att jag hade exakt samma kläder som en tjej jag sitter bredvid. Jag hade valt en vit T-shirt och svarta jeans just för att det är så enkelt. Hela den här klädesveckan verkade inte vara så speciell på skolan även om det var folk som följde teman. Det var mest lärarna som var aktiva varje dag.

Onsdag var wacky wednesday (klä sig miss matchat och roligt/konstigt) såg två gå runt i sånna därr uppblåsbara dräkter som gör att man går runt och ser ut som en uppblåsbar boll. Idag var det även kanelbullens dag och vi åt dem till frukost för här är kanelbullar ett frukost alternativ. Vi hade även frukostgäster, tre ungdomsledare för en ungdoms grupp. Det var väldigt spontant för vi pratade om att det var kanelbullens dag dagen innan och det resulterade i att de skulle komma 6:45 på frukost. Jag hade ingen wacky klädsel heller eftersom det inte verkade vara en sån stor del om jag skippade en dag även om min familj gick så all in de kunde. En Hawaii skjorta över en långärmad tröja var det jag kunde komma med. Många hade konstiga konstellationer med tofsar i håret, olika par av skor och en lång och en kort strumpa. Det var kul för den här dagen märktes det mest att det var en speciell vecka. Det var även idag som vi åkte och fixade våra naglar, manikyr och pedikyr. Älskar mina naglar de är så glittriga. Är helt besatt! Skulle vilka ha rosa glitter nästa gång!

Torsdag den här dagen skulle man vara klädd i den färgen som ens årskurs var tilldelad. Freshman - Röd, Sophomore - Rosa, Junior - Vit, Senior - Svart. Eftersom jag vill identifiera mig som en Junior här och det är vad jag är om man räknar med min ålder så var jag klädd så vit jag kunde göra mig. Till och med mitt hår är ljust, jag tänkte "kul det hade varit om jag hade vit mascara?."

Idag The Homecoming Game!
Fredag: Blå och Guld stod på schemat skolans färger. Det här var den enda dagen som jag hade planerat vad jag skulle ha på mig. Blåa jeans och min gula hoodie där det till och med står på framsidan att jag är en supporter av skolans amerikanska fotbollslag med spelarnas namn på ryggen. Tror några kunde se sitt namn på min rygg den dagen.

Skolan slutade runt ett eller två. Vi alla skulle se på uppträdanden i stora hallen där man kan spela basket och volleyboll. Bandet spelade, cheerleaderserna uppträdde och gjorde sina konster. Vardera klass uppträdde med ett nummer som reflekterade vardera tema, som en dans med olika musik. King och Queen för homecoming annonserades de kom in i början och satt uppe längst fram. Så att de kunde se uppträdanden. Efter detta skulle alla ses någon bit bort för att gå en parad längst Broadway. Vardera klass och tema hade gjort varsin flotte som vi åker runt i led på efter vårt marscherande band som gick först. Vi slängde ut godis åt barn och alla som stod längst vägkanten. Att åka flottan fick mig att tänka på att åka flak när man tar studenten. Cross country laget som jag hade åkt flottan med tog oss till Coaches hus för att äta spagetti middag ungefär tre minuter innan matchen skulle börja tog vi oss därifrån. Jag tycker verkligen att vårt fotbollslag är riktigt bra för de lyckas alltid göra så mycket poäng redan från första minuten. Vi vann stort såklart! 💕🏈

Idag var dansen då man ska klä upp sig och ta bilder. Jag vaknade klockan nio då frisören skulle komma och fixa vårt hår, jag gick ned och fick mitt hår färdigt först. Det blev fint speciellt med min klipp i hårförlängning. En tjej som var här på kanelbulle frukost kom för att sminka oss. Det är ganska kul att bli sminkad. Hela dagen gick åt att fixa sig så lunchen blev pizza. När klockan var fyra åkte vi till en park för att ta bilder. Det var mycket uppklädda tonåringar där för att ta bilder. Åt middag på pizza hut med vänner, pizza två gånger på en dag är inte dåligt. Vidare till dansen. Den var i en annan träningslokal i skolan. Det var mycket folk och alla lampor var släckta förutom lite disko ljus. Lärarna hade popcorn och smaksatt is i ett annat rum med stolar och bord vilket var som paus rummet. Där var det svalare. Jag och två vänner åkte och köpte Ben and Jerry glassar i matbutiken efteråt. Min glass var någon marshmallow kaffe smak vilket jag definitivt kommer äta igen någon gång.
Nu var min första och sista Homecoming slut. Det gick fort! Det här är definitivt något som jag kommer komma ihåg och ha med mig! 😊🎀🏈

Likes

Comments

Jag är en sophmore i skolans papper men är tekniskt sett en junior och tar junior klasser det är mitt första år på High School som en freshmen och jag kan göra allt en senior gör! Jag är alla årskurser på mitt Mt Pleasant High!

Våran cross country coach tycker att vi ska göra ett dans move på homecoming. Det är en typ av stretch övning vi gör efter vi sprungit och jag kan hålla med om att det ser ut som ett riktigt finurligt dans move. Ser så löjligt ut.

En grej som är signifikant här är att alla kläder ska ha en mening eller betydelse, som en klubb, märken och sådant som ska visa vad man tillhör typ eller kläder som visar vart man varit eller vart man är ifrån. Som jag har en tröja från en klubb och en hoddie som representerar skolans amerikanska fotboll. Blev frågad om vad siffror på min tröja betyde, siffrorna var ju bara där för att det är snyggt. 

Jag kan inte och får inte springa för jag har shin splints men jag ska se om det går att tejpa på något vis så att jag kan vara på banan igen.

I fredags hade vi spagetti dinner med tjejerna i cross laget i skolans matsal efter träningen. Sedan var det ut till fotbollsplanen för att skolans varsity lag/ elit lag skulle spela. De gjorde mål efter mål eller snarare touch downs. De gjorde till och med mål genom att skjuta in bollen in över målet, de typ av mål som finns i amerikansk fotboll. Innan och under matchen så var det massor av super små cheerleaders de gick säkert i tvåan eller trean. Fick en lapp med namnen på de som spelar så man kunde se under matchen, det är kul att jag går i samma klass som några. Alla hade haft sin match tröja på sig hela dagen.

Nästa vecka är det homecoming week. Vilket innebär olika teman för varje dag och alla klasser har gjort egna flottar med olika bestämda teman som visas upp i en parad. Junior har The game of life. Temat är olika brädspel och jag känner inte igen en ända. Balen är på lördagen. Är så taggad! Det är nu hemkomst, folk som kommer hem och före detta amerikanska fotbollsspelare som gick ut skolan förra året kommer hit och spelar ett homecoming game vilket antagligen är det största gemet på hela året.

Pratade med två svenskar igår och det blev så konstigt så vi snackade både svenska och engelska det roliga var att den ena frågade en sak på svenska och den andra tjejen svarade på engelska. Till och med jag började snacka på svenska men gick över till engelska det blev så rörigt lol. Var på ett spökhus igår kan jäm med spökhuset på grönalund.

Jag tycker själv innan att det är irriterande med folk som blandar svenska med engelska men nu har jag blivit så själv. Det är nig bra att jag har min blogg så jag inte glömmer bort hur man skriver haha.

Ibland om någon säger något till mig engelska då såklart så tycker jag i mitt huvud att de sa det på svenska så jag blir förvirrad i mitt huvud. Tycker jag hör svenska hela tiden de språken har liksom smetat ihop sig.

Likes

Comments

Vi hade en meet, en tävling i Lansing Michigans huvudstad som ligger en timme söder om Mt. Pleasant. Vi åkte dit som vanligt med bussen och jag försökte lyssna på en ljudbok samtidigt som bussens dånande ljud lät. Det är så varmt ute nu, vill bara säga det. Nu när jag har varit ute och sprungit varje dag under en gassande sol så har jag fått en hel del färg.
Den här dagen i Lansing var otroligt jobbig speciellt att springa i, eftersom det inte fanns någon som helst skugga ute på banan. Det var varmt och vi blev tillsagda att stanna i skuggan hela tiden, innan loppet började. Det var många människor som sprang samtidigt (har lagt upp en video på min Instagram när "de bästa" springer och de är färre än oss) många kollapsade på grund av omständigheterna. Jag klarade mig men det var nog det tuffaste hittills. Fick inte heller någon bättre tid. Mycket folk kändes som ett nöjesfält. Det tycker jag alltid när vi är på tävlingarna det ända jag kan associera med. Det fanns till och med Spartan Invite tröjor att köpa. Jag och Maddie åkte inte med bussen hem utan blev upphämtade. Som sagt det var så mycket folk på grund av att det är en sån stor tävling och många lag möts i huvudstaden. Så vi fick gå 20minuter bort över en vanlig väg där det stod poliser och dirigerade. Vi åkte inte hem utan stannade och tittade på en amerikansk fotbollsmatch på skolan då.

Igår gick jag på en klubb. Campus Life. Igår var det första dagen för det. Det var min kompis från Montenegro som berättade om det för mig. Man träffas ett stort gäng och har kul ihop. Kan antagligen jämföras med ett fritidshus. Maddie och hennes kusin skulle gå på en annan klubb som jag besökte förra måndagen. Vi på campus life möttes upp där klubben är. De bjöd på läsk och pizza som jag åt trotts att jag ätit precis innan. Jag såg att alla hade shorts och slit och släng t-shirts-själv hade jag svarta långbyxor och min svarta långärmade fintröja. För jag hade inte tänkt på att det är bättre att ha så lite kläder som möjligt och istället tänkt på färgen. Eftersom jag visste att jag skulle vara tält med färg när jag var klar där ifrån, tänkte jag att färgen inte skulle synas lina mycket på svarta plagg när jag skulle vilja använda dom igen. Men jag fick en T-shirt jag byte om till av en tjej så tröjan var räddad. Vi fick välja lag och det blev såklart blå!
Efter det gick vi bakom huset till ett fält vilket på en gång kändes som wild kids eller nåt liknande. Det var en stor fyrkant indelad i fyra små. Vardera lag gick till sin sida för att bestämma lagnamn och hejaramsa. Började med att passa ett glas med blå färg i, för att det sedan skulle hällas över på någon när tiden var ute och jag fick glaset två gånger men fick hälla det på någon annan. Vem av lagen som var snabbast på att passa en tvättsvamp i led med färgat vatten i det jobbiga var att den skulle över och under varannan person och jag fick i håret varje gång. Vi hade krig genom att ha det blå vattnet och det färgade pudret i glasen gör att springa in mot mitten och kasta det på motståndare lagen. Vi gjorde massor av kul ville nämna lite så ni vet vad gårdagen innebar. Jag blev mest orange, kanske för att jag hamnade på deras sida och inte vågade gå nära de lila eller gröna grannarna. Kändes som ett tv program för det var en kille med en kamera som sprang runt och filmade oss. Det var stora strålkastare på där vi var, som på en fotbollsplan. Det var bra det annars hade vi inte sett något. Mina fina vita skor jag hade på mig gissa, de är inte vita längre de är lila gröna och orangea.

Sen jag hörde om International club så har jag velat gå på den. Det är en klubb i skolan efter skolan där utbytesstudenter från amerikaner till vem som helst kan vara. Vi liksom hänger. Det är varje tisdag och förts veckan kunde jag inte gå eftersom jag hade en cross country meet då. Jag hade redan då bestämt mig för att jag skulle gå nästa vecka vilket var idag. Så när jag hade tid gick jag till min coach och sa "jag kommer inte komma på träningen idag för att jag ska gå på den internationella klubben istället" han sa bara okej och jag tog det som ett ja. Nu idag när jag gick på klubben som jag gärna ville göra för att testa och gärna fortsätta med. Så fick jag reda på att jag inte får tävla nästa söndag. Jag visste att det var så men det hindrade inte mig från att testa en gång. För att jag inte har eller dö kommer vara med på alla träningar den här veckan. Eftersom att man måste vara på varje träning och göra sitt jobb varje dag så länge man inte är sjuk vilket jag nu inte var. Så det är det kan bara göra en sak åt gången får lämna denna klubb åt sidan och göra en sak av det jag vill göra. Får gå med i den klubben när jag har tid. Ingen tävling den här veckan för mig.

Fick mina presenter av min spirit i fredags, min hemliga lagkamrat som ska hänga upp peppande ord på mitt skåp innan varje meet/tävling. Det jag önskade Snaple och Resee's å surt godis.

Likes

Comments

Just nu, klockan 12:50 sitter jag på skolbussen som ska transportera mig och hela vårt Cross Country lag till nästa meet. Det är det första den här veckan. Jag var tvungen att avböja från min mattelektion. (Såg precis ett rådjur som låg längs vägkanten, den levde inte.)
Den hör bussen borde vara större än de tidigare vi har åkt med eftersom nu sitter de första själva i en sits innan har vi fått trängas två och två.

På träningarna springer jag inte snabbare än nödvändigt. Men nu när det är tävling som jag skulle kalla det och inte meet som de säger här. Ska jag springa mer och snabbare än nödvändigt mer än vad jag skulle gjort om jag hade sprungit banan för skojs skull.

Beställde en klocka för någon vecka sen. Digital display, klockan räknar steg hjärtslag och kilometer jag springer den tar tid dessutom. Jag ställde in klockan på 24timmars klocka och svensk text men amerikanska mil istället för kilometer eftersom det är de måtten jag behöver använda i min cross country. Den här klockan har alla och vid varje träning tjatar hur viktig den är att ha så att man kan hålla koll. Jag är glad att den äntligen kom men två dagar sent.

Köpte också en ny långärmad tröja med skolans logga på det står OlLERS. Den tröjan har alla på sig nu.


Det är så fint att åka runt här i Michigan så mycket landet liksom. De amerikanska vägarna med gula streck amerikanska vägskyltar, åkrar skog skjul och gårdar. Älskar att titta ut genom fönstret när jag åker här. 

Likes

Comments

Mina klasser är roliga och inte så speciellt svåra. Det finns ingen tid att socialisera sig mellan klasserna och det är svårt att göra det under lektionerna med.

Igår hade jag min första cross country race. Vi åkte skolbussen i ungefär en timme till Uncle John's Cider Mill. Där man kan köpa munkar och cider efteråt. Skolbussen som för övrigt är väldigt trång och det är svårt att få plats med båda väskorna där mam sitter. När vi kom fram var det många skolbussar som stod på rad och när vi kom ner för backen där loppet skulle vara var det massor av tält med vardera logga på för varje skola. Vi tjejer skulle springa först och vi gick först igenom en del av banan hur vi skulle springa även om det bara var mellan de två vita sträcken. Vi ställde oss vid startlinjen och skottet gick! Nu var det bara att ta sig igenom de där 5 kilometrarna! Jag såg till att ingen motståndare sprang om mig vilket ingen gjorde heller, jag spörtade de sista kilometrarna för att få en så bra tid som möjligt. 27 minuter och 19 sekunder var min tid det tycker jag var väldigt bra eftersom jag aldrig springer i vanliga fall! Men nu får jag chansen att springa varje dag. : )

Vi gör läsförståelse och läser på engelskan och ska gå igenom Shakespeare senare.
Jag gillar min Civics class, det är som samhällskunskap och vi lär oss om amerikanska regeringen. Idag skrev vi ner alla delstater på en karta över landet och fyllde i vilka som var för demokraterna och republikanerna för olika år. Det verkar intressant allt som klassen handlar om.
Matten, algebran känns annorlunda men det är enkelt då man ska svara A B eller C på proven.
Min bildklass är annat än att måla vilket var det jag helst ville ha. Därför överväger jag om jag ska byta den klassen. Vi ritar och det handlar om att formge och framställa på olika sätt. Vi gick igenom vad som ligger bakom att skapa en bra bild. Vilket jag tyckte var intressant och nu vet jag inte om jag vill stanna eller om jag vill byta.
Spanskan är okej. Det är en mer mexikansk spanska med andra ord vilket är annorlunda ön vad jag är van vid läraren har en helt annan dialekt dessutom.

Jag känner att jag inte riktigt har en kontakt med min värdfamilj. Det är lite far hit och far dit pågrund av jobb, skola, mycket aktiviteter efter. Skulle behöva ha mer tid med dem. Men jag fortsätter att tänka att det löser upp sig med tiden.

Skolan den är som i filmerna, ser ut som i filmerna. Stora korridorer en flagga i varje klassrum. Omklädningsrummen är sådana där skåp ser ut som i High School Musical. Varje korridor har skåp längs väggarna. Låsen de använder är komplicerade att förstå men nu vet jag hur man gör!


Min blogg består av anteckningar!

Likes

Comments