På nyår åt vi god mat. Jag hade två vänner över och vi såg alla på tvn ’The Ball Drop’ när en ’boll’ åker ner i NYC när klockan skår tolv och det är Nytt år! Nu när det var nyår innebar det att det var den första januari tjugohundraarton inte nog med det det betyder också att dagen efter den andra januari så börjar skolan igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har varit på bio ganska mycket på sista tiden jag har sett. The Greatest Showman, The Star Wars The Kast Jedi, Wonder. Sen finns det sö många bra filmer ute nu som jag skulle vilja se. De tre sista filmerna jag nämnde såg jag dagarna efter varann.

Bio salongen är ungefär tio minuter ifrån mitt hus med bil. Det är en väldigt liten salong och man får se till att ens film är tillgänglig när man vill se den.

Likes

Comments

Några dagar tidigare hade vi haft släkt över och ätit julmat. Den a mat var nån typ av kött och potatis och annat.

Men juldagen började bra, jag sov ut gick med och alla öppnade sina stockings sedan gick vi ner till källaren där vi har våran julgran. Jag har nog aldrig fått såhär många julklappar någon gång som jag fick denna gång. Mina presenter bestod till största del av kläder, och jag är glad för alla plagg jag fick. Efter alla öppnat sina klappar gav jag dem mina presenter, jag hoppas att presenten kommer till användning.

Likes

Comments

The Bean! Ja jag såg den störa bönan i Chicago! Jag är glad att jag fick se den, även om jag inte fick några bra bilder med den då jag försökte men bilderna blev olyckliga.

Vi samlades klockan 6 och åkte gemensamt i två stora bussar. Då vi har mycket snö i Michigan var det kul att se att det inte alls var någon snö efter vägen i Illinois. Efter fyra timmar var vi framme. Vi var i grupper av fyra och en ledare. Alla vi gick runt i stan och shoppade. Det påminde nästan precis om Soft Landing Camp i New York då vi på samma sätt gick runt i staden och kikade i affärer. Chicago har också skyskrapor vilket gör det att se väldigt likt ut. Vi bestämde oss att äta på Chick-Fil-A vilket är som en hamburgare restaurang med köttet bara av kyckling. Det var riktigt gott och jag skulle lätt kunna äta där igen om jag får chansen.
Vi gick till The Bean och gick till en staty som ser ut som två personer som sprutar vatten till varann ur deras munnar sen såg vi två skulpturer gjort av bildäck. Nära alla dessa statyer fanns det en isbana att åka skridskor på där såg vi ett frieri sedan såg vi två par som tog bröllopsbilder när vi vandrade genom stan.

Vi sov på ett hotell men innan vi lade oss gick jag och min vän till hotellets pool, vi gick därifrån sist av alla.

Hotell frukost sitter alltid bra och denna dag tog bussarna oss till et köpcentrum istället. Under den här resan köpte jag julklappar och en senapsgul väska. Den väskan är fån Forever 21 vilket min andra lilla vita väska är ifrån fast den köpte jag i NYC samma år. Efter allt shoppande tig vi oss tillbaka till Michigan. Det var väldigt kul att få uppleva Chicago.

Likes

Comments

Den femtonde December.

Det har en vanlig skoldag, inge speciellt.
Samma klasser, Samma spring mellan klasser.
Nu märks det att snön är här för att stanna, det knastrar skönt under fötterna när jag lämnat skolbyggnaden för att hitta bilen som ska ta mig och min kompis hem till mig. För hon ska sova över. Det är som vanligt Mormorn som hämtar oss och alla barnbarn efter skolan så det är även småkusiner i bilen.
När vi kommer hem går jag och min kompis upp och fixar oss i mitt rum en tid senare sitter vi i bilen igen.
Vi ska hem till en av våra kompisar som har en middag hemma men alla har tagit med sig mat eller något att bidra med. Jag tog med mig läsk. Då vi alla är från internationella klubben i skolan så är många olika etniciteter och jag fick denna kväll testa asiatisk mat. Någon salt söt riskaka, dumplings, superstark thaimat, kokt ägg med kött smak. Vi spenderade kvällen med att sjunga karaoke vilket vi gjorde då majoriteten av kvällen vilket jag även har videor ifrån.

Klockan åtta blev jag och min vän hämtade då vi nästa dag skulle upp klockan fem för att bege oss med ungdomsgruppen till Chicago för att shoppa.

Likes

Comments

Mina klasser är väldigt roligs tycker jag. Tror det beror säkert en del på lärarna också, tycker de är bra.
Har Interior design, designa, planera och konstruera rum.
Har Algebra, matten är svår men jag blir alltid klar med läxorna i klassrummet vilket är skönt. 3-D Art. Vi gör skulpturer av olika typer av lera och material det är faktiskt riktigt kul skönt att få vara kreativ.
Amerikansk historia. Även om det är bara om USA och allt centrerat om här så är det ändå intressant. Har inga läxor där ifrån heller. Älskar att inte behöva ha läxor, hade mer förra terminen. Har tid att göra och tänka på annat.

Likes

Comments

Spenderade denna helg hos mina vänner! De tog mig frön skolan till deras pappas elektronik shop som ligger mitt i stan. Vi köpte lite från Donken och gick till en billig butik för att köpa julklapp till festen som internationella klubben har på tisdag den här veckan. När de jobbat färdigt åkte vi till deras hus och åt middag sen lade vi oss nästan direkt. Nästa dag kom första snön och efter frukost gick vi ut med hundra på den stora åkern som finns på deras baksida. Vi tittade på film och hade en allmänt mysdag. Deras mamma gjorde fika och vi drack japanskt te och åt polskt och montenegrinskt godis. Vi låtsades även vara olika karaktärer för att min vän ville så gärna vara prinsessa. Så där satt vi och åt vårt fika så propert vi kunde. Med en drottning, prinsessan av Montenegro och min polska vän var en rysk aristokrat med en rysk pälshatt, jag fick en sjal och de bestämde att jag var någon höguppsatta person från Indien. På kvällen tig vi oss förbi med bilen runt en farm som hade hur mycket julpynt som helst det var helt sjukt men väldigt häftigt. Älskart!

Dagen efter på söndagen. Tog vi oss till en ’chirstmas tree farm’ en farm med julgranar för att de behövde ha en julgran.
Det var kul att gå runt där bland granarna. Men det var svårt att hitta den perfekta grannen då det var det de sökte. Sen blev jag hämtad efter middagen och vi hämtade upp Maddie och lilla kusinen som hade gjort någon välgörenhets grej med en annan klubb de går till.

Till nästa helg ska det bli närmre -20 grader celsius det är jätte kallt! Får hoppas att det är lite varmare i Chicago. Jag har gjort ullen lista över saker jag hoppas kunna hitta där!

Likes

Comments

Igår vaknade av att skolan var fördröjd två timmar. Senare fick jag reda på att det inte var någon skola alls. Skönt att börja veckan med en ledig dag! Som man kallar det här ”Snowday” snö dag pågrund av att det är för mycket snö eller för mycket is på vägarna att det är svårt för bussarna att ta sig fram. Jag passade på att sova så länge jag kunde, det gick inte att somna om för att min klocka redan ringt så många gånger innan.

Det första jag gjorde när jag gick upp var att tappa upp ett bad. Vad är inte bättre med att starta en hemma dag med ett varmt bad? Sedan såg jag till att organisera mitt rum då jag alltid tycker att det finns plats åt att göra ordning ställen som kanske inte behöver organiseras mer. Jag orsakade mina saker i garderoben fixade i ordning mina prylar, dammsög med den otympligaste dammsugaren jag någonsin använt. Den låter dessutom som ett elkraftverk i alla fall den är högljud. Typisk amerikansk dammsugare tycker jag.

Det var det ända jag gjorde den här dagen. Vi åt kyckling till middag. Jag tycker att de gör i ordning så stora portioner större än vad jag skulle ha hemma. Fick ett helt kycklingbröst med BBQ på med mos och corn.

Grandma hade kommit dit och gjort jul godis, det var nöt kex med smält choklad på toppad med nån nöt eller godis. Sen en godis som innehöll all sorters choklad blandat med nötter så de var som en liten choklad bar. Maddie och Michael tog massor av julbilder, sen skulle vi se vem som kunde göra mest armhävningar. Jag som trodde jag bara kunde göra en gjorde tio riktigt bra. Jag tror att jag saknar att vara på gymmet var ett tag sedan även om jag kan träna här så har jag inte gjort det än. Vet inte om jag ska?

Snart är det jullov, det är i slutet på nästa vecka. Tydligen börjar skolan igen redan den andra januari. Kort lov det vill säga. Jag går inte på någon sport då jag varken kom med i något lag som jag testade för. Varken basket eller bowling. Det jag gör istället är klubbar. En klubb ’Campus Life’ på måndagar som är en bit bort, är som en fritids gård skulle jag kalla det då vi gör roliga saker och tävlingar som känns som de skulle passa bra i tv rutan. Men det är kul. Jag går inte till någon kyrka men i den här klubben pratar de om Gud och allt där till.
Tisdag går jag till en internationell klubb som är i skolan efter skolan där jag träffar andra utbytesstudenter på skolan och andra elever som har en annan nationalitet, vi umgås har kul och delar med oss av varann. Onsdagar varannan vecka har jag bestämt mig för att gå med i skolans bokklubb. Torsdagar går jag till skolans pingis klubb det är kul då jag vet dem som går dit.

Idag är det tisdag och vi i Internationella klubben ska ha ett party och dela julklappar med varann. På fredag har vi i klubben en middag.
Tidigt på lördagen ska jag åka med Campus Life till Chicago det är bara för en natt så det blir tidig morgon och sen kväll när jag kommer hem igen, lagom läge att köpa resten av julklapparna! Kul att se en ny stad och checka av ännu en stat på listan.

Likes

Comments

Här säger alla shoot istället för att säga shit. Jag har knappt hört någon svära sen jag kom hit.

Likes

Comments

Igår var det Thanksgiving! Det firades hos min värdmammas bror/värdsyskons kusiner. Vi åkte dit klockan tolv och jag hade klätt upp mig inför firandet. Det var i deras källare,det fanns mycket mat och efterrätt. (Jag tycker att jag bor ut på landet nog men de här bor ännu längre bort omringade av fält. Det känns ändå mysigt men så olikt hur mina områden ser ut i Sverige. Bostadsområdena i ligger mer inne i staden). Kalkonen var ingen hel kalkon utan var i bitar på ett fat så såg ingen typisk kalkon. Vi tog bilder vid en vägg pyntad med Thanksgiving relaterade citat och löv. Det var mycket folk och jag tittade lite på en Fotbollsmatch som var på tv mellan Detroit Lions och Minnesota Vikings. Runt halv fem åkte vi därifrån för att komma i tid till när Black Friday deals skulle öppna. Jag fick tag på presenter till alla. Det jag inte fick tag på idag köpte jag på nätet dagen efter då det var Black Friday på riktigt.

Ser ut som att jag bara tog bild på dessert bordet och dukningen men dessa är de ända bilderna från igår. Mobilen höll inte ut hela kvällen.

Likes

Comments