Det er allerede 2 måneder siden vi besøkte fantastiske Island, men det er ikke før nå jeg har funnet tiden eller lysten til å sette meg ned og dokumentere turen. So here we go!

I februar fikk jeg denne turen av Peder i bursdagsgave, og vi har gledet oss så forferdelig til å oppleve dette landet. Det er en bucket-list destinasjon for sikkert alle og enhver fra overalt i verden, og selv om man tenker at Island og Norge er samme greia, så var det absolutt ikke det . Vi hadde leid oss en liten polo for helgen, og du å du så mye vi koste oss i den lille bilen. Den tok oss rundt hele øyen, på jakt etter både varmekilder, vulkaner, fosser, geysirer og nordlyset. I tillegg bodde vi på et kjempekoselig hotell i utkanten av byen; de serverte god frokost, hadde en herlig dusj og deilig seng. Mer enn det trengte vi i grunn ikke.

Jeg følte Island lignet mye på New Zealand og Norge i en god kombinasjon. De store vulkanfjellene, den sorte stranden, den enorme naturen, de ville dyrene på slettene, og distansene mellom hver destinasjon tok meg tilbake til halvåret jeg bodde på New Zealand. Overalt hvor vi var pekte jeg og viste Peder, og fortalte at "sånn var det i New Zealand også!". Jeg kan ikke vente til å ta han med dit en gang i fremtiden.

Dag 1

Vi landet som sagt ganske tidlig på Keflavik, og fant fort til bilen vi hadde leid for helgen. Første stopp på to-do listen var å besøke Blue Lagoon. Da vi hadde bestilt innsjekk mye senere enn nødvendig, ble vi nødt til å kjøre litt rundt før de kunne slippe oss inn. Vi kjørte til en liten by vi fant langs vannet, og bestilte oss en deilig lunsj mens vi skravlet og la opp ruten for resten av helgen.

Da det endelig var vår tur til å bade, var jeg helt i ekstase. Det var om mulig enda finere i virkeligheten enn på bilder, og absolutt en opplevelse for livet! Vannet var så deilig varmt, og vi svømte rundt i hele kilden, koste oss med et glass vin (eller, jeg koste meg), prøvde de forskjellige ansiktsmaskene og bare nøt å være der. Vi fikk tatt noen bilder, og da vi følte oss mett på blått, varmt vann, var det tid for å dusje og komme oss videre.

Neste punkt på listen var å sjekke inn på hotellet vi hadde booket. Det var et helt greit hotell med fin standar, og parkering som var viktig for oss. Vi slappet av litt på rommet før vi kjørte inn til byen for å se på blant annet Hallgrimskirkja. Reykjavik var så lite, så vi trasket litt rundt og gjorde oss kjent, før vi spiste en middag og tok tidlig kvelden.

Dag 2

Peder presterte å vekke meg klokken 07:00 denne dagen. Åh, gjett om jeg ble irritert! Vi strakk oss en stund etter det før vi fikset oss til frokost og heiv oss i bilen for dagen store adventure. Planen var å kjøre hele dagen, se på nasjonalparken, geysir, Seljalandsfoss, Gulfoss, et vulkankrater og Vik. Vi ønsket så inderlig denne dagen å se nordlyset også, så vi jaktet dette utover kvelden. Vi kjørte fra Reykjavik tidlig, og hadde så utrolig fint vær hele dagen. Dette er ikke en selvfølge når man besøker Island, så vi følte oss veldig heldige. Solen skinte, det var varmt og godt, og vi kunne bruke god tid på alle destinasjonene.

På Seljalandsfoss tok vi masse fine bilder, og det samme på Gulfoss. Det er sykt å tenke på at Gulfoss har høyere styrke i fallet enn Niagara Falls. Det vibrerte i bakken under oss når vi stod nærme, og det var en utrolig syn. På vei vekk fra Gulfoss møtte vi på en flokk på 2000 sauer som ble gjetet hjem fra sommerbeite. Vi stod derfor nesten to timer i kø på veien, men jeg tok beina fatt og gikk for å se på showet. For en unik opplevelse å se noe sånn! De var sikkert 50 mennesker på hester som sammen med hunder gjetet sauene langs veien, over veien og inn på vinterbeitet. Det var morsomt å få med seg!

Det å se Geysir var helt magisk. Vi stod der sikkert en halvtime og så den eksplodere fire ganger før vi følte oss ferdig. Vannet i bekkene rundt holdt 40 grader, og vi synes det var så fascinerende hvor magisk naturen faktisk er. Vi kjørte også ut mot Vik for Peder ønsket å se en Black Beach. Der traff vi perfekt med tiden, og fikk med oss den vakreste solnedgangen noensinne. Så fantastisk romantisk.

Veien hjem var lang, og vi satt konstant på utkikk etter nordlyset. Da vi nærmet oss Reykjavik valgte vi å kjøre opp på Blåfjell, og i det fjerne kunne jeg ane grønne tendenser på himmelen. Vi fortsatte oppover og fikk se et fantastisk show på himmelen. Vi ble helt i rus, så vi satte oss i bilen og jaktet nordlyset hele veien ned og forbi Reykjavik, ut av sentrum for å slippe lysforurensning. På en sidevei stoppet vi og mange andre biler, og fikk se det enda litt til. Dette var det eneste jeg håpet å se på denne turen, så jeg følte meg så tilfreds og fornøyd da vi la oss den kvelden. For en fantastisk opplevelse!

Dag 3

Denne dagen våknet vi mye senere, til ganske så grått og trist vær. Vi var proppa av spenning etter gårsdagens opplevelser, og rimelig klare for en litt roligere dag. Planen for dagen var å finne et sted vi kunne få massasje, samt titte litt i butikker i byen, på museer og kjøre rundt og kose oss siste dagen.

Vi spiste Islandsk tapas til lunsj - noe Peder likte veldig godt og jeg var noe skeptisk til - og var innom vikingmuseet. Det var en fin måte å få innblikk i Islandsk kultur fra vikingtiden, og det er jo også veldig relevant for vår historie i tillegg. Vi koste oss masse! Senere jaktet vi på et sted å få massasje, men alt var booket. Til neste gang vil jeg huske å booke slikt på forhånd, men dette vet man jo aldri! Vi valgte derfor å kikke i litt butikker både i byen og på et kjøpesenter litt utenfor.

Denne kvelden hadde vi booket bord på en veldig lekker restaurant i byen som het Apotek. Vi fikset oss og dro dit for en deilig 7-retters middag med så mye deilig mat. HERR-E-GUD! Skal du til Island, du spise middag her en dag. Vi trodde også det skulle bli veldig dyrt, men der tok vi grundig feil. Hele opplevelsen var så spesiell. Vi dro hjem med fulle mager og store smil, klare for siste natt før vårt tidlige fly hjem neste morgen.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Tiden flyr rett og slett av sted nå som sommeren er på hell, jobbhverdagen er igang igjen og alt faller sakte men sikkert på plass i leiligheten. Jeg kjenner jeg mangler inspirasjon til å dele her inne, men vet med meg selv også at jeg startet denne bloggen igjen for å ha noe å se tilbake på, samt å få utløp for skrivekløen min. Derfor regner jeg med at det er helt OK at innlegg kommer litt nå og da. Det er i alle fall veldig moro å se at lesertallene stiger ved hvert innlegg som blir publisert, og det er ingen tvil om at interiør er spennende å lese om for mange; det synes jeg er bra.

Akkurat nå sitter jeg og sipper på kaffekopp #2 for dagen, og skal snart få på meg noen klær og gå ned i sentrum. I dag skal jeg få vipper igjen for første gang på sikkert 6 mnd, og det gleder jeg meg veldig til! Som vippestylist har det vært uvant å gå så lenge uten, men samtidig veldig deilig. Nå er det snart på tide å få igang jobbingen med vipper igjen også, så da er det fint å ha noen selv. I tillegg kommer det masse begivenheter fremover som er kjekke å se litt ekstra fin ut, på.

Fremover skjer det som sagt mye spennende! I helgen allerede skal vi på Findings Festival, noe jeg gleder meg veldig til. P har alltid vært en festivalløve og deltatt på store festivaler som Tomorrowland og Creamfields, så for han blir nok ikke Findings store greiene. Men, det er moro å få med seg noe og siden vi har prioritert USA-tur og leilighet i sommer, har de store festivalene måttet vike til neste år.

Ikke nok med det, men om en drøy uke skal vi ha alle vennene våre over på innflytningsfest. Det ser jeg virkelig frem til, men jeg kjenner også at det er endel som må på plass her hjemme før den tid. Blant annet må benken på balkongen gjøres ferdig samt pute må sys (that´s on me) og pynt handles inn. Gjesterommet må ryddes og gjøres klart til overnattingsbesøk, nattbord og lampe må males og monteres, samt at tv-benken må bygges og henges opp.

Sistnevnte er noe veldig spennende som jeg kommer tilbake til i et eget innlegg. Kort fortalt; vi kjører på og bygger tv-benken selv også. Penger spart, og den kommer til å bli lekker, og helt i stil med spisebordet vårt og resten av stilen i huset. Jeg gleder meg til å vise dere bilder av resten av leiligheten så fort alt er på plass.

I tillegg er det ikke lenge til vi reiser til Island på weekendtur, nærmeste bestemt 7 september. Dette fikk jeg av P i bursdagsgave i februar, så det har vi gledet oss lenge til! Når vi kommer hjem derfra er det jobb og eksamener på tapetet for min del, før New York skal besøkes i skiftet november-desember, også er søren meg julen her. Er det ikke rart hvordan ukene, månedene og årene bare flyr av sted i takt med at man blir eldre?

Vi trives så godt her hjemme, og det er ingen tvil om at vi har funnet den perfekte leiligheten for oss både når det kommer til størrelse, romfordeling, beliggenhet og utseende. Den er alt vi ønsket oss, og mer enn det. Det er morsomt å tenke på at dette var et "spontankjøp" i ren desperasjon over å miste alle leilighetene vi ønsket oss på markedet samtidig som tiden tikket seg ned mot overtakelse av våre respektive leiligheter, også viser det seg å være et av de beste spontankjøpene vi kunne ha gjort.

Nei, nå bare babler jeg i vei. Det var i alle fall godt å komme litt tilbake her inne og skrive litt fra seg!

Bildene er utdrag fra de siste postene mine på Instagram, hvor jeg er mye mer aktiv enn her inne. Dere kan gjerne følge meg hvis dere vil, der også heter jeg idaindseth.

Nå må jeg hive meg rundt og komme meg ut døren. Bella ligger fremdeles og sover - større sovehjerte enn mamma'en sin - så hun må vekkes og luftes før jeg starter på dagens ærend.

Nyt torsdagen, så blogges vi

xx

Likes

Comments

Da det nærmet seg overtakelse på leiligheten måtte vi bestemme oss når det kom til gulvet. Som jeg har skrevet før så ønsket jeg fra start å gjøre noe med den gule parketten som var der, og P gikk med på det hvis vi fikk råd. Da det viste seg at vi fikk råd, måtte vi komme frem til om vi ønsket å bytte det helt eller slipe det ned. Optimalt ville jeg hatt enstavs eikeparkett, men da prisen på å bytte gulvet totalt ville blitt litt i det største laget, kom vi omsider frem til at trestavs kunne være like fint.

Dette er gulvet før de startet jobben

Vi søkte masse rundt på nettet etter informasjon. Ganske tidlig i søket fikk vi opp Johansen og Sønn gulvsliperi, og vi valgte å estimere pris hos de utifra en kalkulator de hadde på nett. Dette var både smart men også litt skummelt; vi fikk jo ikke sett fargen med egne øyne annet enn på bilder. Vi tok en bråsjans og valgte å bestille slipingen uten befaring. Firmaet var så behjelpelige med å få det til mens vi var på ferie, og da jobben var bestilt kjente vi begge at det føltes veldig riktig.

Før vi reise til USA tok vi av alle listene, markerte de med hvor de hørte hjemme og klargjorde gulvet for jobben som skulle gjøres. Vi bestilte nedsliping av ca 75 kvm og 6 dørterskler. Som behandling valgte vi Lodalskåpa eik. Dette er en grå/hvit behandling med hardvoks som etterlater en matt overflate, slik vi ønsket. Vi var allikevel veldig spente på resultatet, men hadde en skikkelig godfølelse på valget vårt.

Mens vi var på ferie jobbet disse mennene hjemme hos oss i fire dager, og da vi kom hjem ble vi møtt av det nydeligste gulvet - tusen ganger bedre enn vi hadde forventet.

Dette er gulvet etter slipingen

Støvfritt hjem, lyse pene gulv og en utrolig nøye og godt utført jobb. Slipingen var feilfri inn i alle hjørner og kanter, og fargen var jevn og fin.

Vi startet da å male listene og smalt de på med spikerpistol når de var tørre. Totalt brukte vi kanskje 2 timer og 800kr på dette, med andre ord veldig mye billigere enn å bytte ut listene helt. Det ble så lekkert!

Helt avslutningsvis malte vi trappen, men dette har jeg ikke bilder av akkurat nå. Hjemmet vårt ser nå så mye større og lysere ut. Fargen på gulvet har nå i løpet av de siste tre ukene fått satt seg mye bedre og har nå en mer natur-aktig farge, noe som er virkelig lekkert. Det hvite har sluppet litt taket og gulvet er nå i den fargetonen vi ønsket.

Vi er så utrolig fornøyde med valget å slipe. Det har endret hele standarden på leiligheten vår, og det er ingen tvil om at vi er fornøyde med selskapet vi brukte. Makan til kundeservice, behjelpelighet, kommunikasjon og resultat skal man lete lenge etter!

Så, til dere som ønsker en forbedring av gulvene hjemme så kan jeg absolutt anbefale å slipe ned fremfor å bytte helt. Jeg kan også på det sterkeste anbefale Johansen og Sønn gulvsliperi til å utføre jobben. Vi er så fornøyde at vi nesten ikke har ord, og det skal ikke stå på komplimentene vi får på forandringen i hjemmet vårt. Det har virkelig hevet inntrykket og standarden betraktelig!

xx

Likes

Comments

Nå har det gått mange ukene siden sist jeg skrev her inne, foruten fredagens innlegg om spisebordet vårt. Jeg publiserte nemlig et bilde i en interiør-gruppe på Facebook og fikk en helt overveldende respons og ønsker om oppskrift, så da ble innlegget om bordet flyttet mange bloggposter frem. Egentlig ønsket jeg nemlig å skrive om det nye gulvet vårt først, men vi har hatt hendene fulle med ferie, oppussing og flytting. Nå begynner endelig ting å falle på plass, og etter fredagens innlegg fikk jeg blod på tann når det kom til denne bloggen.

Derfor passer det nå fint med en liten oppdatering på hva som har skjedd siden sist, nemlig den fantastiske ferien vår til USA.

Los Angeles

3 juli satte vi snutene våre mot USA og Los Angeles. Vi hadde booket oss inn i et gjestehus via AirBnb og leid oss en sprek Ford Mustang Cab som vi skulle kose oss med i 8 dager. Vi hadde aldri trodd at LA skulle ta oss såpass med storm. Vi elsket byen fra første sekund!

Menneskene, veiene, stedene, boligstrøkene, strendene, maten og været. Alt var helt perfekt og vi nøt virkelig dagene til det fulle. Vi fikk oppleve både Santa Monica, Venice Beach, Gold's Gym to ganger, Muscle Beach, 4th of july, Malibu og Road1 både en dag for kjøretur og en dag for strand-latskap, Universal Studios i Hollywood, kjendisjakt i Beverly Hills, shopping i 3rd street og vindusshopping i Rodeo Drive. I tillegg spiste vi masse deilig mat og rotet oss bort i godsaker både på Farmers Market og Whole Foods opptil flere ganger. Ikke bare alt dette, men vi koste oss så voldsomt med alt vi gjorde og i hverandres selskap. Vi våknet tidlig hver morgen av evigvarende jetlag, så på Friends i stua mens vi spiste frokost i historiens koseligste leilighet. Gjestehuset vi bodde i var helt perfekt. Det var så vakkert og jeg kan anbefale alle å bruke dette hjemmet hvis de skal til LA med AirBnb. Nydelig kjøkken med alt utstyr man trenger, Nespresso-kaffe fylt til randen, en stue med Netflix inkludert, en stor og deilig seng og et nydelig bad i sort stål og marmor med regnfallsdusj og alt av nødvendigheter i skuffer og skap. Ikke minst, denne ferien hadde ikke vært så bra uten P, og jeg kjenner hvordan jeg elsker å leve livet ved hans side. Tenk å kunne kjenne sånn på den kjærligheten; jeg er heldig!

Las Vegas

Etter 8 fine dager i LA satte vi Mustangen i fart mot Las Vegas. Vi fikk kjøre bilen kostnadsfritt til Nevada så da sov vi over flybillettene våre og pakket heller bilen full klart for roadtrip. Jeg satte meg godt til rette i passasjersetet med bikini og solkrem og nøt fire timer soling mens vi hørte på country og cruiste gjennom California på vår vei mot magiske Las Vegas. Det var dog ikke bare fryd og gammen å kjøre den veien; det var varmt, langt og ingen bensinstasjoner hvor man kunne kjøpe vann. Vi forstod raskt hvorfor vi var de eneste med cab'en nede og klarte derfor å redde oss inn før jeg besvimte av overoppheting. Det var i alle fall veldig koselig å kjøre den turen, og P fikk jo en drøm oppfylt når han fikk kjøre den strekningen.

Vel fremme i Vegas ga vi fra oss bilen vår og sjekket inn på det fineste hotellet jeg noensinne har kostet på meg å sove på. The Venetian overrasket oss hele tiden med hvor stort, luksus og breathtaking det var. Vi ble oppgradert til en stor suite i 34 etasje; en suite større enn leiligheten vår hjemme. Vi hadde to bad, dusjrom, boblebad, stue, spisestue, soverom, walk-in garderobe med sminkerom, samt en stor bar og inngangsparti. Vi ble helt lamslått da vi åpnet dørene; for en luksus!

I Vegas gjorde vi mye moro. Vi tittet for det meste rundt på hotellet og kom oss nesten ikke ut derfra da det hadde alt. Men i tillegg til å storkose oss der inne, var vi på Ricks Pawnshop fra TV-serien, besøkte de store hotellene på The Strip, kjørte karusellen i New York som nærmest tok pusten fra oss begge to - helt hysterisk - så vannshowet på kvelden og var på casino. Jeg ble nærmest hektet på Blackjack og ble også over tiden ganske god! Er man i Vegas så må man gamble litt, sånn er det bare.

Vi nøt også noen timer ved poolen, og spiste gode middager på kveldene. Vi fikk dessverre kun to dager i Las Vegas, men vi kunne gjerne ha vært der i mange flere dager.

Avslutningen på ferien gjorde vi ved å ta en helikoptertur ut til Grand Canyon. På veien fikk vi blant annet se Hoover Dam og et område hvor indianere bor. Piloten vår var en veldig dyktig guide og han da oss en utrolig fin tur. Vi landet i Grand Canyon og spiste champagnelunsj før vi fløy videre tilbake til Las Vegas. Dette var en syk opplevelse som vi kommer til å huske for alltid, og ikke minst en fantastisk avslutning på den beste ferien vi noensinne har hatt.

Likes

Comments

Helt siden interiøret i leiligheten ble bestemt lenge før overtakelse, ønsket jeg meg et spisebord i betong. Da dette både var svært dyrt og ekstremt tungt valgte jeg å søke meg frem til en oppskrift på å bygge selv. Ved hjelp av gode nettsider, blogger og forumer, klarte jeg til slutt å bygge mitt eget bord!

Dette er det første jeg noensinne har laget helt selv, så man trenger hverken erfaring eller å være spesielt dyktig for å kunne lage dette bordet. Her kommer oppskriften:

Mål på mitt bord: 2m x 1m

For å bygge selve bordplaten trenger du to MDF-plater og stendere/plank på ca 12 meter. Jeg mener å huske MDF-platene var 10mm, og stendere kan du velge selv alt ettersom hvor tykk bordplate du ønsker. Husk å se etter pene stendere/plank, slik at pussejobben etterpå ikke blir så stor.

Jeg handlet alt av treverk og lignende på Bauhaus, og fikk de også til å kappe treverket for meg. Det å få det kappet kostet i underkant av 400kr, og var for min del veldig verdt det! Alle kanter ble rette og jevne, og jeg slapp styret med å låne sag osv selv.

I tillegg kjøpte jeg skruer som var passe for tykkelsen jeg ønsket, sparkel for gips og for treverk, sparkelspader, pussepapir og kork til å holde inni pussepapiret.

Alt dette inkl kappingen kom på i underkant av 2000kr.

Så startet selve jobben for min del, og slik gikk jeg frem:

1. Legg MDF-plate nr.1 i bunn, og bygg rammen av stendere langs sidene, samt to i midten for å stive av bordet og gjøre det solid. Pass på at alle hjørner er kant-i-kant slik at det blir lettere å jevne de ut senere. Marker hvor de midterste stenderne ligger på kortsidene slik at du er sikker på at du treffer de når du skal begynne å skru.

2. Plasser så MDF-plate nr.2 over, korriger at alt ligger som det skal, og skru fast alle stenderne til MDF-plata. Jeg brukte to skruer på alle hjørner, samt i hver ende av de midterste plankene, og en hver 20cm langs planken. Dette var for å være sikker på at plata satt godt til stenderne inni. Denne plata utgjør uansett bunnen av bordet, og ble for min del en 'testside'.

3. Få så hjelp av noen til å snu bordplata, og skru så fast MDF-plate nr.2 til den andre siden. Her brukte jeg noen færre skruer for et penere resultat på toppsiden.

Løft så hele plata opp på en bukk, med bunnsiden av bordet opp. Tenk at dette er 'tekstsiden' din.

4. Så er det igang med sparkel. Jeg brukte sparkel for gipsplater til hullene på MDF-platene, og tresparkel på kantene. Husk at sparkel trekker seg litt sammen, så legg ikke på for mye men fokuser heller på å få minst mulig søl utenfor der det trengs.

5. Når sparkelet er tørt kan du pusse over med pussepapir for å få jevne kanter og flater. Sparkle så over enda en gang dersom det er nødvendig, og gjenta pussingen. Dette er muligens den viktigste prosessen, da det er her du gjør jobben for at det ikke skal være synlig at det er tre forskjellige lag i bordplaten din. Allikevel, det er hjemmelaget og det gjør ikke noe om det synes noen steder; det gjør det på mitt!

6. Når alt er tørt og du er fornøyd med pussejobben, begynner moroa; nå skal det males. Jeg brukte Pure and Original sin farge Drift, og er superfornøyd med den. Den ga et pent resultat med den typiske betong-looken i grått. Start å male undersiden av bordet. Bruk en stor kost og mal med store bevegelser, rette linjer i forskjellige retninger. Denne malingen kan vannes ut, men jeg opplevde et penere resultat da jeg heller brukte masse maling og la et tykt lag. Husk å bruke en stor kost av god kvalitet som ikke røyter av. Det kan ødelegge hele malingen når det tørker, og blir ikke pent.

7. La tørke, snu og mal kantene. Avslutt så med toppsiden av bordet.

8. For å gjøre bordet sikkert mot vann, søl og vask, avsluttet jeg med å rulle på en sealer. Det anbefales å bruke Pure and original sin, men da forhandler ikke hadde det brukte jeg Jotun sin for kalkmaling. Den funket kjempefint!

Rull den som sagt på med en liten rulle. Når det er vått ser det ut som bordet blir ekstremt flekkete og ujevnt, men når det tørker blir resultatet jevnt og fint. Jeg kjørte på med to strøk og er veldig fornøyd med det.

9. Helt til slutt skrudde jeg på bordben. Disse kan man lage selv av oljet/lakkert/malt plank kuttet i 15° vinkel, rette i firkant eller ett i hvert hjørne, men jeg ønsket stålben så da kjøpte vi i stedet. De jeg har valgt er Loop Stand Frame fra HAY og er bestilt gjennom Hus og Hage i Drammen. De kan nok også bestilles på nettsiden til HAY. Disse kostet 1600kr.

Til sammen kom bordet på ca 4600kr inkl treverk, alt av utstyr for sparkel og puss, samt maling og bordben.

Jeg er strålende fornøyd med bordet til nå, og gleder meg til å samle venner og familie rundt dette i lang tid fremover. Ikke nok med at det er superlekkert, billig og enkelt å endre dersom stilen endrer seg, men det er også hjemmelaget. Og det er jo noe helt spesielt med de tingene man lager selv xx

Er det noe du lurer på så ikke nøl med å spørre i kommentarfeltet! Jeg håper forklaringen var forstålig og detaljert nok, hvis ikke er jeg mer enn glad for å svare bedre dersom noe er uklart! Og dere, vis meg gjerne hvis dere bygger samme type bord. Enten her eller på mail til idaindseth@yahoo.no. 

Likes

Comments

Helt siden vi starta å gå på visninger, har jeg vært sikker i min sak på hvordan jeg ville at vår fremtidige bolig skulle være på den ene eller andre måten. Jeg har alltid hatt store krav til blant annet kjøkken, vinduer, dusjløsninger og sist men ikke minst, gulvet. Jeg tror P til slutt falt til ro med at uavhengig av hvor fine leilighetene vi tittet på var, så ville jeg alltid endre gulvet. Leiligheten vi endte med å kjøpe var intet unntak, og da jeg luftet forslaget om å bytte gulvet for kjæresten, kom det ikke som noe overraskelse på han. Alt kom an på hvor mye vi fikk solgt våre nåværende boliger for. Da dette gikk i boks, regnet vi oss frem til hvor mye vi ønsket å bruke på gulvet, og satte forskjellige løsninger opp mot hverandre. Gulvet var aldri et must å fikse, men heller noe jeg ønsket for å få en helhet på stilen min.

Etter mye frem og tilbake mellom de diverse mulighetene ved en eventuelt gulvendring, har vi falt på valget å slipe ned gulvet fremfor å bytte parketten totalt. Eneste 'problemet' vi møtte på her, var trappa i leiligheten. De som skal utføre jobben kan slipe oppå trinnene, men ikke under. Og i og med at undersiden av trappen kan sees fra nærmest alle vinkler i første etasje, valgte vi å droppe å slipe trappen, men heller male den hvit. Matt, shiny eller hva annet man kan velge, har vi ikke bestemt oss for enda, men det er viktig at det er slitesterkt og ser pent ut. Kom gjerne med forslag dersom noen har erfaring med trappe-maling!

Vi har gått for en kald, matt voks med gråhvite toner for behandling av gulvet etter nedsliping, og jeg er så spent på hvordan resultatet blir. Som dere kan se på bildene så er gulvet veldig gulnet og mørkt, så det skal bli godt å få lysnet det litt. Jeg er helt sikker på at det endrer hele inntrykket av leiligheten.

Om bare tre uker setter de igang jobben der, og når vi kommer hjem fra California har vi flunka nytt gulv i begge etasjene!

Om noen av dere har erfaring med sliping og lignende, så skrik gjerne ut. Vi har bestemt oss med tanke på firma vi skal bruke og farge, men er alltid spennende å se andre alternativer!

xx

Likes

Comments

God morgen i regnværet!
Ahh, i går hadde jeg en ekstremt hektisk dag, men allikevel så veldig fin. Vi hadde nemlig innleveringsfrist på bacheloroppgaven i går, og da samlet vi oss alle sammen for siste gang som klasse for å feire 3 veldig fine år sammen på BI. Det var både vemodig, fint og hyggelig, og det er helt utrolig, men jeg følte nesten jeg møtte nye mennesker til og med i går. Det er jo en fin ting å skape nettverk, så bedre sent enn aldri.

Vi jentene startet ettermiddagen på Olivia Aker Brygge med foccacia, oliven og rosé, og timene bare fløy avgårde før vi skulle videre. Jeg tror ikke det har gått helt opp for noen av oss enda at vi har levert bacheloroppgaven. Og tro det eller ei, men dette semesteret har vært det morsomste, minst stressende og allikevel mest lærerike. Vi har storkost oss med bacheloroppgaven vår, og er veldig stolte av produktet vi har levert. Det føles godt å ta sommerferie med vissheten om at man har prestert 100% og samtidig kost seg i prosessen!

​Det ble en sen kveld og veldig tidlig morgen på meg i dag. Klokken ringte allerede 05:30, og det er veldig tidlig uavhengig av om det er mandag, lørdag, jobbdag eller dagen etter ei litta fest. Hodet og kroppen savner puten allerede, men jeg får holde ut et par timer til!

Jeg sitter nå på flytoget retninger Oslo Lufthavn, og skal i dag til min bestevenninne i Levanger. Der skal vi feire Vømmøl sammen for fjerde året på rad, og det blir veldig moro! I morgen kommer P hjem fra Kina, så det skal bli godt å se han igjen også til uken. Neste år skal jeg dra han med meg på trønder-galskapen selv, det blir artig!

Ha en super lørdag xx

Likes

Comments

Jeg trenger så sårt hjelp! Jeg har så mye jeg ønsker for den nye leiligheten vår at jeg såvidt vet hvor jeg skal starte. Nå har jeg lett etter interiør-inspo siden den dagen vi kjøpte leiligheten, og jeg har forsåvidt bestemt meg nogenlunde for det meste. Allikevel er vi to om dette, og P mener han ikke har noen meninger om noe som helst, så da er det vanskelig for meg å søke råd der.

So, let's start with the dining area. Det er her jeg virkelig sliter mest. Jeg vet hva jeg vil ha, men jeg vet ikke om det blir fint, rart eller kanskje ikke går overhodet. Det er jo her dere da kommer inn, forhåpentligvis.

Jeg har lenge drømt om et stort og massivt betongbord med sorte stålbein i spisestuen. På grunn av bordets tyngde og det faktum at vi skal ha det gjennom en smal svalgang og opp i 2.etage, så har muskelkraften i heimen sagt at et så tungt bord blir uaktuelt. Men det stopper selvsagt ikke meg, så jeg har nå funnet frem en oppskrift til hvordan jeg kan bygge dette bordet selv! Ja, du leste riktig. På den måten får jeg et trebord med betong-look. Det er nå i alle fall planen!

Jeg har da også selvsagt funnet bordbein til dette hjemmesnekra vidunderet. De er fra HAY og heter Loop Stand Frame. De er sorte slik jeg ønsker, men ikke så massive som jeg så for meg. Prismessig leder de akkurat i dag, så jeg regner med at det faller på disse! I tillegg er hyllene vi skal ha i spisestuen i sort stål og glass, så jeg ser for meg at det kan bli veldig lekkert når alt blir satt sammen til en helhet.

(inspirasjonsbilder er hentet fra nett)

Når det kommer til stoler så er jeg og P litt uenige. Han ønsker seg de stolene vi falt for ved første øyekast, og som også koster opp mot 25k for seks stoler. Jeg tyr til IKEA og ønsker meg den mye omtalte Tobias-stolen til 749,- pr.stykk, i gjennomsiktig utførelse. Jeg ser for meg denne med store, puffete, beige/grå saueskinnsfeller oppi og masse levende lys #hverdagskos

Men det er her "problemet" kommer, dere. Disse stolene har bein i krom! Noe jeg ikke har sett på som et problem før inntil for i underkant av to timer siden. Men med det sagt, så ble det ganske fort et ganske stort problem. Spørsmålet dere da må hjelpe meg med her, er:

Ser det veldig rart ut at bordben er i sort stål og stolben i krom?

Kan det hende stolbeina "forsvinner" litt i det massive betongbordet og de store saueskinnsfellene?

Jeg blir så inderlig takknemlig for alle meninger og tips, og skal selvfølgelig vise dere masse bilder av hva jeg (egentlig vi, men siden han har frasagt seg alle meninger, mister han også stemmeretten) ender opp med

xx

Likes

Comments

Okei, så prøver jeg igjen. Denne gangen på en ny platform for å forhåpentligvis kunne holde motivasjonen ved like litt lenger enn bare noen få måneder. For jeg ønsker så virkelig å klare å oppdatere ofte, dele små øyeblikk av livet og skrive. Jeg elsker å skrive, og jeg elsker å ha noe å se tilbake på.

Fremover er det mye som skjer som jeg så inderlig ønsker å dele. Både for å vise, men også for å få tips og råd. Jeg skal flytte inn i drømmeleiligheten med drømmemannen min. Vi skal på ferie til USA, vi skal i bryllup, til Island og så mye annet spennende som jeg så gjerne vil ta dere med på, og også dokumentere for å ha noe å se tilbake på.

Så, med denne bloggposten sier jeg på nytt "Heia bloggen", og håper jeg klarer å gjøre en ordentlig greie ut av det denne gangen!

Likes

Comments