Helt siden vi starta å gå på visninger, har jeg vært sikker i min sak på hvordan jeg ville at vår fremtidige bolig skulle være på den ene eller andre måten. Jeg har alltid hatt store krav til blant annet kjøkken, vinduer, dusjløsninger og sist men ikke minst, gulvet. Jeg tror P til slutt falt til ro med at uavhengig av hvor fine leilighetene vi tittet på var, så ville jeg alltid endre gulvet. Leiligheten vi endte med å kjøpe var intet unntak, og da jeg luftet forslaget om å bytte gulvet for kjæresten, kom det ikke som noe overraskelse på han. Alt kom an på hvor mye vi fikk solgt våre nåværende boliger for. Da dette gikk i boks, regnet vi oss frem til hvor mye vi ønsket å bruke på gulvet, og satte forskjellige løsninger opp mot hverandre. Gulvet var aldri et must å fikse, men heller noe jeg ønsket for å få en helhet på stilen min.

Etter mye frem og tilbake mellom de diverse mulighetene ved en eventuelt gulvendring, har vi falt på valget å slipe ned gulvet fremfor å bytte parketten totalt. Eneste 'problemet' vi møtte på her, var trappa i leiligheten. De som skal utføre jobben kan slipe oppå trinnene, men ikke under. Og i og med at undersiden av trappen kan sees fra nærmest alle vinkler i første etasje, valgte vi å droppe å slipe trappen, men heller male den hvit. Matt, shiny eller hva annet man kan velge, har vi ikke bestemt oss for enda, men det er viktig at det er slitesterkt og ser pent ut. Kom gjerne med forslag dersom noen har erfaring med trappe-maling!

Vi har gått for en kald, matt voks med gråhvite toner for behandling av gulvet etter nedsliping, og jeg er så spent på hvordan resultatet blir. Som dere kan se på bildene så er gulvet veldig gulnet og mørkt, så det skal bli godt å få lysnet det litt. Jeg er helt sikker på at det endrer hele inntrykket av leiligheten.

Om bare tre uker setter de igang jobben der, og når vi kommer hjem fra California har vi flunka nytt gulv i begge etasjene!

Om noen av dere har erfaring med sliping og lignende, så skrik gjerne ut. Vi har bestemt oss med tanke på firma vi skal bruke og farge, men er alltid spennende å se andre alternativer!

xx

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

God morgen i regnværet!
Ahh, i går hadde jeg en ekstremt hektisk dag, men allikevel så veldig fin. Vi hadde nemlig innleveringsfrist på bacheloroppgaven i går, og da samlet vi oss alle sammen for siste gang som klasse for å feire 3 veldig fine år sammen på BI. Det var både vemodig, fint og hyggelig, og det er helt utrolig, men jeg følte nesten jeg møtte nye mennesker til og med i går. Det er jo en fin ting å skape nettverk, så bedre sent enn aldri.

Vi jentene startet ettermiddagen på Olivia Aker Brygge med foccacia, oliven og rosé, og timene bare fløy avgårde før vi skulle videre. Jeg tror ikke det har gått helt opp for noen av oss enda at vi har levert bacheloroppgaven. Og tro det eller ei, men dette semesteret har vært det morsomste, minst stressende og allikevel mest lærerike. Vi har storkost oss med bacheloroppgaven vår, og er veldig stolte av produktet vi har levert. Det føles godt å ta sommerferie med vissheten om at man har prestert 100% og samtidig kost seg i prosessen!

​Det ble en sen kveld og veldig tidlig morgen på meg i dag. Klokken ringte allerede 05:30, og det er veldig tidlig uavhengig av om det er mandag, lørdag, jobbdag eller dagen etter ei litta fest. Hodet og kroppen savner puten allerede, men jeg får holde ut et par timer til!

Jeg sitter nå på flytoget retninger Oslo Lufthavn, og skal i dag til min bestevenninne i Levanger. Der skal vi feire Vømmøl sammen for fjerde året på rad, og det blir veldig moro! I morgen kommer P hjem fra Kina, så det skal bli godt å se han igjen også til uken. Neste år skal jeg dra han med meg på trønder-galskapen selv, det blir artig!

Ha en super lørdag xx

Likes

Comments

Jeg trenger så sårt hjelp! Jeg har så mye jeg ønsker for den nye leiligheten vår at jeg såvidt vet hvor jeg skal starte. Nå har jeg lett etter interiør-inspo siden den dagen vi kjøpte leiligheten, og jeg har forsåvidt bestemt meg nogenlunde for det meste. Allikevel er vi to om dette, og P mener han ikke har noen meninger om noe som helst, så da er det vanskelig for meg å søke råd der.

So, let's start with the dining area. Det er her jeg virkelig sliter mest. Jeg vet hva jeg vil ha, men jeg vet ikke om det blir fint, rart eller kanskje ikke går overhodet. Det er jo her dere da kommer inn, forhåpentligvis.

Jeg har lenge drømt om et stort og massivt betongbord med sorte stålbein i spisestuen. På grunn av bordets tyngde og det faktum at vi skal ha det gjennom en smal svalgang og opp i 2.etage, så har muskelkraften i heimen sagt at et så tungt bord blir uaktuelt. Men det stopper selvsagt ikke meg, så jeg har nå funnet frem en oppskrift til hvordan jeg kan bygge dette bordet selv! Ja, du leste riktig. På den måten får jeg et trebord med betong-look. Det er nå i alle fall planen!

Jeg har da også selvsagt funnet bordbein til dette hjemmesnekra vidunderet. De er fra HAY og heter Loop Stand Frame. De er sorte slik jeg ønsker, men ikke så massive som jeg så for meg. Prismessig leder de akkurat i dag, så jeg regner med at det faller på disse! I tillegg er hyllene vi skal ha i spisestuen i sort stål og glass, så jeg ser for meg at det kan bli veldig lekkert når alt blir satt sammen til en helhet.

(inspirasjonsbilder er hentet fra nett)

Når det kommer til stoler så er jeg og P litt uenige. Han ønsker seg de stolene vi falt for ved første øyekast, og som også koster opp mot 25k for seks stoler. Jeg tyr til IKEA og ønsker meg den mye omtalte Tobias-stolen til 749,- pr.stykk, i gjennomsiktig utførelse. Jeg ser for meg denne med store, puffete, beige/grå saueskinnsfeller oppi og masse levende lys #hverdagskos

Men det er her "problemet" kommer, dere. Disse stolene har bein i krom! Noe jeg ikke har sett på som et problem før inntil for i underkant av to timer siden. Men med det sagt, så ble det ganske fort et ganske stort problem. Spørsmålet dere da må hjelpe meg med her, er:

Ser det veldig rart ut at bordben er i sort stål og stolben i krom?

Kan det hende stolbeina "forsvinner" litt i det massive betongbordet og de store saueskinnsfellene?

Jeg blir så inderlig takknemlig for alle meninger og tips, og skal selvfølgelig vise dere masse bilder av hva jeg (egentlig vi, men siden han har frasagt seg alle meninger, mister han også stemmeretten) ender opp med

xx

Likes

Comments

Okei, så prøver jeg igjen. Denne gangen på en ny platform for å forhåpentligvis kunne holde motivasjonen ved like litt lenger enn bare noen få måneder. For jeg ønsker så virkelig å klare å oppdatere ofte, dele små øyeblikk av livet og skrive. Jeg elsker å skrive, og jeg elsker å ha noe å se tilbake på.

Fremover er det mye som skjer som jeg så inderlig ønsker å dele. Både for å vise, men også for å få tips og råd. Jeg skal flytte inn i drømmeleiligheten med drømmemannen min. Vi skal på ferie til USA, vi skal i bryllup, til Island og så mye annet spennende som jeg så gjerne vil ta dere med på, og også dokumentere for å ha noe å se tilbake på.

Så, med denne bloggposten sier jeg på nytt "Heia bloggen", og håper jeg klarer å gjøre en ordentlig greie ut av det denne gangen!

Likes

Comments