Under 2017 har jag hittills varit utomlands i 62 dagar. Jag har besökt 9 (10, om Bosnien-Hercegovina räknas) länder. Jag har sett mer än jag någonsin kunnat hoppas på. Träffat och lärt känna fler människor än jag trott. Haft äventyr jag bara drömt om innan. Det har varit min bästa sommar någonsin. Ett av mina två bästa år någonsin. 2017. Så fantastiskt. Jag är för evigt tacksam för vad detta år har fört med sig åt mig. Min själ sjunger och jag är så peppad för framtiden. Jag ser tillbaka på detta år med sådan glädje och lycka i livet att jag vid varje tillbakablick får en klump i halsen för att minnena är så vackra. Mitt hjärta liksom vrids om av kärlek och lycka och tacksamhet inför vad jag har fått vara med om.


Om man räknar ett år från november 2016 till november 2017 har jag varit i följande länder:

Storbritannien

Nederländerna

Frankrike

Monaco

Italien

Tyskland

Österrike

Kroatien

(Bosnien-Hercegovina)

Spanien

Portugal


Europa är fantastiskt vackert. Mina resor till Oceanien och USA kommer för evigt att vara oförglömliga, men Europa är ändå där mitt hjärta ligger. Något riktigt speciellt. Sådan mångfald av kulturer, natur och arkitektur!

Nu har jag knappt 5 dagar kvar i Spanien. På lördag åker vi hem till vårt kära Sverige. Vårt hem. Vårt base camp. Hade det inte varit för att det väntade mig en massa spännande saker på hemmaplan så skulle jag nog vara väldigt mycket mer ledsen över att behöva åka hem. Har haft en fantastisk månad i Spanien. Jag har känt mig hemma. Jag har stått på la azotea (takterrassen) och blickat ut över staden och över solnedgången över den. Magiskt. Nu ska jag avsluta, får ägna fler inlägg åt detta. Med bilder!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Halloj!

Idag har jag faktiskt gått till salong och fixat både naglar och ögonfransar Unbelievable, nej men. Jag har ofta gått förbi sådana här salonger (speciellt pedikyrsalonger - något bättre måste man väl kunna lägga pengar på här i världen?) och bara: nej, det där skulle jag aldrig kunna göra - jag skulle få så dåligt samvete gentemot världen ... Men. Min syster och min mamma har båda gjort fransar och naglar där på det där stället och det blev sååå bra. Så snyggt! Och nu hade jag kommit till gränsen för hur fula mina naglar får vara. Svinkorta och ojämna, och halvt nagellack kvar. Och mina ögonfransar var så korta att man typ knappt såg dem, typ. Så jag bokade in mig och åh, vad jag är nöjd! Jag tittar ner på mina vackra, lagom långa naglar med vitrosaskimrande nagellack och mina fingrar ser långa och smala ut. Och nu slipper jag bry mig om att sminka mig! No mascara needed! SÅ NAJS.

Sedan behövde jag en massa andra saker, som solkräm och flyttkartonger t.ex., så det har jag också köpt och tillsammans med de andra grejerna så har det tagit mig hela dagen. Nu måste jag äta något innan jag ska sätta igång med packning av olika slag - på fredag åker jag till Nederländerna!

Likes

Comments

Jag blir arg och besviken. Irriterad och frustrerad. På mig själv. Min hjärna sover, har tagit semester sedan flera veckor tillbaka och hur jag än gör så lyckas jag inte väcka den. Det är som att hela maskineriet jobbar i en väldigt trögflytande olja och planritaren i hjärnan har tagit semester. Ingenting går som jag vill, jag blir försenad, är supertrött, kan inte utföra mitt jobb på ett målsenligt sätt och allt går åt skogen. Tur att folk runt omkring mig har sånt överseende.

Likes

Comments

​Vi åker ut till havet, min fina, fina vän och jag. Där på klipporna ligger en bastu. Havet sträcker ut sig som en mörkgråblå spegel och himlen är täckt av ett dis. Tillsammans bildar de en gråblå enighet. Ett lugn som bara Norrland kan erbjuda omger oss. Skogen vaktar bakom bastun och på stranden nedanför brinner en eld. Människor sitter omkring den och umgås. Vi hejar på folk som redan varit där och badat och bastat, byter några ord, skrattar. Vi byter om och går in i bastun. Den är varm och i kaminen brinner en mysig eld. På lavarna sitter redan fyra personer. Vi börjar prata och snart är vi inbegripna i samtal och att lära känna varandra; någon är fotograf, andra jobbar på hemtjänsten, någon är kock. Vi slänger på mer vatten och pratar lite till. Går ut och badar i havet. Blir ett med allt det gråblå. Jag dyker och svävar fritt i vattnet. Vattnet är mitt element. Där hör jag hemma. Vattnet är varmt, fastän det är havet och inte en insjö. Vi går upp till bastun igen, snarare för att det är mysigt att basta än för att det blivit för kallt. Vi pratar vidare med tre av dem som satt i bastun och bestämmer slutligen att vi ska ses allihop på samma plats imorgon igen, denna gång inte slumpmässigt utan planerat. Grilla, bada och basta. Tre nya bekanta. Stämningen är välkomnande och glad, fylld av godhet. Lyckokänslorna sprider sig som en löpeld av energi genom kroppen, från hjärtat ända ut i fingerspetsarna. Jag som tidigare var supertrött är nu klarvaken och när vi sagt hej då och är på väg hem väller vågor av lovord över mötet med de tre personerna i bastun ut ur min mun. Under färden hem blickar jag ut över de skogsbeklädda holmarna som utgör vår bygd och havet som omger dem medan norrlandssommarkvällens ljus fyller himlen - stället vi bor på är faktiskt otroligt vackert. Höga Kusten är en underbart fin plats. Tacksamheten över att få leva på denna plats fyller mitt hjärta och jag är så lycklig, så lycklig.

Likes

Comments

¡Hola!

Ska inte skriva på spanska. Lovar. Eller i och för sig, ¿por qué no?

Tengo una idea: voy a dedicar todo este "mensaje" a practicar a escribir en español. No lo he hecho desde hace mucho, y la verdad es que debería hacerlo con mayor frecuencia.

Hoy he trabajado. En Solbacken. Como lo habitual. La verdad es que no ha sido un día muy espectacular; ha pasado bien, ni más ni menos.

Ayer hablé con un chico que conozco un poco. Ha atendido misas en la misma iglesia como yo, y es bastante conocido entre mis amigos.  Hablamos sobre mi futuro, qué haré el otoño que viene. La cosa es que tampoco lo sepa yo misma.  Hubiera sido seguro continuar con la medicina, pero ¿es eso de verdad lo que quiero hacer con mi vida? Tendré una buena vida, eso es seguro, pero ¿será una vida feliz? 

Las personas, con quienes se habla a veces sobre este tema específico, suelen decir que uno debería eligir  algo que le gusta. Algo con que se puede imaginar trabajar durante un buen rato de la vida. Porque lo más importante es  tener un buen rato en el trabajo y estar concertada con el trabajo, sentirse estimulada y gustar a irse allí cada mañana (o lo que sea).  Y de muchas maneras estoy de acuerdo con ellos. Les entiendo . Sólo es que hay tantas cosas en mi vida que juegan una gran parte en la elección también. Sueños, visiones de la vida, la infancia sí misma tiene un impacto. Y aunque me gustaría olvidar de todo eso y solamente eligir algo (y esperar que me haga concertada) , es como si no puedo excluir esos pensamientos mientras decidiendo sobre mi futuro.  Me gustan todas esas alternativas de elección en la teoría, pero en la práctica no es fácil. Bueno, esto es todo para hoy. Quizás volveré a escribir más en español en el futuro. ¡Es interesante! 

¡Buenas noches!

Likes

Comments

​Lycka. Midsommarafton. Dimmig sommarnatt. En lyckad dag. Livet är så bra! Jag har en blomkrans i håret och känner mig vacker. Jag är tacksam för all personal på jobbet, vilket fantastiskt jobb de gör. Tacksam för mor och far. För syster och bror. Är mitt uppe i drama mode - älskar allt och alla just nu, haha.

Borde ju gå och lägga mig förstås. Är sjukt trött, men pallar inte gå och lägga mig. Ja, ni hör ju. Grym kombo. 

Har planerat, lagat (tillsammans med personalen) och serverat midsommarbuffé till typ 70 pers. idag. Gick bra. Folk var nöjda och tyckte maten var god. Fick in en jättetrevlig campinggäst och stängningen gick superbra. Jag är nöjd. Imorgon ska jag vara ledig. Ledig var ordet. Det ska jag verkligen vara. Hoppas jag. Haha.

Höres!

Likes

Comments

​Tjaaa

Har snart varit sjuk i 1 vecka. En hel vecka! Seriöst! Magen har bultat och värkt och gjort ont, ont, ont sedan i torsdag förmiddags, och jag vet inte vad det är. På lördagen gjorde det så fruktansvärt ont att jag gjorde något jag nästan aldrig gjort: åkte till akuten. Där tog de mig på fullaste allvar (det ska de allt ha cred för!): undersökte mig, tog blodprover, satte dropp med vätskeersättning och smärtstillande, gjorde ultraljud för att röntga maginnehåll och njurar i viss mån. Men det visade inget fel. Var lite uttorkad från början, men med droppet gick det till sig. De bad mig komma tillbaka på söndagen för uppföljning, och då såg allting bra ut återigen, bortsett från att jag fortfarande hade ont i magen förstås. Fick smärtstillande på recept som jag skulle hämta ut i alla fall. Kanske visade det hur sällan jag brukar vara på sjukhus då jag frågade om pappret med receptet, och de fick förklara för mig att det var digitaliserat nuförtiden (man kan ju nästan tro att jag är 82 och inte 22) och man hämtar ut det med sin legitimation på apoteket. Helt enkelt. Så nu vet jag det. 

Jag misstänker att jag har någon typ av mag- och tarminflammation/-influensa av något slag, utan de vanliga symptomen, med endast superdupermagont som symptom. Typ. Får väl vänta ut det helt enkelt.

Har gått ned ca 4 kilo under de första dagarna, men har nu börjat äta igen, så snart är jag tillbaka på normalvikten. I'm on my way hörni!

Likes

Comments

​Så himla go' dag alltså. Solen har skinit, vilket gör sådan enorm skillnad! Helt plötsligt har man energi till typ allt!

Har tänkt hela veckan att jag ska fortsätta i samma goda anda som under Uppsala-dagarna och hålla igång löpningen, men har varit så otroligt trött att jag inte orkat med mer än jobb typ under veckan som gått. Men idag tog jag tag i saken och for och sprang runt Höglandssjön (en av de två delarna av sjön). Sprang sedan till stan, gymmade (armar, mage och lite rygg) och sprang sedan hem. 

Totalt blev det 10,81 km löptur samt 1,5 timme på gymmet. Så skön känsla i kroppen. Känner ordentligt att jag tränat, och gottgjort för föregående, inaktiva vecka. Så skönt!

Hoppas att jag är back on track nu och kan hålla igång det veckan (veckorna) som kommer. Nu ska jag ta en efterlängtad dusch och sedan fara och handla.

Höres!

Likes

Comments

Efter turerna blondering, rött, blondering, ytterligare en blondering, brunt, brunt igen och slutligen rött igen bestämde jag mig i april 2011 att, nä, nu fick det vara nog! Nu har håret slitits tillräckligt för denna gång och jag bestämde mig för att sluta färga håret och låta färgen växa ur tills jag uppnått min naturliga hårfärg.

Tror det tog 3 år ungefär. Så från och med 2014 vandrade jag runt med min naturliga hårfärg vilken till min stora glädje fortfarande var blond. Gyllenblond. Dock med inslag av snudd på råttfärgat i botten. Jag var fett nöjd med den ändå. Saknade faktiskt inte alls att färga håret. Nu kändes håret friskt och naturligt, vilket var riktigt, riktigt najs.

Men för ett bra tag sedan började jag ändå fundera på att prova mina vingar igen. Kanske blondera slingor. För att få bort nästan-råttfärgen och för att prova nåt nytt, vara lite "äventyrlig", pröva mina vingar på den fronten igen.

Gissa om jag hade beslutsångest när onsdagen kom och jag skulle till frisören och hade bokat in mig för att eventuellt färga håret, allt som behövdes var mitt: "Ja, let's go for it!". 

Och jag gjorde det. Jag lade mitt hår i frisörens händer och hoppades att det skulle bli bra: och det blev det! Frisören var asduktig, håret blev bra och jag är nöjd att jag vågade ta steget. Helt plötsligt känns det som att jag vågar lite allt möjligt. Bara för en liten hårfärgning. Att färga håret på salong var naturligtvis dyrt, men så värt det. Så nu är jag lite blondare än förut, lite så här naturligt blond. Frisören beskrev det så här: "Som du skulle sett ut i augusti om du inte färgat håret." Och ja. Det stämmer nog ganska bra faktiskt.

Likes

Comments

Tja.


Idag har jag:

- Jobbat 9 timmar och 45 minuter.

- Kört i den värsta dimman jag någonsin sett tror jag. Fick typ krypa fram i max 40 på en 70-väg med endast halvljus.

- Duschat mitt nyfärgade hår med silverschampoo. Spännande.

Händelserik dag, o ja.

Hörde en magisk låt på en show häromdagen. Tänkte att jag naturligtvis skulle komma ihåg raden som sjöngs i refrängen och som förmodligen var låtens titel. Desto mer naturligtvis så gjorde jag ju inte det. Rätt synd faktiskt. Nån som har nåt tips? Kvinna som sjöng, handlade förmodligen om kärlek, hon kan ha sjungit "running ...." i refrängen, men jag är inte alls säker. Med de kriterierna borde låten nu vara rätt lättgissad - ellerrrrrrr???

Godnatt.Likes

Comments