Jag blir arg och besviken. Irriterad och frustrerad. På mig själv. Min hjärna sover, har tagit semester sedan flera veckor tillbaka och hur jag än gör så lyckas jag inte väcka den. Det är som att hela maskineriet jobbar i en väldigt trögflytande olja och planritaren i hjärnan har tagit semester. Ingenting går som jag vill, jag blir försenad, är supertrött, kan inte utföra mitt jobb på ett målsenligt sätt och allt går åt skogen. Tur att folk runt omkring mig har sånt överseende.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Vi åker ut till havet, min fina, fina vän och jag. Där på klipporna ligger en bastu. Havet sträcker ut sig som en mörkgråblå spegel och himlen är täckt av ett dis. Tillsammans bildar de en gråblå enighet. Ett lugn som bara Norrland kan erbjuda omger oss. Skogen vaktar bakom bastun och på stranden nedanför brinner en eld. Människor sitter omkring den och umgås. Vi hejar på folk som redan varit där och badat och bastat, byter några ord, skrattar. Vi byter om och går in i bastun. Den är varm och i kaminen brinner en mysig eld. På lavarna sitter redan fyra personer. Vi börjar prata och snart är vi inbegripna i samtal och att lära känna varandra; någon är fotograf, andra jobbar på hemtjänsten, någon är kock. Vi slänger på mer vatten och pratar lite till. Går ut och badar i havet. Blir ett med allt det gråblå. Jag dyker och svävar fritt i vattnet. Vattnet är mitt element. Där hör jag hemma. Vattnet är varmt, fastän det är havet och inte en insjö. Vi går upp till bastun igen, snarare för att det är mysigt att basta än för att det blivit för kallt. Vi pratar vidare med tre av dem som satt i bastun och bestämmer slutligen att vi ska ses allihop på samma plats imorgon igen, denna gång inte slumpmässigt utan planerat. Grilla, bada och basta. Tre nya bekanta. Stämningen är välkomnande och glad, fylld av godhet. Lyckokänslorna sprider sig som en löpeld av energi genom kroppen, från hjärtat ända ut i fingerspetsarna. Jag som tidigare var supertrött är nu klarvaken och när vi sagt hej då och är på väg hem väller vågor av lovord över mötet med de tre personerna i bastun ut ur min mun. Under färden hem blickar jag ut över de skogsbeklädda holmarna som utgör vår bygd och havet som omger dem medan norrlandssommarkvällens ljus fyller himlen - stället vi bor på är faktiskt otroligt vackert. Höga Kusten är en underbart fin plats. Tacksamheten över att få leva på denna plats fyller mitt hjärta och jag är så lycklig, så lycklig.

Likes

Comments

¡Hola!

Ska inte skriva på spanska. Lovar. Eller i och för sig, ¿por qué no?

Tengo una idea: voy a dedicar todo este "mensaje" a practicar a escribir en español. No lo he hecho desde hace mucho, y la verdad es que debería hacerlo con mayor frecuencia.

Hoy he trabajado. En Solbacken. Como lo habitual. La verdad es que no ha sido un día muy espectacular; ha pasado bien, ni más ni menos.

Ayer hablé con un chico que conozco un poco. Ha atendido misas en la misma iglesia como yo, y es bastante conocido entre mis amigos.  Hablamos sobre mi futuro, qué haré el otoño que viene. La cosa es que tampoco lo sepa yo misma.  Hubiera sido seguro continuar con la medicina, pero ¿es eso de verdad lo que quiero hacer con mi vida? Tendré una buena vida, eso es seguro, pero ¿será una vida feliz? 

Las personas, con quienes se habla a veces sobre este tema específico, suelen decir que uno debería eligir  algo que le gusta. Algo con que se puede imaginar trabajar durante un buen rato de la vida. Porque lo más importante es  tener un buen rato en el trabajo y estar concertada con el trabajo, sentirse estimulada y gustar a irse allí cada mañana (o lo que sea).  Y de muchas maneras estoy de acuerdo con ellos. Les entiendo . Sólo es que hay tantas cosas en mi vida que juegan una gran parte en la elección también. Sueños, visiones de la vida, la infancia sí misma tiene un impacto. Y aunque me gustaría olvidar de todo eso y solamente eligir algo (y esperar que me haga concertada) , es como si no puedo excluir esos pensamientos mientras decidiendo sobre mi futuro.  Me gustan todas esas alternativas de elección en la teoría, pero en la práctica no es fácil. Bueno, esto es todo para hoy. Quizás volveré a escribir más en español en el futuro. ¡Es interesante! 

¡Buenas noches!

Likes

Comments

​Lycka. Midsommarafton. Dimmig sommarnatt. En lyckad dag. Livet är så bra! Jag har en blomkrans i håret och känner mig vacker. Jag är tacksam för all personal på jobbet, vilket fantastiskt jobb de gör. Tacksam för mor och far. För syster och bror. Är mitt uppe i drama mode - älskar allt och alla just nu, haha.

Borde ju gå och lägga mig förstås. Är sjukt trött, men pallar inte gå och lägga mig. Ja, ni hör ju. Grym kombo. 

Har planerat, lagat (tillsammans med personalen) och serverat midsommarbuffé till typ 70 pers. idag. Gick bra. Folk var nöjda och tyckte maten var god. Fick in en jättetrevlig campinggäst och stängningen gick superbra. Jag är nöjd. Imorgon ska jag vara ledig. Ledig var ordet. Det ska jag verkligen vara. Hoppas jag. Haha.

Höres!

Likes

Comments

​Tjaaa

Har snart varit sjuk i 1 vecka. En hel vecka! Seriöst! Magen har bultat och värkt och gjort ont, ont, ont sedan i torsdag förmiddags, och jag vet inte vad det är. På lördagen gjorde det så fruktansvärt ont att jag gjorde något jag nästan aldrig gjort: åkte till akuten. Där tog de mig på fullaste allvar (det ska de allt ha cred för!): undersökte mig, tog blodprover, satte dropp med vätskeersättning och smärtstillande, gjorde ultraljud för att röntga maginnehåll och njurar i viss mån. Men det visade inget fel. Var lite uttorkad från början, men med droppet gick det till sig. De bad mig komma tillbaka på söndagen för uppföljning, och då såg allting bra ut återigen, bortsett från att jag fortfarande hade ont i magen förstås. Fick smärtstillande på recept som jag skulle hämta ut i alla fall. Kanske visade det hur sällan jag brukar vara på sjukhus då jag frågade om pappret med receptet, och de fick förklara för mig att det var digitaliserat nuförtiden (man kan ju nästan tro att jag är 82 och inte 22) och man hämtar ut det med sin legitimation på apoteket. Helt enkelt. Så nu vet jag det. 

Jag misstänker att jag har någon typ av mag- och tarminflammation/-influensa av något slag, utan de vanliga symptomen, med endast superdupermagont som symptom. Typ. Får väl vänta ut det helt enkelt.

Har gått ned ca 4 kilo under de första dagarna, men har nu börjat äta igen, så snart är jag tillbaka på normalvikten. I'm on my way hörni!

Likes

Comments

​Så himla go' dag alltså. Solen har skinit, vilket gör sådan enorm skillnad! Helt plötsligt har man energi till typ allt!

Har tänkt hela veckan att jag ska fortsätta i samma goda anda som under Uppsala-dagarna och hålla igång löpningen, men har varit så otroligt trött att jag inte orkat med mer än jobb typ under veckan som gått. Men idag tog jag tag i saken och for och sprang runt Höglandssjön (en av de två delarna av sjön). Sprang sedan till stan, gymmade (armar, mage och lite rygg) och sprang sedan hem. 

Totalt blev det 10,81 km löptur samt 1,5 timme på gymmet. Så skön känsla i kroppen. Känner ordentligt att jag tränat, och gottgjort för föregående, inaktiva vecka. Så skönt!

Hoppas att jag är back on track nu och kan hålla igång det veckan (veckorna) som kommer. Nu ska jag ta en efterlängtad dusch och sedan fara och handla.

Höres!

Likes

Comments

Efter turerna blondering, rött, blondering, ytterligare en blondering, brunt, brunt igen och slutligen rött igen bestämde jag mig i april 2011 att, nä, nu fick det vara nog! Nu har håret slitits tillräckligt för denna gång och jag bestämde mig för att sluta färga håret och låta färgen växa ur tills jag uppnått min naturliga hårfärg.

Tror det tog 3 år ungefär. Så från och med 2014 vandrade jag runt med min naturliga hårfärg vilken till min stora glädje fortfarande var blond. Gyllenblond. Dock med inslag av snudd på råttfärgat i botten. Jag var fett nöjd med den ändå. Saknade faktiskt inte alls att färga håret. Nu kändes håret friskt och naturligt, vilket var riktigt, riktigt najs.

Men för ett bra tag sedan började jag ändå fundera på att prova mina vingar igen. Kanske blondera slingor. För att få bort nästan-råttfärgen och för att prova nåt nytt, vara lite "äventyrlig", pröva mina vingar på den fronten igen.

Gissa om jag hade beslutsångest när onsdagen kom och jag skulle till frisören och hade bokat in mig för att eventuellt färga håret, allt som behövdes var mitt: "Ja, let's go for it!". 

Och jag gjorde det. Jag lade mitt hår i frisörens händer och hoppades att det skulle bli bra: och det blev det! Frisören var asduktig, håret blev bra och jag är nöjd att jag vågade ta steget. Helt plötsligt känns det som att jag vågar lite allt möjligt. Bara för en liten hårfärgning. Att färga håret på salong var naturligtvis dyrt, men så värt det. Så nu är jag lite blondare än förut, lite så här naturligt blond. Frisören beskrev det så här: "Som du skulle sett ut i augusti om du inte färgat håret." Och ja. Det stämmer nog ganska bra faktiskt.

Likes

Comments

Tja.


Idag har jag:

- Jobbat 9 timmar och 45 minuter.

- Kört i den värsta dimman jag någonsin sett tror jag. Fick typ krypa fram i max 40 på en 70-väg med endast halvljus.

- Duschat mitt nyfärgade hår med silverschampoo. Spännande.

Händelserik dag, o ja.

Hörde en magisk låt på en show häromdagen. Tänkte att jag naturligtvis skulle komma ihåg raden som sjöngs i refrängen och som förmodligen var låtens titel. Desto mer naturligtvis så gjorde jag ju inte det. Rätt synd faktiskt. Nån som har nåt tips? Kvinna som sjöng, handlade förmodligen om kärlek, hon kan ha sjungit "running ...." i refrängen, men jag är inte alls säker. Med de kriterierna borde låten nu vara rätt lättgissad - ellerrrrrrr???

Godnatt.Likes

Comments

​Tjabba!

Syster och hennes pojkvän kommer hem idag, jag tänkte fixa go'lunch, men vi får väl se hur det går. Provade göra efterrätten igår, gick ju sådär kan man säga. Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Gott var det, men konsistensen inte riktigt lika fashionabel som i kokboken. Aja.

Har städat det sista (typ) nu på morgonen, så förhoppningsvis blir de inte bestörta när de kommer hem. Har bokat tåg och åker hem till norr senare ikväll. Blir väl bra det också, även om det varit väldigt skönt att vara ledig. Imorgon blir det jobb! Taggaaaaa :)

Nu har jag dessutom nästan alla data jag behöver för att sätta igång med the schema-making (the roster making or whatever you may call it in English). På tal om engelska så inser jag hur grymt det är att ha fått sig vänner från runtom i världen - igår hade jag en fundering inom engelskan och då frågade jag bara en grammatikduktig engelsk väninna till mig och hon förklarade allt otroligt tydligt och tadaa så fick jag liksom engelskalektion från England direkt. Tack Lacey.

Nä, nu ska jag leka kock. Au revoir!


Likes

Comments

​Good morning sunshine!

Solen skiner idag och jag fick plötsligt lust att fara ut och springa, men får göra det ikväll kanske. För idag ska jag hänga med fina Lisa Minelli, som flyttat till Uppsala för ett tag sedan. Hur gött är det inte att vara i Uppsala alltså? Kul att fara söderut.

Kom hit till ett snudd på helt tomt kylskåp (har fått låna min systers och hennes pojkväns lägenhet medan de är bortresta), men var och handlade igår och tadaa! Så vackert det kan bli med mat. Så idag har jag käkat en betydligt godare frulle än igår. 

Har börjat komma igång med träningen igen efter min lilla sjukperiod - vad som verkligen är sjukt är hur en liten sväng av influensa kan dra ner ens träning. Det är ju flera veckor sedan, ändå har jag som inte riktigt åstadkommit särskilt många bra och effektiva träningspass sedan dess. Men en tripp till Åre och fyra dagars snowboardåkning gjorde susen och denna vecka har både gym och löpning gått mycket bättre. Och jag börjar se resultat igen! Fort går det att lägga på sig det där extra fettet så fort jag inte tränar, men nu börjar det forma till sig igen - så kul! 

Ha det fint idag!


Likes

Comments