Hej!

Onsdag till torsdag denna vecka har jag, tillsammans med ca en tredjedel av min klass, varit på läger under ett dygn. Vi var sista gruppen ut och hade mest otur med vädret, första dagen spöregnade det till och från ända till kvällen. Men vårt humör var ändå rätt på topp och det var mycket skratt!

Det fösta vi gjorde när vi kom dit var att plocka in packningen i lägerhuset, sedan fikade vi med gruppen som "bytte av oss" vilket skedde i spöregn. Därefter lekte vi lite lekar och sedan började vi bygga vindskydd som vi skulle sova i under natten, men eftersom det regnade för mycket under dagen hade vindskydden samlat på sig vatten på 'golvet' vilket gjorde att vi inte kunde sova där så det slutade med att de flesta sov inomhus. Under tiden vi byggde vindskydden förbereddes elden för lunchen och därefter åt vi lunch. Efter lunchen skulle en grupp paddla och då passade jag, Felicia och Kajsa på att trotsa spöregnet och gå till skogen för att plocka svamp, vi fyllde en halv hink på mindre en halvtimme och var dyngsura när vi kom tillbaka!

Vi lekte mer lekar och sedan var det dags för matgruppen att förbereda den vegetariska köttfärssåsen över öppen eld medan vi andra fick koka vår egna pasta i trangiakök. Äntligen blev det uppehåll och vi åt middag, sedan plockade vi undan och förberedde för mörkret. Vi grillade sedan marshmallows och hade frågesport, de flesta gick och la sig 'rätt tidigt'

Dag två började med solsken och bestod till mestadels utav plockande och städande. I och med att vi var den sista gruppen hade vi allt att plocka undan och lasta in i bilar, så som presenningar, rep och triangaköken. Några paddlade i solen och några ramlade i, haha! Vi åt lunch tillsammans och sedan var det dags att åka hem. Dygnet i skogen gick segt, delvis på grund av regnet, delvis på grund av att jag var så förkyld, men den innehöll också mycket skratt med många härliga människor.

Väl hemma har det varit sjukstuga sedan torsdags förmiddag då Anton fick åka hem från jobbet. Vi båda har varit/är dunderförkylda och har knappt orkat göra något, så denna helg lär vara väldigt lugn - förutom storstädningen som behövs göras imorgon.

Hoppas eran vecka helg varit bra.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Sen senast jag skrev har jag hunnit vara hem en gång, min födelsedag har passerat och jag är numera 21! Och den tredje terminen av sex i skolan har börjat.

Den första veckan i skolan handlade om sim och livräddning. Vi lärde oss HLR, skillnaden på hur man gör på barn och vuxna, hur en hjärtstartare fungerar och hur man hjälper någon som satt i halsen, vi hade också livräddning i vatten.

Denna vecka har bjudit på självstudiedagar, litteraturseminarium med risker och säkerhetsprat införd en kommande veckans hajk/läger och en introduktion. Imorgon är det dags för valbara workshop som alla syftar till att lära oss färdigheter inför dygnslägret nästa vecka.

På lägret ska vi sova ute, paddla kanot, göra upp eld och vindskydd, laga mat utomhus och förbereda lite lekar och sådant! Är lite nervös för hur detta ska gå, delvis med migränen och delvis med att väderprognosen ser ut att bara bjuda på regn! Men är också lite exalterad.

Så som ni hör, skolstarten har varit fullt upp, men det är väldigt skönt också!

Likes

Comments

I torsdags kom inte Anton hem ensam efter jobbet. Han hade nämligen hämtat upp mina föräldrar och min lillebror som kommit ner till Göteborg för helgen. Torsdagskvällen spenderade vi hemma, vi åt mat och sen gick Anton och la sig eftersom han skulle jobba på fredagen.

Fredagen medan Anton jobbade tog vi oss ner till trädgårdsföreningen, nordstan och åt lunch på lilla London. Resterade del av dagen var vi alla himla trötta och när Anton kom hem beställde vi pizza.

Lördagen åkte vi först till Volvomuseet och kollade på Volvos bilar genom tiderna, inte det mest intressanta för mig, men det var ändå rätt roligt! Efter museet åkte vi hem, såg en film och gjorde mat. Sedan drog vi vidare till universum där vi var i ungefär en timma och gick runt och testade olika saker och tittade på djur.

Söndagen var vi till bohus fästning en stund och sedan tog vi det mest lugnt. Och måndag morgon åkte de hem.

Likes

Comments

Det är ett tag sedan jag uppdaterade och det jag senast uppdaterat har jag även raderat tillsammans med ett gäng onödiga inlägg. Sist jag uppdaterade (enligt bloggen) är i April, när vi hämtade hem vår nya familjemedlem Bus. Första veckan vi hade henne var hon så skygg att vi aldrig ens såg henne förutom under soffan på dagen. Veckorna därefter bytte hon gömställe till bakom tvättmaskinen, där hon kom fram om vi satt på golvet och inte gjorde hastiga rörelser. Och gömstället bakom tvättmaskinen slutade med att när vi behövde tvätta (efter att ha skjutit upp det föör länge) fick vi lura fram henne med godis.

I skrivande stund har hon bott med oss i 3 månader och nu är hon aldrig bakom tvättmaskinen. Hon pratar, är social och vill inget hellre än att gosa. Hon sover gärna med oss i sängen eller i soffan och enda stunden vi inte ser henne är när hon gått undan till antingen under soffan eller i sitt hus (som jag och @Varjesteg byggde av en kartong). Hon är fortfarande lite skygg för andra människor än mig och Anton, men hon gömmer sig inte så fort det ringer på dörren längre.

Förutom utvecklingen av Bus så har jag också varit med om min första Salstenta och failat, med FYRA poäng (vilket jag vet att jag skrivit om i ett av mina nu raderade inlägg). I Juni fyllde Sandra 20 och Emil 18 och de fick sina presenter under min och Antons resa till Mehede under midsommar. Vi skulle åka på midsommarmorgon och dagen innan blev det väldig kaos i tågtrafiken - lyckligtvis klarade vi oss i tid hem till Mehede. Midsommar firades med min släkt där vi grillade, gubbarna (och mina två fastrar) sköt luftgevär och gubbarna badade badtunna. Min ena faster försökte också starta vattenkrig hela kvällen - vilket är en 'tradition' i vår släkt.

Blev ett långt inlägg, mest för mig själv!

Likes

Comments

Hej!

Har inte haft lust att blogga på sistone, dels för jag inte vet vad jag ska skriva om då de känns som jag enbart gör samma saker, dels för jag haft mycket med skolan och den stressen på sistone.

Men denna vecka har varit ganska lugn, vi pluggade hos mig i måndags, sen hade vi projektarbete och handledning på onsdagen, där dagen kändes alldeles för lång. Torsdagen spenderade jag tillsammans med Sofia efter att vi mött gruppen för ytterligare planering av projektarbetet. Sofia och jag gick sedan en stund på stan, åt thai buffé till lunch och åkte vidare till backaplan där vi åt glass och gick i fler affärer. Dagen avslutades med Ikea innan Anton hämtade upp mig så vi kunde hämta hem vår nya familjemedlem.

En honkatt på 4 år vid namn Bus. Hennes tidigare ägare har gått bort och vi fick förfrågan att ta över henne. Än så länge är hon rätt blyg och vill inte riktigt röra sig runt i lägenheten när vi är vakna, men hon börjar låta oss klappa henne nu, så det är nog bra snart!

I fredags var vi på drängarna i stenkullen, vilket var roligt, men gjorde också att resten av helgen varit slö, vi var iväg till Antons mamma idag för att Anton skulle byta däck på bilen och fikade en snabbis! Måste ägna en tanke åt attacken i Stockholm, känns så himla hemskt att ens behöva skriva det. Vårt fina Sverige, finner inte ens ord för vad människor kan göra och vad världen håller på att bli. #stockholmimitthjärta

Imorgon vankas mer projektarbete!

Likes

Comments

Hej!

Förra helgen var alltså väldigt intensiv. I fredags kom min föräldrar och min bror Emil och hans tjej Fanny till Gråbo. Vi packade, åt hamburgare och sov.

Lördagen började kl 7 med frukost. Därefter åkte Anton tillsammans med mina föräldrar iväg till nya lägenheten och tittade samt hämtade lastbilen medan jag, Emil och Fanny packade det allra sista och gjorde i ordning för flytten.

Vid 20 över 9 var de tillbaka och då började vi direkt bära ut saker. Halv 11 lämnade vi den kaosartade lägenheten och bar på rull mot nya. Vid 12 var allt i lägenheten. Flytten gick förundrans värt fort då nästan allt fick plats i hissen! Tacksam för alla som var med och hjälpte oss!

På kvällen kollade vi på mello med mina föräldrar, Emil och Fanny. Söndag morgon åkte de hem igen och Anton och jag fixade lite till i lägenheten

Likes

Comments

Bild 1 - utsikten från sovrummet // bild 2 - vårt nya kök

Hej!

Igår fick vi alltså nycklarna till lägenheten. Jag var ledig från skolan så åkte för att hämta upp nycklarna, sen åkte jag till Sofia (som ni kan hitta här @Varjesteg ). Vi åt tillsammans och kollade på film och bara umgicks. Efter jag hade varit där några timmar åkte jag för att möta upp Anton som slutade jobbet vid halv 6 och vi åkte för att se lägenheten för första gången med våra egna ögon.

Den var så fruktansvärt fin och utsikten tog nog både mig och Anton med storm. Vi var nog där i en timme och bara gick runt och planerade och tog kort. Fy vad vi längtar till lördag nu!

Likes

Comments

Hej!

Denna nu mera gråa söndag började med sol, lite städ och lite packande (som vanligt 😉 ). Vid 10 åkte vi mot vår nya lägenhet för att smygtitta på bland annat hissen och trappan inför flytten. Hissen är ganska liten vilket gör att de mesta måste bäras 6 våningar upp, tur nog är vi 11 stycken som det ser ut så de ska nog gå bra, men de lär vara kämpigt.

Tyvärr fick vi ju inte se inne i lägenheten än, utan de ska vi försöka göra efter vi hämtat nycklarna på onsdag! 🙈 Tänkt ta lite bilder då med!

Nu när vi är hemma igen har tvättmaskinen gått för fullt, packande av fyra kartonger till och rensande av kläder har också skett. Nu i väntan på maten kollar vi på tv.

I'm done for today 😉

Likes

Comments

Hej!

Lördag var händelserik. Jag och Sandra åkte till Gävle för att fika med Emma och Hanna vid halv 2. Vi pratade massor om skolan och flytt och så vidare. 14.45 började bion så vi begav oss dit och såg fifty shades darker, helt klart värd det.

Efter bion åt vi på mingel och sen tog vi tåget direkt till Uppsala för att gå från station ända till latitude-59 där några personer var.

När vi slutligen drog mot stan igen var tanken att vi skulle hinna med 23.09 tåget hem, vilket vi inte gjorde. Sandra och jag väntade tillsammans med Anton på att Nicke och Alex skulle komma till oss, de tog nästan en timme.. fulla? Maybe 😂 Nicke beställde en hamburgare med 7 hamburgare när de väl kommit fram 😂😭

Haha, det var ändå en lyckad kväll, klockan 01.09 åkte vi från Uppsala och gick och la oss direkt när vi kom hem 👐🏼

Likes

Comments

Hej på er!

Eller god morgon kanske är bättre att säga? Well, jag vaknade inte i "min egen" säng, även fast jag gjorde det ;) Jag är nämligen hemma hemma. Jag åkte från Göteborg igår runt halv 11 och var hemma kl 16. I Uppsala mötte jag Sandra och Nico som nu är här, uppe i mitt rum och sover, men här! Anton jobbar så han kunde tyvärr inte följa med, jag är här från torsdag till söndag och det ska bli skönt! Ska försöka träffa några personer om jag hinner och så ska pappa göra hemmagjord schnitzel för det har jag beställt redan innan jag kom hit ;)

Just nu sitter jag i soffan och kollar på tv, tänkte gå och fixa kaffe och sedan plugga lite medan jag väntar på att Sandra ska vakna, vi får se vad som händer idag, eventuellt åker vi till Gävle, men återstår att se!


Likes

Comments