Hej.

Länge sedan sist. Jag vill komma igång med detta nu. Jag har kommit i form med mina rutiner, UF är igång, gymnasiearbete är igång och festandet är inte lika förekommande.

Jag mår bra. Jag har ambitioner. Jag har definitivt ork, vilket är en främmande känsla för mig.

Idag har jag varit på banken, hos psykologen och optikern. Det låter inte så mycket men min hjärna har gått på högvarv sedan klockan 2 inatt. Jag vaknade pigg som attans vid två och har varit uppe sen dess. Därför måste jag sova.

Det känns ändå skönt för jag har skrivit en "att göra lista" imorgon och det ger mig definitivt mer struktur.

Så här lyder listan:
- Ta medicin
- Tvätta ansikte, borsta tänderna, duscha
- Blogga
- Plocka undan i rummet
- Skriva till sillen, göra det sillen vill
- Att göra lista till UF
- Uppdatera kalender
- Betala faktura.
- Fixa kameran
- Uppdatera lista
- Blogga igen?

Godnatt!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gårdagens planer vart lite av en flopp men jag är ganska nöjd ändå.

- Jag städade inte mitt rum. Helt plötsligt var det dags att åka på match och sedan kom jag inte hem förens vid läggdags.
- Kontakta min kollega gjorde jag inte heller. Lite utav tidigare anledning och även för att det helt undgick mitt minne.
- Jag hann inte planera veckan. Vill köpa en kalender först. Vilket jag inte gjorde igår.
- Jag ska hetspacka snart. Det säger väl allt.
- Vi träffade inte Evve. Hon kom hem för sent från Halmstad så vi får helt enkelt ta det någon annan dag.

Men jag gick på match!
Det slutade 2-0 till Hammarby vilket dock inte var så bra. Jag använder detta som anledning till att allt annat floppade. Efter matchen så ville Anna ta ett glas med mig och Ib, så det slutade med att vi kom hem vid 23-tiden istället för 18-tiden. Jag kom även hem lite småfull, istället för nykter.

Gårdagen var därför sjukt mysig och trevlig, men utan att ha fått dem viktiga sakerna gjorda. Dem som gör att resten av veckan blir både lättare och trevligare. Jag gör alltid så här mot mig själv. Är det helt enkelt mig ADD som spökar eller gäller det här beteendet alla? Är det goda vinet bara för lockande? Ligger det i biologin?

Jag gillar (btw) att skylla mitt beteende på evolutionen.

Vi hade i alla fall en jättetrevlig kväll. Anna och Ib som träffade varandra för första gången kom bra överens och det är alltid kul när pojkvännen blir uppskattad. Mycket givande samtal, såklart främst om fotboll. Nog om gårdagen.Idag blir det klassresa! Nu har jag superbråttom men vi hörs mer sen!

  • 6 readers

Likes

Comments

Idag har jag lite olika saker på schemat. Ib är här efter att ha tagit en spontanare till Stockholm igår. Därför ska jag även umgås med med honom. MEN jag har några "To Do's" då jag är borta imorgon kväll. Och låt oss vara ärliga. Man får sällan saker gjorda när man går i skolan tidigare på dagen.

- Städa mitt rum. När Ib kommer hem till mig så fallet alltid mitt rum ihop. Vi måste hitta en lösning där han kan lägga sina grejer och sedan städa upp det jag stökat ner. När mitt rum är stökigt så är ångesten så mycket närmare och det vill jag förebygga.
- Kontakta min kollega. Jag vill få fart på min karriär nu. Jag vill kunna lansera det för er. Därför så tänkte jag kontakta min kollega och sätta bollen i rullning.
- Planera veckan. Då gäller inte bara skolan och aktiviteter. Jag måste börja ta bloggandet på allvar. Jag måste börja se det som ett jobb. Jag ska sätta larm efter larm som kan hjälpa mig i vardagen.
- Packa. Imorgon åker jag på klassresa! Jag tänkte försöka låta bli att hetspacka imorgon bitti och göra det idag istället.

Jag har även två viktiga aktiviteter idag.
- Match. Jag, pappa och Ib ska på match idag. Det är IFK Göteborg som möter Hammarby och jag är otroligt taggad. Jag tror att Blåvitt kommer spela ett spel där hela laget följer med upp och ner. Blåvitt spelade otroligt disciplinerat i torsdags och förhoppningsvis så har dem lärt sig något av det. Alltså. Ett defensivt spel med mycket tryck framåt från hela laget vid bollinnehav.
- Träffa Evve. Vi ska även träffa Evve ikväll! Hon har varit borta väldigt länge och nu ska jag äntligen få träffa henne. Det ska bli mysigt.

  • 8 readers

Likes

Comments

Hej!
Just nu sitter jag i bilen på väg hem. Det känns väldigt vemodigt. Jag har varit i Göteborg i 6 dagar och det har varit superbra. Jag har varit hemma. Fast i Göteborg. Och nu ska jag komma hem till Stockholm för att direkt börja skolan. Välkomna hösten.

Välkomna hösten..?

Hur gör man det? Det är med en fet sommarlön och höstkläder enligt mig. Men just nu känns det som att hösten kom tidigare än vanligt. Och då spricker min plan. Vad vill jag ens ha för höstkläder? Hjälp.


Skolan däremot. Den är jag taggad till. Sista året. Ett år med Junie, och den klassen som jag har trivts bäst i under mina skolår. Jag fick goda betyg förra året och längtar enormt mycket till att sätta det sista året för ett startskott för framtiden.

Jag är taggad på att ha det sociala liv som skolan för med sig.


Förhoppningsvis så väntar ett telefonmöte under resan till Stockholm. Så ska jag försöka få lite småsaker gjorda medan min bror kör.

Xoxo

Likes

Comments

Sitter i bilen påväg till Sportshopen i Grebbestad med min pojkvän och svärfar. Har inte umgåtts så mycket med min svärfar så det här ska bli superkul!

Likes

Comments

Jag håller på och jobbar på något som är helt fantastiskt (förhoppningsvis), stay tuned!

Snart är jag tillbaka till rutiner. Det känns så bra. Då har jag något att skriva. Det har varit lite torka i livet kan man säga.

Just nu är jag hos pojkvännen i Göteborg och kan inte sova. Det är jobbigt men jag får i alla fall lite saker uträttade. Det är skönt!

Idag (fredag) så var vi på match. I oväder. Blåvitt vann. Slutet gott, allting gott. Forza blåvitt!

Puss

Likes

Comments

Hej.
Igår kraschade jag. Jag skrev ett inlägg över min inspiration över mig själv. Sedan ringde jag ett samtal sol ledde till en panikångestattack och en jävla massor utav tänkande.

Jag vill inte ta upp exakta anledningar just nu eftersom att jag fortfarande inte vet hur jag ska ta itu med detta. Men det kanske löser sig.

Dock gjorde jag misstaget att ringa personen jag inte ska ringa. Nyss. 2 minuter sen. Och ja, när signalerna börjar gå fram så är det för sent för att få något annat än det jag behöver. Idag var telefonen tyst jättelänge innan signalerna gick. Det var som att någon gav mig chansen att lägga på innan det var för sent. Men det gjorde jag inte och nu har 4 signaler gått fram för att sedan höra telefonsvararen. Inget svar.

Aja nya tag imorn! Ny vecka, och den innehåller faktiskt Göteborg och match! Dröm!

Förutom att deppa ihop så har jag sovit hos Frida och sett Blåvitt vinna en match på TVn så helt hopplöst är inte livet iallafall.

xoxo

  • 9 readers

Likes

Comments

Något som jag glömde nämna i tidigare inlägg.


Jag är sjukt stolt över mig själv, jag lyckades tackla min ångest så sjukt bra igår. Efter att jag och Junie hade sagt hejdå igår och jag började rulla bilen hem (det är ingen lång resa, ungefär 15-20 min skulle jag säga,) så kände jag hur ett orosmoln började segla över mig. Jag började tänka en massa tankar, allt mellan att det kan vara inbrottstjuvar hemma till att min pojkvän är otrogen.

Jag vill klargöra att han inte är otrogen, men efter att jag har varit med om det förut så är det nästan alltid så min ångest utspelar sig. jag kan nästan inte hejda mig. Jag får upp bilder om hur det gick till senast, om att situationen kanske är likadan idag, att på tisdag är det exakt två år sedan och att det skulle vara min vanliga otur att det händer just då igen. Att bilderna Ib har snapat ikväll är bilder från hans album osv, osv.

Men den största faktorn till ångest är att jag kanske kommer ha det när jag ska sova. Det blir (såklart) en ond spiral.


Oftast brukar ångesten växa och växa tills jag nästan kan ta på den, tills det jag får för mig är att jag skulle må bäst utav att bara skära ut den där ångestbollen i magen. Eller nej, ångestnystan. För bollar är för intakta. Ångesten är snarare ett stort trassel. Det går inte att reda ut trasslet. Det måste bara slängas. Men hur lätt är det att slänga något som sitter inne i en?


Det som hände när jag kom hem var att Junie ville att jag skulle ringa, och jag kom på andra tankar. Men när vi sedan la på så kröp det såklart tillbaka. Jag låg i min säng och tänkte.
"Vad gör jag nu? Ska jag gå på promenad? - Nej, inte själv på natten en fredag. Ska jag sätta på en film? - Nej, då hinner jag tänka för mycket. Ligga kvar i sängen? - HAHA, då kan jag lika gärna ta ut allt i förväg och slänga något värdefullt i väggen för att sedan hämta rakbladet nu på en gång. Vad i helvete ska jag göra?"
Till slut så bestämde jag mig för att ringa Ib och säga godnatt, han kanske berättar för mig hur bra jag är även fast jag inte bett om det och sedan är det över. Jag är så dum, det är klart han säger något gulligt som att i det här fallet så berättade han att han älskar mig. Men det hjälper ju ändå inte.

Jag säger bestämt och målmedvetet "Jag ska sova nu, godnatt!" för att inte "råka" nämna min ångest. Han satt i bilen och fick skjuts hem, så han kunde inte riktigt snacka, såklart. Och då när han säger:
"Jag kan inte riktigt snacka just nu men skriver när jag är hemma, godnatt, älskar dig!"
Så skriker min ångest "Han vill inte prata med dig!".


Men jag hanterade det. Jag gjorde det. Jag tog tre djupa andetag och sa högt ut i mitt rum att jag ska skärpa mig, att jag duger, att jag är älskad, bäst och att jag kan visst somna. Jag har varit uppe sedan klockan sex på morgonen och att jag visst kan somna. Att om jag bara spelar lite mer mobilspel och funderar på varför fiskar inte sjunker så är morgondagen nära.

Wow säger jag bara. Jag är så bra. Jag gjorde det.

Jag tror att jag för första gången i mitt liv lyckades hindra panikångest av bara tankekraft. Jag ska verkligen ta med det här tills ikväll och alla kvällar efter det. Jag lyckades gå igenom min ångest och jobba bort den utan att skada mig själv, utan att göra sönder något och utan att ta ut det på Ib. Tack. Tack.


Kärlek!

Likes

Comments

Nu vaknade jag precis efter rätt lugn fredag. Det blir så när man har brist på pengar. Det jag gjorde var att hämta upp Junie vid 19-tiden och sedan drog vi till en strand och bara satt och prata.

Vi hade det supermysigt och det var en givande kväll. När jag kom hem så var jag grovt trött så jag skulle bara fixa mig o fylla vattenflaskan innan sömn. Tror ni inte jag välter ett glas Oboy? Över golvet o nattduksbordet o hela köret. Men jag hade bara den här känslan när man inte orkar göra en big deal utav det så jag bara slängde massa papper överallt. Får väl fixa det lite bättre idag.

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Jag tänkte iallafall skriva lite tidsinställda inlägg. Jag har lite idéer.

xoxo

Likes

Comments

Idag har varit bra. Bättre än förväntat.

Idag har jag varit på jobbet och umgåtts med min kära vän Elin.
Efter att jag och Frida var ute och leta pokemons i 1,5 timme innan vi gick och la oss igår så sov vi riktigt gott. Det satt väldigt bra efter en period med lite djupsömn om nätterna. Den goda sömnen kan ha gjort mig mer effektiv på jobbet idag men det är osäkert i och med att det kan ha varit så att jag bara hade mindre att göra idag.

På lunchen satt jag på bryggan i Marievik och åt middag med podd i lurarna. Det var väldigt mysigt men podden skapade en väldigt mörk omgivning. Jag lyssnade på P3 Dokumentär om Utöya och det är så gripande och så hemskt.

All respekt till alla som har en koppling till den händelsen. All respekt till dessa starka människor som är här idag och dem som inte är det.

Att lyssna på något så gripande sätter spår i en. Det var likadant när jag lyssnade på Diskoteksbranden i Göteborg. Jag tror däremot att det är viktigt att engagera sig. För mig är det viktigt att vara medveten för att veta vad vi inte ska göra om och för att hedra alla starka personer som blivit drabbade.


Efter jobbet så åkte jag hem för att ladda skriva klart det tidigare blogginlägget och sedan bli upphämtad av Elin. Hon skaffade körkort för inte alls länge sedan så det är härligt att hon kan skjutsa runt mig lite när jag är trött på pedalerna.

När hon hade hämtat upp mig så åkte vi och åt Japanskt. Det var riktigt mysigt! Hon åker bort i 3 veckor nu så det känns skönt att hinna träffas innan dess. Efter maten så gick vi självklart ett varv runt Vällingby och leta pokemons. Jag började med det igår i samband med att jag fick tillbaka min mobil då och är fullkomligt fast. Jag kom i alla fall hem vid 8-tiden.


Vad gäller mitt psyke så har jag haft en otroligt bra vecka och vilket flyt jag har haft. Ingen andnöd, inga onda tankar och ett stort utrymme för inspiration. Tack till mig själv och min omgivning!


Nu ska jag försöka slita mig från Adam och Eva så att jag får min sömn inatt. Godnatt!

Lite sunkiga bilder men åh vad gott och härligt det var.

Likes

Comments