Jag har känt mig väldigt vemodig idag. Om jag är med mig själv för länge blir det lätt att jag tänker på döden och blir en mega hypokondriker. Det är verkligen någonting som jag lider av och som drar ner min livskvalitet i vissa stunder. Ibland kan det bli en så stor oro att jag vill krypa ur mitt eget skinn och känner mig liksom fängslad med min oro och ångest. Nu låter detta jättedeppigt, och jag har det ju inte alltid såhär. Jag tror att det beror på ett gäng olika saker att jag känner såhär, men det började i somras och total eskalerade när jag flyttade hit till Sundsvall. När jag fyllde 20 fick jag en helt annan syn på döden än vad jag hade förut. Jag kände att mitt liv sakta men säkert tickade mot döden, och fick verkligen smaka på riktig dödsångest.

Jag inser själv att detta är extremt osunt och att det inte bara drabbar mig utan även mina närmsta också. Min mamma sa en gång att jag behöver helt få bort fokus på mig själv för att minska dessa tankar. Just nu lyssnar jag på musik, poddar, radio, tvn eller netflix under hela min vakna tid för att jag är så rädd att behöva vara ensam med mina egna tankar, vilket gör att jag liksom förtränger dom. När jag skriver det såhär låter det verkligen som att jag är allvarligt störd eller bara att jag inte vågar ta tag i problemet från grunden. Jag är inte så deppig som det låter i detta inlägg jag lovar.

Är det någon annan som känner såhär? Eller är det bara jag som är knäpp? haha

Men.... on a more positive note: Jag tycker att bloggen har hjälpt mig lite med att ta bort fokus från mina dåliga tankar. Här reflekterar jag över mina dagar och tankar i skrift, och det ger ett annat perspektiv på det. Mitt liv är jättebra, och jag måste verkligen sluta oroa mig för döden. Jag vill verkligen inte minnas my 20's som en oas av oro och ångest. haha nej fy så deppigt.
Idag har jag pluggat hela dagen och känner mig rätt klar. Det jag inte kan kan jag bara inte, och det är jag okej med. Det känns inte som att jag kommer att få A på tentan, men inte heller som att jag kommer att få F. Så jag får helt enkelt bara vänta tills imorgon och hoppas på det bästa att tentan inte är allt för konstig. Mitt självförtroende i matte har verkligen höjts. Jag önskar att jag hade lagt ner mer tid på matten i gymnasiet, och att jag hade insett att om man verkligen pluggade matte så går det väldigt bra. Nu älskar jag matte, och efter all fysik kändes det som en stor lättnad att få gå tillbaka till matten. Typ som att matten välkomnade mig med en varm kram. Det låter väldigt konstigt, men jag tycker att det är harmoniskt att räkna matte.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på ännu en Disneyfilm. Det är bra pepp inför tentan imorgon. Åter igen... Håll tummarna för mig (!!)

Jag uppdaterar er imorgon efter tentan.


Stor kram från mig <3

Hur det ser ut vid mitt köksbord 90 % av tiden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En god morgon sätter ord på hur min morgon har varit.

Klockan 05:50 ringde alarmet imorse, och jag skulle ljuga om jag sa att jag var taggad på att gå upp då. Jag tror aldrig att jag har sett större påsar under mina ögon, och som en zombie pulsade jag igenom snön ner till gymmet.

Det var inte förs än de satte igång hög musik på passet som jag kvicknade till. Det var förvånansvärt mycket folk på gymmet för att vara så tidigt, men jag kan förstå tjusningen med att starta dagen med ett träningspass. Passet var verkligen jättejobbigt, och alla muskler i kroppen skrek av utmattning och känns helt möra nu. Det var som att man inte alls hade samma kraft på morgonen, men det gjorde att jag tyckte att det var jobbigare än vanligt. (vilket är bra)

Passet var klart klockan 07:15, så innan klockan 08:00 hade jag hunnit träna, duscha och fixat frukost. Den såg ni inte komma va? Det är inte varje onsdagsmorgon det händer.Till frukost blev det två skinkmackor med gurka och en kiwi.

Nu ska jag spendera resten av dagen med näsan i matteboken. Jag ska sätta på mig mina mysigaste kläder och dricka lite varm oboy. Jag gillar att göra plugget till något mysigt. Det känns så himla skönt att jag är klar med träningen idag och att jag inte har något annat att göra idag förutom att plugga. Har tänkt att plugga fram tills klockan sex ikväll och sedan bara ta det lugnt och gå och lägga mig väldigt tidigt.Jag hoppas att ni får en väldigt bra Onsdag. Jag kanske skriver här lite senare idag om jag behöver ta en pluggpaus. Annars skriver jag ikväll när jag är klar.

Kram på er!

Likes

Comments

Nu ska jag snart krypa ner i sängen, ringa min älskade pojkvän och kolla på en Disney film. Det kanske låter väldigt udda att kolla på Disney filmer... men det är väldigt mysigt och skönt att slippa tänka på handlingen. Jag ska titta på "Kejsarens nya stil". Jag vet inte hur många gånger jag och min bror drogade den när vi var små. Åh jag och min lilla lillebror. Vi var verkligen bästisar och gjorde allt tillsammans när vi var små <3 Världens bästa lillebror har jag.

Innan jag tog mig ut i stormen och gick till gymmet, gjorde jag iordning en väldigt simpel lax och pesto pasta. Den goda pastan gav mig dock håll på träningen, så det blev att jag tog det väldigt lugnt. Jag sparar mig till morgondagens pass.


Status på mig just nu är....... lycklig!

Den senaste veckan har jag verkligen känt mig lycklig. Jag kan uppleva att jag befinner mig i olika "kapitel" i mitt liv hela tiden, och har alltid en speciell känsla under alla dessa perioder. Just nu har jag en ganska udda känsla, men i en positiv bemärkelse. Jag är så glad att jag får plugga basåret här i Sundsvall, och att det gått så bra hittills. Jag är så fruktansvärt kär i min pojkvän. Även fast vi har varit tillsammans i över två år så känner jag mig nykär. Jag har verkligen världens bästa familj, och så himla fina vänner.

När jag är såhär glad vill jag bara boka en massa resor och njuta av livet. Jag och Emelie har pratat om att ta en weekend i London till våren, men det beror på om hon kan få ledigt från jobbet osv. Jag hoppas verkligen att det blir av. Det hade varit så sjukt kul att åka till London med henne. Hon är en väldigt bra resekompis, och vi hade det jättebra när vi var på Mallorca tillsammans.

Jag blir alltid så rädd att jag ska börja må dåligt när jag mår såhär bra. Nästan som att något dåligt kommer att hända och ta detta ifrån mig. (kanske underkänt på båda tentorna) haha

Likes

Comments

Förlåt för att jag har uppdaterat så sent inpå dagen de senaste dagarna, men jag har haft mycket för mig så hinner inte uppdatera bloggen lika mycket som jag hade velat. Om jag hade fått bestämma så hade jag skrivit här typ sex gånger om dagen haha. Men då skulle ni nog hinna tröttna på mig.

Så vad har jag gjort idag? Idag var jag på årets första föreläsning som var en repetition på matten tills tentan på torsdag. Innan föreläsningen tog jag mig tiden att tvätta alla mina smink borstar... jag borde kanske ha pluggat, men kände att jag ville göra något annat än att bara stirra ner i en bok.

Nu ska jag käka en tidig middag och sedan ta mig iväg till gymmet. Det känns alltid hemskt att gå dit, men när man väl står i omklädningsrummet får jag jättemycket energi, och allt känns toppen.

Träningen betyder väldigt mycket för mig. Aldrig för att jag strävat efter någon viktnedgång då jag är väldigt nöjd med hur min kropp är och ser ut. Jag behöver träningen för att känna mig pigg, motiverad och för att orka med skolan. Det värsta jag vet är att sitta still en hel dag och känna att man inte ens rört på sig.

Träning har alltid varit en stor del av mitt liv och en självklarhet i min vardag. Jag spelade fotboll från att jag var sex år gammal tills mitt utbytesår i USA, och efter det har jag gymmat ungefär tre gånger i veckan. För mig är resultat inte jätteviktigt, utan jag tränar mest för att det är kul och för att jag mår bra av det, men jag vill bygga lite mer muskler. Så jag ska försöka fokusera lite mer på det och satsa lite mer på träningen.

Sååååå hör och häpna, imorgon har jag bokat in mig på ett Body pump pass klockan 06:30(!!)..... Om jag klarar av att gå upp så tidigt.

Vi hörs senare ikväll

Just nu under tenta veckan hinner jag inte uppdatera några nya bilder, för jag har inte så mycket att ta kort på. Efter den här veckan kommer det att ändras, jag lovar. :)

Ovan är lite bilder som passar in på träningsschemat. Och ja jag hade en navel piercing förut... Jag tog den när jag var fjorton år, tog ut den... och piercade den igen två år efter och tog sedan ut den igen. haha. Nu har jag ett inte så vackert hål ovanför naveln.... man lär sig av sina misstag.

Likes

Comments

När jag kom till gymmet fanns det en plats kvar på spinning passet som precis skulle börja, så jag tänkte att det skulle vara kul med 45 minuters spinning. Det var sjukt jobbigt och benen brann, men helt plötsligt satte instruktören på sin mikrofon på högsta volym så det kändes som att mina trumhinnor buktades inåt av det höga ljudet. Det gjorde så pass ont i öronen att jag var tvungen att gå därifrån innan passet var slut. Efter passet hörde jag ett tjut i öronen ett tag. Jag hade ju självklart kunnat be henne sänka ljudet och musiken lite, men jag ville inte vara den osköna personen som klagar på sånt haha. När jag gick fick jag dock dåligt samvete för att hon kanske skulle tro att jag inte tyckte att hon var bra, för det var hon.

Resten av kvällen tittade jag på "outsiders" och pluggade matte, och just nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Alla lampor är tända utanför mitt sovrum, radion står på och min dörr är stängd. Jag var så fruktansvärt mörkrädd när jag flyttade hit. De första dagarna var verkligen jobbiga. Det är jobbigt att inte känna sig trygg i sitt egna hem, men nu har det blivit mycket bättre. Jag behöver dock alltid ha alla lampor tända, radion på och dörren stängd varje natt. Annars tycker jag att det känns jätte obehagligt. Man känner sig så löjlig som är 21 år gammal och mörkrädd. Jag har nog bara sett för många skräckfilmer.

Likes

Comments

Imorse handlade det bara om att peppa mig själv till max och försöka hålla nerverna i schack. Jag hade väldigt svårt att äta frukost för nervositeten gjorde mig väldigt illamående.

Fysiktentan är något jag fasat inför sen kursen startade och jag har sett på den här dagen som en domedag. MEN jag tog mig igenom den!! Fem timmar senare hade jag svarat på alla frågor och kände mig väldigt stolt över mig själv. Den första delen av tentan kändes inte alls speciellt bra, och det känns som att det är på håret ifall jag ska få godkänt på den delen eller inte. Den andra delen kändes dock helt okej... Jag håller alla tummar i världen för att jag ska få godkänt. Det värsta som kan hända är en omtenta... och det är inte hela världen :)

På torsdag är det nya tag med matte tenta. Så resterande dagar fram tills då blir det att plugga från morgon till kväll. Såhär kommer min vecka ungefär att se ut:

Måndag:

Tentamen i Fysik sedan gå på veckans första träningspass. Det blir nog bara att springa eller liknande för att komma igång igen. Sedan blir det att plugga matte fram tills det är dags att sova.

Tisdag:

Plugga matte, och gå på den sista föreläsningen innan matte tentan. Förhoppningsvis hinna träffa Annie. Träna! Ska man orka med ett body pump pass 06:30....? Kanske ett skönt sätt att starta dagen på haha.

Onsdag:

Ha jätteångest över tentan.... haha nej men då ska jag verkligen ha sett till att jag kan ALLT och inte känna mig det minsta nervös inför torsdagen. Kanske träna... vi får se hur allt känns då.

Torsdag:

TENTA (!!) och förhoppningsvis göra något kul med tjejerna efter tentan och fira att denna vecka är över.

Fredag:

Jobba på Ica MAXI i minihuset från 15-20. Sen försöka hinna hem till Amanda för middag och sedan utgång på kåren.

Lördag:

Inga planer faktiskt.... får se om någon har lust att hänga med mig. Annars kanske hitta på något roligt själv. Eller juste! Jag, Lydia och Malin ska förhoppningsvis storhandla inför Ski week.

Söndag:

Klockan 12:00 drar vi iväg till Vemdalen!!! WOHO! vad välbehövligt det är just nu. Jag är grymt taggad.


En gammal bild från två somrar sedan när jag och en av mina bästa amerikanska vänner Sabrina var på Google headquarters i Silicon Valley. Tycker denna bild passar. Tummen upp och massa kärlek till mig själv som skrev tentan idag. Är grymt stolt oavsett om det blir omtenta eller inte.

Heja mig!!

Nu har min blogg existerat i en vecka, och jag är så otroligt glad att jag skapade den. Det är så himla roligt att blogga. Det är också så himla kul att folk faktiskt läser den. Tack alla ni fina för att ni vill läsa om mitt lilla liv <3​ 

Likes

Comments

Just nu ligger jag i min säng nyduschad och insmord med mina favorit krämer och kollar halvt på Modern Family. Den här dagen har varit väldigt lång. Efter jobbet åkte jag som sagt hem till Amanda för att plugga det sista innan tentan. Hon och Micke bjöd på entrecote och klyftpotatis med bea, som var så gott!

Jag älskar att vara hemma hos Amanda för de bor så himla mysigt och fint. Jag är jätteglad att ha fått så fina vänner här i Sundsvall. Plugget gick iallafall väldigt bra tycker jag, och fick mig lite lugnare inför tentan imorgon.

När jag kom hem tog jag mig en lång dusch och la en inpackning i håret. Sedan städade jag rummet, för det är viktigt för mig att rummet är städat och att det är fräscht runt omkring mig innan jag ska skriva en tenta eller göra något som jag blir väldigt nervös av. Det känns som att jag kan få mer ro i själen om allt är organiserat och rent i min omgivning, så att det kan bli detsamma i mitt huvud. Nu ska jag försöka få en lång natts sömn så att jag är pigg imorgon. Håll alla tummar ni kan för mig!! Klockan 08.00 sätter tentan igång.

Hoppas att ni har haft en jättebra helg och att ni får en bra start på veckan imorgon. <3

Puss och kram på er.

Deras fina, mysiga lägenhet.

Och den goda pre tenta middagen

Likes

Comments

Min dag började 05:30, men trots cirka fyra-fem timmars sömn så vaknade jag på strålande humör. En av mina gulliga kollegor hämtade mig klockan sex så att vi skulle hinna äta frukost på jobbet innan vi började vid sju.
De första timmarna flög förbi. Vi lyssnade på musik, pratade och plockade lite och det var verkligen helt dött i butiken. Det kändes som att jag fick 100% OB av att bara hänga.
Idag har jag känt mig väldigt glad och energisk. Jag tror att det beror på att jag vet att tentan är imorgon och jag är glad att den snart är över.
Jag, Malin och Lydia (några tjejer i min klass) pratade ihop oss lite idag om ski week. Tydligen är det en fyrbäddars lägenhet som vi ska bo i. Så det lär bli vi tre plus någon till som ska bo ihop. Jag blev så taggad när jag såg att det ska vara strålande sol när vi är där, men -21 grader (!!!!???)
Jag minns när vi var på skidresa i Idre med Norra Real när jag var sexton år gammal. Då var det ungefär -20 grader och gick knappt att åka skidor. Herregud vad kul vi hade det i Idre. Årskursen efter oss fick inte åka på den resan för att bilder från vårt år läckte ut till deras föräldrar.... så let’s just say att vi hade vääääldigt kul haha
Ibland känner jag mig som en 30 åring och glömmer att jag bara är 21! Det är dags för mig att sluta ta livet på så stort allvar. Ski week blir ett perfekt tillfälle för mig att bara vara 21 på. Afterski, skidor, egna stugor och klasskompisarna.... och inga föreläsningar.... det kan ju inte bli annat än kul?

Här är några bilder från när vi var i Idre 2013.

Nedan är bild ifrån Vemdalen förra året

Och bilder från Vemdalen iår

Just nu är jag påväg till Amanda för att plugga den sista av fysiken! Jag hoppas att jag känner mig lite tryggare inför imorgon när jag kommer hem ikväll.

Likes

Comments

Om jag är frisk efter denna helg är det ett mirakel. Jag vet inte hur många människor som nyst och hostat på mig idag i kassan på Ica Maxi. En mamma envisades med att hennes väldigt förkylda lilla son skulle ge mig hundralappen direkt efter att han petat sig själv i näsan..... tur att jag inte har bacillskräck.
Jag har inte varit sjuk på ett helt år. Senaste gången jag var sjuk var när jag satt på flyget till Nya Zeeland för nästan exakt ett år sedan. Men jag blir nästan aldrig förkyld. Jag får istället massa andra konstiga sjukdomar som spottsten, körtelfeber och brutal vinterkräksjuka.

Ibland tror jag att min kropp på något vis vet att om jag blir sjuk så havererar mitt liv lite gran. Ingen träning och inget plugg... vad skulle det ens finnas kvar av mitt liv då? Därför har den valt att ha bästa immunförsvaret.
En sån här grej hände på Bali också. Jag har haft mycket problem med min mage i cirka 6 års tid. När alla då blev riktigt sjuka av matförgiftning/magsjuka så tror jag att min mage tänkte ”nä men detta kan jag väl ändå skona henne ifrån... I’ve put her through enough” så jag var den enda som höll mig frisk från det.

Det kanske bara är jag som har dessa konstiga tankar. Haha jag har en del konstiga fix idéer som lär visas här på bloggen. Nu måste jag gå och lägga mig. Min kollega plockar upp mig klockan 06:00 imorgonbitti för ett till pass på Ica. Efter jobbet ska jag hem till Amanda för att gå igenom lite sista fysik innan tentan på måndag.
Puss och kram på er!

Likes

Comments

Just nu sitter jag på bussen påväg till Birsta. Idag jobbar jag på Ica Maxi från 11 till 19 så ett ganska långt pass. Jag är så himla tacksam för mitt jobb, då det både är väldigt roligt och välbehövligt. Nu kan jag varje månad lägga undan min lön och sedan leva på CSN resten av månaden.

Igår var en ganska meningslös dag. Det var jättemysigt att få träffa mina morföräldrar igen, men jag var tvungen att plugga en större del av kvällen. Plugget gick verkligen inte alls bra. Tankarna var på helt andra ställen och jag kom liksom inte riktigt igång eller lärde mig något mer känner jag.

Jag la mig i sängen vid klockan nio och kollade på talang på TV4 play. Slutade med att jag storgrät ungefär tre gånger. Jag blir så extremt blödig när människor lyckas. Speciellt om det är barn och så kommer deras föräldrar ut och gråter av stolthet. Så himla fint. Jag kan även få gråten i halsen av att bara se fina reklamer.

Inatt sov jag verkligen som en stock. Sjukaste var att när jag befann mig i halv vaket, halv sovande tillstånd så hörde jag min pappas röst i mitt huvud, och var helt säker på att han stod i mitt rum. Haha jättekonstigt var det. Säkert för att jag pratade i telefon med honom precis innan jag skulle somna.

Btw så är det -17 grader idag i Sundsvall.... det gick inte att andas genom näsan utomhus utan att näsborrarna liksom frös fast haha

Hoppas att ni får en roligare lördag än vad jag får idag :)
Kram på er

Likes

Comments