De senaste dagarna har jag varit i Ruka med familj och vänner. Det är en plats som jag verkligen tycker om. Det finns ju ett ordspråk som lyder ungefär så här, "hemmet är där hjärtat bor". Hälften av mitt hjärta bor helt klart i Ruka. Första gången jag var där var sommaren 2009 och sedan dess har vi åkt dit varje år. Det här året blev det till och med två gånger, i februari och nu i oktober.

Ruka är kanske mest känt för sitt skidcentrum. Det är nog också därför vi far dit, för att åka slalom och snowboard. Men nu när vi var dit på hösten var vi där för att vandra.

På torsdag gick vi uppför en slalombacke, utsikten var otroligt vacker (dock så var det lite dimmigt). Senare på kvällen for vi och bowlade.

På fredag gick vi Pieni Karhunkierros (lilla björnstigen på svenska). Det är en vandringsled på ca. 12 km.

På lördag gick vi uppför ett berg till ett stort hål som vi alltid har kallat för björnidet. (Det är inget björnide men det ser ut som att det kunde vara ett). På eftermiddagen åkte vi snowboard för de hade öppnat en backe. Det var superkul att stå på brädan igen, men lite ovant eftersom det var första gången för den här säsongen.

På söndag före vi for hem fick vi besök av några renar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var jag och Emma på cafe'. Jag tror att det är ganska nytt och vi hade inte varit där förut. Cafe'et var jättelitet med bara 4-5 bord. På varje bord fanns det ljus, det gjorde att stämningen var riktigt mysig. Dit vill man fara flera gånger. "Enjoy the little things in life for one day you'll look back and realize they were the big things"


Likes

Comments

Idag har jag inte gjort något vettigt, bara legat i min säng med datorn i famnen. Jag har kollat en massa Youtubevideor, mest jul-vloggar (vlogmas). Jag börjar redan längta lite till julen. Det är en så mysig högtid.

Jag tittade också på filmen "Allegiant" (tredje filmen i en trilogi). Jag har läst boken och den tyckte jag om, men filmen var på så många sätt olik boken. Jag blev lite besviken på filmen men den var ju inte superdålig.

Ikväll var jag med mamma till stan. (Vi bor utanför en liten stad och ikväll började jag fundera på hur många rondeller det egentligen finns där. De bygger nya hela tiden, några av dem är helt onödiga enligt mig) Men i alla fall så köpte jag en ansiktskräm. Den förra jag hade började jag reagera på så jag behövde en ny. Jag hoppas att den här är bättre.

Ha det bra och njut av höstlovet!


Likes

Comments

Jaa! Nu har jag äntligen höstlov. Det betyder att jag kan sova hur länge jag vill på morgnarna 😉. Jag har lånat två böcker från biblioteket som jag ska läsa nu på höstlovet, Girl Online och Girl Online on tour. Det är en av mina favorit-youtubers, Zoella, som skrivit dem. Hon har även skrivit en tredje bok, Girl Online going solo, som borde komma ut i november om jag inte minns helt fel. Jag hoppas att jag också kommer att kunna få tag på den här i Finland.

Om du inte har något inplanerat inför höstlovet, gå till biblioteket och låna en bok som ser intressant ut. Det är så mysigt att sitta och läsa på på höstkvällarna med tända ljus i rummet.


Likes

Comments

Bloggen har lämnat åt sidan för jag har haft så mycket att göra. Jag har haft många läxor, några förhör, ett prov osv. Jag har helt enkelt inte hunnit blogga.

I helgen har jag kalasat en hel del för lillsyrran fyllde år. Vi har haft både barnkalas och släktkalas. På lördag kväll var jag och mina kompisar på US. Det var en superbra och väldigt intressant "föreläsning" eller vad jag ska kalla det.

Jag hoppas att denna vecka blir lite lugnare. Jag har dock ett prov på torsdag, men det borde inte vara så svårt. 


Likes

Comments

Rebecka fyllde år för någon vecka sedan. Så igår hade vi hyrt en gymnastiksal för att överraska henne. Linnea hämtade henne när vi hade ordnat klart i gymnastiksalen. Rebecka trodde dock att de skulle ut på en fotorunda. När de kom till skolan fick hon en ögonbindel och blev ledd in till gymnastiksalen.

Där spelade vi en grattis-sång på hög volym, hon blev riktigt överraskad. Vi hade gjort en hinderbana som hon måste utföra med ögonbindeln på. En liten "fotostudio" hade vi också fixat i etta hörnet av gymnastiksalen. Jag hade en bra kväll och Rebecka jag hoppas att du också hade det roligt!

​Det här är bara en del av det vi åt

Likes

Comments

Ursäkta för dålig uppdatering, jag har bara inte haft tid att blogga.

På onsdagskvällen var jag till min gamla lågstadieskola med min familj. Mina två småsyskon går där och hela veckan har de haft elever från andra länder på besök. Det är något projekt som skolan är med i. På onsdag hade de en utekväll på skolan så att vi också skulle få träffa de utländska eleverna och lärarna. Det var en helt okej kväll. Jag tänkte mest på att jag hade ett prov nästa dag som jag inte hunnit öva på.

På torsdag hade jag provet och det gick faktiskt ganska bra. Det var i ämnet elteknik. På kvällen var jag som vanligt på jumppa. Det var roligt men tungt.

På fredag kväll skötte jag min lillsyrra och två av mina kusiner. När de for hem kom mina kompisar hit. Vi gjorde nästan ingenting för flera av oss var så trötta efter skolveckan.

Igår var jag med familjen till villan. Vi städade undan och ställde till inför vintern. Vi klöv den sista veden, tog upp bryggan, tömde vattentunnan osv. På kvällen for jag och mina kompisar till en grillstuga. Vi hade tänkt grilla marshmallows och ha det riktigt mysigt. Men när vi kom dit var det fullt så vi fick svänga om. I stället for vi till Linas och var där hela kvällen.

Grattis till dig om du orkade läsa allt! Det blev ett lite flummigt inlägg 😂.

Tyvärr har jag bara fotat en bild under hela veckan. Det var när jag spelade råttfälla med min kusin Malva.

Likes

Comments

Många tycker att hösten är lång, kall och mörk. Andra tycker att den är riktigt mysig. De tänder doftljus och tar på sig tjocka tröjor och stora halsdukar. Jag tror att jag är där mittemellan någonstans. Jag tycker inte om att köra till skolan i höstkölden. Det är inte alls roligt att komma dit genomfrusen. Däremot tycker jag om höstkvällarna. Det är så mysigt med tända ljus och eld i spisen. I höst kommer ni nog också att få se mig gå runt i stora och tjocka halsdukar. Hösten kommer lite blandade känslor, men jag hoppas att alla har någonting som de gillar med den.


Igår åt vi donkken-mat framför brasan hos Evelina, det var mysigt!

Likes

Comments