Igår fick även jag sommarlov, såå skönt. Det är nästan läskigt hur fort årskurs 1 var förbi, nu har jag alltså gått 1/3 av yrkesskolan, det är helt sjukt.

Jag ser fram emot denna sommar, den kommer garanterat att bli rolig. Jag har ett par små "resor" inplanerade både med kompisar och med familjen. Sommararbeta ska jag också göra men först mot slutet av sommaren. Det här kommer att bli bra!

Ha det bäst & njut av sommarlovet så länge det varar!! Här får ni några bilder från den senaste tiden.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På torsdag körde jag båt för första gången i år, lite spännande men sååå roligt. Vi körde till en liten allmän holme där vi var hela kvällen.

Igår körde jag och Ellen till stan för att se på solnedgången. När solen gått ner for vi till mäccen och köpte pommes. Sedan körde vi vidare till Gertrudsbron och dit kom också Linnea & Rebecka. Jag älskar spontana kvällar som denna.

Likes

Comments

Har nu varit på Lia i två veckor. Det är superkul, jag trivs verkligen på stället där jag är. Bloggen har lämnat lite åt sidan just p.g.a. Lian. Jag börjar kl. 7 och slutar halv 4 varje dag (må-fre), så jag har inte riktigt haft tid till att blogga eller över huvud taget haft så mycket att blogga om.

I helg har vår kusin Elin sovit här. Eller det var meningen att hon kulle sova här hela helgen, men jag började spy igår kväll så då var hon tvungen att åka hem. Det är såå typiskt mig. Jag är nästan aldrig sjuk, har inte haft kräksjuka sedan jag var ca. 10 år. Men nu bara för att vi skulle ha en sleepover och jag ska vara på Lia så blir jag sjuk. Nåjaa vi hann ju i alla fall tillbringa fredag kväll och lördag tillsammans. Jag mår nog mycket bättre nu så förhoppningsvis behöver ja bara vara hemma från Lian på måndag.

Ni får en bild från förra helgen i brist på annat.

Likes

Comments

Idag hade jag min sista skoldag på ettan. Imorgon far vi på Lia, det har vi i 3 veckor och sedan är det SOMMARLOV!! Tänk att jag redan har gått ett läsår i Optima, det känns helt sjukt, tiden har gått såå fort.

När jag gick på nian och vi sökte in till nästa skola var jag så osäker. Vad skulle jag välja och hur skulle jag kunna veta vad jag ville bli när jag fick info-blanketten om nästa skola i min hand? Det var ju många som var stensäkra på vad de ville bli, men jag var verkligen inte en av dem.

I slutet av sjuan var det en lärare som frågade av mig om jag skulle bli elmontör. Jag hade valt metallslöjd och elektronik i stället för handarbete sista perioden, det var säkert därför hon frågade. Mitt svar var nej, på sjuan ville jag nämligen bli socionom. Jag tyckte verkligen om elektronik-kursen och valde det som tillval också på åttan och nian. Dock var det lite småpetigt så jag började fundera på hur det skulle vara att få koppla med lite större kablar. Det var en tanke som jag inte riktigt kunde släppa taget om, tänk om jag skulle bli elmontör iallafall.

Jag velade fram och tillbaka mellan Kronoby gymnasium och Optimas el- och automationslinje. Optima var nog den skola jag hellre ville till, men jag var rädd för vad andra skulle tycka om mig. Det som jag var mest rädd för var vad mina i så fall blivande klasskompisar skulle tycka. Jag hade ju nästan ingen erfarenhet av elarbeten och var därför rädd för att göra bort mig inför dem. Till sist valde jag ju Optima kombinerat med gymnasiet, men jag var osäker på mitt val enda tills jag hade gått nästan halva ettan.

Men nu står jag här och det är över ett år sedan jag valde skola. Det känns helt rätt och jag är glad över att jag inte lyssnade på mina rädslor. Jag hoppas att det är inom den här branschen jag börjar jobba i framtiden, men det återstår att se.

"Mina tankar är inte era tankar, och era era vägar är inte mina väger, säger Herren. Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar" Jes 55:8-9

Likes

Comments

På tisdag var jag på årets första joggingrunda. Det blev 6,2 km, helt okej för att vara första gången i år. Som ni säkert förstår är jag inget proffs på att springa när jag börjar så här sent. Jag springer bara för att det är roligt.

På onsdag var jag och Emma och lyssnade på när två av våra kompisar hade ett uppträdande med sin klass. De har haft musikperiod på gymnasiet och det var ett vackert uppträdande. De var alla så bra på att sjunga.

På torsdag var jag som vanligt på torsdagsjumppan. Vi inledde utomhussäsongen för vi hade inte hyrt gymnastiksalen längre än till sista april. Det är såå härligt att träna utomhus, speciellt när det är vackert väder som det var på torsdag.

Igår var min klass till Kotipizza på lunch. Det var nämligen sista dagen före årskurs 2 vi alla var tillsammans. Nästa vecka far vi på Lia och det har vi enda tills vi får sommarlov. Jag tycker såå mycket om min klass, jag kommer att sakna dem allihop!

Efter skolan for jag och kompisarna in till stan. Det var marknad så vi ville köpa godisremmar. Vi var också och köpte glass och satt och åt i solen. Det var verkligen sommarvärme här igår. På kvällen var vi hos Ellen.

Likes

Comments

Vi firade första maj på Replot med två av pappas bröder, (deras familjer) och Emmas familj. Det var en superrolig dag (och solen sken!!). Vi vandrade på vandringsleder (ca 7 km.), grillade hamburgare och åt munkar & mjöd. Vi var också upp i utkikstornet Saltkaret.

När vi kom hem for vi till stan och köpte lösglass. Det är en tradition på första maj.

Likes

Comments

Idag är det sista april vilket betyder att det är ca en månad kvar till sommarlov. Tittar man ut genom fönstret är det inte riktigt den känslan man får. Det snöar, hela gården är täckt av snö. Jag tycker om snö, men att det snöar nu när det är en månad kvar till sommarlov känns lite konstigt. Den här bilden är tagen på onsdag denna vecka. Snön hann nästan smälta och man hann få lite vårkänslor, men nu ser det likadant ut igen. Men jag ska inte klaga, det finns en mening med allt.

Igår var det en vacker solnedgång (och nästan ingen snö). Vi var hos Evelina så vi såg den riktigt bra eftersom de har strandtomt.

Det blev en sen kväll för oss igår. Vi satt och pratade om gamla minnen, det var såå roligt. Det finns så mycket som man själv nästan glömt bort men som någon annan minns helt tydligt. Jag beskriver kvällen med ett ord: kvalitetstid ❤.

Likes

Comments

På fredagskvällen blev jag överraskad av mina kompisar. Jag låg på sängen och kollade Youtube videor när de plötsligt kom inspringande i mitt rum. De var alla utklädda och ingen sa ett ord. De gav mig ett papper och gick sedan ut.

När jag var på väg till busshållplatsen kom de körande och jag fick sätta mig på Linas moped. De körde mig till Evelinas och där fick jag en ögonbindel. Lina ledde mig till Pärlan och där hade de satt upp ballonger och dukat fram tårta. De hade också lagat pommes, det var riktigt gott! Jag älskar verkligen mina vänner! ❤

På lördag kväll var jag hemma med mina småsyskon. Pappas arbete firade 25-års jubileum så mamma och pappa var på fest. Jag fick äran att fixa mammas hår, så här blev resultatet 👇

Likes

Comments