View tracker

Nu är det länge sen jag bloggat. Det har varit mycket i skolan och jag har egentligen inte haft någonting att blogga om.

Idag hade vi vårt första yrkesprov. Det var tre uppgifter som vi skulle göra. Den första var en lödningsuppgift på ett kretskort, den andra var att löda en stereokabel och på sista uppgiften skulle man först koppla upp en Graetzbrygga och sedan kunna läsa av ett analogt oscilloskop.

Kretskortsövningen gick väldigt dåligt för mig, jag fick det att fungera med det var inte mycket mer än så. Jag brukar vara ganska bra på att löda på kretskort men det gick inte alls idag. Däremot gick de andra övningarna superbra så nu väntar spänt på mitt vitsord.

Här är ett exempel på hur en kretskortsövning kan se ut.

Likes

Comments

Idag var jag ledig hela förmiddagen så då passade jag på att fara till frisören. Mitt hår var väldigt slitet så nu känns det bra med ett "nytt" och fräscht hår. Än så länge är jag nöjd med resultatet, men jag får ser hur det blir efter att jag tvättat det. Mitt hår är nämligen självlockigt och det kommer antagligen att lockas ännu mer nu när det blivit lite lättare. Jag får bara hoppas att jag inte ser ut som ett troll imorgon 😉.

Nu blir det ett kort träningspass framför Xboxen. Om du har en Xbox One (kan finnas till Xbox 360 också) och tycker om att träna ska du ladda ner Xbox Fitness till den. Det finns några olika träningsprogram att välja mellan och det är faktiskt ordentlig träning. Jag har i alla alla fall blivit svettig efter de program jag har testat. Ett bra alternativ om du inte har tid att åka iväg någonstans.


Likes

Comments

Igår var vi också ut på isen, men denna gång tog vi med min moped och miniskidor.

När man har korta ben måste man sitta så långt fram på sadeln för att räckas med fötterna till marken 😭.


På kvällen var jag och mina kompisar på ungdomssamling. Temat var "Mitt kall - Guds uppgift för mitt liv", det var riktigt intressant.

Likes

Comments

"God will never give you anything you can't handle. Take a second and thank him for everything you have"

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag i skolan och har hålpass. Det är det enda jag haft hittills idag, hålpass alltså. Jag kom till skolan klockan åtta i morse för att ha teknisk ritning enligt mitt schema. Vi som går kombi har teknisk ritning tillsammans med en annan klass för att inte ligga så långt efter.

När vår lärare kom sa han att vi inte hade behövt komma till hans lektioner idag eftersom vi redan hunnit ikapp vår riktiga klass. Jag fick därför två hålpass till, vilket betyder att jag bara har en lektion idag. Tyvärr börjar den först 14.25 så jag har varit en hel dag i skolan utan att ha något att göra. Som tur var hade jag min börs med mig så jag kunde fara in till stan för att shoppa på rean.

Vädret är ju också kanonbra idag, det är minusgrader, vi har fått mera snö och solen skiner. Synd bara att vår lärare inte hade meddelat att vi skulle ha hela förmiddagen ledig. När jag kommer hem är det mörkt och inte alls lika vackert. Men det är inget som går att ändra på nu, alla gör vi misstag. Förhoppningsvis kommer det flera fina dagar i vinter.


En bild från igår kväll och jaa Finland vann mot Lettland 2-1 ifall ni missat det.

Likes

Comments

Jag firade nyår med mina kompisar, vi var hos Linnea. Vi spelade spel, sköt raketer, åt gott och bara umgicks med varandra, fint så.Tänk att det redan är år 2017. Ibland går åren lite för fort, man hinner inte riktigt med. År 2016 var ett bra år men nu är jag supertaggad på vad 2017 har att ge. Detta år fyller jag 17 vilket betyder att jag får börja ta körkort. Det är något som jag har väntat på länge, en milstolpe i livet helt enkelt. I år ska jag också på min första praktik (i maj), det ser jag fram emot. Det här blir nog bra, ta hand om er!


Likes

Comments

Jag pimplade för första gången i vinter och jag fick faktiskt två små abborrar.

Pappa och småsyskonen skrinnade.

Vi täljde käppar för att kunna grilla pinnbröd.

Vi hade tänkt göra upp eld där ute men det blåste för mycket.

Vi hade en riktigt bra dag på villan. Det enda jag kan klaga på är vädret, men som tur regnade det bara en liten stund.

Likes

Comments

Hej på er! Min julhelg har varit bra men tyvärr har jag glömt att fota nästan allt. Det här inlägget kommer alltså att vara ganska tråkigt för det innehåller nästan inga bilder.

På julafton var vi bara hemma, det var skönt det också. Vi hade ingen julbock i år, istället delade småsyskonen ut paketen. Jag fick uppleva jultomtetraditionen på ett annat sätt detta år. Jag och Emma var nämligen jultomtar hos mina kusiner. Det var superkul, speciellt när vi fick veta att barnen inte hade haft en aning om vem jultomtarna var.På juldagen hade vi "Hjulfors julfest". Vi är alltid vid församlingshemmet för vi är så många att vi inte ryms hos farmor och farfar. Vi åt farmors jullimpor (supergoda) och tårta (tyvärr är jag ingen tårt-älskare), en lite konstig kombination enligt mig men det gick. Festen är till för att vi ska umgås med hela tjocka släkten. Vi börjar bli ganska många nu, farmor och farfar har 14 barn, ca 75 barnbarn och sedan är det barnbarnsbarnen (jag vet inte hur många de är).

Det är roligt att samlas och få träffa kusinerna, några av dem träffar man inte så ofta. Det är också roligt att få se alla nya flick- och pojkvänner, i år var det åtminstone tre nya ansikten. Efter julfesten kom några av pappas bröder och deras familjer till oss. Jag tycker verkligen om mitt släkte alla borde ha sådana människor i sitt liv.


På julfesten vann jag gissa-hur-många-godis-det-är-i-burken tävlingen, det hade jag aldrig trott.


På annandag jul åt vi julskinka och köttbullar för tredje dagen i rad. Väldigt gott men lite enformigt. Det är då man börjar förstå varför man bara äter julskinka en gång om året. På kvällen bytte jag julklappar med mina kompisar, bättre sent än aldrig får man väl säga. Vi var hos Evelina, en riktigt bra avslutning på julhelgen.


Likes

Comments