Igår hade vi prov 1/3 denna vecka. Det var i samhällslära och det gick bra. Idag har jag ett modersmålsförhör, på torsdag har vi matteprov och på fredag finskaprov. Hela denna vecka kommer alltså att gå åt till provläsning, men sedan får jag sportlov, såå skönt!

Igår kväll for jag och Emma och spela volleyboll med pappa och ett gäng som brukar spela på måndagar. Det var så många borta så de behövde lite förstärkning. Superkul var det, men man är ju lite rostig då man inte spelat på länge.

Ikväll blir det troligen ett gympass med mamma. Det behövs för att man ska orka läsa på prov.


Likes

Comments

Glad vändag på er!

Skoldagen började med samhällslära och då fick vi också besök av merkonomerna som bjöd oss på chokladhjärtan 😍. Sedan hade jag tre hålpass. Jag for hem och tog med Pepsi på en promenad på isen. Dock var det lite flödvatten på vissa ställen.14.25 började min andra lektion som var modersmål. Efteråt mötte jag upp några av mina kompisar på stan för att sedan fara till Friends & Brgrs på mat. Det var gott som alltid. Vändagen till ära fick vi pannacotta till efterrätt.


Likes

Comments

På torsdag skrev vi heta arbeten provet och jag klarade det, yeey. Vi hade också två släckningsövningar. Vi skulle släcka en en brinnande tunna, först med brandfilt och sedan med en pulversläckare (det var vatten i pulversläckaren). Jag har aldrig använt en brandfilt eller pulversläckare förut så det var roligt.

På fredag fick vi sluta en timme tidigare. Det var skönt att få ta helg lite tidigare än vanligt. På kvällen var jag med kompisarna hos Ellen.

Idag har jag varit vid missionsmagasinet med två av mina kusiner. Det var egentligen bara jag och Elin som skulle vara där men Ronnie kom också dit efter att han varit till frisören. Det var länge sen jag hade träffat honom så det var kul. Efter att vi hade stängt vid missionsmagasinet for vi till donkken på mat, gott, gott. De kom också till oss en sväng för att byta en lampa på Elins bil.

Kvällens planer är ännu lite oklara men nog hittar vi (jag och mina kompisar) på något.


Likes

Comments

På lördag hade vi öppet hus i skolan så därför får vi vara lediga idag. Det kändes bra med sovmorgon på en måndag. Dock har jag några finska inlämningsuppgifter att göra så helt ledig är jag inte. Jag ringde också på en lia-plats i morse men det är ännu oklart om jag får den. De har nämligen en åldersgräns på området så han skulle prata sin förman.

Jag skrev ju också om det nya gymmet. Vi for dit på fredag men tyvärr blev vi lite besvikna. Det var ett fint gym, nytt och fräscht, men de hade inte alla maskiner som vi behöver så det blir nog inget byte.

Jag önskar er en superbra måndag!


Likes

Comments

Idag började vi med heta arbetenkursen. Det är en kurs man måste gå (och klara provet förstås) för att få handskas med temperaturer över 200°C. Man får t. ex. inte svetsa någon annanstans än på en permanent hetarbetsplats utan det kortet (man får alltså ett heta arbetenkort när man klarat provet).

Ikväll var jag på torsdagsträningen som vanligt. Vi hade olika parövningar och en stafett i slutet. I stafetten hade vi tre lag med fyra personer i varje lag. Första varvet skulle vi ta utfallssteg en viss sträcka och springa tillbaka, andra varvet grodhopp och sista varvet burpees. Det var svettigt men superkul!

Imorgon ska jag och mamma troligtvis fara en sväng till det nya gymmet som just har öppnat nära oss. Vi ska bara dit för att se hur det ser ut där. Vi tränar annars på Fitness, ett superbra gym enligt mig. Det vore närmare för oss att träna på det nya gymmet och jag har också kompisar som ska börja träna där. Jag hoppas bara att det är så bra att vi kan byta bort Fitness.

Tyvärr har jag inga nya bilder i min telefon så ni får en gammal. Den är från Ruka, bara för att jag saknar det stället sååå mycket!

Likes

Comments

Denna lördag blev det också skridskoåkning, man måste passa på nu när isen är så otroligt bra. Vädret var perfekt och jag hade nyvässta skridskor så det fanns ingenting att klaga på.

Ikväll blir det en hemmakväll för min del. Mamma och pappa ska på 60-årskalas så jag måste sköta mina småsyskon.

Likes

Comments

(Jag vet att jag har ett stavfel)


De här två bilderna beskriver min dag i stora drag. De tre första lektionerna hade vi arbetssäkerhetskurs och fjärde passet tentade vi. Jag fick godkänt och det kändes sååå bra. Sista lektionen hade vi matte, det passet gick fort för det är ganska enkla saker vi räknar nu.

Ikväll var jag på torsdags-jumppan, det var roligt som alltid. Det var fokus på konditionen så man körde slut på alla krafter som fanns i kroppen, sådant gillar jag.

Nu ska jag fortsätta att plugga finska ord och sedan få mig en välbehövlig sömn, god natt!

Likes

Comments

På förmiddagen åkte jag och min familj skridskor till fasters villa. Det blev ca. 10 km. allt som allt. Isen var helt perfekt, lite skröplig på vissa ställen men det gick helt bra att åka skridskor på den.På eftermiddagen for jag och mamma på gym, det var roligt. Jag hann bara hem för att snabbt duscha och äta för att sedan fara vidare med kompisarna till tenniscentret. Ingen av oss är riktigt bra på tennis men vi fick nog till några riktigt bra spel. Huvudsaken var att vi hade roligt. Resten av kvällen var vi hos Evelina.


Likes

Comments