Blev alldeles nyss klar på gymmet, sitter faktiskt just nu och ammar i omklädningsrummet.

Lilleman var vaken hela tiden och lät mig faktiskt köra ett effektivt pass. Jag är nöjd, det gäller att vara effektiv när man tränar med en liten som inte vill sova så mycket. Det blev mest axlar och bakre rygg idag, endast med gummiband. Det känns bra att starta dagen med träning, man kommer igång och får extra energi till resten av dagen.

Nu ska jag svänga förbi och hämta en babysitter som jag köpt till lillen, han fick testa en likadan när jag var på mitt återbesök hos mvc och han var så nöjd i den. Och jag lyckades fynda en fin begagnad i närheten där vi bor. Älskar när man gör såna fynd. Det är så onödigt att köpa allt nytt till de små, speciellt när det är saker som bara används under en kortare period. Ska nog gå på barnloppis ihelgen och se om jag lyckas göra några fynd.

Nu ska jag försöka lägga ner lillen i babyskyddet utan att han vaknar. Han gillar inte att åka bil vaken utan då skriker han sig vanligtvis genom bilfärden, lite stressande när man kör och han sitter där bak...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag har vi haft en ordentlig städdag här hemma, fy vad tråkigt men oj vad välbehövligt.

Vi har snart bott i den här lägenheten i ett år, och sedan vi flyttade in har vi haft problem med avloppet under badkaret till och från. Nu hade det gått så långt att man knappt kunde duscha utan att vattnet rann ut över hela golvet. Det fungerar inte att ha det så, man måste ju kunna duscha och dessutom när man har barn som älskar att bada.

Ali har kämpat med det där avloppet och rengjort hela den stora toan under dagen, förhoppningsvis kommer det fungera bättre nu. Men då vi bor i en äldre lägenhet så har vi en golvbrunn utan vattenlås... En gammal gjutjärnsbrunn som inte alls är lika lätt att rengöra och underhålla. Håller tummarna att det blir bra. Vi har på riktigt städat hela dagen, drygt 5timmar har det tagit oss men nu är lägenheten vårstädad. Som tur var fick vi avlastning och lillan fick vara hos farmor som var ledig idag. Lillebror har dock knappt velat sova så det blev inte så effektiv städning för min del, men jag fick allt gjort till slut. Även om det tog över en timme att dammsuga lägenheten...

Nu är det bara fönstren kvar som behöver tvättas, men det ska visst bli kallt och snö nu i veckan så det får vänta tills det blir bättre väder. Nu ska jag ta det lugnt framför tvn tills jag somnar...

"Kom här mamma..." Haha, lillen fick tag på mitt öra imorse

Likes

Comments

Idag har lilleman på sig det här söta setet från Lindex som vi fick av en vän till mig. Det är en söt liten ficka bak på byxorna också, tog dock ingen bild bakifrån.

Likes

Comments

Igår hade vi en liten tiger pojke här hemma ♡... Han har verkligen fastnat för den här lilla snuttis-kaninen. Vi hade faktiskt med den på bb när lillan föddes, men hon visade aldrig något intresse för snuttisar så det fick bli lillebrors nu.

Söndag idag och det är betydligt bättre väder än igår. Det blir nog en promenad i solen när det är dags för lillan att sova. Under dagen får vi besök av mormor, sen får vi se vilka som följer med henne hit för att fika. Annars är dagen oplanerad. Har lite små ärenden jag skulle vilja ta tag i, har bland annat köpt en babysitter till lillebror som vi skulle ha hämtat. Det blir nog även att tvätta under dagen, byta sängkläder osv. Att lägga sig i en renbäddad säng måste vara bland det skönaste.

Likes

Comments

Godmorgon!

Hoppas alla har sovit gott och att ni har bättre väder än oss... Umeå bjuder på både regn och snö, riktigt grått och tråkigt väder. Det blir nog en dag inomhus för oss, får se om vi får något besök senare idag.

Ali ska snart iväg och hjälpa en vän att flytta, så vi får se vad jag och barnen hittar på undertiden. Om jag har tur kanske barnen låter mig rensa garderoben, det skulle verkligen behövas. Igår grävde jag fram en helt oanvänd tröja som jag köpt när jag var gravid, hade helt glömt bort den. Det är kaos i min garderob nu.

Likes

Comments

Det hinner hända otroligt mycket under 2 månader. Idag har vi nämligen varit på besök hos bvc, 2 månaderskoll för lilleman.

Vår älskade lilla kille har nu passerat 6kg, han har gått upp strax över 2kg och vuxit 8cm på sina 2månader. En stadig liten kille ♡ Storasyster var lika stor när hon var 4månader, men då var hon ju född 3v tidigt och var en liten mini ♡

och idag var första gången han accepterade att ligga i babygymmet en lite längre stund. Han gillar inte riktigt att ligga på rygg.

Likes

Comments

Tänkte bara tipsa om en tävling som jag har på Instagram just nu.

I samarbete med Dr Browns kan ni vinna det här startkitet i valfri färg (rosa eller blå). Ni hittar tävlingen på min Instagram 'idahilli' ♡ tävlingen avslutas imorgon fredag kl20.00.

Likes

Comments

Igår var jag på den berömda efterkontrollen, den är såklart frivillig efter en förlossning men jag har valt att gå på den båda gångerna.

På en efterkontroll träffar man sin barnmorska på mvc och pratar om förlossningen ifall man har några frågor, något som behöver tas upp eller så. Man brukar göra en kontroll ca 8-12veckor efter förlossningen. Då kollar man blodtryck och blodvärde så allt står rätt till, kollar vikten, prata om ev preventivmedel osv och man får även göra en undersökning där nere (frivilligt såklart) för att se hur kroppen läkt och kolla knipet.

Då min barnmorska jag haft under graviditeten har bytt till en annan hälsocentral fick jag gå till en för mig helt ny barnmorska. Men det gick lika bra, hon var trevlig och besöket gick snabbt och smidigt. Mina värden såg bra ut som vanligt, jag hade väldigt bra värden under hela graviditeten. Fick väga mig för första gången sedan slutet av graviditeten och jag har tappat 15kg på de här två månaderna, 5kg kvar innan jag är på samma vikt som innan graviditeten.

Jag valde även att göra en undersökning efter den här förlossningen, lika bra när man ändå är där. Skönt att få höra att allt ser bra ut och att få höra att hon inte hade trott att jag fött barn är väl ett bra betyg, haha. Vi pratade även lite snabbt gällande preventivmedel, tycker det här är så svårt.. Det finns så många olika sorter och jag vill inte proppa i mig allt för mycket hormoner osv men samtidigt vill jag skydda mig för att inte bli gravid igen. Vi är väldigt nöjda med två barn nu. Det lutar åt en hormonspiral när vi börjar trappa ner på amningen, hon sa att de inte sätts in förrän efter 6mån så jag skulle återkomma då.

Hur gör ni andra nyblivna mammor som inte planerar en ny graviditet? Vad använder ni eller vad har ni tänkt använda er av för preventivmedel? Kanske en privat fråga, men ni får gärna dela med er.

Kvinnokroppen är allt bra fantastisk ♡

Likes

Comments

Han och jag. Vi sitter som fastklistrade dygnet runt just nu (som om vi inte gjorde det tidigare...) Haha, lilleman. Han har redan sedan han föddes haft ett stort sugbehov och velat ha mycket närhet, men de senaste  två dagarna har han velat ligga och amma eller snutta vid bröstet hela tiden. Det var samma sak kring 3 veckor så jag gissar på att det är en ny tillväxtfas, han håller på att öka mjölkproduktionen för att växa ännu mer.

Tänk att den här lilla killen blev hela 2 månader i måndags, helt galet. Jag kommer ihåg förlossningen som om det vore en vecka sedan... Kom vi inte hem från BB nyss? Samtidigt känns det som att han funnits i våra liv och vår vardag hela tiden, vår familj är helt klart komplett. Han var den sista pusselbiten.

Vi har inte varit på någon 2 månaderskontroll än, ska dit på fredag. Det ska bli spännande att se hur stor han har blivit, med tanke på att han hade gått upp ca 1,5kg på en månad när vi var på första kontrollen på bvc. Förutom tillväxtfasen nu så är det skönt att han börjar bli en mer nöjd och tillfreds kille. Tidigare har han inte varit så nöjd när han är vaken, förutom om han ätit eller fått vara i famnen. Han börjar uppskatta babysittern mer och accepterar att sitta där lite då och då, babygymmet är dock ingen hit än. Det kan nog bero på att han inte riktigt gillar att ligga på rygg.

Blöjbytena har redan sedan start varit jobbiga, han skriker sig vanligtvis genom de flesta blöjbytena vilket blir en hel del gånger om dagen. Något annat som han inte heller gillar är att sitta i babyskyddet, det duger bara att åka bil om han är väldigt trött annars blir det en jobbig biltur. Vem vill sitta fastspänd lixom?

Något som däremot är roligt just nu är att börja härmas. Han räcker ut tungan och gapar när man själv gör det. Försöker prata lite och ler allt oftare, så underbart ♡ Är så kär i vår lilla kille, det ska bli så kul att se vad han kommer bli för en person när han växer upp. Kan redan nu garantera att han kommer ha en stark vilja som sin syster.

Likes

Comments