Hej alla fina!

Kom alldeles nyss in från en promenad med lillan. Det är så fint ute just nu, några få minusgrader och snö på träden. Ni som bor i Norrland vet nog vad jag pratar om, även om jag inte är en vintermänniska pga kylan så är det otroligt vackert emellanåt.

Det blev en kortare promenad då jag började känna av fogarna, men tillräcklig promenad för att lillan skulle hinna somna. Ali är och tränar, lillan sover och jag sitter i soffan med en kopp te. Lite egen tid i lugn och ro.

Sitter och funderar på om vi har kvar något som måste göras innan bebis kommer. Ska renskriva förlossningsbrevet och packa klart bb-väskan, just nu har jag bara plockat fram det mesta. Tvättmaskinen är igång och jag tvättar lite filtar till bebis och en ny pyjamas som kom hem idag. Det känns verkligen som att vi bara väntar varje dag på att bebis ska vilja titta ut, även om det är en månad kvar till BF. Vi fixar och donar här hemma för ankomsten av vår nya familjemedlem..

Hoppas ni har en härlig dag! Nu ska jag lägga bort telefonen och ta fram en bok istället.

Likes

Comments

Har spanat på den här tröjan väldigt länge, sedan början av graviditeten. Och nu har lillan äntligen fått sig en "Big Sister" tröja från Livly.

Tröjan fanns inte inne på deras hemsida längre och de verkar vara en annan färg nu på den nya modellen. Rosettkroken är från Svenskt tenn och den hittar ni HÄR

Likes

Comments

Bild från vår fika ihelgen när vi hade lite systermys i stan.

Den här förmiddagen har vi spenderat på mvc och öppna förskolan. Medan jag var på ett vanligt besök hos mvc så lekte lillan och A inne på öppna förskolan.

Vi kollade mina värden och allt såg bra ut som vanligt. Är glad att jag ändå har en så pass bra graviditet, förutom foglossningen då. Får alltid höra att jag har så bra värden och min barnmorska säger alltid "du är som gjord för att vara gravid", haha. Idag hade jag dessutom riktigt bra blodvärde, fick betyget "Du har bättre blodvärde än en man i sina bästa dar", det måste väl vara rätt bra betyg, speciellt när man är gravid. Undra hur mina värden ser ut när jag inte är gravid...

Lite tråkigt dock att min barnmorska troligtvis kommer hinna sluta innan nästa besök, om det nu blir ett till besök innan bebis kommer. Hon ska byta till ett annat mvc här i Umeå, riktigt synd... Men mina besök på mvc är ju som sagt slut snart. Vi fyllde även i en slags sammanfattning om graviditeten i min journal och pratade lite om tankar kring inför/under förlossning, amning m.m.

Jag börjar känna mig redo inför den här förlossningen, har börjat ställa in mig både mentalt och fysiskt på att det snart är dags. Känner mig rätt less på att vara gravid för stunden, rörelserna är allt annat än mysiga och trycket nedåt är inte speciellt härligt. Foglossningen som var så pass bra utomlands har kommit tillbaka nu när vi är hemma i kylan. Längtar lite tillbaka till min egen kropp, men snart så! Jag tror som sagt inte att vi går en full graviditet den här gången heller, bara därför kommer vi säkert gå över tiden ^^

Likes

Comments

Hej alla fina!

Hoppas att ni har haft en härlig helg och att ni har sovit gott, dags för ännu en ny vecka. Igår klev vi dessutom in i en ny graviditetsvecka, vecka 36. Det börjar närma sig med stormsteg, bebis kan komma precis när den vill.

Måndag igen, vi har egentligen inga speciella planer för veckan utan tar det mesta som det kommer. Försöker göra bort lite småsaker varje dag så man inte blir rastlös. Har i alla fall börja fylla frysen med både fika och matlådor inför bebis ankomst. Skönt att slippa ställa sig och laga mat den första tiden samt att ha fika till gästerna som vill komma förbi och hälsa på bebis. På tal om det så ska jag skriva ett inlägg gällande mina tankar kring besök den första tiden efter bb.

Idag har jag tid hos mvc, vi har det så smidigt att mvc/bvc och öppna förskolan ligger i samma lokal. Så medan jag är på mvc besöket ska lillan och Ali leka inne på öppna förskolan så går jag dit när jag är klar.

Längtar tills jag får dricka en sån här, lite extra energi i vardagen skulle behövas ibland...

Likes

Comments

Tidigare i veckan inhandlade vi det sista som skulle packas i bb-väskan åt bebis.

Passade även på att köpa de sköna men inte så charmiga "mammatrosorna" som ska användas efter förlossningen. Perfekt att ta med i bb-väskan. Det blev tre par i olika modell och material. Lyckades även fynda en mjuk bh utan bygel på rean, används flitigt nu då jag annars bara haft amningsbh senaste tiden.

Har plockat fram saker till bb-väskan men har inte packat den än, kanske ska ta och göra det snart. Ska bara ta fram några sköna plagg till mig själv sen är vi så gott som klara. Ska fota allt och visa er sen vad vi packar med oss. Har inga planer på att stanna speciellt länge på bb, så länge allt går som det ska. Med lillan stannade vi 2 nätter men med andra barnet verkar många åka hem redan efter några timmar. Så jag tror max 1dag vilket innebär att vi inte behöver packa med så mycket + vi bor väldigt nära förlossningen.

Likes

Comments

Medan lillan sover passar jag på att pyssla ihop hennes minnestavla/minneslåda med babysaker. Bättre sent än aldrig.

Önskade mig den här när lillan var en liten bebis och Ali köpte hem en. Sedan dess har den stått i sin kartong och väntat på att bli fixad. Nu har jag plockat fram lillans första små bebisplagg, la även dit en liten snuttis, armbanden från BB samt den lilla lappen med längd/vikt osv som satt på vagnen hon låg i som nyfödd på BB. 

Tankarna kommer tillbaka till den där tiden. Förlossningen, första mötet med lillan, bb, att komma hem första gången, bebisbubblan, bebismys... Snart är vi där igen, jag är så taggad!

Sneakpeak på resultatet, ska ta bättre bild när jag har hittat en bra plats här hemma för tavlan. 

Likes

Comments

Man hör ofta att det finns "typiska" pojk- och flickmagar när man är gravid. Man kan ju alltid spekulera i vad det är för kön, även om man kan försöka ta reda på det under ultraljudet så kan man aldrig vara 100% säker. Det återstår att se när bebis har kommit.

Men om vi nu ska gissa. Vad tror ni att det blir? En till liten flicka eller en pojke? Har jag någon "typisk" mage för det ena eller andra könet?

Igår när våra syskon var här så började vi göra en lista där de fick gissa datum och tid som de tror bebis kommer. Ni får gärna vara med och gissa. Bebis är beräknad 18/2.

Likes

Comments

Uppe med tuppen även idag. Även om lillan fortfarande sover så har jag varit vaken sedan kl06.

Klev dock upp alldeles nyss och gjorde lite frukost. Sitter nu i soffan framför nyhetsmorgon med en kopp hallonbladste och mackor. Insåg nyss att det är fredag, och dessutom fredag den 13e. Hoppas alla klarar sig utan otur idag och att ni får en trevlig helg! Har inte riktigt koll på dagarna sedan vi kommit hem, vi får se vad den här helgen har att bjuda på.

Nu ska jag äta upp min frukost innan lillan vaknar, väntar även på ett spännande paket som ska dyka upp mellan 08-11 idag.

Likes

Comments

Det börjar verkligen närma sig bebis ankomst... Mindre än 40dagar kvar, om min magkänsla har rätt även denna graviditet så blir det nog tidigare än så.

Nu när vi har kommit hem från semestern så har vi börjat förbereda inför bebis ankomst. Känner att jag vill ha allt i ordning och vara redo ifall bebis väljer att titta ut tidigare än väntat.

- Har plockat ner vaggan och babynestet från vinden, nu står de i vardagsrummet och väntar på bebis.

- De minsta kläderna i stl 50/56 är tvättade, vikta och ligger nu i byrålådorna.

- Har börjat plocka fram saker till bb-väskan, idag ska jag nog inhandla det som saknas. Tossor och en varm mössa och vantar till bebis + någon enkel slapp tröja till mig och de klassiska "mammatrosorna" till efter fl.

- Spjälsängen är färdigbäddad och uppflyttad något steg sedan lillan sovit i den, den står bredvid min sida av vår säng och väntar.

- Jag har skrivit ett förlossningsbrev, ska bara renskriva det och packa ner i bb-väskan.

- Ska klicka hem en åkpåse till liggdelen och även beställa hem ett babyskydd under dagen, sen är vi nog så gott som klara.

Likes

Comments

Oj så underbart... Ikväll har jag varit på gravidmassage, mother-to-be behandling hos salong Wilma här i Umeå.

Jag gjorde den här behandlingen även under graviditeten med lillan, då var behandlingen helt ny hos dom. Två dagar efter min massage valde Mysan att komma till oss, 3v tidigt. Återstår att se hur länge bebis stannar kvar nu efter det här, skämtåsido...

Jag känner mig så avslappnad och lite som en ny människa. Den här avkopplingen behövde jag helt klart, känns som att jag har fått ny energi. När jag kom hem hade lillan dessutom somnat på Ali i soffan ♡

Nu ska vi dricka lite te och äta godsaker innan det är dags att sova. Jag ska inviga hallonbladste för första gången under den här graviditeten, köpte det tidigare idag och det rekommenderas från v35. Skriver ett eget inlägg om det framöver.

Likes

Comments