Måste dela med mig av en lista jag grävde fram från min "hemliga låda" . Den lådan består av minnen och saker jag har gjort eller skrivit från det jag var lite, bla min dagbok.

Jag minns att jag gjorde en lista för inte alls så längesedan här på bloggen på olika kriterier min pojkvän måste ha och om jag inte minns helt fel så var det kanske 10st? Nu när jag kollar på listan som är några år gammal så ser jag 37 olika punkter och då är även en bit av pappret avrivet så shit vilka krav jag hade och helt ärligt talat så är jag chockad över hur bra saker jag skrivit ner när jag var så ung haha.

 • trevlig
 • rolig
 • romantisk
 • lekfull????
 • spontan
 • överbeskyddande (okej neej detta stämmer inte riktigt nu, men lite överbeskyddande är gulligt)
 • svårfångad
 • lite badass (haha cringe)
 • fina ögon
 • fint leende
 • ofixat hår (nej jag bryr mig inte längre haha)
 • sig själv
 • han ska gilla mig för den jag är
 • målmedveten
 • hype
 • mysig
 • ge goa kramar
 • goa kyssar (CRIIINGEE)
 • funka med min familj
 • följa med mig på saker
 • vara ärlig om allt
 • pratglad
 • bjuder på sig själv
 • mörk och go röst (men herregud vad har jag för krav)
 • inte vara cheesy
 • ha ögonen för mig bara
 • ge mig choklad när jag vill (aa vad annars liksom)
 • berätta helt random hur mycket jag betyder för honom
 • ge mig komplimanger
 • hålla min hand eller krama mig runt hans kompisar
 • Ha sina egna åsikter
 • inte ta allt seriöst
 • kunna laga lite mat till mig
 • lukta gott
 • bra hygien
 • go andedräkt
 • Ha långa naglar så han kan klia mig


Okeej nu när jag skrivit detta så skäms jag lite " han ska ge mig choklad när jag vill" haha aja vi alla har våra krav men det roliga är på baksidan så står det "hur ska jag vara som flickvän" listan består av två punkter.

 • Rolig
 • snäll


Bildresultat för kärleks

Likes

Comments

Jag måste säga att dom var skitbra verkligen, har inte vart med om några som sjunger/rappar lika bra live som på spotify tex. Dom hade bra energi och körde lite vad dom kände för. Jag är super nöjd över dagen och jag hade kul med mina älskade vänner.

När vi hade gjort oss i ordning och gick till trädgår'n så ställde vi oss utanför en bit bort och väntade lite, insläppet var klockan 18 och vi var där typ 10 i så vi väntade och vi ville inte gå in först. Vi såg inga folk och personalen hade precis börjat ställa upp saker. Men när klockan var typ kvart över 18 så närmade vi oss ingången och då var det någon som lös oss med en ficklampa ifrån mörkret och frågade vart vi skulle och vi sa då att vi skulle se HOV1 och då sa han att det var på andra sidan byggnaden så vi går runt och herregud vilken kö!! Då var man lite besviken, trodde ju liksom vi skulle hamna längst fram men inte det haha.

Det var väldigt mycket folk så vi hamnade någonstans i mitten och herregud vilka människor det var där, dom var helt galna. Folk släppte inte ens fram vakten när en människa längre fram hade svimmat och om jag sträckte upp armen i typ några sekunder så kunde jag inte ta ner den igen för då hade någon tjej skyndat sig för att ta den lilla platsen min arm rymde så när det blev ett sånt sjukt tryck när konserten började så fick vi gå åt sidan för jag kände att det blev för mycket men som tur var så fick vi bättre platser på sidan och kunde också stå och dansa utan att dansa på någon.

Var dock lite besviken när det hade stått att det skulle hålla på i 2h men dom uppträdde bara i 1h men det var ju bättre än inget iaf. Efter konserten så var det en lång kö till garderoben och när vi fått tag på våra grejer så lämnade vi av min kusin på nordstan där vid terminalen och helt ärligt talat, Nordstan på kvällen fick mig att sakna mitt lilla Mellerud. Det finns sådana sjuka människor som skulle gå och ta kort på min kompis röv, folk som skulle hålla på och vissla efter oss, lägga in kommentarer som är så respektlösa och folk som hade för mycket alkohol i kroppen som skulle komma fram och ta bilder med oss så vi drog bara hem till lägenheten vi skulle sova i för sånt vill vi inte ha något att göra med.

Dagen efter så var vi heeelt slut, jag och Linnea skulle ta tåget hem klockan 13.40 och vi var trötta och hungriga så när vi kom till centralen så köpte vi mat som vi skulle käka på tåget på väg hem. Mina händer va fulla med väskor, påsar och mat och i min ficka som jag trodde var tillräckligt skyddad så var det någon som snodde min mobil med alla kort och allt i. Men jag har iaf polisanmält det, tror dock inget kommer hända då det finns mycket allvarligare brott men får ut lite försäkringspengar så det är skönt men det som suger är att eftersom att mitt fritidskort inte var registrerat så åker någon runt på mitt nya fritidskort men jag hoppas verkligen han/hon har gjort någon god gärning i sitt liv så hen förtjänade det lite iaf. Aja jag kom hem efter två sjuka dagar men jag är skitglad över att jag fick se HOV1 äntligen!!! Så nu taggar vi när dom kommer till Strömstad i sommar istället.

vill bara säga att jag har inte tagit bilderna utan det har hon till vänster i bilden ovanför, så tack wilma för dom suddiga bilderna <333

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva lite om mina sjukdomar som jag har haft sen jag var väldigt ung och har tvingats gå igenom en hel del operationer. Detta inlägg skriver jag inte för att få medlidande eller för att säga med andra ord "hej tyck synd om mig" utan jag skriver detta för att det är två ganska ovanliga sjukdomar och det är sällan man hör någon snacka om dom dels för att folk kanske skäms och för att det som sagt är ovanliga. Jag tycker själv att detta är viktigt att prata om och också visa att detta är jag och jag är inte som du för vi är två helt olika människor. När du kollar på mig märker man inte något utan jag smälter in i mängden men jag har mina ärr som skiljer oss åt.

23 September 2000

Japp det var datumet jag tog mitt första andetag. Två månader för tidigt kom jag ut från min mammas mage med kejsarsnitt och enligt min mamma så var det en normal förlossning men jag kom ut iaf med en vikt på 2065kg så var jag inte så pigg och lades då i en kuvös, liten som ett mjölkpaket.

Bildresultat för kuvös

Jag fördes direkt med ambulans till Östra sjukhuset i Göteborg där det visade sig att jag hade en medfödd sjukdom kallad analatresi. Analatresi är en missbildning som innebär att du antingen föds utan en ändtarmsöppning eller att den är felplacerad och i mitt fall så saknades den helt. Så bara några timmar gammal så gjorde jag min första operation.

Mitt minne av denna sjukdom är inte så bra då alla operationer gjordes när jag var liten men det jag har fått reda på är att jag hade en stomi påse på magen eftersom att jag precis opererat en ändtarmsöppning. Jag gjorde en del operationer med denna sjukdom och fick bo i det huset som kallas Ronald mcdonald's där dom tog väldigt bra hand om mig och min familj som fick bo med mig, om ni någon gång är inne på mc donalds och sett att man kan skänka pengar så går det alltså till det huset med barn som inte kan bo hemma pga sjukdomar så det går till en väldigt bra sak. Nu har jag räknat ut alla operationer som har med analatresi att göra och det är då 7st men det är även inget som påverkar mig idag och det är helt normalt för mig där bak som för er. Mitt senaste ingrepp som har med det att göra var typ 2014 om jag minns rätt då jag bara gjorde en "skönhetsoperation" och fixade till mitt ärr jag har på magen för att det var väldigt fult ihop sytt då det var stressigt när jag var liten under operationen och nu i senare dagar så hade det börjat sträcka lite och gjort ont. Så dom fixade till mitt ärr och nu är det jättefint och man ser det inte alls lika mycket, det är ju ändå ca 2dm långt så man ser ju det men inte alls lika tydligt.

2007

Jag minns vilken smärta jag hade i mitt vänstra ben. Ibland gjorde det så ont att jag inte kunde gå så mamma tog mig till sjukhuset men dom såg inget problem alls så jag fortsatte traska på och ha ont i några månader. En dag när jag var hos min pappa så skulle jag gå upp för deras trappa som ledde till mitt rum och precis när jag nästan når det sista trappsteget så bara jag föll ihop och jag kunde inte stå upp, det var helt omöjligt. Pappa tog mig akut till sjukhuset där de också skickade mig vidare till Östra i Göteborg och där äntligen fick jag reda på att jag hade Perthes syndrom som inte alls är en vanlig sjukdom bland tjejer utan mest vanligt bland killarna och det är 1 barn bland 1000 som drabbas. Perthes syndrom innebär att vävnaden runt din höftkula håller på att dö pga blodtillförseln. Så då var jag tvungen att operera benet och fick ha en slags ställning i benet och enligt min kirurg så var det brädor och spik men man ska inte lita riktigt på honom för han skulle skämta en del haha. Jag fick iaf sitta i ett så kallat A gips i 8 veckor.


Bildresultat för a gips

Det var en utmaning eftersom att jag var 8 år med en väldig energi och ett hemskt humör men det som gjorde mig glad var att jag fick en sjukhus säng med mig hem som jag hade en kontroll till man kunde höja och sänka hur man ville, det mindre roliga delarna var ju att man fick typ as ont i rumpan då man bara satt eller låg ner. Men kunde ju inte duscha själv eller gå på toa själv. Min dåvarande låtsas pappa fick klippa sönder mina kläder och sätta resår på dom så jag kunde få mig kläder när mamma rullade ner mig till skolan. Om det hade vart idag så hade jag aldrig klarat det. Men jag ska inte klaga fick gå först in till EMD och autograf av självaste snygg-Erik på gipset.

Men veckorna gick och efter 8 veckor av att kolla på samma film om och om igen på min lilla tv så skulle jag ta av mitt gips och jag minns hur läskigt det var att ta av gipset med den sågen som lät så högt. När jag såg bena ben för första gången på 8 veckor så var jag i chock. Det såg seriöst ut som kyckling ben. Dom var så sjukt smala och hade inga muskler alls och hår hade jag gått om också. Mina första steg fick jag ta med rullator och sen fick jag hoppa på kryckor. Det var nästan som att lära sig att gå på nytt. Jag var så otroligt svag så jag orkade inte gå så långt. Det jobbigaste var att sätta sig ner. Jag var nästan rädd för att sätta mig ner för ibland gjorde det så sjukt ont i mina leder så jag började gråta. Tänk dig själv att inte gå på 8 veckor. Jag fick börja simma hos sjukgymnasten och träna upp mina ben igen och det hjälpte även mina leder att mjuka upp sig. Cirka 1 år senare så tog det ur alla "brädor och spikar" från benet så nu har jag bara en liten kvar som alltid ska sitta där. Mitt vänstra ben är nu lite kortare men det är inget man märker och har inget problem med det alls idag. Självklart så måste jag anpassa mig med träning och hur mycket jag går för när jag tex spelade handboll där man springer typ hela tiden så kunde jag få väldigt ont och fick äta medicin så det måste jag tänka på idag att anpassa mig till vad jag kan göra för att inte få ont för när jag väl får ont så kan jag ibland inte gå. Nu har jag ett ca 2dm till ärr på mitt vänstra ben men det är också väldigt fint gjort så det funkar. Ibland är det lite jobbigt när alla kollar på mina ärr när man tex är på badhuset men nu är jag van vid blickarna så det känns helt naturligt bara. Så sammanlagt nu med alla operationer så har det vart 9 -10 st och det kanske låter sjukt men ibland saknar jag att ligga inlagd på sjukhuset för man blir så uppassad och får äta hur mycket glass man vill och kan fjäska till sig det mesta.

Som sagt är jag inte duktig på att uttrycka mig i texter för jag har lättare för att prata än att skriva men det var inte det viktigaste här. Jag vill bara säga att jag har varken problem med magen eller benet idag och dom på sjukhuset har nästan släppt mig helt nu. Det enda förhinder jag har är att jag måste göra kejsarsnitt när jag föder barn och att jag måste anpassa mig lite efter vad jag klarar av med mitt ben men jag ångrar inte dessa sjukdomar ett dugg för jag tror att dom har gett mig mycket positiva saker också som har gjort mig till den jag är idag. Det har ju liksom gjort mig starkare då detta har vart den största anledningen till att jag var mobbad.

Hoppas jag inte skrev alltför slarvigt, ta hand om er <333Likes

Comments

Ja jag skriver detta inlägg i ren ilska, jag var på HOV1 igår och fyfan va bra det var men det tar jag när jag känner mig glad igen. På väg till tåget när jag var inne på Centralen i Göteborg så blev min mobil stulen där jag verkligen har ALLT! mitt fritidskort som jag köpte för nån dag sedan bara , skolkort, idkort och min mobil men flera viktiga saker inskrivna. Mobilen låg i min bakficka under en lång kappa så jag undrar hur fan det gick till men jag är förbannad och så trött på ALLT idag och vet inte vart jag ska ta mig till. Sen skyller jag allt detta på mig själv när det inte är mitt fel att det finns idioter till människor. Inte nog med det så är det någon jävel där ute som just nu åker på mitt nya fritidskort utan att betala något. Förlåt för min ilska men jag bli så otroligt förbannad över detta.

Likes

Comments

Heejsan!! Jag hade tänkt att skriva ett inlägg lite tidigare men kom inte in på sidan så vet inte om det var så för någon mer än mig?

Nu har jag precis duschat och snart så ska jag göra mig i ordning och om någon timme så sitter jag på tåget på Göteborg för idag är det HOV1!!!!! WIHOOO ska bli så sjukt kul, tiden har gått så fort dock så det är lite skrämmande. Kommer ihåg alla de gångerna jag har bokat One Direction biljetter och det har vart över ett år kvar tills konserten äntligen har vart så det känns lite sjukt. Jag kommer vara nere i GÖteborg runt 14.40 och då ska mina kära vänner Alice och Linnea möta upp mig på centralen så åker vi hem till lägenheten och käkar och gör oss i ordning lite och sen så draar vi!! Insläppet är klockan 18.00 men det börjar inte fören kl 20.00 men vi ska stå längst fram har vi bestämt så vi kommer vara där lite tidigare och sedan tränga oss fram, hatar dock att göra folk sura men ikväll skiter jag i det. Vi ska även möta upp min kusin Wilma och hennes kompis Ebba så ska vi gå med varandraa också så det blir mysigt. Men är faktiskt inte planerat så vi får se hur kvällen går. Ta hand om er <333

Likes

Comments

JAG ÄR TILLBAKA!!!!

Shit det har snart gått 2v sedan jag uppdaterade bloggen vilket är ganska sjukt. Men om ni läst senaste inlägget så förstår i kanske att jag har varit sjuk och det är inte förens nu allt har verkligen börjat försvinna. Kom tillbaka till skolan förra veckan och gick två dagar och när man är sjuk så blir man helt slut så har inte haft någon ork eller lust till att skriva ett inlägg. Allt står stilla i huvudet och försöker komma på något att skriva om för att få en regelbunden uppdatering men hur svårt är det inte? Svenska är inte mitt starkaste ämne så jag stavar som en kratta och sammanhanget i texten hänger förmodligen inte ihop någonstans men vad gör det. '

Förra inlägget skrev jag att jag skulle färga mitt hår balayage så det gjorde jag men hittade inte rätt färger jag ville ha så det blev inte bäst men det blev inte heller dåligt. var ju första gången jag gjorde det så får väl skylla lite på det. Jag är sååå sjukt impulsiv så när jag stod och kollade mig i spegeln så blev jag så trött på att mitt hår alltid ser likadant ut så jag klippte av allt, så jag lägger in en selfie där man ser lite iaf. Kom ihåg att jag inte gjorde det hos en frisör så döm mig inte för ja jag är impulsiv och gör vad jag känner för.

AA vad har jag gjort nudå för kul när jag inte har uppdaterat?

To be honest, vet inte ens själv, men det jag kommer ihåg är att jag åkte hem till min kusin och kollade in hur de bodde i sitt nya hus och sen hade vi en myskväll och det var jättemysigt måste jag säga! Mitt minne är lite rostigt så kommer typ inte ihåg vad jag har gjort så ni för nöja er med detta haha!

Ha det så bra! Puss och kram, hörs snart <333

Likes

Comments

Jag tänker inte sitta och skriva en ursäkt till varför jag inte har bloggat utan jag tänker bara antyda fakta. Jag har inte orkat göra ett piss. Hela helgen har jag vart isolerad i huset pga att jag är sjuk. Mina lungor tar död på mig och jag har knappt någon röst kvar för att jag har hostat så mycket att det har tagit kål på mina stämband så just nu låter jag som en rökare som har rökt i alla sina 60 år och imorse så visade tempen att jag hade feber så det går i sina vågor. Just nu mår jag bättre men det beror nog på att jag har ibuprofen i kroppen, frågan är bara hur jag ska kunna somna?! Har ju inte gjort något annat än att sova idag så jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon iaf så febern är borta så jag kan städa lite och fixa mitt hår, tänkte faktiskt göra sånt där balayage i mitt hår helt själv så vi får se hur det blir men det verkar inte så svårt iaf. Men jag lovar att när jag mår bättre så ska jag slänga ihop ett riktigt intressant inlägg!

Ta hand om er <33

Likes

Comments

Förra veckan så var oturen mig i hälen hela veckan! Det var riktigt utmattande. Allt har gått som en bergochdalbana ena stunden var jag glad, sen ledsen och sen förbannad av olika orsaker. Mycket känsliga saker som ligger mig nära hjärtat men så är det ibland, så suck it up och starta på ny kula bara. Därför har jag inte haft tid att uppdatera tyvärr, eller jo jag ska inte ljuga, tiden har funnits men jag har inte haft orken eller motivationen.

Men på tal om träningen så går det riktigt bra faktiskt, nu har jag börjat komma igång och ska träna ikväll igen vilket känns bra. Har gått efter en app som heter Lifesum innan där de räknat ut exakt hur mycket jag behöver/ska äta men jag skiter i den känner jag nu för jag kommer inte hålla mig till det ändå. Jag vet vad som är onyttigt och det försöker jag hålla mig ifrån och om jag inte klarar av det så får jag gå en extra sväng på kvällen för att bränna bort det. Så nu ska jag verkligen kämpa med detta.

Snart är det dags för HOV1 och det ska bli så sjukt kul TAGGA TAGGA TAGGA!! Någon mer som ska på det? 15 Februari , Tädgrån Göteborg? :)


Likes

Comments

Eftersom att jag har börjat äta hälsosammare så har jag även testat en del nya maträtter för att inte tröttna. Ikväll hade jag tänkt att göra havregröt med ägg kaneläpplen och mandlar som är väldigt bra och du får i dig rätt mängd av fett,protein och kolhydrater osv.. så om ni vill testa på så skriver jag receptet nedanför!

3 personer

4 dl havregryn

8-10 dl vatten

1 tsk salt

2 små äpplen med skal, hackade

1,5 dl mandlar

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 msk kokosolja

1 tsk honung

6 ägg

och här nedanför hittar ni instruktionerna för orkade inte skriva allt!

Ha det bäst <3Likes

Comments

Sköna sköna helg. Det är så underbart med helg fast samtidigt känns det som att det inte är något annat. Klockan är nu 14:00 och jag slöar i sängen. Började morgonen klockan 09:00 med lite frukost och drog sen vidare på ett Yoga pass klockan 10:00 vilket var skönt och behövligt. Jag tror inte så mycket mer händer nu i helgen, har lite läxa att ta ikapp och sen ska jag bara ta det lugnt. På måndag böjar mitt nya kost schema samt tränings schema med hjälp av en app. Det står att jag förväntas klara mitt mål om 12 veckor så det är jag väldigt spänd på att se om det funkar, så nu ligger det i mina händer om jag ska klara det eller inte. Ska skärpa mig med all skräpmat och äta bättre. För mig blir det oftast att jag skippar frukost på skoldagarna, skippar skolmaten och tar igen det när jag kommer hem vilket är något bland det sämsta du kan göra. Så nu ska det bli ändringar!


Bildresultat för träning

Likes

Comments