Jag har tre terminer kvar i skolan och sen ska jag ut i ”vuxenlivet” och jag börjar känna mig så stressad. Jag har ju planer och en aning vad jag vill göra med mitt liv och det jag vet är att jag inte vill ha ett 7 - 4 jobb där man inte ens trivs. Jag vill göra något riktigt kul som jag inte ser som ett jobb, något man kan bestämma lite själv över.
Jag går ju makeup stylist på gymnasiet och jag tror nästan att det är något jag inte kommer vilja jobba med i framtiden men det är ju alltid något man kan jobba med tills man hittat vad man vill göra eftersom att jag kommer ju ändå va färdigutbildad.
Jag säger ju alltid till folk som frågar vad jag ska göra efter studenten att jag ska flytta utomlands, men vad ska jag göra utomlands? Och hur ska jag lyckas med det? Min tanke är ju att va volontär eller något på ett ställa där de är människor som kanske inte har allt de behöver, liksom vara där för dom och känna att dom har någon och inte är ensamma tex.
Sen älskar jag ju musik också och at skriva generellt så det hade ju vart väldigt roligt att jobba med musik också så jag är så sliten mellan vad jag ska göra och hur jag ska göra för att ta mig dit jag vill. Jag vill ju som sagt göra något annorlunda och framförallt jobba utomlands men det är ju en väldig procedur. Men det är just såna saker jag behöver börja fundera ut eftersom att annars är det ju dags att tex ställa sig i lägenhets köer eller kolla möjligheter i Sverige för jag kan och vill inte stå där efter studenten och känna mig helt lost.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godförmiddag mina vänner!! Såg nyss att jag har bloggat i över ett år nu! Är det inte sjukt hur tiden går så fort ändå, liksom 2017 är nog et snabbaste året jag har varit med om.

Snön har precis lagt sig på backen redan, och det är så otroligt mysigt. Jag gillar ju inte kyla men hellre snö än de tråkiga höstvädret. Jag längtar sjukt mycket till att julpynta och lyssna på jullåtar och bara strosa runt i din pyjamas med varm choklad i handen medan julfilmen spelas i bakgrunden, SÅÅ TAGGAD!

Ja vad gör jag om dagarna nudå? Jo jag har bytt skola så är ute på praktik i en affär som heter Chelsea på Kungsgatan i göteborg som jag kan rekommendera starkt! Så sjukt snygga kläder och väldigt trevlig personal. Jag är inne på min sista vecka nu faktiskt så har vart här i en månad och det är faktiskt riktigt sorgligt för jag trivs så bra, men har ju praktik från 1an att ta igen så lär ju inte va sista gången jag är där iaf.

På torsdag så har jag en plan om att åka till något ställe där folk inte har allt, där de kanske inte har råd med att beställa hem en pizza eller köpa en spec tröja, så jag har rensat ut kläder som jag hade tänkt lämna bort och sen bjuda på pizza faktiskt, känner att jag vill ge tillbaka, för jag har kläder, familj och mat på bordet och om jag kan göra en person glad så gör det ju skillnad än att bara sitta på röven och önska att jag kunde göra något. Men det är så svårt att veta vem man ska ge det till för jag var med om en sak på stället jag bodde tidigare på, jag var där och gav henne pengar och mat och sen visade det sig att hon hade en iPhone 6 och en man med en feet Audi och då finns det ju människor som behöver det lilla jag erbjuder mer.

Nä nu ska jag ta en kvällstur med min lilla hund och sen bädda ner mig till en go rulle, ta hand om er :)))

Likes

Comments

Hej och hej och hej igen! Jag måste bara säga att jag suger på att blogga men det står jag för, man kan inte va bra på allt och detta är en av de saker som jag inte är duktig på men jag försöker iaf och det viktigaste är att jag gör det ändå. Nu var det ungefär 2 månader sedan jag bloggade senast och tro det eller ej så mycket har hänt med mig själv framförallt. Jag har släppt taget om all negativ energi så gott jag bara kan runt omkring mig och det hjälper så mycket!! Jag mår mycket bättre med mig själv och känner mig mycket gladare, sen är det klart att jag som alla andra människor har dåliga dagar men sånt är livet. Men det viktigaste jag har lärt mig under alla dessa månader är att det är OKEJ att må dåligt, du får må dåligt för ibland behöver man det för att kunna uppskatta de små saker som finns men så länge du inte glömmer vem du är och vad du står för.

Hur har sommaren då sett ut för mig? Jo min sommar har vart helt okej, träffat väldigt roliga människor och kommit närmare Mellerud där jag inte bott så länge. Om ni läst mitt tidigare inlägg där jag berättade att jag hade sett hov1 live, jo nu har jag inte bara sett dom live utan även träffat dom backstage vilket jag inte kan fatta ännu!! Jag såg en tävling på Facebook och tänkte, ja varför inte testa men jag trodde aldrig jag skulle vinna då jag och tävlingar inte brukar gå så bra för mig. Sen har några släktingar gått bort vilket är sjukt tråkigt men som sagt det är så livet är, vi föds, lever och dör så man får se till att ta hand om varandra och framförallt sluta ta varandra för givet.

hur ser livet ut nudåå idapida? Jo livet ser helt toppen ut! Jag kämpar på i skolan som aldrig förr och jag gör det jag ska och gör det bästa jag kan liksom. Jag har inget kärleksliv alls men tbh jag känner att jag klarar mig utan det för har inte energin till det och orkar inte med att man ska lägga all energi på en människa och det tar slut och man blir hjärtekrossad. Så det får bli lite senare när jag har orken till det. Jag ska strax sätta mig och söka nytt jobb, jag har ju timmjobb men får så lite timmar så nu har jag liksom inte jobbat på två månader och kan inte ha det så. Sen så behöver jag söka praktikplats för V42 ska jag ut på praktik två gånger i veckan fram till påsk vilket jag är ändå ganska taggad på för om jag hittar praktik i närheten så slipper jag pendla så pass långt varje dag och tror det kan göra gott för mig. Men förutom det så fyller jag år om EN VECKA!!! TAGGAAA!!

Gonatt sov så gott! <333333

Likes

Comments

Self-love eller att älska sig själv är ett sånt sjukt viktigt ämne att prata om. Ett ämne som ligger väldigt nära till hjärtat för mig och jag tycker det är så svårt att prata om eftersom att det är så ledsamt att flickor i åldern av 10 står i spegeln och trycker ner sig själva. De känner inte att dom är fina nog. De kanske önskar att dom såg ut som deras klasskamrat som har den nya snygga tröjan som alla vill ha, och bara för att hon inte har den så känner hon sig mindre fin. Hon sitter på google och googlar upp va normalvikten för en 10 åring är och kommer in på hemska sidor som flashback där någon suttit och bestämt en vikt vad man ska väga. DET ÄR SÅ FEL. Jag blir riktigt ledsen att tänka den tanken. Jag var en gång den flickan. Redan i tidig ålder började jag tveka på mig själv. Hata på mina ärr, hata på min kropp, hata på mitt ansikte, hata på mina kläder, hata på alla ytliga saker! Men egetnligen who gives a fuck? Det viktiga här i livet är inte, va du har på dig eller hur du ser ut in general. Det som är viktigt är att du har ett hjärta med goda avsikter. För det spelar ingen roll hur snygg du än är, hur fina saker du än har, om du är elak och får andra folk att må dåligt så har de ytliga ingen betydelse.

Det är sjukt att man ens ska behöva må sådär. Att man ens ska tvivla på att man inte är bra nog. Tvivla på att man inte är snygg nog. Tvivla på att man inte kan nå sina mål. För med rätt inställning kan man nå hur långt man vill. Jag är trött på att slösa min tid på att oroa mig att jag inte är fin nog. För det är mitt liv jag lever och jag ska se ut hur jag vill. Jag ska inte lägga en enda negativ kommentar om hur jag ser ut för det kommer inte få mig att må bättre. Om du själv mår dåligt för hur du ser ut så självklart ska du ändra på det om du nu kan så att du SJÄLV mår bra, men gör det inte för någon annan då. Gör det inte för att du inte ser ut som din kompis, utan gör det för dig själv. Men om du mår bra med dig själv och din livsstil men du ändå känner tvivel på att du inte har idealet så vem fan bryr sig! Alla människor är olika, spelar ingen roll om det är på insidan eller utsidan. Vi alla är olika och det ska vi va stolta över. För det finns bara en som du, eller en som jag. Det är dags att sluta hata och börja älska.

Likes

Comments

HEEEEJ!
Idag är det lördag och 4 dagar kvar till SOMMARLOV! Hur snabbt har inte detta året gått?! Det var ju nyss jag började 1an känns det som men tydligen inte. Lite skrämmande hur tiden bara flyger iväg.

Jaa nu ligger jag här, har bäddat ner mig i sängen och försöker skriva ett någorlunda bra inlägg på mobilen, brukar vanligtvis skriva på datorn men den var jag smart och glömde hos en kompis så kramp i tummarna lär jag ha sen.

Idag har jag jobbat i några timmar, fick sluta tidigare men shit jag är lika trött för det. Denna veckan har vart väldigt upp och ner för mig, har vart väldigt ledsen och arg men även glad också.
Har knappt fått sova något på hela veckan även fast att jag bara haft skola två dagar, men om man heter Ida Hernehult och är en tänkare så går det ut över sömnen och jag vaknar femhundraelva gånger om natten och tänker på allt som pågår kring mig. Om jag sovit en hel natt så har jag behövt gå upp tidigt till skolan men jag hoppas att jag kan få sova hela natten och sova ut imorgon för det är behövligt kan jag lova.

Om ni läst de tidigare inlägget så märkte ni kanske att jag inte mått så bra de senaste månaderna, det har vart väldigt mycket för mig och mitt huvud har inte klarat av allt på samma gång men nu är jag tillbaka, tror detta med sommarlov kommer sitta väldigt bra och FYFAN VA KUL JAG SKA HA?!!?
nu finns det inget som stoppar mig mer och jag själv ska verkligen inte låta mig stoppas mer för det har ju inte resulterat så bra.

Ja jag är ju människa som du, har mina bra dagar och även dåliga. Ibland saknar jag människor som jag inte borde, bråkar med folk jag borde ta hand om och skrattar med fel personer. Men nu tar jag en sak i taget och måste vara lite självisk framåt och fokusera på hur jag själv mår, fokusera på rätt människor och kasta dom som tar min energi. Ta mogna beslut och prioritera. Det värsta är att jag känner att mitt årliga psykbryt är på väg som jag får en gång om året och det är inte roligt men det kanske är behövligt så jag får ur mig alla känslor. Men vet ni vad, jag är snart tillbaka, snart är vanliga Ida tillbaka med bra förbättringar och hon har också vuxit som människa det senaste. Jag har slutat ta skit från ALLA, vet inte hur många personer jag har konfronterat det senaste och det är bra! Vi alla borde göra det, ingen förtjänar att bli kränkt och nedtryckt av människor. Jag ska få gå på stan i kjol utan att få kommentarer av slisk. Man ska inte ha en snorunge bakspringandes din rygg som snackar ner dig och sprider rykten.

Asså förlåt för detta hemska inlägg, känner att de inte har en röd tråd, heeeelt spretigt! Men men, nu ska jag gå ner till min älskade familj och mysa med dom och det enda jag ska oroa mig över är hur fan jag får bort mina finnar på näsan!

Puss och kram<333

Likes

Comments

Alltid från att jag var väldigt liten så har jag haft lätt för mig att visa kärlek för folk, nästan lite för mycket ibland så att jag har fått ta ett steg tillbaka ibland. Men nu i senare ålder har det helt och hållet förändrats och jag har fått ord som känslokall kallat efter mig. Inte känslokall på det sättet att jag har vart elak mot någon men att visa kärlek är något jag har fått svårt för. Efter jag bröt kontakten med min pappa som folk säger är din första kärlek så har jag nog byggt upp en slags vägg för att jag är nog helt enkelt bara väldigt rädd. Rädd att berätta för mycket om mig själv för att sedan få ångra det när personen inte finns i mitt liv längre. Det är extremt jobbigt att inte kunna visa känslor men jag är väl bara rädd och behöver känna en trygghet med personen innan jag tex kan släppa in dom helt och våga öppna upp mig med känsliga saker och känslor.

Jag har gått med dåligt självförtroende som total förstördes i högstadiet. Jag var rädd att folk skulle kolla på mig och se alla mina brister och de sakerna jag stod och klankade ner på mig själv med varje dag i spegeln. Jag var rädd att de skulle bli besvikna för hur jag såg ut vilket gjorde att jag blev lite tillbakadragen och det förstörde ju min personlighet också.

För några månader sedan nu så bestämde jag mig för att dra mig själv i kragen och utmana mig själv och göra det jag hade undvikit i flera år för att jag var rädd. Det ledde till bra saker och även dåliga saker.

Jag träffade en kille som fick mitt självförtroende att ändras totalt, jag kände att det fanns visst folk där ute som tyckte om mig för den jag var och inte bara för hur jag såg ut. Flera gånger sa han till mig att sluta använda brun utan sol och smink för att jag var fin som jag var utan allt i ansiktet. Jag kunde vara mig själv till 100 procent för han gillade mig för den jag var.

Han fanns alltid där för mig och jag fanns alltid där för honom och han var en av de personerna jag litade mest på. Jag kunde berätta allt för honom för det kändes som att han lyssnade på vad jag hade att säga och inte bara lyssnade halvt för att inte vara en dålig vän och egentligen vilja säga "Jag bryr mig faktiskt inte" Jag ringde honom flera gånger när saker inte stod rätt till och han ringde även mig och vi kunde snacka väldigt länge. Jag kände mig väldigt trygg med honom och han fick mig att bryta ner vissa delar av min slags vägg jag har byggt upp, dock hade jag fortfarande svårt att visa min uppskattning eller ge honom bekräftelse, hade svårt att ge komplimanger till honom även fast att jag tyckte om hans leende väldigt mycket, inte de att jag var rädd för att ge komplimanger men jag hade svårt att visa uppskattning för folk om de sedan skulle lämna mig.

Att jag hade denna vägg uppsatt gjorde även att saker blev dåliga mellan mig och honom, det var väldigt mycket bråk men vi sket i det och fortsatte snacka och umgås för vi ville ju inte skita i allt även fast lusten var väldigt stor för det vid flera tillfällen. Jag lovade så många gånger att ändra på den sidan av mig som var känslokall och tro mig jag försökte så jävla mycket, det var allt jag gick runt och tänkte på. Jag behövde hitta orsaken till varför jag blivit känslokall för att sedan kunna ändra på mig och jag gjorde framsteg men i en pressad situation så tog jag steg tillbaka. Detta var en av de 100 olika orsakerna till att jag tappade bort mig själv i några veckor, gjorde dumma misstag och total glömde av vem jag var. Jag var så fokuserad på hur jag skulle bete mig eller hur jag skulle vara så att jag inte skulle såra någon att jag tappade bort mig själv och har nu gått ifrån att ha svar på alla frågor till att inte ha något svar alls. Allt jag kan svara just nu är jag "Jag vet inte". Jag har så mycket tankar och känslor i kroppen men hur får jag ut dom?!

Varje gång jag och han killen jag träffade hade tjafsat och vi skulle snacka om det och jag skulle förklara saker så hade jag bästa förklaringarna och visste exakt vad jag skulle säga men när han väl var i telefonen eller mitt framför mig så fick jag blackout. Det bara tog stopp.

Det har vart allt för mycket det senaste mellan mig och honom att vi båda inte orkar mer. Men jag kommer aldrig att sluta bry mig om honom eller glömma heller för den delen. Han har fått mig att må så sjukt bra men även väldigt dåligt för kärlek det är det bästa och värsta man kan ha att göra med. Men nu i efterhand ångrar jag inget för att detta har hjälpt mig på många sätt också.

Men jag vill bara säga tack. Tack för att du fick mig att tycka om mig själv. Tack för att du trodde på mig. Tack för att du öppnade upp dig för mig och fick mig att våga öppna upp mig. Men framförallt, även fast att vi haft våra uppgångar och sen rutschbanor ner igen så tack för att du är du. Du vet alltid vart du har mig och jag är bara några mil ifrån eller ett samtal bort. Sen så ska du veta att dina saker du öppnat upp dig för mig om kommer alltid stanna hos mig som vi lovade första gången vi träffades. Jag vet att du satte upp en fasad och försökte leka tuff och cool men du vet mycket väl att jag inte går på det för du har ett av de renaste hjärtan jag har vart med om. Du bryr dig om människor eftersom att du har ett stort hjärta, även fast att du låtsas att du inte bryr dig ett skit. Snälla, en sista önskan, ändra aldrig på dig själv och lek aldrig någon annan för du är bra precis som du är.

förresten, jag tror jag var kär i dig.

okej?

Likes

Comments

Godmorgon på er eller ska jag säga godförmiddag kanske? Idag är det måndag och min sista dag på påsklovet tyvärr... Jag kan faktiskt inte avgöra om lovet har gått fort eller om de har gått långsamt? Det har hänt så mycket denna veckan fast samtidigt väldigt lite, hoppas ni förstår vad jag menar med det.

Är jag taggad för skolstart? Lite blandade känslor om det faktiskt, ska bli skönt att ha något att göra på dagarna och inte sitta och stirra in i en vägg och över tänka saker och ting men jag vet att när skolan väl börjat så kommer jag ångra den lilla längtan jag känner eftersom att jag verkligen inte är en morgonmänniska och att gå upp så tidigt är verkligen en plåga för mig och sen blir det ju inte bättre av att pendla såpass långt.

Asså är det någon som har bra låttips för nu får jag panik på alla dessa låtar som spelas om och om igen, speciellt topplistan och jag som åker så mycket tåg vill ha något skönt i lurarna men det känns som att allt som finns är samma hits som vart där i flera månader.

Sen när vi ändå är lite inne på musik så måste jag bara uttrycka mig lite om vissa personer som är med i en reality show och släpper låtar eller börjar med youtube, nästan alla gör det nuförtiden och jag fattar inte grejen. Om man har det som intresse så självklart ska man få göra det då men känns bara som att hälften av dessa människor gör det för att de ska kunna leva på "fame" och skapa en plattform så att de inte ska bli bortglömda och sen måste skaffa ett riktigt jobb när hela den här hypen omkring dom har försvunnit? Är det bara jag som känner så? Tycker det är så tråkigt för att jag SJÄLV tycker att man ska göra något om man brinner för det. Jag ÄLSKAR musik så därför hade jag tyckt att de vart skit roligt att släppa en låt men då hade jag gjort det för att jag känner något för det och inte för att jag ska utnyttja det på något sätt. Hoppas ni hänger med mig om vad jag menar!

Nu ska jag ta på mig lite kläder och sparka igång dagen med ett avsnitt av The Originals! Puss och kram <33333

Likes

Comments

Nu har det vart allt för längesedan jag bloggade igen, ca två veckor sedan tror jag men det har verkligen hänt så mycket och hälften kan jag tyvärr inte dela med mig om för det är så känsligt, kanske i framtiden men inte just nu. Är själv inte mentalt redo för det. Jag sitter faktiskt just nu och har sån ångest för att jag vet inte hur det kommer gå dom närmaste veckorna, är så sjukt orolig men försöker hålla huvudet högt och jag kommer klara mig igenom detta, det är jag säker på men just nu känns det bara omöjligt. Jag har faktiskt ingen aning om hur jag kommer lägga upp inlägg nu, antingen behöver jag blogga och skriva av mig för att glömma allt som händer runt omkring eller så blir det för mycket för mig så jag får nog känna efter det med tiden tror jag. Hoppas ni har tålamod med att vänta på mig och hoppas verkligen ni mår bra och kämpar för det måste man göra!! Ha det bäst <333333Likes

Comments

HEJSAAAAN!! Här kommer en "what do you do after" tag som jag hittade på misslisibells blogg, så jag hoppas ni tycker den är hyfsat rolig även fast att jag istorsett går och lägger mig efter varenda sak. Ha det bäst <3 W

1. Vad brukar du göra efter skolan? Jag har exakt samma rutin varje dag och det är att springa upp och byta om, gå på toa och sen käkar jag, rätt simpelt och tror faktiskt att väldigt många andra gör det.

2. Efter duschen? Tar på mig min varma morgonrock och smörjer in mig med lotion och brun utan sol om jag har, sen så sätter jag upp håret och kryper till sängs.

3. Efter man har varit hos sin kompis? Jag brukar alltid vara på så bra humör när jag har vart med en kompis så jag ler som en idiot och sen går jag förmodligen och tjötar med mamma och går och lägger mig.

4. Efter stan med en kompis eller sin mamma o.v.s?
om jag är där med en kompis så brukar jag visa sakerna för mamma när jag kommer hem, eller så tar jag på mig kläderna och fotar,
5. Efter en semester? Grinar för att jag inte vill hem från semestern ;(((

6. efter maten? Lägger mig eftersom att jag förmodligen har matkoma eller så kommer jag ikapp med läxor eller skriver ett spännande blogginlägg.

7. Efter ett kalas? Byter om till bekväma kläder och tvättar av mitt smink

8. Efter en film? Jag brukar alltid kolla på film på kvällen och somna till den eller så går jag och lägger mig. Fast ibland brukar jag ha på en film samtidigt som jag sminkar mig om jag inte har stress och då brukar jag göra hela dagen efter filmen om man nu kan säga så.

9. Efter en video? Jag gör inga videor så ingeting.

10. Vad tyckte du om tagen? Den var väl rolig men lite få frågor bara :)

Likes

Comments

Det har gått exakt en vecka sedan jag la ut det senaste inlägget, det får verkligen inte gå såhär emellan varje inlägg men har verkligen haft "inläggstorka" om man nu kan kalla det så. Men idag är det iaf söndag som vanligt, idag sov jag till klockan 13.00 vilket var längesen jag gjorde sist och det var behövligt efter gårdagen. Hade min första jobbdag igår vilket jag blev väldigt trött utav, mycket nytt att lära sig och sen så sjukt mycket att tänka på men jag hade riktigt roligt och han som jag gick med sa att jag var duktig så det kändes riktigt bra. När jag kom hem var jag helt slut, jag hade inte fått någon rast alls för det går ju inte riktigt eftersom att om det kommer in en kund så kan vi inte bara skita i den liksom. Så jag degade bara hela dagen och sen stensomnade jag. Så händelserik var min lördag haha!

Imorgon ska jag faktiskt inte till skolan eftersom att mamma fyller 40år och då ska hela familjen samlas och åka till Göteborg och hitta på lite roligheter och sen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra mer än att jag har kickboxningsträning imorgon vilket jag är sjukt taggad inför.

Sen tänkte jag höra, jag ska köpa ett par overknee klackskor svarta, men vill inte ha ett par som åker ner hela tiden så att man måste dra upp dom 24/7 så om ni har något tips så kommentera gärna!!

Nu ska jag lägga mig och kolla på The Last Kingdom som är en sjukt bra serie, hade tänkt att äta min budapest bakelse som jag fick med mig igår från konditoriet samt 9 semlor, två semletårtor, wienebröd,bullar men SÅKLART hade någon j*vel ätit upp den enda bakelsen jag kan äta så nu ska jag sura lite över det också!

Ha det bäst <3333

Likes

Comments