Header

GENOM TELEFONEN, VARDAG, UTBILDNING & IA

Detta är mitt loppisfynd, är inte en person som tidigare gått mycket på loppis men jag tror mina ögon lite öppnades för det efter min tur till mimmin kirppis. En fin silver bricka och två ljusbehållare står nu fint på mitt nattduksbord.


En kökskalender från -83, jätte charmigt måste jag säga. Vi håller just nu på att tapetsera väggarna i restaurangen där jag är på praktik, med gamla bokblad. kommer bli superfint.


Detta mörk rostade kaffe från Ikea är något otroligt gott, rekommenderar!

Bilden längs till vänster - min arbetsplats förra onsdagen. Höll en presentation om skolarbeten och hur jag kunnat använda det jag lärt mig via skolan för en projekt grupp i karis. Gruppen var internationell, så höll presentationen på engelska.

Bilden i mitten - en vaborg rikare igen, super fin helg med bra väder och underbara vänner och mycket party.

Bilden till höger - en selfie på mig, före jag drog på förfest på lördagen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

FOTO - ÖVRIGT

Det som jag just nu gillar och inspireras av inom fotografering är bilder som väcker känslor och stilrena bilder.

Bilder som berättar, ta t.ex. bilden uppe i vänster hörn, en payphone telefon som lämnats, för mig berättar den massor, och när jag åg den bilden började jag fantisera om historien runt den, hur slutade den upp, hängande?

Stilrent. Älskar. Helt klara stillbilder på objekt som plaserats på ett visst sätt för att ge ro till ögat.

Likes

Comments

På min pinterest tavla Grafisk Design, hittar ni mer som detta ovan, ni hittar den här.

MAT, måste jag säga mer? Jag älskar mat, god mat och fin mat. För det behövs ingen exppert för att veta att vi även äter med ögonen, och att once in a while lyxa till det, fast det handlar om något så enkelt som avokadosmörgåsar, är viktigt. Maten smakar så mycket bättre om vi förbereder den själv, lägger upp den fint och tar oss tid att äta och njuta av den. Mat skall inte vara något vi slänger i oss flera gånger i veckan för att överleva, för vi behöver få sätta oss ner med familjen, vänner eller varför inte med sig själv och äta och njuta.

Fem av mina absoluta matfavoriter just nu är, avokadosmörgåsar, suchi, smoothies, proteiner från växtriket (bönor, linser osv), frön och ja måste som sjätte lägga till kaffe, för det är något jag i dagens läge inte klarar mej utan.

Likes

Comments

VARDAG, UTBILDNING & IA

Vart flyger tiden?

Jag har börjat min praktik och därmed min sista periord i skolan, detta hände i början av april, men eftersom mitt bloggande inte varit på topp har jag inte haft tid att berätta det.

Det har egentligen inte hänt så mycket under de senaste veckorna heller för den delen. En del festande och träffande av vänner, en roadtrip, mycket stuga och mycket rita, sen har praktiken tagit upp många timmar och många staplar energi varje dag.

Jag praktiserar hos min storesyster som kommer att öppna en restaurang nu till sommaren, allting är i full gång. Mycket planering, lov som skall sökas, skyltar som skall lagas, inredning som skall planeras och rum som skall renoveras. Denna vecka har vi spenderat med penseln i handen, målat i hela restaurangen och målandet fortsätter. Det är rejält kul att få följa med hela processen med att öpnna en restaurang, alla motgångar och medgångar, hjälpsamma och härliga människor.

Likes

Comments

ÖVRIGT

På min pinterest tavla Interior, hittar ni mer som detta ovan, ni hittar den här.

Jag ör ingen inredare, men eftersom jag förhoppningsvis inom ett år får flytta hemifrån, vilket jag ser mycket framemot har jag börjat fundera, hur vill jag ha det, vad tycker jag om osv.

Sex inredningsfavoriter (ei rangordnat):

  • Kopparfärg - alltså hur snyggt är inte koppar??!! och eftersom det är en -inn grej så hittar man kopparfärgade prylar överallt, älskar.
  • Hyllor - Hyllor med olika inspirerande bilder och texter, ljus, tidningar och böcker uppe till vänster hittar ni en sådan hylla, och gud så fint det är.
  • Fraktlådor och pallar - Sängen uppe till höger och lådorna på bilden nere till vänster, det är snyggt! plus att det ger en naturlig känsla och är jätte stiligt, denna "återanvänd" trenden är också en -inn trend men så fin den är.
  • Järn net - Att ha ett sådant net som bilden nere i mitten har, det är sjukt fint, att ha det med lite krokar osv, så att man kan hänga upp saker. Sjukt fint.
  • Mac - Ja, ingen tvekan om saken, jag är mac galen. och för mig utstrålar mac ett intryck med stil, ordning och reda. så fint att ha en ren och fin lägenhet och sedan en mac.
  • Ordning och reda - Ingen tvekan om saken, jag är en männsika som gillar ordning och reda, speciellt i kalendern. Att veta var jag har saker och vad jag har, är en så skön känsla, om det är något som kan stressa mig, är det när något är oplanerat eller jag inte har bästa möjliga ordning i mina lådor eller mappar, haha.

Likes

Comments

TYPOGRAFI & GRAFISKT

På min pinterest tavla Grafisk Design, hittar ni mer som detta ovan, ni hittar den här.

Såg några utvalda avsnitt av Abstract, the art of design, serien som finns på netflix. Första avsittet jag såg var avsnitt 6, med Paula Scher om Grafisk Design, och hon inspirerade jätte mycket. Så för er som gillar design, kolla in den serien, där finns olika avsnitt angående oilka design ämnen, som bildesign, fotografi, inredningsdesign osv.

Likes

Comments

Instagram@idahenrikssn