Header

ÖVRIGT

Bilderna är tagna av Erik Simelius från Pelago Photography

...är jag färdig producent av resetjänster.

På fredagen 16.6. fick jag äntligen hatten på huvudet och examensbetyg samt ett stipendium i handen. I skolan var dimissionen klockan 10 och varade till 11-tiden, därefter bar det av hemåt, kakorna skulle fixas, borden skulle ställas i ordning, den sista finslipningen innan gästerna skulle komma vid 16. Själv sprang jag iväg på fotografering vid 13 tiden.

Drack kaffe, vin och åt härlig mat med mina gäster, 19 tiden när man var passligt lullig satt jag mej i bilen med ett gäng vänner för att vända kosan mot Hangö för att fira examen tillsammans.

Nu är det alltså slut på riktigt, rätt så oförståeligt att man efter 3år skall skiljas åt. Jag kommer ännu ihåg den dagen jag träffade er första gången och inte visste riktigt vad jag skulle säga eller tänka, det visade sig att ni blev en stor del av min vardag, 5dagar i veckan stod vi ut med varandra, vi har skrattat, gråtit, grälat, gått igenom regn och solsken med varandra och för varandra. Alla fina minnen vi skapat alla nya platser jag fått uppleva och alla dumma inside jokes som skapats är guldvärda. Vänskapsbanden jag bundit med er hoppas jag aldrig brister för gått. Visst kommer det bli en stor förändring att inte längre konstant se er och ha er närvarande 5skoldagar i veckan men livet kommer alltid till punkter där man går i olika riktningar.

Önskar er alla ett stort lycka till och hoppas att se er snart igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

UTBILDNING & IA, VARDAG

...och glada ungdomar som tar sommarlov!
Idag har vi firat sista sommaravslutningen i Axxell, äntligen,  efter 3år.
Vi har skapat otroligt fina minnen och gått igenom ur och skur med varandra. Vi har känt varandra i tre ljuva år, varit en del av varandras vardag i tre år.

Men trots att vädret idag inte varit på vår sida, har vi sprungit omkring i klänningar och höga klackar samt druckit drinkar utomhus.
Att efter tre år tillsammans skiljas åt och gå åt olika håll är som att läsa del två av en bok. Karaktärerna är finns fortfarande där med rollerna är förändrade. 
Kommer sakna alla så mycket och uppskattar verkligen att jag fått ha er vid min sida, har lärt mig något av alla av er, TACK FÖR ALLT! vi syns på dimisionen!

Om 2 veckor blir vi examinerade och får pappren i handen.

Likes

Comments

TIPS

Beställde för ett tag sen hem en bok från Adlibris, en bok som jag redan velat ha en längre tid, men nu äntligen har jag den i mina händer! Boken "It´s not how good you are, it´s how good you want to be" är en bok skriven av Paul Arden, som handlar om, jag citerar de första raderna på baksidan,

"...is a concise guide to making the most of yourself - a pocket ´bilble´ for the talented and timid to make the unthinkable thinkable and impossible possible".

Detta är nu min sommarbok, helt klart!

En annan bok som jag kan rekommendera är "meningen med hela skiten" som är skriven av Nina Åkerstam. Helt sjukt bra bok, den handlar om utbrändhet och psykisk ohälsa. Läste den i vintras när jag var i Spanien och jag var som fast klistrad i både solstolen och boken.

"Meningen med hela skiten handlar om en person och en generation som inte riktigt får ihop sina arbetsliv. En generation som hastar fram utan att ha en chans att hinna tänka på de viktiga frågorna: Är det här vad jag borde göra? Vad har jag valt och valt bort? Vad är framgång egentligen, och vad ska det vara bra för? Och en person som fattat alla dåliga beslut man kan fatta, men som blev helt okej ändå"

Tryck på titlarna för att beställa hem böckerna inför sommaren!

IT´S NOT HOW GOOD YOU ARE, IT´S HOW GOOD YOU WANT TO BE

Meningen med hela skiten

Nu när jag en gång berättar om böcker så måste jag först och främst erkänna att jag inte är en stor idol av att läsa böcker, me när jag väl hittar en bok jag gillar är jag fast klistrad i den. En annan variant av av bokläsning som jag nyligen börjat pröva på är ljudböcker, och döm inte före ni testat, för jag trodde aldrig jag skulle gilla det, skall nån högläsa en bok åt mig genom hörlurarna?!! Vem orkar lyssna på sånt!?

Det var inte före ångestpodden gav ut en prova på kod till nextory som jag verkligen bestämde mig för att testa. På endast två dagar lyssna jag igenom boken Min Superkfarft skriven av Viktor Frisk och nu håller jag på med boken livet efter dig skriven av Jojo Moyes. Det är så smidigt att lägga i hörlurarna, gå ut med hunden eller sätta sig vid skrivbordet för att rita och bara lyssna. 

Detta är perfekt för de av oss som inte har möjlighet att prioritera in läsning i vardagen, har läs- oh skrivsvårigheter eller blir rastlösa medan vi läser böcker. 

Man gör något vettigt samtidigt som man "läser" en bok, hur genialt är inte detta!?

Likes

Comments

GENOM TELEFONEN, VARDAG, UTBILDNING & IA

Detta är mitt loppisfynd, är inte en person som tidigare gått mycket på loppis men jag tror mina ögon lite öppnades för det efter min tur till mimmin kirppis. En fin silver bricka och två ljusbehållare står nu fint på mitt nattduksbord.


En kökskalender från -83, jätte charmigt måste jag säga. Vi håller just nu på att tapetsera väggarna i restaurangen där jag är på praktik, med gamla bokblad. kommer bli superfint.


Detta mörk rostade kaffe från Ikea är något otroligt gott, rekommenderar!

Bilden längs till vänster - min arbetsplats förra onsdagen. Höll en presentation om skolarbeten och hur jag kunnat använda det jag lärt mig via skolan för en projekt grupp i karis. Gruppen var internationell, så höll presentationen på engelska.

Bilden i mitten - en vaborg rikare igen, super fin helg med bra väder och underbara vänner och mycket party.

Bilden till höger - en selfie på mig, före jag drog på förfest på lördagen.

Likes

Comments

FOTO - ÖVRIGT

Det som jag just nu gillar och inspireras av inom fotografering är bilder som väcker känslor och stilrena bilder.

Bilder som berättar, ta t.ex. bilden uppe i vänster hörn, en payphone telefon som lämnats, för mig berättar den massor, och när jag åg den bilden började jag fantisera om historien runt den, hur slutade den upp, hängande?

Stilrent. Älskar. Helt klara stillbilder på objekt som plaserats på ett visst sätt för att ge ro till ögat.

Likes

Comments

På min pinterest tavla Grafisk Design, hittar ni mer som detta ovan, ni hittar den här.

MAT, måste jag säga mer? Jag älskar mat, god mat och fin mat. För det behövs ingen exppert för att veta att vi även äter med ögonen, och att once in a while lyxa till det, fast det handlar om något så enkelt som avokadosmörgåsar, är viktigt. Maten smakar så mycket bättre om vi förbereder den själv, lägger upp den fint och tar oss tid att äta och njuta av den. Mat skall inte vara något vi slänger i oss flera gånger i veckan för att överleva, för vi behöver få sätta oss ner med familjen, vänner eller varför inte med sig själv och äta och njuta.

Fem av mina absoluta matfavoriter just nu är, avokadosmörgåsar, suchi, smoothies, proteiner från växtriket (bönor, linser osv), frön och ja måste som sjätte lägga till kaffe, för det är något jag i dagens läge inte klarar mej utan.

Likes

Comments

Instagram@idahenrikssn