Header

På min pinterest tavla Grafisk Design, hittar ni mer som detta ovan, ni hittar den här.

MAT, måste jag säga mer? Jag älskar mat, god mat och fin mat. För det behövs ingen exppert för att veta att vi även äter med ögonen, och att once in a while lyxa till det, fast det handlar om något så enkelt som avokadosmörgåsar, är viktigt. Maten smakar så mycket bättre om vi förbereder den själv, lägger upp den fint och tar oss tid att äta och njuta av den. Mat skall inte vara något vi slänger i oss flera gånger i veckan för att överleva, för vi behöver få sätta oss ner med familjen, vänner eller varför inte med sig själv och äta och njuta.

Fem av mina absoluta matfavoriter just nu är, avokadosmörgåsar, suchi, smoothies, proteiner från växtriket (bönor, linser osv), frön och ja måste som sjätte lägga till kaffe, för det är något jag i dagens läge inte klarar mej utan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

VARDAG, UTBILDNING & IA

Vart flyger tiden?

Jag har börjat min praktik och därmed min sista periord i skolan, detta hände i början av april, men eftersom mitt bloggande inte varit på topp har jag inte haft tid att berätta det.

Det har egentligen inte hänt så mycket under de senaste veckorna heller för den delen. En del festande och träffande av vänner, en roadtrip, mycket stuga och mycket rita, sen har praktiken tagit upp många timmar och många staplar energi varje dag.

Jag praktiserar hos min storesyster som kommer att öppna en restaurang nu till sommaren, allting är i full gång. Mycket planering, lov som skall sökas, skyltar som skall lagas, inredning som skall planeras och rum som skall renoveras. Denna vecka har vi spenderat med penseln i handen, målat i hela restaurangen och målandet fortsätter. Det är rejält kul att få följa med hela processen med att öpnna en restaurang, alla motgångar och medgångar, hjälpsamma och härliga människor.

Likes

Comments

ÖVRIGT

På min pinterest tavla Interior, hittar ni mer som detta ovan, ni hittar den här.

Jag ör ingen inredare, men eftersom jag förhoppningsvis inom ett år får flytta hemifrån, vilket jag ser mycket framemot har jag börjat fundera, hur vill jag ha det, vad tycker jag om osv.

Sex inredningsfavoriter (ei rangordnat):

  • Kopparfärg - alltså hur snyggt är inte koppar??!! och eftersom det är en -inn grej så hittar man kopparfärgade prylar överallt, älskar.
  • Hyllor - Hyllor med olika inspirerande bilder och texter, ljus, tidningar och böcker uppe till vänster hittar ni en sådan hylla, och gud så fint det är.
  • Fraktlådor och pallar - Sängen uppe till höger och lådorna på bilden nere till vänster, det är snyggt! plus att det ger en naturlig känsla och är jätte stiligt, denna "återanvänd" trenden är också en -inn trend men så fin den är.
  • Järn net - Att ha ett sådant net som bilden nere i mitten har, det är sjukt fint, att ha det med lite krokar osv, så att man kan hänga upp saker. Sjukt fint.
  • Mac - Ja, ingen tvekan om saken, jag är mac galen. och för mig utstrålar mac ett intryck med stil, ordning och reda. så fint att ha en ren och fin lägenhet och sedan en mac.
  • Ordning och reda - Ingen tvekan om saken, jag är en männsika som gillar ordning och reda, speciellt i kalendern. Att veta var jag har saker och vad jag har, är en så skön känsla, om det är något som kan stressa mig, är det när något är oplanerat eller jag inte har bästa möjliga ordning i mina lådor eller mappar, haha.

Likes

Comments

TYPOGRAFI & GRAFISKT

På min pinterest tavla Grafisk Design, hittar ni mer som detta ovan, ni hittar den här.

Såg några utvalda avsnitt av Abstract, the art of design, serien som finns på netflix. Första avsittet jag såg var avsnitt 6, med Paula Scher om Grafisk Design, och hon inspirerade jätte mycket. Så för er som gillar design, kolla in den serien, där finns olika avsnitt angående oilka design ämnen, som bildesign, fotografi, inredningsdesign osv.

Likes

Comments

GENOM TELEFONEN

Från torsdag till söndag förra veckan befann jag mej i Vasa, tillsammmans med många andra studerande för att fira pampas nationaldag. Vi var alla här med samma mål, att ha så roligt som möjligt! och det lyckades vi med. Allt för lite sömn, allt för mycket skräpmat och massor av vänner och evenemang, för att inte nämna köerna, gjorde detta fyra dagar långa kalas oförglömligt. Vi hörde badet DE VET DU och Linda Begtzing, helt sjukt bra och jätte fin stämning inne i konsertsalen.

Om det finns en sak jag har lärt mig under denna långhelg så är det att man i Vasa gillar att köa, inte bara 15 -45 min utan över 2h, så det blev en hel del köande in på många klubbar och in till många evenemang.

På söndagen åkte jag inte bara några timmar bil utan över 8h, ända ut till stugan. Därav var jag rätt så seg dagen där på, så igår låg jag hela dagen på soffan och kollade serier, så otroligt oproduktivt men så otroligt skönt och avkopplande. Idag är det back to business och jag är just påväg i bastun, och sedan skall jag jobba hemifrån lite.

Nu avslutar jag detta inlägg med en sång som spelats obeskrivligt många gånger under helgen och är den ultimata finlandssvenska partylåten, ja om ni är i pampas såklart ;)

Likes

Comments

JOBB

Igår var jag och filmade mitt företags första projekt. Gick mycket bättre än jag trott och snabbare än planerat. Vi filmade med bra flyt i 5h, utan pauser, eftersom vi var under tidspress. Jag ordnade två av mina kompisar som statister så genom hela projektet är de dom som kommer att synas på skärmen. Jag lärde mig otroligt mycket och tycker själv att det var jätte roligt och givande.

Nu låter detta som en resension av hur det var att filma, haha. Men ville bara dela med mig lite.

Btw. så var ljuset helt otroligt, och jag önskar att jag hade fått spendera 2h bara med att gå runt och fotografera.

Likes

Comments

Instagram@idahenrikssn