VARDAG

Igen fredag, klagar ej, rätt skönt med helg, eller hur?

Var till gymmet idag och körde ett grymt bra benpass och avslutade det med lite magmuskel övningar, så skönt. Under tiden när jag satt där och flåsade i ett nästan tomt gym funderade jag över, vad skall jag göra ikväll? Min pojkvän åkte på julfest och jag hade en kväll ensam, jag beslöt mig för att åka till butiken och köpa en minimix med ostar, choklad, någon cider och räkor.

Väl hemma hoppar jag in i duschen sådär lagom frusen efter att ha cyklat genom snöfallet direkt efter ett svettigt gympass. Lagade mina räkor, plockade fram ost, pepparkakor och lade lite choklad med på brickan, super gott. Satt i timmar och textade med underbara vänner långt ifrån. En fredagskväll fylld av känslor, bra vänner och gott snacks.

Tips: färs färsk hackad vitlök i lite smör och tillsätt frysta räkor, låt fräsa så att räkorna blir gyllenbruna, krydda med salt och grillkrydda. Perfekta snacket när man är sådär, lite hungrig och det är enormt gott!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

VARDAG

Vart springer mina veckor?

Mycket har hänt denna vecka, jag har bl.a. fått jobb på Havsvidden på Åland så nästa vecka tänker jag packa min väska, fira min sista dag på mitt nuvarande jobb och dra ut på nya äventyr.
För övrigt har jag tränat 3gånger + ett pass idag efter jobb, ätit lunch med en god vän och varit på äventyr på jobb.

Nu är jag bara jätte taggad på att dra till Åland och se nya vyer. Har varken lägenhet eller några andra planer, jag vet endast att jag börjar jobba på lördagen. Så skönt att få flytta bort från staden jag sett på hela mitt liv.

First things first dock

Idag kommer jag att gå ut med ett gäng vänner, det är long time no see så det finns massa saker man måste catch up on, ja, ni vet hur det är. Imorgon gäller det att packa väskan och get in the mood, för det är dans, kommer bli så kul, är så taggad! Har inte varit mycket på stugan i sommar och har en massa vänner där som jag saknar enormt och alla kommer vi vara på dans imorgon.


First things first, dock

Skulle lätt kunna flyga till nästa vecka direkt men måste försöka ta det sakta i backarna. Har en massa program ännu före jag sätter mig på båten.

Idag kommer jag att gå ut med ett gäng vänner, det är long time no see så det finns massa saker man måste catch up on, ja, ni vet hur det är. Imorgon gäller det att packa väskan och get in the mood, för det är dans, kommer bli så kul, är så taggad! Har inte varit mycket på stugan i sommar och har en massa vänner där som jag saknar enormt och alla kommer vi vara på dans imorgon.

Likes

Comments

TIPS

Något smått men ändå personligt, en person som har allt men ändå behöver en gåva, vad köper man då?

Jag har hittat den ultimata presenten,helt klart. Min mamma är en person som i princip har allt hon behöver och jag behövde en födelsedagsgåva, hur skulle jag lösa detta? Jag googlade runt, läste några bloggar och där kom jag på det, Boken om mig det är kalrt att min mamma skall ha en sådan.

Boken om mig är fylld med frågor om livet och erfarenheter, allt från hårfärg till jobbiga periorder i livet. En självbiografi man själv får skriva. Kan inte vänta på att få läsa vad mamma skrivit i sin.

Likes

Comments

RESOR, VARDAG

OiOiOi, mitt i hela plötsligt har en hel sommar sprungit förbi, och man börjar känna hur hösten sakta börjar tränga sig fram i luften.

Tänkte att jag kunde ta en snabb genomgång på vad som hänt, de senaste veckorna, eftersom det har hänt otoligt mycket eller ja, har det?

ROCKOFF, Åland, 2017

Sista veckan i Juli spenderade jag på Åland hos min pojkvän, det var nämligen rockoff, hela Åland andades och åt rockoff under 9dagars tid.

Under dessa nio dagar var min rutin, semester. Jag steg upp sent slappade, lagade mat och väntade på att Robert skulle komma hem från jobb. Vid 19-tiden började artisterna spela och vid 23-tiden slutade artisterna uppträda och man fick välja mellan KINO, gå hem och sova eller göra nått annat. Förstås spenderades majoriteten av kvällarna på nattkulbben KINO, vissa kvällar gjorde vi nått annat eller gick hem för att lägga oss. På söndagen då man satt sig ner på båten påväg hemåt, var alla krafter slut och man orkade knappt se på människor. Det var minsann 9intensiva dagar men vi hade kul, så kul!

Det bästa med Rockoff är att alla är där, eller ja nästan alla, man har fullt upp redan med att försöka hinna träffa alla vänner som kommit till Åland för att sjunga slut på rösten och ha det kul! Dessutom tog mamma, pappa, Sara och hennes kompis båten till Åland, så vi hann med lite äventyrsgolf (finns knappast bättre äventyrsgolf någon annanstans i Finland än Mariehamn, helt super!). Var så mysigt med lite familjetid då vi i stort sett spendrat sommaren ifrån varann.

Förutom allt festande och slappande tryckte jag in 3gympass, på Avancia, Mariehamn, skönt med lite annat gym och andra människor imellan.

Arbetsintervjuer och kräftskiva

På torsdagen (10.8) hoppade jag på båten till Åland, var framme mitt i natten och när jag vaknade morgonen därpå hade jag två arbetsintervjuer att se framemot, tro mig när jag säger att jag var nervös. Det var de första arbetsintervjuerna jag någonsin varit på, men det gick, enligt mig själv förvånansvärt bra. En arbetsintervju är helt klart inte lika skrämmade som jag hade fåt för mig att det var.

När både jag och Robert äntligen kom hem, han från jobb och jag från intervjuerna hann vi inte andas många minuter innan vi började laga oss klara för kvällens kräftskiva. Det är mycket jobb för lite mat det här med kräftor men det är ju inte bara maten som räknas på en kräftskiva det är ju hela stämningen och umgänget med!

En dag på Borgbacken, Helsingfors

Förutom allt detta var vi för två helger sen till Borgbacken i Helsingfors med mina kusiner, det var en fin helg med super bra väder. Vi startade 9-tiden på morgonen och var tillbaka vid 23-tiden igen. hälften av passagerarna i bilen sov på hemvägen medan minstingen satt och pladdrade på för att hålla ögonen öppna.

Inte bara en dans på rosor

Det börjar låta som att jag inte gjort något annat än haft roligt i sommar, men skenet bedrar, i alla fall till en viss del.

Jag har jobbat alla vardagar denna sommar (förutom Rockoff vecka), men det har inte heller varit något större problem, jag har tyckt/tycker om mitt jobb och människorna jag jobbar med. För det mesta träffar jag bara trevliga semesterfirare som behöver vägledning, tips och hjälp. Men ibland bli det lite tjatigt att svara på samma fråga tjugonde gången samma dag, då är det tur att man har kollegor som får en att skratta så att man orkar igen.

Jag har dessutom bott ensam hemma en stor del av sommaren så att vardagslyxa till det för mig själv har väll hänt ibland, sådär som med suchin här på bilden nedan.

Förutom detta har en viktig person i mitt liv gått bort, för inte allt för länge sen. Det var av ålder och cancer men det är klart att saknaden är stor, tårarna nära och tankarna många.

Plus allt detta, fick jag veta för ca 1 och halv måand sendan att jag inte kommit in till Grafisk design, som var den enda utbildningen jag sökt till. Så nu har stressen varit stor då allt är så öppet inför hösten. Jag är en person som helst skulle veta vad jag gör nästa vecka måndag klockan 15, ordna, orgnaisera och planera är liksom en del av mitt mellan namn. Men at söka jobb och klara avv att leva ovätande har varit lärorikt, för man ska inte ta stress över saker man inte kan påverka, och hur det än slutar så löser det sig alltid.

Jag har som alla andra även dåliga dagar men det är helt okej att gråta och vara sur bara man kan bli på bättre humör igen. För ingen har sagt att livet kommer vara lätt, och det är bra att släppa ut sina käslor alltid lite nu och då. Trots allt försöker jag vara glad så mycket som möjligt och njuta av stunden för vi levar endast en gång och inget blir bättre av att gå omkring och sura,

​Såklart har de hänt mer än såhär men detta var en smakbit på min sommar och den smakbiten var inte så liten och somamren är inte över! 

Likes

Comments

ÖVRIGT

Bilderna är tagna av Erik Simelius från Pelago Photography

...är jag färdig producent av resetjänster.

På fredagen 16.6. fick jag äntligen hatten på huvudet och examensbetyg samt ett stipendium i handen. I skolan var dimissionen klockan 10 och varade till 11-tiden, därefter bar det av hemåt, kakorna skulle fixas, borden skulle ställas i ordning, den sista finslipningen innan gästerna skulle komma vid 16. Själv sprang jag iväg på fotografering vid 13 tiden.

Drack kaffe, vin och åt härlig mat med mina gäster, 19 tiden när man var passligt lullig satt jag mej i bilen med ett gäng vänner för att vända kosan mot Hangö för att fira examen tillsammans.

Nu är det alltså slut på riktigt, rätt så oförståeligt att man efter 3år skall skiljas åt. Jag kommer ännu ihåg den dagen jag träffade er första gången och inte visste riktigt vad jag skulle säga eller tänka, det visade sig att ni blev en stor del av min vardag, 5dagar i veckan stod vi ut med varandra, vi har skrattat, gråtit, grälat, gått igenom regn och solsken med varandra och för varandra. Alla fina minnen vi skapat alla nya platser jag fått uppleva och alla dumma inside jokes som skapats är guldvärda. Vänskapsbanden jag bundit med er hoppas jag aldrig brister för gått. Visst kommer det bli en stor förändring att inte längre konstant se er och ha er närvarande 5skoldagar i veckan men livet kommer alltid till punkter där man går i olika riktningar.

Önskar er alla ett stort lycka till och hoppas att se er snart igen!

Likes

Comments

Instagram@idahenrikssn