Header
View tracker

VARDAG

Ännu en vecka har flugit förbi, jag skriver som om det vore söndag, i min hjärna är det söndag. Har varit ledig från skolan från fredag till tisdag eftersom vi firat Finland 99år alltså självständigheten på tisdag. Det har varit så skönt att ha lite långledigt.

På torsdagen deltog jag i glöggrundan som är ett Finlandssvenskt evenemang som ordnas i Åbo. Evenemanget börjar klockan 15 då alla byter biljetter mot kartor och märken, sedan går man från bar till bar för att samla stämplar och dricka glögg, efterfesten börjar kring 21 på kvällen och denna gång var den på Börsen och Monkey som hade lagts ihop. Senare in på natten spelade bl.a. Freddy Kalas och Bastupojkarna. det var en rolig torsdag som slutade tidigt på fredag morgon.
Fredagen tog jag sk. "oma loma" och var ledig för att vila ut mig efter allt festande, det behövdes verkligen, sovde över 15h.

På lördagen körde jag, mamma, Sara, mommo och mina kusiner ut till stugan för att sova över en natt, den natten blev till 3 nätter, pga bristande intresse för att återvända till hemstaden.
Jag passade på att träffa några vänner så det blev några gympass i sällskap samt en fest på lördag kväll. En helt perfekt långhelg bestående av mat och utevistelse.
Igår fick jag mysa under täcket efter att ha planerat inkommande vecka, som jag proppat full med träning och klolhydratsfattig mat efter helgens allt för många 1000 kcal.
Efter några dagar är förhoppningsvis kroppen rätt så återställd.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

VARDAG

Halloj!

Har varit otroligt stressad den senaste tiden, har haft ett stort yrkesprov som jag jobbat med samt att jag har behövt tid att bara få fokusera på mig själv (nu lät det jätte egoistiskt) men jag har verkligen behövt ge mig själv tid för att orka.

Enough about that!

Jag har nu klarat yrkesprovet med 3/3 och det är så otroligt skönt, förövrigt har jag även ett logo jobb som jag håller på med. Har blivit en hel del datasittande i skolan och hemma i och med att alla skolprojekt så när jag väl fått lämna tankarna så har jag stängt av datorn och gjort annat.

Nu skall jag fokusera på att hålla er uppdaterade, kommer antagligen bli en hel del design, photoshop projekt, snapshots, träning och kanske även någon livsroman, så håll er uppdaterade ;) Utöver det skall jag satsa mycket på träningen och att utveckla mitt grafiska öga samt att jag har två resor som jag ser mycket framemot nu i vinter. Sen vill jag även bara LEVA LIVET lite också, är ju trots allt ljuva 18år.

Likes

Comments

View tracker

GENOM TELEFONEN, VARDAG

Har hunnit med så mycket i helgen känns det som, har haft så kul samtidigt som det har varit avkopplande och eventuellt existerat en del sömnbrist. 

På fredagen var vi ut med några kompisar, och även om jag höll mig nykter så hade jag otroligt roligt, än en gång. 

Lördagen började trögt men satte snabbt igång när jag satte mig på bussen påväg mot Helsingfors för att se Veronica Maggio, vi hann även shoppa lite och äta på världens bästa suchi, thaimat ställe. BTW Veronica Maggio äger!!! Älskar hennes musik så obeskrivligt mycket, och man kan relatera så bra till hennes lyrics. 

Söndagen bestod av en sovmorgon efter två vilda nätter, på eftermiddagen passade jag på att köra ett benpass, städa rummet och göra foodprep inför kommande vecka.

Denna måndag började med 2.5 km löpning på tom mage, en proteinrik frukost och en jätte bra podd av Styrkebyrån (Check them out!). Nu skall jag snart äta lite lunch före jag drar iväg till skolan. Så skönt att vara på såhär bra humör för en gångs skull. Känner mig riktigt glad och peppad inför inkommande vecka. 

Likes

Comments

TRÄNING - ALLMÄNT

Tänkte att det kanske var dags att dela med mig av vad jag har sysslat med under denna tid med dåliga uppdateringar. Jag har tränat, börjat med nya matvanor, umgåtts med vänner och haft otroliga utekvällar.

Att inviga nya matvanor i livet har tagit mycket tänk och krävt en del tid till planering av mat osv. Nu är jag på slutrakan av min femte vecka med helt nya matvanor.

Jag har förr inte tänkt så mycket på vad jag stoppar i munnen, eller jo såklart jag har tänkt över vad jag stoppar i mig men aldrig så noga som nu. Har undvikit allt socker, kolhydrater, alkohol, slat osv.

Vissa dagar äter jag endast proteiner och vissa dagar får jag äta grönsaker och nu har jag även dagar där jag får äta små källor av kolhydrater i form av pasta eller liknande.

Måste säga att jag märkt stor skillnad, min kropp mår bättre, jag har gått ner några kilo i vikt, motivationen för hälsa och träning har ökat rejält, jag har mer energi, socker och salt beroendet är helt borta osv.

Hade min första röda dag igår (röd dag, man behöver i princip inte tänka på vad man stoppar i sig, man har totalt fria händer), och måste säga att mitt tänk totalt ändrats angående maten, jag rusade inte in i butiken och köpte godis eller liknande (vilket jag skulle gjort förut), jag tog en night off, och under dagen åt jag som en vanlig dag, det var på kvällen när det var fest som jag åt en kebabrulle och drack alkohol. Men hade en helt underbar kväll så det var så worth it. Såklart måst jag kompencera ut det nu några dagar framöver men man får ta konsekvenser när man fuskar.

Det som många människor i mina kretsar reagerat på är att jag inte dricker alkohol men ändå går ut på klubb, det går om man vill det tillräkligt mycket, kan senare skriva ett närmare inlägg om hur jag tänker och gör angående att gå på klubb nykter.

Jag är deltagare i PM International programmet CellReset, jag fick möjligheten att testa på programmet gratis, förutsatt att jag köpte kost tillskotten själv. Jag dricker kost tillskott några gånger om dagen, men de är inte några bantningsdrickor utan jag äter normalt, plus att drikorna jag dricker är förvånande goda.

Är du själv intresserad av att testa eller har mer frågor, så är det bara att ta kontakt, svara gärna på frågor :) 

Likes

Comments

Instagram@idahenrikssn