ÖVRIGT

Hello my dear readers!

Länge sen sist! Jag har haft sååå fullt upp den senaste veckan, har skrivit två tenter vars lektioner jag inte deltagit eller i fortsättningen kommer att delta på, eftersom jag lyckligtvis kom igenom båda! Nu har jag äntligen ledigt i hela 10dgr!!!

Detta peptalk från denna söta pojke är just vad man behöver i de stressiga steg tiderna när man har fullt upp och kalendern är späckad. Ha det bäst och ta inte allting på så stort allvar, gör det bästa av stunden och tänk positivt, men det viktigaste av allt ta hand om dej själv!

Likes

Comments

FOTO - DJUR & NATUR

Jag och min mysiga hund Selma hann ha lite morgonmys innan jag åt frukost och packade de sista sakerna.

Satte mig just i bilen påväg till Båtmässan i Helsingfors, där skall jag jobba över helgen. Så spännande att igen få åka och jobba och komma i kontakt med nya människor.

Ha en bra dag och tänk på att det är fredag imorgon!

Likes

Comments

FOTO - DJUR & NATUR

Slutade redan 11.30 från skolan idag, så skönt med tanke på att vädret ute var otroligt fint, men kallt. Tog först 2h vilopaus efter allt strul med skolperiordens alla kurser som gick över och om varnann. Allt är äntligen relativt upprätt och jag vet ungefär när jag skall vara var. Efter min vilopaus, som inkluderade mat och 2 avsnitt av S3 Jane the VIrgan gick jag ut på en prmenad i skogen med hunden. Det är en tid sen jag har haft kameran med mig ut och gå, men nu kände jag att den måsta med! Ljuset var så otroligt vackert och är själv rätt nöjd över mina motljus bilder. Motljus är en av mina favoriter under vinterhalvåret, dels för att snön får ett mysigt glitter men även för att det gör bilderna mer förtrollande än verkligheten.

Nu står det packning och ett benpass på schemat denna kväll, en onsdag i ljusets tecken.

Likes

Comments

JOBB

Resemässan eller matkamessut som det heter på finska. Är en av turism branchens höjdpunkter under året. Det är en mässa som ordnas i Helsingfors mässcentrum varje år. Här finns alla delar av Finland representerade och även många andra av världens länder (främst de inom europa).

Jag har själv deltagit på mässan som besökare i två år, men i år fick jag chansen att jobba, jag hoppade direkt på det, jag älskar att stå på mässor och hela konceptet med att jobba på mässa. Att delta i en mässa är så mycket mer än att bara stå och prata med kunder. Det är allt från att ha jätte ont i fötterna, har sjukt kul med kollegorna. dricka massor av kaffe och redbull till att gå ut och äta på kvällen, komma till hotellet sent, somna i duchen och jobba stenhårt. Utöver detta träffar man oftast också nya männsikor som jobbar inom branchen, jag har träffat många människor genom att jag jobbat på samma monter som dem, och att träffa nya männsikor är jätte lärorikt eftersom det finns så mycket att lära av varje ny människa.

Man kommer i kontakt med jätte många kunder som alla söker olika erfarenheter av resmålet, som i det här fallet är ringvägen och Åbolands skärgård. Att kunna hjälpa och göra kunden nöjd genom att ge de svaren de behöver är en så skön känsla. Sen finns det de kunder som har besökt vår vackra skärgård och berättar om sina upplevelser och man lär sig av varandra. En erfarenhet jag är otroligt glad över att jag har redan i denna ålder. Jag har deltagit på fler mässor men, detta är hittills den största jag deltagit på.


Likes

Comments

ÄTBART

Detta är något av de enklaste, hälsosammaste och godaste som passar till mycket och är snabbt att laga, SAY HI TO AVOKADOSMOS MY FIRENDS!

Detta vevade jag ihop en dag, när jag inte var så super hungrig på något extra, men måsta äta något före träningen. Eftersom jag antog att det skulle bli gott så dokumenterade jag receptet, för att kunna återanvända det.


Du behöver (1portion):

2 avokado

2 ägg

1dl naturell youghurt

1/2 citron

linfrön, solrosfrön och sesamfrön

svartpeppar och chili

Gör såhär:

Koka äggen 6-7min, så att det inte är helt hårdkokta. Skala och dela avokadon i mindre bitar, gör samma med äggen. Lägg i mixern, pressa citronen och lägg i mixern, tillstätt svartpeppar och chili (du kan använda de kryddor du vill, salt är något de flesta säkert vill ha med), lägg enligt eget behov. När du har allting i mixern är det bara att mixa!

Mixa tills du har den konsistensen du vill ha (jag föredrar att inte mixa så mycket när jag åt den som mos), häll upp i en skål, tillsätt 1dl naturell youghurt och strö på frön enligt smak. FÄRDIGT ATT SERVERA!

Detta går att använda som t.ex. dippsås (lägg då youghurten och fröna med i mixern), pålägg på smörgåsen och som majonäs till hamburgare. Själv lag jag det i en skål och åt det som mos!

Likes

Comments

Instagram@idahenrikssn