Vantar från H&M, 9,99€ (fel färg), transparant puder av Isadora, 21,40€


Fick ett presentkort till sokos i julklapp, vilket passade utmärkt då jag verkligen behövde ett nytt transparant puder och nya, fräsha sminkborstar. Köpte dessutom ett par simpla svarta vantar med rosett från h&m. Dom passar med nästan vilken rock som helst vilket är ett stort plus, men jättevarma är dom nog inte, så rekommenderar inte att ha på sig dessa då det är kallt.
(Hittade tyvärr inte mera just de svarta vantarna från h&m på deras nätsida, och inte heller RT borstarna)

Från Zara fick jag med mig två skjortor plus en halsduk som du hittar här. Den gråaktiga skjortan har långa ärmar med "puffar" på axlarna. Gillar inte annars sånt, men puffarna var ganska små så tyckte faktist att det var en gullig detalj. Den andra skjortan är v-ringad och har också långa ämar med av spets och är cropped, så man visar ganska mycket mage. Hade den på mig på en fest nyligen tillsammans med svarta, high waisted jeans, och tänkte att man säkert kan ha den med ett par high waisted shorts på sommaren (i väntan på det, heh).

Köpte dessutom en svart tröja med hål i axlarna från h&m, men fick ingen bra bild på den, så den hittar du här. Hittade ingendera av skjortorna på Zaras nätsida, och eftersom jag köpte dem på rea (ca 10€ var) så antar jag att de inte finns mer :-(

Allt som allt har jag alltså inte köpt så mycket kläder/smink/accessoarer, men detso mera mat, haha. Borde nog påriktigt minska på mitt mat-handlande..

Nåja, nog med det. Hoppas du som läser har fått en bra start på veckan! Puss

Likes

Comments

Hejsan! Länge sen sist, jag vet. Skulle helst ens ha något intressant att berätta, men ärligt sagt har det inte hänt något speciellt på senaste tiden. Julen spenderades hemma med familj och släktingar och på nyåret festades det loss ordentligt och annat gjorde jag inte under jullovet, förutom att shoppa lite.

Idag var det verkligen jobbigt att stiga upp på morgonen. Blev under lovet nästan van att kunna vaka hur länge som helst och att kunna sova bort halva dagarna, vilket förstås inte är så bra men helt skönt efter en tung och stressig höst. Steg i alla fall upp från sängen (dock en timme efter att väckarklockan ringde), gjorde mig snabbt klar och åkte iväg till skolan. Hade tyska på morgonen vilket i vanliga fall är helt roligt men är man trött så är man och då är vel inte koncentrationsförmågan på topp heller. Resten av dagen gick ändå ganska bra men tänkte nog somna ett antal gåner. Kanske resten av veckan blir lättare när den vanliga sömnrytmen kommer tillbaka.

Efter skolan hämtade pappa mig och bjöd mig på kaffe, vilket var skönt efter en dag som denna. Åt världens godaste äppelkaka och drack en kall latte med caramelsmak, mums! När jag kom hem väntade vår katt på mig i min säng, så det var bara att lägga sig ner och mysa lite med honom.

Ska snart göra mig redo för piloxing, som börjar igen efter en liten paus. Hoppas alla hade ett lyckat jullov och en bra start på det nya året!


Likes

Comments

Fick för en tid sen två fina gåvor av en av mina absolut bästa vänner! Den gråa plattan är en tavla med ett hjärta som har en fin text inuti och den guldiga saken förstår säkert alla att är en "ljushållare" eller vad det nu kallas. Tror inte att du som gav dem påriktigt vet hur lycklig jag blev, det piggade verkligen upp livet nu när det är mörkt och trist. Ett stort tack för dem ännu en gång <3

Puss!

Likes

Comments


Idag har det gått en vecka sedan jag kom hem från Syndalen och packade det sista inför Köpenhamnresan. Måste nog erkänna att fast hur roligt jag än hade på båda ställena var det otroligt skönt att bara kunna slappa det här veckoslutet efter allt program.

Vi for alltså iväg till Köpenhamn på måndagen och landade där ca 16 tiden. Därefter gick vi snabbt till vårt hostel för att byta om och dra iväg till Finlands ambassad dit vi var bjudna. Där träffade vi bland annat Juha Sipilä och mångamånga andra ministrar och man kände nog inte sig riktigt hemma där bland alla "fina" människor. Efteråt for vi iväg till en restaurang för att få i oss lite mat före det var dags att gå och lägga sig.

På tisdagen var det dags för Nordiska rådets session, vilket ärligt sagt var det tråkigaste av allt under resan. För det första förstod man ingenting av vad dom från t.ex Island och Färöarna sade så man måste ha på sig hörlurar där man kunde lyssna vad de sade på sitt eget språk och för det andra for vi iväg därifrån före de började debattera om saker vilket skulle ha varit intressant att lyssna på. Dock är jag ju såklart ändå glad att vi fick delta, inte många gymnasieelever har haft den möjligheten så ett stort tack till Pohjola-Norden för allt!

Onsdagen gick mest till åt att prata om journalistik eftersom vi ska skriva en artikel om resan och sedan måste vi ju såklart också packa inför torsdagens hemfärd. Dessutom hade vi ganska mycket fritid så jag och tre andra tjejer drog först iväg till ett café för att dricka kaffe (vilket slutade med att alla beställde varsin slål med världens godaste natchos) och sedan gick vi runt i stan och shoppade. Jag köpte typ ingenting, endast ett par jättegulliga kattöron, en svart skjorta med volang, en nästan osynlig choker och lite godis till familj och vänner, så någon desto större haul blir det inte denhär gången.
Måste ännu påpeka hurdan söt påse med morgonmål vi fick med oss från hostellet då vi inte hann äta där på torsdagen!Detta var bara en bråkdel av allt vi gjorde under resan, men skulle jag skriva om allt skulle inlägget bli flera kilometer långt...

Hoppas du får en bra start på veckan! Puss


Likes

Comments

Kom igår hem från en säkerhetskurs för gymnasieelever som hölls i Syndalen från fredag till söndag. Vädret var på vår sida (förutom på fredagen då det regnade smått) och det var helt enkelt ett lyckat veckoslut, men det var nog såå skönt att få ta en lång, varm dusch och krypa ner i den egna sängen efter två nätter i tält. Det är väl bara att konstatera: borta bra men hemma bäst :-)

Idag drar jag iväg på helt andra äventyr då jag men en annan elev och en lärare från vårt gymnasium åker iväg till Köpenhamn för att delta i Nordiska rådets session!! Man kunde för en tid sen skicka en ansökan om att få delta så tänkte why not och skickade in en i hopp om att få vara en av de tio elever från Finland som får åka med. Blev sedan så otroligt glad när läraren berättade att jag blivit vald!

Nåja, nu ska vi snart boarda så får väl lov att sluta skriva, men jag kommer att berätta mer om resan under veckan.

Puss&Kram!

Likes

Comments

Instagram@idayayy