View tracker

Fick för en tid sen två fina gåvor av en av mina absolut bästa vänner! Den gråa plattan är en tavla med ett hjärta som har en fin text inuti och den guldiga saken förstår säkert alla att är en "ljushållare" eller vad det nu kallas. Tror inte att du som gav dem påriktigt vet hur lycklig jag blev, det piggade verkligen upp livet nu när det är mörkt och trist. Ett stort tack för dem ännu en gång <3

Puss!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


Idag har det gått en vecka sedan jag kom hem från Syndalen och packade det sista inför Köpenhamnresan. Måste nog erkänna att fast hur roligt jag än hade på båda ställena var det otroligt skönt att bara kunna slappa det här veckoslutet efter allt program.

Vi for alltså iväg till Köpenhamn på måndagen och landade där ca 16 tiden. Därefter gick vi snabbt till vårt hostel för att byta om och dra iväg till Finlands ambassad dit vi var bjudna. Där träffade vi bland annat Juha Sipilä och mångamånga andra ministrar och man kände nog inte sig riktigt hemma där bland alla "fina" människor. Efteråt for vi iväg till en restaurang för att få i oss lite mat före det var dags att gå och lägga sig.

På tisdagen var det dags för Nordiska rådets session, vilket ärligt sagt var det tråkigaste av allt under resan. För det första förstod man ingenting av vad dom från t.ex Island och Färöarna sade så man måste ha på sig hörlurar där man kunde lyssna vad de sade på sitt eget språk och för det andra for vi iväg därifrån före de började debattera om saker vilket skulle ha varit intressant att lyssna på. Dock är jag ju såklart ändå glad att vi fick delta, inte många gymnasieelever har haft den möjligheten så ett stort tack till Pohjola-Norden för allt!

Onsdagen gick mest till åt att prata om journalistik eftersom vi ska skriva en artikel om resan och sedan måste vi ju såklart också packa inför torsdagens hemfärd. Dessutom hade vi ganska mycket fritid så jag och tre andra tjejer drog först iväg till ett café för att dricka kaffe (vilket slutade med att alla beställde varsin slål med världens godaste natchos) och sedan gick vi runt i stan och shoppade. Jag köpte typ ingenting, endast ett par jättegulliga kattöron, en svart skjorta med volang, en nästan osynlig choker och lite godis till familj och vänner, så någon desto större haul blir det inte denhär gången.
Måste ännu påpeka hurdan söt påse med morgonmål vi fick med oss från hostellet då vi inte hann äta där på torsdagen!Detta var bara en bråkdel av allt vi gjorde under resan, men skulle jag skriva om allt skulle inlägget bli flera kilometer långt...

Hoppas du får en bra start på veckan! Puss


Likes

Comments

View tracker

Kom igår hem från en säkerhetskurs för gymnasieelever som hölls i Syndalen från fredag till söndag. Vädret var på vår sida (förutom på fredagen då det regnade smått) och det var helt enkelt ett lyckat veckoslut, men det var nog såå skönt att få ta en lång, varm dusch och krypa ner i den egna sängen efter två nätter i tält. Det är väl bara att konstatera: borta bra men hemma bäst :-)

Idag drar jag iväg på helt andra äventyr då jag men en annan elev och en lärare från vårt gymnasium åker iväg till Köpenhamn för att delta i Nordiska rådets session!! Man kunde för en tid sen skicka en ansökan om att få delta så tänkte why not och skickade in en i hopp om att få vara en av de tio elever från Finland som får åka med. Blev sedan så otroligt glad när läraren berättade att jag blivit vald!

Nåja, nu ska vi snart boarda så får väl lov att sluta skriva, men jag kommer att berätta mer om resan under veckan.

Puss&Kram!

Likes

Comments

Hej på dig!

Har inte haft tid att skriva på länge, eftersom provveckan typ tar över mitt liv. Har två ännu två prov kvar och sen är det över för den här perioden. Så skönt! Alla prov har gått relativt bra (tror jag) förutom matematikprovet, men allt kan inte alltid gå som på Strömsö.

Börjar idag 10.20 så har sovit lite längre och tagit en låång morgondusch. Känner mej dock inte helt utvilad, men det är vel helt förståeligt efter att ha vakat flera nätter i rad med glasögonen på näsan o böcker framför.

Har inte så mycket mer att säga just nu, ska snart börja sminka mej och sedan bege mig till skolan för två timmar geografi och två timmar franska.

Ha det så bra! Puss

Likes

Comments

Hösten är här vilket innebär kyla och mörker. Visst är det trevligt att nu och då sätta på sig något mysigt och tända några ljus, men ärligt sagt så är nog hösten den sämsta årstiden enligt mig. Energinivån sjunker rejält och mår helt enkelt inte alls lika bra som t.ex. på sommaren. Dock finns det ju mycket som håller mig igång, som vänner, familj, träning osv och det är jag sjukt tacksam över. Brukar dessutom försöka fylla alla månader med olika roliga saker jag kan se fram emot, så går tiden lite snabbare.

Köpte förra veckoslutet några fina muggar/glas och en kanna som man kan fylla med dryck. De är nog ganska sommarrelaterade och kommer antagligen att sätta undan dem tills det blir varmare tider igen men vad kan man liksom, hittar man något man vill ha så hittar man. Väntar ännu mer på sommaren nu så jag kan använda dem, hehe.

Under den här veckan har jag endast försökt läsa på prov, eftersom provveckan börjar nästa vecka. Hoppas verkligen att allt kommer gå bra! Matematik- och filosofiprovet stressar mig mest just nu, så kommer satsa lite mera tid på att öva på dem.

Ha det bra, puss!

Likes

Comments

Hej på dig! Här har varit tyst några dagar, eftersom jag har haft så mycket att göra. Denhär veckan har det dock inte varit så mycket skoluppgifter men massor med andra saker som måste fixas.

På onsdag eftermiddag åkte jag iväg till en vän för att baka pizza & glutenfria "lingonrutor". Dessa såldes sedan i skolan på torsdagen (det som blev över såldes idag) och alla pengar vi fick in gick till hungerdagen. Jag tycker verkligen att det var en fin idé att ordna ett litet café i skolan där man kunde köpa bakverk och kaffe/saft förmånligt och för ett bra ändamål. Mer sånt! Dessutom hade jag och några andra kompisar anmält oss som frivilliga till Röda Korset att samla in pengar till hungerdagen på stan. Trodde verkligen inte att det skulle vara så roligt! Alla man träffade var så glada & psitiva och man blev själv på så gott humör, så jag rekommenderar varmt att ställa upp om man har vilja och möjlighet!


Idag hade jag endast fyra timmar skola, eller egentligen två eftersom vår hälsokunskapsgrupp spenderade de första timmarna på hälsocentralen. Förstod egentligen inte syftet med att vi gick dit, antagligen bara för att lära oss lite mer om röntgen & laboratorieundersökningar. Jag själv lider av en hemsk sjukhusskräck och ville först inte alls delta men klarade det och svimmade bara nästan, haha.
Efter det hade vi två timmar geografi där vi i grupper fick debattera om olika energiresurser. Är vel inte så jätteintresserad av ämnet men gillar att debattera och lektionerna gick snabbt så.

Väl hemma skickade optikern ett meddelande om att mina nya glasögon hade anlänt! Hatade mina förra från första början och hade haft dem flera år så det var nog dags för en update. Pappa hämtade hem dem och gillar dessa mycket mer än de förra!

Ikväll ska jag bara mysa med pojkvännen som kommer hem efter att ha varit borta nästan två veckor. Har saknat honom såå dom senaste dagarna!Ha det bra & njut av veckoslutet! Puss


Likes

Comments

Spenderade morgonen i skolan, hade sedan håltimme så jag och en vän drog hem till mig för att chilla och äta lite mat. När håltimmen tog slut skjussade pappa oss till skolan tillbaka, fastän vi helst av allt bara skulle ha velat bli hemma och vila. Nåja, hade två timmar matematik av vilken nästan hela första timmen gick ut på att gå igenom provet vi haft och som faktist gick helt okej för mig. När jag kom hem igen somnade jag typ genast... Min sömrytm har blivit jättedålig pga förra veckans hetsiga skolvecka så nu vakar jag nästan automatiskt på nätterna för att sedan somna efter skolan. Måste nog påriktit nu börja göra något åt saken!
Samlade i alla fall ihop tillräckligt med energi till kvällen för att fara på piloxing, vilket som vanligt var jätteroligt. Jag & tjejerna hade redan länge pratat om att ta en "piloxingbild" på oss vilket inte blivit av förrän idag och som rubriken säger försökte få en bra bild huur länge som helst. Tillslut togs en helt okej bild som fick duga, man orkar ju inte spendera hela kvällen på att fota.
När jag kom hem hoppadr jag i duschen och gjorde sedan gröt toppad med blåbär, mums! Gjorde sedan klart alla läxor och ska nu lägga huvudet på dynan & försöka få sömn!

Hoppas du har en bra fortsättning på veckan, puss! xx

Likes

Comments

Hejsan! Hade idag en kort skoldag, två timmar hälsokunskap som är ett av mina favoritämnen och två timmar geografi som gick snabbt eftersom vi endast jobbade i grupper. När jag slutat åkte jag via butiken för att köpa pizzaingredienser och for sedan hem för att göra klart alla skoluppgifter. Blev klar med precis allt som skulle vara klart denhär veckan vilket är skönt, nu kan man njuta av veckoslutet för fullt!
For ut en sväng på sjön med båten & när jag kom hem började jag laga pizza. Mamma slutar jobbet sent på fredagar så jag tänkte att jag kan göra mat tills hon kommer hem, o pizza är ju enkelt så. Hjälpte henne sedan att hänga byk och for sedan iväg till en av mina bästa vänner. Här sitter vi nu med glass, choklad & popcorn framför oss och ska se på Saw 6. Alla Saw filmer är sjukt äckliga (tycker jag) men på något sätt vill ja endå se på dem, haha.
Har inte egentligen så mycket planerat nu för v-slutet, men ska spendera det med vännerna och försöka hitta på något roligt efter en jättestressig skolvecka!

Ha det så bra, puss!

Pizzan jag gjorde innehöll skinka, salami, ananas, tomat och rukola (som jag tillägger till typ alla maträtter) och måste nog säga den verkligen blev supergod!

Likes

Comments

Alltså herregud, dagarna bara flyger förbi och det enda jag gör på kvällarna är sitter hemma o gör läxor, läser på prov eller gör andra skoluppgifter. Idag sov jag en stund när jag kom hem och resten av kvällen har gått till att försöka få motovationen upp, öppna franskaboken och börja läsa. Har bara lust att göra allt annat just nu, men man måste para peppa sig själv till att komma igång med det man borde & det känns ju alltid bra om något man jobbat för belönas.
Ena av mina bröder tog också ut mig på en liten båttur nu på kvällen vilket var roligt. Det är verkligen såå skönt att bara sitta stilla i båten, känna hur håret flyger bakåt med vinden och bara helt enkelt njuta av allt man ser på sjön!
Har inte så mycket att berätta mer, det har liksom inte varit nån hemskt händelserik vecka just pga alla prov som vi har just nu, men det blir bättre & man måste bara jobba på. Ska nu göra en smoothie så ja får energi och sedan läsa lite på provet.

Återkommer på fredagen, kanske det blir ett intressantare inlägg då! Puss xx

Likes

Comments

Hejsan! Skulle ha bloggat under v-slutet men var lite nere och sådär så hade inte lust att göra någonting, så tänkte att jag sprarar inlägget tills jag är på bättre humör. Har säkert bara lite skolstress just nu pga alla prov och deadlines som bara blir fler och fler, uuusch. Nåja, nog med tråkigheter och till det roliga, var på fredagen till frisören och färgade mitt hår! Hade i slutet av sommarlovet färgat håret från blont till brunt, men det blev inte helt som vi tänkt oss så var nu och färgade det pånytt, till en mera "gråare" och kallare nyans. Älskar verkligen slutresultatet men har ingen bra bild just nu, förutom den nedan där håret ännu är vått, så den kommer senare.
Lördagen blev en chill-dag med pojkvännen; vi steg upp jättesent, orkade inte laga mat åt oss så for iväg på pizza, vilade lite och senare for vi iväg till min pojkväns bästa kompis, som är tillsammans med en av mina absolut bästa vänner ( tur va? ;-) ). Med dem kollade vi på film, först scary movie och sedan en annan som jag inte kommer ihåg eftersom jag som vanligt somnade...
Igår blev det inte heller mycket gjort och jag somnade tidigt på kvällen för att endå vakna sent och dödstrött idag på morgonen, förstår seriöst inte vad jag har för fel. Skoldagen var vel helt ok och for nu på kvällen på piloxing med några vänner. Piloxing är alltså dans + pilates + boxning och jag rekommenderar verkligen det! Där använder du alla kroppens muskler (speciellt armarna) tillika som du har så sjukt roligt! Nu ska jag hoppa i duschen och gå och lägga mej, kommet bli en låång dag imorgon men skola till 16 och teater i Hfors på kvällen.

Godnatt för mig! Puss xx

Likes

Comments