Say cheese

Det har vært litt stille her etter siste innlegg, der jeg skrev at jeg var ferdig med eksamen. Men det har sin naturlige forklaring. De siste ukene har egentlig gått i ett - etter eksamen presterte jeg å bli syk, i tillegg til at jeg har pakket sammen klær og ting for to måneder siden jeg skal være hele sommeren i Bodø, og jeg har startet i sommerjobben min, jobbet masse, trent masse og egentlig hatt veldig mye å gjøre. Men denne helgen har jeg vært i Svolvær, og det har egentlig vært veldig fint. Det er kjempefint vær med godt over tjue grader, og da ser man Lofoten på sitt beste. I går hadde vi en ost-og vinkveld på en av Svolværs fineste terasser. Det har nesten blitt en tradisjon, og jeg håper det blir minst en slik kveld denne sommeren. Det ble mye ost, vin og latter - og kvelden endte selvfølgelig på byen. Da jeg kom hjem klokken to i natt var sola fortsatt oppe, akkurat slik det skal være på sommeren. I dag står lammelår på menyen, før jeg tar hurtigbåten tilbake til Bodø senere i dag. I morgen starter en ny arbeidsuke, men det er jo det som er ferie når man er student - sant? Det føles ihvertfall som ferie, og det er jo det som har noe å si.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Okei, først må jeg bare fortelle dere at: Jeg har sommerferie!!! Det er nesten litt surrealistisk. ENDELIG! Den siste måneden med eksamensinnspurt har faktisk vært utrolig tøff. Jeg har jobbet så sinnsykt mye, mer enn noen gang tidligere, og i dag hadde jeg endelig siste eksamen dette semesteret. På toppen av det hele synes jeg det gikk kjempebra, så nå kan jeg virkelig ta ferie med god samvittighet. Da kan jeg også begynne å prioritere bloggen litt framover, og det gleder jeg meg til.

Så over til det dette innlegget egentlig handler om: si hei til mitt nye veskekjøp! Da jeg var i Oslo for et par uker siden, gikk jeg helt tilfeldig forbi Kate Spade-butikken, og fikk øye på noen veldig fine vesker i sidesynet. Og tro det eller ei; det er faktisk veldig sjelden at jeg finner vesker som jeg virkelig syns er fine. Så jeg gikk inn.

...

Og en stund senere gikk jeg ut, med en pose i hånden.

Vanligvis kjøper jeg ikke vesker på impuls, så dette var et hederlig unntak. Jeg vurderte selvsagt mye fram og tilbake inne i butikken, men egentlig hadde jeg bestemt meg allerede da jeg så den i vinduet. Men dette er faktisk en veske jeg har tenkt på lenge, jeg bare visste ikke at den eksisterte. Jeg har lenge hatt lyst på en av de små Sac de jour-veskene fra Saint Laurent (som er omtrent samme form og størrelse som denne), og jeg har lenge hatt lyst på en veske i den perfekte gulfargen. Dette var en kombinasjon av begge, og når den i tillegg hadde både en liten sløyfe og frynser foran - da var jeg solgt. Skinnet er noe av det mykeste jeg noen gang har kjent - på utsiden er det gult, og på innsiden er det en nydelig brunfarge. Det er en glidelåslomme i midten, slik at det er godt med plass til å legge mobil, penger og andre verdisaker i et lukkbart rom. Det er også knotter under, slik at du kan sette vesken ned på gulvet uten dårlig samvittighet. Og ja - så kan vesken brukes som crossbody! Det er vel nesten det viktigste for meg (i tillegg til at vesken er fin da), for det er jo slik jeg liker å bruke veskene mine. Crossbodyreimen er i tillegg avtagbar, slik at du kan bruke bare håndtakene.

Jeg har faktisk ikke brukt denne siden jeg kjøpte den - mest fordi jeg bare har sittet inne og lest til eksamen, men også fordi jeg kjøpte den som en eksamensgave til meg selv. Og derfor ville jeg ikke bruke den før etter eksamen var ferdig, selv om jeg har tatt den opp og beundret den flere ganger. Eksamensgave har nesten blitt en liten tradisjon - etter jeg begynte på ingeniørutdanningen har jeg kjøpt meg noe jeg har ønsket meg etter hvert semester. Men det er sjelden jeg føler jeg har jobbet så hardt som dette semesteret - og denne vesken føles derfor ekstra fortjent.

Likes

Comments

Jacket - Zara
Pants - Fiveunits
Top - Jean Paul
Bag - By Malene Birger
Shoes - Bianco

I dag er det søndag, og en uke siden jeg blogget sist, så da fant jeg ut at det var på tide. Siden sist har jeg brukt tiden på å lese til eksamen, lese til eksamen, spille pokemon go og lese til eksamen... No kiddin. Jeg fant ut at pokemon egentlig er en perfekt hobby i eksamensperioden, fordi da får jeg kommet meg ut noen ganger i løpet av dagen, og gått litt i en ellers så stillesittende periode. Det er bra for både konsentrasjonen, og det faktum at man har veldig godt av å bevege på seg. Bortsett fra det er jeg ganske lei av skole nå, jeg bruker tross alt hver våkne time av døgnet mitt på det. Jeg ser ikke på tv, jeg gjør særdeles lite husarbeid, jeg bruker ikke tid på matlaging eller andre ting - alt jeg gjør er skolearbeid. Men jeg håper det skal lønne seg til slutt. Jeg har foresten eksamen fredagen som kommer og mandagen etter der igjen, og etter det er det sommerferie! Dere kan tro jeg gleder meg.

Denne jakka er en ny favoritt i garderoben. Jeg kjøpte den på Zara da jeg var i Oslo sist helg, og jeg er blitt kjempeglad i den! Den er supermyk og ganske stretchy, noe som gjør den kjempebehagelig å ha på. Jeg er også veldig glad i fargen. Jeg hadde sett på den på nettet en stund, men turte ikke å bestille den fordi jeg vanligvis ikke kler rosa, til tross for at jeg liker rosa veldig godt. Gleden var derfor stor da jeg prøvde den i butikken, og jeg fant ut at akkurat denne rosafargen kler jeg!

Likes

Comments

Trenchcoat - Zara
Top - H&M
Bag - By Malene Birger
Shoes - Nike

I går følte jeg virkelig for et lite avbrekk i eksamenslesingen, og derfor ble det en dagstur til Oslo! En av grunnene til at jeg valgte Gjøvik som studiested, var nærheten til Oslo, så nå var det jammen på tide å begynne å utnytte det også. Det er jo ikke langt unna, bare en liten biltur liksom. Uansett ble det en fin dag i hovedstaden. Jeg gikk for et behagelig antrekk, siden jeg tross alt skulle sitte noen timer i bil, og det i tillegg var både kaldt og litt regn i lufta. Men til tross for litt dårlig vær, så ble det en fin dag likevel. Jeg fikk solgt et belte, kjøpt meg en jakke og en sinnsykt fin veske (uææh, viser dere senere!), spist en god lunsj og gått 20 000 skritt. Det er vel det man kan kalle en godt utnyttet lørdag. Så nå er det tilbake til eksamensmodus, men heldigvis er det bare to uker til sommerferie!

Likes

Comments

Hver vår de siste fem siste årene, har jeg kjøpt meg et par nye sandaler. Det har liksom vært en sånn greie som jeg unner meg, som jeg synes jeg fortjener, og også noe som gjør at sandalsamlingen min har vokst jevnt og trutt. Jeg kunne selvfølgelig kjøpt meg flere par i året, men jeg har valgt å legge litt ekstra penger i det ene paret, noe som også har gjort at jeg har vært mer fornøyd og har fått sandaler av god kvalitet. Og i år var intet unntak! De siste tre årene har jeg gått for Birkenstocks i forskjellige varianter, og siden de er sinnsykt digge å gå i, var det nesten fristende å gå for et par til. Men jeg tenkte at nok fikk være nok - det er nemlig mye som er finere enn Birkenstocks, og jeg trenger litt mer variasjon. Valget falt derfor på disse fra Steve Madden! Jeg har lenge ønsket meg sandaler av denne typen, med litt høy såle og stropper som går over foten. Problemet er at jeg har brede føtter, så slike sandaler er ofte for smale for meg, siden de ofte ikke er justerbare. Det hjelper ikke at jeg er superkresen heller, og jeg går absolutt ikke i hva som helst. Men så kom jeg over disse da... De er har akkurat det utseende jeg har vært på jakt etter. I tillegg har de elastiske stropper, som gjør at de også passer flere forskjellige bredder, inkludert føttene mine. Hurra!

De er som sagt fra Steve Madden, modellen heter Kimmie, og jeg kjøpte de på Zalando - om noen lurer. Jeg er kjempefornøyd, og det var en skikkelig motivasjonsboost å hente dem på posten, nå midt i eksamensperioden. For det er det jeg holder på med for tiden - og egentlig ingenting annet. Jeg har eksamen i slutten av mai, så det kommer nok til å fortsette å bli litt unntakstilstand på bloggen fram til da. Dere vet, litt sånn sporadiske innlegg når jeg føler for det. Akkurat nå er det eksamen som er det viktigste, men fra og med juni er jeg fri som fuglen - og da skal selvfølgelig bloggen bli prioritert igjen.

Likes

Comments

I dag er det søndag og siste dagen i april - og hva er vel ikke bedre utnyttelse av tiden enn å ta en skikkelig vårrengjøring i klesskapet? Jeg gjorde det i påsken, og jeg skal strekke det så langt som å si at livet mitt har blitt enklere. Det høres veldig dramatisk ut, men et ordentlig ryddig og organisert klesskap gir flere fordeler - og gjør faktisk livet enklere. For det første liker jeg (og de fleste andre, har jeg inntrykk av) å ha det ryddig og rent rundt meg. Rot skaper stress, i hvert fall for meg. For det andre liker jeg å ha system på ting, og når det blir rot i klesskapet mitt, så har jeg definitivt ikke system på en dritt. Da ligger klærne i store hauger på gulvet, og jeg aner ikke hvor noen ting er. For det tredje er det utrolig deilig å alltid finne noe å ha på seg! Man sparer masse tid, energi og frustrasjon på det. I et ryddig klesskap ser man faktisk tingene sine, og man har forhåpentligvis fått ryddet bort det man ikke bruker. Dette gir mange flere muligheter til valg av antrekk, selv om mengden klær er redusert. Fordi man faktisk ser de klærne man liker, istedenfor at de ligger skjult blant alle klærne du egentlig ikke liker så godt. Så siden jeg har brukt mye tid på å rydde og organisere mitt eget klesskap den siste tiden, tenkte jeg å dele mine aller beste tips til akkurat det.

1. Sett av tid

Med mindre du har tidenes mest minimalistiske garderobe allerede, så vil dette nok ta en del tid. Sett av noen timer (gjerne en dag), finn fram noe godt å drikke, sett på musikk og du er klar til å starte.

2. Ta alt ut av skapet

Ja alt. Legg det på senga, i sofaen, i en haug på gulvet, i esker - hvor som helst, bare ikke i skapet.

4. Del klærne inn i fem kategorier:

- Ja: klær du liker godt, bruker ofte og gjerne kan bruke akkurat nå.

- Kanskje: klær du liker, men vet ikke helt hvorfor.

- Nei: Klær du ikke bruker - de passer ikke til deg, stilen din eller du liker dem ikke.

- Sesong: Sesongavhengige klær til en annen sesong enn det er nå, for eksempel ullkåper om sommeren

- Spesielle anledninger: Gallakjoler, partytopper og andre klær som man bruker sjeldent.

5. Legg klærne i ja-kategorien tilbake i skapet.

Dette er klær du elsker og kan bruke hver eneste dag, og det er kun disse du skal ha i skapet. Det er ingen vits i å ha andre klær tilgjengelig, for det er kun ja-klærne som kommer til å bli brukt. Forhåpentligvis har du et lite utvalg av både bukser, topper, kjoler, skjørt, jakker og det du ellers liker å gå i. Hvis ikke, så sitter du antakeligvis igjen med et inntrykk av hva du faktisk mangler, og kan prioritere innkjøpene deretter. Har du veldig mye i denne kategorien, så burde du vurdere igjen hva du faktisk bruker, for de fleste av oss rullerer ikke på så vanvittig mange plagg. Noen av tingene burde kanskje være i kanskje-kategorien likevel?

6. Pakk de andre kategoriene bort.

- Klærne i kategorien kanskje kan du pakke bort og ta frem ved en senere anledning, og vurdere det på nytt da. Hvis de fortsatt er i kanskje-kategorien burde du vurdere å legge de i nei-kategorien.

- Klærne i kategorien nei kan du selge eller legge i en klescontainer

- Klærne i kategorien sesong kan du pakke bort og ta fram til den aktuelle sesongen

- Klærne i kategorien spesielle anledninger kan du henge innerst i skapet ditt, slik at det ikke er det første du ser hver gang du skal finne noe å ha på deg. Du vet de er der, lett tilgjengelig, men de "henger ikke i veien" for de andre klærne som du bruker hver dag.

7. Shopping or no shopping

Nå har du fått orden i garderoben din, og har forhåpentligvis kun hengende framme ting du bruker. Dette vil også gi deg et inntrykk av hva du mangler. Men du burde ikke dra rett ut på shopping etterpå - prøv å gå en måneds tid i kun de klærne som du nå har framme, kan du føle litt på hva du faktisk savner. Hvis du fra før hadde mange klær i kategoriene nei eller kanskje, er sannsynligheten stor for at du kommer til å kjøpe ting som havner i nettop disse kategoriene. Når du har brukt klærne en stund, vil du i større grad kunne avgjøre hva du faktisk kommer til å bruke. Kanskje trenger du egentlig ingenting. Og hvis du føler du trenger noe, er sannsynligheten stor for at det er et basisplagg. En sort bukse, en skinnjakke, eller en hvit t-skjorte. Det er slike plagg vi bruker til å fullføre et antrekk, og det er slike plagg vi merker best om vi faktisk mangler dem.


Likes

Comments

er-me-zis-tible

Dette har jeg gledet meg så vanvittig til, at dere aner virkelig ikke. Store deler av motivasjonen til hele klessalget mitt (som faktisk tar myyye tid), var at jeg skulle bruke pengene jeg fikk inn på noe jeg hadde virkelig lyst på. Og den tingen var et armbånd fra Hermes! Jeg har ønsket meg dette så utrolig lenge, i mange mange år faktisk. Men jeg har alltid bortprioritert det, fordi det er alt for dyrt. Jeg har liksom alltid hatt mer lyst på en veske enn på dette. Men jeg har aldri sluttet å tenke på det, så nå fant jeg ut at nå - NÅ - var det faen meg på tide. Nå skulle jeg ha det armbåndet. Så masse klær ble solgt i en fei, og plutselig hadde jeg nok penger. Jeg følte vel egentlig at det var en vinn-vinn-situasjon. Jeg fikk kjøpt meg det armbåndet jeg hadde så lyst på, jeg finansierte det ved å selge ting jeg allerede hadde, og jeg fikk bedre plass i klesskapet.

Clic h

Armbåndet er altså et Clic H-armbånd fra Hermes. I alle de årene jeg har hatt lyst på det, så har det variert litt hvilke farger jeg har hatt lyst på. Jeg har sett på både rødt, oransj, sort og tiffanyblått - men de siste årene har jeg hatt en liten forkjærlighet for hvitt med roségull. Så det var akkurat det jeg kjøpte! Jeg var litt i tvil om jeg skulle velge gull istedenfor roségull, da jeg liker begge deler, men jeg fant ut at jeg syntes gull var for gult mot det hvite. Og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Det er dødsfint, og sitter så fint på håndleddet. Man kan liksom ikke sammenligne det med billige metallarmbånd, for de er ofte helt runde. Dette har samme form som håndleddet, som gir et helt eget eksklusivt utseende, og gjør det veldig komfortabelt å bruke. Det er litt vanskelig å få fram fargene på bildet, dere ser ikke hvor fint det virkelig er, men det kommer garantert flere bilder av det etterhvert.

Jeg kjøpte det foresten hos hermes.com, om noen lurer. Jeg hadde egentlig tenkt å reise til Oslo for å kjøpe det, men da jeg fant ut at de hadde nettbutikk og at moms var inkludert i prisen, valgte jeg heller å bestille. De har jo ikke akkurat Birkins der, men masse annet av litt "billigere" tilbehør. Frakt var også gratis, liksom, så jeg tapte jo ikke akkurat noe. Dessuten kunne jeg jo risikere at de ikke hadde det inne når jeg kom til Oslo, og det hadde vært litt kjipt, hvis jeg hadde dratt kun for å kjøpe armbåndet.

Jeg er så fornøyd!

Likes

Comments

Red is my fave colour

Rødt har alltid vært favorittfargen min, helt siden jeg var liten. Det var en periode der jeg sa at favorittfargen min var blå, fordi bestevenninnen min likte blå, men innerst inne var det alltid rødt. Men til tross for det, så er rødt en farge det har vært lite av i garderoben min. Jeg vet ikke hvorfor, kanskje det ikke lages så mange fine røde klær? Noe har jeg jo, men mye er det ikke. Så da jeg kom over denne skjorteblusen på Zara kunne jeg nesten ikke unnngå å kjøpe den. Ikke bare elsker jeg fargen, men fasongen er også sinnsykt fin. Omslagsskjorte med store armer og knyting i livet? Yes, please! Denne kommer til å bli mye brukt både i vår og sommer. Og den passer til og med til den røde veska mi. Red on red er absolutt ikke feil. Jeg gleder meg til å bruke den sammen med sorte highwaistbukser, beltet mitt fra Cala & Jade, ballerinasko og store solbriller. Det blir vårens fineste antrekk!

Likes

Comments

A taste of heaven

Okei, er det bare meg som er klar for å kjøpe en sunnere linje nå etter påske? Jeg er faktisk skikkelig lei av usunn mat nå, så i dag var jeg på butikken for å fylle opp skapene med masse sunt og godt. Frukt, bær, kylling, fisk, grønnsaker og pepsi max. Haha, sistnevnte er min store last her i livet. Anyways, i den anledning tenkte jeg å dele en oppskrift med dere, på noe litt sunnere snacks som jeg lagde før påske, og som jeg er bittelitt hekta på. Nemlig fryst banan med sjokoladetrekk! Jeg er egentlig tilhenger av å ha et balansert kosthold der det er lov å spise godis uten dårlig samvittighet, men jeg synes det er gøy å eksperimentere med litt sunnere varianter også.

Det eneste du trenger er bananer, ispinner, sjokolade (gjerne mørk) og topping. Jeg brukte kokos og hakkede mandler som topping, men her er det rom for variasjon.

Slik gjør du: Del bananene i to og stikk en ispinne i hver halvdel. Smelt sjokolade over et vannbad på lav temperatur. Akkurat sjokoladesmeltingen er vel det mest kritiske punktet i oppskriften - det er faktisk veldig viktig å ha en lav temperatur for at sjokoladen skal bli bra. Du vil ha den tynnflytende, ikke tykk. Sjokolade smelter ved 32 grader, så det er ingen grunn til å varme den på full guffe. Pass på at kjelen med sjokolade ikke kommer borti det varme vannet, og rør hele tiden. Etter sjokoladen er smeltet, kan du dyppe hver banan i sjokolade, før du ruller den i topping og legger den i fryseren. De kan oppbevares i fryseren fram til du skal spise de.

Perfekt også på de varme sommerdagene som snart kommer! (Og jeg synes forøvrig de med mandler var mye bedre enn de med kokos - selv om jeg vanligvis er veldig glad i kokos. Bare et lite tips).

Likes

Comments

Tise: Idahegreberg

De siste dagene har jeg virkelig hatt en detox i klesskapet, og har bestemt meg for å kvitte meg med mye! Jeg har derfor prøvd å legge det ut på appen Tise, og jeg er kjempefornøyd hittil. Det er enkelt å legge ut der, og å kommunisere med folk, og jeg har fått solgt en del allerede. Men det er mye igjen. Jeg har lagt ut både billige klær, klær fra merker og designervarer - og du finner masse fra blant annet Zara, H&M, Acne, Malene Birger, Ralph Lauren, Gucci, Louis Vuitton, FWSS, Ray Ban, Marc by Marc Jacobs, Moschino og Mulberry. Mye av det til lave priser. Og det kommer mer etterhvert! Om dere har lyst å ta en titt, kan dere søke opp idahegreberg på tise! Jeg har også lagt ut mye av av tingene for salg på Finn også, dere finner lenke til annonsene mine HER.

Likes

Comments