Hallå!

Jag har haft världens bästa bilsemester i Norge och jag rekommenderar er med hela hjärtat att åka dit. Ända från och med att vi passerade Norska gränsen vart allt annorlunda, på gott och ont (hehe). Naturen såg annorlunda ut, vägarna kändes annorlunda att åka på och alla andra förare körde på ett helt annorlunda körsätt. Men ack så vackert det var, de höga bergen, de ljusblåa sjöarna och fjordarna och min fina bästa vän till pojkvän bredvid mig i bilen hela resan.

Tisdag eftermiddag åkte vi efter att jag slutat jobbet, tolv på natten var vi framme på Trollstigen, efter att stackaren hade kört bil 10 timmar streck allaredan. Vi var båda så trötta så att vi bara letade efter en lämplig parkeringsficka att stanna bilen och sova vid, stolta över att vi kommit hela vägen.

På morgonen vaknade vi i början på Trollstigen och kunde efter vår frukost bara börja åka de krokiga vägarna på bergens berg och dal banor. Helt begeistrade av den fina naturen, alla vattenfall och höga berg. Vi stannade uppe på utsiktsplatsen och var på topp i både kropp och själ. Spenderade öven 500kr tillsammans på souvenirer i deras affär!

Efter lunch satte vi spåret mot Geiranger, som vi upptäckte att vi i princip redan var vid. Tydligen var hela området Geiranger, och Trollstigen en del av det (är fortfarande förvirrad). Vi kom in i en dal och åkte upp i bergen på andra sidan dalen, efter att ha flummat omkring i alla backar med beslutsångest kring vart vi ska. Till slut hamnade vi på Geirangers Skywalk, den högsta punkten i Europa att åka upp till med bil. Bilderna under är från 1500m över havet.

Efter Skywalken somnade jag i bilen på vägen ner från berget och vaknade igen när Erik hade kört oss till Storseaterfossen. Ett tips jag fick från min köra kock här på mitt jobb, som rekommenderade det starkt, så som alla andra. Och nu rekommenderar även jag det, till er. Efter en bergspromenad rakt uppåt i 1,2-2km så nådde vi det omtalade vattenfallet och gick även vi bakom det, fy så mysigt det var. Det stänkte vatten på oss och troppade från bergstaket. Fick mig en puss bakom vattenfallet och kände mig som i slutet av en kärleksfilm och början på en kärlekshistoria.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag ligger nu ute på bryggan och läser teorin inför körkortet. "Vi utvecklas på olika sätt och i olika takt. Vissa stannar upp i utveckligen, medan andra fortsätter att utvecklas genom hela livet" står det i boken. Jag vill aldrig sluta utvecklas.

Jag vill tro att man utvecklas lite varje dag. Att man varje dag inser något nytt. Man kanske möter en ny person som fungerar på ett annat sätt än någon man mött innan eller så hör man en åsikt man aldrig hört innan.

Jag har med åren lärt mig att jag är jag och inte någon annan. Därför skall jag aldrig jämföra mig med någon annan.
Jag har lärt mig att det finns en mängd olika sorters människor med olika erfarenheter, egenskaper och personligheter. Man kan inte prata med alla på samma sätt och ibland för ens förnuft säga åt en att inte prata alls.
Jag har lärt mig att snällhet aldrig skadar. Att le till alla och vara trevlig mot sina medmänniskor kan tillföra att man förbättrar hela dagen för för en annan människa.
Jag har lärt mig att människor kommer och går. Det är okej att inte känna människor hela livet. Vissa stannar bara en kort stund, men förhoppningsvis tillför alla något för just din utveckling, och du något för deras.

Jag vill fortsätta utvecklas varje dag. Jag tror aldrig man kan utvecklas klart. Jag är tacksam för de jag har mött, de jag nu har runt om mig och jag ser med storhet fram emot de jag i framtiden kommer att möta som kommer ge mig nya sätt att se på livet.

Var öppensinnad mot alla du möter. Ibland är det starkt att våga ändra åsikt. Stark är du även när du lyckas lära det bästa från varje person du möter. Och alltid är du stark när du möter alla dina medmänniskor varmhjärtat.

Likes

Comments

Ack för vädret i Sverige. 90% av tiden solen väl skiner i Sverige, som den har gjort förvånansvärt mycket här i år, så står jag i receptionen här på campingen och arbetar mellan 8 och 18 under tak. När jag väl för helg består det av tvätt och städdagar eller av körkortsteori inomhus med regn utanför.

Miina lediga dagar denna vecka var dock helt perfekta. Solen lyste, ja fick åka till hemtrakterna ett par dagar och spendera dem med de finaste folket jag vet. Kom hem på tisdagen klockan sex och började hemmavistelsen med familjen. Tog sedan en kvällspromenad och en glass med min vän Isabelle, innan vi gick upp och umgicks med min andra fina vän Nadia och hennes familj. Sedan kom min pojkvän och hämtade mig för att åka vidare till läggdags i Långshyttan. Dagen därpå (onsdag) låg vi i sängen i stugan och njöt av ledigheten nästan hela dagen. På kvällen åkte jag och firade en av mina närmsta vänner Susanna ett försenat 20-års-firande på Pinchos. Supertrevlig kväll med tjejerna. Sedan hem till Erik för läggdags, igen. <3

Sen kommer vi till idag, idag fyllde hans pappa år så han fick ett presentkort på Pinchos (hehe), då det var det enda jag lyckades få tag på så sent igår kväll. Har nästan ingen möjlighet att shoppa då jag alltid befinner mig mitt ute i skogen haha. Eller i staden, efter affärerna stängt. Så pinchos fick rädda presenten! Sedan tog vi en tur på sjön innan lunch och åkte badring bakom båten en sväng innan jag rullade mot Mora igen för ännu en arbetsvecka. Här är vi nu, lycklig efter en sådan fin helg. Mina helger är alltså onsdag-torsdag, istället för lördag-söndag. ;)

Jag har städat och tvättat och är nu redo för min nybäddade säng, godnatt från mig och hoppas att ni alla mår bra.

Xoxo Ida

Likes

Comments

Instagram@idahedbeerg