Onsdag och jag försöker få pluggmotivation. Hatar när den försvinner och man har ett stort arbete som ska in. Menmen, får försöka stänga ned internet och bara fokusera på texten, den ska in idag och jag får verkligen inte missa det.

Har iallafall varit i skolan, rätt slappt då jag jobbade med engelskaarbetet på engelskan och på matten. Har ett matteprojekt också men valde att priotera engelskan eftersom den ska in ikväll. Har inte gjort speciellt mycket mer idag, somnade i någon timme när jag kom hem från skolan. Sen såg jag något avsnitt av Reign och nu blir det plugga resten av kvällen.

Kort inlägg, men nu blir det plugga!

Bjuder på en bild och min förra foderponny Puh :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idahanson

Följ gärna min blogg på blogkeen!

Likes

Comments

Hej på er!

Dagen har varit rätt lugn. Började 8.50 med en svenska lektion och hade därefter en kemilektion och slutade 11.40, rätt okej om ni frågar mig. Körde upp en kompis till en arbetsintervju och åkte sedan hem. Tog det lugnt och kollade lite serie.
Nu har jag precis kommit hem från stallet och red min systers häst Bella. Eftersom ridhuset var bokat så red jag ut en sväng, hon är så duktig Bella, stor skillnad på ponnyn jag red senast haha!

Imorgon har jag också bara två lektioner så slutar halv 12, då efter det drar jag hem till killen och plugga hela dagen typ eftersom vårt stora engelskaarbete ska in på kvällen.  Rätt skönt ändå att få det klart och en sak mindre att tänka på.

Nu ska jag kolla klart på halv 8 hos mig innan duschen väntar, ha det bra! :)

Likes

Comments

Godmorgon!

Morgonen börjar med en engelska lektion, inte jätte taggad eftersom jag och två till ska ge respons på varandras engelskaarbeten. Sen efter det har jag matte, börjat bli så sjukt svårt nu så försöker mest ligga i fas och inte missa något. Men ligger nog ändå en hel del efter de andra haha! Sen är det svenska och mentorstid, svenskan vet jag inte riktigt vad vi ska göra på och på mentorstiden blir det studentsnack som vanligt.

Sen slutar jag 15.10, drar antingen till Åhlens eller Lindex och köpa ny mascara, min är nästan helt slut så ja. Sen blir det hem till mamma och plugga vidare på engelskaarbetet som ska vara inne på onsdag. Fyra dagar kvar till lov, och det har man verkligen längtat till kan jag säga.

Måste tvätta bilen någon dag också, asså den är så skitig just nu att det nästan är pinsamt att åka runt i den!

Uppdateringen har varit rätt kass den senaste tiden, och bloggen är precis startad hahah. Men bättring på den fronten och ska försöka ta lite nya bilder så att man har något intressant att visa och inte bara massa mobilbilder.
Bjuder nu på en gammal bild från 2013.

Likes

Comments

Godkväll folket! Rätt mycket söndagsångest här kan man säga. Ligger i soffan nu med en katt på magen och slötittar på tv, lite plugg ska man få gjort också. Jobbat idag 10-17.30 vilket gick bra. Rätt trött nu men är ledig nu både påskhelgen och helgen efter, hur skönt? Plus att det är påsklov nästa vecka.
Nu när snön börjat försvinna ska jag komma igång med att springa också, så himla härligt!

Likes

Comments

Började med hästar när jag var ungefär 6 år. Red då ute på en gård i närheten av där jag bor. En shettis skäck kommer jag ihåg att jag red, men vart inte så många gånger där utan jag började på en ridskola istället. Där red jag ungefär 2 år tills jag fick min första egna ponny.
Othello III fick jag när jag var 6 år, dvs år 2006, i början delade jag honom med en av mina systrar. Men hon slutade efter något år. Otto var ett gotlandsruss född 1990 och hade färgen bork (gul/brun). Han var en otroligt charmig liten herre, men extremt busig också. Tappade räkningen på hur många gånger jag faktiskt ramlade av honom. En gång slutade det till och med på akuten med båda benen brutna på handen precis vid armbågen. Detta resulterade i tre månaders vila från ridningen. Otto fick sommaren 2009 sitt första fånganfall, han blev bra och jag började skritta igång honom, men någon månad senare fick han ytterligare ett fånganfall. Men han blev helt återställd och vi var igång hela vintern, vi var ute på clear rounder och gjorde massa roligt ihop. Men sen i början av juni 2010 fick han ett till gånganfall. Vi bestämde att vi inte ville att han skulle lida så den 10 juni 2010 fick han somna in, 20 år gammal.

Efter det hade jag ett lite uppehåll, men började rida min kompis connemara och även deras shettis då och då. Connemaran jag red hette Puh och var född 1988. Red honom ett par dagar i veckan, och senare mot hösten bestämde vi att jag skulle ta honom på foder. Så den 23 oktober flyttade han hem till stallet där jag hade haft Otto. Puh var en underbar ponny som lärde mig hur mycket som helst. Det ända med honom var att han hade head shaking syndrom, dvs han viftade med huvudet hela tiden. Det stoppade oss inte, vi var med på både dressyr och hoppclear rounder med riktigt bra resultat! Men sen kom våren, och jag kände att jag ville ha en egen häst, en lite yngre. Så vi letade runt. Jag visste innan att jag absolut inte ville köpa en häst osedd. Men, min tränare hade tidigare köpt hästar från ett stall i Estland till ridskolan och hon hjälpte mig att hitta den som kommer att bli min nästa ponny. Puh lämnade vi tillbaka i slutet av maj 2011.

Attur, så hette den ponny vi köpte osedd från Estland. Han var född 21 april (tror jag, om mitt minne är rätt) 2007 och var bara inriden och grundutbildad. Vi fick informationen att han var 144 cm hög, men när vi den 10 juni 2011 skulle hämta honom stog det en liten ponny i stallet där han stått över natten, och han var verkligen inte 144 cm hög. Det visade sig senare att han var en maxad C-ponny, 138 cm. Eftersom jag är kort gjorde det dock inte mycket.
Hans hovar var väldigt korta när han kom, så det tog hela sommaren att få igång honom i kondition eftersom han tappade sina skor hela tiden. Men vi kom igång och gud vilket bra köp vi hade gjort. Jag var helt kär i ponnyn, han var så arbetsvillig och så extremt gullig. Vi hade problem med hoppningen, han stannade väldigt mycket och var rätt osäker, men det fick vi svaret på varför ett par år senare.
2013 märkte vi att det var något fel, vi trodde först att det var något med ryggen då han blev konstig i ridningen. Så vi åkte in till täby klinik och gjorde böjprov och röntgade. Det visade sig att han hade hovbensrotation på båda frambenen. Och gullig som den ponnyn var så visade han ingenting. Han ville alltid göra sitt bästa. Boxvila och fenylbutazon. Därefter sjukhage och återbesök. Efter månader av vila visade röntgen att rotationen var borta. Men vi var väldigt försiktiga med igångsättningen.
Men sen kom bakfallet i början på mars 2014. Han var halt vänster fram, in till kliniken igen. Den 7e mars var en av de värsta dagarna i mitt liv. Han blev utdömd. Han hade fått hovbenssänkning. Han skulle förmodligen aldrig bli bra igen.
Så den 14 mars, en vecka senare somnade Attur in, 7 år gammal.

Red en nordsvensk efter det ett tag, lånade även hem ett gotlandsruss och red in den under sommaren 2014. Och på hösten såldes han (Kåre) till en ridskola. Började på hösten rida en connemara, Julia hette hon, riktigt fint dressyrsto. Red henne nästan ett år tills jag slutade då tiden inte räckte till.

På bilderna är det Otto (gul/brun) och Attur (fux).


Likes

Comments

Välkomna, allra första inlägget på nya bloggen. Har haft blogg flera gånger förut men känner att jag vill börja om från början.

Så vem är jag? Är 19 år och bor i Norrtälje, pluggar sista året på gymnasiet och jobbar på Okq8 på helger och även lov ibland.  Har tidigare hållit på med hästar, men inget jag har tid med idag. Har haft två egna hästar, Otto och Attur. Attur togs bort nästan exakt för två år sedan, efter det så red jag in ett gotlandsruss och red en connemara vid namn Julia ett tag. Nu rider jag min systers häst Bells då och då.
Fotografera är något jag har länge gillat, så när tid finns så gör jag även det. :)

på bilden ser ni min förra ponny Attur.

Likes

Comments