Header
View tracker

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har inte alltid kallat mig för feminist.


Jag har inte alltid kallat mig för feminist då jag inte insett alla problem som existerar i dagens samhälle, för jag, som många andra, upplever det som normaliserat. Att killar beter sig på ett sätt och det är okej, men om en tjej beter sig på samma sätt är det fel. Jag är uppvuxen med att i skolan ska vi tjejer ska sitta tysta, vara duktiga, inte säga emot utan bara go with the flow. När jag började högstadiet blev jag tafsad på av en kille i min klass, men sade jag något? Sade jag ifrån? Tyckte jag det var kul? Nej, absolut inte! Men jag visste inte hur jag skulle reagera eller vad jag skulle säga. Så jag sade inget utan försökte bara glömma bort det. Vilket inte gick speciellt bra eftersom jag kommer ihåg det och det är några år sedan.

Jag kallar mig inte för feminist endast för att jag blev blev tafsad på utav en kille i min klass. Jag vill verkligen förändra de patriarkala strukturer som finns i samhället idag och för att jag vill inte att andra tjejer ska bli tafsade på, oavsett var de befinner sig eller vad de har på sig.

Jag är feminist för att jag vill inte bli objektifierad på grund av vad jag har på mig när jag ska gå ut eller hur jag inte följer alla dessa ideal samhället byggt upp om hur en tjej ska se ut.

Jag är feminist för att jag inte kan gå ut på kvällen utan att vara rädd för att något ska hända mig. Jag måste alltid prata med någon i telefonen eller be mamma

möta upp mig när jag till ex. går från bussen. Jag klär mig för att efterlikna en kille.

Jag är feminist för att jag är helt emot hat mot hen.

Att ordet feminism är så smutskastat är tragiskt. Vad är det som är så dåligt med att vilja att alla ska ha samma rättigheter? Varför är jag mindre värd för att jag är kvinna? Jag är ingen manshatare, vilket man tydligen måste förklara för vissa när man säger att man är feminist. Jag vill endast ha samma rättigheter som män. Är det för mycket begärt?

Jag är feminist för att enligt mig är det fel när offret i en våldtäkt får försvara sig själv och offret anses som det stora problemet i det hela.

Jag är feminist för att jag vet att vi tjejer och kvinnor kan så mycket mer än vad många anar.

Jag är ingen manshatare eller en extremfeminist som många feminister blir kallade.

Jag är feminist för att jag tycker att kvinnor ska ha samma rättigheter som män.

Jag är feminist för att jag tycker det låter helt sjukt och nedvärderande när någon säger att tjejer tillhör köket.

Jag är feminist för att jag är trött på vi tjejer ska bli stämplade som horor så fort vi gör något som anses fel.

Feminism. Det är nu du behövs som mest!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!

Idag är det tisdag vilket innebär att det är kort dag! Rätt så skönt då jag är riktigt trött.. Man kan tro att jag sov ut under lovet, men verkligen inte. Så det slutar med att jag somnar runt nio på kvällen.:/

I fredags hände någonting som inte är okej. Jag och Linda hade precis slutat och vi var på väg mot våra skåp för att hämta våra jackor. På vägen till skåpen möter vi en tjej som kommer fram till oss och frågar om det är vi som är Systerskapet. Vi svarade såklart ja, och det var där allt började.

En grupp människor kommer gående mot oss och några berättar att de känner sig kränkta av våra affischer i skolan, och att de tror Systerskapet handlar om dem. Jag och Linda blev väldigt förvånade och förstod inte riktigt vad som hände. Men vi visste ju varför Systerskapet startades och att det inte var på grund av deras otrevliga beteende. Alla blev väldigt laddade och arga på varandra så vi beslöt oss för att gå till rektorn och ta det med honom.

Även om det blev lugnare när rektorn kommit dit och alla gått skilda vägar, fanns det fortfarande något som fick mig och Linda att känna oss otrygga och utpekade. Vi valde därför att besöka rektorn igår och berätta om hur vi kände och vad som hade hänt. Han berättade sedan att han skulle ha individuella möten med de som var inblandade i fredags. Hittills har vi endast pratat med en av killarna, och det känns mycket bättre. Vi fick reda på hur det var meningen att det skulle bli i fredags, men att det totalt spårade ur.

Nu kan jag gå till skolan och känna mig tryggare än innan, men som sagt så har vi inte pratat med alla så vi vet inte hur de känner eller vad de tycker om allt. Men vi hoppas att det löser sig!

Kram!

Likes

Comments

Hej!


Igår var det dags för TV-intervju med SVT Sörmland och det gick verkligen bra! Vi var såklart nervösa som vanligt, men för varje gång vi blir intervjuade blir vi mer och mer säkra på vad vi ska svara då vi i princip får samma frågor varje gång. Så fram med stor kamera, små mikrofoner och intervjun var igång. Det var skönt att det inte var i direktsändning som radiointervjun för om man ville kunde man säga att man ville ändra på vad man sade. Intervjun kommer sändas inom två veckor tror vi, men reportern skulle meddela oss innan så vi vet :)


Igår var vi även med i Eskilstuna Kuriren! Vi blev verkligen jättenöjda med artikeln och vi har fått så bra respons och peppande kommentarer om att vi inte ska ge upp! Så fort jag kom upp för rulltrappan på Friskis så undrade några arbetskamrater om det var jag som var med i tidningen :D Även min chef sade att det var en bra artikel och fint initiativ! :)


Tack till er som inte trodde på mig. Ni fick mig att tro mer på mig själv, och vilja bevisa att jag kan. Här har ni bevis, och jag är inte klar!

Likes

Comments

Receptet kommer från Leila Lindholms bok Hello Cupcake! :)

Likes

Comments

Hejsan!

Idag tog jag och min lillebror en tur till stan med mormor och kikade runt lite, och såklart hittade jag något, haha! Idag hade även min lillasyster maskerad på förskolan och hon var en fladdermus! :) Så en stund under morgonen fick jag leka fotograf och ta lite kort, vilket inte var helt lätt då hon ville dansa till tv:n och låtsas flyga... Men det blev några bra bilder ändå!

Idag föll också den första snön ned, vilket innebär att det är okej att dricka glögg! :D Så när jag kom hem var det bara att värma glögg och sätta igång julmusik! Men om jag ska vara helt ärlig så började jag lyssna på julmusik i oktober(?!)...

Imorgon är en sådan dag då jag kommer säga åt mig själv att göra något, till exempel skolarbete som jag skulle vilja bli klar med, men som jag vet att jag inte kommer göra. En seg dag helt enkelt... Något som jag väntar på hela dagarna är att få se hur tidningsartikeln ser ut! Ska bli spännande och se vad som kom med av vad vi sade under intervjun. Vi pratade som sagt en del haha!


Kram på er!

Likes

Comments

Hej!

Igår var det dags för intervju med Eskilstuna Kuriren om Systerskapet och det gick jättebra! Det gick fort med fotograferingen och vi blev intervjuade i 1 timme och 20 min! Haha, jag och Linda har mycket att ta upp och diskutera så det var kul! Vi pratar och diskuterar om olika jämställdhetsfrågor hela tiden, så det är alltid kul när man kan prata och diskutera med någon man inte känner och höra hur dem tänker :)

Jag har säkert nämnt det förut, men allt har gått så himla snabbt! För fem veckor sedan satt jag och Linda på Espresso House och pratade om hur illa vissa personer beter sig, och att vi vill göra något åt det. Kanske starta en facebook-grupp där man kan höra av sig och berätta om vad man upplevt och sedan stärka varandra på det sättet. Men det blev mycket större än så, och det hade vi aldrig trott skulle hända! Overkligt verkligen!

När vi satt på Espresso House och drömde lite om idén, skämtade vi lite och sade "ja tänk om vi kanske kommer med i tidningen någon gång? Haha!". Vi hade aldrig trott att det faktiskt skulle hända! Men nu sitter vi här, ungefär en månad senare och vi har fått träffa kommunpolitiker, varit med i radio och nu tidningen! Sjukt!

Då är det väl bara TV kvar? ;)

Drömma kan man ju alltid göra!

Håll utkik, det kan bli så att vi hamnar på första sidan.. :)

Likes

Comments

Hej!
Idag skulle jag och Linda haft möte med Systerskapet i skolan, men det blev inställt då Linda är sjuk... Tråkigt men vi kör igen efter lovet!
Imorse fick även Linda ett samtal från Eskilstuna Kuriren?! På måndag ska vi träffa dem och bli intervjuade om Systerskapet! Vad är det som händer? Vad gör vi med våra liv egentligen? 😂 Riktigt kul och spännande!
Nu känner jag att vi förtjänar lite lov!
Ha en bra fredag!

Likes

Comments

God eftermiddag!

Idag hände något spännande. En dröm gick i uppfyllelse. En dröm jag inte visste att jag hade. Jag och Linda var med och blev intervjuade i SR P4 Sörmland imorse! Igår eftermiddag fick jag och Linda ett meddelande från en som jobbar på SR P4, och hon undrade om vi ville bli intervjuade och prata om Systerskapet idag 8:30. Vilket vi tackade ja till utan att blinka! Jag var nervös från stunden vi fick meddelandet, tills vi stod där i direktsändning med hörlurar på och mikrofonen framför mig. Det var en sådan häftig känsla, och det kändes som att vi endast blev intervjuade i 3 min. när det i själva verket var cirkus 7 min. Nervösa som aldrig förr och det gick hur bra som helst! Trots att vi var så nervösa, lyssnade vi på intervjun efteråt och vi lät inte alls nervösa! Jag var rädd att jag skulle prata för fort och stamma som jag kan göra ibland när jag är riktigt nervös. Men det gick verkligen bra!

Vi kan fortfarande inte förstå att vi har varit med i radio!? En sådan häftig och overklig känsla, och det känns som att jag drömmer och när som helst kommer någon väcka mig och allt är som vanligt igen. Helt sjukt hur fort allt har gått och hur bra respons vi har fått! Att få möjligheten att vara med i radio, är en dröm jag inte visste jag hade.

Är så stolt över oss! <3
Efter intervjun unnade vi oss lite kaffe på Espresso House! Länken nedan tar er till intervjun, vi blir intervjuade vid 2:43:00

Likes

Comments

Go´kväll!

Min lillebror Emil fyller som sagt år idag, och min present till honom blev middag på Hamburgerbruket! Den godaste hamburgaren jag ätit plus att dem har sötpotatis-strips :D Rekommenderar verkligen deras hamburgare Bruket, trots att jag endast ätit den, hehe.

Imorgon är det dags för skola igen... Men det är inte vilken vecka som helst, utan nämligen FN-vecka! Några kortare dagar och jag och Linda ska hålla i några möten (Systerskapet). Bara att förbereda sig och hoppas på att det kommer några elever på mötena, helst med positiv attityd och som vill diskutera olika frågor! :) Kommer blogga en del om vad som händer under denna vecka, så hoppas allt går bra!

Kram på er!


Likes

Comments