Header

Go´kväll!

Min lillebror Emil fyller som sagt år idag, och min present till honom blev middag på Hamburgerbruket! Den godaste hamburgaren jag ätit plus att dem har sötpotatis-strips :D Rekommenderar verkligen deras hamburgare Bruket, trots att jag endast ätit den, hehe.

Imorgon är det dags för skola igen... Men det är inte vilken vecka som helst, utan nämligen FN-vecka! Några kortare dagar och jag och Linda ska hålla i några möten (Systerskapet). Bara att förbereda sig och hoppas på att det kommer några elever på mötena, helst med positiv attityd och som vill diskutera olika frågor! :) Kommer blogga en del om vad som händer under denna vecka, så hoppas allt går bra!

Kram på er!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Idag är det kalas för min lillebror Emil som fyller hela 13 år imorgon, men det blev firande idag! Lillebror är inte så liten längre ;) Och som vanligt när det är kalas så åt jag för mycket fika... Haha behöver nog ingen kvällsmat ikväll. Mycket smått och gott, men även en stor, tung, chokladtårta! En typisk Emil-tårta då han älskar choklad :)

Kram!


Likes

Comments

Godmorgon!
Jag sitter nu i skolan och skulle ha börjat min första lektion kl.8:30, men när jag kom hit fick jag reda på att vi har sovmorgon till 10:10... Så det blir håltimme och ska försöka göra lite skolarbete.

Igår var jag och Linda på After Work med politikerna! Det var jätteroligt och intressant, fastän jag inte deltog i vissa politiska diskussioner då jag inte kan så mycket.. Det var iallafall jättetrevligt och kul att få mer positiv respons från andra! Vi satt och pratade i ungefär en och en halv timme, sedan blev det donken! Vi drack bara och åt lite snacks, så jag och Linda blev ganska hungriga.. Inte det nyttigaste men det var gott!

Nästa vecka väntar tre möten, två i skolan med FN veckan och ett med en i styrelsen för ett parti. Mycket roligt som händer nu så det gäller att förbereda sig!

Kram på er och ha en fortsatt trevlig fredag!

Likes

Comments

Igår hade min mamma tjejträff med sina vänner, och tänkte dela med mig av efterrätten! Hur god som helst, och så ville såklart min lillasyster vara med på bild :)

Likes

Comments

Hejsan! Idag är det tisdag vilket innebär kort dag då jag slutar kl.13:50! Riktigt skönt trots att jag inte åkte hem efteråt, utan jag och Linda hade möte med kommunpolitiker Stefan Krstic som jag nämnde i mitt förra inlägg. Jag och Linda har varit nervös hela dagen, vet inte riktigt varför egentligen eftersom vi endast skulle svara på frågor och berätta vad utskottet har för mål och bakgrunden till utskottets uppkomst. Mötet gick väldigt bra, bättre än förväntat då jag var så rädd att uttrycka mig fel eller helt enkelt säga något fel. Men Stefan var verkligen supertrevlig och snäll så det var absolut inga problem!

Vi blev så glada när han kontaktade oss då det är väldigt svårt att nå ut till folk och få de att engagera sig och visa intresse. Även om vi har en facebook sida och instagram konto, betyder det inte att vi når ut till alla som vi skulle vilja! Men man måste börja någonstans och vi är jättenöjda med allt stöd vi fått! Systerskapet kommer vara med under FN-veckan som pågår hela nästa vecka i skolan, då målet är att så många som möjligt ska få reda på att vi finns och vad utskottet handlar om i grund och botten. Vi märker att det finns intresse och hoppas på att fler vill vara med och stärka tjejer!

Nästa steg, efter FN-veckan, är att jag och Linda ska skriva en debattartikel, och Stefan kommer finnas där under skrivandets gång och hjälpa oss! :) Vi blev väldigt chockade när vi fick meddelande från Stefan, eftersom vi inte trodde vi nått ut till några förutom en del i skolan. Detta kan vara början på något stort!

Kram på er!

Likes

Comments

Hej! Idag ägde Systerskapets första möte rum, och både jag och Linda var såå nervösa men samtidigt spända över vad vi skulle komma fram till under mötet. Två personer kom, varav en från elevrådet, och vi fick en massa idéer om hur vi ska göra för att kunna nå ut till så många som möjligt. Vi ska prata med en lärare om hur vi skulle kunna vara med under FN-dagen nästa vecka! Både för att marknadsföra utskottet och förklara hur det kom till och varför. Ett gyllene tillfälle då vi kommer kunna nå ut till många, då i princip alla klasser kommer vara närvarande! Vi hade inga förväntningar innan mötet, då det är ett helt nytt utskott och det är svårt att nå ut till alla och få folk att ta initiativet att komma och prata om vad man själv upplevt.

Imorgon händer något spännande...

Jag och Linda ska efter skolan ha möte med en kommunpolitiker här i Eskilstuna som vill lyfta frågan! Vi började bli nervösa redan idag... Jag är rädd att jag ska säga något fel eller framstå som oseriös. Men det ska bli så sjukt kul! För bara några veckor sedan satt jag och Linda på Espresso House och pratade lite, och kom sedan på att vi borde göra något åt situationen i skolan. Tanken var endast att starta en facebook grupp där man kunde höra av sig till varandra om man upplevde något som kändes nedlåtande eller kränkande i skolan. Och idag har vi ett utskott i elevrådet, har haft vårat första möte, och imorgon ska vi träffa en kommunpolitiker(!!) Tiden går fort när man har roligt!

Jag kommer blogga om morgondagens möte, såklart, så får ni ha en fortsatt bra måndag!

Kram!

Nu är vi igång! :D​

Likes

Comments

Hejsan! Jag sitter just nu i skolan och har lite tid över, så tänkte berätta att det börjar närma sig. Systerskapets första möte!
På måndag kl.15:15 i elevrådsrummet på S:t Eskils gymnasium. Det ska bli väldigt spännande och se hur många som kommer (hoppas bara att fikat vi beställt räcker😂).Det är så svårt att veta när det är första mötet, kommer det många som undrar vad utskottet handlar om, eller kommer det några som vill prata om vad de upplevt? Ingen aning. Men vi har fått väldigt bra respons och det verkar faktiskt vara rätt så många som är intresserade vilket är hur roligt som helst!
Hoppas vi ses på måndag!

Glöm inte att gilla "Systerskapet" på facebook och gilla vår Instagram "Systerskapeet"!
Kram på er och ha en bra fredag!👊

Likes

Comments

Godmorgon! Igår var jag då och firade en av mina kusiner som fyllde 10 år 😊 Det var super trevligt och som sagt längesedan vi sågs!
Idag är det torsdag, den längsta dagen i veckan för mig då jag går till 16:15, och sedan går jag direkt till Friskis för att värda. Brukar komma hem runt kl.19.... Men det är kul och värda, speciellt när de man jobbar med alltid är glada!
Ha en bra torsdag!

Likes

Comments

Hej! Igår var det dags för fotografering för Systerskapet! Lindas kompis Julia kom och tog lite kort på mig och Linda som vi ska ha på Systerskapets facebook-sida, och det blev en del fina bilder :) Trots att dubbelhakorna tittar fram lite då och då :) hahah..

Idag var jag och Linda väldigt produktiva då vi redigerat bilderna, fixat logga till Systerskapet, fixat rum och tid för första mötet, marknadsföring etc. Med andra ord, inga skoluppgifter, haha! Vi är jättenöjda med detta utskott och hoppas att det uppskattas av eleverna! På vår facebook-sida har vi skrivit ett inlägg där vi informerar om uppkommande möte och lite om mig och Linda :) Vi är super taggade och hoppas att vi kan göra skillnad!

Imorgon ska jag, pappa och min bror åka till en av våra kusiner som fyller år! Längesedan vi sågs så det ska bli kul :) Jag kommer såklart blogga om det antingen imorgon eller på torsdag beroende på hur mycket skolarbete jag har att göra :)

Kram!

Fotocred: Julia :)

Tack för att du fotade oss!

Likes

Comments

​Recept: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/coca-colakaka-med-glasyr/

Likes

Comments