Hej finaste! Jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit på ett tag men har helt enkelt inte haft något intressant att skriva om. Men nu har jag det i alla fall! I tisdags hade min klass skolfoto, det vanliga skolfotot kände jag verkligen inte alls blev bra och inte heller mina porträtt. Men vi hade också spexfoto! Jag tror det blev hur bra som helst, temat var filmkaraktärer och vi var allt ifrån Disney prinsessor till MIB men det allra bästa var ju verkligen jag och min soulmate, Ida, som var Harley Quinn och Jokern <3 Ida var Harley från den Suicide Squad filmen men jag var den coolaste Jokern, Heath Ledgers. Fotografen vi hade tycke temat var super kul, och han sa att det lätt var det bästa spexfotot han hade tagit på hela terminen. Men när vi väl var klara med fotot så hade tiden helt rusat iväg, så jag fick springa till bussen med helt grönt hår, svarta ögon och en stor röd mun. Ni kan ju tänka er vilka härliga blickar man fick!

Men så till idag då vi mer eller mindre har haft en idrottsdag. På onsdagar så har vi idrott hela förmiddagen men idag på eftermiddagen skulle vi åka och simma klädsim. Dagen började jätte bra och jag var super taggad på att ha idrott igen eftersom jag inte har kunnat vara med på grund av en muskelbristning, som jag dock håller på att göra sjukgymnastik för. Men vi gick i alla fall igenom hur man ska rädda någon som drunknar, det var ganska chill och vi satt mest bara och lyssnade på idrottsläraren. Sen så skulle vi ha "multiboll" vilket innebär att idrottsläraren kastar in antingen en fotboll, handboll, basketboll eller innebandyboll samtidigt som han ropar ett nummer som motsvarar hur många av varje lag som ska in. Jag tycker detta är jätte roligt och de flesta i klassen är tävlingsmänniskor så det blir alltid en härlig jargång. Men sen när vi spelar handboll blev jag tacklad ganska rejält och lyckas tyvärr vricka foten, vilket alla vet gör för jävla ont. Så där fick jag sitta med is på foten och titta på när alla andra gjorde det jag ville göra.
Sedan åkte vi som sagt och skulle simma klädsim, och då tejpade jag bara upp foten så det gick super! 500 meter simmade vi klädsim och sedan så övade vi på att livrädda.
Ha en trevlig kväll!<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej finisar! Jag tänkte börja med att prata lite om gymnasiemässan som jag var på igår. Det var inte första gången jag gick eftersom jag var där förra året också, mest för att få ett hmm om vad det egentligen var. Men i alla fall så var jag först där med min klass och senare på kvällen med mina föräldrar, när jag var där med klassen tog jag själv initiativet att gå och titta på skolorna mestadels ensam. Dels för att jag inte ville bli påverkad av andra, men mest för att vi ändå inte var intresserade av samma linjer. Jag vill gå naturvetenskap, egentligen bara för att jag vill ha mycket möjligheter när jag tar studenten även fast jag  överhuvudtaget inte gillar matte eller NO. Jag blev helt överrumplad över hur bra alla skolor verkade men jag har ändå lyckats välja 4 stycken favoriter. Donners, NTI, Polhem och IHGR. Så jag kommer besöka deras öppet hus och sedan om jag är vidare intresserad också skugga på skolan.

Jag var så himla glad igår kväll när jag skulle gå lägga mig, visserligen trött men verkligen glad. Men imorse när jag vaknade kände jag helt tvärt emot, eller jag var fortfarande trött men verkligen inte på något bra humör. Jag gick upp som vanligt eftersom att jag vet att jag brukar känna mig bättre när jag kommit igång på morgonen, men så var inte fallet idag. När jag väl satt och skulle sminka mig kände jag hur ofräsch jag kände mig och ville helst av allt bara somna om igen. Men jag gick självklart till skolan i hopp om att jag skulle må bättre, men destu längre dagen gick destu mer kände jag hur lite ork jag hade. Jag hade huvudvärk hela eftermiddagen och fick nästan ingenting gjort. Jag måste bara påpeka att det inte var något i skolan som fick mig att känna så här, mina vänner och lärare har alltid förståelse för när man har en dålig dag. För det var verkligen det jag hade, en helt omotiverat dålig dag. När jag väl kom hem satte jag på lite musik och bara lät mig själv vara ledsen, för ibland är det bara det man behöver vara. Men grejen är den att jag nästan aldrig har en dålig dag på det här sättet, så när det väl kommer en blir det så överväldigande. Jag vet att jag absolut inte ska klaga eftersom att det finns folk som lever så här varje dag, men det känns så bra att bara få skriva av sig lite.
Så nu efter en lång dusch och en god middag känner jag äntligen att jag har lagt denna dåliga känslan bakom mig!

Likes

Comments

Hej alla fina! Igår kväll fick jag de underbara nyheterna att vi idag skulle ha en schemabrytande dag. Vilket innebor att jag slapp göra en redovisning om Romeo & Julia, så det var bara positivt! Dagen gick ut på att vi skulle gå igenom skolans värdegrunder, inte super kul. Vi delades in i grupper från åk. 5-9 och gick till olika klassrum där det skulle diskuteras, herregud vad allt skulle diskuteras. Ja ja, det var ändå genomlidligt eftersom vi bara går från 08:50-14:10.

När jag väl kom hem så passade jag på att vara lite produktiv eftersom de kändes som jag hade slösat en hel dag, så först pluggade jag lite matte och sedan så städade jag mitt rum lite.

Finsate lilla Sigge!<3

Asså hur roliga kompisar har jag inte som gav mig denna i 15 års present? <3

Äntligen är spegeln tvättad!

Jag kan ju inte säga mer än att sminket är kaos!

Puss på er!<3

Likes

Comments

Nu sitter jag här i ljuset framför min dator efter att ha pluggat alldeles för länge men just frågan "vad är en god människa?". Detta är en uppgift inom etik och moral som vi just nu håller på med inom SOn. Detta är sista frågeställningen i uppgiften och vi ska först utgå från de olika världsreligonerna och komma fram till hur man är en god människa enligt de, men sen ska man skriva vad man själv anser är en god människa. Men då slog det mig att jag inte vet hur jag anser en god människa vara. Jag kan ju inte säga att jag själv är ett praktexemplar på vad en god människa, även fast jag inte är stolt över det så dömer jag absolut folk vid första anblick, jag är inte alltid helt ärlig, jag är självisk.... Listan fortsätter. Men jag tror att det första steget till att bli en bättre människa är självinsikten, inte att du ändrar på dig för att din religon eller ditt umgänge säger till dig att göra det, utan att du gör det för att du själv vill bli en bättre människa.

Så nu när vi har konstaterat att man måste vilja bli bättre för att kunna bli en god människa. Men vad är då en god människa? Jag anser att en god människa respekterar kulturer, sexuella läggningar, kön, religoner och bakgrunder och ser istället människan. En god människa kan sätta andras välmående framför sitt eget kan förlåta andra och sig själv. En god människa kan inse sina fel, och erkänna de.

Likes

Comments

Hej alla fina! Jag är ledsen att jag inte har skrivit på ett tag men har helt ärligt varit lite nere i helgen. Igår var jag tvungen att berätta för min Sensei att jag är tvungen att ta en paus med träningen för resten av terminen, p.g.a att jag måste rehaba. Så alla ni som verkligen brinner för något och sedan inte har kunnat göra på grund av någon dum skada, ni kan nog verkligen förstå varför jag har varit lite nere. Men jag vill fortfarande vara involverad i klubben, det känns som ett andra hem för mig, så jag ska se om jag kanske kan coacha någon utav de yngre barnen på någon tävling framöver! Vill bara förtydliga att jag inte har slutat, utan bara tagit en ofrivillig paus.

Kommer ni ihåg att jag berättade att jag sydde en klänning? Den är klar nu!

(var vänlig ignorera mitt ansikte och stökiga rum)

Min dag har faktiskt varit tip top, jag gillar helt enkelt bara tisdagar riktigt mycket! Jag fick en ny bok utav min engelska lärare idag, hon har beställt massa böcker (skönlitterära böcker på engelska t. ex The Fault in Our Stars) men det var bara en som hade kommit och eftersom att jag verkligen är boknörd så gav hon mig den. Den heter "We Were Liars" och författaren heter E. Lockhart. Jag ser verkligen fram emot att läsa den! Jag har förresten precis upptäckt hur mycket jag gillar ljudböcker, jag har lyssnat medan jag varit ute och promenerat istället för att lyssna på musik. Verkligen super mysigt! Just nu lyssnar jag på en bok som heter "The One Memory of Flora Banks" utav Emily Barr, asbra verkligen!

Juste, idag började vi sälja New Body i tyskan så om ni är intresserade kan ni kolla in länken! <3

https://www.newbody.se/shop/friskolan-karna-arskurs-9/shopinshop/?seller=owb-cifq

Puss på er! <3

Likes

Comments

Igår kväll var hur mysig som helst! Mamma och jag mötte upp hennes kollegor inne på Trattoria Onyxen, och där tog de ett glas vin och jag en Cola. Sedan var det dags att gå in till Scandinavium och titta på musikalen, tyvärr var det knappt halvfullt. Super tråkigt för de grymma skådespelarna förtjänade verkligen ett fullsatt Scandinavium. För herregud vad bra det var! Jag är ju verkligen en sucker for musicals så jag tycker ju nästan att alla musikaler är grymma men den här var verkligen top notch. Detta är ju verkligen en riktig musikal eftersom det bara är sång och dans genom hela musikalen, dialoger o.s.v. framfördes alltså som sånger. Om ni någon gång får chansen att se denna grymma musikal tycker jag verkligen att ni ska göra det!

Så till idag som också har varit en mysig dag, men med lite tråkiga besked. Idag har jag inte varit i skolan eftersom att jag fick en tid för att få mitt lår undersökt hos Leif Swärd, fotbollslandslaget läkare, på OrthoCenter inne i Göteborg. Min mormor är bra vän med Leif och han har tidigare hjälpt till med remisser för min syster när hon slet av korsbandet. (som förresten blev helt friskförklarad idag, grattis Sofia!<3). Så jag träffade mamma utanför OrthoCenter en dryg kvart innan vi hade tid. När vi träffade Leif fick jag berättade om min skada och sen så undersökte han mig och så berättade jag att jag hade ridit i drygt 7 år innan jag slutade i fjol. Han konstaterade snabbt att jag hade en stor skillnad på rörlighet emellan vänster och höger höft, och förklarade att ny forskning visar att om man rider medan man fortfarande växer så kan man skada höftlederna eftersom att man sitter i ett sådant statiskt läge. Så han ville att jag skulle röntgas vilket var hur smidigt som helst, jag gick bara ner två trappor och behövde vänta typ 5 minuter innan en jätte trevlig kille tog in mig till röntgen. Han var verkligen omtänksam och bad om ursäkt när han var tvungen att rätta till mina höfter (vilket kittlades gör mycket). Röntgen hade nog tagit max 10 minuter om vi inte hade börjat prata så himla mycket, haha. Sen så gick vi upp till Leif igen och han konstaterade att jag hade avvikelser på mina höftleder, men det var inte jätte allvarligt fast om det blir värre kommer det bli operation. Men på grund av mina höftproblem så har jag alltså fått en muskelbristning. Han sa att jag absolut inte ska utsätta mina höfter för ytterläge eller stretcha för att det kan skada mina muskler, vilket är det som har hänt, eller i värsta fall mina leder. Han tyckte också att karate inte var ett så bra allternativ för mina höfter, men det kommer nog inte hindra mig.

Även fast jag verkligen fick tråkiga besked måste jag säga att det känns så bra att ha träffat ett proffs. När jag var på vårdcentralen så var det enda som läkaren kom fram till var att jag inte hade en muskelbristning och att jag borde använda voltaren. Jag litar väldigt mycket mer på Leif med tanke på att han faktiskt undersökte mig tillskillnad från den första läkaren jag träffade. Hela det här besöket tog knappt en timme och jag blev verkligen väl bemött. Så jag kan verkligen rekommendera OrthoCenter! Nu får vi ser hur det blir i fortsättningen.

Likes

Comments

Igår firade mamma och pappa elfenbensbröllopsdag d.v.s att de har varit gifta i 14 år! Hur mysigt är inte det? Vi firade gårdagen med lite mys innan vi åt en gör god middag, nämligen svamp och tryffel pasta. Riktigt, riktigt gott även fast jag vanligtvis inte är så förtjust i tryffel men färska svampar gör ju i princip allt gott!
I alla fall ett stort grattis till mamma och pappa! <3
Ikväll ska jag och mamma gå och se "Cats" på Scandinavium, så de får ni se imorgon ;)

Juste det kanske är några som är intresserade av vad läkaren sa igår också. Han sa i alla fall att jag ska gå hos en sjukgymnast ett tag och använda Voltaren o.s.v. Dock så var det många som absolut inte tyckte att jag skulle använda Voltaren, men jag ska ta kontakt med en sjukgymnast. Han sa inte så mycket mer men vi får se i fortsättningen!

Likes

Comments

Idag har vart en toppen dag på många sätt och en lite mindre bra dag på andra sätt... Just på tisdagar måste jag ändå säga att vårat schema är super bra för att vara en lång dag. Vi går från 9:50 och slutar 15:20, har lite NO, SO och språk men det bästa är att vi avslutar dagen med 2 pass slöjd! Jag håller just nu på med en off shoulder klänning som alldeles strax är färdig och jag vill bara att det ska bli nästa tisdag så att den kan bli klar! Jag kommer självklart lägga upp bilder då! :) Men nu till det som inte är lika roligt... :( Jag har en muskelinflammation i insidan av högerlår, som jag har nämnt i tidigare inlägg, men detta har tyvärr inte blivit bättre. Jag är inne på fjärde veckan av smärta så imorgon ska vi åka till vårdcentralen och kolla upp detta. Får hoppas att det inte är något allvarligt men det tror jag inte! Jaja vi får höras imorgon om vad de sa! <3

Likes

Comments

Igår så hade jag och mammi en riktgt mysig söndag, asså verkligen ur mysig. Vi började dagen men en mysig frukost framför tvn och sedan gick mamma ut och promenerade en stund. Jag hade jätte gärna följt med henne men jag har tyvärr en muskelinflammation i höger lår så just nu är det bara vila för mig :( Sedan åt vi gårdagens potatis & purjolöksoppa till lunch, en riktig höjdare enligt mig! Eftersom det bara har varit jag och mamma hemma denna helgen för att pappa och brorsan är på fisketräff passade vi på att spaa lite, vi använde två utav mina favorit ansiktsmasker. Först använde vi Lush Mask of Magnaminty som ska motverka break outs och liva upp huden, helt ärligt är det nästan en liten obehaglig känsla att ha den på för det är så mycket pepparmint i den så att den svider som tusan. Men, men ska man vara fin får man lida pin och det gäller verkligen för denna masken för shit vad bra den är! Men eftersom att jag både har oljig och torr hud så behöver jag en riktigt återfuktande mask också so min mask of choice blev självklart GlamGlow Thirstymud och jag kan inte ens förklara hur bra denna masken är! Det som är så speciellt med just denna masken är att man inte tvättar av den, antingen så torkar man av de som inte sjunkit in i huden eller så masserar man in de. Det enda som jag faktiskt kan klaga på är att den luktar riktigt mycket kokos, och för många är det säkert bara ett plus men jag personligen är inget stort fan av kokos. Dagen slutade helt underbart med att pappa och Filip kom hem med PIZZA! Så jag hade helt enkelt en riktigt mysig söndag!

Likes

Comments

Gud vad jag är taggad på att äntligen börja blogga igen! Jag har haft några andra bloggar tidigare men jag tappade intressent ganska snabbt eftersom att jag kände att jag inte hade något spännande att skriva om. Men nu är jag full av idér och tankar. Detta tror jag kommer bli super!

På min blogg så kommer jag framförallt skriva om mode och skönhet men också om mycket annat så som min vardag och träning, mer specifikt just fullkontakts karate som just är det jag tränar.

Hoppas ni kommer tycka om det!

Likes

Comments