Som jag väntat på den här dagen! För lite mer än ett halvår sedan bestämde jag mig för att jag skulle byta skoter. Jag skulle köpa en Summit 850, min första helt nya skoter med 0 mil på mätaren. Jag hade sökt in till universitetet och hade cirka 3kr på kontot men tänkte bara en sak "vill man så kan man".

Förra säsongen köpte jag min allra första skoter, en helt original Summit 800 154" -14 och hade inte råd att varken vikta om eller sätta in ett variatorkit. Jag lärde mig helt otroligt mycket på den. Det var en sjukt rolig säsong som bjöd på många utmaningar och det var så kul att känna att man utvecklades så mycket!

Med lite halvdålig disciplin började jag tillslut spara i juli ungefär. Okej, tänkte jag, du ska betala en skoter om 5 månader, du har ingen fast inkomst och du ska eventuellt börja plugga i slutet på augusti! (Shit) Det här blir KUL!

I somras flyttade jag ut till stugan där det knappt fanns täckning, mina dagar bestod av att jobba och träna lite på eftermiddagarna. Mer hade jag inte tid med, mer fanns inte att göra där ute heller, men den största sanningen är nog att jag inte hade råd med annat heller.

I augusti kom mailet med intagningsbeskedet, överlycklig av att jag tagit mig in på universitetet i Umeå!! Men ganska snabbt slog det mig också, hur ska jag ha råd?
"Vill man så kan man"

OCH JAG KUNDE! Jag flyttade till mitt studentboende i Umeå och fortsatte kämpa, det var inte direkt någon dans på rosor att flytta hemifrån, studera OCH spara pengar till en 850. Men det gick och igår kom belöningen då jag som 22-årig student kunde köpa min alldeles egna Summit 850, helt kontant utan att behöva låna pengar.

Vill man något tillräckligt mycket så klarar man det också! Det är bara en själv som sätter gränserna för vad som är möjligt.
Nu ser jag fram emot en sjukt rolig säsong där jag ska pressa alla gränser.

Trevlig helg, vi ses på fjället!

Likes

Comments


Och bara så där var det helt plötsligt 2017 nu. Har haft en helt fantastiskt helg och firat in det nya året med vänner och familj! Det blev ingen nyårspuss i år heller men vad gör det, champagne och tomtebloss fick fokus och vi stod på altanen och såg på när alla andra smällde tusentals kronor i luften.

Sjukt tacksam att vi fick låna en Freeride 146" demo från Övik Marina & Motor den här helgen eftersom att jag fortfarande väntar på min nya maskin.
Har varit helt störda snöförhållanden och det verkar ska fortsätta snöa i veckan, magiskt!

Freeriden var en riktigt kul skoter! Spännande att testa en lite kortare då jag brukar köra 154" som minsta längd. Otroligt lekfull och passar perfekt för åkning i lågland och lek i drivor då den har bredare framvagn än Summiten och kraftigare dämpare. Den funkar självklart att klättra med också men då stod den som ett pennflöte vilket kan bli lite jobbigt i längden 😄

Superkul att testa olika modeller och längder men nu längtar jag verkligen efter mitt nya monster, Summit x 850 154"

Den här vintern kommer bli riktigt kul!

Ljuset den här helgen var inte det absolut bästa och det hände ibland att det var brantare än man trott. Just här körde jag in i en vägg, rakt upp och sen rakt ner igen...

Jag gjorde snödansen och det gav resultat, ungefär 50cm.

Likes

Comments


En dag som började med regn och slutade med snöfall. Har fått låna en 146" Freeride av Ö-vik marina och motor den här helgen i väntan på min nya Summit 850. Kortare än vad jag är van och med en bredare framvagn, det känns att man är ovan och att det är i början på säsongen men oj vilken rolig maskin!

Det har snöat för fullt hela kvällen så det kan hända att det blir riktigt rolig åkning imorgon, säkrar ett roligt avslut på 2016 och inviger 2017 på bästa sätt!

Jag älskar det här livet.

Likes

Comments

Jag är otroligt dålig på att beställa kläder från nätet. Till viss del känns det som att jag blir mer medveten om vad allt kostar men ganska ofta lyckas jag beställa fel storlekar. Så oftast slutar det med att jag måste skicka tillbaka allt, haha..

MEN DET FINNS JU SÅ MYCKET SNYGGT som man inte kan få tag i här i stan! Så lite julklappstips to the ladies - här nedanför har jag samlat några godingar som jag hittade på Ridestore i veckan.

Jag älskar att gå runt i mysiga hoodies och sköna tröjor men ändå känna mig snygg. Men jag har tyvärr inte så många såna plagg, fråga mig inte varför...


Likes

Comments


Fredag var en lyckans dag, CSN och lön kom ju nämligen, yay!!! Blev ju såklart lite shopping och sedan hemmafix för att få lite julstämning såhär inför 1a advent. Har inte riktigt vant mig än vid att jag verkligen bor själv och har mitt egna lilla place haha
Det blev en väldigt lugn lördag också, tjejkväll med charkbricka och Pretty woman. Åt kanske den godaste brien någonsin! OCH det snöade i lördags <3 äntligen liksom


Nu väntar extremt mycket plugg denna vecka men vi har Pinchos att se fram emot på torsdag, jag ska äta så mycket då... mums!

  • 404 readers

Likes

Comments

12:e november blev datumet för säsongens första dag på skoter. Helt galen åkning för att vara så pass tidigt på säsongen, jag fick chansen att köra min fjolårsmaskin en sista gång innan den säljs och det blev en magisk dag! Runt 70 cm kallt puder med lite botten och ca -12 grader. Tyvärr kom plusgrader och regn efter helgen men den som väntar på något gott...

Håller tummarna för att det dumpar massor av snö lagom till jul då (förhoppningsvis!!) min nya maskin anländer. Den här säsongen kommer bli grym!

Tills vidare, sit tight winter is coming!

Likes

Comments