Idag hade Stina en kund som hade axellångt blått hår och kunden ville ha en kort blond pixie frisyr. Stina lovade ingenting om att det skulle bli helt blont men prövade ändå, hon fick hålla på länge och det blev något så när som blont men det syntes ändå lite blått hår och där, det såg nog lite fel ut. Kunden och Stina beslöt att göra det brunt istället för att få bort det blåa för det var tydligen det viktigaste. Jag har inga bilder på detta och jag vet inte vilka färger hon använde för jag hade annat att göra och följde med bara lite sådär vid sidan om. Men de klippte ju av ganska mycket så jag tog vara på några tofsar som jag själv får öva på att göra till exempel blond. Enligt Sara så var den blåa av en färg som tar väldigt bra på.

Likes

Comments

Min vän Lahnis ställde upp som färgmodell i skolan idag. Lahnis hade inga önskemål själv så valet var helt fritt för mig, färgningen skulle helst inkludera någon slags blekning, att göra det optimala balayage/ombre ansåg jag inte skulle passa kunden så ja körde på små slingor i hela håret, i blekningen använde jag 3.75%, då jag kom högre upp använde jag 6%, i resten av håret lade jag 5.12 med 3%. Kunde hade haft rött förut och de röda pigmentena satt bra fast i håret så det röda kom lite fram på de ställena jag gjorde slingorna (blekte), det syntes inte farligt men slutresultatet blev helt najs :D. Kunden blev nöjd och jag blev nöjd. (slingorna syns inte till fullo på bilden).
Avslutade med lockar.

Likes

Comments

Idag gjorde jag en föning på dockan. Jag skulle jätte gärna föna detta på ett riktigt huvud och se om resultaten blir bättre då för jag blir aldrig nöjd då jag gör denna föning på en docka. Så det skall jag försöka mig på i ett senare skede.

Likes

Comments

Idag gjorde jag en hårtatuering på min vän Linn, hon hade velat klippa det kort där länge eftersom hon nyligen har fått barn så barnet vill så gärna riva i hennes långa hår. Hon blev jätte nöjd med den och jag blev nöjd med den. Eventuellt så kanske gör vi den lite bredare :)))

Likes

Comments

Idag var det helt kaos i salongen. Och kaoset valde att komma den dagen då jag skulle ha en kund, även om jag hade sagt i god tid att jag skulle ha en kund denna dag och vi hade tittat att jag skulle ha plats fanns det ingen plats åt mig då jag kom. Då fick vi helt enkelt göra en plats åt oss, funkade bra en gång men skulle inte kunna arbeta så en längre tid. Under dagens lopp blev alla försenade med sina kunder och det var riktigt fullbokat den dagen, kunder fick vänta och vissa kunder fick bli klippta i kafferummet eftersom alla platser var upptagna, skönt då den dagen var över.

På Linneas hår så klippte vi en hel del först sedan gjorde vi många små ljusa slingor i hela håret, mest på det bruna. Jag använde 3.75% på blonderingen sedan vid tvättstället lade jag P01 och 1cm av P02 och 1.8% så det inte skulle ta på det bruna.

Likes

Comments

Här har ni bild på de nya tvättställena, de sitter allihop men bara den längst bort har så att man kan ställa in massage :DD
Här ser man lite av det nya golvet också.

Det nya golvet :)) Fastnar lätt färg på det och bildar fläckar dock men allt extra hår ser man inte.

Likes

Comments

Förutom mina vardagliga sysslor i salongen så har jag fått kryssa av och packa upp en hel del grejjor idag eftersom det kom in så många lådor idag med färger och produkter.
På den andra bilden så har Hairhouse´s frisörer experimenterat med L'Oréals färgor och mycket med clear. Upp i det vänstra hörnet har ni utgångsläget.

Likes

Comments

Här är två av mina uppsättningar som jag har gjort på praktiken, nöjd med båda två, finns sekärt nåt man kan finslipa och jobba vidare på :D
I den första kammade jag allting rent, lämnade lite ovanpå som jag sedan drog ovanpå bollen, och la upp det i en vanlig häst vans, låckade håret vid hästsvansen och tuperade det. blev mycket hårspray för att få med alla småhår som flög och föratt få det att se rent ut.
I den andra frisyren tuperade jag roten för att få spännena att hållas på plats. Jag gjorde en fiskbens fläta på varsin sida och drog ut dem ganska mycket. Det som var kvar så flätade (med två) jag ca 5 stycken och drog ut dem ganska mycket också, placerade sedan de där det passade sig. Avslutade med hårspray

Likes

Comments

Idag har jag haft mitt yrkesprov inom permanent. Det var svårt att hitta en modell som ville ha permanent men till slut ställde min vän upp för Beach Waves.
Jag började med att tvätta modellens hår tre gånger, eftersom hon hade så tjockt hår, med Pro Classic Texture, ingen balsam. Sedan vid arbetsplatsen redde jag ut håret vilket tog ut på tiden ganska mycket eftersom det var svårt att reda ut hennes hår utan balsam. Gjorde en sicksack bening och satte upp det i en tofs på varsin sida just ovanför öronen. Det blev hela 5 batonger på varsin tofs för hon hade så mycket hår. Ut på topparna lade jag ur den lilla gröna tuben (se bild) som Sara rekommenderade istället för Pro Keratin Refill eftersom dom inte hade den i salongen, den gröna finns inte till försäljning längre. Sedan vid tvättstället lade jag på permanentvätskan DULCIA Advanced 2T, det var tänkt att jag skulle lägga en trea med tanke på hårets kondition men salongen hade slut på både perm. vätskan 3 och 2. Men Sara och Lena tyckte det var ok med 2T. Jag klippte gummibanden och la på plastfolie, hade i perm.vätskan i 10 minuter. Sköljde noggrant och torkade sen både med handduk och hushållspapper. Då var det dags för fixeringen, gjorde upp ett skum med en svamp i en skål och la det sen på batongerna, det var också på i 10 minuter. Sköljde ca 5 minuter och la på lite nutritive balsam.
Vid kundplatsen lade jag på lite olja och saltspray, förklarade även för kunden att det kunde vara bra att investera i en saltspray eftersom man får fram lockarna bättre då. Vid föningen fönade jag upp "lockarna" så att de skulle komma fram bättre.
Jag var jätte nöjd och stolt med hela proceduren, jag var bekväm med att göra permanenten och jag kände att jag visste vad jag gjorde. Men ändå kom lockarna inte riktigt fram utan det blev bara lite vågigt. Jag tror ändå att de kommer mera fram om man låter det självtorka eftersom man såg de mera när håret var blött. Men jag tror delvis att det berodde på att det var så blonderat och det var i sämre skick än vad jag trodde.
Jag är ändå nöjd med mitt yrkesprov, nu vet jag att jag inte skall permanenta ett så blonderat hår i framtiden :DLikes

Comments

Här är en bra bild av L´Oréals färgstjärna som man kan ta hjälp av, gäller bara att veta vad siffrorna betyder :D

,1 Ask/Cendré
,2 Pärlemor
,3 Guld
,4 Koppar
,5 Mahogny
,6 Röd
,7 Matt/Grön
,8 Mocca

Likes

Comments