View tracker

Här har ni bild på de nya tvättställena, de sitter allihop men bara den längst bort har så att man kan ställa in massage :DD
Här ser man lite av det nya golvet också.

Det nya golvet :)) Fastnar lätt färg på det och bildar fläckar dock men allt extra hår ser man inte.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Förutom mina vardagliga sysslor i salongen så har jag fått kryssa av och packa upp en hel del grejjor idag eftersom det kom in så många lådor idag med färger och produkter.
På den andra bilden så har Hairhouse´s frisörer experimenterat med L'Oréals färgor och mycket med clear. Upp i det vänstra hörnet har ni utgångsläget.

Likes

Comments

View tracker

Här är två av mina uppsättningar som jag har gjort på praktiken, nöjd med båda två, finns sekärt nåt man kan finslipa och jobba vidare på :D
I den första kammade jag allting rent, lämnade lite ovanpå som jag sedan drog ovanpå bollen, och la upp det i en vanlig häst vans, låckade håret vid hästsvansen och tuperade det. blev mycket hårspray för att få med alla småhår som flög och föratt få det att se rent ut.
I den andra frisyren tuperade jag roten för att få spännena att hållas på plats. Jag gjorde en fiskbens fläta på varsin sida och drog ut dem ganska mycket. Det som var kvar så flätade (med två) jag ca 5 stycken och drog ut dem ganska mycket också, placerade sedan de där det passade sig. Avslutade med hårspray

Likes

Comments

Idag har jag haft mitt yrkesprov inom permanent. Det var svårt att hitta en modell som ville ha permanent men till slut ställde min vän upp för Beach Waves.
Jag började med att tvätta modellens hår tre gånger, eftersom hon hade så tjockt hår, med Pro Classic Texture, ingen balsam. Sedan vid arbetsplatsen redde jag ut håret vilket tog ut på tiden ganska mycket eftersom det var svårt att reda ut hennes hår utan balsam. Gjorde en sicksack bening och satte upp det i en tofs på varsin sida just ovanför öronen. Det blev hela 5 batonger på varsin tofs för hon hade så mycket hår. Ut på topparna lade jag ur den lilla gröna tuben (se bild) som Sara rekommenderade istället för Pro Keratin Refill eftersom dom inte hade den i salongen, den gröna finns inte till försäljning längre. Sedan vid tvättstället lade jag på permanentvätskan DULCIA Advanced 2T, det var tänkt att jag skulle lägga en trea med tanke på hårets kondition men salongen hade slut på både perm. vätskan 3 och 2. Men Sara och Lena tyckte det var ok med 2T. Jag klippte gummibanden och la på plastfolie, hade i perm.vätskan i 10 minuter. Sköljde noggrant och torkade sen både med handduk och hushållspapper. Då var det dags för fixeringen, gjorde upp ett skum med en svamp i en skål och la det sen på batongerna, det var också på i 10 minuter. Sköljde ca 5 minuter och la på lite nutritive balsam.
Vid kundplatsen lade jag på lite olja och saltspray, förklarade även för kunden att det kunde vara bra att investera i en saltspray eftersom man får fram lockarna bättre då. Vid föningen fönade jag upp "lockarna" så att de skulle komma fram bättre.
Jag var jätte nöjd och stolt med hela proceduren, jag var bekväm med att göra permanenten och jag kände att jag visste vad jag gjorde. Men ändå kom lockarna inte riktigt fram utan det blev bara lite vågigt. Jag tror ändå att de kommer mera fram om man låter det självtorka eftersom man såg de mera när håret var blött. Men jag tror delvis att det berodde på att det var så blonderat och det var i sämre skick än vad jag trodde.
Jag är ändå nöjd med mitt yrkesprov, nu vet jag att jag inte skall permanenta ett så blonderat hår i framtiden :DLikes

Comments

Här är en bra bild av L´Oréals färgstjärna som man kan ta hjälp av, gäller bara att veta vad siffrorna betyder :D

,1 Ask/Cendré
,2 Pärlemor
,3 Guld
,4 Koppar
,5 Mahogny
,6 Röd
,7 Matt/Grön
,8 Mocca

Likes

Comments

Jag har gjort några uppsättningar också på min praktik men jag har tyvärr inte bild på alla dom.
​Efter att jag har övat olika lockningstekniker på dockan så har jag sätt upp olika, fina och snabba uppsättningar av lockarna. Har övat också på olika flätor.

Likes

Comments

Dock är det här i skolan men ett arbete är ju ett arbete.
Min kompis ville ha ljusare hår så vi blonderade faktiskt med 12% och jag använde  blonderingen från den svarta burken, för enligt kunden är hennes hår svårt att blonderade men jag och kunden blev nöjd. Vi valde att inte lägga nånting i roten eftersom hon inte ville ha utväxt sen så vi gjorde blondade slingor lite högre upp då istället. Då håret är platt syns inte mina mörkare (INOA) slingor men då man lockar håret kommer de fram riktigt fint. Vid tvättstället sen lade vi på en toning som Emma blandade så jag är inte riktigt säker på vad hon blandade men tror det var 10,12?, med en låg procent.

Likes

Comments

Jag har övat väldigt mycket på permanent rullningarna denna period eftersom vi skall ha yrkesprov inom detta före julen, och såklart så vill man ju nog kunna olika tekniker och sånt, har även tränat på snabbheten att göra en permanent, har dock inte gjort en hel permanent från början till slut med vätska och allt eftersom jag har övat på salongens dockhuvuden men att ha rullat ett helt huvud på en och en halv timme har jag kunnat halvera tiden :D dock beror ju det mycket på vilken teknik jag gör och vilka spolar jag använder. Men vissa rullningar har blivit riktigt bra och jag är jätte nöjd med dom. Håret har varit lika kort/långt som på bilden neråt då jag har jobbat.

Likes

Comments

Nu har jag varit en period på Hairhouse, två dagar i veckan. Det har varit intressant att få va på en större salong. Hairhouse har två salonger, en i Gerby och en i gamla Vasa. Salongen i gerby är mindre, jag har aldrig varit där men funderade att åka dit en dag för att se rutinerna där också. Salongen i gamla Vasa är stor och rymlig och finns plats för åtta frisörer åt gången. Åt Hairhouse jobbar hela 11 frisörer, jag har inte träffat alla eftersom vissa arbetar endast i Gerby, jag är mest bekant med Sara och Lena. Hairhouse jobbar med Kérastase, L´Oréal, Greatlenghts, GHD, Tangleteezer och sminkmärket Youngblood, vilket jag är van vid tidigare. Hairhouser erbjuder tjänster inom hårklippning, färgning, naglar och makeup, kamningar, permanent (Hairhouses specialist är Stina) och hårförlängning.
På Hairhouse får man inte göra så mycket om man inte har egna kunder, men städat deras produkthyllor och städat deras salong samt kök har jag fått göra måånga gånger och tvättat handdukar och diska.. Hairhouse har också nyligen fått nytt golv och tvättställen så jag har fått hjälpa till ganska mycket med den renoveringen, så bilderna är från den "gamla" salongen så uppdaterade bilder får ni se då jag har tagit nya. Men annars har jag jobbat väldigt mycket med dockan, gjort olika uppsättningar, föningar och provat på olika lockningstekniker men mestadels har jag övat på att rulla permanent.
Det har kanske varit svårare att bli "en av gänget" då det är så många frisörer och de kommer och går så mycket mellan de två salongerna, men efter många veckor börjar jag känna mig mer som dom.
Hairhouse har funnits sedan 1999 i gamla Vasa och 2014 öppnade de salongen i Gerby och det är väl Maria Karp som är bossen. De flesta frisörerna är på hyrstolsavtal.
Hit kommer många kunder men även kunder som inte skall till frisören eftersom Body for Life har sitt ställe just bredvid och man måste gå via Hairhouse för att komma dit, de erbjuder massage och träningstjänster.Gamla Vasa- Köpmansgatan 4, 65380 Vasa.
Gerby-, Västerskogsvägen 8, 65280 Vasa

Likes

Comments