Idag fick jag blondera min kompis, roten var dock viktigaste men allt skulle överlag bli ljusare med en kallare nyans. I roten fick det bli med 6% och i längderna 9%. Vid tvättstället lade vi 10/69 och 10/ och 10/1 och 4%. Resultatet blev jätte bra men då jag tog före bilden var det ljus ute och vid efter bilden var det mörkt ute så jag fick då inte samma ljus och det syns inte så stor skillnad på bilderna :)

Likes

Comments

Idag överraskade Miiti mig genom att säga att jag skulle färga hennes hår, jag skulle planera allt och ingen hjälp skulle jag få. Jag blev jätte nervös för jag tycker det är så svårt när en kund säger "jaa do får jö va do vill", var ska man börja, det finns ju så många alternativ.. Jag började med att fråga lite frågor om vad hon gillar för färger, varma, mörka, ljusa, kalla osv. Till slut beslöt jag mig att lägga 6/7 och 6/1 (50/50) samt 1cm 0/66 i roten och 8/97 i längderna. I pannluggen gjorde jag även några ljusa slingor med Magma som blonderar och färgar på samma gång, det fick bli med en askig nyans. Dock har jag ingen bild på resultaten för jag fick bråttomt för att hinna med bussen men det blev nog helt bra resultat.

Likes

Comments

Idag har dockan fått sig en permanentrullning, andra bilden är då spolarna har tagits bort. Sedan fick dockan sig en uppsättning, inte min finaste men bra träning!

Likes

Comments

Denna vecka har jag inte gjort så mycket men jag har lärt mig mycket. Jag har fått inventera ALLA produkter tillsammans med Emma. Det blev lite råddigt men det gick bra för att vara första gången, vi var helt själva i salongen så vi kunde inte heller fråga av Miiti eller Julina för dom var i Helsingfors på kurs så jag hade också fått öppna salongen själv :).

Miiti bad mig att komma med ideer för att de skulle göra någon slags skylt att sätta utanför salongen så de skulle få uppmärksamheten av folk. Det var väldigt svårt att komma på någonting och jag fick googla mycket :D. Inte min starka sida det där. :P

Likes

Comments

Här har dom fått in en ny produkt från senast jag var här. Den är nämligen gjord för skägget, och det borde vara "skäggolja" med olika dofter. Jag tycker det är jätte spännande och roligt att man börjar mer och mer bry sig om mannens skägg!

Likes

Comments

Vid Margurites har dom färgerna PRAVANA som är riktigt starka och klara färger. Det finns också pastellfärger av dem som jag tycker är jätte fina. Då man använder PRAVANA så borde håret vara rätt så ljus för att färgerna ska synas starkt.

Jag har använt endast lila av dessa och det blev ju jätte fina resultat med den, snart har jag en kund som skall ha många färger och det blir intressant att se :D

Likes

Comments

Här har jag gjort helt vanliga utbakade flätor på min kompis. Hon bor i Nykarleby så hon kommer in lite nu som då så jag får göra någonting.

Likes

Comments

Nu är jag åter igen och praktiserar vid Margurites i Nykarleby. Och återigen får jag jobba med Miiti och Julina som är så duktiga frisörer och jag blir så inspirerad av Julinas färgkunnande så här kommer jag fortsättningsvis trivas bra :). Här jobbar vi med Wellas färger och jag är rätt van vid deras färger men de som inte vet så syns siffrornas betydelse på den rosa lappen på bilden.
Hårologi, som är svenskt, så använder vi till stylingprodukt. De har även Youngblood och Sebastian här men det använder jag inte så mycket.
Här är också en annan praktikant som heter Emma, hon är jätte trevlig och vi kommer bra överens. Emma är vuxen studerande på YA och går första året så jag hamnar att berätta mycket åt henne men det tycker jag är bra för mitt minne :D. Vi har gjort en skylt som vi har utanför salongen och erbjuder billigare behandlingar.
Glad att få vara här!

Likes

Comments

Idag hade Stina en kund som hade axellångt blått hår och kunden ville ha en kort blond pixie frisyr. Stina lovade ingenting om att det skulle bli helt blont men prövade ändå, hon fick hålla på länge och det blev något så när som blont men det syntes ändå lite blått hår och där, det såg nog lite fel ut. Kunden och Stina beslöt att göra det brunt istället för att få bort det blåa för det var tydligen det viktigaste. Jag har inga bilder på detta och jag vet inte vilka färger hon använde för jag hade annat att göra och följde med bara lite sådär vid sidan om. Men de klippte ju av ganska mycket så jag tog vara på några tofsar som jag själv får öva på att göra till exempel blond. Enligt Sara så var den blåa av en färg som tar väldigt bra på.

Likes

Comments

Min vän Lahnis ställde upp som färgmodell i skolan idag. Lahnis hade inga önskemål själv så valet var helt fritt för mig, färgningen skulle helst inkludera någon slags blekning, att göra det optimala balayage/ombre ansåg jag inte skulle passa kunden så ja körde på små slingor i hela håret, i blekningen använde jag 3.75%, då jag kom högre upp använde jag 6%, i resten av håret lade jag 5.12 med 3%. Kunde hade haft rött förut och de röda pigmentena satt bra fast i håret så det röda kom lite fram på de ställena jag gjorde slingorna (blekte), det syntes inte farligt men slutresultatet blev helt najs :D. Kunden blev nöjd och jag blev nöjd. (slingorna syns inte till fullo på bilden).
Avslutade med lockar.

Likes

Comments