Tanken var att vi skulle måla med ljus ute men det var för ljust så vi passade på att fota lite frostbilder istället. Här är resultatet #enjoy. Dom två största bilderna har jag togit med suddig bakgrund, alltså kort skärpedjup. Bilden på gräset har jag tagit ur ett grodperspektiv.

Vet att jag lagt upp många inlägg idag men snart är det jullov och då kommer jag ta ledigt från detta heltidsjobb som bloggare så passa på och njut! Ha ett bra lov!
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Uppgiften var att måla med ljus. Som verktyg hade vi ett mörkt rum, en ficklampa, stativ och en kamera. På kameran ställde vi in det lägsta ISO (100), samt lång slutartid mellan 4-30 sekunder. Jag, Lillemor och Filippa jobbade tillsammans då man behöver någon som står och rör med ficklampan, så cred till dom. Här är Lillemors och Filippas bloggar. http://nouw.com/lillemorjennersjo, https://filippapetersonn.tumblr.com/

Jag redigerade bilderna med ett blått fotofiler för att få kalla bilder, samt använde kurvor för att göra bilden mörkare. Denna uppgiften är min favorit hitils, då det var väldigt kul.Likes

Comments

Medans vi ändå dubbelexponera med julkorten så passade jag på att gör lite andra bilder också. Den första är en bild från min plats-uppgift tillsammas med en bild från mina höst bilder som jag har lagt på varandra. Den andra bilden är en bild från platsupgiften och på bryggan som jag sedan lagt ihop med en bild på frostigt gräs som jag redigerat i rosa-lila.


Likes

Comments

Nu när julen börjar närma sig, så passade det bra att ta julbilder. Vi byggde upp boxar med tyger,  ljusslingor och glitter, som vi sedan fotade i. Vi fotade bilderna i bokeh, vilket betyder att bakrunden blir i oskärpa och lamporna blir runda cirklar som du kan se på dessa två julbilder. Jag tog 2 bilder, en i en röd box och en i en vit, en vita bilden har jag sedan redigerat blå genom fotofliter. Nästa lektion så skulle vi måla med ljus i ett mörkt rum, då gjorde vi ett hjärta som jag sedan dubbelexponera i photoshop. Då kopiera jag in ljusbilden och använde sedan raster för att endast få ut hjärtat. Sedan så skrev jag med textvektyget i photoshop. 

Ha nu en bra jul!


Likes

Comments

I denna uppgiften skulle vi fota 5 olika bilder som skall beskiva en plats. man skall också förmedal genom bilderna den känsla som platsen ger. Jag valde att fota en sjö med en lång ekbrygga eftersom jag tycker man kan få till väldigt fina bilder där. Det var också en bra dag att fota på, då det var stålande sol oh blå himmel. Jag har redigerat alla bilder med ett kallt, blått filter för att alla bilderna skall passa bra ihop. Jag har också jobbat mycket med exponering och kurvor för att få fram det ljuser jag vill åt. Den stora bilden i mitten valde jag att lägga trästolpen framför solen för att få dölja solen och få fram en skugga på bryggan, vilket blev väldigt lyckat. Bilden längst upp till höger tog jag i ett grodperspektiv för att solen skulle framstå som en stjärman vilket gör bilden väldigt intresant och fin. I bilden längst ner till vänster så valde jag att fota med lågt bländar-antal (blänadere 4) för att få en suddig bakrund och trädet i fokus. Dom andra två är tagna när motiven på bryggan för att få lite variation i bilderna.

Likes

Comments

Uppgiften var att arbeta med komposition. Här kan ni ta en titt på mina bilder.

Det är två bilder med asymetri och symeti, det har jag valt att symbolisera genom att ta kort på löv och byta ut ett av lövet mot ett mer färglatt och en annan form för att få fram asymetri. Vi skulle också ta två bilder med triangel och diagonal rörelserikting. Där har jag valt kortsidan på ett hus och ett staket som går genom bilden. Sedan tog jag två bilder på Lillemor med fågelperspektiv och med tredjedelsreglen. Bilden där färg spelar en avgärande roll var svår, då det inte finns så mycket färger ute nu när löven fallit från träden, men jag lyckades hitta en gren med lite röda löv för at få fram en känla av en lite gladare bild. Dom tre sista bilderna är på Frida och det är en helbild på henne och sedan har jag beskärt bilden så det har blivigt en halvbild och närbild.

Likes

Comments

Framför dig ser du för tillfället mina tre höstbilder. Temat för bliderna är ljus, vatten och löv. En av bilderna är taget med ett grodperspektiv och dom andra två med kameran nära mitt motiv.

Likes

Comments