Igår åkte jag med mamma och pappa till Dragsvik för att kolla på Kens faned. Det var jätte kallt att stå och titta, men jag var verkligen stolt över min bror! Jag känner mig verkligen som lillasyster, det känns att han växer med en sån fart där inne i militären.
När ceremonin (??) var över så var vi på kaffe till soldathemmet och där efter gick vi lite runt tills vi skulle åka hem tillbaka.
Tänk vad tiden gått, var själv över tre år sen sist där och kolla på Johns faned och nu var det redan Kens tur. Börjar få ålderskris..

Idaemilii

Likes

Comments


Nu ska ni få veta vad som hållt mig så upptagen hela de senaste dagarna. På torsdagen var vi med John och skriva under och köpa lägenhet.
Kan int fatta riktigt än, men jag äger en lägenhet!!
Vi ska flytta in om 10 dagar och före det ska vi renovera innertaket, riva, måla och tapetsera, bygga nya skåp och göra golv på några ställen. Så det är brottom! Det blir ju massor att göra sen efter det också, men vi vill få de största sakens gjort före vi flyttar in så att man kan ordentligt bo där. Dessutom måste vi hinna packa här hemma, städa och flytta alla möbler till den nya lägenheten.
Vi flyttar till en 86 kvadrats lägenhet med två våningar och en tre gånger större balkong. Lägenheten är också närmare stan. Kan ju börja cykla till jobbet!
Lägenheten kommer bli perfekt och ska visa er före och efter bilder bara vi är i det skedet!
Golvet ser ni redan. Golvet är samma färg som på första bilden, blixten får golvet till helt fel färg på de andra fotona.

Första dagen börja vi med att ta bort en hylla från köket och täcka golv. Vi hade lite gäster också på besök, men efter att vi ble kvar där på tumis så sökte vi pizza åt oss och åt det på golvet i vår nya lägenhet. Det är något som blivit en tradition för oss, vi gjorde det samma då vi flytta till lägenheten vi nu har!

Men nu till annat, måste nu ta en tupplur då vi hela dagen varit i Ekenäs idag och kolla på Kens faned, bilder kommer imorgon! Och snart ska jag till Saara för att fira kvällen där, men nu vilar jag först för att orka!
Ha en bra lördagskväll!

Idaemilii

Likes

Comments


Förra tisdagen då vi var ti Vapiano var vi och gå runt också lite och passa på att fota våra outfit. Jag hade just varit och färga håret (inte klippt).

Jag har massor på gång nu och ska gå iväg nu, har hunnit vara en halvtimme hemma.. Ett bättre inlägg och förklarning på varför jag har så brottom kommer senare.

Tills dess får ni njuta av dehär bilderna på oss! Hörs!

Idaemilii

Likes

Comments


Tips på vad du ska göra/tänka på då du säljer din lägenhet/hus:

- Börja med att ta reda på olika företag med olika fastighetsmäklare och bjud hem flera (en åt gången) och lyssna på vad de har att säga. Där efter är det lätt att välja vem som skulle passa bäst.
Själv hade vi 3 olika på besök. Vi valde dock inte den billigaste, men en som kunde prata svenska, ung och ville verkligen sälja, plus att John kände hennes bror. Visst kan man försöka sälja själv också, men då ska man verkligen vara bra!

- Se till att det är städigt hemma. Alla onödiga saker bort, fotografier bort och sen ska allt vara rent och fint till visningen och fotograferingen.

- Det är viktigt att priset är rätt på det man säljer. Man ska inte prissätta för högt eller för lågt. Vi hade tre fastighetsmäklare på besök här hemma och alla prissatte lägenheten helt med andra pris. Ett helt för lågt pris erbjöds det av en mäklare och vi blev riktigt arga. Som tur tog vi inte henne då vi fick lägenheten såld för mycket mera.

- Du ska vara färdig att åka bort hemifrån när som helst och att det då ska vara städigt. Vi har aldrig städigt här hemma. Alla som kommer hit på besök tror ju att vi alltid har så städigt här, men nehej.
På vår första allmänna visning kom det en person.. Där efter ringde telefonen hela veckan med att alla ville komma på privatvisning och under den veckan fick vi också offerten vi senare tacka ja till (vi hade en veckas tänke tid). Sen var det en söndagsvisning till åt allmänheten och vi trodde ju det skulle vara fullt här, men nej, ingen kom. Märkte själv att människor tycker om att vara på privatvisning mera än då när alla får komma.
Sedan tackade vi ja för vår offert vi fått och vi var ju så nöjda!
Tänk att vi sålde lägenheten på under två veckor, något som är jätte sällsynt. Nu kan ni fatta att det här allt går jätte fort!

Såja, här är de viktigaste tipsen! Om jag kommer på något mer ska jag berätta det åt er i ett annat inlägg!

Idaemilii

Likes

Comments


Idag har jag haft en riktigt dålig dag och jag kände på det redan när jag vaknade. Jag hade redan ont igår vid min fransar och tog idag reda på att jag har fått allergisk reaktion av dem då jag var för en vecka sen på ett nytt ställe och göra dom. Fick ta bort fransarna idag och jag känner mig så naken. På 2 1/2 har jag haft fransarna på och nu har jag inget, äger ingen mascara och ifall jag skulle så kan jag inte laga nåt då mina ögonlock är lite uppsvullna ännu..
Ni vet int ens hur förbannad jag var, helvetet var löst liksom. Jag vill ju ha dom!!

Efter att jag slutat jobbe så åkte jag till famo och därifrån gick vi tillsammans till Café Cabriole på kaka och kaffe!
Tog kladdkaka som var så gott, men hade alldeles för mycket choklad till min smak så fick lämna hälften oätet. Well nu skulle jag ju villa ha resten..

Efter att vi var klara där gick jag till punttis där jag träffa Saara som lärde mig en ordentlig rygg&rump träning. Kommer ju int slippa upp imorgon från sängen. Dessutom så gjorde hon en lista åt mig vad jag ska äta för att gå ner i vikt och så gick vi tillsammans till butiken och köpte det jag behöver. Har just gjort mat, höna, massa grönsaker och lite fullkornspasta.
Nu hoppas jag bara att jag kommer klara dethär, det är ju int första gången jag försöker.
Imorgon är dagen igen full planerad!

Mina tips om att sälja lägenhet kom inte idag heller men jag lovar att imorgon på dagen finns dom på min blogg!
Nu ska jag snart gå och sova, stor dag framför imorgon och hoppas den är mycket bättre än idag!

Idaemilii

Likes

Comments


Kommer att berätta tipsen imorgon istället helt för att jag är jätte trött, kom just hem och vill få gjort det till ett ordentligt inlägg.
Glad vändag alla ni kära bloggare/läsare! Har idag jobbat och efter jobbe kom Saara till oss och vi åkte till Jumbo tillsammans och firade vändag med att rea shoppa och äta tillsammans. Vi hitta massor med billiga fynd! Det kom igen ett par skor med.. Ska fota dom åt er nåndag! Har köpt 3 par skor på ungefär en vecka.. Jag har nån thing för skor nu, älskar skor!
Vi åt god pasta och gick annars bara runt där länge, köpte ännu kaffe till hemvägen, kan inte tro att jag druckit två koppar kaffe idag. Händer int ofta!
Har fått dessutom lite vändags gåvor, ska försöka fota dom också här nåndag! Har bara fyllt mina dagar med massor med program så jag inte kommer hem och sova, men det betyder också att jag aldrig är hemma då det är ljust så jag skulle få fotat allt.. Men senast på veckoslutet!

Jo och av John fick jag som en bonus vändags gåva en hälsning åt mig på live sändning i radion Ylex, haha. Så sööt! 

​Hörs mera imorgon!

Idaemilii

Likes

Comments


Förra tisdagen träffa jag Fia som jag int sett sen nyåret!? Hur går tiden så snabbt? Vi hade mycket att prata om och då båda va jätte hungriga så gick vi till Vapiano för att äta. Själv hade jag just önskat några veckor före att jag skulle slippa dit så det blev perfekt att vi kunde fara dit!
Smakade äntligen på något annat än deras pasta med tomatsås, haha. Det här gången blev det en nyhet som innehöll avokado och körsbärstomat!
Vi satt och åt länge och efter det for vi och kolla till & others stories som var där nära. En så fin butik! Älskar smycken och skorna de hade där!

Efter det var klockan redan så mycket att jag skulle träffa min kusin i stan och åka med henne hem till dem där jag skulle övernatta.

Bästa vän, mat och massa catch up to do, vad kan vara bättre?

Idaemilii

Likes

Comments


Inte nog med att John idag fyllde 24 år så har han idag varit och skriva under pappren som betyder att vår (Johns) lägenhet är såld! Processen började ganska snabbt efter att jag kom från Thailand, men de har gått så sjukt fort ändå och inte är det ju så länge sen jag kom hem därifrån.
Vi har bott här i ganska exakt två år (John flyttade in vid julen och jag efter nyår). Vår lägenhet är jätte fin och nu då vi har hållt på och sälja den har jag börja uppskatta mer och mer hur fin den är! Vi hade dessutom på sommaren bytt nytt terassgolv som jag hann njuta av alldeles för lite.. Men då var vi ju inte påväg att flytta nånstans.

Det finns två egentliga orsaker varför vi ska flytta. Ena är att vi känner att väggarna faller ner på oss och andra orsaken är skåputrymme. Jag äger så mycket med saker att det bara inte på något sätt ryms in här. Har massor med möbler och kläder hemma hos mamma och pappa ännu.
Vi har båda fast jobb så varför inte söka något större?
Vi har ännu inte skrivit under något för en ny lägenhet, men berättar åt er mera bara allt är säkert. Det vet jag att vi ska flytta ut om 15 dagar. Ingen stress här, haha.
Jag är ändå lite rädd, men tror verkligen att det här är rätt val för oss. Känns bara att allt går så fort (bra nog då jag är så rastlös) men är lite rädd av att kan allt gå så här bra som det gått hittills?

Imorgon ska jag ge er tips om vad man ska göra då man ska sälja sin lägenhet och vad är det viktigt att komma ihåg och tänka på!!

Idaemilii

Likes

Comments


Då jag var hårmodell så fick jag inte lön men jag fick som tack deras Blondme produkter. Älskar att få schampon och sånt, hatar att köpa det själv och kolla hur fina dehär burkarna är! Dom ska verkligen int gömmas i något skåp.
Nu väntar jag bara att jag ska få börja använda dom då jag har som princip att de gamla burkarna ska först bort förrän jag får öppna en ny.
Ska berätta åt er senare hur bra produkterna är!

Har just kommit från bastun. älskar bada bastu på söndagar och idag badade jag riktigt riktigt länge, skrubbade fötterna till och med. Nu har vi just ätit varma smörgåsar och snart är det dags att gå och sova!
Imorgon kommer det ett intressant inlägg eller ett ämne jag själv tycker är jätte intressant. Tills dess så ska ni ha dett så bra så!

Idaemilii

Likes

Comments


Igår var jag ute och äta med Sonja. Åt en hön-avokado-mögelost-äppelmos-rucola pizza, haha. Är stolt att jag våga smaka något annat då jag alltid äter deras Kirkko pizza med lufttorkad skinka och körsbärstomat. Denna pizzan var ändå int helt lika god, men den gick bra att äta och var sjukt mätt efteråt!
Vi prata jätte länge ännu efter att vi ätit och jag var hemma först efter 10. Där efter blev det Netflix här hemma tills jag gick och lägga mig. John var ju på bastukväll.
Idag ska jag tvätta byk, städa lite hemma och troligtvis åka till mamma och pappa för att äta.
Ha en skön söndag!

Idaemilii

Likes

Comments

Nouw Magazine