I Kai Bae (ungefär 5-7 minuter ifrån Klong Prao med flaktaxi) fanns det en restaurang som heter Barrio Bonito. Mexikans mat.
Kai Bae har mycke bättre matställen och platsen är annars också mycket trevligare än White sand beach, tips tips!!
Men i alla fall där åt vi en kväll på Barrio Bonito. Inte på någo sätt thailändsk, men det var gott med ombyte imellan. Tyvärr var int min mat god alls, jätte smaklös men alla andras maträtter var jätte goda! Jag valde ju den ända maten som int hade bruna bönor med sig. Jag förstår mig int alls på dom..
Det var verkligen fint där och man fick en riktig mexikansk feeling för en stund. Man måste bara åka tidigt dit för att man ska rymmas och äta dit, platsen var varenda en kväll helt proppfull. Prisklassen är där ändå närmare finlandspriser och här åt vi säkert dyraste maten på hela resan. Man var ju van med att få mat för under 5 euro.
Efter att vi ätit klart gick vi runt en tid och där efter åkte vi tillbaks till vår resort för att sova och ladda oss inför nästa dag!

Idaemilii

Likes

Comments


Måndag: Jobbade och var hemma med en jäkla stor huvudvärk, som tur gjorde John mat åt oss.

Tisdag: Jobba, fixa fransarna och hjälpa famo att köpa en ny spis.

Onsdag: Jobba, fixa naglarna och försöka gå och träna till Fitness24seven.

Torsdag: Jobba och gå och träna till Easyfit.

Fredag: Efter jobbet har jag inga planer, får se, måste i alla fall städa hela lägenheten. Kanske det räcker för fredagens schema, haha.

Lördag: Middag hos oss med Sonja och Marcus. Roligt! Länge sen vi hade nån här på middag.

Söndag: Heliga vilodagen. Ska bara ta det lugnt!¨

Idaemilii

Likes

Comments


Alltså hur vackert är det inte på Klong Prao beach? Sku så villa åka tillbaka nu!
Vi hade verkligen tur med vädret då det regnade på typ alla andra ställen i Thailand. Det regna ju helt sjukt mycke.. Massor med människor fick avboka deras resor och åka hit till Koh Chang för här fanns det bästa vädret.
Kvällarna var så fina där. Ingen kväll så lika ut. Längtar så tillbaka!

Idaemilii

Likes

Comments


Måndag igen. Den värsta dagen i veckan. Kommer att åka hem efter jobbet. Har inga planer idag som är skönt. Måndag är en dag då jag helst av allt bara vill vara hemma. Ska fixa mat och bara ta det lugnt, vara på Weheartit och kolla nån film.
Imorgon har jag mera på schemat.
Hur är er måndag? Hatar ni också måndagar?

Idaemili

Likes

Comments


Detta gäller förstås inte alla.
I Koh Chang fanns det massor me ryska människor. Jag känner själv flera från Ryssland och har inget emot dem/er, men jag blev så förbannad flera dagar där på dem. Då vi var på kvällen och shoppade i deras små butiker, gick vi in i en butik där ryska försökte köpa kläder av en thailändare. De var inte överens om priset och man får ju pruta där, så de prutade. Men nu! De skrek åt thai kvinnan på ryska(!!) alltså hon förstod ju inte och försökte förklara med sin svaga engelska att priset är för lågt med att le och vara lugn, men då de ryska inte förstod skrek de bara mera. Jag skämdes så. Hur kan man tänka sig att kvinnan från den lilla ön i Koh Chang, som just och just hade råd med en TV ska kunna ryska?! Int pratar de åt oss thailändska heller. För att vara artig i deras land kan vi säga hej och tacka om vi vill, men det är inget måste heller. Inte räknar de med att vi ska kunna deras språk. Alla pratar ju engelska så man ska förstå varann. Känns att alla länder förutom Ryssland förstår det där.
Jag vet att ryssland är ett jävla stort land, men för att kunna kommunicera med människor från andra länder har det alltid varit engelska, som om hela världen nu skulle behöva lära sig ryska för att ett land vill det? Själv skulle jag vilja kunna det absolut, hoppas att jag nån dag orkar läsa det, men jag tyckte så synd om den thailändska kvinnan som försökte sitt bästa, men förstod inte ett ord. Det var liksom 4 mot en. Alltså jag blir så arg medan jag skriver det här.
Samma gällde då man var på massage så pratade de åt dem på ryska. Tackade osv.
Inte räknar jag heller med att de ska kunna prata finska eller svenska. Hur i all världen skulle de behöva kunna det? Vi i var ju i Thailand?

Idaemilii

Likes

Comments


Denna knagge köpte jag för två dagar sen. Vi behövde flera knaggar där jag får mina väskor och smycken och hänga då den ena inte räckte till. Knaggen hittade jag på Mikrokulma och kostade 3,95€ ungefär (nånting på 3 euro var det i alla fall). Fin och billig va?
Fick äntligen hängt alla mina väskor på samma ställe. På bilden är ändå inte alla väskor ännu upphängda.. Nu är det lätt att välja vilken väska man vill ta med sig!

Idaemilii

Likes

Comments


Idag har jag städat lådor här hemma lördagen till ära, varit ut och gå och gjort pizza. Nu sitter jag ensam hemma igen som varje veckoslut, John har gått ut med vännerna.
Har just läggt på den nya serien från Netflix, Lemony Snickets a series of unfortunate events. Det finns en film av det också som är gjord år 2004. Den har jag sätt säkert 20 gånger utan att ljuga. Kan den utantill.
När vi gick på lågstadiet såg vi filmen med mina flickor varje veckoslut. Vi övernattade hos varandra och hyrde filmen om och om igen och skrattade åt filmen så att vi nästan dog i skratt varenda en gång. Filmen var vår. Tror inte ens många sätt den, men vi så den hela tiden pånytt.
Nu då jag kollar på denna serie (som vi väntat på i så länge) så märkte jag genast att den har precis samma handling, men dåligare. Ni som int sett originalet tycker säkert att denna är bra, men rekommenderar att ni kollar filmen också!
Måst endå se denna serie då det bara gjordes en film och det finns böcker på fortsättningen, men flera filmer gjordes inte, kanske för att den aldrig blev så känd. Nu vill jag veta slutet!
Imorgon är det redan söndag och har inga andra planer än att åka till mamma och pappa och äta!
Hörs!

Idaemilii

Likes

Comments


Har idag fått min lön och såklart shoppade jag.. Inte bra, inte bra, men jag kan int motstå. Dessutom köpte jag via Bonusway där jag fick bonus av mitt köp. Köpte kläder på NA-KD.com. Har aldrig ännu köpt därifrån, men nästan alla köper ju där så jag måste ju också testa det, kläderna är ju så snygga där! Hoppas bara storlekarna passar på.
Jag tycker ni alla ska laga Bonusway, så enkelt och man får ju pengar av sitt köp! Först missade jag ändå lite och trodde att jag inte fick mina bonusar, men fick dem så allt är under kontroll!
Dessa två plagg överom kommer att komma hem i posten.
Jag hoppas så att de är perfekta storlekar och att jag int hamnar skicka tillbaka dem.. Jumpsuiten är nu på -50% och sweatern är på -40%!

Idag efter jobbet var jag och träna en riktigt effektiv träning. Slutade ändå avtalet på Fitness24seven och köpte idag kort till Easyfit där de nu har gratis startavgift enda till söndagen! Lite roligt nog att jag nu har kort till båda ställen i en månad.. Det känns verkligen skönt att ha tränat och en bra start på veckoslutet, men är helt slut ännu också av träningen.
Har inga veckosluts planer annat än att ha långa sovmornar, så skönt!
Ha ett bra veckoslut alla!

Idaemilii

Likes

Comments


En dag gick vi för att kolla på ett vattenfall nära vår resort i Koh Chang, vi visste ändå inte att vi skulle gå upp hela vägen. De var längre borta än vi trodde, halv timme upp och en halvtimme ner ungefär. Men det störde inte då vi inte hade andra planer. I djungeln var det över 90% fuktighet och man svettades som en galning. Jag tror jag int förut varit i nån djungel så det var verkligen intressant, dock vill jag int veta vilka alla små kryp det fanns runt om oss.
Vattenfallet var kanske int så fin, vänta på en stor vattenfall, men den var ganska liten. Det var mera roligt att gå genom djungeln, där det var så hårt ljud av någo djur/insekter(!?) som man inte ens kan tänka.
Det kostade 200 bath att gå dit, som är ungefär 5 euro. Det sägs att stället är en nationalpark. Kom ihåg att sätta på er bra skor, mycket stenigt och vått/halt. Rekommenderar! Lite annat än bara strand!

Idaemilii

Likes

Comments


Igår efter att jag slutade jobbet åkte jag in till stan för att kolla i Marks & Spencer, har köpt en klänning där förra våren och det var allt. Har aldrig riktigt kolla vad där finns, men nu då de hade -50% så satsade jag! De har ju så dyra priser annars.

På översta bilden ser ni den fina läderrocken som fick åka hem med mig! Har sökt i ett år nu en fin och äntligen hitta jag en just sån jag ville ha och på tal om lycka då den var på -50% för annars skulle den knappast ha hamna hem hos mig. Fick med mig en tröja också och sen ett par suite byxor. Ni vet inte ens hur länge jag sökte såna, tänkte redan göra ett blogginlägg om att jag hatar att ha så långa ben då suite byxor inte går på mig då de alltid är helt för korta.. Well på Marks & Spencer har de modellerna för korta, normala och långa ben och nästan alla både i bredbunttade eller smala. LYX. Priset var dessutom inte nåt dyrt så vet vart jag kommer framöver att köpa alla suite byxorna! Byxorna i långa modellen är perfekt längd på mig. So happy!

Imorgon är det redan fredag, skönt. Idag har det vari snöstorm och jiis vad det har kommit snö! Har hållit mig inomhus bara. Tror jag kommer hålla mig inne hela veckoslutet också.. Har inte varit och fixa mina fransar nu på säkert 6 veckor och har tid först nästa tisdag. De ser ju så hemska ut (har aldrig haft såhär några kvar) så bättre att bara stanna inne så behöver ingen se dom, haha. Men riktigt bra att ta en ordentlig paus emellan, har ju inte haft på säkert 2 år. Nu ska vi ta bort alla gamla och byta helt och hållet till nya och lite kortare.
Lite update från mig, hur är det med kära er idag då?

Idaemilii

Likes

Comments

Nouw Magazine