Slappnade helt av i helgen och tänkte mindre på skolan än jag gjort under en lång tid. På söndagskvällen åkte jag med familjen till farmor och farfar, och det var så mysigt att sitta där och prata i någon timme.

Igår hade jag 3 lektioner, och här hemma bakade jag en kladdkaka och försökte mig på att läsa på hälsokunskapprov, det gick ju sådär. Var på en kvällspromenad i mörkret innan jag somnade senare än vanligt.
Idag är jag hemma från skolan och ska tvinga mig att läsa ut hälsokunskapsboken och mysa med katterna. Hade också tänkt gå på en långpromenad men just nu öser regnet ner så får se hur det blir med den saken.

Har endast tagit matbilder senaste dagarna av någon anledning

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sista skrivningen avklarad, en helg i Korsholm med E varav en dag spenderades på stan, kvällspromenad medan solen gick ner, onsdagslunch ×2 och läxläsning. Det är väl egentligen det som hänt på sistone.

Idag har jag endast en riktig lektion, har 2st föreläsningar och storytelling förutom det, så blir en chill dag. Ska snart göra frukost på sängen åt mig, och ikväll kommer E hit. Så skönt med en ledig helg!

Likes

Comments

Förra veckan gick all energi åt till skrivningarna, och i helgen var jag tvungen att lämna in en bokrecension i finska och öva på matteprov. Hann även med lite andra aktiviteter, så som frisbeegolf och långpromenad.

Idag var det första skoldagen i nya perioden, oj vad jag har sett fram emot detta! I förra perioden slutade jag 16 flera dagar i veckan, och hade endast en håltimme, så är faktiskt otroligt stolt över mig själv för att jag orkade ta mig igenom de 6 veckorna. Det var absolut värsta perioden jag har upplevt hittills, och de kommande borde inte vara lika farliga heller så det är en stor lättnad.
På fredagen skriver jag 5:e och sista skrivningen för i höst, hoppas att den går bra!

Likes

Comments

Hade franskaprov i fredags, men minns knappt hur det gick längre. Sedan hade vi muntlig redovisning i finska och debatt i modersmål. Skoldagen kändes otroligt lång och det var så skönt att äntligen komma hem. Då läste jag på psykologi och hämtade E från bussen. Fixade middag åt oss och började se på en film.

Lördagen bestod till största delen av läsande på psykologi som var väldigt jobbigt. Tittade också en del på friends. På kvällen gjorde jag och E egna subways, nya favoritkvällsmaten 😍

Söndagen satt jag med ansiktet i psykologihäftet från morgon till kväll, sa sedan hejdå till E för denna gång och hade lite minispa med ansiktsmask och en lång dusch innan jag somnade.
Jag sov bra tills jag vaknade 1h tidigare än tänkt och bara låg i sängen tills det var dags att stiga upp. Åkte till skolan och skrev första realprovet: psykologi. Det gick inte alls lika bra som engelskan och jag är väldigt osäker på mina svar, men det är ändå en enorm lättnad att det är över.

Nu ska jag bara vila en stund innan jag planerar nästa muntliga uppgift till finskan imorgon, ska försöka ta mig ut på en promenad senare ikväll också!

Likes

Comments

Hade alltså första studentskrivningen i måndags: hörförståelse i lång engelska. Det gick faktiskt bättre än jag vågat hoppas på så är riktigt stolt över mig själv. Annars har jag gjort ett som annat i skolan, idag hade vi bl.a. debatt på modersmål, tycker faktiskt det är rätt roligt. Har läst en del på ett prov som jag har imorgon men gav nyss upp och bestämde mig för att vila krafterna lite innan jag i helgen ska ta en titt i mitt psykologihäfte. Så nu ska jag bara tända lite ljus, hämta datorn och bädda ner mig i sängen framför Wahlgrens värld.

Likes

Comments

Skolveckan rusade förbi alldeles för fort, men hann ha en till hörförståelse  (känns som att jag skriver det i alla inlägg nu) och ett prov. I torsdags hade vi 99 skoldagar kvar så vi hade temadag, blev roligt till slut det också!

Nu i helgen har jag tagit tag i en hel del som jag skjutit upp. I fredags skrev jag en materialbaserad uppsats och lämnade in den, sedan tittade jag på Wahlgrens värld innan jag somnade.
Igår läste jag en bok till modersmål, gjorde kört en studentövning och skrev en uppsats. På kvällen städade jag kylskåpet som jag av någon anledning tycker är satisfying haha.
Snart ska jag äta frukost och göra läxorna, börjar kanske också att skriva på bokrecensionen.
Imorgon har vi första delen av engelskastudentskrivningen så det ska bli spännande, lycka till åt alla som ska skriva den!

Likes

Comments

Har varit några dagar sedan jag bloggat ordentligt nu, så tänkte kör lite update.

Har haft en del att göra i skolan, med hörförståelse efter hörförståelse, prov och massa läxor och inlämningsuppgifter. I helgen var jag hos E där jag äntligen kunde slappna av, verkligen välbehövligt! Igår efter att jag kommit hem fixade jag läxorna och började skriva på en materialbaserad uppsats. Jag somnade nästan en timme senare än vanligt men är ändå relativt pigg idag.

Hoppas alla får och hittills har haft en fin vecka!

Likes

Comments

Blev rastlös och gick ut för att fotografera, som tur är hade jag sällskap av Truls som tyvärr är lite väl rörlig ibland.

Likes

Comments

Igår hade vi skolfotografering, inte precis något jag brukar se fram emot men överlevde det även i år. Var hemma kring 16 efter att vi fick slutade tidigare än planerat, och lagade läxorna direkt. Sedan åt jag och åkte iväg till Närpes för att titta på när E's lag hade match. När jag kom hem somnade jag nästan genast utan att läsa speciellt mycket på matteprovet som det var tänkt. Så idag tänker jag tillbringa hela kvällen med näsan i matteboken, men innan det väntar en lång skoldag.

Likes

Comments

Igår på dagen plockade jag bär och bakade en kaka med mamma till kvällen, sedan packade jag snabbt ihop mina saker innan vi åkte till villan.

Kring 17 kom gästerna och vi åt middag med efterrätt och kaffe, sedan spelade jag och Julia kort och hade det mysigt inne. Vi stod sedan länge ute på bryggan och tittade på raketerna och brasorna, mycket finare än på nyår tycker jag! Jag somnade kring 1.

Imorse åt jag god frukost och gjorde undan läxorna, sedan åkte vi hem och nu ska jag bara njuta av min lediga tid.

Likes

Comments