På fredagskvällen kämpade jag med materialbaserade uppsatsen hela kvällen, men fick den färdigt lagad så är faktiskt riktigt stolt över mig själv!

Igår vaknade jag runt 8 och gjorde mig i ordning för en dag i Vasa. Shoppade, åt god mat och satt flera timmar i en park vid vattnet, allt med perfekt sällskap! Dock lyckades jag bränna ansiktet i solen, vilket är mindre roligt. Jag sov sedan hela vägen hem, och på kvällen tittade jag på ishockey.

Nu sitter jag utomhus i solen och gör mitt bästa för att läsa på matteprov. Om jag räknar rätt har jag endast 6 riktiga skoldagar kvar i vår, så borde satsa helhjärtat med den sista energin jag har kvar nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vaknade av mig själv för ca 1h sedan, och har redan på känn att detta kommer att bli en bra dag! Har endast en lektion på hela dagen, så ska nu på förmiddagen ta det lugnt och kanske läsa till skolan.
Har inte hänt så mycket de senaste 2 dagarna så har faktiskt inga egna bilder att dela med mig av, lägger upp några bilder från whi istället.

Likes

Comments

Har haft mycket program och inte hunnit blogga på sistone, men hade nyss ett samtal med studiehandledaren inför studentskrivningarna så passar på att blogga när jag har håltimme.

På fredagen skrev jag en textkompetens färdig, annars så hände väl inte så mycket.

På lördagen var jag med mamma till Lappfjärd och skaffade morsdagspresenter till mormor/farmor. Gjorde inte så mycket speciellt resten av den dagen heller, tvättade håret iaf.

Vaknade kanske 8-9 på morsdag och uppvaktade mamma. Vi åt frukost och åkte iväg till farmor och farfar dit även min farbror och hans familj kom. Vi for till Lokalgrottan och åt supergod buffé! Åkte efter det till mormor och morfar där vi åt tårta med min morbror och hans familj.

Igår efter skolan steg jag av bussen i Lappfjärd och köpte lite saker till tacos, sedan gick jag till Cecilia och vi lagade mat. Efter att vi ätit tittade vi på yt och lyssnade på musik en stund, sedan mötte vi upp Olivia för lågstadiet och åkte på fotboll.

Likes

Comments

Föreläsningen vi var på till finska skolan i tisdags var jättebra, roligt med omväxling i vardagen.
Igår hade jag en vanlig modersmålslektion, och på andra timmen kom en från tidningen och fotograferade klassen och sånt. Vi skålade i champagne, åt snacks och så höll några tal (p.g.a. vår tidning), världens mysigaste lektion haha. Sedan hade jag 2 engelskalektioner och kom hem tidigare än vanligt. Lagade morsdagskort åt farmor och mormor, och sysslade med lite annat smått och gott. Somnade runt 12 tror jag.

Idag vaknade jag 8 och åt avokado till frukost eftersom att aptiten inte var på topp. Tittade på PLL och fixade det sista på morsdagskorten, nu tittar jag på Youtube och funderar på va dag ska fixa till lunch idag. Börjar nämligen först halv 1 så får vara hemma hela förmiddagen.

Likes

Comments

En vecka har snabbt passerat, känns verkligen som att timmarna flyger iväg. Har gjort allt möjligt, bl.a. inledde jag helgen med Julia i Lappfjärd där vi tittade på fotboll.

Var pigg hela dagen fram tills två sista lektionerna, men det gick också bra när jag väl kom igång. Åt och tittade på Yt när jag kom hem, nu har jag också hunnit göra matteläxan färdig. Imorgon har jag full dag, men eftersom att vi ska vara en stund i Lukio så blir det lite annorlunda program.

Idag fick vi även för första gången hålla i tidningen vi har jobbat med i ett halvår. Kändes faktiskt ganska otroligt hur mycket tid som har lagts ner på sidorna, men är roligt att vara en erfarenhet rikare!

Likes

Comments

1. Tre guilty pleasures?
Låtar som påminner mig om barndomen (typ vad som helst av AC/DC, Bon Jovi eller något dansband), chips och att läsa igenom gamla meddelanden som innehåller positiva minnen
2. När grät du senast och varför?
Tror det var på måndagen, varför är privat
3. När kan du vara dig själv fullt ut?
När jag pratar med någon jag litar på till 110%, främst mina närmaste vänner och familjen. Sedan finns det saker som jag inte vill dela med mig av till mina föräldrar som mina kompisar vet, och vice versa
4. Tre saker du avskyr?
Stress, att se operationer på film och när folk lägger sig i utan att veta hur situationen är

5. Hur är du i skolan?
Jag tyckte om att gå i skolan i lågstadiet, och hade väldigt lätt för att lära mig nya saker eftersom att jag var så intresserad. I högstadiet gick det också ganska bra men var inte lika motiverad. Nu i gymnasiet kan mina vitsord variera väldigt mycket i olika prov och perioder. Annars försöker jag lyssna på lektionerna och försöker alltid göra läxorna
6. Vad blir du stressad av?
Om jag är stressad är det oftast för mycket som händer på en gång, och då brukar skolan ligga bakom till största delen
7. Hur tror du att andra uppfattar dig?
Antagligen utåtriktad och lite för högljudd ibland när jag är med mina kompisar haha
8. Hur uppfattar du dig själv?
Som en person som är lätt att ta kontakt med och som alltid försöker lyssna och hjälpa med problem, med ett humör som kan variera ganska mycket p.g.a. onödiga småsaker

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?
Eftersom att jag inte vet vad jag vill göra i framtiden än tycker jag det är jobbigt att göra val som påverkar den (ämnen till studentskrivningarna, vad jag ska studera vidare till och sånt). Upplever inte så mycket som pinsamt längre utan försöker istället att bjuda på mig själv
10. Tre otippade saker om dig själv?
Jag älskar att sjunga och sjunger i princip hela tiden när jag inte är i skolan, spelade piano relativt bra i lågstadiet men i princip all min kunskap om det har försvunnit, och jag tycker att jag är bra på att laga mat
11. När känner du dig som vackrast?
När jag är påväg ut på en fest, eller när som helst om jag har en klänning på mig
12. Något du funderar mycket över?
Om jag kan lita på min magkänsla när jag tar beslut, och hittills i mitt liv är jag ändå nöjd med hur det ser ut så hoppas det fortsätter så. Kanske finns det också någon person jag tänker lite extra på 😉

Likes

Comments

Fredagen låg jag hemma i soffan hela dagen p.g.a. förkylning. Tittade igenom första säsongen av HIMYM och halvsov. Fick även feber och sov väldigt dåligt på natten.

Även lördagen tillbringades i soffan för att försöka bli frisk. På kvällen hade mamma och pappa bjudit gäster så jag åt god mat med dem och somnade sedan tidigt.

Igår mådde jag bättre och åkte till Lappfjärd på kvällen. Träffade nya personer och dansade.. Somnade kl. 2 och imorse vaknade jag redan 8. Låg länge i sängen och var sedan till stan för att titta när manskören sjöng in våren. Funderande på allt möjligt, läxor och Netflix har tagit upp resten av tiden.

Blev mera dramatisk helg än vad jag hade förväntat mig, men hade roligt iaf!

Likes

Comments

Har en lugn helg bakom mig, och har träffat släktingar från både mammas och pappas sida. Igår bakade jag munkar med mamma också, riktigt lyckat och gott.
Idag har jag mest tittat på Tunnelbanan och Yt, och så var jag ute en stund. Vi grillade till mat idag, så nu längtar jag bara ännu mera till sommarlovet än tidigare!

Imorgon går jag till dagis på prao (jag valde att hoppa av klassresan p.g.a. olika anledningar och valde då att ha prao istället), är riktigt taggad!

Likes

Comments

Skoldagen blev riktigt bra. Hade ett förhör, tittade lite på Skam och hade lite sådant program på lektionerna.På eftermiddagen var vi på en guidad rundtur i staden, och vi avrundade dagen med att äta god kaka och dricka saft i skolan.

(Om det inte framkom i inlägget har vår skola alltså haft besök av gäster från en annan skola.)
Var riktigt slut när jag kom hem och tog det lugnt länge. Nu har jag iaf lämnat in en skoluppgift och ska titta på yt.

Likes

Comments

Sista perioden av andra året i gymnasiet har kommit igång och jag är rätt nöjd med hur schemat ser ut, har ganska få kurser att läsa just nu men har antagligen fullt upp i höst då istället.
Vaknade runt 8 imorse och har hunnit tvätta håret, äta frukost & lunch och tittat lite på några uppgifter jag har tills imorgon. Ska snart dra iväg till skolan för dagens enda lektion, och resten av dagen och hela skoldagen imorgon är det mycket program som jag kanske kan berätta om senare.

Likes

Comments