Finare än snus att ta med sig pick o pack (läs sadel och diverse utrustning) ner till hagen och ha "stallgången" ute. Lite extra också när solen skiner och det är 24 grader varmt i september!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För ett par veckor sen skadade sig Merlin i transporten på en tävlingsplats. Han fick panik precis innan vi skulle lasta ur o försökte ta sig ut bak. Som tur var skar han "bara" upp sig runt sitt ena öga och inte i det eller nån annanstans på kroppen. Han fick åka in till klinik där han fick sövas ner och opereras då det var så många olika sår och svårt att se om ögat helt säkert hade klarat sig. Han blev kvar där ett par dagar och nu är han hemma och får gå i liten hage med en mask på huvudet, på tisdag tar vi bort stygnen och då får han börja ridas igen så vi har haft tur i oturen kan man säga att det gick så pass bra som det gjorde, för rädd blev jag, usch aldrig mer! Fina fina Merlin ❤️

Likes

Comments

Världens finaste smilla! Vi har inte ens haft henne i ett år än men det känns som en evighet, på ett bra sätt dvs! Tyvärr har hon varit väldigt sjuk i drygt tre månader nu, hon har förmodligen fått nånting som heter autoimun och det innebär i runda slängar att kroppen inte tål sig själv. När det kom hade hon väldigt hög feber och det blödde ur munnen på henne, sedan dess har hon gått på en väldigt hög dos kortison som sakta men säkert trappas ner för att se så att det inte bara är kortisonet som håller henne frisk. Hon äter fortfarande kortison men snart är det väl dags att ta bort det helt så får vi se om hon är frisk på riktigt elr inte. Hoppas hoppas hoppas hon är det. Smilla ❤️

Likes

Comments

Han är stökig o bökig på många sätt den där Merlin men han är en jävel på att mysa, o söt som socker är han. Tur för han för det väger ju upp för nackdelarna litegrann 😆

Likes

Comments

Kursen för Ann Sofie är avklarad för denna gång och det var som alltid väldigt matnyttigt, tufft och rättvist! Eftersom ingen av hästarna skulle gå fullt i och med att wipsen tävlat både förra helgen och ska iväg även nästa och Merlin inte är helt fullt igång efter sin hundra år långa förkylning kunde jag dela upp kursen litegrann och tog Wipsen första dagen och Merlin den andra ist för att båda/en av dom skulle gå två dagar i rad! Wipsen kändes fin första dagen då det är mest markarbete, mkt gallopparbete och svetten rann nog lika mkt på oss båda, men hon kändes väldigt pigg och glad ändå, jättekul!
Andra dagen var det Merlins tur och det var så kul bara att få ha med honom på en träning igen! Han ligger ju långt efter men jag tyckte att han var jätteduktig och ändå utvecklats en hel del trots det, speciellt om man tänker tillbaka till i vintras. Om två veckor ska han äntligen göra sin tävlingsdebut, hoppas det går bra!

Likes

Comments

Titta! Jag har köpt en ny sadel, den är så fin! Hunnit rida i den en gång och det kändes toppen. Jag blev toknojig först när jag väntade på att den skulle komma, började tänka på alla worst case scenarios, Tänk om den inte var så fin som jag kom ihåg det? Tänk om den är för stor för mig? Ful färg? Osv osv.. För en som inte har den fetaste plånboken är det här nog bland den dyraste utgiften jag haft nångång så det är väl med all rätt att man tänker till lite men jag blev nog lite extrem haha! Men nu är den här och den stannar!

Likes

Comments

Här är filmerna från helgens starter. Den första är inte helt oväntat från första dagen. Hon var väldigt spänd och det kändes som att hon gärna hade stannat på många hinder så det var väldigt synd att hon tillslut fick till ett stopp på sista i omhoppningen, rivningen bryr jag mig inte så värst om, sånt som händer!

Det sista är från andra dagen där hon var betydligt bättre, la in ett galloppsprång för mkt på två linjer mot vad jag hade tänkt men det var ingen katastrof nånstans. Jag känner mig helt ok nöjd med den ritten!

Likes

Comments

Ååå det här vädret! Det är så härligt! Det är såna här dagar som det är bäst att ha häst! Idag har jag Merlin myst i solen med en uteritt och lite galopp på travbanan.

I helgen var jag och wipsen iväg på tävling både lördag och söndag. Båda starterna var helt ok trots en rätt så spänd wips, framförallt första dagen. Bilder och filmer från båda starterna kommer lite senare!

☀️

Likes

Comments

Idag var det Wipsens tur att fylla år! Grattis men fina! ❤️

Likes

Comments

Hipp hipp hurra för Merlin som fyllde fem år igår!
Min systerdotter celie var hemma hos oss igår så då passade vi på att göra ett riktigt kalas för både Merlin och Wipsen som fyller år på torsdag. Vi gjorde knäcketårtor till hästarna och själva åt vi glassbåtar och drack läsk. Det är tur att celie finns så man anstränger sig för lite pyssel ibland! 😄

Likes

Comments