Header

Med undring og skam ser man at det er greit å stille folk for gapestokk. Ja, jeg tenker på Johaug.


For å forenkle det helt så er det en utøver som har hatt sprukne lepper, fått råd med lege om hva hun skal smøre de med, og endt opp med en mulig utestengelse på 4 år.


Husk dette er en person som vet hun blir testet og aner ikke når? Logisk sett - hvorfor skulle hun utsette seg for noe sånt som ta noe som kunne skade hennes renommé og rykte, samt fremtidige inntekter?


Hele saken virker usannsynlig, og generelt skal en rettsstat snakke om overveiende sannsynlig. Det kan ikke være overveiende sannsynlig at Johaug ville ha utsatt seg for dette, med de konsekvenser det gir.


Det er ei heller sannsynlig at lege ville utsatt 30 års opparbeidet respekt og troverdighet for bevist komme i en slik situasjon. Det gjør det sannsynlig troverdig at det er en glipp, som selvfølgelig ikke skulle hende.


MEN gjør det oss andre berettiget til å danse rundt å hoje, med at vi antar at hun er skyldig eller ikke. Det er ikke opp til oss å mene, vi bør ha systemer som sikrer rettssikkerhet for alle. Rettssikkerhet for at man skal ha en ren idrett, men også en rettssikkerhet som sier at man ikke skal dømmes uskyldig. Husk igjen dette er utøvere som blir jevnlig testet.


Jeg tror på rettssikkerhet, jeg tror på legen og ikke minst jeg tror på Johaug.


Dessverre vet vi i det sivile, at leger gjør feil, og ikke mister jobbene sine, selv for større feil. Vi vet folk blir uskyldig dømt av folk og rett i Norge også, men er det OK? Jeg mener NEI.


Mengdene som Johaug hadde var knøttsmå, og ikke prestasjonsfremmende - de stemmer også med, og er i tråd med forklaringen til lege og henne.


Skal vi ødelegge framtiden til personer fordi de har gjort en feil som de ikke kunne ha vinning av? Hvem er vi som dømmer så lett? Andre utøvere som hoverer over Johaug fall, hva sier det om dem, er det sånn vi vil være?


Nei vi er et folk som bør stå for det som er rett, vi må tåle at vi gjør feil og at søkelys kommer på oss, men vi skal kjempe for rettferdighet.


Det er ikke rettferdig å dope seg for å vinne, det er juks! Det er ei rettferdig å dømme andre om det er skjedd en glipp.


Johaug stå opp for den du er, kjemp for både deg selv og legen også! Selv om glippen var katastrofal, så stå fram å si hva han egentlig er som menneske - det var derfor du stolte på han!


Den største glippen av alle er å ikke være stor nok til å se at feil skjer uten vinn vilje eller kyniske tanker! La oss være store som nasjon!


Johaug vi tror på deg og gir deg muligheten til å vise oss at vi er en rettsstat, og et samfunn der vi elsker sunne gode ambassadører med hjerte som inkluderer.


Johaug kjemp for et system som er rettsstater verdig! Ingen skal dømmes uskyldig og ingen skal vinne på juks.

  • 128 lesere

Likes

Comments

Jeans//Zara Shoes//Bianco by Camilla Phil Blazer//Zara

Phew. Endelig kan jeg sette meg ned i fem minutter og slappe av på morgenen. Dagene mine har vært ekstremt lange den siste tiden, mye som skjer, men så ufattelig mye gøy og spennende som er på agendaen samtidig.  


Photo//Ida Angvik

Likes

Comments

Fall outfitBurgundy

Caps//H&M Jacket//Zara

Leather Pants//Zara

Likes

Comments

My New Hair

Før // Etter

Jeg elsker det nye håret mitt, så godt å få klippet av noen centimeter, samt å få farget det i en litt freshere farge enn det jeg har gått rundt med den siste tiden. 


Jeg var hos flinkeste Anja, som jobber på Nikita Oslo City. De som jobber der er utrolig flinke, og gir så mye av seg selv til hver enkelt kunde. Man føler man kan slappe helt av og gi fra seg all kontroll til de som jobber der. Anbefales på det sterkeste. Jeg er iallfall fornøyd med resultatet mitt. 

Likes

Comments

Photo//Anja

Todays outfit
Ripped Jeans

Blazer//Zara Jacket//PelloBello Bag//Zara

Jeans//Zara Shoes//Bianco

​Ripped jeans, heels and blue hair kinda day. 


Endelig fikk jeg tatt bilder av det nye håret som flinke @anjateigen har klipt og farget. Jeg kan legge ut før og etter bilde om dere ønsker å se forskjellen. Jeg er veldig fornøyd!

Likes

Comments

​Bilder//Pinterest

What to do with my hair

​I dette øyeblikk sitter jeg på Nikita Oslo City, for å farge og klippe håret mitt med flinkeste Anja. What to do with my hair? 


Jeg legger ut før og etter bilde senere i kveld. 

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Følg meg på Nouw