Jorda Rundt 2017, Kenya, Safari, Tanzania

Dag 36: Kenya, Nairobi - Tanzania, Arusha
Lokal tid: 15:30 (Sør-Amerika)

(Nå er det lenge siden sist jeg oppdaterte. Alt for lenge egentlig! Skal prøve å få ned alt jeg har gjort.)

For en dag.. Å krysse grensa til Tanzania skulle ikke vise seg å være enkelt. Startet med at to av de norske jentene ikke hadde tatt gulfebervaksinen. For å krysse grensa må du vise gulfebersertifikat, uten vil du bli avvist. Heldigvis er disse landene ganske korrupte og regler kan lett endres. De fikk betalt seg utav det og fikk et gulfebersertifikat de kunne vise frem. Derfra gikk prosessen for å bli stemplet ut av Kenya relativt kjapt. Det å bli stemplet inn i Tanzania er en annen historie. Først av alt må jeg si at det var NULL system på grensa. Vi startet med å stille oss i en kø for å søke om visum samt betale visumkostnaden. Deretter måtte vi stå i en annen kø for å få tilbake passene våre. Jeg var en av de første fra min gruppe som leverte inn søknaden og betalte summen, men som sagt var det lite eller null stystem så det var ingen logikk i at jeg som var først fremme gikk først ut igjen. 2 timer tok det før jeg forlot rommet med et visum i hånda. Føler for å bemerke at jeg var da den eneste i rommet. Toppen av kaka var egentlig at mannen bak skranken følte det passet seg å dra en spøk etter 2 timers venting og sa til guiden min at jeg måtte være igjen hos dem. Noe som ikke var spesielt morsomt etter en lang dag med venting i varmen.

Ferdig med visumskrøllet var det tid for å kjøre mot Arusha. Vi stoppet ved et supermarked hvor vi kunne kjøpe alt det vi trengte til safarien. Guiden vår rådet oss til å kjøpe alt vi trengte av vann og snacks for hele turen da prisene ville bare stige jo nærmere serengettien vi kom.

Fremme i Arusha og slangeparken hvor vi skulle sove fikk vi treffe crewet som skulle sørge for at teltene våre var oppreist og for at vi hadde mat på bordet. Fikk servert deilig gresskarsuppe til middag. Lovet bra for resten av turen!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments