View tracker

Hej!
I söndags var jag och min kompis på en spritsarkurs. Man fick lära sig ett recept på frosting och olika sätt att spritsa. På bilden ser ni det som jag spritsade. Men nu hade jag tänkt visa receptet på frostingen som vi fick lära oss. Det är väldigt mycket i detta recept, men man kan ju bara ta lite mindre än vad som står. Hoppas att ni gillar inlägget😊

Ingredienser:
500 gram florsocker
250 gram smör
Ett glas vatten
1 msk äggvitepulver
Någon sorts färg att färga med

Gör såhär:
Blanda florsocker och smör med elvisp och tillsätt så mycket vatten som känns bra. Börja med ett par matskedar. Tillsätt sen äggvitepulvret. När det känns som att den har rätt konsistens så kan du tillsätta färgen. Sen är den klar :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! För några dagar sen bakade jag dessa väldigt små men goda kakor. Om ni vill baka dem så kolla där nere :)

Ingredienser:

1 äggula

1,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

150 g rumstempererat smör/margarin

(En vanlig mördeg)

2 olika sorters Karamellfärg/hushållsfärg

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Häll mjölet i en bunke och blanda med sockret och smöret som ska vara skuret i bitar. Tillsätt äggulan blanda allt med en matberedare eller med händerna. Dela degen i 2 delar och färga båda i olika färger. Kavla ut båda på varandra och lägg sedan in de i kylen i ca 30 min. Ta ut den och skär kanterna så att de blir jämna. Rulla ihop så att det bli en rulle. Skär 1 cm tjocka bitar och lägg de på en plåt. Sätt in de i ugnen i ca 15, men håll koll på de, eftersom de lätt kan brännas. Ta ut de och låt de svalna.

Hoppas ni gillade receptet och förlåt om det blev lite otydligt, det var lite svårt att komma ihåg exakt hur jag gjorde.

Likes

Comments

View tracker

Hej och förlåt att jag inte har lagt upp n

Hej och förlåt att jag inte lagt upp nåt på väldigt länge. Jag har bakat kladdkakemuffins i knäckformar! De blev jättegulliga och är enkla att göra. Receptet är en vanlig kladdkaka som du kan googla på eller leta upp i en kokbok.

Glasyren är gjord av smör, florsocker och mjölk.

Hoppas ni gillade inlägget❤️


Likes

Comments

Hej! Igår bakade jag och min kompis kladdkaka. Den blev väldigt god och den är superenklel att göra❤️Om ni vill baka den så kolla här nedanför👇

Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt smöret stå när det smält. Vispa ägg och socker pösigt(gärna med elvisp). Tillsätt de andra torra ingredienserna och blanda. Sedan kan du blanda ner smöret. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen och sätt in den i ugnen i ca 15-20 min. När du tagit ut den så kan du låta den svalna innan du tar av kanten. Sila över lite florsocker och servera med lite vaniljglass eller vispgrädde. Klart!
Hoppas ni gillade inlägget!

Likes

Comments

Hej och välkomna till min bakblogg! Detta är första inlägget här så hoppas ni gillar det!

Igår bakade jag de här stjärnorna på bilden. Tyckte själv att de blev jättegoda och de var också enkla att göra! Stjärnorna  består av en vanlig sockerkaka och choklad. Om du vill testa att baka dem så är det bara att kolla här nedanför!

Du kommer att behöva:

150 g smör/margarin                                                                   

1 dl mjölk

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Till garnering:

Ca 150 g mjölkchoklad

Florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält fettet i en kastrull och häll sedan i mjölken. Vispa ägg och strösocker pösigt.(Använd gärna elvisp om du vill att det ska gå fortare.) Tillsätt mjölken och fettet och vaniljsockret. Blanda sedan vetemjölet och bakpulver och ha i smeten. Blanda allting och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min. Låt sedan kakan svalna lite grann och ta sedan av kanten på formen. Ta fram valfri pepparkaksform (jag använde en stjärna) och tryck ut så många bitar som möjligt. Skär sedan bitarna i två delar. Smält sedan chokladen över ett vattenbad och låt den svalna lite när den smält. Använd en sked och smeta ut chokladen mellan de två sockerkaksbitarna och tryck ihop dem. Smeta ut choklad även ovanpå och runt om. Gör så på alla andra och strö över lite florsocker på dem. Nu är dem klara och färdiga att äta!

Hoppas ni gillade inlägget!


Likes

Comments