Skola, skola, skola.

Rubriken säger allt. Just nu är det väldigt väldigt mycket. På ett sätt är det skönt, men det blir naturligtvis stressigt. Jag har precis lika mycket ämnen som alla andra, förutom idrott eftersom jag har extralektioner i Holländska på idrottstimmarna (men det gör mig inte så mycket). Jag har helt enkelt 10 ämnen, och läxa i i princip varenda ämne. (det är ju dock självvalt så jag får ju skylla mig själv, haha!)

- Management & Organisation - Matematik

- Ekonomi - Geografi

- Tyska - Historia

- Engelska - Samhällskunskap

- Nederländska - CKV (Bild och formgivning/estetik)

Men i nuläget så funkar det. Jag har ju något att göra hela tiden om man säger så... Jag har det så bra här i nuläget över lag, med vänner och hela det sociala köret, jag kan verkligen verkligen inte klaga..... och jag älskar ju verkligen min värdfamilj och är så tacksam över att jag får ta så fria beslut av dem. Alltihop gör även att skolan flyter på bra, för man har helt enkelt lust till allt. I början var det svårt, innan provveckan osv. jag hade så mycket stress (vilket jag även alltid har i Sverige) och min ambitionsnivå ligger egentligen alldeles för högt, men ibland är ju det faktiskt bra också. Jag har iallafall klarat av alla proven som jag har gjort hittills och life is more than great.


Jag och en av de bästa vännerna jag har här, Thirza har åkt till Nijmegen två fredagar i rad för att besöka Universitet Radboud, som förövrigt är riktigt stort med super många fakulteter, men den här gången höll vi oss i juridik/lag & ordning fakulteten eftersom vi helt enkelt skulle få lyssna på massa presentationer som var kopplade till Kriminologi. Vissa var roligare än andra, men avslutningen slog allt då vi nämligen fick sitta i en riktig rättssal och rollspela som advokat/åklagare inför 4 riktiga domare. Det var häftigt att se, och även att få vara med. Jag vet dock inte om det är just det jag vill göra. Jag tycker ämnet är superintressant osv. men advokat/åklagare är inte mitt mål. Inte inom kriminalvården i alla fall. Den dröm som jag alltid haft i bakhuvudet är ju att jobba i EU parlamentet, men det är inte heller aktuellt för mig just nu. Det enda jag vet är att det helt klart ska vara ett socialt jobb där man träffar mycket människor och att man kan gå runt i riktiga businesskläder, dvs kostym, eller någon "chique" klänning med klackar osv. Tänk vad häftigt liksom?

I alla fall, så var det väldigt lärorika fredagar, och vi har även fått ett certifikat som vi kan bifoga/visa upp om vi söker in till just det universitetet så att vi får förtur och jag tror säkert att det är en bra grej att ha med på sin ansökan & CV oavsett.

Annars har jag inte så mycket mer att säga...


Kram!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hola chicas y chicos!

exakt 2 veckor sen så åkte jag, och två andra utbytesstudenter från italien till Doetinchem, för att spendera en helg med en utbytesstudent från Nya Zeeland som snart åker hem. Jag har dessutom tagit igenom mig 3 månader av utbytesåret, men har ca 8 månader kvar. På bilderna ser ni ett slott - "Kasteel Huis Bergh" i 's-Heerenberg som ligger nära tyska gränsen. Vi gick en runda och sedan fikade vi på caféet som låg på slottsgården. På kvällen åkte vi till en vinsterfestival vilket var jättemysig. Det var en skog fylld med massa levande ljus och ljusslingor, mysig musik och man kunde köpa massa juliga saker. T.ex. julpynt men även mat som kanelefterrätter, chailatte och glögg. En liten tjuvstart innan jul helt enkelt. Dagen efter organiserade vi en brunch med hela hennes värdfamilj och vi satt nog ca 2 timmar runt bordet och pratade om en massa.

Den enda saken som är så synd det är att de italienska tjejerna fortfarande inte behärskar språket, över huvud taget, även fast de säger att de gör det. Jag själv är just nu väldigt målmedveten och jag vet vart jag vill med språket, och därför vill jag såklart prata så mycket holländska som möjligt, men detta går inte då man hela tiden måste upprepa det på engelska isåfall, så jag längtar verkligen till dess att dem förstår vad man säger, för det underlättar och det är ju precis därför vi är här.


Förövrigt var det en bra helg, och jag hoppas att ni har det lika bra i Sverige.


Kram!

Likes

Comments