Interiör

Mitt nattduksbord. Allt är secondhand eller flera säsonger gammalt. En ros från trädgården. Eller juste! Doftljuset är nytt och från Hemtex.

Varje gång jag är i ett land som har Vogue köper jag med mig ett nummer. Antecknar vad jag inspireras av i den och skriver notiser, sen när jag behöver en liten dos inspo kikar jag. Apropå en lantis som vill vara storstad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Min vän Anna-Maria skrev just till mig och frågade hur det var med mig och hur resan var. Jag känner mig alltid nostalgisk i Danmark; av chokoladepålæg och frallor, av alla rökare och av språket. Det är hærligt. Jag och mina bröder + pappa har haft det väldigt kul ihop och väldigt drygt ihop i vanlig ordning, men som altid på resor så skriver jag listor, kommer på nya ideér och känner att allt är möjligt! Kommer sova hemma i min underbara säng inatt (klyschig info) och ska dra en rejäl spa/dusch. Ska TVAGA mig. Ni vet allt fulfix som att fila fötterna, fixa naglarna, ta på BUS, raka benen, noppa, peela och använda minst två ansiktsmasker. Imorgon åker jag till Stockholm för att festa med mina vänner. Heja:)

Likes

Comments

Världens vackraste väder i världens vackraste stad!

Sneakade in på Prada ...

Konstmuseet Glypoteket: Hans hand så ömt om hennes kropp, hans kyss på hennes ben. Han vårdar ömt sitt hjärta, ber om att få tillhöra henne, ber om förlåtelse för att inte vara allt hon är, ber om hennes kärlek. Väldigt fint att det varit så för alltid. 

Likes

Comments

Livet

Under dagen var vi en familj som skar sig, vi gick aldrig ihop utan ständigt emot varandra. Under kvällen var vi i symbios och allt var tvärtom. Vi var på Tivoli i Köpenhamn denna onsdagsafton. Började själv med en kaffe och kollade på balett i en park (paus från familjen behövdes ju tydligen haha) för att sedan åka karuseller under stjärnorna med mina bröder tills stängning. 22:45 samlades alla hundratals besökare i mitten av tivolit och den mest otroliga fyrverkerishow började. Femton minuter av skarpa ljud och vackra ljus. Hundratals människor vid vår sida drog för andan, skrattade till och klappade tillsammans med oss. Du förstår. Magiskt ändå.

Likes

Comments

Väldigt bra att skriva ner vad som var bra idag, det gör jag varje dag (nja) i mobilen eller dagboken. (Har ni hört något mer cheesy?) Då tänker jag lite mer på fina saker än annars. Speciellt bra om de dåliga dagarna är för många eller för dåliga. Ikväll skriver jag bland annat:

Hittade världens vackraste lampfot på en loppis!!!! Visar sen alla nyfikna ... Ska inreda så vackert med den.

Hörde massa vackra språk, tycker alltid det är härligt

Var på tivoli här i Köpenhamn och såg världens vackraste fyrverkerispel + åkte karuseller

Min lillebror Andreas är väldigt snäll

Pratade i telefon med en kär vän<33

Likes

Comments

Kolla vilken idyll! ​Vi är på ön Fanø på Danmarks vestkust.

Likes

Comments

Tankar

Man kan inte veta allt och göra allt rätt, men som vit straight medelklass med ett normutseende bör man kika in hur det är att inte tillhöra den gruppen. Dels för att bli en bra medmänniska och helt enkelt veta hur man ska behandla andra, veta vilka strukturer och förtryck som finns, och dels för att inte verka ignorant i dagens samhälle där det är viktigt att inte råka kliva någon på tårna (på gott och ont).


Som sagt finns det många sätt att avvika från normen eller helt enkelt inte vara lika priviligerad som mig, ett av dem är att inte vara smal. Samhället ställer ju bokstavligt talat sjuka ideal och inte ens att ha ett normalt utseende gör att man undgår den enorma press som sätts på vårt utseende. Jag har själv lidit av ätstörda tankar i flera år av och till, och det är satan inte att leka med.


Hetsen på bloggar och Instagram är något man bör ta avstånd till, jag har själv slutat följa alla sk inspo-accounts som ständigt lägger upp bilder på smala kroppar och följer nu istället härliga konton i alla dess former. Kroppspositiva eller bara människor som inspirerar mig till annat än att bli smal:) Hur jävla tråkigt att ständigt vilja bli smalare och hur tråkigt att spendera livet med att hata sigsjälv. NÄ. STRUNTAR I DET.


Älskar kvinnor i alla dess former, här har vi några som har bra saker att säga om self love och som ger mig massa intressanta nya tankar i följande poddavsnitt:

Under huden med Kakan Hermansson - podd om skönhet, just denna med Gabrielle Chelling om kroppar

Alla är ätstörda - Penntricket, feministisk podd.

Ätstörd och tjock - dokumentär om kroppen


Likes

Comments

Igår reste jag hela dagen för att möta min familj i Danmark. Idag hälsade vi på min farfar och pappas bror! Visst bor de fint?


Lyssnat på en otroligt intressant dokumentär i serien "Tendens" som ni bör lyssna på. Avsnittet "Är jag pedofil?" är en intervju av en man med en "sexuell avvikelse". Många situationstecken nu men som ni kan förstå är det otroligt att få höra om de mest hemliga, obehagligaste och för mig mycket främmande tankarna. Hittade serien "Tendens" igår och det är otroliga avsnitt många, rekommenderar även "Jag jobbar som partydvärg" och "Det är biologin som spökar". Skriv när ni lyssnat, vill diskutera!

Likes

Comments

Livet

Min älskling Anna och jag möttes upp över en flaska cava (som de bloggare vi är …) och hade verkligen livets kväll. Kände mig stark, intressant, vacker, rolig (som min vän) och i några timmar levde vi ett redigt ungt liv. Vi drack lite för mycket, sa lite för mycket, drog en sneaky röka i fönstret, sminkade oss tillsammans och höll tal fyllda av komplimanger till varandra. Mitt liv är upp och ner varje timme om dagen. Ena stunden är allt misslyckat och andra stunden har allt en mening. Så extra noga att skriva ner allt himla fint som händer, som denna lördagskväll.


(Innan vi gick ut och allt gick utför igen.)

Likes

Comments

En liten bild på mitt lilla flickrum på Vikavägen. Jag har alltså för första gången inrett ett rum från basen, inte bara tagit det jag haft och typ dukat eller ändrat plats på saker, utan nu faktiskt skaffat saker, målat om (dock hade jag ej val där för bor hemma haha) och helt enkelt haft möjligheter. Varit nervös inför det. Undrat om jag är bra på att inreda eller inte, det är tydligen viktigt för mig. Undrar även varför det spelar sån enorm roll för mig. För att jag älskar att skapa eller för att jag måste vara duktig? En mix troligen. Här kommer allt ifrån:

Växt från IKEA (349:-) för att jag älskar stora växter och där finns det billigt. Den har växt massor. // Romantisk stol från Pärlans second hand (100:-), behövde den inte men kunde inte låta bli, den har väntat i garaget tills nu! En älskling. // Halvful ommålad blå byrå från kommunens egna second hand (100:-), ful men ville ha färg i rummet, och en låg byrå, och hittade denna så köpte den på en minut. Oklar. // Botticelli-målningar, från en liten bokbutik i Rom. Ramar (79:- st) IKEA. Vackraste jag vet, älskar denna konst så mycket! // En liten söt théburk som jag hittat hemma, vasen och blomman likaså. // Lampfötter från olika second handbutiker (30:-), den svarta skärmen (20:-) likaså och den vita från IKEA.

Ekonomiskt!? Nöjd. Tror att det är fint.

Likes

Comments