God morgon! Måndag morgon och här sitter jag färdig fixad och ser på nyhetsmorgon. Fick morgonbesök av Josefin och hennes karl, då vi börjar sent idag. Ska alldelens strax gå till bussen och då jag kommer hem ska jag rengöra alla mina borstar och fixa till mitt smink. Håller på att kolla runt inspiration till en sminkhörna men det är så svårt, allt är så jävla dyrt. 

Likes

Comments

Julen är över och jag har fått så fina saker, presentkort, en ljuslykta, pengar, hörlurar och små grytor. Och fått träffa J's moster och hans släkt. Det var kul och få träffa alla nära och kära och äta all den goda maten. Nu efter nyår ska jag ta tag i mitt liv både min vikt & alla skolarbeten. Känner att året som kommer bli ett bra år med massa nya möjligheter och erfarenheter. Nu ska jag lägga mig och vila ett tag bredvid min fina J.

Likes

Comments

Dagarna och veckorna har gått så snabbt så jag knappt hinner med att andas känns det som. För en vecka sedan slutade jag på min praktikplats, treklövern. Världens bästa grupp- och stödboende! Kändes tungt att behöva lämna "mitt andra hem", efter sex underbara veckor! Att man stannar tre/fyra timmar efter man har slutat för dagen, det tycker jag beskriver nog att det är ett sånt jävla bra ställe! Nu sitter jag hos min fina svärmor medans svärfar och John är ute och fixar deras traktor. Nä nu ska jag gå och kolla hur det går för dom. 

Likes

Comments

Tre dagar utan socker, med tårar och ett enormt sug. Detta har varit de värsta i mitt liv, helt ärligt. Är sugen jämt på mitt största beroende, energidrickor. Småflinar hur jävla sjukt det är, att man blir beroende av en liten burk energidricka. Men jag har en otroligt peppande och stöttande pojkvän som faktiskt hjälper mig, inte för att det är något fel på min familj men ibland behövs stöd och pepp från någon annan från familjen.

I förrgår fick jag rosor av han, har aldrig haft någon finare person i mitt liv som faktiskt älskar mig som jag är, han är bäst och jag är så glad för att han älskar mina "kurvor", varenda del, varenda valk och varenda bristning hos mig.

 

Likes

Comments

Matmissbruk.. det är jag, Ida.

Jag kan inte dölja det längre, som kanske de flesta redan har gissat ut så har jag problem. Eller så kanske tror du att jag är lat som inte orkar ta tag i vikten och ser ut som jag gör? Eller så kommer det kanske som en chock, ni kanske kom in av en slump här och läser det här? Vad vet jag?

Jag har försökt att maskera bort denna sida av mig helt och hållet. Jag är rätt duktig att försöka skoja bort det och ignorera detta samtalsämne MAT. Det är en stor skuld och skam som tynger ner mina axlar varenda dag angående detta. Det har pågått så länge nu, med gråten i halsen varje dag över att jag åt den där, drack den där. Men framförallt ljuger rätt upp i ansiktet för mig själv men också andra runt omkring mig.

Men ta exempelvis en crackrökare eller kokainmissbrukare och försöka göra de rena, det är likadant. Visst vet en crackrökare att det den gör, är fel. Sedan försöker vara ren.. berättar för de som vet om det missbruket att man är ren, varit det. Men sedan faller tillbaka. Röker igen och säger att man är ren fast man har rökt. Så är det i mitt fall, men mat och socker. Men nu tänker du, varför slutar du inte med det då? Det kan ju inte vara så jävla svårt! Vet du? Det är förjävla svårt, nu när det gäller mat så går det ju inte att ta bort likadant som Crack/kokain eller cigg. Samma gäller socker. Socker finns nästan i allt. Inte precis allt men nästan. Fan, det där jävla små kristall-liknade sakerna tar kål på mig.

Sitter här och gråter för att jag skäms, skäms så jävla mycket. Varför lät jag det gå så här långt? Varför gör jag så här?

Men all den nyttiga mat jag äter på skolan, hemma och som jag lägger upp på Instagram då? Jo, visst äter jag detta, också. Ihop med exempelvis mackor med centimetertjocka lager smör på. Just de mackorna kvalar dock inte in som saker jag gärna lägger upp där.

Jag är ju inte helt viljelös och svag. Men ungefär 9 av 10 så är jag det.

Och samtidigt skräckslagen över att bli "påkommen", så jag äter i smyg. Det skrämmer mig, då jag vet att de blir så mycket besvikelser, dels för mig själv och andra runt omkring mig.

Men sen att inte tala om hur värdelöst det känns att lägga ner SÅ mycket tid på att köra olika dieter jag gör och sedan sabba resultatet med att äta upp resterna av maten som finns kvar i skålar (när ingen ser). Och sedan "unna mig något gott" (igen!) när alla ser "för jag har ju faktiskt varit duktig i veckan".

I allt detta finns det en obalans och ondspiral som aldrig tar slut. Som sakta och helt säkert kommer att ta livet av mig. Jag vet att diabetes är en grej som jag säkert kommer få om detta fortsätter och det gör mig fullständigt livrädd.

Men utseendemässiga och fysiska synvinkeln är inte det värsta med missbruket. Utan det som är värst är den psykiska "stressen". Skuld och skam som jag skrev tidigare och ångesten. Olustkänslan över att äta så mycket lösviktsgodis att man nästan blir snurrig och sedan kasta spåren eller bevisen (påsen) i en papperskorg och täcka det med massa annat skräp innan någon ser att man äter det. Det är hemskt det jag skriver, hur det kan gå så här långt. Och det är mitt liv och min vardag..

Men lilla jag - MissIda med ett Matmissbruk - är ju ett vandrande bevis på mitt dåliga intag. Min hy, svullnaden, håret som är livlöst, min feta kropp är ju ett resultat av allt.

Detta måste göras något åt, men jag vet inte hur och det är dessa stunder när allt känns meningslöst. Stunder när jorden känns obefintlig i ett oändligt universum där jag känner mig ännu mindre. När jag snöar in för mycket i existentiella frågor glömmer jag bort att leva. När jag glömmer bort att leva ifrågasätter jag livet, och äter för att glömma bort allt.

Äh, nu orkar jag inte nå mer. godnatt

Likes

Comments

Min sambo, min pojkvän och min bästavän. Du är allt jag har och det mest värdefulla. Du är mitt allt.

Likes

Comments

Sitter i soffan och kollar runt på olika bloggar, ska strax gå till bussen för att åka till skolan. Åh vad det ska bli kul att träffa alla. Nä nu ska jag springa iväg. Kram alla och ha en bra dag!

Likes

Comments

Krattat. Badat. Fiskat. Gjort det lilla extra för gamlingarna. Ätit god mat. Fyllt år. Bakat. Varit i Stockholm. Varit på dop. Varit med kusinerna. Fixat håruppsättningar. Sminkningar. Shoppat. Druckit gott. Ritat. Plockat blåbär. Gjort naglar. Åkt över 200 mil. Färgat håret. Haft släktfest. Varit med vänner. Dansat. Varit på hamnfest.  Ätit surströmming, Gått på Kbt-samtal. Surrat. Gjort huvudstadens alla affärer osäkra, Köpt massa makeup store produkter. Gått ut och ätit. Träffat massa nytt folk. Gått på loppisar. Rökt pipa. Ätit massvis med jordgubbar, melon och annat gott. Solat, Hälsat på Fingal och Folke i Härnösand. Firat många födelsebarn. Köpt bebiskläder till Sara och Evelinas kommande bebisar. Tvättat. Hälsat på folk. Varit uppe sent. Sett Sommar med Ernst. Varit barnvakt. Pysslat. Åkt buss. Sett massa filmer.


Detta är bara en del av allt det jag har gjort i sommar. Hoppas allt har varit bra trotts allt regn i sommar. 

KRAM 

Likes

Comments