Tips & Tricks, vardag/helg, övrigt

💗Hej alla fina!

Här kommer första delen utav helg-serien. Del 1 av top 5 är mina favorit ställen i hemmet. Jag kommer skriva lite kort om varje plats och berätta varför jag valde det osv.

 • Uterummet: Golvvärme, varma filtar, kuddar och ljus. En perfekt kombination.
 • Köket: Mat, gemenskap och smaker. Vem gillar inte mat och nya smaker? Och att vara tillsammans är väl bara en bonus.
 • Smink och kontor: En lugn och tyst plats. Perfekt att ta upp skolarbetet vid och jobba på. Vem gillar inte att göra sig fin, perfekt.
 • Min säng: Sova! Jag älskar att sova eller bara lägga sig i sängen med en godispåse och chilla framför datorn eller mobilen, perfekt.
 • Dusch, badkar och bastu: Göra sig fräsch och svettas i värmen. Tänk dig själv: först ett varmt bad, en varm bastu och avslutning med en sval dusch.

Här nere ser ni mina val och kanske har vi ngt gemensamt?

Puss och Kram💗💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

mode & outfits, övrigt

Hej alla fina!
Istället för en recension idag så blir det en mini-haul. Jag har klickat hem en Ögonfransböjare och ett borstsätt på 20 borstar.
Jag blev väldigt nöjd över borstarna och Ögonfransböjaren. Ni kommer att få en recension på Ögonfransböjare imorn eller under nästa vecka, vi får se vad jag hinner med.

Jag hoppas att ni tycke denna ändring var okej och att ni ser fram emot helgens serie, ”Top 5”.

Puss o Kram💗

Likes

Comments

Hej alla fina!

Jag tänkte i detta inlägg summera förra veckan och sedan blicka framåt till vad som kommer hända denna vecka.

Vecka 41 flöt på bra. Jag fick mycket gjort och hade väldigt mycket i skolan och det är därför jag inte uppdaterat så mycket. Jag jobbade till sent på kvällarna och spelade faktiskt in film vilket tog mycket tid. Jag skrev ju i fredags att jag skulle på cup och vi vann faktiskt den, med 3-0 i finalen mot Tranås. Längre ner finns några bilder.

Denna vecka kommer se ut såhär:

 • Mån: Detta inlägg
 • Tis: Inget
 • Ons: Ögonfransböjare, recension
 • Tors: inget
 • Fre: Top 5 hemma hos mig
 • Lör: Top 5 Klädesplagg
 • Sön: Top 5 Skönhetssaker

Alla inlägg kommer komma ut kl.17.00.

Kram💓

Likes

Comments

Hej alllaaa fina<3

Nu är det fredag och skolveckan har tagit slut. Denna vecka har gått oerhört fort måste jag säga. För er som inte vet så hade jag studiedag i onsdag. Dock så blev det inte så mycket ledigt utan jag spelade in et skolprojekt hela dagen. Jag har hunnit med att göra klart 2 steg och börjat på en ny kurs. Nu i helgen ska jag på en 11-manna cup i Örebro, Thomas Nordahl heter den. Vi spelade denna cup förra året fast med 9-manna. Vi vann den då med 1-0 i finalen och det skulle ju vara lika roligt att vinna den i år igen så man kan ju alltid hoppas.

Nu har jag faktiskt inte så mycket mer att säga mer än att jag ska påminna er om att top 5-serien är flyttad till nästa helg pga. att jag glömde bort denna cup när jag skulle planera veckans inlägg.

Hoppas att ni har haft en bra vecka även fast den inte är slut än. Har ni inte det så finns det ju lite tid kvar att ändra på det. Kram<3

Bilden nedan är från när vi vann serien, hittade inte den från Thomas Nordahl förra året:)

Likes

Comments

Hejsan finisar!

Jag tänkte bara meddela att helgens serie med top 5 saker kommer komma upp under nästa vecka/helg pga. mycket plugg och fotboll. Hoppas ni förstår att jag inte hinner hela tiden. 

Kram<3​

Likes

Comments

Hejsan alla fina!

Nu kan vi alla erkänna att hösten är här och det gör mig verkligen trött och ångestfylld. Det blir mörkare fortare och det känns som om bara dagarna försvinner i ett navs vilket gör mig helt crazy. Alla har vi saker som vi inte klarar oss utan och säkert några på hösten också. Varför inte samla ihop alla mina måsten och dela med mig, kanske har vi något gemensamt?

Den första saken som jag verkligen inte klarar mig utan är te. Morgon-te, kvälls-te vilket som helst, jag måste ha det för att orka helt enkelt. Känner ni igen er eller är det bara jag? Sen kan jag heller inte klara mig utan mjukisbyxor & det är nästan alltid så att jag har 3-4 på väntelistan ifall jag inte hittar mina "vanliga". Jag älskar att ta på mig ett par mjukisbrallor efter skolan och krypa ner med en pläd i soffan. Ja! En pläd, det kan jag inte klara mig utan. Att sitta i soffan & se på tv:n samtidigt som man fryser är det värsta som finns. Kan ni klara er utan plädar samt mjukiskläder?

Dessa saker var några utav mina måsten men mitt absoluta crawing på hösten är te. Vilket te som helst, kvällste som morgonte. Bara det är te


Jag hoppas att ni gillade mina måsten och att ni kanske känner igen er i något/några.

Kram💗


Likes

Comments

Tips & Tricks, övrigt

Hej alla fina!

Jag har listat upp 3o saker nedan som man kan blogga om ifall du någon gång skulle få bloggtorka. Många är snarlika men det är iallafall 3ost:

-Vilka saker klarar du dig inte utan just nu?

-Vilka appar använder du varje dag?

-Hiss & Diss, vad är bra & vad är dåligt?

-Frisyrtips, bröllop-fest-vardag

-10/15/20 saker du inte visste om mig

-Varför började du blogga?

-Skriv om personer som inspirerar dig.

-Visa och recensera de senaste köpen.

-Life hacks/DIYs

-Dagens outfit

-Höst favoriter

-Vår favoriter

-Sommar favoriter

-Vinter favoriter


-Månadens favoriter

-Ordna en tävling för dina läsare.

-Gör ett samarbete med ett litet företag.

-Motivationstips till träning.

-Morgonrutin

-Kvällsrutin

-Pluggtips

-Din bucketlist

-Gör en lista på riktigt onödig fakta.

-Bästa/Sämsta köp

-A-Ö inlägg, tips, tricks och fakta om dig själv.

-Gör en lista på saker som du stör dig på.

-Makeup-tutorial

-Favorit recept, smoothie-kladdkaka-müsli

-Fråga dina läsare vad dom vill läsa om.

-Bästa tipsen för en lyckad filmkväll

Likes

Comments

vardag/helg, övrigt

Hej alla fina<3

Här kommer en schema över veckans blogginlägg. Denna vecka kommer jag ha fullt upp och därför kommer det inte komma upp så mycket. Jag ska på cup hela helgen i och har massa i skolan. Hoppas ni förstår.

 • Måndag: 30 saker att blogga om ifall...
 • Tisdag: Inget
 • Onsdag: Höst-måsten
 • Torsdag: Inget
 • Fredag: Top 5 saker i hemmet
 • Lördag: Top 5 klädesplagg
 • Söndag: Top 5 skönhetssaker


Jag kommer fortsätta med serier på min blogg. Inte varje vecka men eftersom att det inte kommer upp så mycket på måndag-torsdag så kommer en helg serie.

Kram:)

Likes

Comments

skola

Hejsan fina!

Sista delen av Tips & Tricks for school kommer här. Detta inlägg kommer huvudsakligen att handla om Min skola. Jag kommer att berätta hur jag har det i min skola och hur jag orkar med den. För mig är det viktigt att äta ordentligt & framförallt frukost. Frukosten är den viktigaste måltiden på dagen men också den som jag äter minst utav. Jag måste bli bättre! NU. Min skola är en väldigt intensiv skola. Det är mycket jobb & väldigt mycket ansvar som gäller ifall man ska klara av den. På min skola arbetar man med steg & kurser, det finns fyra steg-ämnen och 7 kurs-ämnen. Varje steg per ämne arbetar man med i omkring 3 veckor medans kurserna kan vara runt 4-6 veckor.

Jag börjar & slutar nästan samma tider varje dag. Börjar runt 08.25 & slutar runt 14.05 varje dag förutom på måndagar. På måndagar slutar jag nämligen 15.30. Jag slutar så sent pga. att jag har Ph. Ph är när man stannar kvar efter skolan & jobbar men också har ett samtal på 15 minuter med sin handledare om hur man mår & hur man ligger till i skolan. Jag älskar verkligen att kunna prata om hur jag ligger till & se vilka arbetsmål & lärandemål som jag kan stryka samt vilka jag ska sätta upp för veckan. Arbetsmål & Lärandemål är mål som man sätter upp varje vecka på måndagsmorgonen. Arbetsmål är saker som man ska göra medans lärandemål är saker som man ska lära sig under veckan. Jag använder mig väldigt mycket utav dessa mål, jag tycker att det blir lättare att se vad som skall hinnas med osv.

Min skola ligger mitt i stan, en skola med 5 våningar. Café på plan 1, Redaktion 1 på plan 2, Redaktion 2 på plan 3, Redaktion 3 på plan 4 & slutligen Redaktion 4 på plan 5. Vi kallar alltså varje våning för redaktion. På varje redaktion finns ett antal olika salar som t.ex 31 & 32 men också andra speciella rum. A2, A1 & Tyst Rum (TR). A1 är en föreläsningssal för ca 40st med soffor som i en bio-salong medans A2 som också är en föreläsningssal samt provsal har stolar & bord för ca 40st. Tyst Rum även kallat TR är ett rum där man gör nästan alla prov, dock ej No & So som man gör i sal eller i A2. I Tyst Rum så ska det vara knäpptyst. Det får plats ca 22st elever i TR samt en lärare längst fram som håller koll på alla som gör prov. Eftersom att min skola ligger mitt i stan så får vi inte plats med ngn egen matsal eller idrottshall. Det löser vi genom att ha idrott en bit bort samt äta på ett gymnasium som våran skola samarbetar.

På min skola börjar man redan med ett extra språk i 6:an vilket jag tycker är jättebra. Jag går som sagt i 7:an nu och när jag jämför mina kunskaper av extra språket med deras som bara läst sen i somras är det stor skillnad. En annan sak som skiljer sig från andra skolor är att man inte alltid har ex. musik varje termin. Detta beror på att vi är så många på min skola. Vi är runt ca 500 elever & därför kan inte alla klasser ha musik varje termin. Min skola har därför valt att sätta ihop vissa kunskapskrav så att man lättare kan arbeta med dom.

Nu finns det faktiskt inte så mycket mer att skriva om så jag tror att det får bli ett avslut här. Jag hoppas ni tyckte det var intressant att läsa om min skola och hur den fungerar. Vill ni ha mer serier på min blogg så finns det ett inlägg där jag har gjort en omröstning på:

http://nouw.com/idaakaarlssonn/tips-tricks-for-school-31535982

Bye, bye<3

Likes

Comments

skola, Tips & Tricks

Hejsan alla fina!

Del 2 av Tips & Tricks for school kommer handla om energi. För mig är det jätte viktigt att få i mig tillräckligt med mat och att få tillräckligt med sömn för att klara av en helt vanlig dag. Här nere finns lite tips & tricks som jag brukar använda mig av.

-Ät ordentligt! Mellis, frukost, lunch & middag.

-Lägg undan telefonen, datorn, iPaden & stäng av tv:n en liten stund innan du ska sova så lugnar hjärnan ner sig & du sover bättre. Det funkar.

-Tänk positivt och lura hjärnan att du är intresserand. Ex. Du ska skriva en uppsats i NO & du hatar verkligen NO, det är skitjobbigt & tråkigt. Se det på ett positivt sätt, du får möjligheten att ska skriva en intressant text & att det i slutändan kommer löna sig att du skrev den.

-Känner du att du inte orkar & att du är jättetrött, gå ut och rasta av dig. Ta lite luft och fortsätt. Mycket lättare.

-Plugga aldrig för sent, repetera hellre på morgonen om du har något prov. Din hjärna går upp i varv & får svårt att lugna ner sig när du ska sova.

-Ett tips som jag alltid använder är att aldrig plugga i sängen. Förra året var det min favoritplats, mysa ner sig under täcket & bara sitta där. Nu gör jag aldrig det, det finns faktiskt forskning som gjort att jag ändrat mig. Den visar att pluggar man i sängen så lurar man hjärnan & det gör så att din säng inte längre blir en lugn plats utan förknippas med plugg och din hjärna kan inte varva ner ordentligt. Ändra på det nu.

-Undvik allt för starkt ljus på kvällen, dina ögon måste arbeta hårda & din hjärna får återigen svårt att varva ner & lugna sig.

-Drick mycket vatten. Fyll på en vattenflaska innan du går hemifrån och stoppa ner den i din skolväska & så är det bara att ta upp den när du blir törstig.

-Snooza inte, kroppen mår inte bra av att vakna, sova lite, vakna, sova lite osv. Du måste ju ändå gå upp så varför inte göra det direkt.

-En sak som irriterar min hjärna och som jag inte kan släppa är ifall mitt rum är stökigt. Det ligger saker överallt så plocka undan det och fokusera på ditt arbete & andra saker istället.

Likes

Comments