View tracker
Livet, Selfie

Jag tog några egopics idag, rakt upp och ner på plattan. La ut dem på snapchat och enbart tre personer dissade mig💃, ni vet på de två första har man X antal views och sen går det antalet neråt man bara I see you, små dissar😂! Men jag hade satt på mig läppstift, något som jag inte brukar göra till vardagar eller fest för den delen heller, men vet ni vad, jag vaknade i morse och det var mörkt! Jag låg kvar i sängen och väntade på solen men det var mörkt! Så tänkte lets do black, black as the weather, tjock tröja och deppa över livet och vädret och världen. Sen tänkte jag nej, idag ska vi inte göra det, idag ska vi peka fingret till vädret och bära färg och vara fräsiga! Då tänkte jag: Färg i garderoben??? Inte så mycket 😁. En rosa klänning och en pippitröja kom i min inre bild, men en liten sött tjej kändes inte som min personliga denna dag, jag är en tuff brud i lyxförpackning 🎤, så jag tänkte lets do some makeup, stoppa på mig en mössa och en chocker. Im a rocker, borde ha en outfit fotare eller fota min egna outfit cuse Im snyggare än snyggast 🙅. Så när jag hade gjort min makeup och tittade ut och tänkte vädret sviker fortfarande, då tänkte jag: lets put some colur on my face. Hade i mina tankar kommit på mitt orange/röda läppstift som jag dotter-enligt har snott från mamma (hon har aldrig frågat om det så...). Ett viva la viva läppstift, vilket är de läppstiften jag i princip enbart äger, så jag tog en burk öppnade den och bara den måste det vara den (dum), smetade ut det och insåg nej, detta var mitt lila/mörkröda läppstift... så kan det gå

Nemne idag, kan jag ärligt säga, har varit en seg dag. Väntar hem ett paket från Asos som jag verkligen är förväntansfull för. Har köpt ett par overknees skor som antingen kan bli värsta floppen eller bästa *motsatt ord för flopp som jag ej kommer på. Sen även passade jag på att trycka hem en lite finare vit tröja och en over the shoulders (?) klänning. Blir alltid så nojig när jag köper saker på internet, asså storleks ångesten man får. Jag är nog en basic 36 meeeeeennnman vet ju aldrig 😄. Ville ha det imorgon men det har inte kommit... fett sad, sista dagen den skulle komma enligt hemsidan var idag....😭 Sen är det ju även typ tredje helgen jag spenderar med min familj och det börjar ju sätta sig lite tyvärr på psyket tillsammans med mörkret. Har sagt och lovat mig själv att köpa D vitamintabletter så får väl göra det också..... Är så taggad på att shoppa egentligen, har så mycket grejer jag skulle vilja köpa och behöver, men snart är det ju jul och bläbäblä, då kan man inte handla till sig själv. Hela mina oktoberlön (ish) ska jag lägga på julklappar och sen kommer novemberlönen (får alltid betalt månad efter, timanställd) och då blir det shopping, lots and lots of shopping. Nya BH:ar, balettskor, träningstights, träningsshorts, värma byxor och mer och mer och mer.

Det är alltid konstigt hur man hela tiden återkommer till samma mönster och frågor. Man stänger in sig och är konstant orolig för vad andra ska tycka om en så man skiter i att göra det man vet man mår bra av och tycker om. Har liksom precis börjat säga till folk att jag dansar (?) och balett (!!). Kan komma på mig själv med att säga träna istället för dansa, man bara men lägg ägg IDA!! (ägglossningen lär ju ske när som helst såå... I van do that) SKIT SAMMMA!!! Gör det du vill och fuck alla andra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Livet, Tankar

Så jag la precis ut den här bilden eller mer videon på Instagram och nu har jag fått smått panik över att folk inte kommer gilla den....😣. Det tragiska i denna situation är att detta är en video och det kommer därför inte stå för mina följare hur många som har gillat den utan bara hur många som har sett den. Om jag nu ska vara ärlig så är det när det kommer till bilder det jag tycker är jobbigast med Instagram, jag får sån ångest varje gång jag ska lägga upp en bild och funderar för länge på om mina följare kommer gilla bilden eller om det kommer se ut som om jag är opopulär och ensam, för det är det siffrorna visar för mig. Jag får bara ännu mer ångest om någon från skolan går in och börjar följa mig och som själv har över 100 likes på alla foton. Det viktigaste som har blivit i min hjärna är inte att se vem som har flest följare, eller aktiva följare om man ska vara mer politisk korrekta, utan vem som har mest likes. Jag tror jag ändå räknade ut att ca 1/3 av alla mina följare i normalfall, med ett litet högre snitt, gillar mina bilder. Sen finns det ju de som har 500 följare och 100 likes, då har de ju bara 1/5 aktiva följare och jag borde vinna, men för mig handlar allting om siffrorna. Men i detta fall är det en video, och det räcker ju med att du skrollar förbi den och den spelas igång så har jag ju fått en visning, och likes syns inte👍. Men jag har mens idag och mitt bekräftelsebehov är större än vanligt....

Jag ville tidigare under veckan lägga upp de här bilderna för jag tyckte dels att det var mysigt och att de symboliserade mitt liv bra just nu, men paniken över likesen fick mig att avstå. AND I DONT LIKE THAT! Jag gillar inte att jag blir styrd över att jag är rädd för vad andra människor ska tycka och tänka om mig, för i grunden och botten handlar det väl om det? Jag önskar att Instagrams likes inte var synliga för följaren, för varför finns den funktionen, allvarligt talat, vad har den för funktion? Jag fattar att det kan vara kul för mig att veta hur många likes min bild fick osv osv och jag känner uppskattningen jippe jippe va kul! Men mina följare behöver inte se vilken loser jag är som bara fick likes av 10 pers (inte för att det händer mig, jag får ju ändå ganska många likes😉). Har blivit sjuk, thanks Instagram!

Funderar även på att kanske göra mitt konto offentligt för jag känner varför inte. Låt mig bli en stalknings-bar person! Jag är en vuxen människa som fattar innebörden av att lägga upp någonting på nätet och sakerna som jag lägger upp just nu är ändå inte privata, jag har för många icke privata vänner som följer mig på Instagram för att bekvämt kunna lägga upp sånt, jag ni märke ju själva hur det låter här😂. Men pressen över likes skulle väl bara öka då....?

Sen som jag skrev har jag precis fått mens idag också så jag är ju extra känslig med alla hormoner som flyter omkring i min kropp samt ett extra stort bekräftelse behov att fylla. Dumt att lägga upp en bild då och bara öka ångesten som redan finns med extra många hormoner. "Idag serverar vi en ångest fylld bild på Instagram med EXTRA hormonkryddning!"

Har tänkt jätte mycket på hur det är att vara gravid bara så där btw angående mens. Lite för mycket, levt mig in lite sådär man kan göra ibland, har ingen aning varför. 18 bast tänker inte skaffa barn på ett bra tag men tanken måste väl slå oss kvinnor ibland. Det jag försöker säga är väl att jag inte är gravid, suprise suprise så jäkla logiskt att jag inte är gravid men men, not pregnet this month bara en jäkla massa släng av ångest angående Instagram!

Likes

Comments

View tracker
Livet, Selfie

Ska jag uppdatera er på mitt liv?! Jag har sett många hånglande par nu, vad är det med tågstationer och hångel? 😂 men det är väl mys. Jag gjorde saker i mitt liv och nu har jag träffat mina Skånska vänner och haft de time of our lifes och nu ska jag tillbaka och sova hos mormor och morfar. Blev inte så mycket sovande igår/idag men det gör mig inget. Slagit rekordet i billigaste utekvällen och har väl som vanligt ingen riktig aning om vad som egentligen händer. Huvudsaken är att jag mår bra, har inget som jag ångrar och har haft en super bra helg!

Likes

Comments

Selfie, Livet

Jag tog en snygg selfie så jag tänkte dela med mig av den. Egentligen är det fusk för det är med ett snapchatfilter som tar bort rödafärger i ansiktet och sånt skit. Så ja, jag fuskar i livet vem gör det inte?

Vidare när jag ändå håller på så bröt jag mitt mål och gick på skolavslutningen igår. Shoppade, åt glass och hade en allmänt trevlig dag. Vidare kan jag också berätta att jag har planerat, bokat biljetter och åker på fredag! 😊 Mer så städade jag hela huset idag (eller köket och vardagsrummet) och mamma blev skit glad. Jag är en sån bra dotter 💁🏼

Bitch plz och bye

Likes

Comments

Skolan, Livet

Idag är det inte en bra dag, hela känslan av dagen bara skriker åt mig att ta skydd och gör någonting med ditt liv!

För det första är min dator så seg och så inkompetent att jag stängde ner den och nu använder jag mig av min brors dator, utan hans knowledge såklart.

För det andra är risken stor att jag kommer få ett D i matte vilket gör mig så pisst för jag trodde jag låg på kanske ett B, vilket får mig att bara vilja hämta en pistol och skjuta min mattelärare i huvudet!

För det tredje är jag uttråkad och det är även det enda jag ser när jag blickar framåt i denna vecka, tristess, vilket inte alls får mig peppad. Jag har sommarlov, jag är ensam och jag har ingen jäkla aning om vad jag ska göra med mitt liv. En standard fråga i Idas liv men förut har jag i alla fall skjutit upp frågan för att jag inte har haft tid men nu är tid det enda jag har. Gud jag hatar sommarlov! Det är ju inte sommarlovet jag inte tycket om, när jag ligger om ca 3 veckor i Split och har det ganska bra kommer jag älska det men fram till dess kan det här med lov gå och ta sig! Fast jag skulle inte vilja gå tillbka till skolan, ush no! Jag vet inte vad jag vill , jag vill inte bara sitta hemma och inte göra någonting.

Planen va att jag eventuellt skulle åka ner till min mormor och morfar samt mina vänner i Skåne, men nu har jag blivit lite sjuk och vill inte planera in någonting föräns jag blir frisk. Så den planen har satt sig lite på paus och kvar sitter jag nu här hemma och har inte den blekaste aning om vad jag ska göra.

Jag har inte heller någon riktig lust med någonting eftersom jag känner mig lite trött och hängig, plus att jag vill leva i nuet och skulle jag gå in till min egna lilla värld är det motsattsen till vad jag skulle göra. Jag är kluven och trött och är väl främst rädd för att jag kommer ramla ner för ett läskigt djupt stup. Ne, men idag kanske det är en sån där dag när igenting fungerar och då får det väl också vara det. Vi tar nya tag någon annan gång!

Likes

Comments

Tips

Igår fick jag mitt körkort! En vecka efter att jag klarade mitt prov och jag blev såå glad, trots att jag var fett pisst atm, men mer om SL och deras sega bussar någon annan dag!

Här kommer mina bästa körkortstips:

1) Se till att plugga körkortsteori i tid. Läs hela boken, pärm till pärm (utom allt oviktigt ofc). Ta noteringar, plugga bättre än vad du någonsin pluggar i skolan. Överraska dig själv med hur duktig du är på att studera när du verkligen vill det.

2) Använd frågor! Körkortonline.se är en jätte bra sida, kostar lite men väldigt värt det sista månaden. (Man kan köpa allt från 1 månad, till 3 månader). Se till att ha det sista månaden innan teoriprovet, teoriprovets frågor efterliknar körkortonlines frågor otroligt bra, och hela strukturen på hemsidan är en kopia av teoriprovet, varm rekommendation!

3) Använd även frågor under hela teoriinlärningen. Det finns appar (dock också som kostar pengar). Till exempel Ta körkort, bra app att använda sig från första gången man öppnar teoriboken tills att provet är gjort och godkänt.

4) Plugga på bussen, tunnelbanan, lunchrasten. Hitta en tid som är bra och svara på typ 10 frågor om dagen så att du aldrig glömmer bort någonting + läs boken regelbundet (du kommer vilja dö och det kommer vara skittråkigt men vi pallar)!

5) Våga kosta på det! Körkortet är svindyrt men gör det ordentligt. Köp hellre för många körlektioner så att du verkligen känner dig trygg och säker på vägen än att chansa. Tänk på att du inte bara riskerar ditt liv utan även hela din omgivnings liv om du kör bli dåligt (djupt!) Samt det är endast en en gångs kostnad som du kommer få tillbaka så mycket ifrån under hela ditt liv. Se det som din första riktiga investering.

6) Hitta en bra körskola, med en lärare som passar dig och dina behov. Se till att din lärare är ärlig och kunnig, men se även upp för skolorna som bara puppar pengar.

7)Våga lita på din körkortslärare. Om den säger ta 5 körlektioner till så gör det, se punkt 5 för det är samma argumentation på denna punkt. Dock så vet jag att det finns körkortslärare som bara vill puppa pengar (se punk 6) så se först och främst till att hitta en bra körskola.

8) Även fast du enbart vill köra privat så ta körlektioner ändå. Körkortslärarna ser saker som dina föräldrar (eller vem det nu än är) inte ser. Plus att det är så mycket mer att tänka på och lära sig än vad oftast dina (vem det nu än är) vet om.

9) På uppkörningen och teoriprovet, gör bara ditt bästa. Om du inte klarar det ska du se det som någonting posetivt, som tidigare skrivit i punkt 5 så handlar bilkörningen om att inte riskera någon annans liv i trafiken lika lite som ditt. Vill du offra ditt liv så fine för mig, men det ska inte få påverka mitt. Är du inte redo ska du se det som en lärdom, och inse att det i sådana fall var bra att du inte fick körkortet, på samma sätt men tvärt om är det om du fått körkortet. Ditt bästa räcker och första gången du kör själv, gör likadant som alla andra gånger för det räcker och du är tillräckligt bra enligt inspektören för att få körkort so goo gir,l goo!

10) Kommer säga emot punkt 9 lite men se till att du är redo för din uppkörning och teoriprov (även fast det aldrig känns som man är redo, inte för mig i alla fall). Se till att du är så bra du bara kan vara, och att din körskollärare litar på dig!

And Allways Remember: You can never do better than your best!

Ohh en sak till, ha du lite dyslexi eller så, kan det funka att göra proven på original tiden. Det ligger hörlurar vid datorerna så man kan lyssna på frågorna, med eller utan nedsättning. Men se även till att utnyttja och använda dig av de specialer som du ska få. Och ansök om extra tid i TID och inte som jag som gjorde, en vecka innan mitt prov...! Men det gick bra, gjorde det som en normalmänniska med ljudstöd och som sagt jag är grym!

Likes

Comments

Skolan

Hej bloggen! (Oh herre gud kill me!)

Nej men det är sånt här som händer när man går till skolan (skaffar blogg), jag uppmanar inte till skolkning men när terminen är slut så behöver man inte längre gå till skolan. Grejen är att hela poängen med skolan redan är gjord, skolan slutar göra sitt syfte sista veckan av terminen. Du kommer inte lära dig något nytt, du kommer inte göra någonting, det kommer inte påverka dina betyg. Har du tur kanske du kan sitta med snälla och trevliga människor och prata, har du otur får du skaffa en blogg för läraren vägrar säga hej då och du har själv inte modet att resa dig upp och gå!

Men jag visste det redan igår kväll att jag lika gärna hade kunnat stanna hemma, jag visste att vi inte skulle göra någonting. Jag hade kunnat stanna hemma, äta, ta det lugnt, sen åka till skolan och varit med på sista lektionen. Inte för att det hade blivit så mycket bättre, vi sak ha med oss mat till historian och har jag med mig mat?

Nej det har jag inte.

Varför inte? Jo för att jag hade tänkt ta med mig kaffe, men sen när jag läste igenom instruktionerna igen så stod det mat och kaffe är ingen mat, så då fick jag aningens lite panik. Risken med att skämma ut sig och bli mobbad resten av trean är för stor att riskera på en sån liten sak och min hjärna var för trött för att resonera på ett vuxet sätt. Så nej jag har ingen mat med mig, men spelar roll. Som tidigare skrivet så är sista veckan av skolan helt och hållet onödig, så jag sket i det. Och hade det inte varit för att jag hade bestämt möte med en tjej kl.12, för att snacka om en extra kurs jag verkligen vill gå så hade jag åkt hem nu, eller förhoppningsvis inte gått alls.... men the good girl Ida vaknade glatt imorse.... The sad story of my life är nog också att killen vi två ska prata med kommer vara på lunch då, men det är så när man är efterklok. 

Om jag hade fått bestämma över den här dagen, vilket jag egentligen borde få göra eftersom det är mitt liv och jag bestämmer, men jag börjar mer och mer tro på determinismen. #filosofi). Om jag hade fått bestämma hade jag inte gått till skolan idag, för hela den här dagen i skolan är bara fylld med ångest. Nu har vi det stora problemet med att välja vart vi ska äta? Skolan och sitta ensam eller köpa mat och spendera pengar. Dock är jag i ett slösar mood, spenderade 1000 spänn på tre dagar bara på mat och sprit, så kanske vi ändå köper någonting. Imorgon ska jag i alla fall vara hemma på morgonen och bara ev. beroende på hur jag mår åka till engelskan, för jag är sjuk också. Hostar, hostar konstant.

Nej men vi kan ju bara inse att dagen inte har börjat bra och hoppas på en god fortsättning! (Jag vill hem och sova!)

Likes

Comments