Livet, Selfie

Ska jag uppdatera er på mitt liv?! Jag har sett många hånglande par nu, vad är det med tågstationer och hångel? 😂 men det är väl mys. Jag gjorde saker i mitt liv och nu har jag träffat mina Skånska vänner och haft de time of our lifes och nu ska jag tillbaka och sova hos mormor och morfar. Blev inte så mycket sovande igår/idag men det gör mig inget. Slagit rekordet i billigaste utekvällen och har väl som vanligt ingen riktig aning om vad som egentligen händer. Huvudsaken är att jag mår bra, har inget som jag ångrar och har haft en super bra helg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Selfie, Livet

Jag tog en snygg selfie så jag tänkte dela med mig av den. Egentligen är det fusk för det är med ett snapchatfilter som tar bort rödafärger i ansiktet och sånt skit. Så ja, jag fuskar i livet vem gör det inte?

Vidare när jag ändå håller på så bröt jag mitt mål och gick på skolavslutningen igår. Shoppade, åt glass och hade en allmänt trevlig dag. Vidare kan jag också berätta att jag har planerat, bokat biljetter och åker på fredag! 😊 Mer så städade jag hela huset idag (eller köket och vardagsrummet) och mamma blev skit glad. Jag är en sån bra dotter 💁🏼

Bitch plz och bye

Likes

Comments

Skolan, Livet

Idag är det inte en bra dag, hela känslan av dagen bara skriker åt mig att ta skydd och gör någonting med ditt liv!

För det första är min dator så seg och så inkompetent att jag stängde ner den och nu använder jag mig av min brors dator, utan hans knowledge såklart.

För det andra är risken stor att jag kommer få ett D i matte vilket gör mig så pisst för jag trodde jag låg på kanske ett B, vilket får mig att bara vilja hämta en pistol och skjuta min mattelärare i huvudet!

För det tredje är jag uttråkad och det är även det enda jag ser när jag blickar framåt i denna vecka, tristess, vilket inte alls får mig peppad. Jag har sommarlov, jag är ensam och jag har ingen jäkla aning om vad jag ska göra med mitt liv. En standard fråga i Idas liv men förut har jag i alla fall skjutit upp frågan för att jag inte har haft tid men nu är tid det enda jag har. Gud jag hatar sommarlov! Det är ju inte sommarlovet jag inte tycket om, när jag ligger om ca 3 veckor i Split och har det ganska bra kommer jag älska det men fram till dess kan det här med lov gå och ta sig! Fast jag skulle inte vilja gå tillbka till skolan, ush no! Jag vet inte vad jag vill , jag vill inte bara sitta hemma och inte göra någonting.

Planen va att jag eventuellt skulle åka ner till min mormor och morfar samt mina vänner i Skåne, men nu har jag blivit lite sjuk och vill inte planera in någonting föräns jag blir frisk. Så den planen har satt sig lite på paus och kvar sitter jag nu här hemma och har inte den blekaste aning om vad jag ska göra.

Jag har inte heller någon riktig lust med någonting eftersom jag känner mig lite trött och hängig, plus att jag vill leva i nuet och skulle jag gå in till min egna lilla värld är det motsattsen till vad jag skulle göra. Jag är kluven och trött och är väl främst rädd för att jag kommer ramla ner för ett läskigt djupt stup. Ne, men idag kanske det är en sån där dag när igenting fungerar och då får det väl också vara det. Vi tar nya tag någon annan gång!

Likes

Comments

Tips

Igår fick jag mitt körkort! En vecka efter att jag klarade mitt prov och jag blev såå glad, trots att jag var fett pisst atm, men mer om SL och deras sega bussar någon annan dag!

Här kommer mina bästa körkortstips:

1) Se till att plugga körkortsteori i tid. Läs hela boken, pärm till pärm (utom allt oviktigt ofc). Ta noteringar, plugga bättre än vad du någonsin pluggar i skolan. Överraska dig själv med hur duktig du är på att studera när du verkligen vill det.

2) Använd frågor! Körkortonline.se är en jätte bra sida, kostar lite men väldigt värt det sista månaden. (Man kan köpa allt från 1 månad, till 3 månader). Se till att ha det sista månaden innan teoriprovet, teoriprovets frågor efterliknar körkortonlines frågor otroligt bra, och hela strukturen på hemsidan är en kopia av teoriprovet, varm rekommendation!

3) Använd även frågor under hela teoriinlärningen. Det finns appar (dock också som kostar pengar). Till exempel Ta körkort, bra app att använda sig från första gången man öppnar teoriboken tills att provet är gjort och godkänt.

4) Plugga på bussen, tunnelbanan, lunchrasten. Hitta en tid som är bra och svara på typ 10 frågor om dagen så att du aldrig glömmer bort någonting + läs boken regelbundet (du kommer vilja dö och det kommer vara skittråkigt men vi pallar)!

5) Våga kosta på det! Körkortet är svindyrt men gör det ordentligt. Köp hellre för många körlektioner så att du verkligen känner dig trygg och säker på vägen än att chansa. Tänk på att du inte bara riskerar ditt liv utan även hela din omgivnings liv om du kör bli dåligt (djupt!) Samt det är endast en en gångs kostnad som du kommer få tillbaka så mycket ifrån under hela ditt liv. Se det som din första riktiga investering.

6) Hitta en bra körskola, med en lärare som passar dig och dina behov. Se till att din lärare är ärlig och kunnig, men se även upp för skolorna som bara puppar pengar.

7)Våga lita på din körkortslärare. Om den säger ta 5 körlektioner till så gör det, se punkt 5 för det är samma argumentation på denna punkt. Dock så vet jag att det finns körkortslärare som bara vill puppa pengar (se punk 6) så se först och främst till att hitta en bra körskola.

8) Även fast du enbart vill köra privat så ta körlektioner ändå. Körkortslärarna ser saker som dina föräldrar (eller vem det nu än är) inte ser. Plus att det är så mycket mer att tänka på och lära sig än vad oftast dina (vem det nu än är) vet om.

9) På uppkörningen och teoriprovet, gör bara ditt bästa. Om du inte klarar det ska du se det som någonting posetivt, som tidigare skrivit i punkt 5 så handlar bilkörningen om att inte riskera någon annans liv i trafiken lika lite som ditt. Vill du offra ditt liv så fine för mig, men det ska inte få påverka mitt. Är du inte redo ska du se det som en lärdom, och inse att det i sådana fall var bra att du inte fick körkortet, på samma sätt men tvärt om är det om du fått körkortet. Ditt bästa räcker och första gången du kör själv, gör likadant som alla andra gånger för det räcker och du är tillräckligt bra enligt inspektören för att få körkort so goo gir,l goo!

10) Kommer säga emot punkt 9 lite men se till att du är redo för din uppkörning och teoriprov (även fast det aldrig känns som man är redo, inte för mig i alla fall). Se till att du är så bra du bara kan vara, och att din körskollärare litar på dig!

And Allways Remember: You can never do better than your best!

Ohh en sak till, ha du lite dyslexi eller så, kan det funka att göra proven på original tiden. Det ligger hörlurar vid datorerna så man kan lyssna på frågorna, med eller utan nedsättning. Men se även till att utnyttja och använda dig av de specialer som du ska få. Och ansök om extra tid i TID och inte som jag som gjorde, en vecka innan mitt prov...! Men det gick bra, gjorde det som en normalmänniska med ljudstöd och som sagt jag är grym!

Likes

Comments

Skolan

Hej bloggen! (Oh herre gud kill me!)

Nej men det är sånt här som händer när man går till skolan (skaffar blogg), jag uppmanar inte till skolkning men när terminen är slut så behöver man inte längre gå till skolan. Grejen är att hela poängen med skolan redan är gjord, skolan slutar göra sitt syfte sista veckan av terminen. Du kommer inte lära dig något nytt, du kommer inte göra någonting, det kommer inte påverka dina betyg. Har du tur kanske du kan sitta med snälla och trevliga människor och prata, har du otur får du skaffa en blogg för läraren vägrar säga hej då och du har själv inte modet att resa dig upp och gå!

Men jag visste det redan igår kväll att jag lika gärna hade kunnat stanna hemma, jag visste att vi inte skulle göra någonting. Jag hade kunnat stanna hemma, äta, ta det lugnt, sen åka till skolan och varit med på sista lektionen. Inte för att det hade blivit så mycket bättre, vi sak ha med oss mat till historian och har jag med mig mat?

Nej det har jag inte.

Varför inte? Jo för att jag hade tänkt ta med mig kaffe, men sen när jag läste igenom instruktionerna igen så stod det mat och kaffe är ingen mat, så då fick jag aningens lite panik. Risken med att skämma ut sig och bli mobbad resten av trean är för stor att riskera på en sån liten sak och min hjärna var för trött för att resonera på ett vuxet sätt. Så nej jag har ingen mat med mig, men spelar roll. Som tidigare skrivet så är sista veckan av skolan helt och hållet onödig, så jag sket i det. Och hade det inte varit för att jag hade bestämt möte med en tjej kl.12, för att snacka om en extra kurs jag verkligen vill gå så hade jag åkt hem nu, eller förhoppningsvis inte gått alls.... men the good girl Ida vaknade glatt imorse.... The sad story of my life är nog också att killen vi två ska prata med kommer vara på lunch då, men det är så när man är efterklok. 

Om jag hade fått bestämma över den här dagen, vilket jag egentligen borde få göra eftersom det är mitt liv och jag bestämmer, men jag börjar mer och mer tro på determinismen. #filosofi). Om jag hade fått bestämma hade jag inte gått till skolan idag, för hela den här dagen i skolan är bara fylld med ångest. Nu har vi det stora problemet med att välja vart vi ska äta? Skolan och sitta ensam eller köpa mat och spendera pengar. Dock är jag i ett slösar mood, spenderade 1000 spänn på tre dagar bara på mat och sprit, så kanske vi ändå köper någonting. Imorgon ska jag i alla fall vara hemma på morgonen och bara ev. beroende på hur jag mår åka till engelskan, för jag är sjuk också. Hostar, hostar konstant.

Nej men vi kan ju bara inse att dagen inte har börjat bra och hoppas på en god fortsättning! (Jag vill hem och sova!)

Likes

Comments