Hey alle sammen.


Vejen frem til at blive udvekslingsstudent er ret lang og kræver en del tid og tålmodighed. Der er ekstrem meget papir arbejde, møder, interviews osv. Som skal ordnes.

Jeg ville prøve at give jer et overblik over hvordan hele processen forløber, selvom det er lidt indviklet.

Der 7 punkter som man skal igennem:

1. Interesse

2. Ansøgning

3. Møde

4. Ansøgningspakke

5. Forberedelsesmøde

6. Ambassade

7. Afrejse


1. Interesse:

Selvfølgelig giver det sig selv at man skal have en interesse for at prøve noget nyt og anderledes.

Man må gøre op for sig selv hvad det er man vil, og i mit tilfælde var det 1 år i et andet land.

Så skal man finde ud af hvilket land man vil til og for mange er det ret nem og vælge USA, men der er, overraskende nok, flere og flere der vælger et andet land, men USA er helt klart det mest populære og det man hører mest om.

Mit valg lå mellem USA og Australien. Jeg havde trukket den så langt, at jeg til sidst kun havde 1 dag til at vælge og det kunne jeg ikke, så mine forældre valgte for mig og valgte så USA, hvilket jeg er tilfreds med.

Man skal vælge det land man er mest interesseret i, i forhold til kultur, sprog, skole, traditioner osv.


2. Ansøgning:

Når man er 100% sikker på sit land skal man til at finde sin organisation som man ville arbejde med. Det er faktisk svære end man regne med for man skal finde den rette.

For mine forældre og jeg var det vigtigt at vi fandt en organisation vi følte os trygge med og en som vi følte havde styr på tingene.

Vi valgte så til sidst organisationen ”MyEducation”. Vi valgte dem at de grunde, at de ikke var så store da de fokusere på at gå i dybden med hver enkel person end bare at sende flere hundrede afsted som et produkt og så virkede de også som at have styr på tingene.

Link til hjemmesiden: https://myeducation.dk

Når man har valgt sin organisation skal man sende en ansøgning ind, ligesom til alle andre ting. Man skal svare på nogle spørgsmål, beskrive sig selv og skrive sine personlige oplysninger. Når man så har gjort det for man en mail hvor de indkalder en til et møde


3. Møde:

Til mødet snakker man med en af dem der arbejder inde i organisationen. De gennemgår en lille præsentation, hvor der forklar om alt det praktiske, men uden at gå i dybden.

Efter præsentationen går ens forældre ud af lokalet og så snakker man på 2 mands hånd sammen om det der lige falder en ind. Lidt efter skifter de over i engelsk for at høre om man er ”god nok”.

Hele ideen med mødet er faktisk bare at de skal møde en som person for at vurdere om man er moden, interesseret og klar nok.

Normalt for man en mail hvor der står om man er optaget eller ikke, men jeg fik det af vide da vi var færdige, hvilket jeg var rigtig glad for.


4. Ansøgningspakken:

Efter man er blevet optaget, går processen i gang og det er nu det begynder at blive indviklet.

Man skal igennem helt vildt mange papir som man skal læse, forstå, underskrive og sendes. USA’s system er meget anderledes end i Danmark og har mange andre regler man skal tage højde for. F.eks. skal man underskrive med 3 forskellige kuglepinde når mine forældre og jeg skal udfylde eller underskrive noget.

Man kan dele ansøgningspakken op i 3 dele. Danmark, USA og High School.

Man får papir fra det danske system, amerikanske system og så kan man få papir for skolen og det gjorde jeg.

Hver skole er forskellige og har forskellige regler. Jeg skulle f.eks. have ekstra vaccinationer og så skulle jeg igennem en del lægetjek og faglige teste.

Man skal skrive et brev, lave en billecollage og så skal man udfylde og sende sit karakterblad, dåbsattest, pas, vaccination kort og så er der flere forskellige papir fra ASSE som er ”International Student Exchange Programs” og ASSE –og World Heritage programmer for internationale udvekslingsstudenter som er programaftaler om indrejser til USA osv.

For skolen skulle jeg udfylde physical packet checklist, completion certifacte about concussion, ASSE/WH natural parent travel release form, student identifaction card, emergency card osv.

Det var bare nogle af de papir man skal igennem.

Alle papir bliver sendt frem og tilbage mellem USA, Danmark, skolen, organisationen, værts familien og en selv.


5. Forberedelsesmøde:

Alle skal til forberedelsesmødet som forgår 1 gang i København og 1 gang i Århus.

Jeg var i København.

Det startede ved 8 tiden og sluttede ved 18 tiden, så det tager hele dagen. de første 4 timer var forældrene med og der var der et slags foredrag om alt og så kom der nogle gamle elever og værts familier fra USA som fortalte historier.

De sidste timer var der kun os elever som var der og der skulle vi i grupper og lave cases og forskellige øvelser. Vi skulle snakke om hvad vi ville gøre hvis vi kom ud for nogle bestemte situationer.


6. Ambassaden:

Når det meste af papirarbejdet var færdigt, får man en tid hos den amerikanske ambassade og så skal man bare møde op.

En halv time før tiden hos ambassaden, skulle vi møde op på organisationens hovedkontor for at få en kuvert med nogle papir som organisationen har klaret for en og ellers skulle man selv medbringe nogle fotos af en selv og sit pas. Derefter skulle man gå over til ambassaden hvor man først mødte en vagt som sagde at man skulle slukke sin mobil og så skulle man stille sig bag i køen. Man kommer først ind når der er en der går ud, og det kan godt tage noget tid.

Når man kom ind skulle man aflever sin mobil og hvis man havde nogle væsker eller elektronik så skulle man også aflever det. Så skulle man gå igennem en skanner og så kunne man blive lukket ind.

Der er rigtig meget sikkerhed som man ser hele tiden. Inden man kommer ind til venteværelset, når man at se mindst 15 vagter, som både kan være normale vagter men også ekstrem vagter som går rund med skudsikkerveste og et kæmpe maskingevær.

Når man kommer ind i venteværelset skal man trække et nummer og så ser man 4 ”boder” hvor 3 af dem snakker engelsk og 1 snakker dansk. Bod 1 og 2 gør det samme og skal tjekke ens papir igennem og spørger lidt ind til hvad det er man skal og bod 3 og 4 gør også det samme og kigger ens papir ekstra igennem, spørger lidt mere ind og til sidst giver dig et stempel hvis man bliver godkendt.

For mig tog det 2 timer inden jeg kom ud igen, men for en af mine veninder tog det 30 minutter, så det er meget forskelligt.


7. Afrejse:

Når alle papirarbejdet er færdigt og man har fået alt, så skal man selvfølgelig afsted. Jeg er ikke rejst endnu, men jeg rejser d. 7 august 2017, som er om 2 dage fra nu hvor jeg skriver det her.

Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan det helt præcis kommer til at være, men jeg har fået en plan som jeg kan gå ud fra.

Vi kører ud i lufthavnen og mødes med nogle fra organisationen og så skal jeg tjekke mine kufferter ind og så sige farvel til mine forældre, papmor og storebror. Efter jeg har sagt farvel skal jeg igennem security, hen til min gate og så flyver jeg kl. 16:55 hvis alt går efter planen.


Det var kort sagt, det hele. Håber ikke det blev for indviklet og det var til at forstå.


-Ida

Likes

Comments

Hey alle sammen!!

Mit første indlæg kommer til at omhandle lidt om hvem jeg er, hvad meningen er med denne blog og hvad mine forventninger er.

Jeg hedder Ida, jeg er 15 år gammel og så er jeg lige gået ud af 9. Klasse.

Til dagligt lever jeg et helt normalt liv med venner, skole, familie osv. Men her efter sommerferien sker der en stor forandring i mit liv da jeg skal til USA som udvekslingsstudent.

Jeg har gået i snart 1 år og tænkt over om jeg skulle starte en blog, men har talt mig selv væk fra det da jeg har været nervøs omkring hvad min omgangskreds ville sige til det og så er jeg ikke selv den der følger blogger men mere youtuber, men det føler jeg alligevel ikke er mig og kan bedre identificere mig med at skrive blogindlægs end at snakke til et kamera.

Men nu synes jeg det er på tide at jeg giver det en chance. Har dog stadig svært ved at tage mig selv seriøst…

Mine fremtidige blogindlægs kommer nok primært til at omhandle mine oplevelser fra USA, men ville ikke udelukke at der måske kommer noget andet indimellem.

Jeg ved der er mange der er nysgerrig omkring alt vedrørende at være udvekslingsstudent og alt hvad det indebære, så det vil jeg også prøve at give et overblik over.

Mine forventninger er ikke så store til det her projekt. Det er mere for at mine venner og familie kan følge med og se en mere dybdegående beskrivelse af hvad jeg laver end bare et Instagram billede.

Jeg er ikke selv den bedste til at skriver eller den bedste til grammatik, så det er også lidt en udfordring for mig selv, men håber at blive bedre med tiden.

Håber i er interesseret og vil læse med.

-Ida

Likes

Comments