Allmänt, Hästarna

Kväller.

Ledigt veckoslut. Har tömt alla tre boxar, sökt nytt spån och bäddat så hästarna kan sova ute i natt. Stallgolvet behöver torka, och känner jag hästarna rätt så går de inte in i lösdriften.

Sorry för dålig kvalité på bilderna, hamnade flytta dem hit och dit för att få hit dem.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Haj.

Har inte så mycket att komma med ännu heller. Flunssan svängde och kom tillbaka så har varit helt död nu i totalt 3½ vecka. Fast på hästfronten har det inte haft så stor betydelse då det öst ner regn i nästan lika lång tid, så hästarnas humör har inte heller varit så bra. Sambon har hjälpt till med stallstädning vilket varit uppskattat. Själv fick jag spunk och svängde om allt i sadelkammaren två ggr de senaste dagarna jag var ledig. Kastade ut ett skåp som fått fuktskador så nu vet jag inte vart jag ska lägga allting. Nå kanske det löser sig med tiden.

Likes

Comments

Hästarna

Hej. Svävar fortsättningsvis på rosa moln här.... Trots att vi bara skrittar.

Gåva har varit så glad hon också, hon som alltid brukar ge mig sto stirret när jag ska sätta sadeln på. Men nu har hon varit riktigt glad. Förutom när kameran åker fram, Då ska man se ut som en puppa :D

På sista bilden är shettisen Hugo.


Likes

Comments

Hästarna

Kväller.

Usch å ve å blää, har varit flunssig i en vecka. Allt har känts extra tungt. Har jobbat massor och hästarna har varit sjuka så har inte behövt göra annat med dem än plocka in och släppa ut och städa stallet. Ja ni läste rätt, de har ännu heller inte blivit 100%. Gåva mår bättre men har fortfarande lös mage, henne fick jag klartecken av veterinären att sätta igång nu.. Ifall magen skulle stabiliseras av motion.

Hugo hade hård kolik och efter det har han varit uppsvälld om magen och runt huvudet har han en uppsvullen krans, som veterinären inte kan sätta fingret på vad är för något.

Múninn har varit till salu som sällskapshäst, då han inte ska ridas mer, har hittat ett bra hem åt honom. Än så länge bor han hemma, men kommer flytta så fort nya ägaren får allt klart hemma.

Jag bestämde mig att jag inte orkar med så många hästar mer, kommer hålla Gåva och Hugo. Och om jag någonsin får några konstiga planer att köpa en till så stoppa mig.

Gåva är inte dräktig heller, hon började brunsta för en tid sedan. Men kan inte klandra henne efter allt hon varit med om.

Har precis kommit upp från stallet där jag gått igenom en massa prylar som ska säljas. Imorgon fortsätter rensningen.


Likes

Comments

Allmänt

Hej, vet att här varit för tyst, På kommande ett inlägg kanske redan idag. Så fort jag hinner ....


Likes

Comments

Hästarna

Hej. Länge sen sist. Men med god orsak i sjukstugan :( Räckte ju inte med att Gåva haft 780 olika krämpor, sen går Hugo shettisen och får hård kolik och hamnar på klinik, med dödsdomen, men han lyckas överleva trots riktigt förvånade veterinärer. Så här lever en fattig en nu kan jag berätta. Blir inget onödigt shoppas här inte :(

Har jobbat massor tillika som hästarna varit sjuka, så krafterna har varit riktigt finito.

Inga föl blir det heller tror jag då Gåva brunstar. Men hon är inte än heller frisk så nu får det va. Veterinären tror sjukdomarna kommit från stallet hon var på betäckning i, men man vet ju aldrig. Men såhär sjuk vill jag aldrig se ett djur igen.


Likes

Comments

Hästarna

Hej.

Här har vi varit på så dåligt humör då vi haft sån otur med allting de senaste månaderna. Började med Ùni, han har blivit i sånt skick tackvare sina traumor från tidigare liv att han inte kan ridas mer, han håller varken fysiskt eller psykiskt. SÅ han har börjat en tidig pension, går bara och dallar i hagen.

Hugo mår bra han tycks älska att hänga ihop med Gåva stup i ett.

Gåva, ja hör ni, var ska jag börja med henne. Först var hon ju på betäckning. Blev dräktig men kastade fölet så hon fick åka tillbaka till hingsten. Så han hon bara komma hem så slog det 39 grader feber åt henne och hon blev riktigt dålig. Nästa dag 40 grader så efter att dejour vetten kollat henne var det iväg till klinik. Där tillbringade hon 5 dagar. Hon var riktigt sjuk, fick mediciner och vätska dygnet runt. Och 50/50 chans. Så jag var ett vrak tills jag fick höra att det ljusnar. Efter en tid blev hon bättre och fick komma hem. Sen slutade hon äta, så vi fick ta ett beslut med veterinären om att sätta henne på grönt trots att hon haft fång och är känslig. Vilket räddade henne. Hon blev sjuk av medicinerna hon fick med hem från kliniken så vi fick sluta med dem. Sen slog det inflammation i hålet under magen som de gått in i och tagit prover. Efter någon dag fick hon fångsymptom och skadade benet, så boxvila. (Tillika skadade Ùni bakbenet så också boxvila för honom) När det blivit bra så fick Gåva från ingenstans världens rivsår på inner frambenet, så benet svällde upp till ett elefantben som senare gick neråt mot hoven. Så nu har hon igen haft boxvila några dagar, sen sjukhage och nu vanligt i lösdrift, men benet är fortfarande svullet och såret ömt. Vetten kommer på tisdag för att ta blodprov på henne så får hon kolla benet tillika. Största problemet är att vi inte kan medicinera henne tackvare att hon haft infektion i tjocktarmen och har fortfarande lös mage. Så allt strider lite mot varann. Puuust. Har jag månne glömt något? Är nog ett under om hon är dräktig ännu efter allt detta.


Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Mina fina svarta <3

Gåva är på bättringen, har varit mycket om och men, men det ser ut att sluta bra.

Imorgon börjar jag mitt nya jobb och är super spänd.

Likes

Comments

Hästarna

Gåva är nu hemma. Hon mår inte 100% och är under uppsyn. Medicinkur imorgon ännu. Stora knölar under magen vi inte vet vad är för något och de kan inte exakt utesluta vad allt för sjukdomar Gåva haft ihop med sig. Men idag började hon matvägra, så veterinären tyckte det var bäst hon kommer hem ifall det är boxlivet som gör sitt. Och om två veckor ska det tas nytt blodprov i hopp om att allt blivit bra.

Har så svårt att se Gåva så här. Hon är så klart mycket piggare och friskare efter en massa medicin och undersökningar. Men hon är ännu inte sig själv.

Glad var hon att komma hem i alla fall.

Likes

Comments