Går tillbaka till mitt älskade blogg.se


NI HITTAR MIG PÅ kajsajohansn.blogg.se

kajsajohansn.blogg.se

kajsajohansn.blogg.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejhej!

Idag var planen att trava enligt schemat, så blev det inte för mamma ringde och fråga om vi skulle in till stan efter jobbet och det kunde jag inte säga nej till.

Resultatet blev vita ridbyxor och en grön piké och lite andra saker för 380kr, ÄLSKA REA!

Och så beslutsångest mellan vårkappor och hattletande, jag vill ha en HATT som ser bra ut, det är så himla snyggt, men antingen är de förstora "skärmar" eller för sladdriga.

Men det blev lite jobb på linan när jag kom hem, mycket fördelar med det, jag ser honom från marken, han lär sig lyssna på mig och det tar lite mindre tid när man kämpar mot dagsljuset. Han gick helt okej på linan, i början ville han inte lyssna men sen lyssna han på både visslingar och smackningar, blev bara trav då han är lite seg just nu, mycket intryck som gör att han blir seg tror jag.


Likes

Comments

Dag två på lovet!

Ikväll ska jag anmäla mig till tävlingen, jag har bestämt mig, lite lektioner innan det och lite starkare så kommer vi fixa det, det är två månader kvar. ..

Ja och jag är dundernervös inför det, men han är väldigt trygg så det ska nog gå bra men ändå, aah!


Likes

Comments

Ridpasset gick jättebra, 20 min effektivt arbete i tölt, korta men jobbiga pass är planen.

Jag är sugen på tävling i slutet av april, dock är den nationell vilket gör mig väldigt nervös. Men det blir bara en t8 isånnafall. Ja, jag vill tävla så jag får väl anmäla mig.

Likes

Comments

God morgon!

Hästarna utsläppta och jag tar det lugnt. Ska blogga lite och kolla andra bloggar.

Ridning i eftermiddag när mamma kommer hem.


Hoppas ni får en bra första sportlovsdag/skoldag!


Likes

Comments

Jag har inget att vara nervös över, han var så snäll (men jag var bestämd) och lotsade runt en otroligt otränad mig där uppe. Herregud, det gör ont överallt när jag rider.

Han har dålig kondis, det har jag kommit fram till. Men det kan man ju fixa.

Vi tralla runt i 30 min och det gick super.

Likes

Comments

Ihopsläppet gick jättebra, lite gnäll från Alana som hon alltid gör men Ofsi sprang mest bara runt och undersökte. Nu går dom och letar bete och är lugna. Så himla bra allt går, ieftermiddag ska jag rida, gaaah!

Likes

Comments

God morgon! Hoppas ni tyckte mellon va rolig, vi var på den men såg typ en kameraarm hela tiden.

Pappa har gett dom frukost, tjofsen var spånig så det är ett gott tecken.

Sen ska vi släppa ihop dom, får se hur det går, men Alana kommer ju bestämma så förhoppningsvis accepterar han det, det ska nog gå bra. Sen i eftermiddag är det dags för ridning. Längtar fast ändå nervös, men pappa ska vara med så det går nog bra.

Likes

Comments

Äntligen!

Hemresan gick bra, han är inte rädd för fåren och han åt så lugnt i boxen.

Coola killen❤️

Likes

Comments

Att man får fördomarna emot sig när man börjar rida islandshäst är ingen nyhet, jag är absolut inget undantag.

Så varför islandshäst?

Islandshästen är en liten men kraftfull häst med hjärtat på rätt ställe, även fast storleken säger ponny så finns det inget annat som gör det. Detta är som vilken annan häst som helst men med mer gångarter.

Just de två extra gångarter gör inte ridningen enklare, vissa sitter och håller reda på fem gångarter, alla ska vara rena och jämna. Man kanske har ridit på turridning med islandshäst och tror att de är världens enklaste häst, ja, men är en ridskolehäst lätt att rida jämförbart med en tävlingshäst som tävlar 130 hoppning, JA!

Alla rider inte turridningshästar, det är fullständiga maskiner vissa sitter på som kan bli farliga om man inte kontrollerar dom.

Jag kan säga att jag var duktig på att rida, när man rider islänning så ändras det helt, andra muskler och helt andra tekniker måste man använda. Om man trodde man kunde rida islandshäst för man tävlar MSV dressyr så tänk om, det är absolut inte samma sak.

En annan sak jag har tänkt på, alla islandshästmänniskor är så himla trevliga, allt man gör att kul, man får göra som man vill och ingen dömer en. Alla nya människor man träffar är generäsa och hjälpsamma. Man tänker inte på när man är i ridhäst-världen, men man är så otroligt BITCHIGA mot varandra, förlåt men så är det. Man kan faktiskt tycka alla är trevliga och bra på att rida även om rider på olika nivåer. Man måste inte döma andra hela tiden, FAKTISKT!

JAG ÄLSKAR ISLÄNNINGAR OCH MIN NYA SPORT!



Likes

Comments

Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw