Header

Gästbloggare

Hellu alla Angelicas läsare

Tack för jag fick gästblogga i just din blogg ,
Jag heter Sara & är snart 27 år gammal
Bor ihop med min son som har diagnosen Adhd och han blir snart sju i sommar
Har bott själv med honom sen han var ett år ungefär .
Kämpat varje dag för att han & jag ska få det bästa i våran vardag & i våra liv ,


I min blogg får du läsa allt om våran vardag & även massa bilder sen även lite sextips bland annat . Jag har bloggar från & till i ett år men aldrig tagit det seriöst men för en gång skull så börjar jag äntligen älska att blogga pga av jag börjar tro mig själv .
Jag har börjat ta det mer och mer på allvar sen jag insåg att jag kan om jag vill .
har insett man behöver inte många läsare så länge man tycker det är roligt att göra det man gör . Jag jobbar även som försäkringsförmedlare och har gjort det i snart ett år .
Jag älskar mitt jobb har hittat något jag tycker är roligt för en gångs skull .

Jag måste även säga att jag älskar alla er läsare & alla som kommenterar och sprider glädje tack vare er att jag faktiskt börjar gilla det mer och mer för varje dag alla utmaningar alla tävlingar . Jag älskar allt

Men nu ska jag inte tråka ut er ni är välkomna in och besöka min blogg .
Alla som följer, följer jag tillbaka som alla säger säger även jag Follow for follows .
Har även en facebook grupp på facebook som alla är välkomna in att ansöka om att gå med alla är välkomna ni hittar länken här https://www.facebook.com/groups/779610938861572/ eller i min blogg .
Ni får gärna följa mig på instagram också https://www.instagram.com/saraolandeer

Hoppas ni tyckte om den lilla presenationen jag gjorde för er nu .
PUSS & KRAM / Sara Olander

HÄR hittar ni till Saras blogg!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Alltså vilken dag!!


Som ni kanske läst i förra inlägget mådde jag inte alls bra i natt, kunde inte sova, ångest med mera. Somnade typ kvart över 6 imorse.. Sen var jag vaken ngn timme och sov sen till 13 igen. Vaknade och mådde fortfarande dåligt.. Sen frågade finaste @ssandras om hon kunde ringa med video på messenger, såklart hon fick det. Hade verkligen djupa diskussioner och det gjorde min dag!!

När vi skulle lägga på så fråga hon om jag inte ville vara med på live i Blogg Queens, tänkte varför inte? Så kul jag hade! Kände mig så bekväm nu framför kameran eftersom vi snackade med det innan idag (dock inte första gången). Allt som allt inklusive liven, så pratade vi ca 3,5 timme idag haha! Så min dåliga dag gick till att bli en underbar dag! Så tacksam!!

Sandra, önskar så att vi bodde närmre varandra så vi kunnat umgås, men vi måste ses någon gång, om så på ett hotell och ha tjej kväll där :D

Tack för att du finns! <3


Likes

Comments

Depression, Ångest, OCD

Godmorgon?


Eller heter det godmorgon, när man inte lyckats somna ännu?


Jag har kommit in i en period där jag får svårt att sova på natten, mitt ätstörda beteende sätter igång. Jag verkligen ogillar den delen av mig och min hjärna. Jag vill inte äta men psyket tvingar mig. Jag vet snart inte vad jag ska göra för att få bort detta..


Men jag ger inte Upp, en dag ska jag klara att sova på natten utan en massa ätande. Förklarar väl läget vid ett senare tillfälle när jag är piggare.


Måste försöka ännu en gång att sova.


Hoppas ni får en bra start på dagen!


#sömnproblem

Likes

Comments

Gästbloggare

Jag heter Jennifer och är mamma till ett NPF barn.
En pojke som heter Casper som är 11 år. Som har diagnosen ADHD.
Jag födde Casper samma år som jag skulle fylla 21 år.

Casper är väldigt utåtagerande och impulsiv. Han är väldigt känslig, då hans känslor är som en berg och dal bana och känns 1 miljon gånger mer än för en person utan ADHD. Casper är även väldigt omtänksam och kärleksfull.

Jag har varit ensamstående med Casper sedan han var 2 år gammal. I samband med min och J:s separation började Caspers problematik. J har haft Casper mesta dels varannan helg under dessa 9 åren som vi har varit separerade.
Han blev väldigt utåtagerande, fick extrema raseriutbrott, både hemma och på förskolan. Han började slå sina kompisar förskolan och gick inte alls att kontrollera. Hemma slängde han sina leksaker hejvilt, även min heminredning. Det slutade med att jag fick plocka undan allt ömtåligt. Dessa utbrotten och beteendet kom inte för att han inte fick som han ville, utan det var i tid och otid.


Jag pratade med förskolan om mina misstankar kring NPF och de rekommenderade mig att kontakta BUP. Vilket jag gjorde direkt. Det enda jag fick till svar var att Casper var för liten för en utredning.
Det gjordes upp handlingsplan på förskolan för att försöka komma fram till hur Casper skulle klara situationen där. Han var 15 timmars barn under alla sina år på förskolan. Det blev regelbundna möten, som jag alltid gick själv på då J jobbade, och det fortsatte även när han kom upp i förskoleklassen.
I förskoleklassen fick han en resurs/assistent som hjälpte honom att klara av skolsituationen. De fick jätte bra kontakt och skapade ett jätte bra band. Slagsmål och störande i klassrummet fortsatte, men dock inte lika intensivt.
Hösten 2014 fick vi äntligen reda på att Caspers skulle få en utredning hos BUP. Via familjecentralen. Där skulle han gå i skolan under ett visst antal veckor då han inte samarbetade under en "vanlig" utredning med tester, som de försökte med året tidigare. Jag och J var med under dessa veckorna på BUP. Samma beteende där som i skolan och hemma. Sidor som J aldrig hade sätt och han blev ställd mot väggen och visste inte vad han skulle tycka eller tänka. I slutet av Januari 2015 fick vi det äntligen svart på vitt att Casper hade ADHD. J bröt ihop, där och då, i rummet med läkare och psykologer. Medan jag fick konstaterat det jag hade vetat sedan 7 år tillbaka.
Medicin sattes in omgående. Hans kurva följdes upp regelbundet.
I augusti 2015 började Casper på en skola som heter Resursskolan, en skola för barn med särskilda behov. Han flyttades över till den pga slagsmål i skolan samt för att vi skulle få reda på vad han behövde hjälp med i sin skolsituation.

Casper har förändrats något extremt under tiden han har gått på denna skolan. Han har lärt sig att kontrollera sin impulsivitet, till viss del. Han har lärt sig hur han ska göra för att klara av att sitta stilla i klassrummet. Han har lärt sig att man löser inte saker med våld, utan man går där ifrån. Han har lärt sig massor helt enkelt!
Efter sommarlovet så ska Casper börja en ny skola. En "vanlig" skola. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är livrädd och nervös.


Att ha fått ta nästan alla möten själv. Både i skola och på BUP. Att få handskas med alla utbrott själv. Att ha fått bli kallad fitta, världens sämsta mamma och att jag kan dra åt helvete var och varannan dag. Att ha fått blivit slagen av sitt eget barn (när han var mindre). Det har varit hårt och tufft. Många nätter ligger jag sömnslös och vissa nätter gråter jag mig till sömns pga frustration. Att få ta allt själv, att få sitta med allt själv. J har hjälpt till via telefon, men vilket barn lyssnar 100% på en via telefon?
Men samtidigt har jag dagar med så många leenden och skratt i samband med Caspers impulsiva kommentarer och hittepå. Han fyller mina dagar med mer glädje än tårar.
Jag ger mig inte, Casper är en fantastisk människa med så mycket tankar och idèer. Jag säger ifrån när han gör fel. Jag uppmuntrar honom när han gör bra ifrån sig. Han kommer formas till en ännu mer fantastisk person när han har hittat sig själv och lärt känns sig själv utan och innan till.
Mitt speciella fantastiska barn, som försöker förstå sig på sig själv i samband med att han är påväg in i tonåren.
Jag hatar att vara ensamstående men jag älskar att vara mamma till ett NPF barn. Ingen dag är den andra lik, och jag älskar det! ❤

Inne hos mig kan du fortsätta att följa vår resa och vardag: http://thequeenie.se


Jag fick en fråga av förra veckans gästbloggare här hos fina Angelica.

Frågan lyder: Vad är det jobbigaste som har hänt dig?


Det jobbigaste som har hänt mig var när jag för 2 1/2 år sedan gick in i väggen och fick diagnosen utmattningsdepression efter att jag fick reda på att mitt ex hade varit otrogen mot mig. Kampen ur den håller jag fortfarande på med. Det känns mycket bättre nu än innan, men jag kämpar varje dag att inte trilla dit igen!

Här kommer min fråga till nästa veckas gästbloggare: Vilken är den roligaste resan du har gjort?

Likes

Comments

Då var det återigen dags för ett inlägg mitt i natten, men jag behöver rensa tankarna lite, kan nämligen inte sova..

Igår, onsdag så var det dags för den grupp grejen på psykiatrin, jag måste säga att det känns bättre och bättre för varje gång. Just nu går vi igenom känslor och det är så lärorikt. För jag har kommit på varför reagerar på vissa sätt. tex varför jag alltid känner mig orolig och att jag gjort fel, fast fast egentligen inte gjort något fel.

Men jag ser att i framtiden kommer jag må bättre. Det bara är så. Det finns inga alternativ.

Så just nu är den gruppen viktig för mig.

Nej nu ska jag försöka sova. Hoppas ni sover gott! Godnatt ❤

Likes

Comments

Lär känna mig

Jag hittade denna listan hos Anna och kände för att också svara på den! :D

Hur gammal är du? Jag är 27 men blir snart 28 år!

När vaknade du idag? Jag vaknade först vid 9, men efter jag tagit mina mediciner, så sov jag till ungefär 11 :)

Vad åt du till frukost? Mackor

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig? Jag bryr mig om andra mer än mig själv. Jag utmanar mig själv och ska flytta! Jag har varit mobbad som barn.

Vad gällande ditt utseende är du mest och minst nöjd över? Jag tycker inte om min kropp överlag, men om jag måste välja, så gillar jag nog mina ögon mest. Det jag gillar minst är nog magen (var svårt att välja bland alla delar jag ogillar)

Vad har du gjort idag? Jag har varit på psykiatrin på den grupp grejen jag går på. Sen förberedd inför gästbloggaren imorgon, annars inte mycket mer!

Vilken film såg du senast? Jag minns faktiskt inte det, är inne i en serie period. Och nu kollar jag på olika serier från fängelse.

Är du besatt av någonting? Mobil (mobil spel och så), Pepsi max och popcorn just nu haha!

Beskriv en perfekt dag: Det är nog att vakna och känna sig ganska ångest fri och känna att denna dagen behöver jag inte kämpa en massa, utan kan leva livet. Skriva massa med mina internet vänner och umgås med familjen, utan att känna mig stressad för något!

Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Jag sitter just nu i gillesstugan i vårt hus, där jag har min dator. :)

Vad lyssnar du på just nu? Det är så blandat. Men en favorit just nu är "Chained To The Rhytm - Katy Perry"

Hur går du helst klädd? Det beror på om jag är ute eller hemma. Är jag ute så en skön tröja till mina heter det treggings ? typ som jeans men mjuka och så. När jag är hemma har jag mjukisbyxor och oftast en lång kofta som är hur skön som helst! :)

Är du morgon eller kvällsmänniska? Jag har alltid varit kvällsmänniska. Men nu för tiden så börjar det nog luta lite mer åt morgonmänniska. Men allt går i perioder :)

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Jag väljer från gymnasietiden. Då var det psykologi och socialpsykiatri :)

Vad köpte du senast? Mat :)

Vad har du i dina fickor? Hårsnodd :)

Vilken är din favoritaffär? Beror lite på vad man är ute efter. Men om det är kläder så är det nog Kappahl.

Vilka smeknamn har du haft? Agge, Bagge, Ica, Ange, Baggelito, Angii

Vilka är dina största svagheter? Att jag har enorma stress problem. Stressar upp mig för saker som jag inte ens behöver stressa över.

#listaLikes

Comments

VARNING FÖR ÄCKLIGT INNEHÅLL OCH OM NI HAR KRÄKFOBI! 

För någon vecka sen hade jag som veckans fråga, om någon hade varit med om något pinsamt. Fick frågan tillbaka och tänkte att jag tar upp det i ett inlägg! Så alla får ta del av det ;) För det är sjukt pinsamt! :D


Det var såhär. Jag skulle åka med min sambo och hans föräldrar på vår första resa till Tyskland. Redan innan var jag rädd, vi skulle nämligen åka färja och den resan skulle ta 3 timmar. Jag pratade innan med sambon att jag blev rädd att det skulle bli storm på havet, vi skulle inte kunna ta oss hem, alltså bli fast i Tyskland. Nojjig som man är. Sambon lugnade ner mig med att det inte skulle hända! Så resan skulle alltså bli av, det var en dagstur alltså.


Dagen kom och vi körde mot färjan. Allt gick super bra och vi kom på färjan, satte oss i en typ cafeteria för att äta frukost. Efter en stund börjar vi märka att det börjar gunga. Efter en stund säger dem i radion att det är storm havet. Stormvindar 32 m/s... Då blev jag nervös. Men färjan kunde köra ändå. Så vi fortsatte äta upp frukosten och efter en stund ser sambon på mig att jag inte mår helt bra och frågade om han skulle hämta kräk påse. Han såg nämligen att massor av folk sprang för att kräkas. Men jag sa att nej det behövs inte. Men han gick iväg ändå för att hämta. Precis innan han kommer fram till mig så kommer värsta illmåeendet...

Vad tror ni händer?? Jo jag rör kroppen till vänster och råkar börja kräkas, inte i en kräkpåse utan i min svärmors knä...... Förstår ni att jag skämdes?! Till slut blev det att personal gick runt och tog upp kräk, handfaten var det stopp i och allmänt kaos på färjan av att alla sprang och kräktes. Dem bad mig lägga mig på golvet så jag gungade med färjan. Det hjälpte riktigt bra faktiskt. Men saken är den att det var resan till Tyskland. Sen fick man gå med lite kräk i håret och svärmor med kräk på byxorna i Tyskland. Men vi hade trevligt.

Sen var det dags att åka hem senare på dagen och vad händer då? Jo färjan får inte köra för stormen är inte över. Så vi fick sitta halva natten på färjan. Sambon skulle jobba dagen efter så han fick ligga på stolar och sova, jag och svärmor höll oss vakna och diskuterade massa olika.

Men vi kom hem till slut och än idag retas svärmor lite att jag kräkts på henne, men jag känner att det gjorde att jag inte skäms för saker inför mina svärföräldrar.

Hur hade ni reagerat om det hänt er? :D

#pinsamt

Likes

Comments

Veckans fråga!

Då var det Tisdag igen, vilket innebär en ny veckans fråga!

Denna veckan skulle jag vilja veta om ni tror på andar och om ni varit med om något andligt?

Har ni någon händelse som ni verkligen skulle vilja dela er av till fler, kommentera då, så kanske ni får göra ett inlägg på min blogg!

ska bli spännande att se om ni varit med om något!

Ha en fortsatt fin dag!

Likes

Comments