Header

Fredag och återigen dags för veckans påstående! Ett av påståenden är sant och två är falska, men vilket är sant?

Dem som har rätt länkas i ett inlägg på Måndag!


1. Jag älskar att läsa serietidningar som tex Lilla Fridolf och Åsa-nisse

2. Jag äger alla expansioner och pryl paket från The sims 3

3. Jag har storlek 38 i skor


#veckanspåstående

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ångest

Hallå lite sådär mitt i natten..


Natten vill sig inte riktigt visa sig för mig mer än att det är mörkt, sambon sover och här sitter jag och kan inte koppla av helt. Har så ont i min ena axel och lite upp mot nacken. Så jobbigt, men som tur är så går det över.


Mitt humör har inte varit det bästa heller idag, så ångesten kom på besök ikväll med raket fart. Tur sambon kunde hjälpa mig. Han är verkligen min stöttepelare

skönt att ha fått prata med mina fina vänner med, tack @ssandras och min själsliga "syster" Annie .

Ni är guld värda!! 😍


Nej, lyssna på musik och börja på nästa inlägg där ni önskat inlägg! Så förhoppningsvis kommer det ut imorgon, om inget annat i helgen!Måste bjuda på en kort jag hittade i affären, det ska stå twitter, men passar ju bättre med bloggen här ;) Min humor 😂

Ni glömmer väl inte att delta i veckans blogg? Här kan ni delta!


Glöm inte kika in imorgon då veckans påstående kommer igen! 😍


#psykiskohälsa #ångest #ledsen#panikångest #panikattacker

Likes

Comments

Ett tips från mig

I kväll satt jag och kollade runt på nätet, vet inte hur jag hittade, men jag hittade en blogg som skriver kring psykisk ohälsa och sjukt bra inlägg! Sjukt bra formulerat och bra tips!


Jag vill verkligen rekommendera er alla att läsa detta. Jag har bara hunnit läsa 2 inlägg än så länge som jag kommer länka här, det ena är tips till anhöriga och det andra är tips på vad man inte ska säga till någon med psykisk sjukdom. 


Så in och läs! Tips, testa detta som anhörig och Tips, säg aldrig detta vid psykisk sjukdom

Bloggen heter konstenattvaramanniska


Vad tyckte ni om inläggen?


#tips #blogg #psykiskohälsa #anhörig

Likes

Comments

Ni bestämmer inlägg!

Dags för ännu ett önskat inlägg. Finaste @ssandras har önskat detta 😍


Skulle vilja att du skriver lite kring vad du tycker om bloggvärlden, dvs varför började du blogga? har du några mål med bloggen? har du stress o press inför bloggen, bloggar du varje dag, osv osv


För att berätta lite kring mitt bloggande, så började det för ganska många år sen faktiskt, dock på en helt annan blogg. Jag har haft många bloggar. Jag bloggade först hos Amelia, sen hade jag en blogg på en annan portal med samma namn jag har nu. Sen mellan allt så har jag haft anonyma bloggar. Bland annat "deninrekampen" men där blev jag offentlig i slutet, sen hamnade jag här 😍

Så det är ganska många år i bloggvärlden, men det är inte förrän nu som jag känner att jag trivs med min blogg och mina läsare. Det är nu jag får ut något utav det.

Bloggen för mig är en viktig del i mitt liv, den har stärkt mig psykiskt. Jag har fått lära känna många människor i bloggvärlden, så fina människor! Jag känner också att jag får mer inspiration i livet när jag läser andras bloggar.

Jag har ju en speciell inriktning på bloggen, psykisk ohälsa (innehåller ju dock mycket mer) så mitt mål är ju att man ska kunna prata mer om just detta laddade ämnet! Det är så sjukt viktigt! Andra behöver inse att psykisk ohälsa kan vara minst lika farligt som att få tex cancer. Det är bara ett exempel.

Jag har fått igång bloggen genom att ha det lite som ett schema med vissa inlägg, men jag känner inte att jag verkligen måste hålla det, utan det kommer som det kommer. Mina spontana inlägg brukar vara dem bästa enligt mig själv 😍❤

Bloggvärlden är verkligen bred, det finns så mycket att hitta och lära sig genom andra bloggar.

En värld fylld av möjligheter!!Har just du något du vill läsa om på min blogg och bli länkad, alltså i "ni bestämmer inlägg", kommentera vad ni vill läsa om här nere i kommentarerna ❤👇


#blogg #bloggvärlden #blogga #bloggar #bloggare

Likes

Comments

Icaibloggen intervjuar

Denna veckan intervjuar jag fina Maria


  1. Hur länge har du lidit av psykisk ohälsa, från vilken ålder?

Ja ifrån tidig tonår egentligen då hade jag en del problem med panikångest och även depression, har igenom hela skoltiden behövt gå hos kurator för mitt mående, men det var inte förrän 2013 som jag insjuknade så pass att jag behövde vård i från psykiatrin.


2.Vilken typ av psykisk ohälsa lider du av? tex om du har någon diagnos kan du skriva det här.

Jag har bipolär typ 2 och psykos UNS


3.Har du fått någon typ av behandling? Det kan vara tex samtal, medicin med mera.

Jag har gått hos psykolog, har gått DBT i 15 månader, testat en uppsjö utav olika mediciner, nu har jag samtalsstöd 1 gång i veckan samt att jag kan ringa min kp även kvällar och helger.


4. Hur påverkar din psykiska ohälsa dig i vardagen?

Det är lite olika, då jag är deprimerad så orkar jag inte ta tag i nåt som att städa och duscha och ta mig ut och handla, då jag blir psykotisk så har jag jätte svårt att ta mig ut för jag blir väldigt paranoid så att gå på affären är en stor utmaning då, sen får jag ofta ångest när jag tex åker buss, äter ute, är på stan mm. Så jag är ganska bunden till mitt hem.


5. Hur reagerade din omgivning när du drabbades och hur reagerar dem idag?

Många genom att dra sig undan tyvärr, även min familj, det är min mamma som finns där för mig alltid, de som var mina "vänner" de försvann. Men jag har hittat några nya.


6. Vad är ditt råd till anhöriga för att dem ska kunna tex förstå hur man ska bemöta en sjuk person?

Var inte rädd för att fråga hur man mår och vad man tänker på, var inte rädd för ämnen som självmordstankar utan prata om dom ist för att tiga om dom.


7.Vad vill du säga till andra som lider utav psykisk ohälsa?

Var snäll mot dig själv och ta vara på de bra dagarna som kommer även om de ibland är alldeles för få, eller bra stunder. Hur jävligt det än känns så kommer det inte alltid kännas så hela tiden.


Tusen tack för att du ville ställa upp, du är en sådan kämpe i mina ögon!! Tack för att du är du!! 😍❤

Likes

Comments

Veckans påstående

Dags att avslöja svaret på förra veckans påstående!! Och jag vet några som längtat extra mycket!! 😂Ni är för goa tjejer!! 😍


Det rätta svaret är:


1. Jag har varit beroende av att spela Star Stable Online

Detta är då ett hästspel som man spelar online, spelade varje dag och flera timmar om dagen haha, men nu är det mer sällan haha.


Kolla in dessa fina bloggarna som hade rätt: 😍

Annie

@ssandras

@KajsaStinaMattsson


#veckanspåstående

Likes

Comments

Ett tips från mig, Spel tips!

För ett tag sen hade jag efter att ha läst tips hos @ssandras att skriva vilka appar man använder. Första handlade om sociala medier. Denna tänkte jag skulle vara "sociala spel"

Jag är ju lite av en spel nörd! Som ni kanske ser 😉

Wordfeud - Jag vet att många slutat spela detta, men jag tycker det är avkopplande och man lär sig nya ord. Sen spelar jag ju mot mina svärföräldrar bland annat, vilket gör det hela roligare 😃

Quizkampen - Samma här, dock mot min mamma med 😉

Ruzzle - Spelar det i perioder. Inte så ofta alls nu för tiden, men ibland när jag behöver stressa av.

Phrase Wheel - Går i perioder med, dock på engelska så lite jobbigt, men kul i perioder 😊

WordOn - Samma här, men tror det kommer raderas snart om det inte blir roligare hahaha! 😂

Cross Boss - Spelar dagligen, så lärorikt!! 😍

Quiz Run - Också engelska men väldigt roligt, man möter en annan och man ska svara på frågor så snabbt som möjligt för att komma i mål först 😍

Sen har jag två olika yatzy som ni ser, men det är den där nere jag spelar för tillfället :)

Ett annat spel jag inte får glömma är ju favoriten, Hay day. Det spelar jag flera gånger om dagen, jag är ledare i en otroligt bra klubb! Vi har till och med en FB sida och chatt, dock inte så stort ännu, dock är klubben stor 😍Vill ni komma in här, så skriv en kommentar så kollar jag när det finns plats hos oss 😄


Vill ni möta mig i något spel? Skriv en kommentar så skriver jag tillbaka vad jag heter 😍

Likes

Comments

Veckans blogg!

Nominera den blogg du tycker är värd att vinna, det kan vara dig själv eller någon annan och ni får nominera flera.

söndag den 19/11 drar jag en vinnare random med hjälp av ett program som min it sambo fixat :D


Lycka till! ❤#veckansblogg

Likes

Comments

Vissa nätter är nätter där det är svårt att kunna slappna av och kunna sova. För mycket tankar som snurrar runt om framtiden. 

Men vet ni, det är inte alltid negativt att inte kunna sova och alla andra problem man kan ha. Ibland är det bra att ta sig en funderare ensam, när alla andra sover (sambon) och bara gå igenom med typ som "vad vill jag i mitt liv?" Eller "hur kommer min framtid se ut?"

Jag tror iaf det är nyttigt, för jag vill nå mina mål i livet och inte alltid göra det som jag gör varje dag..

Jag är så tacksam för alla som peppar mig, ni vet vilka ni är, helt enkelt dem bästa, som får mig att kämpa ännu mer!! ❤

Psykisk ohälsa kommer nog alltid vara en del av mig, men jag gör allt som jag kan för att hålla den på avstånd! Det är dags att börja leva fullt ut!!

Likes

Comments

Ännu en gång har jag kommit på en ny kategori som kan komma att passa på min blogg, då jag älskar att dela med mig av kärlek och göra så ni läsare är en större del av min blogg!


Denna kategorin är enkel, jag väljer ut EN kommentar jag fått på en vecka som jag tycker antingen är verkligen intressant, berörande, kärleksfull eller allmänt bara så bra!


Denna kommentaren fick jag av fina @ssandras


Håller så med dig, syskonbarn är det bästa som finns, och glöm aldrig att DU är bäst på att vara du <3

Kan man bli annat än glad av denna kommentar? Det är så sant med syskonbarnen och att få en sådan komplimang värmer i mitt hjärta!! Det betyder så mycket att veta att jag faktiskt duger på att vara den jag är. Jag älskar sådana här kommentarer! 😍


Så, nästa söndag kommer en ny veckans kommentar, vem vet, kanske just DIN kommentar blir vald? 😉❤


#veckanskommentar #kärlek #kommentarer

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För någon dag sen fick ni rösta på vilken dag ett The sims 4 skulle läggas ut, flest röstade på idag, så idag är dagen. Men det är ingen stor uppdatering, jag vill mest få med lite innan allt från nya expansionen kommer ut.


Det har hänt lite saker sen sist, för att ni ska kunna lista ut så kommer några bilder:


Pappa och son sitter och leker i ett nytt rum, men vems rum?


Hmm...Kan ni gissa?
Såklart är det detta som händer:


Hon hann aldrig till sjukhuset, utan lilla Alexander föddes hemma i sin brors rum! 😍


Det är alltså 2 små pojkar i Kims nya familj! Men inte nog med det, det har kommit ännu 1 familjemedlem!

Vem?


Jo denna sötnosen:Här har ni Skrollan Ekwall 😍🐱


Johan och Skrollan verkligen älskar varandra!


Det har alltså hänt mycket på kort tid! Vad kommer hända nästa gång?! Just nu ska familjen spara massa med simdaler för att kunna köpa sig en klinik, mamman Jade ska nämligen satsa i framtiden på att bli en veterinär! Det är inte illa! Men pappa Kim får först och främst blir klar inom vetenskap, så pengar rullar in som dem ska! 😉


(bilder på huset kommer komma när det är lite mer färdigt, men jag är dock inte nöjd, så kanske bygger om i slutändan haha! 😂Likes

Comments

Äntligen Fredag, känns dock som det var fredag typ i förrgår? Tiden bara rusar iväg!


Hur mår ni?


Jag mår helt okej just nu, hade det lite tufft inatt och haft det lite tufft under eftermiddagen idag. Men det är under kontroll. Kändes skönt att veta att fina @ssandras sa till mig igår att jag skulle ringa om det blev värre, skönt att höra, att jag kunde ringa så om det var mitt i natten, bara det hjälpte så jag kunde sova.

Tack fina vännen


Det var så konstigt igår, för en ny expansion kom till sims igår, släpptes kl 00 och jag var så taggad, men fick ångest från ingenstans, så blev inget spelat, men spelar nu en stund innan läggdags. Kommer ett litet inlägg i helgen kring sims, för att komma ifatt så jag sen kan fokusera på just djuren hihi, skaffat Kim och hans familjs första husdjur 😍

Så tänkte fråga en fråga. När vill ni att detta inlägget kommer upp? Om ni skulle få bestämma? 😘


Hoppas ni har en fin kväll, det försöker jag ha så gott det går.

Ha en underbar helg, just DU som läser detta just nu, tack för att du läser just min blogg 😍


#thesims4 #katt #hund #ångest #psykiskohälsa

Likes

Comments

Jag skriver 3 påstående, 1 är sant och 2 är falska. Vilket är sant?

Dem som har rätt blir länkade i ett inlägg på Måndag!

Lycka till! 😍


1. Jag har varit beroende av att spela Star Stable Online

2. Jag tycker om mjölk

3. Jag brukar undvika det mesta som ger mig ångest


#veckanspåstående

Likes

Comments

1. Märkte du på något sätt att din anhörig blivit sjuk, i såfall hur?

Det är min lillasyster som lider av psykisk ohälsa och det är jättejobbigt att se hur detta påverkar henne. Om jag skall vara ärlig så har jag inte sett någonting. Eller, undermedvetet har jag väl det men aldrig förstått hur illa det faktiskt är och alltid har varit. Hon står mig väldigt nära men det är först på senare år som hon kommit mig riktigt nära. Under alla år har hon alltid varit duktig på att dölja sitt mående. Utåt sett har hon alltid vart glad och sprallig så det har vart svårt att förstå vad som egentligen händer! Jag frågar mig många gånger om jag borde sett någonting, men det är svårt! Man går i familjen varje dag men man märker inte hur dåligt någon mår, fast hur lätt är det egentligen om någon inte vågar blotta sig riktigt.


2. Vad för psykisk ohälsa lider din anhörig av, diagnos?

Hennes diagnoser är utmattningssyndrom, återkommande depressioner, adhd, paniksyndrom, minnessvårigheter, ångest, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter, smärta i leder och muskler. Detta är många av dem diagnoserna hon har/kämpar med, skall man gå in mer detaljerat finns det en hel del punkter till att skriva upp.


3. Hur länge har din anhörig varit sjuk?

Egentligen tror jag att hon har lidit av psykisk ohälsa sedan tonåren, men då hon nu sedan 2 år vart öppen och vågat berätta så känns det som det "bara" vart dessa två åren. När man får reda på att det vart jobbigt i så många år känns det i hjärtat, speciellt när man inte förstått någonting. Men jag känner att det är "bättre sent än aldrig" för nu får jag möjlighet att hjälpa till, jag får möjlighet att få en större förståelse för varför hon beter sig på sätt hon gör, varför hon säger som hon gör och varför hon bokar av saker vi bestämt osv. Hade hon inte vågat gå ut med sin sjukdom hade jag aldrig förstått det jag idag har lärt mig om henne.


4. Har din anhörig fått någon behandling? Tex, samtal, medicin med mera och tycker din anhörig det hjälpt?

Ja, det har hon! Hon går och pratar med behörig personal, hon går hos läkare och hon har mediciner hon måste ta. Men jag tror inte den största hjälpen sitter i läkarvård och medicin utan det att hon accepterat att hon drabbats av detta och faktiskt till slut vågat ta mod till sig och bett om hjälp och gått ut med hur hon mår. Det är den största vinsten och utan att vara öppen hade hon aldrig blivit bättre. Jag tror att samtalen och medicinen gör nytta men mycket sitter hos henne själv och hon kämpar dagligen, timme ut och timme in! Om hon inte tar sin medicin märker hon av sämre mående.


5. Hur mår du som anhörig kring detta?

Det är som det är egentligen men det är otroligt jobbigt att stå bredvid och inte veta riktigt hur man kan hjälpa alla gånger. Jag önskar jag såg hennes mående för längesen men som jag tidigare skrivit "bättre sent än aldrig" och utifrån detta kan jag nu göra det jag kan göra helt enkelt. Det är jobbigt att se när någon man älskar så otroligt mycket mår dåligt utan att kunna påverka! Det är jobbigt att stå och se på och inte veta hur man skall bete sig i vissa situationer men under åren som gått har jag lärt mig hur jag kan göra och i många fall finns det inte mycket som hjälper henne men att jag bara finns där gör nytta! Jag kan sitta bredvid henne, lägga en hand på hennes axel och bara finnas till hands - det kan hjälpa! Eftersom jag vet hur mycket hon kämpar mot mörker och demoner önskar jag att jag ibland skall kunna ta hennes smärta så hon kan få känna sig hel en liten stund.

Varför mår jag bra när hon kämpar?


6. Har du några tips till andra anhöriga?

Även om du inte vet hur du skall hantera vissa situationer så kommer din närvaro ändå vara det bästa för den sjuka. Så länge du finns tillgänglig och bara sitter bredvid så gör du nytta!


7. Vad vill du att andra ska veta om hur det är att vara anhörig, ordet är ditt.

Jag tror att jag redan fått med det jag vill få med egentligen, samtidigt som det finns så mycket mer att säga! Det är viktigt att man inte sopar psykisk ohälsa under mattan för det är så vanligt numera! Man skäms över att man inte klarar av vissa banala saker och omgivningen förstår inte hur det kan ske. För någon som inte är sjuk är matlagning och tvätt simpla saker som görs av sig själv men för den som kämpar med sin ångest kan dessa saker vara hur ansträngande som helst. När man står runtomkring och inte riktigt förstår kan man lätt bedöma personen som lat, men man vet inte hur det är att må sådär dåligt! För den som mår dåligt är det viktigt att han eller hon aldrig får känna skam. Det är en sjukdom dom drabbats av, inget dom valt själva! Jag som anhörig kan göra saker på mitt sätt och tänka att personen i fråga alltid vill vara med på allt man tar sig för, precis som förr utan att tänka mig för alla gånger. Det är svårt att stå bredvid och inte alla gånger veta om man vågar säga saker för att man inte skall förvärra måendet hos den sjuka, men det tror jag faktiskt han eller hon själv vet om. Vi anhöriga mår inte dåligt på samma sätt och vi tar inte på oss någon smärta pga den psykiska ohälsan vår anhörig drabbats av utan det som gör ont i våra själar är att se dom vi älskar mest far illa och må dåligt och inte kunna göra någonting åt det.


Tusen tack fina @FrökenRödlök för att du ville dela med dig av din och din systers resa ni gör!

Eftersom jag har träffat din fina syster, så vill jag skriva ett par ord. Vet du vilken kämpe du är? Hur stark du var när vi träffades? Du är så social och jag såg inte något tecken på dig att du mådde dåligt, det är som Marica skriver, du är glad utåt! Men jag är så glad att ha fått träffa dig och nu fått ta del av en del av din historia! Kämpa på och tillsammans ska vi slå psykisk ohälsa rakt i ansiktet! DU ÄR GRYM! ❤

Likes

Comments

Jag kände att det var dags för ett åsikts inlägg. Här om dagen satt jag och kollade på ett youtube klipp som fick mig att tänka till lite.

Det handlar om tex Tinder take over. Det finns en youtube kanal som det varit mycket kring just sådana videos, alltså att en eller två personer tar över en persons tinder. Det är underhållande, det är det verkligen. Men jag känner lite, även om dem blurra personernas ansikten och så, så kan ju andra känna igen personen. Dem skämtar och skriver roliga saker. Såklart är det roligt, men det känns ändå lite fel? Jag känner mig så delad. Jag menar, tänk dem som verkligen letar efter kärleken och så driver några med personer.. Såg att ännu en youtube gjort sådan video. Men svårt att veta vad jag anser då jag är så delad.

Samma gäller chattroulett, finns dem som gör videos på det och blurrar dem flesta, men man kan ju ändå bli igenkänd.

Nu är jag ju inte singel så jag använder ju inte mig av tinder och aldrig gjort, men om jag skulle varit singel och använt sådan app, jag tror inte att jag skulle uppskatta att skoja med på det sättet. Hade nog blivit ganska irriterad om jag fått reda på det.

Men som sagt så känner jag både och. Haha så dubbelt. Det är ju en underhållning.


Vad tycker ni, rätt eller fel? Skriv gärna vad ni tycker! :)


#fråga #tinder #tindertakeover

Likes

Comments

Jag hittade denna listan hos @amandahellström 😍


1. När grät du senast och varför?

Innan idag, var ledsen för att saker inte går som jag vill, vilket gör att jag får lite mer ångest 😔 Men snart är det min tur, det tror jag


2. När kan du vara dig själv till 100%?

När jag är med min sambo. Känner mig så trygg med honom. ❤


3. Tre saker du avskyr?

Människor som ljuger, krig, rasism


4. Hur är/var du i skolan?

I grundskolan var jag ganska blyg tycker jag. Gymnasiet vågade jag ta lite mer plats men ändå blyg. Skolkade väl ibland som alla andra, men skötte det jag skulle :)


5. Vad blir du stressad av?

När människor inte kan bestämma i tid på ett ungefär, det behöver inte vara spikat men så man vet om det är om 4 timmar eller 20 min liksom. Jag blir även stressad om jag hamnar i konflikter. 😱


6. Hur tror du att andra uppfattar dig?

Hmm, svår fråga. Kanske att jag är en öppen människa som är bra på att lyssna


7. Hur uppfattar du dig själv?

Just nu är jag i en period där jag uppfattar mig mycket negativt. Men det är nog samma svar som på nr 6.


8. En situation som du tycker är pinsam/jobbig?

Jag kan tycka det är ganska jobbigt om jag får mycket uppmärksamhet och så tex på fester och så. Annars kan jag inte komma på något just nu.


9. När känner du dig som vackrast?

När min sambo säger att jag är vacker, även om jag ofta puttar iväg det för att jag får uppmärksamhet och tycker det är lite jobbigt, så i hjärtat känner jag ju det. ❤


10. Något du funderar mycket över?

Oh det finns mycket, hur jag ska kunna hjälpa andra på bästa sätt, hur jag ska nå ut kring psykisk ohälsa ännu mer. Ungefär så går tankarna :)


Likes

Comments

Fina @alexandrastrom gillade detta med att hylla en människa som man tycker är värd en hyllning. Det kan vara privat personer (då får ni säga till er person vart dem hittar den) Eller kanske man väljer man en bloggare man vill hylla, bara att skicka länk till den!

Jag kände att vi börja med månades hyllning!

Skriv vilken person/bloggare du vill hylla! Skriv gärna en liten hälsning eller motivering också, men inget krav. Sen när det gått en tid så kommer det komma upp i ett inlägg och sen starta om igen! Vi testar såhär, så ser vi hur det funkar!

Jag tjuvstartar igång den redan ikväll!

Kör!! 😍👏


#månadenshyllning

Likes

Comments

För någon vecka sen hade jag som veckans fråga, om det var någon ni ville hylla, det skulle komma i ett inlägg. Så här kommer era hyllningar. 😍


@Livräddmedstil - Åh vilken härlig grej ✨ jag inspireras supermycket av@beccasmelodi och @Starkareändutror 😍 De känns så ärliga och delar med sig av både positiva och tunga saker och är samtidigt så himla peppande ❤️ Tack för att ni är ni finisar 😚❤️


@ssandras - Ja jag har blivit nära vän med dig ju Angii <3 och sen@Readthisoch @ThejaCornelia jag tycker ni tre tjejer är helt otroligt underbara, och är så tacksam att fått lära känna er här via bloggen bara de trodde man aldrig att man skulle få så bra vänner, sen har jag även fått andra vänner också såklart genom bloggen, men ni tre är speciella för mig! 😊


@FrökenRödlök - Icaibloggen Jag har träffat henne irl och det är jag väldigt glad över! Att fastna så fort för någon när man lär känna varandra är fint. Då är det något speciellt bakom tycker jag! Bloggen är ett bra verktyg att använda när man lär känna nya människor, man lär känna på ett annat sätt än annars tycker jag! När man sen träffas irl så känns det så rätt. Så var det med Angelica <3

@Missjennifer- Henne har jag också träffat ett par ggr irl. Inspireras så väldigt mycket av henne. Rätt fram och ärlig, alltid så glad och genomsnäll emot alla. Hon har en glöd jag inte sett lika väl hos andra människor! Är så himla glad över att jag har fått träffa denna vackra människan. En sak som är så himla bra med Jennifer - det är hennes dialekt <3


Christer - Skulle vilja hylla Amanda , mycket för att jag tycker hon är en kämpe 😊


@Readthis -Jag vill hylla er två @ssandras & dig!! Så fina Båda två! ❤️ Dock är Sandra den jag snackar med mest& hon är så bäst, trodde aldrig jag skulle börja snacka med någon men känns som vi känt varandra sååå länge, min twini!!💗


Så fina ni är som hyllat dessa människor, sprid mer kärlek!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dags att avslöja vilket som var sant i veckans påstående!


3. Jag älskar doften citrongräs i tvål

Alltså det luktar sååå gott, men inte den man köper på typ en ica affär, den har inte så stark doft, så fräsch doft alltså på den jag köpte sist!


Gillar ni doften?


Glöm inte kika in dessa som svarade rätt denna omgången!! 😍

@Readthis

Annie


Hoppas ni kikar in på fredag igen, när nästa omgång är!! ❤

Likes

Comments

Dags att börja med nya grejen på bloggen, denna gången kommer ett inlägg som fina @FrökenRödlök önskat! Nämligen att jag ska testa äta och dricka något jag inte testat innan! 😁

Jag valde en ätbar produkt och två drickor. Jag ska erkänna två av dem har jag verkligen alltid sagt nej till haha! 😱


Jag kommer ge dem betyg 1-5


Linschips - Det smakar ju som det står sourcream men eftersmaken gjorde allt såå himla inte min smak haha.

Betyg: 2/5


Nocco Melon crush - Lukta ungefär som frukt tuggummi, smakade först väldigt blä, för att sen smaka som gammalt tuggummi haha, inte alls något för mig!

Betyg: 1/5


Dr Pepper - Jag kände igen doften, dock kunde jag inte placera det, smaken, samma sak. Men fick springa och skölja munnen, för min del äcklig. haha 😂 Och detta dricker min favorit youtuber, hur kan han?! hahahahah

Betyg: 0,5/5


Likes

Comments

Nominera den blogg du tycker är värd att vinna, det kan vara dig själv eller någon annan och ni får nominera flera.

söndag den 12/11 drar jag en vinnare random med hjälp av ett program som min it sambo fixat :D


Lycka till! ❤#veckansblogg

Likes

Comments

Äntligen kväll och för en gångs skull är jag trött, så jag hoppas att jag snart kan lägga mig, måste rensa tankarna lite först, inga negativa utan bara positiva, men det kan ta sin energi det med 😂


Vad har ni gjort i helgen?


Jag har inte gjort mycket alls, igår var sambon på bio och jag satt hemma, inte min typ av film alls. Men jag hade lite och göra ändå här hemma :) Sen idag körde vi dit jag bodde innan och träffade min mamma, syster, hennes sambo och syrrans barn. Syskon barn är bland det bästa i livet alltså 😍


Nej, koppla av till ett avsnitt, sen sova!


Har ni gissat på vilket påstående som är sant ännu? Än finns chansen! :D HÄR kan ni göra det!


Sov så gott fina läsare!


Glöm aldrig att just DU är bäst på att vara du och ingen annan! Du duger precis som du är!

Likes

Comments

Vecka 43


Positiva:


1. Klarade av att vara ensam hemma när sambon var på typ en utbildning

2. Kände verkligen att jag hade vänner som ställde upp när jag kände mig ensam, genom chatt och telefon ❤

3. Jag har börjat inse att den viktigaste människan i mitt liv är JAG!


Negativa:


1. Känt mig lite som identitets kris, känslor jag inte är van vid att ha har kommit. På ett positivt sätt såklart, men jobbigt i stunden.

2. Blev stressad utav tåget jag åkte

3. Känt mig stressad av olika orsakerVilka är dina 3 positiva och 3 negativa för förra veckan? Skriv i kommentera eller gör ett eget inlägg. Glöm dock inte tagga mig eller skriva till mig så jag får lösa era svar! :)
#veckans #positiv #positiva #negativ

Likes

Comments

Lördag, så himla skönt på något sätt. Jag tror jag gillar dagen idag just för att jag somnade tidigare än jag brukar igår. Inte tidigt för många, men för mig är det tidigt haha! I alla fall i nu läget hihi.


Men jag känner att det är skönt att det är helg, har inga planer precis, mer än att kolla på youtube, lite netflix och det blir nog lite sims med misstänker jag 😍


Ni glömmer inte vara med i veckans blogg? Nominera den du tycker är värd det HÄR , det kan vara dig själv eller någon annan bloggare och man får nominera flera 😁
#veckansblogg #lördag #thesims4

Likes

Comments

Känner att det är dags för ett inlägg kring The sims 4. Vad som hänt sen sist liksom?

Jag har inte spelat på ett tag, kommit in lite mer i att spela nu, men när jag började bygga ett hus, så tänkte jag filmat, men det gick åt skogen, så ni kommer få se huset när det är färdigt sen, tar sin tid att spara simdaler så jag har råd hihi!


Som ni kanske minns så fann Kim kärleken hos Jade Rosa. Dem har ett speciellt band mellan sig och är verkligen trogna mot varandra. Dem har precis köpt en tomt, där husbygge pågår, dem lever lite i renoverings kaos, där matbord och liten datorhörna är.

Men vad har hänt sen efter deras bröllop? Jo just det...


Här sitter Jade i sina egna tankar. Hon är lätt illamående och känner sig inte alls bra i kroppen. Så därför väljer hon denna morgonen att ta ett graviditets test. Såklart positivt! Kim och Jade väntar ett barn!! 😍


Här är första bilden på den söta bebis magen som börjat växa så det knakar! Samtidigt håller Jade och Kim på att renovera om i huset och bygga ut. = KAOS!


Båda blivande föräldrarna längtar efter hen ❤


Dags att föda! Jade är lite lagom nervös, att få ut ett barn är inte en enkel process, som tur är finns ju läkare till hands så att bebisen kommer ut!


Läkaren ser iaf ganska lugn ut, så det känns ju tryggt att hon vet vad hon gör! 😍


Här har ni HONOM! En liten Johan Ekwall ! 😍


Tur det finns barnvakter att tillkalla så dem kan ta sig en härlig och avkopplande stund i bastun! Allt för kärleken!


Johan har nu hunnit bli småbarn. Så pott träning tillsammans med sin mamma är på sin plats!


Såklart blir man trött efter att man ska lära sig, så en mysig kvälls läsning får avsluta för denna gången. Jag lägger ut det nu i natt, för alla ska ju egentligen sova, precis som mina simmar.

Så nu ska jag spela vidare!


Är detta något ni vill jag ska fortsätta med kring deras liv? Vill ju inte göra inlägg om ni inte vill läsa 😉💓


Godnatt fina ni!


#thesims4 #thesims

Likes

Comments

Fredag och dags för 3 påstående! Ett av dem är sant och två är falska, men vilket är sant?

Dem som gissar rätt blir länkade i ett inlägg på Måndag! Lycka till! 😍


1. Jag har ett tandsmycke

2. När jag gick utbildning till USK, så hade jag 1 IG.

3. Jag älskar doften citrongräs i tvål


#veckanspåstående

Likes

Comments

Vilken dag det varit! Känns skönt att det är kväll nu!

Vad har jag gjort idag då? Inte mycket, råkade vila för många timmar innan idag, där jag hade mardrömmar, men sådant som händer haha. Hoppas jag inte har samma mardröm inatt.

När sambon kom hem körde vi till Mio där vi hade beställt ett avlastningsbord till hallen , så den skulle vi hämta och samtidigt köpte vi en ny lampa till bordet 😍

Så det låg lite planering kring veckans fråga med inredning, jag är nämligen så nöjd med vårt nya!!

Vad tycker ni om vårt nya i hallen? 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej mitt i natten nu igen.. haha jag blir så trött på att jag inte sover vid denna tiden 😂

Denna gången är det dock mitt fel. Fastnade vid en film haha. Inte för att den skulle få max betyg men jag kunde inte släppa den 😂

Jag hoppas jag lyckas somna när jag lägger mig ner i sängen alldeles strax. Skulle vara skönt!

Vad har ni för planer för idag?

Jag ska inte göra något alls vad jag Vet, kanske göra ett sims Inlägg.. Kan bli lite spel med :)

nehä dags att försöka sova. onödigt men små roligt inlägg haha.

Hoppas ni alla sover gott! 💗

Likes

Comments

Som ni kanske minns hade jag ett inlägg kring att jag är nominerad i 2 kategorier. Idag är sista dagen att rösta. Känner just du att jag platsar att vinna någon av kategorierna, så rösta gärna på mig :)


Jag är nominerad i:

Årets pepping blogg och Årets personliga blogg


HÄR kan ni rösta ❤


Likes

Comments

Denna veckan handlar min fråga om inredning.


Har du någon inredning i ditt hem som du är speciellt nöjd över? Har du någon favorit inredningsbutik?


Jag vet att det är 2 frågor, men hoppas på bra svar! 😍


#veckansfråga

Likes

Comments

1. Vilken typ av psykisk ohälsa lider du av? tex om du har någon diagnos kan du skriva det här.

ADHD, PTSD och borderline i ungdomen men den är avskriven nu. Förmodligen feldiagnostiserad. Har även haft ett missbruk i över 10 år.


2. Har du fått någon form av behandling? Det kan vara tex samtal, medicin med mera.

Nej. Eller jag provade hela medicinlistan för adhd efter att jag fått barn men mådde dåligt av alla. Självmedicinera innan jag fick barn och familj.


3. Hur påverkas du i din vardag med psykisk ohälsa?

Hyperaktiv utan dess like. Alltid stressad, dåligt tålamod och glömsk som tusan.


4. Tror du att det är lättare för tex dig att förstå dina anhöriga kring deras psykiska ohälsa, eftersom du själv har det?

Givetvis.


Emma är dessutom anhörig, så här kommer frågor kring det.


1. Vilken typ av psykisk ohälsa lider dina anhöriga av?

Vi är en familj med 5 personer som har npf svårigheter. Två vuxna och tre barn.


2. Har dem fått någon behandling? Det kan vara tex samtal, medicin med mera.

Barnen har men inte den minsta. Maken hann flytta till Malta innan den långsamma psykiatrin hann hjälpa honom. Han har add.


3. Hur märker du av att din anhörig/anhöriga har sin psykiska ohälsa?

Det blir lätt konflikter när vi alla har samma slags diagnoser och ingen vill anpassa sig efter varandra.4. Vad är ditt råd till alla andra som har anhöriga, hur ska dem bemöta sina anhöriga?

Förståelse och acceptans är nyckelorden. Sluta förvänta sig att den anhörige fungerar på samma vis som en själv. Och fördela uppgifter efter vad den diagnos som den anhörige har.


5. Vad vill du säga till andra med psykisk ohälsa?

Hur illa de än känns så kan det alltid bli bättre. Jag överlevde tog mig från botten till toppen. Det kan ni oxå. Det kommer alltid gå upp och ner men som jag skrivit ovan acceptans.


Vill ni fortsätta följa Emma så kan ni följa hennes blogg @EmmaGrabergs eller hennes instagram Emma


Tack Emma för att du ville delta och svara på dessa frågor, du är en kämpe, fortsätt kämpa för jag vet du drar i projekt som är väldigt viktiga!! ❤

Likes

Comments

Nominera den blogg du tycker är värd att vinna, det kan vara dig själv eller någon annan och ni får nominera flera.

söndag den 5/11 drar jag en vinnare random med hjälp av ett program som min it sambo fixat :D


Lycka till! ❤#veckansblogg

Likes

Comments

Så kul att så många deltog denna veckan!! 😍


Nummer 3 är sant, jag älskar att läsa tidningar som "hemmets veckotidning". Finns inga bättre tidningar typ, förutom Året runt och så. Jag bara ÄLSKAR dessa tidningar!! ❤


Glöm inte kika in dessa grymma bloggarna som hade rätt denna veckan!! 😍

@Readthis

@Catarinas

@tsilod

@familjennordberg

@joossans

@lindansarmama

@Lantlilivmittistan

Maria

Annie

@Livsstilhälsa

@sarahlinnsliv


Då får vi se vilka som kan rösta rätt nästa fredag! :)


#veckanspåstående

Likes

Comments

Äntligen Söndag och dags att göra @ThejaCornelia och @ssandras söndagslista!! 😍


Veckans tema är "veckans", en återblick på veckan som varit! 😃


Veckans...


Veckans ros går till.. - Min älskade sambo som hela tiden stöttar mig, som älskar mig för den jag är. ❤

Veckans favorit mat? - Sötpotatis pommes 😍🍟

Veckans serie? - Chesapeake shores

Veckans mest lästa inlägg? - Icaibloggen intervjuar

Veckans blogg? - @FrökenRödlök

Veckans mest gillade bild på instagram? -

Veckans väder? - Blåsigt och regnigt

Veckans humör? - Blandat mycket av alla känslor! Men mest positiva!

Veckans kommentar? - Så fint du skriver om min blogg fina du, så kul att tipsen uppskattas och att du faktiskt nämner att du fått inspiration och tips från min blogg. Jag får väldigt mycket inspiration från din blogg med och den är så grym! <3 Var kul att läsa om detta, och jag vill absolut att du gör en där du visar fler appar också <3 kärlek till dig - Denna fick jag av @ssandras


Jag nominerar Maria 😍@positiv5barnsmamma och @feliziaaspenfjäll glöm inte tagga @ThejaCornelia och @ssandras och gärna mig så jag kan se era svar!

Likes

Comments

En av mina favorit bloggare, är faktiskt en väldigt uppskattad bloggare som bloggar om allt möjligt, men det är något som sticker ut lite speciellt som en röd tråd i henne blogg. Nämligen olika tips hon ger till bloggare och i nuläget ligger det 100, ja ni hörde rätt 100 tips!! 😍


Jag har alltså lånat ett av tipsen som jag tänkte göra idag, så tack för tipsen @ssandras

Tänkte köra på ett av tipsen, att dela med sig av sina appar man använder dagligen. Tänkte börja med sociala medier.

  • Facebook - alltså jag är nog lite sjukligt beroende av denna sida alltså. Jag använder den för att hålla kontakt med vänner, jag spelar via den och kollar massor av lives där. Men men what to do 👼😍
  • Instagram - Jag är alltid inne minst 1 gång/dag iaf. Men inte alltid. Jag har först 1 privat konto, sen har jag mitt konto för bloggen och sen hjälps jag och @ssandras åt med Blogg Queens instagram med.


  • Messenger - Det är ju via facebook och massenger använder man ju hela tiden haha!


  • Bloggen/nouw - Denna är också väldigt ofta, när jag har lite tid över så blir det att man läser andra bloggar med mera! 💗


  • Snapchat - Även denna är jag beroende av haha. Speciellt att kolla andras mystory 😍


  • Youtube - tycker den hamnar under denna kategorin, det går inte en dag utan att jag kollar klipp och kommenterar lite här och där! 😃

Vill ni veta vilka fler appar jag använder, som spel och så? Kommentera nedan i såfall! 😍👇Måste ju bjuda på en snapchat bild bara för att! 😍😉

Likes

Comments

1. Hur hittade du min blogg?

Via fb tror jag


2. Vad gillar du mest med min blogg?

Att den är så fin, väldigt bra skrivet


3. Skulle du rekommendera min blogg till någon annan?

Jaa självklart skulle jag rekomdera din blogg till andra 😗


4. Har du något inlägg i min blogg som du fastnat speciellt för?

Inget speciellt inlägg jag gilllar alla dina inlägg


5. Finns det något jag skulle kunna göra för att förbättra bloggen, kanske har du ett inlägg du önskar fanns på min blogg?

Jaa jag tycker den är perfekt


6. Tror du att någon blir hjälpt av att läsa min blogg kring psykisk ohälsa? (Om du ej upplevt psykisk ohälsa, tänk om du har en anhörig som läser den)

Ja de har hjälpt mig faktisk så


Du är otroligt vacker,en person som är öppen de gillar jag starkt människor som dig att du är öppen och du är en sån fin person 🙂 ❤ Håller tummarna att du kommer långt med din blogg.borde finns fler männskor som dig som vågar vara öppen med man känner och tycker! ❤ fortsätt vara de 🙂


Tack så mycket för att du ville svara på dessa frågorna! Glöm inte kika in hennes blogg! @feliziaaspenfjäll


Vill just du tycka till om min blogg? Kommentera nedan, så kanske det snart är din tur! 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fredag igen och nu har ni chansen att gissa på veckans påstående igen! Som vanligt så är det 3 påstående. 1 är sant, men vilket? Dem som har rätt blir länkade i ett inlägg!! 😍

Lycka till!


1. Jag har tävlat i simning

2. Jag är allergisk mot tomater

3. Jag älskar att läsa tidningar som "hemmets veckotidning"


Så vilket är sant??

#veckanspåstående

Likes

Comments

Äntligen är det Torsdag!


Jag har varit lite dålig på att blogga, det blir ju så ibland, har haft en del annat att tänka på. Bland annat så har jag varit ensam första gången hemma! Känner mig stolt som aldrig fick panik utav att vara det, ångest hade jag, men hanterbar. Mycket på grund av fina vänner som höll mig sällskap.

Första dagen jag skulle vara ensam valde jag att åka hem till min kära farmor och farfar, åkte tidigt på morgonen och var hemma runt åtta på kvällen. Sen pratade jag i telefon med fina vänner och till slut var det dags att sova, jag tänkte ju att jag kommer inte kunna somna, men vet ni? Jag hann starta ett youtube klipp sen somna jag hahaha! Kan ha varit för jag bara sovit 4 timmar natten innan haha! 😂

Gårdagen va jag bara hemma, så ruskigt väder så ville inte ut precis, men jag fick lite gjort iaf! :)

Och äntligen är det torsdag och min älskade kommer hem! 😍 Och med det kan jag ändå säga att jag klarade av att vara ensam, utan att gråta, ångest har jag haft, men jag har haft kontroll, vilket gör att jag faktiskt känner mig stolt över mig själv!! 😍😃

Bjuder på en av bilderna som är tagna för många år sen, kanske inte ens haft varit tillsammans 1 år haha! ❤Likes

Comments

Bättre sent än aldrig så kommer svaret från förra veckans påstående! 😍


2. Jag har innan haft detta bloggnamnet fast på en annan portal

Såhär såg min header ut bland annat:Denna veckan hade @ssandras rätt. Glöm inte kika in hennes blogg 😍

Likes

Comments

Denna veckans fråga är: Har du blivit nära vän med en annan bloggare eller finns det en speciell blogg du inspireras av?

Skriv vem och en motivering varför. Era svar kommer sen upp i ett inlägg som en hyllning för den bloggaren ni valt.

Likes

Comments

Nominera den blogg du tycker är värd att vinna, det kan vara dig själv eller någon annan och ni får nominera flera.

söndag den 29/10 drar jag en vinnare random med hjälp av ett program som min it sambo fixat :D


Lycka till! ❤


#veckansblogg

Likes

Comments

1. Hur länge har du lidit av psykisk ohälsa, från vilken ålder? Från när jag var ung, vid typ 13års ålder fick jag min första depression.

2. Vilken typ av psykisk ohälsa lider du av? tex om du har någon diagnos kan du skriva det här. Jag har bipolär typ 1 med psykotiska inslag, ångestsyndrom, ätstörning, Paranoia och svår social fobi

3. Har du fått någon typ av behandling? Det kan vara tex samtal, medicin med mera. Jag äter ett par mediciner, har samtal en gång I veckan och ska inskolas på dagspykiatri nästa vecka. Jag har även boendestöd och kontaktperson

4. Hur påverkar din psykiska ohälsa dig i vardagen? Jag har svårt att gå utanför dörren själv, svårt att prate/svara I telefon och ibland även mail.

5. Hur reagerade din omgivning när du drabbades och hur reagerar dem idag? När jag fick min maniska episod var folk helt förstörda och trodde att jag skulle bli inlåst och aldrig komma ut mer..Nu är dom lite mer avslappnade.

6. Vad är ditt råd till anhöriga för att dem ska kunna tex förstå hur man ska bemöta en sjuk person? Ingen är sin diagnos och om man bara försöker så går det att se bortom den och se personen som lider bakom. Bli inte rädd.

7. Vad vill du säga till andra som lider utav psykisk ohälsa? Du är starkare än din sjukdom. Du är INTE din diagnos.

@Psyketsbaksida

Tusen tack för att du ville delta i detta! Du är en sann kämpe! Kämpa på, tillsammans ska vi alla slå psykisk ohälsa rakt på käften! Du är grym, glöm aldrig det!! 🙏❤


#intervju

Likes

Comments

Vecka 42


Positiva:


1. Var på en liten shopping runda i helgen

2. Fått bra respons på bloggen som värmer!

3. Jag känner mig ännu mer positiv denna veckan!


Negativa:


1. Ibland vill jag för mycket alldeles för snabbt, haha!

2. Haft ont i ryggen

3. Huvudvärk i helgen


Ni glömmer väl inte att gissa vilket som är sant i veckans påstående? HÄR hittar ni det inlägget!


Vilka är dina 3 positiva och 3 negativa för förra veckan? Skriv i kommentera eller gör ett eget inlägg. Glöm dock inte tagga mig eller skriva till mig så jag får lösa era svar! :)
#veckans #positiv #positiva #negativ

Likes

Comments

Äntligen dags att göra @ssandras och @ThejaCornelia s söndagslista!! :D

Denna veckan ska man hylla bloggare inom vissa kategorier! 😍


Tagga en blogg som inspirerar dig @ssandrashennes blogg är en av dem bästa jag vet och som samtidigt inspirerar mig genom att hon visar att man kan nå långt genom ens blogg! ❤

Tagga en personlig blogg som du gillar? Maria , detta eftersom hon är så öppen kring sin psykiska ohälsa. Man får verkligen följa med henne i hennes berg och dalbanor! ❤

Tagga en blogg som du läser varje dag? @ssandras 😍

Tagga en peppande blogg @positiv5barnsmamma hon lägger alltid in peppande bilder och texter, som ofta får en själv att tänka till en extra gång inom massor av situationer i livet!! ❤

Tagga en träningsblogg som du får motivation av? @Fitforfight 💪❤

Tagga en kreativ blogg? Haha Annie 😍

Tagga en blogg med fokus mat & bak @Millasmat mums!! 🍰

Tagga en bloggare som du tycker har en härlig personlighet? @FrökenRödlök speciell person ❤

Tagga en blogg som du gillar som har inriktning mode & skönhet @beatricenyman 💁❤


Jag taggar dessa att göra söndagslistan, glöm inte tagga @ssandras och @ThejaCornelia

@FrökenRödlök @gifta6570 @tessbjork

Likes

Comments