Jag har kommit tillbaka, varit uppe på toppen och vänt. Japp det händer att livet börjar ser klarare ut men precis när det mesta rullar på så kommer en hemsk magkatarr. Käkat tabletter i två veckor, funkade inte. Fått nya tabletter och försöker stressa mindre. Jo men det verkar hjälpa efter två dagar. Det som hjälper just idag är enligt mig själv en jäkla lång promenad. Solen skiner, fåglarna kvittrar och havet blänker. Det kommer bli bra detta med.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har tyvärr varit en negativ och trist dag idag. Vad som släppte på arga och tråkiga tankar var 75 minuter yoga. Oj alltså. Så fort jag går in i den salen stänger jag ute allt och fokuserar på bara just det jag ska göra. Andas, sträcka upp armarna, bak med rumpan. Och just de, andas. Men det är bara de tankarna som finns just då. Det är bara jag som finns just då.


Puss.

Likes

Comments

Energin och tiden man lägger på att fundera ut, komma på det rätta att skriva. När allt blir så betydelsefullt, varje liten detalj. Då lägger man extra energi på att göra rätt för sig. Men när man då tar steget och sträcker ut, söker kontakt men inte får något tillbaka. Den energin... då försvinner den.

Likes

Comments

Idag har jag två eventuellt tre saker på schemat. Vilket är precis lagom. Inte för mycket och inte för lite (blir ju rastlös då). Det är viktiga saker med, för mig, bara för mig själv. Ett psykolog besök och massage. Eventuellt ett yoga pass ikväll med om jag orkar efter massagen. Men det är min egentid som ska vara på schemat idag. Skönt.

Likes

Comments

​Ibland har jag fått höra att jag beter mig som ett offer. Ja vad gör man när man inte mår bra? På olika sätt försöker man visa det, för familj, för vänner. Men att då få en kommentar om att man ska sluta bete sig som ett, hjälper det att ta sig ur beteendet. Svar NEJ. Varenda litet hinder eller kommentar emot en, gör mående värre. Så är det för mig iallafall. Idag kände jag en lättnad, en lättnad över en väldigt stor sak som jag har lyckats genomföra. Jag slängde mig direkt i sängen, grät allt vad jag kunde- ville bara få ut allt. Och ja- fy satan vad skönt nu i efterhand. Ibland behöver man bara (vare sig det är positiva besked eller negativa) få ur sig allt. För efteråt mår man ju en gnutta bättre iallafall.

Likes

Comments

Ja en fasad av att allt är okej. En fasad av att vi frågan hur mår du-"det är bra". En fasad på instagram av att livet leker. En fasad för familj att mitt mående är på topp. En fasad på Facebook om roliga klipp jag delar. Men bakom stängda dörrar, utan internet uppkoppling, utan ett ansiktet utåt i världen befinner jag mig ibland. Vilandes, gråtandes och sovandes i min pojkväns famn. Han vill det bästa för mig och han förstår. Varför gör ingen annan det då?

Likes

Comments

​Vad är det för jäkla rubrik egentligen?! Sånt kan jag bli så provocerad av. Skolan ber mig nu att skriva ner mina svagheter jag har och hur de har utvecklats sedan jag började plugga. Jaha, är psykisk ohälsa en svaghet? Är ångest en svaghet? Är envishet en svaghet? Klart att man inte är stolt eller anser att allt man är/gör är styrkor med ordet svaghet känns så fel och nedvärderande. Nej, detta skiter jag i. "Mina mindre bra styrkor", så ska jag skriva istället. Säg vad de vill men mina styrkor bör ju hedras och de andra som är mindre bra bör man jobba med. 

Likes

Comments

Det värsta är nog när ingen förstår. Ingen förstår varför jag ligger och bara gråter. Ingen förstår varför jag är trött. Ingen förstår varför jag inte kan vara glad hela tiden. Orken, lusten och glädjen försvann idag för mig. Varför förstår ingen. Jag mår faktiskt också dåligt ibland.

Likes

Comments

Ja, det är endast några minutrar kvar av julafton och jag kan summera den med ett bra betyg. Ingen ångest, ingen press utan lugnt, trevligt och mysigt. Är dock väldigt trött och har varit det den senaste tiden. Men från att orka med en sak per dag har jag nu de senaste dagarna orkat med mycket mer. Men så fort "jag mår bra" så finns det risk att jag kör på allt för snabbt till mitt "normala" tempo. Det tempot jag egentligen inte klarar av men trivs super bra i. Det händer saker hela tiden och jag är på topp, så "mår" jag bra. Detta tankesättet måste jag försöka jobba på. Jag mår inte bra av att ha ett fullspäckat schema att man inte hinner göra några saker spontant- det hinns inte med. Det är för mycket i livet då, så är det bara. Men det är med hjälp av verktyg, ändrade tankesätt och klokhet som gör att man kan ändra ett invant beteende. Det kan bara inte hända på en dag. Puss.

Likes

Comments

Likes

Comments